Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Yüksekova'da PKK'ya yardımdan aranan 1 kişi yakalandıHAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi'nde 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan aranan 1 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

Yüksekova'da PKK'ya yardımdan aranan 1 kişi yakalandı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi'nde 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan aranan 1 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "03.12.2016 günü İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, İlimiz Yüksekova İlçesi Yazılı Köyü'nde ikamet eden 1 şahsın 'bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan arandığı tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber: HAKKARİ, -

==============================

Pansiyonun çatısı uçtu, 38 lise öğrencisi tahliye edildi (2)

ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Zonguldak Ereğli'de fırtına nedeniyle lise öğrencilerinin kaldığı pansiyon ile birlikte toplam 5 binanın çatısının fırtına nedeniyle uçtuğu belirtildi. Dün akşam saat 21.00'den itibaren gece geç saatlere kadar etkisini sürdüren ve saatteki 75 kilometreye ulaşan fırtınanın yarattığı hasar ortaya çıktı.

Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada fırtına nedeniyle 5 binanın çatısının uçtuğu, 3 evde yangın çıktığı belirtildi. Yangınların itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldüğü belirtilen açıklamada bir kaç direğin devrildiği, 11 ağacın yıkıldığı, kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü ifade edildi. Fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgaların da sahil güzergahında korkuluklara, aydınlatmada kullanılan lamba ve armatürlere zarar verdiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ZONGULDAK

========================================

Karabük'te kar ulaşımı aksattı

KARABÜK'te yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ulaşımı aksattı.

Karabük-Gerede arasındaki D-100 Karayolu'nun Kemikli Rampaları mevkisinde kar sürücülere zor anlar yaşattı. Araçlar, zemini kaplayan kar nedeniyle güçlükle ilerlerken uzun kuyruk oluştu. Bazı araçlar yolda kaldı. Karabük- Kastamonu yolunun Kanlıgöl mevkisinde de kar yağışı ulaşımı aksattı. Maddi hasarlı kazaların meydana geldiği yolda bazı araçlar yoldan çıktı. Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolu ulaşıma açık tutmaya çalıştı.

ORMANDA MAHSUR KALDILAR

Safranbolu İlçesi'nde Erdi Ünal, İlker Başdağ ve Berk Çetin, dün gece kar keyfi yaşamak için gittikleri Sarıçiçek Ormanları mevkisinde araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Cep telefonuyla yardım isteyen 3 kişiye, yaklaşık 13 saat sonra Karabük Off-Road Kulübü üyelerinin de destek verdiği çalışmayla ulaşıldı. Geceyi araçta geçiren 3 arkadaş, evlerine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yolda mahsur kalan araçlar

-Otomobili yoldan çıkan sürücünün konuşması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Ormanda mahsur kalanları arama

-Kaybolan 3 kişinin bulunması (cep telefonu görüntüsü)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==========================================

Karla kaplı Abant'a tatilci akını

BOLU'da kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen Abant Tabiat Parkı, hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı.

Doğa harikası Abant, beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının yer yer 40 santime ulaştığı Abant'a ziyaretçiler hafta sonunda yoğun ilgi gösterdi. Oteller tamamen dolarken, çevre il ve ilçelerden günübirlik ziyaretçiler de geldi. Etrafındaki çam ormanlarının beyaza bürünmesiyle eşsiz görüntülerin oluştuğu tabiat parkında tatilciler doğanın ve karın keyfini yaşadı.

Tatilcilerin kimisi karla kaplı göl etrafında yürüyüşe çıkıp iskelelerde bol bol selfie çekti. Tatilcilerin kimisi de kar üzerinde ata binip, faytonlarla göl turu attı. Kar üzerinde mangal yakıp piknik yapan tatilciler, gün boyu eğlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Kar manzaraları

-Ata ve faytona binenler

-Fotoğraf çekilenler

-Röportajlar

-At üstünde uyuyan çocuk

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================

FETÖ'den tutuklanan öğretmenin evinde 'Kıtmir duası' kolyesi bulunmuş

AYDIN'ın Çine İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklanan 18 kişi arasında bulunan bir öğretmenin evinde yapılan aramada, örgütün mütevelli heyeti üyelerine ya da üstün hizmet verdiği düşünülen kişilere verildiği öne sürülen 'Kıtmir duası' kolyesi bulundu.

