Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Kayseri'de bombalı araç saldırısı (11)CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA SALDIRIKayseri'de bu sabah çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya tepki gösterileri devam ederken, Cumhuriyet Meydanı'nda CHP Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Cemre Doğan ve...

Kayseri'de bombalı araç saldırısı (11)

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA SALDIRI

Kayseri'de bu sabah çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya tepki gösterileri devam ederken, Cumhuriyet Meydanı'nda CHP Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Cemre Doğan ve yanındaki partililer kalabalık grubun saldırısına uğradı. Saldırganlara engel olmakta zorlanan polis, havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmak istedi. Ancak kalabalık dağılmayınca olay yerine çağrılan Çevik Kuvvet güvenlik koridoru oluşturdu. Cemre Doğan güvenlik önlemleri altında otomobiline bindirildikten sonra kalabalık da dağıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: KAYSERİ

================================

Birlikte çarşı iznine çıkan askerler şehit düştü

KAYSERİ'de vatani görevlerini yapan Kocaeli'den 2 arkadaş birlikte çarşı iznine çıkarken, bombalı saldırıda şehit düştü. Abdulsamet Özen ile Raşit Yücel'in şehit oldukları memleketleri Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki ailelerine bildirilirken, büyük üzüntü yaşandı.

Kayseri 1 Komando Tugayı'nda vatani görevlerine yapan Kocaeli'den 2 arkadaş bombalı saldırıda şehit düştü. İzmit'te günlük yayınlanan yerel bir gazetede çaycı olarak görev yapan Körfez Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokak'ta oturan Hüseyin Özen'in 3 çocuğundan biri olan Abdulsamet Özen'in ailesine acı haber verildi. Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban aileye acı haberi verirken, üzüntü yaşandı. Körfez Fatih Mahallesi Sümbül Sokak'ta oturan Raşit Yücel'in evine Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can giderken, ailesinin evde olmadığı görüldü. Şehidin fabrikada çalışan annesi Şükran Yücel'e ulaşılırken, babasına ise ulaşılamadı. Şehidin annesinin eve getirilmesi için fabrikaya gidildi.

Raşit Yücel sosyal paylaşım sitesindeki 26 Kasım tarihli paylaşımında, "Vatanıma canım feda" yazarak birliğinde çekilmiş fotoğrafı paylaştığı görüldü. 4,5 aylık asker olan Abdulsamet Özen'in ise Hakkari'de 1,5 ay görev yaptıktan sonra birliğine geri döndüğü öğrenildi. İki askerin şehit olması Körfez'de büyük üzüntü yarattı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

HABER: Nabi YAZICI-Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI/KAMERA: Orhan UZUN-Nabi YAZICI / KOCELİ

====================================

Patlamada yaralanan asker, babasını arayıp haber vermiş

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında bacak ve kolundan yaralanan Komando Çavuş Tolga Öğütlü'nün, saldırı ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan babası Arif Öğütlü'yü arayıp, kendisini merak etmemesini söyledi.

Erciyes Üniversitesi ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 13 asker ve sivil şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Saldırıda 1'inci Komanda Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve çarşı iznine çıkan Komando Çavuş Tolga Öğütlü, kol ve bacağından yaralandı. Halk otobüsünün sağ tarafından oturduğu belirtilen Öğütlü'nün saldırının ardından motosiklet satan babası Arif Öğütlü'yü telefonla arayarak, kendisini merak etmemesini ve yaralandığını söylediği ifade edildi. Bunun üzerine babası Arif Öğütlü'nün bir yakını ile birlikte Kayseri'ye gittiği belirtildi. 3 kardeş ve Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümü mezunu olan Öğütlü'nün terhisine 150 gün kaldığı ifade edildi.

Haber: Atilla ATMACA/EREĞLİ (Konya), -

=====================================

Başbakan Yıldırım: Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz (2)

TOPLU TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki bakanlar ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen 60 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 500 milyon liranın üzerinde harcamayla temeli atılan ve yapımı tamamlanan 60 tesis için düzenlenen törene Türk bayraklarıyla katılanlara hitap eden Binali Yıldırım, sözlerine Kayseri'deki hain terör saldırısını kınayarak başladı.

