Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)CUMHURBAŞKAN'NIN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçeceği güzergahta kaldırım üzerinde duran poşet Cumhurbaşkanlığı koruma ekibine bağlı bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

1)CUMHURBAŞKAN'NIN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçeceği güzergahta kaldırım üzerinde duran poşet Cumhurbaşkanlığı koruma ekibine bağlı bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı. Poşetin içinden çöp çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın toplu açılış töreninde konuşacağı Hükümet Meydanı'na giden güzergahta bir poşet, bomba endişesine neden oldu. Büyükbölcek Mahallesi Büyükbölcek Caddesi'nde çöp konteynerin yanındaki poşette bomba olabileceği şüphesi üzerine polis çevrede önlem aldı. Ardından poşet, Cumhurbaşkanlığı koruma ekibine bağlı bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı. Poşette çöp olduğu ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Paketin fünye ile patlatılması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

======================================

2)KARDEŞİNİ ODAYA KİLİTLEYİP 11 YERİNDEN BIÇAKLADI

KARAMAN'da 22 yaşındaki Fatih Sakarya, kardeşi 20 yaşındaki Barış Sakarya'yı odaya kilitleyip vücudunun 11 yerinden bıçakladı. Polisin odanın kapısını kırıp içeri girmesiyle kurtarılan Barış Sakarya, ambulansla hastaneye kaldırılırken, Fatih Sakarya da gözaltına alındı. Olay, bugün saat 12.15'de Kazım Karabekir Mahallesi 246 nolu Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Kayseri Komanda Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Fatih Sakarya, iddiaya göre 2 ay önce belindeki ağrılar nedeniyle askerlik yapamaz raporu alıp Karaman'daki evine döndü. İddiaya göre ailesiyle sürekli tartışan Fatih Sakarya, annesinin gözüne yumruk atıp dövdü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü uzmanları da, bugün kavgayla ilgili aileyle görüşmeye geldi. İddiaya göre Fatih Sakarya, görüşmenin ardından kardeşi Barış Sakarya'yı odaya kilitleyip bıçakla saldırdı. Durumu fark eden annesi, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, kapıyı kırıp odaya girerek kanlar içinde kalan Barış Sakarya'yı kurtardı. Vücudunun 11 yerinden bıçaklanan Barış Sakarya, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Barış Sakarya'nın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Fatih Sakarya da gözaltına alındı.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yaralının ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

================================================

3)KARAKOLA ŞİKAYETE GİTTİ EVİ ATEŞE VERDİ

ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi'nde iki aile arasında çıkan tartışma sonrası jandarma karakolunda ifade vermeye giden Mehmet Eren'in evi, hasımları tarafından ateşe verilerek yakıldı. Olay, Harran'ın Ünlü Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle muhtarı Übeyit G. ile 10 yıl önce evini sattığı Mehmet Eren arasında iddiaya göre borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Ardından Mehmet Eren jandarma karakoluna giderek, kendisinden yeniden haksız yere para istendiği iddiasıyla Übeyit G.'den şikayetçi oldu. Eren ailesi karakolda bulunduğu sırada, iddiaya göre oturdukları ev kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. Karakoldaki ifadelerinin ardından döndükleri evlerinin yandığını gören Mehmet Eren, durumu jandarma ve itfaiye ekipleri bildirdi. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangın evde hasara yol açarken, Eren ailesi fertleri yangının hasımları tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Yakılan evden geriye kalanlar

Yanan evin odalarını gezen Eren ailesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

16-20 MB

===================================================

4)OKULDA DAĞITILAN SÜTTEN ETKİLENEN 5 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

KARAMAN'da okulda dağıtılan sütten etkilenen 5 öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Merkez Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki Abdurrahim Karakoç İlkokulu'nda öğrencilere bugün süt dağıtıldı. Süt içen 4'üncü sınıf öğrencilerinden 5'inde mide bulantısı ve baş dönmesi başladı. Bunun üzerine öğretmenler, durumu sağlık görevlilerine bildirdi. Sütten etkilenen 5 öğrenci ambulansa Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Öğrencilerin ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

===================================================

5)İŞYERLERİNİN CAMLARINI KIRAN ŞÜPHELİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

