Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MAHMUT YILDIRIM, KAYSERİ'DE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDIMARDİN- Diyarbakır karayoluna dün sabah mayın taraması yaparken PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri bombayı patlatmaları sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın cenazesi, memleketi...

1)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MAHMUT YILDIRIM, KAYSERİ'DE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

MARDİN- Diyarbakır karayoluna dün sabah mayın taraması yaparken PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri bombayı patlatmaları sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit eşi Esra Yıldırım, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, "Mahmutum, burası tam kalbi. Kalbi, vatan, bayrak ve bizim sevgimizle dolu. Bunu hissediyorum" dedi.

5 yıl önce göreve başlayan, 4 yıl önce Esra Yıldırım ile evlenen, 3 yaşında Efe adında oğlu bulunan şehit Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın cenazesi, bu sabah yakınları tarafından Asker Hastanesi morgundan alınıp, merkez Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanın Esra Yıldırım, "Mahmudum evine böyle mi dönecektin?" diyerek gözyaşı döktü. Burada helallik alındıktan sonra şehit Yıldırım'ın cenazesi Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi yanındaki Kalemkırdı Camisi'ne götürüldü.

Buradaki cenaze törenine, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, MHP İl Başkanı Fatih Ersoy, ilçe belediye başkanları, askerler, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutun başında duran şehit eşi Esra Yıldırım, şehit annesi Selma Sevim Yıldırım ve şehit babası Necati Yıldırım gözyaşı döktü. Burada da tabuta kapanan Esra Yıldırım, "Mahmudum, bu ay yıldızlı bayrak tabutuna yakışmış ama bizi yalnız bıraktın. Şimdi bana kim 'Esram kahvaltımı hazırladın mı?' diye soracak? Mahmutum, burası tam kalbi. Kalbi, vatan, bayrak ve bizim sevgimizle dolu. Bunu hissediyorum" dedi. Bu anlar cenazeye katılanların yüreğini dağladı.

Anne Selma Sevim ile şehit babası Necati Yıldırım da oğullarının hem tabutunu hem de fotoğrafını öperek, gözyaşı döktü. Şehit eşi Esra Yıldırım, daha sonra kucağına oğlu Efe'yi alıp, eşi Mahmut Yıldırım'ın tabutuna sarılıp ağladı.

Bu arada, tüm şehit cenazelerinde dev bayrak dalgalandıran 'Fevzi Baba' lakaplı Fevzi Kurtoğlu, şehit Uzman Çavuş'un tabutunun hemen yanı başında Türk bayrağını dalgalandırıp, cenaze namazına kadar burada bekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve siyasi parti liderlerinin çelenklerinin arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin sivil bir polis tarafından korunması da dikkati çekti.

Öğlen namazının ardından cenaze namazını Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven kıldırdı. Cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehidin cenazesi, Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Burada tabutun üzerindeki Türk bayrağı baba Necati Yıldırım'a teslim edildi. Şehit Mahmut Yıldırım'ın cenazesi burada toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Cenaze töreninden görüntüler

Oktay ENSARİ- Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, -

======================================================

2)ŞEHİT ERKAN İMALI, TÜRKOĞLU'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

MARDİN'de yol kontrolü sırasında PKK'lı teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

OĞLUNU EL SALLAYARAK UĞURLADI

Törende helallik alınmasının ardından öğle vakti cenaze namazı kılındı. Şehit Erkan İmalı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, götürüleceği sırada ağabeyi Ahmet İmalı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Törende metanetini korumaya çalışan şehidin annesi Sebile İmalı ise oğlunu son yolculuğuna tabutun arkasından el sallayarak uğurladı. Şehit asker, götürüldüğü mezarlıkta gözyaşları arsında toprağa verildi.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

3'ü erkek 7 kardeşi bulunan Erkan İmalı'nın nişanlısı Fatma Kök ile 5 Mayıs'ta yapacağı düğünün hazırlıklarını yaptığı belirtildi. Şehitten geriye, nişanlısı Fatma Kök ile çektirdiği fotoğraflar kaldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Şehidin fotoğrafı

Şehidin tabutu

Kaynak'ın baba Haydar'a başsağlığı dilemesi

Kaynak'ın ağabey Ahmet'e başsağlığı dilemesi

Helallik alınması

Namazın kılınması

Kaynak ve ailenin namaz kılması

Ahmet'in kardeşinin tabuta sarılması

Tabutun taşınması

Anne Sebile'nin oğlunun arkasından el sallaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 170 MB

=============================================

3)MOBİLYA ATÖLYESİNDE ALEV ALEV YANDI: 1 ÖLÜ

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki sanayi sitesinde bulunan mobilya atölyesinde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, 36 yaşındaki İsmail Hakkı Ceyhan öldü. Alevler içinde kalan işyeri yangınını itfaiye ekipleri 4 saatlik bir çalışmayla kontrol altına alabildi.