Kahramanmaraş'ın istiklal ve istikbal şehri olduğunu, esarete boyun eğmediğini dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin de asla teröre boyun eğmeyeceğini ifade etti. Türk milletini hiçbir alçak terör örgütünün yıldıramayacağını, milletin kahraman evlatlarının neler yapacağını İstiklal Savaşı'nda yedi düvele gösterdiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım şöyle dedi: "Maalesef bu sabah erken saatlerde Kayseri'de Zincidere Komando Tugayından şehre hafta sonu izni için çıkan askerlerimize canlı bombayla pusu kuruldu, patlatıldı. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Anadolu toprakları işgal edildiğinde daha Kurtuluş Savaşı başlamadan Sütçü İmam'ın torunları meydanlara indi 'Maraş bize mezar olmadan, düşmana gülzar olmaz' dedi. Rıdvan Hoca'nın şehrinden, Sütçü İmam'ın şehrinden, Kahramanmaraş'tan sesleniyorum; terörle korkutmayı düşünenler, terörle yıldırmayı düşünenler, terörle masum çocukları, günahsız insanları hedef alarak bize istikamet vermeye, ayar vermeye çalışanlar bu millet korkmaz, bu millet yılmaz, bu millet pes etmez, Maraşlı diz çökmez, Türk milleti diz çökmez, bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. İstiklal şairi Mehmet Akif'in dediği gibi; 'Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönme bilmeyiz yürürüz."

"BU MİLLET ASLA ESİR OLMAZ"

Törenin yapıldığı meydanın 15 Temmuz askeri darbe girişiminin olduğu gece de büyük coşkuyla doldurulduğunu hatırlatan Yıldırım, "Ne olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun, hangi alçak saldırıyı yaparsa yapsınlar medeniyet yolunda, insanlık yolunda, kalkınma yolunda Kahramanmaraş'ı da Türk milletini de asla döndüremezler. Yolumuza, hizmetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Yıl içerisinde birçok zorlukların aşıldığını, terör örgütlerinin eş zamanlı olarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, terörün insanlığın ortak tehdidi olduğunu ve sırtını dağ yerine millete dayadıkları için pes etmeyeceklerini dile getirerek şöyle devam etti: "Geride bıraktığımız yıl içerisinde birçok zorluklar yaşadık. Terör örgütleri eş zamanlı olarak ülkemizi hedef aldılar, Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Cumhurbaşkanımızın hayatına kast etmeye çalıştılar. Ama onlar bu milletin gücünü hesap edemediler. Bu millet, bu asil millet o kadar büyük bir millet ki; en zor zamanda en sıkıntılı zamanda yedi düveli dize getirdiğini unuttular. Bu güzel ülkenin insanları, bu güzel memleketin insanları, Kahramanmaraş'ın yiğit kadınları, yiğit edeleri 15 Temmuz gecesi yazdıkları destanla bütün dünyaya alçaklara boyun eğmediğimizi gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. Bu milletle oyun oynanmaz, bu millet hiçbir zaman esir olmaz. Yediden yetmişe o gece bütün milletimiz tek yürek oldu, bir oldu, beraber oldu. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıktık. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o gece demokrasi ve bağımsızlık destanını yazdık."

"BUNLARIN SIRTINI SIVAZLAMAYI BIRAKIN"

"FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ ne olursa olsun adı önemli değil, bunların hepsi katildir, bunların hepsi eli kanlı terör örgütüdür ve insanlığın ortak tehdididir, ortak düşmanıdır. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle; 'alayı gelsin' kim gelirse gelsin önemi yok. Hiçbir terör örgütünün, hiçbir alçak kanlı örgütün kutsalı yoktur, inancı yoktur. Onların işi adam öldürmektir, kan dökmektir, insanlara ülkelere zarar vermektir. Türkiye bunları iyi tanır, kırk yıldır biz bu mücadeleyi yapıyoruz ve kırk yıldır dost bildiğimiz insanlara diyoruz ki; bunların sırtını sıvazlamayı bırakın, bunları desteklemeyi bırakın, bunlar bir gün gelir sizi de vururlar. Teröre asla geçit vermeyeceğiz, terörle mücadeleden zerre kadar sapmayacağız. Elbet dik duracağız, çünkü biz sırtımızı dağa değil millete yaslıyoruz. Elbet dik duracağız, elbette amansızca mücadele edeceğiz. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak için bu mücadele tek kişi kalıncaya kadar devam edecek. Sizlerin bu kararlı duruşu, bu hırsı, milletimizin feraseti bunların kirli oyunlarını bozmaya yeter. Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, refahına bu alçaklar mani olamaz. Hiçbir güç bizi gelecek hedeflerimizden, kutlu yolculuğumuzdan geri koyamaz. Türkiye bu mücadeleyi kazanacak, insanlıktan nasibini almayan bu alçaklar, kaybetmeye mahkumdur."

"TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYECEĞİZ"

Terör saldırısının ardından şehitler olduğunu ve Kahramanmaraş programını değiştirmesi konusunda kendisine talepte bulunulduğunu ancak kabul etmediğini de ifade eden Yıldırım, "Bana; 'bugün canlı bomba patladı, şehitlerimiz var, teröristler saldırı yaptı, Kahramanmaraş programını değiştirelim' dendi. Değiştirmedik, çünkü biz programımızı değişmeyeceğiz, terörün ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Alçaklar; işte Maraş burada, işte ay yıldızlı bayrak burada ne zaman gelirseniz gelin, kiminle gelirseniz gelin Sütçü İmam'ın evlatları, bu milletin aziz evlatları topunuzun, hepinizin hakkından gelmeye muktedirdir. Programlarımızı da yapacağız, yatırımımızı da yapacağız. Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin gelişmesi için, hizmetleriyle buluşması için asla ve asla bu terör örgütlerine pabuç bırakmayacağız. Bu saldırılar bizim Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturmamızı belki geciktirir, ama engelleyemez. Bu saldırılar belki modern havalimanını geciktirebilirler ama engelleyemez" diye konuştu.

Törende; konteyner kent, havalimanı terminali, Kuyumcu kent, spor tesisleri, hastanelerin de olduğu çok sayıda tesisin açılışını yapacaklarını veya temelini atacaklarını ifade eden Yıldırım, laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyarak hizmetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması için çabalayacaklarını anlatan Yıldırım, dağda güvenlik güçlerinin karşısına çıkamayarak pusu kuranların milleti asla yıldıramayacağının altını çizerek şöyle devam etti: "Bütün dünya bilmelidir ve bilsin ki; bu ülke ilelebet payidar olacaktır. Kahramanmaraş bu ülkenin geleceğine damga vuran şehirlerimizin başında gelmektedir. Bu güzel şehrimiz için ne yapsak azdır. İşi, aşı, istihdamı büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemizin dört bir köşesini aynı şekilde büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. 79 milyon vatan evladının mutluluğu için gece gündüz demeden, arkamıza bakmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu alçaklar 17-25 Aralık'ta denediler çakıldılar. Bu alçaklar Gezi olaylarında yine sahneye çıktılar yine derslerini aldılar. Bu alçaklar yetmedi 6-7 Ekim'de insanları sokağa indirdiler, cinayet işlediler yine akıllanmadılar. Bu alçaklar Doğu'da Güneydoğu'da hendekler kazdılar, caddeleri tahrip ettiler, binaları tarumar ettiler ama yine muvaffak olamadılar. Nihayet 15 Temmuz'da son vuruşlarını yapmaya kalktılar, asker kılığına girmiş FETÖ'nün teröristleri milletin silahını, milletin tankını, milletin uçağını gasp ederek insanlarımızın üzerine ateş açtılar. Ancak vatandaşımızın göğsündeki imanı, vatandaşımızın göğsündeki bağımsızlık aşkını, bağımsızlık meşalesini söndüremediler. O karanlık geceyi aydınlık sabahlara döndüren milyonların sayesinde bugün Türkiye dimdik ayakta, geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Kırsalda, dağda, bayırda güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamayan alçaklar ancak pusu kurabilirler ama bu milleti asla yıldıramazlar. Cumhurbaşkanımız bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu alçakların tümüyle, milletimizle, omuz omuza bir olarak beraber olarak her türlü şer odaklarını yok etmeye hazırız."

