Haberler

Dha Yurt Bülteni - 8

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da (1)CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, toplu açalış törenini gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da (1)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, toplu açalış törenini gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Uçağın kapısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılayanlar arasında yöresel kıyafet giyen 2 küçük çocuk da yer aldı. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlara oyuncak hediye etti.

Haber: Mehmet TÜRK- Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

===================================

Binali Yıldırım: Bizleri şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar (1)

Başbakan Binali Yıldırım Van'da yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı vererek, "Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görmeli. Halkı bölmek, parçalamak için insanları ikiye böldüler berberiler, yerliler diye. Bizleri de şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar. Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Hileli tuzakları başlarına geçirecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Van'da konuştu. Birlik beraberlik mesajı veren Yıldırım, "Herkes şunu bilsin ki o Kandil sönecek. Kandil'i söndüreceğiz. Terörün efendilerinin Kandil'ini mutlaka söndüreceğiz. Kardeşliğin, birliğin rüzgarı o Kandil'i söndürecek. Esnafımızdan zorla para toplayan, tehdit, şantaj, haraç ile milleti tehdit edenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Bir çok iş adamının yatırımlarını yarıda bırakarak zarar uğradığını biliyorsunuz. Devletin şefkatli eli, yardımı, desteği hep sizinle beraber olacak. Demir yumruğu da teröristin sizin hayatınızı zorlaştıranların tepesinde patlayacak. Onlara bu toprakları dar edeceğiz. Onlar bu ülkenin başının belası olmaktan çıkacak" diye konuştu.

"YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİNİN TETİKÇİLİĞİNİ YAPAN TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK"

Yıldırım, "Güvenlik güçlerimiz, yabancı istihbarat servislerinin tetikçiliğini yapan teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacak bulundukları delikte etkisiz hale getirecek. Onlara dünyayı dar edeceğiz. Biz Menderes'iz, Özal'ız. Vesayete rağmen iktidara giden Necmettin Erbakan'ız. Aynı ezgilerle yürek tellerimize dokunan Şivan Perver'iz, Ahmet Kaya'yız. Büyük şair, Ahmet Arif, kardeşliğimize kast eden bu alçaklara ne güzel söylemiş, 'Bunlar engerekler, çıyanlardır' bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır" ifadelerini kullandı.

"BİZLERİ DE ŞİMDİ TÜRKLER, KÜRTLER DİYE AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR"

Yıldırım, "Gün uyanık olma günüdür. Hileli tuzakları görmeli. Halkı bölmek, parçalamak için insanları ikiye böldüler berberiler, yerliler diye. Bizleri de şimdi Türkler, Kürtler diye ayrıştırmak istiyorlar. Kürt kardeşlerim bu oyuna asla gelmez. Hileli tuzakları başlarına geçirecek. Ayrıştırmaya çalışacaklara gereken dersi Van verecek mi?" açıklamasında bulundu.

"HDP, CHP MİLLETİ TEHDİT EDİYOR İKİZ KARDEŞ OLMUŞLAR"

Anayasa değişikliğine değinen Yıldırım, "HDP, CHP milleti tehdit ediyor. Korku salıyor. Gerçeklerden uzak bir hayal alemi içinde geziyor. İkiz kardeş olmuşlar. Birisi ayağını kaldırıyor öbürü basıyor. Vanlının oyuna değil işe, projelere ihtiyacı var. Bunların savunduğu anayasa 1980 sonrası işkencelerle anılan bir ülke haline getirilen anayasayı savunuyor. Darbe anayasasını savunuyorlar. Yeni anayasada bölünme yok. Çukurculara, Hendekçilere yer yok" ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLER, PKK'LI ALÇAKLAR, MİLLETİ HARACA BAĞLADI"

Terörle mücadeleye değinen Yıldırım, "Teröristler, PKK'lı alçaklar, milleti haraca bağladı. Esnafı canından bezdirenler yatırımları engelleyenler en çok Vanlılara zarar vermediler mi? Van'ın bu meydanı şahit olsun ki, annelerin göz yaşı dinecek terörün gençlerimizi kullanmasına asla izin vermeyeceğiz. Cazibe merkezleri programına Van'ı da dahil ettik" dedi.

"VAN'I GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN HARCAYACAKLARINA PARALARI DAĞA GÖNDERDİLER"

Yıldırım, "Van'ı Büyükşehir Belediyesi yaptık. HPD'den belediye başkanı seçtiniz. Gelen trilyonları Van'ı güzelleştirmek için harcayacaklarına paraları dağa gönderdiler. Teröristlere gönderdiler. Her yıl 400 trilyon para geliyor. Nerede bu para? 750 trilyon borç taktılar. Borç. Sizin paralarınızı yediler teröre verdiler. Hiçbir faydaları olmadı bu alçakların" açıklamasında bulundu.