Kuşadası Sanayi Sitesi B-Blok 20 numarada bulunan, Rasim Partigöç'e ait 'Anadolu Ahşap' isimli mobilya atölyesinde, bugün saat 01.00'de elektrik kontağından başladığı sanılan yangın çıktı. Kapalı olan işyerinde uyuduğu belirtilen İsmail Hakkı Ceyhan'ın çığlıklarını duyup koşanlar yangını gördü. Ceyhan'ı kurtarmak için demir kapıyı açmaya çalıştı. Kapının üzerine düşen elektrik tellerinin akımına kapılan bir vatandaşın yaralanması üzerine, itfaiye beklendi. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, demir kapıyı kırdıktan sonra yangına müdahaleye başladı. Ceyhan'ın çığlıkları ise kesildi. Olay yerindeki ekipler yetersiz kalınca, Davutlar Mahallesi'nden destek ekipler sevk edildi. Vatandaşlar, itfaiye ekiplerine hortumunun yırtık olduğu ve söndürme suyunun bitmesi gerekçesiyle tepki gösterdi. Yangın söndürme vanalarından su alınmak istendi ancak başarılı olunamadı. Sanayi sitesine ait su tankerinin de çalışmalara destek vermesiyle yangın yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Komşu esnaflar da ellerine aldıkları hortumlarla işyerlerini korumamaya çalıştı.

Gün aydınlanıncaya kadar işletmede soğutma çalışmaları sürdü. Yapılan kontrolde ise İsmail Hakkı Ceyhan'ın ise cesedine ulaşıldı. Yanarak ölen Ceyhan'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangının çıkış nedeni, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

Görüntü Dökümü

--------------------

Alevler içindeki işyerinden görüntü

Patlak hortumla müdahaleden görüntü

Biten sudan görüntü

Tepkili vatandaştan görüntü

Söndürme çalışmaları

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

==================================================

4)BAŞHEKİM DOKTORU DARP ETTİ İDDİASI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak görev yapan Kemal Yıldız, başhekim Hıdır Yüksel'in kendisini darp ettiğini ve kolunu kırdığını belirterek, hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi de iddiaların doğru olmadığını açıklayıp, doktor Yıldız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çorlu İlçesi'nde bulunan özel bir hastanede 5 yıldır doğum uzmanı olarak görev yapan Op.Dr. Kemal Yıldız, hastane başhekimi Hıdır Yüksel'in kendisini darp ederek kolunu kırdığını iddia etti. Doktor Hıdır Yılmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Kemal Yılmaz, "Özel hastanede tüp bebek ünitesi sorumlu hekimi ve kadın doğum uzmanı olarak görev yapıyordum. Hastane ile aramızdaki 5 yıllık sözleşme süresinin dolması nedeniyle yönetimle sözleşmeyi yenilememe kararı aldık, son bir ay çalışıp ayrılacaktım. 13 Mart'ta tatsız bir olay yaşandı. Beni başhekimlik odasına çağırdılar, gittiğimde hasta yakınları da oradaydı ve başhekim ile tartışıyorlardı. Kendimi bir tartışma ortamının içinde buldum. Hasta yakınlarına bağırarak odasından çıkarttı ve ardından saatini, önlüğünü ve gözlüğünü çıkartarak bana saldırdı. Hastalarım ve yakınları beni odadan çıkartarak kurtardılar. Ardından Çorlu Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldım. Meslek olarak hayatımın en sıkıntılı günlerini yaşıyorum diyebilirim" şeklinde konuştu.

Olay sonrası gerekli şikayetleri yaptığını kaydeden Yıldız, sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdüreceğini ve bunu yapmazsa, kendisi ile hekimlik mesleğime olan saygısının ortadan kalkacağını dile getirdi.

