Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet binasına bombalı araçla saldırı (ek)

1)VALİLİK AÇIKLADI: 2'Sİ POLİS, 1'İ EMNİYET GÖREVLİSİ 8 ŞEHİT

Diyarbakır Valiliği, merkez Bağlar İlçesi polis okulu ek binası önünde meydana gelen patlamanın bilançosunu açıkladı. Hasar tespitine başlandığı belirtilen valilik açıklamasında, "04.11.2016 Cuma günü saat 07.53'te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu menfur saldırı olayında; 2'si polis memuru, 1'i Emniyet Müdürlüğü'nde görevli işçi, 5'i vatandaşımız olmak üzeCre toplam 8 kişi şehit olmuştur. Olay sonrası hastanelere ivedilikle intikal ettirilen yaralılarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Patlama sonrası olay yeri ve çevresinde vatandaşlarımıza ait bina ve araçlar hasar görmüştür. Bu patlama olayından zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarının tespitine başlanmış olup, zararları en kısa zamanda devletimiz tarafından karşılanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir" denildi.

DİYARBAKIR/DHA

===================================================

Kılıçdaroğlu: Seçimle gelenin seçimle gitmesini savunacaksınız (3)

2)MESLEK FABRİKASI'NIN AÇILIŞINI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi'ne verilen arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirip Meslek Fabrikası'na dönüştürdüğü binanın açılışına geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10.5 milyon liralık yatırımla kente kazandırdığı Meslek Fabrikası'nın açılışında ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuştu. Binanın eskiden un fabrikası ve devlet güvenlik mahkemesi olarak da kullanıldığını anlatan Kocaoğlu, "Aydınlık bir gelecek için gençlerimizin meslek edinmesi için bir eğitim mabedine dönüştürüldü. Bina eskimiş, yıpranmıştı. Uzun uğraşlar sonrasında bu hale getirdik. Sanayi sektörü için kalifiye ve ara eleman yetiştirmek için, bu meslek fabrikasını oluşturduk. Lise mezunu olmak meslek değil. Bu meslek okulunda, sanayicilerle işbirliği yapıp, mesleği öğreninceye kadar, deneyim kazanıncaya kadar biz, istekli gençlerimizi eğiteceğiz. Meslek sahibi yapacağız. Gençlerimize ve anne ile babalarına sesleniyorum. Buyursun gelsinler ve hangi işte başarılı olacaklarsa o alanda eğitceğiz ve yüzde 90 oranında iş bulacağız" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ OPERASYONUNU ELİŞTİRDİ

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise eğitime hizmet ettiklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çok önemli bir hizmet yapıyoruz, eğitim kuruluşunu hizmete açıyoruz. Aslında belediye başkanımızın suçu ağır. Bu binayı yıkıp gökdelen dikmek varken, ne gereği var bu eğitim kurumunu açmanın! Ama onlar kendilerini düşünüyor, binaları ranta dönüştürüyor, biz hizmeti düşünüyoruz. Bundan memnun muyuz? Evet bundan memnunuz" diye konuştu. Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonu da eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunun yanında Cumhuriyet gazetesinin de suçu var. O da havuz medyası gibi davranıp kamu bankası müdürüne 'Bir milyon TL gönderir misin' diyebilirdi ama yapmadılar. Onurlu ve dik durdular. 'Biz medya dünyasının akademisiyiz' dediler. Onun da yayınına büyük kısıtlama getirdiler. Yönetici ve yazarlarını gözaltına aldılar. Önce 5 gün avukatla görüşmeyecek diye karar çıkardılar. Biz hep şunu savunduk; Eğer bir ülkenin medyası özgür değilse halkı da özgür değildir. Medyası özgürce haber yapamıyorsa, halkı da haber alma hakkını kullanamıyordur. Halkın haber alma kanalları kapalıdır. Bunun için Cumhuriyet kendisine yakışanı tavırla elinden gelen her çabayı göstermiştir. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 15 Temmuz döneminden sonra Cumhuriyet gazetesi hep bedel ödemiştir. Yayınlarına kısıtlamalara getirilmiştir, yazarları öldürülmüştür. Ama onları inandıkları aydınlanma yolundan döndürmedi, Mustafa Kemal'in çizdiği yoldan ödün vermediler. Biz bu ülkenin aydınları demokrasiden yana olan tavrımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Bugün de demokrasiyi savunuyoruz, geçmişte de savunduk yine savunacağız" dedi.