KARABÜK'te, kimliği belirsiz bir kişinin gece iki işyerinin camını kırarak kaçması güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, gece saatlerinde İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, Gökmen İşhanı'nın 4'üncü katında faaliyet gösteren bir dergi satış bürosunun camlarını kırarak içeri girdi. Şüpheli, büroda kalan 55 yaşındaki Mehmet Işık'ı görünce, "Seninle işim yok" diyerek ayrıldı. Şüpheli daha sonra aynı cadde üzerindeki ekmek fırının camını da kırarak gece karanlığında kayboldu. Haber verilmesiyle gelen polis ekipleri, işhanında şüpheliyi aradı, ancak bulamadı. Fırının güvenlik kamerasını inceleyen polisler, camı kırarken görüntüye yansıyan şüphelinin kimliğini tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Mehmet Işık'ın olayı polis ekiplerine anlatması

-Polisin şüpheliyi araması, pencereden pencereye geçmesi

-Camı kırılan fırından detay

-Güvenlik kamerası görüntüsü

Dosya adı: krbisyerlerinincamlarinikiransüpheliguvenlikkamerasinayansidi

Süre: (03.01) Boyutu: (141 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

6)BEL KEMİĞİ KIRILAN KADIN 3 GÜNDE AYAĞA KALKTI

ANTALYA'da merdivenden düşen 'bel kırığı ve omurilik yaralanması' teşhisi konulan 56 yaşındaki Züleyha Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Murat Altaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyondan 3 gün sonra ayağa kalktı.

40 yıldır Fransa'da yaşayan Züleyha Yıldırım, tatil için geldiği Antalya'da merdivenden düşerek bel kemiğinii kırdı. Züleyha Yıldırım, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Altaş ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Ameliyattan 3 gün sonra ayağa kalkıp yürüyüş yapan Yıldırım, "Paris'ten üç ay önce tatil için geldiğim Antalya'da merdivenlerden düşerek belimi kırdım. Her iki bacağımın da felç olduğu belirtiliyordu. Özel bir hastaneden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildim. Doç. Dr. Murat Altaş hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi" diye konuştu.

'SENİ FRANSA'YA GÖTÜRÜRÜZ'

Riskli olduğu için ameliyata cesaret edemediğini söyleyen Yıldırım, "Yurt dışındaki doktorum 'Sakın ameliyat olma, biz seni aldırtırız, böyle bir şansımız var' dedi. Kafam çok karışmıştı fakat Türk doktorlarına güveniyordum. Çünkü Türkiye'de tıbbın ilerlediğini duyuyordum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakilleri de yapılmıştı. Doktorum 'Ameliyat yaparsam 2-3 günde ayağa kalkarsın' dedi. Ona güvendim, gerçekten üç günde ayağa kalktım" dedi.

OĞLUM FRANSA'DA 6 AYDA, BEN TÜRKİYE'DE ÜÇ GÜNDE KALKTIM

Durumunu öğrenen ve geçirdiği ameliyatı duyan arkadaşlarının 'Sen Paris'te bu ameliyatı olsaydın ayağa kalkamazdın' dediğini aktaran Yıldırım, "Benim oğlum da bu olayın aynısını Fransa'da yaşadı. Küçük oğlum Paris'te belinden ameliyat oldu, 6 ayda zor ayağa kalktı" diye konuştu.

BEL KIRIĞI VE OMURİLİK ZEDELENMESİ

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Altaş, hastanın ve yaşadığı rahatsızlığın riskli olduğunu belirterek, "Hastamız yaklaşık üç ay önce bel kırığı ve omurilik yaralanması ile hastanemize başvurdu. Geldiğinde hareket edemiyordu, bacaklarında hareket yoktu. Hasta ile konuşup ameliyata karar verdik. Hastamızın omurilik ve sırt kemiklerinde kırıklar vardı. Kırık bölgeyi ameliyatla temizleyip, kırık parçaları yerinden söküp platinli vidalar taktık. Operasyondan kısa süre sonra bacakları da hareketlilik kazandı. Hastamızı üç gün içinde de kaldırdık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

RÖP 1: Züleyha Yıldırımcı

RÖP 2: Doç. Dr. Murat Altaş

Zeleyha Yıldırımcı ve Murat Altaş detay

HABER-KAMERA: Erol AKKIR/ANTALYA-DHA)

