Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Adana'da 103 iş adamı hakkında iddianame hazırlandıADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 37'si tutuklu 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana'da 103 iş adamı hakkında iddianame hazırlandı

ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 37'si tutuklu 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüte finans sağladıkları iddia edilen 145 iş adamı hakkında adli işlem yapılırken 37'si tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 37'si tutuklu 103 iş adamı hakkında 'Terör örgütüne üye olmaktan' 15 yıl, 'terör örgütüne finans sağlamak' suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlarken 42 iş adamı hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

İddianameye yansıyan detaylarda darbe girişimi gecesi bazı iş adamlarının terör örgütü ile bağlantılarının olduğunun ve örgüte finans sağladıklarının anlaşılmaması için ellerine Türk bayraklarını alıp sokaklara çıktığı, bazılarının ise Ankara'ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tuttuğu belirtildi. Sanık iş adamlarının FETÖ/PDY ile bağlantılı derneklere üye oldukları ve sohbet toplantıları yaparak himmet adı altında para topladıkları kaydedilirken, bir iş adamının oğlunun darbe girişimi gecesi camideki imama müdahale edip sala okumasını engellediği iddianameye yansıdı. Bazı iş adamlarının örgüt yardımıyla kısa sürede anormal bir şekilde büyüdüklerinin dikkat çekildiği iddianamede sanık iş adamlarından farklı olarak 54 şirketin mal varlıklarına el konulması için ihtiyati tedbir istendi. İddianame terör suçlarına bakan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından 103 iş adamının yargılanmasına başlanacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne girerken görüntüleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkıp polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

====================

Suriyeli öğrenciler için yeni Geçici Eğitim Merkezi açıldı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan Geçici Eğitim Merkezi, törenle hizmete girdi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdurrezzak İldiz ile Suriyeli öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Reyhanlı'da 24 bini Türk, 16 bini de Suriyeli olmak üzere 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Öğrenciler arasında bir fark görmediklerini belirten Şanverdi, aslında Azerbaycan için söylenen iki devlet tek millet söylemini bu bölge içinde söylediğini ifade etti. Milletvekili Şanverdi, "Biz biliyoruz ki iki devlet tek millet olarak görüyoruz. Bu söylemimizi Azerbaycan ile paylaşıyoruz, ama aynı zamanda da en iyi örtüşecek bölge bu bölgedir. İki devlet tek millet olarak görüyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki eğer Şam rahata ererse Anadolu da rahata erer. Bu mesele hepimizin meselesidir" dedi.

Ellerinde Türk Bayrakları ile açılışa katılan Suriyeli çocuklar Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. İDKA Başkanı Abudrrezzak İldiz ise, Yeşilova Mahallesi'ndeki Dayanışma ve Kalkınma Geçici Eğitim Merkezi'nde 27 öğretmenin görev alacağını 10 sınıfta 223 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceğini, ayrıca 10 derslikli 150 öğrencili Cil Alğad Lisesinin de yeni binasına taşındığını söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Geçici eğitim merkezinde törene katılanlar

Merkezin tabelası

Ellerinde Türk bayrağı bulunan Suriyeli öğrenciler

Açılıştan genel görüntüler

Sınıflarda inceleme

Diğer eğitim merkezinden görüntü

Milletvekili Fevzi Şanverdi'nin konuşması

Sınıflardan görüntü

Binanın genel görüntüsü

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

==================

Tarihe saygısızlık

NİĞDE kent merkezindeki, kullanılmayan 155 yıllık Rum Ortodoks Kilisesi ile 1223 yılında Selçuklular tarafından yapılan ve halen ibadet edilen Alaeddin Camisi'nin duvarlarına sprey boya ile yazılan yazılar, tepki çekti.