SAVCIYI HATIRLATTI

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturmayı yürüten savcının FETÖ davası sanığı olmasına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama bu operasyonda bir garabet var. Savcı FETÖ davası sanığı, akıl ve mantık almıyor. Bunu bir gazeteci ortaya çıkardı. Ne yapılması gerekir, o gazeteciye şükran borcunu göstermek lazım. Peki ne yapıyorlar bunu ortaya çıkartan gazeteci hakkında soruşturma açıyorlar. Gerçekten akıl alacak gibi değil. Onlar farklı düşünüyorlar, biz farklı düşünüyoruz. Onlar karanlıktan yana biz aydınlıktan yanayız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra Meslek Fabrikası'nın açılışını yaptı. Binanın içini gezen Kemal Kılıçdaroğlu, pastacılık kursunun görüldüğü sınıfta Meslek Fabrikası'nın maketi olarak yapılan pastayı kesmeye kıyamayacağını söyleyip, farklı bir pastayı kesti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelinlik dikim atölyesini gezip bilgi aldıktan sonra belediye başkanları zirvesine katılmak üzere Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'ne geçti.

108 YILLIK BİNADA MESLEK KURSU

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Halkapınar'daki 108 yıllık eski Un Fabrikası, Meslek Fabrikası olarak hizmet vermeye başladı. Meslek Fabrikası'na ev sahipliği yapacak tarihi binada işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikler esas alınıp, sektör ve alt sektörlere yönelik kurslar açıldı. Doğrudan istihdama yansıyacak, ara eleman ihtiyacı bulunan sektörlere mesleki eğitim hizmetleri, üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülecek. Meslek Fabrikası'nda, 2016-2017 eğitim yılı içerisinde 75 branşta kurs açıldı. Bu kurslardan bazıları, Teknik Resim, Sıhhi Tesisat, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), Bilgisayar Destekli Muhasebe, Gelinlik ve Abiye Dikimi, Düz Dikiş Makineci, Aşçılık, Pastacılık, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Servis ile Bar Komisi'nden oluştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Açılıştan görüntü.

Binanın açılışından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

==================================================

3)HDP'Lİ GRUBA POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE: 12 GÖZALTI

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu partili milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahale edilen HDP'li gruptaki 12 kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen partili 25 kişilik grup, öğlende, HDP Didim İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki parti binası önünde grubun toplanmaya başlamasıyla, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis grubu izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Üç kez uyarı yapan, ancak sonuç alamayan polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. İlk olarak 8, daha sonra da ara sokaklara kaçarken yakalanan 4 kişiyle birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

HDP Didim İlçe binası önünde toplanan grup

Polisin gruba uyarısı

Polisin müdahalesi

Gözaltına alınması

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın),

=======================================================

4)MERSİN'DE HDP'Lİ BELEDİYEDEN OPERASYONLARA KINAMA

MERSİN'in HDP'li merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin gözaltına alınmasını ve partinin genel merkezine yönelik yapılan operasyonu kınadı.

Akdeniz Belediyesi önünde yapılacak olan ve daha önceden Valilik tarafından izin verilen basın açıklamasının belediye önünde yapılmasına polis izin vermedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldığı alanda toplanan yaklaşık 150 kişi, 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı attı. Polis ile görüşen Akdeniz Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk, açıklamanın belediye içerisine alınmasına kızıp belediye önüne çıktı. Vatandaşlara seslenen Türk, "Basın açıklamamızı konferans salonunda yapacağız. En demokratik talebimiz olan açıklamayı bir belediye başkanı yapamıyorsa, ülkenin ne hale geldiğini görün. Daha önce görüştük, izin verilmişti. Siyasi soykırımın bize diz çöktüreceğini zannedenler, biz hayatta diz çökmeyiz" dedi.

Ardından Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, operasyonları kınadı. Gözaltıların son bulması çağrısında bulunan Mutlu, "HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın, milletvekillerimiz ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın, siyasi soykırım operasyonuyla rehin alınmalarını kınıyoruz. Halkımızın siyasi iradesini temsil eden milletvekillerimizin, belediye eş başkanları ve partili arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Mustafa İNSAN - İbrahim MAŞE / MERSİN, -

==================================================

5)AK PARTİLİ 10 MİLLETVEKİLİ İHH'NIN ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

