Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Firari FETÖ'cülerin eşleri Yunanistan'a kaçarken yakalandıEDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen eski genel cerrah 34 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz, pratisyen hekim 31 yaşındaki Meryem Dağdelen, ev hanımı 45 yaşındaki Hatice Çelikcan...

Firari FETÖ'cülerin eşleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen eski genel cerrah 34 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz, pratisyen hekim 31 yaşındaki Meryem Dağdelen, ev hanımı 45 yaşındaki Hatice Çelikcan ile organizatörlük yaptığı belirlenen 45 yaşındaki Murat Yılmaz yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma tarafından yakalandı. Dağdelen ve Çelikcan'ın firari FETÖ'cü eşleri ile buluşmak için yasadışı yollarla Yunanistan'a gitmek istedikleri bildirildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan duyum üzerine Keşan'dan Yunanistan sınırında bulunan İpsala İlçesi'ne giden Murat Yılmaz yönetimindeki 22 NH 921 plakalı aracı Yeniceçiftlik Köyü mevkiinde durdurdu. Araçta yapılan aramada FETÖ/PDY ile bağlantıları oldukları tespit edilen ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış yapmak istedikleri belirlenen eski genel cerrah Mehmet Ali Yılmaz, pratisyen hekim Meryem Dağdelen, ev hanımı Hatice Çelikcan ile sürücü ve organizatör Murat Yılmaz yakalanarak, gözaltına alındı.

Dağdelen'in  15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan eşi doktor ile Çelikcan'ın ise aynı suçlamaya aranan eski polis olan eşi ile Yunanistan'da buluşacakları iddia edildi. Üç şüphelinin yasadışı yollarla yurt dışına çıkartılması için kişi başı 6 bin Euro karşılığı organizatör Murat Yılmaz ile anlaştıkları öne sürüldü. Yılmaz'ın da başka bir suçtan infaz koruma memurluğu görevinden ihraç edildiği ve hakkında 2 ayrı suçtan yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Şüpheliler, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından elleri önden kelepçeli olarak hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Jandarma araçlarının acile gelişi

-Şüphelilerin araçlardan indirilmesi

-Şüphelileri acile girişi

-Acilden çıkışları

-Acil tabelası ve jandarma araçları

-Genel ve detay gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================================

Bonzai kullanan genç polis baskınında ölü bulundu

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde sentetik uyuşturucu maddesi bonzai kullandığı öne sürülen 26 yaşındaki Murat Kafalı arkadaşının evinde ölü bulundu.

Olay, dün gece saatlerinde Osman Gazi Mahallesi Reis Mehmet Ulusoy Caddesi'nde meydana geldi. İlçede oturan Mevlüt ve Semra Kafalı çiftinin 3 çocuğundan biri olan Murat Kafalı, dün gece saatlerinde 27 yaşındaki arkadaşı Şahin Özyurt'un evine geldi. Evde bulunan 25 yaşındaki Selim Sırlı, Şahin Özyurt ve Murat Kafalı iddiaya göre sentetik uyuşturucu maddesi bonzai kullandı. Şahin Özyurt'un daha önce evde bonzai maddesi ürettiği ihbarı üzerine sabaha karşı eve baskın düzenleyen polis ekipleri, 3 genci hareketsiz halde yatarken buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Murat Kafalı'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Şahin Özyurt ve Selim Sırlı ise ambulansla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Kafalı'nın cenazesi otopsi için Tokat Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-Olayın yaşandığı evin dış görüntüsü

-Cenazenin evden çıkarılışı

-Ölen Murat Kafalı'nın fotoğrafı

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

==========================================

Manisa'da kışladaki zehirlenmeye 24 gözaltı (3)

"ASKERİYE KENDİ SU ŞEBEKESİNİ KULLANIYOR"

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı kışlasında 731 askerin zehirlenmesinin ardından ortaya atılan 'şebeke suyundan zehirlendiler' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtip, "Askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. İddialar asılsız" dedi. Şebeke suyu tahlillerinin, hem kendi hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince düzenli yapıldığını dile getiren Coşkun, şöyle dedi:

"Suda bakteriye ilişkin herhangi bir belirti yok. Askeriye su ihtiyacını kendi sondajından karşılıyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. Bizde sadece küçük karakollar var, o karakollar şehir şebekesi kullanıyor. O karakollarda da herhangi bir sıkıntı yok. Şehir şebeke suyunu kullananlarda şu ana kadar rastlanan herhangi bir vaka olmamıştır."