Yıldırım bu sırada meydandan yükselen 'Dik dur eğilme' sloganına da; "Hiç merak etmeyin biz alçakların önünde eğilmeyiz ancak rabbimizin önünde eğiliriz" diye karşılık verdi.

VEYSİ KAYNAK: İSTANBUL'DA BENZER BİR VAHŞETİ İŞLEDİLER

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, Kayseri'deki saldırıyı kınayarak, şunları söyledi: " Kayseri'de bu sabah maalesef bir canlı bombayla tahrip ettiler. Geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ta benzer bir vahşeti işlediler. Biz şunu biliyoruz; 'Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan yerde Cuma namazı kıldırmam' diyen Rıdvan Hoca'nın hemşehrileri bu bayrağı aşağıya indirmeyecektir. Halep yalnız değildir. Kahramanmaraşlılar tarihteki beraberliklerini bugüne kadar taşıdılar, Allah'ın izniyle bundan sonra da taşıyacaklar. Ben şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca 15 Temmuz'daki dik duruşunuzdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Siz yürüdükçe milletimiz sizinle beraber yürüyecektir. Sizi asla yalnız bırakmayacağız sayın Başbakanım."

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve protokol üyeleriyle birlikte canlı bağlantılar yaparak Kuyumcu Kent ile havaalanı terminal binalarının temel atmasını gerçekleştirip alandan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Açılışı yapılan konteynır kent

Konteynır kentteki Suriyeli çocuklar

Başbakan Binalı Yıldırım'ın valilikte konuşması

Toplu açılış törenini yapıldığı alan

Alandaki kalabalık

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması

Başbakan Yıldırım'ın konuşması

Başbakanın konvoyununu alandan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-Mücahit YOLCU-Ömer KOÇ-İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========================================

CHP'li Cankurtaran'dan terör tepkisi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kayseri'deki hain saldırıyla kahrolduğunu belirtip, "Bu topraklarda artık bir ananın gözyaşını, bir evladın kanını alacak yer kalmadı. Artık yeter diyoruz" dedi.

CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Siyasette algı yönetimi" konulu konferans vermek için Balıkesir'e geldi. Balıkesir ve ilçelerinde partililerle buluşan ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Cankurtaran, CHP Balıkeksir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ise gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Kayseri'de bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen hain saldırıya dikkat çeken Cankurtaran, "Öncelikle başımız sağolsun. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'taki hain saldırıda 44 vatandaşımızı kaybettik, 155 yaralımız var. Acımız bu kadar tazeyken bugün de Kayseri olayıyla kahrolduk. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine sabır diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyor ve 'yeter' diyoruz. Bu topraklarda artık bir ananın gözyaşını, bir evladın kanını alacak yer kalmadı. Yeter diyoruz" dedi.

İSTİHBARAT ZAFİYETİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Cankurtaran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok büyük istihbarat zafiyetinin olduğunun söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yasımız var. Yasımızı yaşıyoruz ama bir sonraki olayların ne zaman olacağını bilmiyoruz. Artık istihbaratın bu konuda çok daha tedbirli davranması gerektiğini düşünüyoruz. Geçen hafta Cumhurbaşkanı bir açıklama yaptı. 20 Temmuz 2015'ten bu güne kadar 1.5 yıllık süreç içerisinde bin 178 şehidimiz olduğunu belirtti. Açıkçası şehit ve yaralı sayılarına ulaşamıyoruz. Geçen hafta itibariyle Genelkurmay'da Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Jandarma'nın ayrı ayrı sayfalarında şehit sayılarının kapatıldığını gördüm. Artık şehit sayılarını da tam olarak açıkçası ulaşamıyoruz."