==================================================

7)LİMON DEPOLARINA GİDEN YOLLAR AÇILDI

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı yer altı limon depolarının bulunduğu Hacıalanı Mahallesindeki kar yağışı nedeniyle kapalı olan yollar ekiplerin yoğun çabası sonucu açıldı.Ağır kış şartları nedeniyle yolların açılmasının ardından bölge halkının Hacıalanı'ndaki soğuk hava depolarına 15 Şubat'tan itibaren limon sandıklarının konulabileceği bilgisi verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Şube Müdürü Yusuf Güzel, ilçenin yüksek kesimlerine yağan kar yağışı nedeniyle kapalı olan yoların açılması çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "İlçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve yöre halkının limonlarının muhafaza edildiği limon depolarına giden yollarda kar nedeniyle kapalıydı. Ekiplerimiz bu yolları açarak üreticilerimizi de rahatlatmış oldu" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-İş makinesi Yol açarken

-Hacıalanında Limon deposu olan Ali Tut ile röportaj

-Limon depolarının önü karlı halde

-Limon deposu görüntüsü

-Karlı yollar

-Karlı Hacıalanı genel görüntüsü

Boyut: 78 MB Süre: 2'16"

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

=================================================

8)PEHLİVANLARA DİSKOYU KURŞUNLAMAKTAN MÜEBBET İSTEMİ

ANTALYA'da geçen yıl nisan ayında bir gece kulübüne iki gün üst üste yapılan silahlı saldırıyla ilgili, aralarında antrenör ve milli güreşçilerin de bulunduğu 4'ü tutuklu 8 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya'da geçen 25 Nisan gecesi güreş antrenörü Hikmet Tuğsuz ile Orhan Çetin, eğlenmek için yanlarına kız arkadaşlarını da alarak, güvenlik müdürlüğünü güreşçi arkadaşları Ahmet Kara'nın yaptığı Çağlayan Mahallesi'ndeki bir gece kulübüne gitti. Bir süre sonra Çetin ile Tuğsuz, kız arkadaşlarını bakışlarıyla taciz ettiklerini ileri sürdükleri yan masadaki gençlerle tartışmaya girdi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gece kulübünün güvenlik görevlileri, tarafları dışarı çıkardı. Kulübün güvenlik müdürü arkadaşları Ahmet Kara'nın kendilerini de dışarı çıkartmasına tepki gösteren Hikmet Tuğsuz ile çalışanları arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine Tuğsuz, gece kulübü çalışanlarını iddiaya göre tehdit edip ayrıldı.

2 GECE ÜST ÜSTE SİLAHLI SALDIRI

Ertesi gün geç saatlerde, kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından gece kulübüne ateş açıldı. Bu saldırıdan bir gün sonra yine başlarında kask ve kar maskesi bulunan kişiler tarafından ikinci bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıda, gece kulübünün girişinde bulunan özel güvenlik görevlilerinden Ayhan Akbaş, İsmet Elvan ile Ayşe Yalçın yaralandı. Olayda yüz ve göğüs bölgelerinden yaralanan üç kişiden Ayhan Akbaş'ın sağ gözünde, Ayşe Yalçın'ın ise sol gözünde görme kaybı meydana geldi. İfadeleri alınan gece kulubü çalışanları, saldırıyı Hikmet Tuğsuz'un azmettirmiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Hikmet Tuğsuz ile birlikte Tarık Dilek, Ercan Çarıklıoğlu, İbrahim Tuğsuz, Sezgin Bingör, Ahmet Kapucu, Yusuf Tuğsuz ve Şükrü Barış gözaltına alındı. Şüphelilerden Hikmet Tuğsuz, İbrahim Tuğsuz, Sezgin Bingör ile Ahmet Kapucu tutuklandı. Diğer dört şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıklar hakkında tehdit, hakaret, kasten yaralama ve öldürmeye teşebbüs gibi suçlardan Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, sanıkların 25 Nisan akşamı Hikmet Tuğsuz'a yapılanların hesabını sormak için 26 Nisan gecesi iki motosiklet ve Ercan Çarıklıoğlu'nun yönetimindeki araçla ilk saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürüldü. İki tüfeği gece kulübünün yakınlarında Ercan Çarıklıoğlu'nun aracından alan İbrahim Tuğsuz, Ahmet Kapucu, Sezgin Bingör ve Tarık Dilek'in yüzlerine maske takarak motosikletle olay yerine gidip ateş ederek kaçtığı öne sürüldü. Ercan Çarıklıoğlu ile Şükrü Barış ve Yusuf Tuğsuz'un ise tüfeği motosikletli arkadaşlarına verdikten sonra yollarına devam ettikleri öne sürülen iddianamede, ertesi gün aynı yöntemle ikinci bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

