Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Bodrum'da 4.9 büyüklüğünde deprem (3)HALK PLAJINDA KORKUTAN GÖRÜNTÜPLAJDAKİ GÖÇÜK ANI, CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabah olan depremin ardından Yalıçiftlik Halk Plajında meydana gelen 1 metre derinliğe ve yaklaşık 5 metre genişliğe sahip dev göçük, görenleri şaşırttı.

Bodrum'da 4.9 büyüklüğünde deprem (3)

HALK PLAJINDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ

PLAJDAKİ GÖÇÜK ANI, CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabah olan depremin ardından Yalıçiftlik Halk Plajında meydana gelen 1 metre derinliğe ve yaklaşık 5 metre genişliğe sahip dev göçük, görenleri şaşırttı. İlçe merkezine 15 kilometre mesafede her gün binlerce kişinin denize girdiği plajdaki göçük anı, cep telefonuyla görüntülendi. Belediye yetkilileri halk plajında açılan ukuru iş makinesiyle kapattı.

Olayın görgü tanıklarından belediye restoranında garson 21 yaşındaki Cengiz Topan, "Çok şiddetli bir sarsıntı hissettik. Hemen ardından önümdeki plajda kumsal çökmeye başladı. Cep telefonumla çöken yeri kaydettim. Daha önceki depremde de 30 metre ileride bir göçük oluşmuştu. Buranın zemini kumsal ve deniz seviyesinde olduğu için sanıyorum bu göçükler oluştu. Denize girenler denizin içinde de çukurların oluştuğunu söylüyor. Sabah olması nedeniyle fazla insanın plajda bulunmaması şans" dedi.

DEPREM PROFESÖRÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremle ilgili açıklama yaptı. Depremin ayrı bir kırıkta olmadığını belirten Ercan, "Bugün oluşan deprem yaklaşık 14 saniye sürdü, yerde 5 kilometre dolayında bir kırılma yaptı. Türkiye'nin birinci önemde gezginci yerlerinden biri olan güney-batı ucu gergin" dedi.

Bölgede 5.5'ten büyük bir deprem beklemediğini belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu depremin artçı deprem olduğu, ardından daha büyük bir depremin gelmesinin şaşırtıcı olacağı kanısındayım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çöküntünün oluşma anı cep kamerasında

Çöküntü oluştuktan sonra yapılan çekimler

Turistlerin ilgi ile bakması izlemesi

Belediye iş makinasının çöküntüyü kapatması

Haber- Kamera: Yaşar ANTER- Latif SANSÜR / BODRUM (Muğla),

==========================================

PKK'nın Mardin'deki gıda depoları bulundu

MARDİN'in Dargeçit İlçesi kırsalında, terörle mücadele, istihbarat ve jandarma özel harekat timlerinin katıldığı operasyon kapsamında, 2 ayrı noktada yapılan aramada terör örgütü PKK'nın gıda deposu bulundu. Plastik bidonlar içerisinde örgüte ait çok sayıda ve farklı markalarda gıdda maddesi ele geçirildi.

Dargeçit İlçesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine yapılan istahbari çalışmalar sonunda Dargeçit İlçesi kırsalında polis ve jandarma ekipleri tarafından ortak operasyon düzenlendi. Terörle mücadele, istihbarat ve jandarma özel harekat timlerinin düzenlediği ortak operasyon kapsamında, terör örgütü PKK'nın kayalıklar arasına gizlenen 2 gıda deposu bulundu.

Birinci noktada, üzerleri taşlarla çevrili, altında üç adet mavi bidon, siyah kapaklı varil olduğu tespit edilirdi. Bidonlar içerisinde yapılan aramada; 75 kiloluk un, 5 kiloluk makarna, 10 kiloluk leziz marka pirinç, 5 kiloluk kuru fasulye, 10 kiloluk salamuralik sofra tuzu, 1 kilo kaçak çay, 4 kilo margarin yağı, 5 litre sıvı yağ, 4 litre sıvı yağ, 8 adet kahvaltılık helva,7 kilo pekmez, 1.5 kilo cokokrem, 7.5 kilo zeytin, 2 adet çakmak gazı tüpü, 12 kilo reçel, 1000 ml antiseptik çözelti, 4 paket izotonik tıbbi serum, 6 adet tıbbi enjektör igne, 1 paket tıbbi yara bandı, 11 paket tıbbi malzeme, 10'lu duracell marka büyük pil bloğu üstüne şeffaf bantla yapıştırılıp bomba düzeneğinde kullanılması için yapılmış düzenek, 20 metrelik bombalama düzeneklerinde kullanılan elektrik kablosu, 75 paket, 10'lu lavaş ekmek, (muhtelif sayıda) hazır çorba paketi, orelet, küp şeker, sucuk, salam, tuz, kırmızı pul biber, şehriye, makarna, turşu biber, sucuk, hazır karton bardak gibi yaşamsal gıda ve mutfak malzemesi bulundu.