HASTANE: TİCARİ KAYGILAR İLE PROVOKE EDİYOR

Darp edildiğini iddia eden Kemal Yılmaz ile ilgili özel hastane yönetimi de basın toplantısı düzenleyerek, iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Oktay, "Doktor Kemal Yıldız, 5 yıllık sözleşmesi dolduğu için hastane yönetimiyle görüşme yapmış ve bu görüşmede anlaşma sağlanmamıştır. Bunun sonucunda yönetim kurulumuz, hastaların mağdur olmamaları için tüp bebek ünitesinde sorumluluk yapabilecek başka bir hekim ile görüşme yapmıştır. Bunun üzerine doktor Kemal Yıldız, tüp bebek ünitesinde tedavi gören hastaları telefon ile arayarak asılsız söylemlerle provoke ederek hastaneye davet etmiştir. Daha sonra başhekimimiz Hıdır Yüksel, Kemal Yıldız'ı odasına çağırarak birkaç sefer konuşmuştur. En son konuşmada tartışma da yaşanmıştır. Fakat, bu tartışma olayı Kemal Yıldız tarafından farklı yönde lanse edilerek, kuruma karşı karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışılmıştır. Kendi sosyal medya hesabından yaptığı bildiriler bizleri derinden üzmüştür. Bu yayınlar, iftira ve kurumumuzun itibarını zedelemeye yöneliktir. Kemal Yıldız, olayın olmasının üzerinden 48 saat geçmesinin ardından Çorlu Devlet Hastanesi'nden bir rapor aldı. Raporunda kırık iddiası olduğunu iddia ederek sosyal medya üzerinden olayı dramatize etmeye devam ediyor. Biz bununla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Hastane olarak hukuki olarak sürecini başlatmış bulunuyoruz. Doktor bu işi ticari kaygılar ile yapmaktadır" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Darp edilen doktor Yıldız

-Doktor Yıldız'ın açıklaması

-Hastane yönetimi toplanma

Başhekim yardımcısının açıklaması

-Raporlardan görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

=================================================

5)ADIYAMAN'DA 150 KİŞİLİK GEÇİCİ İŞE 2 BİN 280 BAŞVURU

ADIYAMAN'da, Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışacak 150 kişilik geçici iş için 2 bin 280 kişi başvurunca kura çekildi. Kurada adı çıkanlar sevinirken, çıkmayanlar ise üzüldü. Orman İşletme Müdürlüğü'nde ağaçlandırma yapma amacıyla Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 150 kişilik geçici iş kontenjanı açıldı. 6 ay boyunda yapılacak geçici işe 2 bin 280 başvurunca noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen kura çekimiyle 150 kişinin ismi belirlendi. Kuraya katılanlar salonda yoğunluk oluşturunca kısa süreli izdiham görüldü. Kurada ismi çıkanlar sevinirken, çalışma hakkı elde edemeyenler ise üzülüp evlerine döndü.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Halk Eğitim Müdürlüğü

Vatandaşların listeleri incelemesi

Vatandaşlar ile röp.

Kura çekimleri

Noterin isimleri sayması

Vatandaşlar salona girmede izdiham yaşanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 170 MB

=================================================

6)OVAL AYNA ÇERÇEVESİNE GİZLENEN 15 BİN LİRALIK KAÇAK SİGARA YAKALANDI

AĞRI Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çevre yolunda yapılan uygulama esnasında akıllara durgunluk getirecek yöntemle sigara kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Şeker Kavşağında önceki gün saat 12.45 sıralarında yapılan uygulamada, sürücülüğünü Y. D. isimli şahsın yaptığı yolcu otobüsü durdurulup otobüsün bagaj kısmı kontrol edildi. Otobüste yolcu olarak bulunan O. B. isimli şahsa ait olduğu tespit edilen, çevresi naylonla kaplanmış, 25 adet oval ayna çerçevesinin alçı malzemesinin nemli vaziyette bulunmasından şüphelenilerek yapılan detaylı aramada ayna çerçevelerinin alçı kısımlarının içerisine gizlenmiş vaziyette piyasa değeri 15 bin lira olan, TAPDK bandrolü bulunmayan 2 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Polis, O. B. isimli şahsı gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Otobüs bagajından çıkarılan ayna çerçevelerinin alçıları kırılarak sigara paketlerinin çıkarılması

-Detaylar

Haber_Kamera: Ümit KOZAN/ AĞRI, DHA)

===================================================

7)ZONGULDAK'TA FETÖ ŞÜPHELİSİ 9 KİŞİ ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2'si kadın 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce görevlerinden ihraç edilen aralarında memur, müdür, ebe, sosyal hizmet uzmanı, veteriner, denetleme yardımcısı ve defterdarın da bulunduğu 2'si kadın 9 kamu çalışanı, Zonguldak, Kocaeli ve Sakarya'daki evlerine eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen T.Ş., G.Ö., S.Ç., Y.Ç., O.P., N.K., N.K., S.D., ve S.D., yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Polis araçlarının adliyeye gelmeleri

-Şüphelilerin araçtan inip adliyeye götürülmeleri

-Süre: (01.21) Boyut: (93 MB)

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldırım Diyarbakır Kayseri PKK Politika Güncel Haberler

title