BİZİMLE İLGİSİ YOK

Davanın ilk duruşmasında olayla ilgileri olmadığını savunan sanıklar, saldırıyı gece kulübüyle husumeti başka kişilerin işlemiş olabileceğini savundu. Sanıklardan güreş antrenörü Hikmet Tuğsuz, kimseyi tehdit etmediğini belirterek, "Aksine bu olaydan sonra kulübün güvenlik müdürü arkadaşım lisanslı güreşçi Ahmet Kara beni telefonda tehdit etti. Bununla ilgili iki ayrı dava açıldı. Bu saldırılarla hiçbir alakamız yok" iddiasında bulundu. Çoğunluğu güreşçilerden oluşan diğer sanıklar da saldırıyla alakaları olmadığını ileri sürerek, beraatlarını talep etti.

GÖZÜNÜ KAYBEDEN DE SPORCU

Müşteki Ahmet Kara ise ilk saldırıdan sonra 27 Nisan günü Hikmet Tuğsuz ile buluşup birbirlerinden özür dilediklerini, ancak aynı gece ikinci bir saldırıya uğradıklarını belirtti. Kara, ikinci saldırıda vurulan 3 kişiden 2'sinin birer gözünü kaybettiğini söyledi. Bir gözünü kaybeden güvenlik görevlilerinden Ayhan Akbaş, kendisinin de sporcu olduğunu belirterek, "Vicdanım rahat değil. Sanıkların hepsini de tanıyorum. Kendileriyle birlikte spor yaptık. Bize saldıranların başında kar maskesi vardı. Saldıranlar bunlar değildi" dedi.Sanıkların tahliye talebini rededen mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA

=======================================================

9)GELECEĞİN USTALARI YETİŞİYOR

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, Mesleki Eğitim Merkezi 132 meslek dalında verdiği teorik ve pratik bilgilerle geleceğin ustalarını yetiştiriyor. Sanayi Sitesi içerisindeki Mesleki Eğitim Merkezi, haftanın 5 günü iş yerinde ve 1 günü de okulda eğitim-öğretim veriyor. 4 yıl eğitim alan öğrenciler, tabi tutuldukları sınavı başarı ile geçmeleri halinde ustalık belgesi almaya hak kazanıyor. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt, 172 öğrenci ile eğitim veren merkezin meslek sahibi olmak isteyenlerden büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, "Sanayi sitemizde birçok usta ara eleman ve kalfa bulmakta çok zorlanıyorlardı. Artık burada eğitim gören ve yetişen öğrencilerimizin her biri iş yeri açma ve çalışma konusunda istihdam edilebilecek. En büyük rağbeti motor bölümü görüyor. Okula gelerek eğitimlerini alan öğrencilerimizin her biri dallarında usta olarak yetişmektedir" dedi.

Çıraklık Eğitim Merkezi'nin 4 yıllık zorunlu hale gelmesinin ardından kayıtlara devam edildiğini ifade eden Kurt, "Gelecek yıl yapılacak olan TEOG sınavlarının ardından öğrencilerin tercih edebileceği okullar arasında meslek lisemiz yer almaktadır. Meslek lisemize kayıt olmak isteyenler en az ortaokul mezunu olması şart olmakla birlikte yaş sınırı yoktur. Geleceğin ustaları merkezimizde yetişmektedir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Motor bölümü öğrencileri ders esnasında görüntü

-Öğrenciler motoru incelerken

-Motor Bölümü Öğretmeni Enes yıldırım ile röportaj

-Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt ile röportaj

-Öğrencilerden Tunahan Tülü ile röportaj

-Öğrencilerden toplu görüntü

Boyut: 168 MB Süre: 5'11"

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Erdemli Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title