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA,

=============================================

Annesi öldürülürken, sezaryenle alınan bebeğin durumu kritik

BİLECİK'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastaneye götürülen erkek bebeğin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Geçen perşembe gecesi eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan erkek bebeği, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra ambulans helikopterle cuma günü Isparta'ya sevk edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine inen ambulans helikopterden alınan erkek bebek, buradan da kara ambulansıyla Özel Isparta Hastanesi'ne götürüldü. Yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınan bebeğin solunum yetmezliği sorunu olduğu belirtildi.

48 SAATİ DOLDURDU

Özel Isparta Hastanesi'nde yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Bebeğin hastanedeki tedavi sürecinde 48 saat dolarken, doktorların durumu kritik olan bebeği yaşatmak için yoğun çaba sarf ettiği kaydedildi.

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, -

======================================

Sel sularının sürüklediği traktörü ağaca takılınca kurtuldu

ISPARTA'nın Aksu İlçesi'nde şiddetli yağış sele neden oldu. Tarım alanlarını ve yolları su basarken, tarlada traktörle çalışan 47 yaşındaki Ramazan Güngör, sel sularına kapıldı. Traktörünün ağaca takılması sonucu sürüklenmesi duran Ramazan Güngör, iş makinesiyle kurtarıldı.

Aksu'ya bağlı Karağı Köyü'nde geçen cumartesi günü öğleden sonra başlayıp yaklaşık 1 saat süren sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası oluşan sel suları köydeki yollar, seralar, bahçeler ve köprülerde hasara neden oldu. Yağışın ardından Aksu Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle sokaklara dolan moloz ve çamurların temizlenmesi için çalışma başlattı.

Sel geldiği sırada traktörüyle tarlada çalışan Ramazan Güngör, sulara kapıldı. Güngör ve kullandığı traktörü sel sularıyla birlikte yaklaşık 2 kilometre sürüklendi. Traktörün bir ağaca takılması sonucu duran Güngör, yakında çalışma yapan İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Karağı Köyü Muhtarı Ramazan Kahraman, yağışın ardından 5- 6 seranın hasar gördüğünü, dereler, köprülerin taştığını söyledi. Kahraman, yolların temizlendiğini ve hasar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Haber: Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, -

=============================================

Samsun'da gergin yıkım

SAMSUN'un Alaçam İlçesi'nde, Belediye'ye ait 70 iş yerinin bulunduğu iki katlı binanın yıkılmasına karar verildi. 50 işyeri boşaltılırken, 20 işyeri boşaltılmadı. Belediye ekipleri tarafından binanın yıkımına başlanırken, kiracılar tepki gösterdi, gerginlik yaşandı.

Alaçam Belediyesi tarafından geçen yıl alınan meclis kararı ile ilçede bulunan ve belediyeye ait olan içinde işyerlerinin bulunduğu 2 katlı binanın 'yıkılma riski' nedeniyle yıkımına karar verildi. 70 işyerinin bulunduğu binadaki kiracılara işyerlerini tahliye etmelerini istendi. Aradan geçen süre zarfında 70 işyerinden 50'si boşaltıldı. 20 işyerinin kiracıları ise işyerlerini boşaltmadı. Bu gün Alaçam Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleri ile binanın yıkımına başlandı. Vatandaşlar görevlilere tepki gösterdi. Zaman zaman vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Bazı kiracıların binadan ayrılmaması üzerine vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. İki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Belediye ile 2020 yılına kadar kira sözleşmesi olduğunu söyleyen kiracılardan Hasan Türkmen mağduriyetlerini kimsenin karşılamadığını söyledi. Alaçam Belediyesi Avukatı Nurgül Arel ise "Biz yıkılması yönünde emir aldık. Boşaltmanızı da sizlere belirttik. Bugün de bu meydanda bulunan Alaçam Belediyesi'ne ait tüm işyerlerinin riskli binalar olduğu gerekçesi ile yıkımına başlayacağız" dedi. İşyeri sahipleri ile konuşan Alaçam Belediyesi Avukatı Nurgül Arel "Biz yıkılması yönünde emir aldık. Boşaltmanızı da sizlere belirttik. Bugün de bu meydanda bulunan Alaçam Belediyesine ait tüm iş yerlerinin riskli binalar olduğu gerekçesi ile yıkımına başlayacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yıkımdan detay

