Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)NEVRUZA İZİN ÇIKMADI, POLİS KUŞ UÇURTMADIADANA'da izinsiz nevruz kutlamalarının yapılacağı duyrulan alan, polisin aldığı güvenlik önlemleri nedeniyle boş kaldı.

1)NEVRUZA İZİN ÇIKMADI, POLİS KUŞ UÇURTMADI

ADANA'da izinsiz nevruz kutlamalarının yapılacağı duyrulan alan, polisin aldığı güvenlik önlemleri nedeniyle boş kaldı. Alanın çevresi zırhlı araçlarla kuşatılıp, yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancılar kuş uçurtmadı. Adana Valiliği ve İl Güvenlik Komisyonu, Mart ayında gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarına kısıtlama getirirken, geçtiğimiz yıllarda, Mimar Sinan Açık Hava Kültür Merkezi'nde yapılan Nevruz bayramı kutlamalarına da yasak nedeniyle izin verilmedi. Tertip Komitesi'nin 18 Mart'ta yapmayı planladığı şenliğe izin verilmemesi üzerine, doğu ve güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı Dağlıoğlu mahallesinin Karasu Mevkii'nde toplanma çağrısında bulunuldu. Bu çağrı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah saatlerinde zırhlı araçlar, Karasu'ya çıkan sokakların girişlerine yerleştirildi. Alana hakim noktalara Polis Özel Harekat'a bağlı keskin nişancılar yerleştirildi. Güvenlik çemberine alınan bölgede polis kuş uçurtmadı. Müdahale için TOMA'nın hazır bekletildiği bölgeye, gelen olmadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

TOMA aracının sokak başındaki görüntüsü

Zırhlı polis araçları

Çatılardaki özel harekat polisleri

SÜRE: 01'35" BOYUT: 178 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

2)TOKAT'TA NEVRUZ KUTLAMASI

TOKAT'ta nevruz, protokol üyeleri ve üniversite öğrencilerinin birlikte katıldığı resmi program ile kutlandı. Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen kutlamalara Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon ve 48'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin ile birlikte kent protokolü katıldı. Kutlama programı nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Protokol üyeleri ve öğrenciler nevruz ateşinin üzerinden atladı. Protokol üyelerinin yumurta tokuşturduğu etkinlikte oyunlar oynandı, katılımcılara pilav ve döner ikram edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Etkinlikten görüntüler

-Nevruz ateşi yakılması ve üzrinden atlanması

-Yumurta tokuşturma ve çeşitli oyunlar

-İkram

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

=============================================================

3)BAKAN AĞBAL : ESNAFIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK

Çorum'da bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti hükümetleri olarak esnafa her zaman özel önem verdiklerini söyledi. Esnaftan daha az vergi almaya yönelik uygulamalar yaptıklarını dile getiren Bakan Ağbal, ilk çıkardıkları vergi barışı kanunu ile esnafın biriken sorunlarına çözüm getirdiklerini kaydetti. Özellikle son 1-2 yıldır esnafla ilgili ardarda önemli kararlar aldıklarını belirten Bakan Ağbal, "2014 Ağustos'da yeniden yapılandırma kanunu çıkardık, 2016 Kasım ayında da olağanüstü bir başvuru aldık. Esnafımız bu kanuna önceki kanunlardan çok daha fazla bir şekilde müracaat etti. Bu kanun çerçevesinde 15 milyar lira da Maliye İdaresi tahsilat yaptı. Bu anlamda hem esnafımız borçlarını düşürdü hem de vaadeye yaydı" dedi.

Türkiye'de faaliyet gösteren 750 bine yakın basit usül mükellefin bulunduğunu ifade eden Bakan Naci Ağbal, bu sene yeni bir uygulama yaparak 8 bin liraya kadar beyan edilen kazançtan vergiyi kaldırdıklarını hatırlatarak, bu uygulama ile devletin yaklaşık 300 milyon liralık bir vergiden vazgeçtiğini açıkladı. Bakan Ağbal, "Yani 750 bin esnafımızın kazancı ne olursa olsun, ister 8 bin lira olsun, ister 28 bin lira olsun o 8 bin liralık kısımdan vergi almıyoruz. Bu da esnafımıza bir rahatlama getirdi, bu da son derece önemliö diye konuştu.

Bunun yanı sıra ticarete atılan gençlere önemli bir teşvik getirdiklerini kaydeden Ağbal, "Bir gencimiz bugün bir dükkan açsa art arda 3 yıl boyunca sıfır vergi, veriyoruz. Yani 75 bin lira kolay kolay bir yılda kazanılmaz. Bir yılda 75 bin liraya kadar olan kazançlardan ilk 3 yılda genç girişimcilerimizden, genç esnaflarımızdan vergi almayacağız. KOSGEB üzerinden 50 bin liraya kadar, faizsiz kredi imkanı getirdik. 470 bin işletme yaralandı. Yaklaşık 11 milyar lirayı aşan bir kaynağı, bu şekilde ekonominin kılcal damarlarına vermeye başladık. Gezdiğim yerlerde görüyorum, herkes uygulamadan memnunö dedi.