"AVRUPA ÜLKELERİ BUNLARIN REKLAMINI, PROPAGANDASINI YAPIYOR"

Yıldırım, "Şimdi bir de bunların destekçileri türedi. Avrupa ülkeleri işi gücü bıraktılar. Bunların reklamını, propagandasını yapıyorlar. Bu demokrasi değildir. İki yüzlülüktür. Amaçları kardeşliğimize nifak sokmaktır. Zalime merhamet, mazluma zulümdür" dedi.

"HALA KÖYLERE TEHDİT ETMEYE CESARET EDENLER OLURSA BUNLARI BİLMEK İSTİYORUZ"

Yıldırım, "Bundan sonra her kim benim Vanlı kardeşlerime, gençlere, hanımlarımıza yan bakarsa, tehdit ederse karşısında adaletin kılıcını, Türkiye Cumhuriyeti devletini bulacak. Hala kapınıza gelip haraç isteyen, tehdit eden olursa katiyen bunlara pirim vermeyin bize haber verin tepelerine binip canlarını okuyalım. Hala köylere tehdit etmeye cesaret edenler olursa bunları da bilmek istiyoruz. Gözünün yaşına bakmayacağız" diye konuştu.

"CHP, HDP İLE ÇOK HAŞİR NEŞİR İŞTE HDP'NİN SONU SEN DE BÖYLE YAPMAYA DEVAM EDERSEN ..."

Yıldırım, "Bu CHP bugünlerde HDP ile çok haşir neşir olduğu için eşbaşkanlığa kafayı takmış eşcumhurbaşkanlığı olsun diyor. İşte HDP'nin sonu sen de böyle yapmaya devam edersen millet de gereken cevabı sana da verir. Cumhurbaşkanı tek olacak. Patron millet, 80 milyon olacak" dedi.

Yıldırım konuşmasına Kürtçe 'evet' diyerek son verdi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yıldırım'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: VAN

======================================

Deniz Baykal : Referanduma katılmayana kız vermeyin (2) (Yeniden)

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışması kapsamında Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde halka seslendi. Referanduma katılımın tam olmasını isteyen Baykal, "Referanduma katılmayana kız vermeyin" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışması kapsamında Edremit'e geldi. CHP'li bazı milletvekillerinin dışında CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da Baykal'a eşlik etti. Edremit Cumhuriyet Meydanı'ndaki kalabalığı gören Baykal, katılımdan son derece memnun olduğu belirtti. Burada toplananlara seslenen, referandum sürecinde yaşananlara değinen Dneiz Baykal, "Kaymakam, rektör, savcı çıkıyor, 'Evet diyeceğim' diyor. ya sen savcısın, başına 'hayır' diyen birisi gelse ne olacak? Bu ne biçim iş" dedi.

"ANAYASALAR, MEDENİYET TERCİHİDİR"

Anayasaların ülkelerin medeniyet tercihi olduğunu belirten Baykal, "Şimdi arkadaşlar bu anayasa, adaletin işlemediği, fiili durum anayasası olarak ortaya çıkacak. Hukukun işlemediği, adaletin işlemediği, demokrasinin işlemediği bu fiili durumu anayasallaştıracak bu anayasayla. Anayasalar aslında her ülkenin bir medeniyet tercihidir. Sadece bir 'Kim yönetecek' sorusunun tercihi değildir. Kim yöneteceğe elbette cevap, alfabenin 'A'sı millet yönetecek diye başlayacaksın. Burada başlamıyoruz. Millet yönetmiyor. Eskiden öyleydi. O dört anayasa da öyleydi. 17 değişiklikte öyleydi. Burada değil. Bu yanlış" diye konuştu.

"TSK PERİŞAN EDİLDİ"

Konuşmasında, geçmişte açılan davalarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en iyi yetişmiş personeline acılar yaşatıldığını vurgulayan Baykal, 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davalarını hatırlattı. Baykal, "En nitelikli, en iyi yetişmiş, en güçlü komutanlarımızın her birisine büyük acılar yaşattı. İçlerinde kendisini vuranlar çıktı, 'Ben bu zilleti yaşayamam' diyerek. Bu faciaları yaşatmışsın arkadaş, şimdi diyor ki 'Bana oy verin, ben tek başıma ne meclis, ne millet, ne basın, ne şikayet, ne muhalefet hiçbir şey istemiyorum. Bırakın ben yöneteyim sizi' diyor. Hayır, hayır, hayır" dedi.