"NEDEN BOMBALI ARAÇLAR BULUNAMIYOR"

Eylül ayında hazırlanan bir rapora da dikkat çeken Cankurtaran, "Türkiye'de sadece PKK'ya ait 61 bombalı aracın olduğu söyleniyor. Dünyada ilk sıralardayız. Bunun içinde IŞİD gibi diğer terör örgütleri yok. Sadece PKK'ya ait olan 61 bombalı aracın bilindiği var raporda. Derhal önlem alınması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı'na ve AKP'ye yönelik sosyal medyadaki eleştirileri anında bulabilen hükümet, neden bombalı araçları bulamıyor? Birazcık da bu yönde titizlikle çalışma yapılması, eleştirilere karşı yapılan titiz çalışmanın bombalı araçlar ve terör eylemleri için de yapılmasına ilişkin uyarılarda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

"İDLİB'DEN CİHATÇI AKINI OLABİLİR"

Suriye'nin farklı bölgelerinde hakim oldukları yerleri kaybeden cihatçıların Türkiye sınırındaki İdlib'e gönderildiğini belirten Cankurtaran, İblid'den Türkiye'ye cihatçı akını yaşanabileceğini vurguladı. Cankurtaran, bu konuda da şunları söyledi:

"Halep'in doğu mahallesindeki militanların boşaltıldığı ve İdlib'e doğru yönlendirildiğine dair açıklamalar var. Daha önceki Şam'daki militanların da İdlib'e yönlendirildiğini biliyoruz. Rakam olarak Halep'in doğu mahallesinden 3 bin 33 militanın Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle İdlib'e aktarıldığı; Rus Genelkurmay'ın açıklamasına göre de Şam kırsalından 3 bin 674 militanın İdlib'e gönderildiği bildirildi. Kimisi bizzat, kimisi kendi istekleriyle gelen militanlar. Böyle giderse İdlib Suriye'den ayrılan militanların yeni yerleşim yeri olacak. Uzmanlar, 'İdlib resmen Halep'e dönebilir' diye bir uyarıda bulunuyorlar. Burada yoğunlaşan binlerce militan oldu. İdlib biliyorsunuz Türkiye'ye çok yakın. Türkiye için yeni bir tehlike olabilir. Zira İdlib'e yapılacak başka bir operasyon da buradaki militanlar Türkiye'ye geçebilirler. Buradan İdlib konusunda çok ciddi bir uyarıda bulunalım. İdlib'in yeni Halep olma hususunda uyarı yapan uzmanları dinleyerek, hükümete seslenelim ve diyelim ki 'Lütfen atacağımız her adım barışı getirsin.' Aksi takdirde Türkiye için çok büyük risk var. Yeni bölgedeki vatandaşlar, siviller için büyük risk var. Bunun önüne geçecek önlemlerin alınması gerekiyor. 'Emevi Camisi'nde namaz kılacağız' deyip bu noktaya gelinmesi ve kendi fikirlerini, kendi doğrularını söyleyen Hüsnü Mahalli gibi gazetecilerin içeri alınması; gözaltından tutuklanma sürecine geçilmesi ayrıca tedirgin edici bir süreç. Yani 'Emevi Camisi'nde namazı kılacağız' deyip kılamamanın acısını, Hüsnü Mahalli gibi gazetecilerden çıkarmanın ayrı bir yönü var. Hem basın özgürlüğü açısından hem de Hüsnü Mahalli'nin tutuklanmasını net bir şekilde yargıda tarafsızlığın, bağımsızlığın bitmiş olduğunun tescil edilmesi açısından çok önem teşkil ettiğini bizzat vurgulamak istiyorum."

"HANGİ KONUDA UZLAŞTILAR?"

