Haberler

Dha Yurt Bülteni - 8

Düşen helikopter pilotu Nacar'ın annesi İstanbul'a gittiİSTANBUL Büyükçekmece'de düşen Eczacıbaşı'na ait helikopterin pilotlarından Alaattin Nacar'ın Adana'da yaşayan annesi Fatma Nacar, İstanbul'a götürüldü.

Düşen helikopter pilotu Nacar'ın annesi İstanbul'a gitti

İSTANBUL Büyükçekmece'de düşen Eczacıbaşı'na ait helikopterin pilotlarından Alaattin Nacar'ın Adana'da yaşayan annesi Fatma Nacar, İstanbul'a götürüldü. Evli 2 çocuk babası olan Nacar'ın bir kardeşinin de pilot olduğu bildirildi.

Merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Fatma Nacar, acı haberi evine gelen yakınlarından öğrendi. Oğlunun cenazesi için İstanbul'a götürülen Fatma Nacar sinir krizi geçirdi.

Babası Mustafa'yı 1 yıl önce kaybeden Alaattin Nacar'ın 2 çocuk babası olduğu, erkek kardeşinin özel bir havayolu şirketinde pilot olduğu, ablasının da üniversitede profesör olduğu öğrenildi. Nacar'ın cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği ancak ailenin bu konuda kesinleşmiş bir kararı olmadığı da bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Evin dış görüntüsü

Komşuların görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

================================

Bakan Eroğlu bakanlık kasasına vasiyet bırakacak (3)

BELEDİYEYE ZİYARET

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Belediye yatırımları hakkında Başkan Cahan'dan bilgi alan Bakan Eroğlu'na; Uşak halısı ve Muratbey Uşak Basketbol Kulübü'nün 64 numaralı Bakan Eroğlu'nun adının yazılı olduğu forması hediye edildi.

Belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın seçim bürosunu da konuk olan Bakan Eroğlu, cuma namazını Uşak Yücetepe Camisi'nde kıldı. Namazın ardından pankreas kanserinden hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Mustafa Yılmaz'ın cenazesine katılarak aileye taziyede bulundu.

AÇILMAYAN KOLTUK SEFERBERLİĞİ

Atatürk Kültür Merkezi'ne geçen Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uşak'ta yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan 7 tesisin açılış törenine katıldı. Uşaklı atlı ciritçiler ve mehteran takımı tarafından coşkuyla karşılaşan Bakan Eroğlu, mehter davulunun tokmağını eline alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Salona giren Bakan Eroğlu, vatandaşlar tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla karşılandı. Eroğlu ile birlikte kendisine ayrılan koltuğa oturmak isteyen AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay'ın oturacağı koltuk açılmayınca Altay ayakta kaldı. Açılmayan koltuğu açmak için Bakan Eroğlu, milletvekili Alim Tunç ve salon görevlileri seferber oldu. Bakan Eroğlu'nun sıkışan koltuğu açamaması üzerine protokol üyeleri şansını denedi, ancak koltuk yine açılmadı. Sıkışan koltuk Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyfullah Furtuna tarafından açılınca, Milletvekili Altay yerine oturabildi.

TOPLU AÇILIŞ YAPTI

Protokol konuşmalarının ardından vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu, bakanlık yatırımlarından bahsederek, toplu açılış töreninde Uşak'ta Bozkuş, İkisaray, Kılcan Köyleri ve Uşak Havalimanı 1. Kısım, Yeşildere Köyü ve Bölme Beldesi 2. Kısım taşkın koruma tesislerinin temelini attı. Taşyaran Vadisi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kıbrıs gazisinin cenaze töreninden görüntü

Bakanın tören gerçekleştirdiği AKM'ye gelişi

Koltuk açamaya çalışmadan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

================================

CHP'li Tanrıkulu: 'Biz, Erdoğan'ın da ifade özgürlüğünü savunuyoruz'

CHP İstanbul Milletveki Sezgin Tanrıkulu, bazı bakanların Avrupa'da yapmak istediği toplantıların engellendiği konusuna değinerek, "Her siyasi temsilcilerin, halk oylamasında veya seçimlerde fark etmez, oy kullanacak bütün yurttaşlarımıza ulaşmasını, onlara siyasi tercihlerini özgür bir ifade biçiminde anlatmasından yanayız. Bunu ilk günden beri ifade eden biziz. Biz Erdoğan'ın da ifade özgürlüğünü savunuyoruz"dedi.

