Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)HAKKARİ'DE VALİLİK'TEN NEVRUZ KUTLAMALARINA İZİNHDP ve DBP'nin Hakkari'de düzenleyeceği nevruz kutlamalarına Hakkari Valiliği izin verdi.

1)HAKKARİ'DE VALİLİK'TEN NEVRUZ KUTLAMALARINA İZİN

HDP ve DBP'nin Hakkari'de düzenleyeceği nevruz kutlamalarına Hakkari Valiliği izin verdi.

Biçer mahallesindeki Otogar mevkiinde nevruz alanında yarın HDP ve DBP'nin organize edeceği kutlamalara Hakkari Valiliği'den izin çıktı. 11.00- 15.00 saatleri arasındaki kutlamalara ilişkin HDP ve DBP Tertip Komitesi basın açıklaması yaptı. DBP binasında yapılan açıklamaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP ve DBP İl Eş Başkanları ile Nevruz Tertip komitesi Başkanı Necmettin Acar katıldı.

Tertip Komite Başkanı Acar, Hakkari'de 21 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek olan Nevruz programı ile ilgili Hakkari Valiliği'ne yaptıkları başvurunun kabul edilip izin çıktığını belirtti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da Hakkari Nevruzu için Valiliğin izin verdiğini, Nevruz programının Otogar mevkiinde gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Yarın saat 11.00 da halkımızı gönül rahatlığı içerisinde nevruza bekliyoruz. Gerekli tedbirler alınmış. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yok. Alanın güvenliği ile ilgili de bütün tedbirler de alınmış durumda. Yalnız bu nevruz bayramı Kürt halkı açısından bahar bayramı ötesinde de yaşamış olduğu coğrafyada siyasal içeriği de vardır. Yani tarihsel bir süreç yaşıyoruz. Ortodoğu'nun içinden geçtiği tarihsel süreç, yine Kürt halkının içinden geçtiği son iki yıllık tarihsel süreci ifade edecek ve buna cevap verecek. Kürt halkının aynı zamanda referanduma giderken, Kürt halkının haklarının anayasal anlamda güvence altına alınmasında bu söz konusu referandumda bunun ifade edilmediğini dolayasıyla nevruz aynı zamanda hem referanduma cevap olabilecek, hem Hakkari'nin seçilmiş iradesi şu an tutsak. Rehin alınmış durumda. Hakkari'de neredeyse yüzde 85 oy almış 3 milletvekili şu an tutsak. Dolayısıyla Hakkari halkı bu nevruzda bu durumu da ortaya koyacak. Hakkari halkının kendi iradesine sahip çıkması adına herkesin bu nevruza katılması çağrısında bulunuyoruz."

Görüntü Dökümü

-------------------

-Nevruz açıklamasına katılan HDP ve DBP'liler

-Nevruz Komitesi Başkanı Necmettin Acar'ın kısa açıklaması

-HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın açıklaması

BOYUT: 202 MB

SÜRE: 6 DK 18 SN

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

================================================

2)YÜKSEKOVA'DA NEVRUZ ÖNCESİ PKK OPERASYONU

HAKKARİ'nin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Yüksekova ekipleri nevruz öncesi tarafından yapılan operasyonlarda eylem hazırlığı içerisinde oldukları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda el yapımı patlayıcı düzenekleri ve kulanma talimatları ele geçirilirken, gözaltına alınanlardan 5'i tutuklandı. PKK kamplarına götürülmek üzere İstanbul'dan kandırılarak Yüksekova getirilen bir kişi de yine polisin takibi sonucu yakalandı.

Yarın kutlanacak nevruz öncesi polis alırma geçip, tedbirlerini en üst düzeye çıkartırken, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 10 ayrı adrese yapılan operasyonlarda törör örgütünün 'Sivil Savunma Birliği' (YPS) üyesi 8 kişi gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda nevruz öncesinde patlamaya hazır el yapımı patlayıcılar, düzenekler ve kullanma talimatları ele geçirildi. Sorgularının ardandan mahkemeye sevk edilen 8 kişiden YPS üyesi oldukları belirtilen 5 kişi tutuklandı.

PKK KAMPLARINA GÖTÜRÜLECEK 1 KİŞİ YAKALANDI

PKK kamplarına götürülmek üzere İstanbul'dan kandırılarak Yüksekova getirilen bir kişi de yine polisin takibi sonucu kurtarıldı. PKK'ya milislik yaptığı belirtilen N.P. ve R.G.'nin istanbul'da yaşayan Ş.D.'yi PKK kamplarına götürmek üzere Yüksekova'ya getirildiği bilgisi üzerine Hakkari Terörle Mücadele ve Yüksekova ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan takip sonucunda havaalanından sonra Ş.D.'nin Vezirköprü Köyü'ne götürüldüğünün tespit edilmesini ardından operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda R.G. bu köyde, N.P. ise Adalkı köyü'nde yakalanarak gözaltına alındı. R.G. ve N.P çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kurtarılan Ş.D.'nin ise PKK'nın Kamireş kampına götürüleceği, burada eğitildikten sonra da canlı bomba olarak Türkiye'ye gönderileceğinin belirlendiği kaydedildi.

YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==================================================

3)KENDİNE ZARAR VEREN GENCİ, İTFAİYE MERDİVENİYLE EVE GİREN POLİS İKNA ETTİ

ADANA'da tartıştığı ağabeyinin özür dilemesini isteyen 26 yaşındaki Ali U., kendini eve kilitledi. Satırla kendine zarar veren Ali U.'yu itfaiye merdiveniyle eve giren polisler ikna edebildi.

Namık Kemal Mahallesi'nde oturan Ali U., dün polis memuru ağabeyi B.U. ile tartıştı, evi terk etti. Bugün sabah ağabeyi göreve gittikten sonra eve döndü. Eve giren öfkeli genç, tek katlı evin damındaki çiçek saksıları ve bisikleti sokağa fırlattı. Ali U., eline aldığı satırla da kendine zarar vermeye başladı. İhbar üzerine eve gelen polislere direnen Ali U., sokak kapısının arkasına eşyaları yerleştirerek barikat kurdu. Polislerin ikna etmeye çalıştığı Ali U., ağabeyinin eve gelip kendisinden özür dilemesini istedi.

Polis, itfaiyenin merdiveni ile dama çıkıp oradan eve girerek Ali U.'yu ikna etti. Ali U., tedavi için ambulansla hastaneye götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kendini eve kitleyen şahsı komşusunun ikna etmeye çalışması

Olay yerindeki polisler ve itfaiye aracı

İtfaiye erlerinin çalışması

Kırık camdan detay

Evin önüne atılmış tahtalar, sandalye ve bisikletten görüntüler

İtfaiyenin eve uzattığı merdivene çıkan polisler

Olay yerindeki polis aracı ve ambulans

Evin içinden görüntüler

Polisin anonsu

Polislerin şahsı evden çıkarması

Kapı önünde bekleyen polis ekibi

Evin önüne atılanları toplayan itfaiye erleri

SÜRE: 02'59" BOYUT: 334 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

4)FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 22 POLİS MEMURU ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 polis memuru, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve 'ByLock' programı kullandıkları tespit edilen 22 polis memuru, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından, sağlık kontrolü için Adli Tabipliğe getirildi. Zanlılar sağlık kontrolünden sonra, adliyeye sevkedildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 3 polis memurunu arama çalışması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 57 saniye/94 MB

=============================================

5)ŞANLIURFA'DA 15 BİN UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

ŞANLIURFA'da polis tarafından durdurulan şehirlerarası yolcu otobüsündeki 2 yolcunun üzerlerinde yapılan aramada 13 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Narkotik Büro Amirliği ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda Esentepe Mahallesi'ndeki otogar yakınında İstanbul'dan gelen yolcu otobüsünü durdurup arama yaptı. Otobüsteki yolculardan Ömer K. ile Hilin Ö.'nün üst aramasında 13 bin adet uyuşturucu hap ve 15 bin lira para ele geçirdi. Uyuşturucu ve paraya el koyan polis, gözaltına aldığı 2 kişiyi sorgulamak üzere emniyete götürdü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Ele geçirilen uyuşturucu hap ve nakit para

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetten çıkartılması

Gözaltı aracına konulan şüpheliler

Adliyeye çıkartılan şüpheliler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 7MB

==================================================

6)GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLEN HİZMETLİ KADIN, ZORLA OKULA GİRMEYE KALKTI

ESKİŞEHİR'de ilkokulda hizmetli olarak görev yapan S.H.C. adlı kadın, sosyal paylaşım sayfasında kendinin yarıçıplak fotoğrafları ile okul koridorunda çektiği öğrencilerin fotoğrafları yayınlayınca, velilerin şikayeti üzerine görev yeri değiştirildi. S.H.C., okula zorla girmeye kalkınca güvenlik görevlisi tarafından bahçeden dışarı çıkartıldı. Bu durum bahçedeki öğrencileri korkuturken, S.H.C. görev yerinin değiştirildiği tebligatı imzalatıldı.

3 hafta önce Van'dan gelerek Eskişehir'deki Meseret İnel İlkokulu'nda hizmetli olarak göreve başlayan S.H.C., iddialara göre sosyal paylaşım sitesinde kendisinin yarı çıplak ve uygunsuz fotoğraflarını yayınladı. Okulun güvenlik kamerası izleme odasında da fotoğraf çektirip, koridordaki ve okulun çeşitli yerlerindeki öğrencilerin fotoğraflarını da facebook sayfasında yayınlayan kadın hizmetliden veliler şikayetçi oldu. Olay Mili Eğitim Müdürlüğü'ne de bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü S.H.C.'nin görev yerini değiştirip hakkında soruşturma başlattı.