-Tepki gösteren vatandaşlar

-Arbededen detay

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/ALAÇAM (Samsun),

==============================================

Sivas'ta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

SİVAS'IN Suşehri ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Suşehri-Koyulhisar karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Sivas'tan Koyulhisar ilçesine giden Haydar Çınar (34) yönetimindeki 58 BD 704 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Osman İlhan (76) yönetimindeki 58 KD 445 plakalı otomobil yol çalışması ile tek şeride düşürülen yolda kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü evli 2 çocuk babası Osman İlhan, araç içinde sıkışarak yaşamını yitirdi. İlhan'ın cenazesi kaza sonrası olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı Haydar Çınar ise Suşehri Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Bu arada Suşehri ilçe Kaymakamı Faruk Önder Uzunoğlu ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Kaza yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Kaymakam Uzunoğlu'nun olay yerindeki incelemeleri

-Kazada ölen Osman İlhan'ın fotoğrafı

-Detaylar

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

==================================================

12 gün hayata tutunabildi

BURDUR'da trafik kazasında ağır yaralanan lise öğrencisi 17 yaşındaki Murat Gül, 12 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Burdur Yeni Sanayi Kavşağında 7 Haziran'da meydana gelen trafik kazasında Murat Gül motosikletiyle seyir halindeyken aynı yönde ilerleyen kamyonete çarparak ağır yaralandı. Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen Murat Gül, cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 12 gündür tedavisi süren Murat Gül bu sabah yaşamını yitirdi.

Yakınları tarafından alınan Murat Gül'ün cenazesi merkez İğdeli Köyü'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Kaza görüntüsü

Morg önünde bekleyenler

Morgdan çıkış

Cenaze aracının gidişi

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================

CHP yürüyüşüne Tokat'tan destek

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, "Bu ülkeye adalet gelene kadar bu yürüyüşü sürdüreceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara Güven Park'ta başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne Tokat İl Başkanlığı'ndan destek geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan gerçekleşen basın açıklamasına CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler taşıyan grup 'Mustafa Kemal'ın askerleriyiz' ve 'Adalet isteriz' şeklinde slogan attı. Uzun süredir, ülkede önemli bir adalet sorunu olduğu belirten CHP İl Başkanı Feramuz Şahin, şöyle konuştu; "Türkiye'de son yapılan uygulamalarla yargının yürütmenin kontrolü altına girmesiyle karşı karşıyayız. Yargıçlar hükümeti ve Cumhurun başını nasıl memnun edebiliriz düşüncesi ile karar veriyorlarsa o ülkede adalet ölmüş, keyfilik başlamıştır demektir. Yapılan uygulamalar ve verilen kararlar keyfidir. Muhalefeti sindirme, onlara gözdağı verme hareketinden başka bir şey değildir. Hukuku çiğneyenler, hukuku yok etmeye çalışanlar zaman gelecek yaptıkları bu büyük hataları anlayacaklardır. Ama unutulmamalıdır ki CHP bu ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyecektir. Yapılması gereken her şey mutlaka yapılacaktır" dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise, "Adaleti mumla aradığımız günlerden geçiyoruz. Hakimler, mahkemeler, savcılar tek adama hizmet edercesine çalışıyor. Adalet için başvuracak bir merci yönetenler eliyle bırakılmadı. İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu MİT tırları görüntüleri yayınlamasından dolayı 25 yıl hapis cezası aldı.  Adaletin katledildiği yerle bir edildiği vicdanların yok edildiği bir ülkenin insanları olarak AHİM'e gitmek içimizi sızlatıyor" dedi. Milletvekili Durmaz'ın konuşmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-CHP İl Başkanı Feramuz Şahin'in açıklaması

-CHP Tokat milletvekili Kadim Durmaz'ın açıklaması

-Sloganlardan görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

==================================================

Destici: Sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa ve dünyaya seslenmesini eleştirirken, sorunların mecliste çözülmesi gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'yi, Avrupa'ya ve dünyaya şikayet etmesini eleştirdi. Sorunların mecliste çözülmesi gerektiğini kaydeden Destici, "Avrupa'nın batılıların geldiği yerlerin ne hale geldiğini görüyoruz. Sorunlarımız var mı? Elbette ki olabilir. Ama bunları kendi içimizde çözebilmemiz gerekir. Bu tür söylemlerden ve kutuplaştırıcı tutumlardan kaçınmamız gerekiyor" dedi.