İkinci nokta ise yine üzerleri taşlarla çevrili kayalıkların altında üç adet mavi bidon, siyah kapaklı varil olduğu tespit edilmiş; Bidonlar içerisinde yapılan aramada; 5 kilo kaçak çay, 10 kilo bulgur, 3.6 kilo reçel, 10 kilo pirinç, 20 kiloluk küp şeker, 49 adet biskivüsü, 3 paket süt, 5 kilo salça bulundu. Olay yerinden elde edilen malzemerden pil blokları serum, iğne çözelti, tıbbi ilaclar ile parmak izi çalışması yapılabilecek çaylar, olay yeri inceleme görevlileri tarafından muhafaza altına alındı. Parmak izi tespiti mümkün olmayan diğer malzemeler ise yerinde imha edildi.

Görüntü Dökümü

Askerlerin birerli yürüyüş kolunda operasyona çıkması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MARDİN, -

==============================================

Kurumun kapısına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elamanlarıdır' yazan memur gözaltında

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi'nin kapıları ile araçlarına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elemanlarıdır', 'Asıl FETÖ'cü burada çalışanlar' şeklinde yazılar yazan memur T.E., polis tarafından gözaltına alındı.

Çorlu İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi'nde sabah gelen görevliler, kurumun kapıları, araçları ve mescit kapısına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elemanlarıdır', 'Asıl FETÖ'cü burada çalışanlar', 'FETÖ nereye biz oraya', Fetullah çok yaşa','Yaşasın Fetullah', "Buradakiler FETÖ'ye çalışıyor aç gözlüler' yazıldığını gördü. İhbar üzerine Toplum Sağlığı Merkezi'ne giden polis ekipleri kapsamlı çalışma yaparak, güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede yazıları yazan kişinin kurumda memur T.E., olduğu belirlendi. Gözaltına alınan T.E., soruşturmasının yürütüleceği Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Memur T.E.'nin yazdığı yazılar ise görevliler tarafından silindi.

Görüntü Dökümü

----------------

Toplum Sağlığı Merkezi binasından görüntü

-yazılardan

Haber: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), -

================================================

İlişki iddiasıyla fırın sahibini öldürdü, eşini yaraladı

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde, eşinin çalıştığı ekmek fırınına gelen Hasan Yağız, fırının sahibi Cevat Taşdelen ile eşi Ümmühan Yağız'a ilişki yaşadıkları iddiasıyla kurşun yağdırdı. Cevat Taşdelen yaşamını yitirirken, yaralanan Ümmühan Yağız ise tedavi altına alındı.

Olay, saat 10.30 sıralarında, Kandıra ilçe merkezinde bulunan Cevat Taşdelen'in sahibi olduğu ekmek fırınında meydana geldi. Eşinin çalıştığı fırına gelen Hasan Yağız, eşi Ümmühan Yağız ve fırının sahibi Cevat Taşdelen ile tartıştı. Tabancasını çıkaran Hasan Yağız kurşun yağdırdı. Silah seslerini duyanlar polise ve 112 Acil'e haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi Hasan Yağız'ı gözaltına aldı. 112 Acil ekibi Cevat Taşdelen'in yaşamını yitirdiğini belirlerken, ağır yaralanan Ümmühan Yağız'a ise müdahalede bulundu. Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ümmühan Yağız'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Cevat Taşdelen'in daha önce Ak Parti Kandıra İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemede bulundu. Tabancası ile 6 el ateş ettiği belirlenen Hasan Yağız ilçe emniyet müdürlüğünü götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntü

Ölen fırıncının fotoğrafı

Yaralanan kadının fotoğrafı

Haber: KANDIRA(Kocaeli), -

===============================================

Şanlıurfa'da havuzlara ilgi

ŞANLIURFA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 13 havuz, gençler tarafından büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle gençlerin yüzme talebini karşılamak için 13 ilçede yaptığı havuzlarla hizmet veriyor. Sabah saatlerinde eğitim, öğleden sonraki saatlerde ise yüzmeye açık olan tüm havuzlara özellikle gençler yoğun ilgi gösteriyor. Kent merkezinde Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye merkez ilçelerinin en işlek noktalarına kazandırdığı yüzme havuzları, aynı zamanda yüzme sporunda başarılı sporcular da yetiştiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yüzmeye gelen gençler

Gençlerin havuzda yüzmesi

Yüzme kursu alan gençler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Uludağ'a çıkacak dağcılara 'yavru ayı' uyarısı

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilci Nazif Makas, Uludağ'a çıkacak dağcıları yavru ayı konusunda sosyal medya hesaplarından uyardı.

Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, hem dağcılık il temsilciliği hem de doğa yürüyüşleri sayfasından yaptığı uyarında, Uludağ'ın güney yamacında bulunan Aras Şelalesi'ne gideceklere bölgede dolaşanyavru ayı ve onu korumaya çalışan annesi olduğunu söyledi. Makas, uyarısında şu bilgilere yer verdi:

"Aras şelalesi' ne gidecek ekiplerin dikkatine;

Ketenlikten Aras deresine giden patikanın dere çıkışında ayı yavrusu dolaşıyor .Anne ayı da yakınında görünüyor. Giden grupların dikkatli olması yavru ayıya fazla yaklaşılmaması tavsiye olunur. Yakınlarda ayı ini olabilir. Soğukpınarlılar da bunu teyit etmişlerdir. Bu uyarıyı geçen hafta şelaleye giderken yavru ayı ile karşılaşılmış, dönüşte anne ayı da patikanın girişinde arkadaşlara uyarıda bulunmuş. Grup patikaya girememiş, yollarını değiştirmişlerdir.ö

Makas  DHA muhabirine yaptığı açıklamada da, Uludağ'da çok sayıda ayı bulunduğunu ve artık insanların bulunduğu bölgelere gelerek yiyecek aramaya başladıklarını kaydederek, "Ancak yavru ayılar konusu çok önemli. Çünkü anneleri  onlara bir zarar geleceği korkusuyla saldırabiliyor o yüzden dikkatli olunması gerekiyorö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ayıların görüntüsü

Haber-Kamera: BURSA, -

============================================

Büyükşehir'den emeklilere hobi bahçesi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, emeklilere yönelik yaptıkları hobi bahçelerini yıllık 267 liraya tahsis edeceklerini belirterek, "78 dönümlük bir alanda 348 hobi bahçemiz var. Talebe göre yan tarafta bulunan 80 dönümlük alana 418 hobi bahçesi daha yapabileceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilerle yatırım turuna çıktı. İlk olarak belediyenin Bahtılı Mahallesi'nde inşa ettiği Hobi Bahçesi'nde açıklamada bulunan Türel, emekli vatandaşlar için bu projenin oluşturulduğunu söyledi. Emeklilerin şehir gürültüsünden uzak, burada toprakla haşır neşir olacağını belirten Türel, emeklilerin kendi sebzesini ekebileceğini aktardı. Hobi Bahçesi'nin üretim amaçlı olmaktan öte günün stresinin atılacak, doğayla iç içe bir imkan sunduğunu dile getiren Türel, "Etrafında sosyal tesislerimiz, yarı olimpik bir yüzme havuzu, yeme içme tesisleri olacak. 78 dönümlük bir alanda 348 tane hobi bahçemiz var. Talebe göre yan tarafta bulunan 80 dönümlük alanda 418 hobi bahçesi daha yapabileceğiz. Antalya'da bütün kesimlere hizmet üretmenin keyfini yaşıyoruz. Emekli vatandaşlarımıza ömürlerinin ikinci baharında en güzel imkanı sunmayı görev biliyoruz" dedi.

YILLIK 267 LİRA

Hobi bahçelerindeki evlerin 4,5 metrekare olduğunu belirten Türel, konaklama için tahsis yapmadıklarını vurguladı. Sadece malzeme depolama alanı yaptıklarını kaydeden Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Bahçenin önünde bir veranda var. Orada oturarak günün stresini atabilecekler. 13,5 metre karelik verandanın yanı sıra 63 metrekare ekilebilir alanları olacak. Kullanım suyu için her türlü tedbiri aldık. Buranın işletmesini belediye şirketimiz Ekdağ yapacak. Tesis tamamlandı, müracaatlar 10 Ağustos itibariyle alınacak. 8 Eylül'e kadar müracaatlar devam edecek. 10-15 günlük değerlendirmeden sonra 1 Ekim'de hobi bahçelerinden istifade sağlanacak. 20 evi şehit ve gazi ailelerine ayırdık. Onun dışındaki evlerde talep fazla olursa yaş sıralamasına göre, en yaşlıdan başlamak üzere tahsisler yapılacak. Bir senelik tahsis ücreti, asgari ücretin yüzde 15 kadar bedel ödeyecek.