Gündemin bu kadar yoğun olmasına karşın anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin de gündemde tutulmaya çalışıldığını belirten CHP'li Cankurtaran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tamamen Cumhurbaşkanının tek başına yargıyı, yasamayı, yürütmeyi kendi tekeline almasını hedefleyen Anayasa reformu ile ilgili buradan hem Cumhurbaşkanı'na hem Devlet Bahçeli'ye seslenişimiz olacak. Fiili durumu bitireceğiz derken, demokrasiyi bitirme noktasına geldik. Fiili durum her zaman hukuka uymak zorundadır. Fiili durum bu şekilde gerçekleştirildi diye hukuk fiili durumu uydurulmaz; anayasa bu duruma uydurulmaz. Bu durum maalesef dediğimiz gibi fiili duruma uyma durumu resmen Türkiye'de demokrasiyi bitirme durumudur. 7 Haziran 2015'ten sonra genel başkanımız, Bahçeli'ye 'Gelin siz başbakan olun yeter ki bu hükümetten kurtulalım' diye son derece uzlaşıcı bir teklif verdi. O zaman hiçbir uzlaşmaya, anlaşmaya yanaşmayan Bahçeli, bugün nasıl oluyor da anayasa değişikliği konusunda bu kadar uzlaşıcı bir durum sergiliyor. Açıkçası bu da çok soru işareti içeren bir şey. Günlerce süren anayasa mutabakat sürecinde -ben şahsen çok merak ediyorum- MHP lideri hangi konularda anlaştı? Yani ne konuşuldu. Acaba maç sohbeti mi yapıldı diyorum ne sohbeti yapıldı da uzlaştık diye sonuca vardılar. Zira çıkan uzlaşılan metinde hiçbir değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanı hükümetin istediği uzlaşılan maddeler üzerinde hiçbir değişiklik olmadı. Aynı şekilde tek bir kişinin hakimiyetine verilecek, demokrasinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi konularda mutabakata varıldığı konusunda şüphelerim var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın açıklamalarından görüntü

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

=========================================

Muş'ta karda mahsur 62 hasta kurtarıldı

MUŞ İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun kar yağışının olduğu bölgede 112 Acil ve AFAD desteğiyle 3 günde 62 hastanın hastanelere ulaşmasını sağladı.

Geçtiğimiz hafta Salı akşamı başlayan aralıklarla devam eden kar yağışı Muş'ta yaşamı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde 2 metreyi geçen kar kalınlığı kent merkezinde ise bir metreye yaklaştı. 368 köy ile 250 mezranın kent merkeziyle ulaşımının kesildiği kentte, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği alarma geçti. 85 personel ve 47 iş makinesiyle yolları açmaya başlayan ekipler, bir taraftan da 112 ve AFAD desteğiyle köylerde rahatsızlanan 62 vatandaşa ulaşarak sağlık merkezlerine taşıdı. İş makinelerinin güçlükle ilerlediği köy yollarının büyük bir bölümü yeniden ulaşıma açıldı. 320 köyün kent merkezine bağlantısını sağlayan İl Özel İdaresi, 48 köyde çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yüksek yerlerde fırtına nedeniyle kar savurma makinesiyle çalıştıklarını belirtti. Fırtına ve tipi sebebiyle greyderle çalışmanın zor olduğunu söyleyen Yentör, "Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metre civarında. Kosor ve Varto'nun yüksek kesimlerinde büyük kepçe ve kar savurma makineleriyle yolları açmaya çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Karlıdere köy yolunda kar çalışmasından detaylar

-Köy Muhtarı ile röportaj

-Genel Sekreterin açıklaması

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==========================================

Kapıkule'de 14 kilometre TIR kuyruğu

KAPIKULE Sınır Kapısı'ndan ihraç ürünü yükleriyle yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle 14 kilometre kuyruk oluşturdu.

Türkiye'den yükledikleri ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor. Yetkililer, Türk gümrüklerinde sorun olmadağını, yoğunluğun, Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı çalışanlarının işlemleri yavaş yapmasından kaynaklandığını söyledi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluktan dolayı TIR'lar 14 kilometre kuyruk oluştururken Bulgaristan'a açılan diğer Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kuyruk 8 kilometreyi buldu.