ÖĞRENCİLER KORKTU

Okuldaki görevinden alınıp Rehberlik Araştırma Merkezi'ne gönderilen S.H.C. bugün öğle saatlerinde Meseret İnel İlkokulu'na gelerek içeriye gitmek istedi. Okulun güvenlik görevlisi S.H.C.'yi bahçeden içeriye almadı. Zorla okul bahçesine giren S.H.C.'yi özel güvenlik görevlisi dışarı çıkarmaya çalıştı. Bahçede beden eğitimi dersinde olan öğrencilerin gözleri önünde yaşanan olayda güvenlikçi, S.H.C.'yi bahçeden zorla dışarı çıkardı. Öğrenciler de korkup çığlık atarak okul binasına doğru koştu.

Bahçeden dışarı çıkartılan S.H.C'ye daha sonra okulda görevli bir müdür yardımcısı görev yerinin değiştiğine dair Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıyı imzalattı. Kısa süre sonra okula da okula polisler ve Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen geldi.

ENGELLİ KAPSAMINDA ÇALIŞIYOR

Eskişehir Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen gazetecilere yaptığı açıklamada S.C.H.'nin sağlık sorunları olduğunu söyledi. Özen şöyle konuştu:

"Biz personelimizle ilgili idari ve adli süreci başlattık. Geçtiğimiz hafta görev yeri değiştirilmişti. Ancak sağlık sorunlarıyla ilgili okula gelemeyince bugün tebligat yapılabildi kendisine. Personelimizin sağlık sorunları olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili tedavi sürecini kendisi sürdürüyor. Biz de takipçisi olacağız. Tabi ki okulumuzun böyle bir konuyla muhatap olması bizi de rahatsız ediyor. Ama velilerimiz şundan emin olmalılar; öğrencilerimiz bir emanet duygusuyla okullarımızda bizim himayemizdedir. Onların sağlıklı koşullarda sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için alınması gereken tüm tedbirler okul idarelerimiz ve müdürlerimiz tarafından alınmaktadır. Bu konuda herhangi bir endişeye velilerimiz kapılmasına gerek yok. Maalesef böyle bir üzücü olay yaşandı. Gerekli önlemleri aldık almaya da devam edeceğiz. Engelli personel istidamı kapsamında iş başı yapmış olan bir personelimiz sanırım tedavi sürecinde bir aksama oluştuğu için böyle bir üzücü olay yaşandı."

Milli Eğitim Müdürü Özen bir gazetecinin "Psikolojik rahatsızlığı bulunanların okullarda çalıştırılması doğru mu?" sorusuna ise "Tabii ki buna karar verebilecek durumda değilim ben. Mümkün olduğu kadar bu tür rahatsızlığı olan arkadaşlarımızı öğrencisi olmayan mekanlarda istihdam etme gayreti içindeyiz. Halk eğitim merkezlerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde. Bu personelimiz de henüz yeni gelmişti. Biz rahatsızlığının düzeyiyle ilgili bir bilgiye sahip değildik açıkçası. Görev yerini Rehberlik Araştırma Merkezi olarak değiştirdik" yanıtını verdi.

Görüntü dökümü:

--------------------

-Görev yeri değiştirilen hizmetli kadının okul önündeki görüntüsü,

-Kadının bahçeye girmesi,

-Güvenlik görevlisinin kadını dışarı çıkarma çabası,

-Bahçedeki öğrencilerin korkup koşarak uzaklaşmaları,

-Müdür yardımcısının kadını dışarı çıkarması ve bir aracın üzerinde görev yeri değişiklik kağıdını imzalatması,

-Kadın ile müdür yardımcısının uzaklaşması,

-Okul önüne polislerin gelmesi,

-Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in konuyla ilgili açıklamada bulunması.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

======================================================

7)ÇANAKKALE ANISINA ÖĞRENCİLERE ÜZÜM HOŞAFI

SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) tarafından, '18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü'nün 102'nci yıl dönümü nedeniyle üzüm hoşafı dağıtıldı.Anadolu Gençlik Derneği (AGD) bünyesinde faaliyet gösteren CÜDER, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle merkezi kafeterya önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan CÜDER Sivas Şubesi Başkanı Ahmet Emin Şimşek, "Çanakkale, Türk, Kürt, Arap, Fars, Malay, Habeş, Arnavut, Boşnak, Çeçen, Afgan topyekün bir ümmetin müdafasıdır. Irkçı ve bölgesel bir yaklaşım ile Çanakkale ruhunu anlamak mümkün değildir. Çanakkale'deki ruh ne muhafakazardır ne de milliyetçidir. Çanakkale'deki ruh milli görüş ruhudur. Çanakkale zaferinin üzerinden 102 yıl geçse de milli görüşçü gençler Çanakkale ruhunu bu topraklarda temsil etmeyi devam ettirecek ve bu ruhla da hakkı üstün tutan yeni bir dünyayı kuracaklardır. Bizler, cephanede tek gıdası iman olan bir ceddin nesli olarak, cephede hiçbir şey yemeden, şekeri bulamadıkları için üzüm ve su ile yaptıkları hoşafı içerek hayata tutunan şanlı ecdadımızı temsilen tüm öğrenci arkadaşlarımıza hoşaf dağıttık" dedi. Etkinlikte 500 kişilik hoşaf dağıtıldı.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görnütü

-Açıklama

-Hoşaf dağıtımı

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

title