Bugünkü asgari ücreti baz alırsak ücret 267 Türk lira olacak ve 4 taksitle ödenecek. Ayrıca 100 liralık kullanım teminatı alınacak. Tahsisleri her yıl yenileyeceğiz. İkinci etap Hobi Bahçesi için 20 milyonluk bir harcama öngörülüyor. Bahçeleri kullanan vatandaşlarımız elektrik ve su bedellerini kendi ödeyecek. Amacı dışında kullananların tahsisleri iptal edilecek. 05.00 ile 23.00 saatleri arasında burası açık olacak."

MUSTAFA AKAYDIN'IN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Açıklamadan sonra Başkan Menderes Türel, soruları yanıtladı. CHP Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz için söylediği sözlerinin hatırlatılması üzerine Türel, "250 şehidimiz ve aileleri adına söylenecek iki kelime vardır, yazıklar olsun. Şehadet mertebesine ulaşmış insanların kemiklerini sızlatmak, onların ailelerini incitmek insanlığa sığmaz" dedi.

TAHVİL İHRACINA HAZIRLANIYOR

Menderes Türel, bir gazetecinin belediyenin tahvil ihracı yapmasını planladığını sorusu üzerine ise "İhraç için müracaatımızı yaptık. İçişleri Bakanlığı'nın müsaade etmesi durumunda adımlarını atmış olacağız. Tahvil ihracında dünyadaki en önemli finans kuruluşundan biri yüzde 40'na talip olmuş durumda. 300 milyon liralık tahvil ihracı için meclisten bir yetki aldık. İlk etapta 100 milyon liralık bir bölümünü kullanacağız. Türkiye'de bu ihracı ilk biz yapmış olacağız" dedi.

AÇ TAVUK KENDİNİ TAHIL AMBARINDA ZANNEDERMİŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin tekrar alacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılmasına ise Türel, "Aç tavuk kendini tahıl ambarında zannedermiş. Teşbihte hata olmaz. Anketler hamdolsun büyükşehir belediyemizin durumunun iyi olduğunu gösteriyor. Bizim bilgimizde dışında yapılan anketlerde de üst sıralarda çıkıyoruz. Mevcut anketler tam yansıtmıyor. Bizim yaptırdığımız anketlerde durumumuz hamdolsun iyi gözüküyor. Allah bozmasın, seçimlere en iddialı şekilde girmiş olacağımızı düşünüyorum" cevabını verdi.

4 MİLYONLUK ASFALT PLENTİ

Hobi bahçelerinin ardından Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın asfalt üretim tesislerini de gazetecilerle gezen Menderes Türel, bu tesislerle birlikte asfalt rekoru kırdıklarını söyledi. Bu tesislerin gizli kahramanlarının 4 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını kaydeden Türel, "Burası son teknoloji ile yapıldı. 4 milyon liralık parayı da bir sene içinde amorti ediyoruz. Çok ciddi tasarruf imkanı sunuyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Başkan Türel'in konuşması

Hobi baçelerinden detay görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=========================================

Beyağaç'ta yağış etkili oldu

DENİZLİ'nin Beyağaç İlçesi'nde akşam kısa süreliğine yağan sağanak yağmur etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle tütün tarlaları su altında kaldı, yollar göle döndü.

Beyağaç İlçesi'nde dün (pazartesi) akşam aniden bastıran sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası sel oluştu. Yağış nedeniyle tütün tarlaları su altında kaldı. Beyağaç-Kale Karayolu kısa süreliğine su birikmesi nedeniyle trafiğe kapandı. İlçe merkezinde de yollarda küçük hasarlar meydana geldi. Yağmurun kesilmesinin ardından geçen zamanla birlikte suyun çekilmesiyle bölgeki hayat normale döndü.

Beyağaç Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Akçay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Beyağaç'ımızda ani sağanak yağışlar ile oluşan sel baskınları sonucunda, cadde ve sokaklarımızda yer yer tahribatlar meydana getirmiştir. Ekili ve dikili alanlarda kısmen de olsa maddi zararlar oluşmuştur. İlçe Kaymakamımız Necdet Özdemir ile birlikte yapmış olduğumuz tespitler sonucunda, can kaybının olmaması bizleri sevindirmiştir. Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam etmekteyiz" dedi.

Ayrıca bölgede Ziraat Odası Başkanlığının da hasar tespit çalışmaları yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: DENİZLİ

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Hasan Yağız Taşdelen Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor!
title