Ekonomide biraz canlanmayı sağlamak için çok sayıda tedbir aldıklarını belirten Bakan Ağbal, "2016 Ağustos ayından bu tarafa, almış olduğumuz tüm tedbirleri yan yana koyduğumuzda gerçekten hükümet olarak elimizi taşın altına soktuk. Anayasada reform yapacağız. Ekonomideki olumlu sinyallerde onu gösteriyor ki 16 Nisan'da referandum sonucunun evet olacağına işaret ediyor. Bu da aslında ekonomide güveni artırıyor, istikrarı sağlıyor. 16 Nisan'da evet dersek ondan sonra ekonominin önü çok daha açılacak. Onun için 16 Nisan'da her yerde güçlü bir evet bekliyoruzö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Bakan Naci Ağbal'ın ÇESAB binası toplantı salonu açıklama

Detaylar

(SÜRE: 4 DK - BOYUT: 110 MB)

Haber- Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=====================================================

4)OTOMOBİLLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, kamyonete arkadan çarpan otomobildeki 3 kişi kazada öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında, Salihli- Alaşehir Karayolu Beylikli Mahallesi girişi yakınlarında meydana geldi. Alaşehir yönünden Salihli yönüne giden 59 yaşındaki Ömer Çıbık, yönetimindeki 45 KB 3350 plakalı otomobil ile önünde giden 51 yaşındaki Servet Örskaya'nın kullandığı 34 BJB 73 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Otomobilde bulunan Erdoğan Çıbık ve İbrahim Çıbık kaza yerinde, sürücü Ömer Çıbık ise ambulansla kaldırıldığı Salihli Devlet Hastanesi'nde öldü. Kamyonet sürücüsü Örskaya ile aracında bulunan Mehmet Aydın (67) ise aynı hastanede tedaviye alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Ölen otomobil sürücüsü Ömer Çıbık'ın fotoğrafı

Kazaya karışan araçlardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ (Manisa),

=======================================================

5)BUJİ PARÇASIYLA HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINDA

ADANA'da, park halindeki araçların camını buji parçası fırlatarak kırıp, içerisinde bulunan değerli eşyaları çalan 28 yaşındaki Mesut Dilekçi yakalandı. Dilekçi'nin yaptığı hırsızlık anları da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi'nde aracını park eden Ayfer Cengiz, kısa süre sonra döndüğünde aracının soyulduğunu gördü. Araçta bıraktığı tablet bilgisayarı çalınan Cengiz, polisi arayarak şikayetçi oldu. Cengiz'in şikayeti üzerine çevredeki iş yerlerine ait güvenlik kameralarının görüntülerine toplayan polis, Mesut Dilekçi'nin camı kırıp, tableti çaldığı anlara ait kayıtlara ulaştı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, yüzünü gizleyebilmek için sürekli şapka ile dolaşan Mesut Dilekçi'yi teşhis etti. Poliste 30'un üzerinde suç kaydı bulunan Dilekçi'nin peşine düşen ekipler, şüphelinin aynı yöntemle 5 araçtan daha hırsızlık yaptığını tespit etti. Yakalanarak gözaltına alınan Mesut Dilekçi, emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Adliyeye sevk edilen Mesut Dilekçi tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şahsın aracı kontrol etmesi

Geri dönmesi

Elindeki bujiyi aracın camına atması

Araç içindeki değerli eşyaları alması

Uzaklaşması

SÜRE: 56 SANİYE BOYUT: 104 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

====================================================

6)HAREKET HALİNDEKİ SERVİS MİNİBÜSÜ YANDI

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, boş olan hareket halindeki yolcu minibüsünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında maddi hasar oluştu.

Salihli'den İzmir yönüne giden 40 yaşındaki Veli Gülsüm'ün yönetimindeki 35 CLB 96 plakalı servis midibüsü, bugün saat 11.30'da, Ankara-İzmir Karayolu Turgutlu girişi Küçük Sanayi Sitesi önüne gelince birden yanmaya başladı. Yolcu bulunmayan midibüsün motor kısmından çıkan yangını fark eden şoför Gülsüm, midibüsten vakit kaybetmeden dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, köpük sıkarak yangını büyümesini engelledi. Yangın söndürülürken, araçta yaklaşık 10 bin liralık maddi hasar oluştuğu belirtildi. Yangının çıkış nedeninin yapılacak inceleme sonrası belirleneceği ifade edildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı,

Araç şoförü Veli Gülsüm, "Akçapınar'a yolcu bıraktım, İzmir'e dönüyordum. Turgutlu girişine geldiğimde bir patlama sesi duydum. Sonra alevler yükselmeye başladı. Aracı durdurup, kendimi dışarıya attım. Şükür, can kaybı yok" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