"NEDEN BEKLEDİĞİMİZİ BİLMİYORUZ"

Gaziantep'ten yüklediği ihraç yükünü Bulgaristan'a götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda 2 gündür beklediğini söyleyen TIR sürücüsü Naif Maraşlı, "Kuyrukta neden beklediğimizi bilmiyoruz. Bize sahip çıkan yok. Burada 2 gündür aç susuz bekliyoruz. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi. Romanya'ya zeytin götürmek için dün öğlenden beri kuyrukta beklediğini anlatan diğer sürücü Orhan Güler ise, "Bu soğuk havada bekliyoruz. Yabancı plakalı araçlar bizi solluyor. Burada bize sahip çıkan yok. Neden beklediğimizi bile kimse söylemiyor. Ulaştırma Bakanı bu olaya bir çare bulması gerekir" dedi.

Görüntü Dökümü:

TIR Kuyrugu genel detay

TIR sürücüleri röp

Kapıkule tabela

Türkiye tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=======================================

Ele geçirilen 90 ton şarapta metil alkol tespit edildi

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde jandarmanın ele geçirdiği kaçak üretilen 90 ton şarapta yapılan tahlil sonucunda yüksek oranda metil alkol olduğu tespit edildi. Bunun üzerine şarapları ürettiği belirlenen Hasan A., tekrar gözaltına alınıp, tutuklandı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla Bayramiç'e bağlı Külcüler Köyü'nde yılbaşında piyasaya sürülmek üzere kaçak şarap üretimi yapıldığını belirledi. Bunun üzerine geçen 15 Aralık'ta jandarma, Külçüler Köyü'ndeki Hasan A. tarafından kiralanarak işletilen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait Pekmez Fabrikası'na operasyon düzenledi. 90 ton şarap, 5 bin boş şarap şişesi, 5 bin kapak, bir paketleme makinesi ve bir kapak sıkma makinesi ele geçirildi. Şarap imalatı yaptığı ileri sürülen Hasan A., gözaltına alındı. Hasan A., jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin, şarap tanklarından aldığı numuneler, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne tahlile gönderildi. İşletmedeki 10 farklı tanktan alınan numunelerin yapılan analizlerinde metil alkol içerdiği belirlendi. Yapılan tahlilde hacmen yüzde 100'lük alkolün hektolitresinde 240-250 gram metil alkole rastlandı.

Bunun üzerine serbest bırakılan Hasan A., savcılığın talimatıyla yeniden gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Hasan A., tutuklandı. Ele geçirilen ve metil alkol tespit edilen 90 ton şarabın ise imha edileceği bildirildi.

Yetkililer, üretilen bu şaraplardan alan kişilere asla tüketmemeleri uyarısında bulundu. Aksi takdirde ölüme bile neden olabileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tekrar gözaltına alınıp tutuklanan Hasan A.'nın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=========================================

İskenderun'da ülkücülerden teröre tepki yürüyüşü

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Ülkü Ocakları üyeleri, Kayseri'deki terör saldırısının ardından tepki yürüyüşü yaptı.

Şehit Pamir Caddesi üzerindeki MHP İlçe Örgütü önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Türk bayrakları taşıyıp Namık Kemal Caddesi'nden yürüdü. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi ABD' ve 'Askere polise uzanan eller kırılsın' sloganları atan göstericilere, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı önünde kalabalık adına konuşan İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, "Bu memlekette tek ülkücü kalsa ve elinde hiçbir silah olmaması da o ülkücü bu ihanete boyun eğmez. Emniyete sahip çıkmak, şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri korumak ve yüceltmekle olur. Bu değerleri korudukça ve yükselttikçe şehitlerimizin ruhu şad olacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

MHP ve Ülkü ocakları binası önünde toplananlar

Slogan atarak yürümeleri

Elinde bayrak olan yaşlı kadın

Yürüüşten görüntüler

İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu'nun açıklaması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

========================================

Belediyeden Uşak halısı sergisi

UŞAK'ın kültürel değerleri arasında yer alan 15. ve 16. yüzyıllarda Avrupa ülkelerinde kullanılan, Osmanlı saraylarını süsleyen tarihi Uşak halısını açtığı el halısı dokuma kursları ile yaşatan Uşak Belediyesi, şimdide bu halıları belediye binasında sergiledi. Ayrıca, Uşak El Halısı Dokuyucu Kursu'nda başarılı olan 20 kursiyere de sertifikaları da törenle dağıtıldı.