Manisa'daki askerlerin zehirlenmelerine de değinen Destici, "Böyle bir vakayla karşılaşılması gerçekten üzücü. Olay tüm detaylarıyla araştırılıyor. Gelişmeler yemekten dolayı mı yaşandı yoksa başka bir şeyden mi oldu bunun açıklanması gerekir. Varsa olaylarda mesuliyeti olanların cezalandırılması gerekir. Bu olayın da takipçisi olacağız. Bu ve buna benzer olaylar çeşitli dönemler yaşandı. Tedbirler alınmış olsaydı bu olayla da karşılaşılmış olunmazdı. Bunun artık son bulmasını ve kaynağının araştırılıp ortaya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantıya katılanlar

Mustafa Destici'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Alman çift bisikletle başladığı dünya turuna yürüyerek devam ediyor

ALMANYA'dan bisikletle yola çıkan Alman çift Antalya'nın Alanya İlçesi'nde mola verdi. Alanya'ya kadar bisikletle gelen çift 2 günlük molanın ardından yaya olarak İran'a oradan da yolculuklarını tamamlamayı planladıkları Nepal'e doğru yola çıktı.

Hayatlarında değişiklik isteyen Almanya'da bir inşaat firmasında çalışan 30 yaşındaki Deevad Dukadjinac ile eşi öğrenci 20 yaşındaki Luna Feline Dukadjinac, 2016 Temmuz ayında bisikletle Almanya'dan yola çıkarak 11 ülke gezdi. Turlarını geçen yıl kasım sonunda İstanbul'da tamamlayan çift, bisikletlerini burada bırakıp kışı geçirmek için ülkelerine döndü. Bu ay başında havanın ısınmasıyla birlikte tura yeniden başlayan çift İstanbul'dan yola çıktı. Sahil şeridi boyunca pedal çeviren çift, yolculukları boyunca çadırda konakladı. Son olarak Alanya'ya gelen çift burada 2 gün konakladıktan sonra yolculuklarına yaya olarak devam etme kararı aldı. Çift, yolculuklarını tamamlamayı planladıkları Nepal'e doğru yola çıktı.

SON DURAK NEPAL

Seyahatleri hakkında bilgi veren Deevad Dukadjinac, yolcuğa eşiyle beraber yeni bir maceraya atılmak için çıktıklarını söyledi. Kendisinin Boşnak uyruklu Alman olduğunu belirten Deevad Dukadjinac, "İsmim Deevad, sizde bilinen şekliyle Cevat. Almanya'da bir inşaat firmasında çalışıyorum. Eşimle beraber manevi arayış için yola çıktık. Yolculuğumuzu en son nerede bitireceğimizi bilmiyorum ama büyük ihtimalle Nepal olabilir" dedi.

5 AY DAHA YÜRÜYECEKLER

Bisikletle başladıkları yolculuğa yürüyerek devam etme kararı aldıklarını anlatan Deevad Dukadjinac, "Yürüyerek İran'a gideceğiz, oradan da Nepal'e yola çıkacağız. Everest'e tırmanamasak da eteklerinde kamp yapmayı planlıyoruz. Yolculuğumuza geçen yıl temmuzda başladık. Bisikletle İstanbul'a kadar geldik. Kış gelmesinden dolayı bisikletlerimizi İstanbul'a bırakarak Almanya'ya geri döndük. Havanın sınmasıyla yine İstanbul'a gelerek yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ettik. Bisikletle Antalya'ya kadar geldik. Buraya geldiğimizde ise bisikletlerimizi İstanbul'a geri gönderdik. Buradan sonrasını yaya olarak devam etmeyi planlıyoruz. Yolculuğumuzun yaklaşık 5 ay daha sürmesini bekliyoruz. Muhtemelen kasım ayında Nepal'e varırız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE TAVLA ÖĞRENDİK"

Eşiyle beraber 11 ülke dolaştıklarını aktaran Deevad Dukadjinac, şöyle dedi:

"Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye'yi gezdik. Türkiye'yi çok beğendik. Çok misafirperver, çok sıcakkanlılar. Türkiye'de bulunduğumuz sürece tavla ve iskambil öğrendik. Çok cana yakın insanlar. Seyahatteki en büyük keşfimiz asla yalnız olmadığımız. En yalnız olduğumuzda dahi yaratıcı bizimleydi. Seyahat boyunca inancımız daha da kuvvetlendi. İnsanlığın düşündüğümüz kadar kötüye gitmediğini düşünüyoruz. İyilik her yerde. Yolculuk boyunca başımıza kötü bir durum gelmedi."

MANEVİ HUZUR

Luna Feline Dukadjinac ise Haiti kökenli Alman vatandaşı olduğunu, seyahat bittikten sonra biyoloji okumayı planladığını ve seyahatlerinde aradıkları manevi huzuru bulacaklarına inandıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Deevad Dukadjinac ile Luna Feline Dukadjinac çiftinden genel ve detay görüntüler

Çiftin sahile çadır kurmasından görüntü

Deevad Dukadjinac röp

-Luna Feline Dukadjinac röp

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title