Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)AK PARTİ'Lİ GRUBA SALDIRDIĞI İDDİA EDİLEN CHP'Lİ KADINLAR ADLİYEDEANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde 16 Nisan'daki halk oylaması için 'evet' standı açan Ak Parti Gençlik Kolları üyesi 2'si kadın 3 kişiye saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li 2 kadın, adliyeye sevk edildi.

1)AK PARTİ'Lİ GRUBA SALDIRDIĞI İDDİA EDİLEN CHP'Lİ KADINLAR ADLİYEDE

ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde 16 Nisan'daki halk oylaması için 'evet' standı açan Ak Parti Gençlik Kolları üyesi 2'si kadın 3 kişiye saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li 2 kadın, adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Caddesi'nde 'evet' standı açan Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları'na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.'ye 'evet' broşürü verdi. İddiaya göre CHP'li olan R.K. ve Z.Ö. broşürü yırtarak attı. Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri grubu ayırdı. Karşılıklı şikayetler üzerine taraflar Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Tartaklandıklarını iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirildi.

KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Y.K., N.Ş. ile S.A., polisteki ifadelerinde 65 yaşındaki R.K. ve 38 yaşındaki Z.Ö.'nün kendilerine saldırdığını ve kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. R.K. ve Z.Ö. ise ifadelerinde bu iddiaları kabul etmeyerek karşı grubun kendilerine hakaret ettiğini, saldırdığını söyledi.İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçundan bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Emekli R.K. ile kızı Z.Ö.'nün 16 Ocak 2014 tarihinde de Antalya'da Ak Parti'li belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

İLK TEPKİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN

Antalya'da referandum çalışması yaptığı sırada konuyu öğrenen ve ilk gündeme getiren Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki göstermişti.Polis merkezine gelerek konuyla ilgili bilgi alan Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir, "Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hala 21'inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorum" dedi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç ise, "Bu basit bir saldırı değil. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş" diye konuştu.

CHP'Lİ BUDAK'TAN BAKANA TEPKİ

Olaya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise şu açıklamayı yaptı: "Bu işi büyütüp buradan mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Bir insana hayvan demek ne demek, böyle bir şey yapılabilir mi? İki kadının üzerine 10- 20 kişi saldıramaz. Bu haddini bilmemektir. Yazık oluyor güzel ülkeme böyle insanların elinde."

YIRTIK BAŞÖRTÜSÜ I

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise bugün sosyal medya üzerinden açıklama yaparak olayı kınadı. Stand görevlisine ait yırtık başörtü fotoğrafını paylaşan İl Başkanı Sümer, "Bu çağda, bu zamanda üstelik ülkemizin içerisinden geçtiği onca sıkıntılı süreçlerden sonra sözde laik geçinen ve laikliği milletin kılık kıyafetine müdahale olarak gören kişilerin gerçekleştirdiği bu saldırı asla kabul edilemez"" dedi.

AYNI STANDDA BASIN AÇIKLAMASI

Antalya'da referandum çalışması sırasında saldırıya uğradığını ileri süren Ak Partili Yasemin Kenan, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile birlikte aynı standın önünde basın açıklaması yaptı. Yasemin Kenan, Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduğunu, boş zamanlarında da partisi için çalışma yaptığını söyledi. Stantta çalışırken adını sonradan öğrendiği Z.K.'nın arkadaşlarının elindeki evet broşürlerini yırtıp attığını iddia eden Kenan, şunları söyledi:

"Hakaret ederek ve hayır diyerek ilerliyordu. 'Siz vatan hainisiniz' diyordu. Ben de Rabia işareti yaptım. Bana dönerek küfür etti. Yüzüme tokat vurdu. Başörtümü açmaya çalıştı. Saçlarım görünmesin diye aşağı eğilince bu sefer saçlarımdan tuttu. Boynumu çizdi. Ben de onun saçlarını tuttum. İkimiz de yere düştük. Polisler bizi ayırdı. Yanındaki kızı bana 'başörtünü ben açtım, iyi ki açtım' dedi. Biz kimseye zorla broşür vermiyoruz. Başörtüm yırtıldı. Şikayette bulundum."