Aşıkların ilan tahtasını andıran duvarlardaki bazı yazılarda da küfür içerikli yazılar yazılması, 'Tarihe büyük saygısızlık' olarak değerlendirildi. Çevre sakinleri, Rum Ortodoks Kilisesi ile kimsenin ilgilenmediğini, camide ise ibadet yapılmasına rağmen yazılan yazıların kente yakışmadığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Her tarafı çeşitli bezemeler ve fresklerle süslü olan kilisenin, içinde ve dışında yazı yazılmamış yer bulunmuyor. Uzun yıllar Niğde Belediyesi'nin deposu olarak kullanılan ve daha sonra boşaltılan kilise, Kapadokya turlarının durağı olabilecekken, kötü görüntüsü ile zamana direniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Rum ortodoks kilisesinden detay görüntü

Alaaddin Camisinden detay görüntü

İki vatandaş ile röportaj

Tarihi binalara yazılan yazılardan detay

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

================

Armağan İlci anıldı

BURDUR eski Belediye Başkanı Armağan İlci ölümünün 18'inci yılında mezarı başında anıldı.

İzmir'e giderken 13 Kasım 1998 tarihinde Dinar yakınlarında geçirdiği trafik kazasında Basın Danışmanı Gülçin İlci Bozkurt ve makam şoförü Ahmet Uğuz ile birlikte yaşamını yitiren Belediye Başkanı Armağan İlci ve çalışma arkadaşları ölüm yıldönümünde anıldı. Anma törenine CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Armağan İlci'nin eşi Birsen, oğlu Okan ile Ahmet Uğuz ve Gülçin İlci Bozkurt'un yakınları ile belediye çalışanları ve halk katıldı.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Sevgili başkanımızı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yıllardır yaşıyoruz. Değerli başkanımızın nasıl bir Burdur istediğini bilerek çalışıyoruz. Armağan İlci bütün Burdur'un gönlünde taht kurmuştu. Bizim görevimiz onun anısını yaşatmak ve onun istediklerini gerçekleştirebilmeye çalışmak" dedi.

Armağan İlci'nin oğlu Okan İlci de katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Katılımcılar Armağan İlci ve çalışma arkadaşlarının mezarlarına karanfil bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Törene katılanlar

Ali Orkun Ercengiz'in konuşması

Kuran-ı Kerim okunması

Karanfil bırakanlar

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

======================

Hırsızlık için evine girdikleri kadına dehşeti yaşattılar (2)- yeniden

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde yalnız yaşayan 83 yaşındaki Hatice Sinoplu, evinde el ve ayakları bağlanıp, ağzı kapatıldıktan sonra boğazına bıçak dayanarak, değerli eşyası gasp edilmek istendi. Polis, 2 kişi oldukları ve evde para ve değerli bir şey bulamayınca kaçan iki saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Bugün saat 10.00 sıralarında, yalnız yaşayan Hatice Sinoplu'nun, Dumlupınar Mahallesi, 34 Sokak'taki evinde kahvaltı hazırladığı sırada bahçe duvarından atlayan ve içeriyi havalandırmak için açık bıraktığı kapıdan içeri giren 2 kişi tarafından boğazına bıçak dayandı el ve ayakları iple bağlandı. Ardından Sinoplu'dan paralarını istedi. Parası da değerli hiçbir şeyinin de olmadığını söyleyen yaşlı kadının ağzına tülbent ve havlu tıkayan 2 kişi, köşe- bucak aradıkları evde bir şey bulamayınca kaçtı. 2 kişinin kaçması ardından ağzını açmayı başaran Sinoplu, avazı çıktığı kadar bağırarak yardım istedi. Sinoplu'nun yardım çağırısını duyan komşuları durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen polis ekiplerinin el ve ayaklarındaki ipi çözerek kurtardığı yaşlı kadın, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şikayetçi olan Sinoplu'nun verdiği eşkalden yola çıkan polis, iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Haber: Cem ULUCAN/AYDIN, -

===================

Vali Şahin, hastaları ziyaret etti

SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'te tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'te tedavi gören hastaları ziyaret ederek sağlık durumu hakkında Acil Servis'te görevli doktorlardan bilgi aldı. Hastalara ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali İbrahim Şahin, ziyaretinin ardından, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak hastanedeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alıp, personellere başarılar diledi.

Haber: Hakan AKGÜN / SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Samsun Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title