İtfaiye çalışması

M, sürücü Veli Gülsüm olayı anlatırken

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

===============================================

7)TAYFUN ÖZMEN DAVASINDA KEŞİF

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 28 yaşındaki Tayfun Özmen'in evinin önünde öldürülmesiyle ilgili davada, olay yerinde keşif ve inceleme yapıldı.Manavgat'ın Kavaklı Mahallesi'nde 5 Temmuz 2015 tarihinde evine girerken pompalı tüfekle yapılan saldırıda yaşamını yitiren Tayfun Özmen cinayetiyle ilgili olay yerinde keşif yapıldı. Keşif sonrasında konuşan Tayfun Özmen'in teyzesi Ayla Er, yeğeninin hiç kimseyi incitmediğini, suçu olmadığı halde vahşice öldürüldüğünü belirtti. Ayla Er, "Ben olayın olduğu gece buraya geldim. Evin önünde polisler vardı. Hemen hastaneye gittik ama Tayfun'un öldüğünü söylediler. Ciğerimiz yanıyor" dedi. Ayla Er, cinayetin ardından kötü hatıraları her gün yaşamamak için ablasının oturdukları daireyi satarak başka bir mahalleye taşındıklarını da sözlerine ekledi.

Özmen'in öldürülmesin ilişkin Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Oğuzhan Gökmen ve Umut Varan tutuklu, H. Ö. Ö., B. Ö. Ö., Ö. G., V.Ö. ve A.Ö. tutuksuz yargılanıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

Cinayetin işlendiği yerden genel görüntü

Ateş edilen kapı

Tayfun Özmen'in yaşamını yitirdiği evinin kapısının önü

Mahkeme Başkanının keşif için gelişi ve inceleme yapması

Keşfin ardından taraf avukatlarına tutanakların verilmesi

Tayfun Özmen'in akrabalarının keşif heyetinin çalışmasını uzaktan takip etmeleri

Tayfun Özmen'in teyzesiyle röp.

Keşif heyetinin olay yerinden ayrılması

01.39"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

==================================================

8)DÜNYA PETROLCÜLERİ, YERALTI ŞEHRİNİ GEZDİLER

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın destekleri ile, 9-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan 22. Dünya Petrol Kongresi yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir'de dünyanın en büyük yeraltı şehrini ziyaret ederek, yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgiler aldılar.

Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 3. derece arkeolojik sit bölgesi olarak ilan edilen ve 11 mahalleyi kapsayan alandaki temizleme çalışmaları ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan 22. Dünya Petrol Kongresi kongre yönetim kurulu üyeleri, daha sonra bölgedeki kültürel yapıları ziyaret ettiler. Türkiye'nin yanı sıra, 12 ülkeden üst düzey petrol yöneticisinin katıldığı geziye ilişkin bilgiler veren 22. Dünya Petrol Kongresi (WPC) Türk Milli Komitesi üyesi Pınar Yılmaz, 100'den fazla ülkeden 20 bini aşkın katılımcı, 5 bine yakın delege, 500'ün üzerinde şirketin üst yöneticisi ile 50'ye yakın hükümet temsilcisinin katılacağı 22. Dünya Petrol Kongresi öncesinde son yönetim kurulu toplantısını Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Kongre yönetim kurulu üyeleri ile birlikte böylesine önemli bir yerleşim merkezini ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, bölgenin Kapadokya ve Türk turizmi açısından vazgeçilmez bir önem oluşturacağına inandığını belirtti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Dünya Petrol Kongresi kongre yönetim kurulu üyelerinin, dünyanın en büyük yeraltı şehrini gezmelerinden genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 7 Dakika/798 MB

=================================================

9)YABANCILARIN GÖZÜNDEN ATATÜRK GECESİ'

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde yaşayan yabancı gelinler ve yerleşik yabancılar 'Yabancıların Gözünden Atatürk Gecesi' etkinliği düzenledi. Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) tarafından Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, İstiklal Marşı'nın işaret diliyle okunmasıyla devam etti. Çocukların İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı'nı söylemesinin ardından yerleşik yabancılar Atatürk hakkındaki düşüncelerini sinevizyonda paylaştı. Etkinlikte, müzik dinletisi de sunuldu.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, etkinliğin Cumhuriyetin önemi ve Türkiye'nin güzelliklerini anlatma adına çok önemli olduğunu belirtti.

MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı ise yaptıkları çeşitli kültürel etkinliklerin ardından, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duydukları sevgi ve saygıyı göstermek için böyle bir etkinlik yaptıklarını kaydetti. Bahçealtı, "Bu gecenin en güzel tarafı yabancıların Atatürk'ü anlatmaları oldu. Onlar Atatürk'ü anlattı. Bu etkinlikteki amacımız, tüm dünyaya kardeşliği, dostluğu ve barışı göstermekti" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Atatürk Kültür Merkezi Genel görüntü

Atatürk resimleri

Saygı duruşu ve İstiklal marşı

İşitme Engelliler için İstiklal marşı

Yerleşik yabancıların Atatürk hakkındaki görüşleri

Müzik dinletisi

Küçük çocukların İzmir Marşı ve 10'ncu yıl marşını söylemesi

Belediye Başkan yardımcısı Hasan Şimşek'in konuşması.

Yabancı bir çocuğun annesiyle sahneden annesiyle konuşması

MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı röp.

Etkinliğe katılanların ayrılması

02.53"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Naci Ağbal Manavgat Salihli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title