Uşak Belediyesi, İŞKUR Uşak İl Müdürlüğü ve Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Geleneksel El Halısı Dokuyucu Kursu'na 4.5 ay boyunca kurs gören 20 kadın kursiyer katıldı. Kursiyerler, hem halı dokumayı öğrendi hem de emeklerinin karşılığında ücret alarak aile bütçelerine katkı sağladı. Uşak Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde tarihi Uşak halıları sergisinin açılışı da yapıldı. Asırlardır motifleri ve kalitesi ile tüm dünyaya nam salan Uşak halıları bir hafta boyunca Uşak Belediyesi Hizmet Binası'nda sergilenecek.

Tarihi Uşak halısı sergisi ve sertifika törenine katılan AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak halılarının ecdadımızdan birer emanet olduğunu söyledi. Başkan Cahan, "İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiğimiz kursta 20 kadın kursiyerimiz el emeği göz nuru halılarımızı hem dokumayı öğrendi hem de aile bütçelerine katkıda bulundu. Kurslarımız bu noktada birer eğitim yuvası haline geldi. 15. ve 16. yüzyılın en değerli ve kullanabilir eseri olan Uşak halısı, Avrupa ve Osmanlı saraylarında çokça kullanılmıştır. Tarihi müzelerde halı denilince akla ilk gelen hep Uşak Halısı olmuştur. Bizlerde ecdadımızdan kalan bu nadide esere en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

El dokuması Uşak halısı için kurslar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Başkan Cahan, "Hakiki kök boyası ve orijinal desenleri ile halılarımızı üretiyoruz. Bayanlarımıza bunu öğretmek istiyoruz ki bir el sanatları ve becerileri olsun, aile bütçelerine de katkı sağlayabilsinler. Uşak Belediyesi Tarihi Dokur Evi'nde çalışan kadınlarımız Uşak halımızı dokumaya her zaman devam edebilsinler diye inşallah önümüzdeki yılda İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte yine kurslarımızı açmayı planlıyoruz. Özellikle Uşak halısını öğrenmek isteyen genç kardeşlerimizin de kurslarımıza katılmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tarihi Uşak halısı sergisinden görüntü

-Uşak El Halısı Dokuyucu Kursu'nda başarılı olan 20 kursiyere sertifakalarının dağıtılması

-AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

=======================================

Yavru kediyi itfaiye kurtardı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde çıktığı Kapalı Çarşı'nın çatısında mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bugün sabah saatlerinde, Tepe Mahallesi, 33 Sokak'taki Kapalı Çarşı'nın çatısında mahsur kalan bir kedi olduğunu farkedenler, bir yere sıkışmış olabileceğini düşünerek itfaiye ekiplerini aradı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven dayayarak çıktıkları çarşının çatısındaki yavru kediyi kurtarmak istedi. Ancak, ürküp, çatıda sürekli yer değiştiren kedi, yaklaşık yarım saatlik bir çaba sonucunda yakalanıp, çatıdan indirildi. Sağlık durumu iyi olan kedi, sokağa bırakıldı. Yavru kedi, özgürlüğüne kavuşunca hızla uzaklaşıp, gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kedinin itfaiye ekipleir tarafından kurtarılmasından görüntü

-Merdiven yardımıyla Kapalı Çarşı'nın çatısına çıkan itfaiye erinin görüntüsü

-Kurtarılan kedinin sokağa bırakılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=========================================

Mersin'de muhtar eşi intihar etti

MERSİN'de muhtar eşi 38 yaşındaki Ayşe Açıkel, tabancayla başına bir el ateş ederek yaşamına son verdi.

Merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı İstiklal Mahallesi muhtarı Ali Açıkel'in eşi 2 çocuk annesi Ayşe Açıkel, kocasının ruhsatlı silahını alıp yatak odasında başına bir el ateş etti. Annesine cep telefonundan arayıp ulaşamayan 22 yaşındaki oğlu Mustafa Açıkel, eve gittiğinde cesediyle karşılaştı. Açıkel'in cesedi, otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Mustafa İNSAN/ MERSİN -

?==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocasinan Kayseri İdlib Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title