Çine Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, geçen 22 Kasım'da, aralarında işadamı, öğretmen, imam ve esnafın da bulunduğu 21 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından geçen 1 Aralık'ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 18 kişinin tutuklandığı FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturmada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Tutuklananlar arasındaki Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yaparken daha önce FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen A.A.'nın evinde yapılan aramada, örgütün sembolleri arasında yer alan 'Kıtmir duası' kolyesi çıktı. Kıtmir duası kolyesi, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu hazırladığı ve 28 Ekim'de diğer illere gönderilen yazıda, örgütün sembolleri arasında gösteriliyordu. Örgütün mütevelli heyeti üyelerine ya da örgüte üstün hizmetlerde bulunan kişilere verilen gümüş renkli kolyenin, A.A.'nın yatak odasında ele geçirildiği öğrenildi. A.A.'nın adliyede yöneltilen, "FETÖ/PDY'ye ne gibi ve ne miktarda finansal destekte bulundunuz ki bu kolyeyi hak ettiniz" sorusuna, "Bu konu ile ilgili hiçbir bilgim yok. Kolyeyi ilk kez evimde arama yapan polisler bulduğunda gördüm" yanıtını verdiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Miting alanına gireceklerin üstünün aranması

Miting alanından görüntüler

Asılı olan afişlerden görüntü

Helikopterin miting alanında gezmesi

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

=========================================

Protez bacaklarıyla dans etti

ESKİŞEHİR'de her iki bacağı da protez olan 26 yaşındaki Derya Soyiç'in tango dansı gösterisi alkışladı.

Omurilik rahatsızlığı nedeniyle 19 yaşındayken sağ bacağını, bir yıl önce de sol bacağını kaybeden Derya Soyiç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Tepebaşı Belediyesi'nin Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde düzenlediği etkinliğe katıldı. Dans eğitmeni Koray Orbay'ın eşlik ettiği Derya Soyiç'in dans gösterisini Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Tepebaşı İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç ile çok sayıda kişi izledi. Protez bacaklarıyla tango dansı eden Derya'nın gösterisi izleyenler tarafından alkışlandı.

Doğuştan omurilik rahatsızlığının olduğunu belirten Derya Soyiç, "hastalık nedeniyle 19 yaşında sağ bacağımı, geçen yıl da sol bacağımı kaybettim. Dans eğitimi alıyorum. Bana enerji verdiği için dansı seçtim. Engelliler adına sorunlarımız var ama bunu aşabilmemiz için engellilerin evlerinde değil sosyal hayatın içinde olması gerekir" dedi.

Etkinliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Derya Soyiç'e çiçek verdi. Ataç, daha sonra Derya Soyiç ile dans etti.

(örüntü dökümü:

-Derya'nın eğitmeniyle dans etmesi,

-Gösteriyi izleyenlerin,

-Derya'nın Belediye Başkanı Ahmet Ataç'la dans etmesi,

-Derya Soyiç'in konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=============================================

Edirne'de Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı

EDİRNE'de Dünya Engelliler Günü'nde, Engelsiz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Engelliler merkezdeki ilk günlerinde gönüllerince eğlendi.