ÖZKOÇ: BİZDE HAKARET YOK

İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ise anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde TBMM'de milletvekilini ısıran ve burnunu kıran anlayışla Antalya'da karşılaştıklarını söyledi. Bu eylemi nefret suçu olarak nitelendiren Özkoç, "Arkadaşımın dini düşüncesi nedeniyle başındaki örtüye saldırı gerçekleşmiş ve örtü yırtıldı" dedi.

ERDEM: MEVZU BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Burada 'evet' broşürü dağıtanların ısrarı ile broşür almak istemeyip 'hayır diyeceğim' diyenler arasındaki tartışmanın başörtüsü mağduriyetine çekilmeye çalışılması acizliktir. Bu arada ortaya çıkan hukuksal süreçte ayrımcılık da kamu vicdanını yaralamıştır" dedi.

CHP'li kadınların 'hayır' diyeceğini söyleyerek broşürü almak istemediklerini beyan ettiklerini ifade eden Erdem, "Israr üzerine zorla eline tutuşturulan broşürü yırtmıştır. Bize gelen iddialar, broşür dağıtanların bu tepki üzerine Rabia işareti yapıp 'hayır' diyen bayanın burnuna dokunarak 'Siz 16 Nisan'dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok' dediği şeklindedir" görüşüne yer verdi.

Kadınlar arasında çıkan ardebede, stand görevlisi kadının başörtüsünün düştüğü görüntülerinin bulunduğunu ve bu görüntülerde, kadınların kavgasında erkeklerin başrole soyunduğunu gözlemlediklerini de belirten Erdem, "Tartışmada 'evet' diyen taraftakiler emniyet ifadesinden sonra serbest bırakılırken 'hayır' diyeceğini beyan edenlerin nezarathanede sabahlayıp tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevkedilmeleri de geldiğimiz durumun vehametini özetlemektedir. Bakan Çavuşoğlu'nun sarfettiği 'İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan' cümlesinin anlamını da sevgili halkımızın takdirine bırakıyorum."

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, açıklamasının sonunda gözaltındaki iki kadının sorgularının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılmasını da eleştirdi.

Görüntü Dökümü

----------------

Partililerin stand önünde görüntü

Saldırıya uğrayan Yasemin Kenan'ın görüntüsü

RÖP 1: Yabemin Kenan

RÖP 2: Av. Esra Özkoç

Yasemin Kenan yırtılan başörtüsünü gösterirken

Stand tan görüntü

Detaylar

93 /// 2.56

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------- (cep telefonu

Grup arasında yaşanan kargaşa

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Süleyman EKİN- Kamera: ANTALYA,

============================================

2)KAZADA ARAÇ ALTINDA SIKIŞAN SÜRÜCÜ 9 SAAT SONRA KURTARILDI

BARTIN'da, dün akşam kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otomobilin altında sıkışan sürücü 31 yaşındaki Mustafa Çelik, kaza 9 saat sonra gün aydınlanınca fark edilerek kurtarıldı. Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Bartın-Zonguldak yolunun İhsanoğlu Köyü yakınlarında meydana geldi. Çaycuma yönüne giden Mustafa Çelik yönetimindeki otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yolun alt tarafındaki yamaçtan yuvarlandı. Kaza sırasında camdan çıkan sürücü Mustafa Çelik'in bacakları, yan duran aracın altında sıkıştı. Aracın arkasında ve önünde başka sürücü olmadığı için kazayı gören olmadı. Çelik de cep telefonu aracın içinde olduğu için yardım isteyemedi. Gün aydınlanınca yoldan geçen bir sürücü kazayı fark edip jandarmaya haber verdi. 112 Acil ve itfaiye ekipleri, gece boyunca aracın altında kalan sürücüyü 08.00 sıralarında kurtardı. Yaklaşık 9 saat sonra kurtarılan Çelik, Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Otomobil altındaki sürücü

-İtfaiye ve 112 müdahalesi

Süre: 1.39 Boyut: 52,7 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================================