AK PARTİ Milletvekilleri Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi ile Katar RAF Hayır Kurumu ve İHH tarafından Suriyeli çocukların barınması için yaptırılan Yaşam Merkezi'nde inceleme yaptı.Aralarında İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'inde bulunduğu, Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, Uğur Dilipak, İstanbul Milletvekilleri Serap Yaşar, Tülay Kaynarca, Hasan Turan, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, geldikleri İHH Lojistik Merkezi'nde İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yetim Birimi Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Daha sonra Suriye'ye gönderilen ekmeklerin yapıldığı fırında inceleme yapan heyet, ardından ilçenin Bağlar Mahallesi'nde Katar Raf Hayır Kurumu ve İHH işbirliği ile yaptırılmakta olan ve 990 çocuğun barınacağı Yaşam Merkezi'ne geçti. Milletvekilleri burada da çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

10 MİLLETVEKİLİ OLARAK İNCELEME YAPIYORUZ

İncelemenin ardından açıklama yapan İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İHH'nın davetiyle AK Partili 10 milletvekili olarak Hatay, Kilis, Gaziantep illerinde Suriyeli mültecilerin kaldıkları yerleri incelemek üzere geldiklerini söyledi. Güvenç yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Özellikle Reyhanlı'da Katar-RAF gönüllü kuruluşunun desteğiyle İnsani Yardım Vakfımızın yaptığı 990 öğrenci kapasiteli yetim çocukları hedef alan yaşam alanındayız. Burada gördük ki her şey düşünülmüş, yaşam alanları, ibadethaneler, spor alanları, okulları yapılıyor. İHH'yı ve Katarlı kuruluşu içtenlikle tebrik ediyorum. Suriye'de ne kadar ağır şartların yaşandığını çok yakından biliyoruz. Tarihin kaydettiği en büyük vahşetlerden birisi yaşanıyor. Maalesef batı bu vahşeti seyrediyor, kayıtsız kalıyor, hiçbir şey yapmıyor. Ama ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti ve devleti, hükümeti, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere acıları hafifletebilmek adına milletimizle bütünleşerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yine bilinen bir şey iaşede, ibadette bir takım işlerde imkanları olsa da eğitimde bir takım sıkıntılar var. O anlamda bu atılımı çok yerinde buluyorum, çok önemli buluyorum. İnşallah çocuklar arzu ettikleri eğitimi de burada görecekler. Ben bir kez daha bizi davet eden, buraları görmemizi sağlayan insanlık dramına kayıtsız kalmayan İHH başta olmak üzere yardım kuruluşlarına hamiyetperver halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

AK Partili Milletvekillerin Reyhanlı'daki ziyaretine Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Meşfuj, Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Heyet'in Reyhanlı'dan sonra Gaziantep ve Kilis İlleri'nde de inceleme yapacağı belirtildi.

Katar RAF ve İHH'nın yaşam merkezinde her birinde 18 çocuğun barınacağı 55 ev, 2 okul, bir mescit, 2 spor alanı, bir psikolojik ve bir sağlık birimi bulunuyor. Toplam 990 çocuğun barınacağı tesisler 100 dekarlık alanda inşa ediliyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İHH toplantı salonundan görüntü

AK Parti milletvekillerinin salonda görüntüleri

Katılımcılardan görüntü

Slayt gösterisi

Katılanlar ve milletvekillerinden detay

Fırında inceleme ve bilgi alma

Pişen ekmeklerden görüntü

Çalışan işçilerden görüntü

Diğer bölümlerde inceleme yapılırken

Suriyeli çocukların kalacağı yaşam merkezinde inceleme yapılırken

Milletvekillerinin odaları gezip yetkililerden bilgi alması

Yatakhaneden görüntü

Yaşam merkezi genel görüntüsü

Diğer bölümler gezilirken

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'in açıklaması

BOYUT: 145 MB SÜRE: 04'20"

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

=====================================================

6)BURSA'DA UYUŞTURUCU SATICILARINA "ALFA'LI OPERASYON

BURSA'da, Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik ekipleri, uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu ve Roman vatandaşların yaşadığı Anadolu Mahallesi'ne huzur operasyonu düzenledi. Narkotik köpeği 'Alfa'nın da kullanıldığı operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik ekipleri, uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu ve Roman vatandaşların yaşadığı merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi'nde huzur operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonuna, narkotik ekiplerinin yanı sıra, motorlu yunus ekipleri ve asayiş ekipleri de destek verdi. Polis ekipleri, mahallenin 5 ayrı noktasından eş zamanlı olarak sokaklara girdi. Burada şüpheli şahısları durduran polis ekipleri, üst araması ve GBT sorgulaması yaptı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik Köpeği 'Alfa' da operasyonda kullanıldı. Alfa, çöp kutuları, moloz yığınları, yeşil alanlar ve hurda otomobiller üzerinde arama yaptı. Alfa, hurda bir otomobilin altına gizlenmiş 10 gram bonzaiyi buldu. Ekipler, önceden tespit ettikleri 2 eve de girerek arama yaptı. Yapılan aramalarda 45 gram bonzai, 8 extacy hap ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Narkotik köpeği alfanın aramaları