"EYALET KURMA YETKİSİNİ ALDIN GİZLİCE"

Gizlice kanunların çıkarıldığını ileri süren Deniz Baykal, "Eyalet kurma yetkisi Meclis'tedir. Şimdi bu kanun gizlice, gizlice diyorum çünkü açıkça söylemiyorlar. Bir torba anayasa maddesi var. 16. Madde, onun içine yerleştirmişler. Eyalet kurma imkanını sağlayan yetkiyi Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde vermişler. ya senin böyle bir niyetin yoksa niye alıyorsun. Bırak mecliste kalıversin o yetki. Eyalet kurma yetkisini aldın gizlice. İnşallah 16 Nisan'da muhteşem bir hayır çıkacak ve Türkiye'nin önünde büyük bir ufuk açacak. Türkiye uzaydaki yanlış yörüngeye sürüklenmiş bir konumdan çıkacak, hak ettiği yörüngeye yerleşecek. Zirveye doğru çıkmaya devam edecek. Bizim Cumhuriyetimizin temelleriyle oynamayın arkadaş, her şeyiyle oynayın ama onunla oynamayın. Ülkemize bağımsızlığı, özgürlüğü getiren, şehitlerimizin kanları, gazilerimizin duaları, hizmetleri orada dururken, ben tarihime, Cumhuriyetime, Mustafa Kemal'e ihanet edemem diyeceksiniz. Bu anayasa oylamasına herkes katılmalı. Nasıl askere gitmeyene kız verilmiyorsa bu görevi yerine getirmeyene de kız vermeyin" dedi.

Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra meydanı dolduran vatandaşlara karanfil attı. Miting sonrası Edremit Belediyesi'ne geçen Deniz Baykal'a burada zeytin çayı ikram edildi. Deniz Baykal daha sonra Bursa'da katılacağı mitinde katılmak üzere Edremit'te ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Meydandan görüntü

CHP'li Baykal konuşma

İzleyiciler

Meydandan ayrılış

Edremit Belediyesi

Edremit'te ayrılış

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

======================================================

Tarihi Leleg Yolu'nun doğu etabı hizmete açıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Tarihi Bodrum Leleg Yolu'nun 7 kilometrelik ikinci etabı hizmete açıldı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle hazırlanan, ilk etabı 26 Mart 2016'da açılan Bodrum Leleg Yolu'nun 7 kilometrelik doğu etabı da bugün törenle açıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, AKUT Bodrum Ekibi, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği üyleri ve doğa sporu yapanların katıldığı açılış töreni; Çiftlik ile Etrim mahalleleri arasında bulunan Gedikli Göl Mevkii'nde yapıldı. 88 kilometrelik Leleg ana yolu, Mumcular Karanlık Mahallesi'nden, Turgutreis Mahallesi'ne kadar uzanan dağlardan, tepelerinden açılan ve tali yollarla birlikte toplam 188 kilometreden oluşuyor. Bodrum Leleg Yolu Projesi ile alternatif turizmin geliştirilmesi ve doğa korumaya katkı sağlanması hedefleniyor.

Dünyada yaklaşık 20 milyon kişinin hem yürüdüğünü hem de turizm yaptığını belirten BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, "Bizim de amacımız bu 20 milyondan gerekli olan payı almak, Bodrumumuza alternatif turizm kapsamında gelir elde etmektir" dedi. Başkanı Kocadon ise, "Bu yürüyüş yolu Bodrum ekonomisine ve turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle bu yolun çevresinde olan otellerden bugün bu yürüyüşe katılan misafirlerimiz var. Bu da bizi mutlu ediyor ve bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, "Biz duran değil yürüyen turizm, dinamik turizm, bölge arazisinin hem üstünü hem altını tanıyan turizm modeli ile hareket ediyoruz. Onun için Bodrum yarımadası ormanı da güzel, kıyıları, körfezler de güzel. İnsanları da gıdası da güzel. Ama en güzel şey tarihi de güzel. Bu proje o dönem yaşayan Leleg medeniyetini tanıtmak ve tarih yönünden tanımak için turizmin bu alanında ve spor yaparak tanıtma projesidir. Tarihi, denizi, ormanı güzel olan yerlerde yürümek spor yapmak güzeldir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yürüyüş parkurunun başladığı yere bağlanan ip çözülerek açılış yapıldı. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, projeye verdikleri desteklerden dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'a plaket hediye etti. Yürüyüşe katılanlar, BODTO tarafından hazırlanan su ve kumanya aldıktan sonra yürüyüşe başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Konuşmalardan görüntüler

Yürüyüşe katılanlardan görüntü

Açılış töreninden görüntü vardır

(KJ: Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Diyarbakır Bodrum Politika Güncel Haberler

title