3)LASTİĞİ PATLAYAN AMBULANSTA, FACİADAN DÖNÜLDÜ

KONYA'ya sol ön lastiği patlayan ambulans, kontrolden çıkıp refüje çarpıp durdu. Bu sırada arka lastiği de patlayan ambulansta şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, bugün saat 0810 sıralarında Konya- Ereğli karayolu Hortu Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Hasan Aktaş, 112 Acil Servis'e ait 42 BYL 61 plakalı ambulansla Konya'daki hastaneye bir hasta bıraktı. Ardından da tekrar Ereğli'ye dönmek üzere yola çıktı. Ereğli'ye yaklaştıkları sırada ambulansın sol ön lastiği patladı. Kontrolden çıkan ambulans refüje çarptı. Bu sırada ambulansın sol arka lastiği de patladı. Sürücü Aktaş, güçlükle aracı durdurdu. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Ambulanstan detay

Sürücü ve sağlık görevlilerinden detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

================================

4)PİKNİK YOLUNDA MAHSUR KALAN ÜNİVERSİTELİYİ İTFAİYE KURTARDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde pikniğe giderken kayalık bölgede mahsur kalan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Kadir Sarı, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören 6 öğrenci, Gülüç Beldesi Kepez Mahallesi Dağ Evleri mevkisinde piknik yapmak için yola çıktı. İki gruba ayrılan öğrencilerden Kadir Sarı ve arkadaşı, patika yoldan çıkıp dağlık alandan tırmanarak yolu kısaltmak istedi. Kadir Sarı, yaklaşık 100 metrelik kayalık bölgede mahsur kaldı. Arkadaşları Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi. İtfaiye Arama Kurtarma ekibi, Dağ Evleri mevkisinden yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Kadir Sarı'nın mahsur kaldığı alana ulaştı. İp yardımıyla aşağıya inen ekipler, Kadir Sarı'yı yukarıya çıkararak kurtardı. Sağlık durumu iyi olan Kadir Sarı ve arkadaşları, itfaiye ekipleri eşliğinde Dağ Evleri Mevkii'ndeki piknik alanına ulaştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

-Öğrencinin iple yukarıya çekilmesi

-Kadir Sarı'nın ve itfaiye ekiplerinin alkışı

-Kadir Sarı'nın arkadaşlarının moral vermeye çalışması

Dosya Adı: ergkurtarmaoperasyonu

Süre: (53 SN) Boyut: (42 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=================================================

5)TÜRKÜCÜ AYDIN AYDIN, KEPENEK GİYDİ, BİNGÖL SOKAKLARINDA TÜRKÜ SÖYLEDİ

BİNGÖL Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin davetlisi olarak kente gelen türkücü Aydın Aydın, hayvancılığa dikkat çekmek ve bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla çobanların giydiği kepeneği üzerine geçirerek, kentin en işlek kesimi Genç Caddesi'nde kuzu yürütüp türkü söyledi.

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, birlik üyeleri ve türkücü Aydın Aydın ile birlikte Genç Caddesi'nde, hayvancılığa dikkat çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Caddeye getirilen kuzularla birlikte, çobanların giydiği ve üzerinde Bingöl yazılı kepenek giyen sanatçı Aydın Aydın, bir süre kuzuları Genç Caddesi'nde söylediği türküler eşliğinde yürüttü. Caddede Aydın Aydın'ı, kaval, keçe ve kuzular ile gören Bingöllüler, cep telefonu ile bu anı kaydetti.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, ülkenin canlı hayvan konusunda muhtaç kalmaması için hayvancılığın desteklemesi, geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkücü Aydın Aydın da, "Bingölümüz'ün o güzelliklerini, yaylalarını, misafirperverliğini, kadayıfını ve insanların kalplerindeki sıcak sevgiyi insanlarla paylaşmak istedim. Burada hayvana, kuzulara, sürüye, yaylaya olan sevda çok güzel. Başkanımızı tebrik ediyorum. İlgi büyük, muhteşem" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Aydın'ın midibüste kuzularla dolaşması

-Aydın'ın türkü söylemesi

-Genç Caddesi'nde kuzularla gezmesi

-Kuzuların kaçışı ve kovalamaca

-Yapılan konuşmalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa AK Parti AK Parti Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title