Edirne Belediyesi'nin Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşların eğitimden spora, tiyatro salonundan, çocuklar için oyun oynayabilecekleri odaların bulunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi'ni hizmete açtı. Engelli Yaşam Merkezi'nin açılışına aileleriyle birlikte katılan engelliler gönüllerince eğlendi, çocuklar oyun salonlarında oynayıp, kukla tiyatro izledi. Merkezin açılışına Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan ve kurum müdürleri kentte bulunan engelli dernekleri başkanları, temsilcileri çok sayıda engelli ile aileleri katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Amacımız bütün engellilerle yaşayacağımız, engelleri ve engellilerin yaşamını fark edeceğimiz bunları da çözeceğimiz ve tartışacağımız bir gün. Edirne'de engellilerin sorunlarını çözmek için belediye bütün kamu kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışıyoruz. Belediyemiz bugün engelli vatandaşlarımız için hizmetine böyle bir binayı sundu. Bizde valilik olarak burada psikolog ve sosyologlarımız ile uzman öğretmen kurs vereceği ekibimizi görevlendiriyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımıza hizmet etmektir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşların yararlanmaları için bugün hizmete açtıkları merkezin resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi. Gürkan, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, yani farkında olma günü kutlama günü değil. Edirnemizde 9 tane engelli derneğimiz var, onlarla birlikte bu binamızı tasarladık. Bugün de onların hizmetine açtık. Biz destek olacağız, katkı sunacağız ve engellilerimizde çok amaçlı yerde aktivitelerini gerçekleştirecekler. Her engelli engelsiz girebileceği yerler yapmak en büyük hedefimiz"dedi.

Açılışa katılan bedensel engelli Sevgi Ataş, merkezde rahatça dolaşıp gönlünce eğlenmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ataş, "Her şey çok güzel yapılmış her şey çok güzel düşünülmüş. Sadece şehir merkezine çok uzak bir yerde kurulmuş. Tek sorunumuz bu"dedi.

Görüntü Dökümü:

Engelli Yaşam Merkezi bina genel

Bina içinden genel detay

Engelli vatandaşlar ile röp

Vali Günay Özdemir röp

Belediye Başkanı Recep Gürkan röp

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===========================================

Züccaciyeciden, 300 dolar bozdurana hediye kampanyası

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde züccaciye işletmecisi 51 yaşındaki Cevat Bulut, bankadan 300 dolar bozdurup dekontu kendisine getirene hediye kampanyası başlattı.

Sandıklı merkezde dededen kalma 40 yıllık züccaciye dükkanını işleten Cevat Bulut, dolar bozdurma kampanyasına destek amacıyla 300 dolar bozdurana hediye kampanyası başlattı. Bulut, bankadan 300 dolar bozdurarak makbuzunu kendisine getirene dükkanından çeşitli züccaciye eşyaları hediye etme kampanyasını işyerinin camına astığı pankartla duyurdu. Pankarta, "1 dolar için vatanını satanlara dolarını bozdurarak darbeni vur. En az 300 dolar bozdur hediyeni al" yazdıran Bulut, 20 gün sürdüreceği kampanya kapsamında 300 dolar bozduranlara kahve takımı, tencere takımı ve çeşitli hediyeler vereceğini söyledi.

300 DOLARA BİR HEDİYE

Amacının ekonomiyi dik tutmak olduğunu vurgulayan Cevat Bulut, "Sayın cumhurbaşkanımız ve reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından etkilenerek, böyle bir kampanya yapmayı kendimize borç bildik. Onun için hem halkımız, hem vatanımızın bekası ve geleceğimiz için dolara darbe vurmanın ve halkımızın ileri düzeyde güçlenmesi için sayın cumhurbaşkanımıza her şey için minnettar olduğumuzu bildirmek isteriz. Canımızla, malımızla her şeyimiz vatanımız için feda olsun. Elindeki dövizini bozdurana genelde ihtiyaçlarının ne olduğunu sorarak hediye veriyorum. Tencere, yemek ve fincan takımları gibi hediyeler veriyoruz. Her 300 dolara bir hediye veriyoruz" diye konuştu.

Kampanyayı desteklediğini kaydeden Mehmet Deniz de "Helal olsun, sizin yaptığınız bu davranışı takdir ediyorum. Az önce 2 bin 500 dolar bozdurdum. Buraya hediye için falan gelmedim. Sizi takdir etmek için geldim. Helal olsun size" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Zücaciyeci Cevat Bulut işyeri önünde dövizler önünde,

Cevat Bulut röportaj

Kampanyayı tebrik eden vatandaş Mehmet Deniz röportaj

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Yüksekova PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title