Üst aramaları ve GBT sorgusu

Evlere girilmesi, aramalar yapılması

Otomobillerin ve koltukların aranması

Gözaltına alınan şüpheli

Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,-

=============================================================

7)SAMSUN VALİSİ: DİYANET SIKINTILI DEYİNCE HZ. MUHAMMED FİLMİNE ORTAK OLMADIK

SAMSUN, - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, eleştirilen 'Hz.Muhammed : Allah'ın Elçisi' filmiyle ilgili olarak, "Mecit Mecidi'yi iyi tanırım. Bizi ziyarete geldi. Cumhurbaşkanımıza 'o zaman Başbakandı' bu konuyu arz ettim. 20 milyon dolarlık bir pay da verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından filmin senaryosunda bazı kısımların sıkıntılı olduğu söylendi. Bunun üzerine biz de filme ortak olmadık" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrencilerle kahvaltı da bir araya geldi. Vali Şahin, burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin 'Hz.Muhammed : Allah'ın Elçisi' filmiyle ilgili önemli bir bilgiyi paylaştı. İranlı yönetmen Mecid Mecidi'yi iyi tanıdığını ve kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Vali Şahin, "Mecit Mecidi'yi iyi tanırım. Bizi ziyarete geldi. O zamanın Diyanet İşleri Başkan Yardımcı'sının senaryoyu okuması ve onaylaması kaydıyla bu filme ortak olmamız gerektiğini söylemiştim. Cumhurbaşkanımıza'o zaman Başbakandı' bu konuyu arz ettim. 20 milyon dolarlık bir pay da verildi. Filmde 50 milyon dolara mal olacaktı. Mecidi ile bir nevi mutabakat metni de imzaladık. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı film senaryosuna 7-8 ay vakit ayırdı. Ancak senaryoda bazı kısımların sıkıntılı olabileceği söylendi. Bunun üzerine biz de çekincelerimizi kendilerine ilettik. Tabii sonuçta biz ortak olmayınca kendileri bu filmi çekti. Film ile ilgili farklı radikal eleştiriler ve yorumlar var. Ben sizlere ihtiyatlı davranılması gerektiğini en azından Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize verdiği rapordan ötürü vurgulamak istiyorum. Yani böyle bir gündem var. Siz gençlerin de bu gündemi takip etmesinde fayda var. En azından duyarlı olmanız açısından bu konuya değinmek istedim" dedi.

===================================================

8)305 KİLOLUK ORKİNOSA YOĞUN İLGİ

SİVAS'ta bir balıkçının satışa sunduğu 2 buçuk metre boyundaki ve 305 kilo ağırlığındaki orkinos balığı vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Marmara Denizi'nde yakalanan 2 metre 48 santimetre uzunluğunda 305 kilo ağırlığındaki orkinos balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kilosu 20 TL'den satışa sunulan dev orkinos balığın görenler bol bol fotoğrafını çekti. Sivas sebze halinde balıkçılık yapan Fethi Şahin Bingöl 305 kiloluk balığı Bandırma'dan Sivas'a getirdiklerini belirterek, "Geçen hafta 250 kiloluk bir orkinos getirdik. Bu sene rekor bizde. En büyük balık bu sene geldi. Geçen sene 225, bu senenin başında ise 250 kilo ve bu da tam 305 kilo. Yine rekor Sivas'ta. İnşallah birazdan keseceğiz. Bugünde bitirmeyi hedefliyoruz. Orkinosa vatandaşın ilgisi büyük. Şu an listemizi yaptık. Balığın yarısı şu anda satılmış durumda. Bu balığı sabah arabadan 12 kişiyle zor indirdik. Kurbana 7 hisselik kurban olur. Kurban eti gibi de kıpkırmızı eti var zaten. Çocuklar içinde en faydalı balık budur. Orkinos balığının sırtındaki siyah et boy uzatmaya, kalp hastalığına, şeker hastalığına birebir. İnşallah akşama kalmadan biter." dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Orkinos balığından görüntü

-Balığın kesilmesi

-Balıkçı Bingöl ile röp

-Vatandaş röportajı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title