Siirt CHP İl Başkanlığını beraberindeki Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile birlikte ziyaret CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partilerle bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına katıldı. Parti binasında konuşan Tanrıkulu, olağanüstü koşullarında referanduma gidildiğine dikkat çekerek, referanduma gidilmesinin partilerinin tercihi olmadığını söyledi. OHAL'in ilan edilmesi ile demokrasinin askıya alındığını söyleyen Tanrıkulu, "Türkiye 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Başta partimiz CHP olmak üzere ve tüm halkın ve partilerin karşı çıkması ile atlattık. O derbe girişiminden sonra yapmamız gereken bozulan demokrasimizi, özgürlüklerimizi onarmak olmalıydı, normalleşme olmalıyd. Ama, ne yaptı hükümet? 21 Temmuz'da OHAL'i ilan edip, özgürlüklerimizi askıya aldı. Yüzlerce, on binlerce mağdur yarattı. Bu ortam içerisinde de referandum gündeme geldi. Anayasalar bütün dünyada ve Türkiye'de bir siyasi partinin siyasi gündemine göre veya bir siyasetçinin kendi ikbal arayışına göre yapılmazlar. Yani bir siyasi partinin kendi gündemine göre anayasa yapılmaz. Anayasalar, düşüce özgürlüğünün, toplanma özgürlüğünün açık olduğu zamanlarda yapılır ki kamuoyu buna katkı sunsun"dedi.

"SANDIĞA GİTMEMEK EVET ANLAMINA GELİR "

Tanrıkulu, halk oylamasında sandığı gitmemenin, "Evet" oyu anlamına geldiğini de belirterek, "Değerli arkadaşlar, sandığa gitmemek 'Evet' anlamına gelir. Bakın çağrılar yapılıyor neden biz sandığa gidelim? Başkanlık olsa ne olacak? Bu rejim olsa ne olacak bize ne faydası var? Bazı yurttaşlarımız 'Bana ne' diyor. Eğer bir arada, beraber yaşamak istiyorsak, barış içerisinde beraber yaşamak istiyorsak, biz burada bu getirilmek istenen rejim için bana ne diyemeyiz. O nedenle mutlaka sandığa gidip tercihimizi ortaya koymak zorundayız. Herkesin bu sorumluluk içerisinde olması lazımdır"diye konuştu.

"BÖLGEDE BASKI İKİ KAT YAŞANIYOR"

Halk oylaması sürecinde baskıların yaşandığını öne süren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bölgede ise bu baskıların daha fazla yaşandığını söyledi. Tanrıkulu, "Türkiye'nin her yerinde baskı var, her yerinde 'Hayır'a karşı baskı var. Özgür bir ortam yok. Ama buralarda iki kat daha var. Çünkü, bir yıkım yaşadılar. Bölge olarak sokağa çıkma yasakları hendekler, Türkiye, bölge başka bir yere taşınmak istendi onun verdiğimi üzerimizde bir umutsuzluk var kırgınlık var. Geleceğe dair endişelerimiz var bütün bunları atacağız üzerimizde. Bizim burada yaşayan insanlar olarak iki kat daha fazla sorunumuz var. Kamu görevlilere sesleniyorum; bugün ki iktidara güvenmeyin, yarın kimse sizin yanınızda durmaz. Eşit davranın, tarafsız olun, kimsenin sesi olmayın siyasi iktidarın sesi olmayın, insanları bu hükümet ile ilgili politikalar noktasında tercih yapmaya zorlamayın. 'Evet' oyu vermezseniz kötü olur demeyin. Muhtarları çağırıp baskı yapmayın. Özellikle yurttaşlarımıza şantaj yapmayın. Bizler bunları duyuyoruz ve bu devletin bir hafızası var bizimde hafızamız var" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ"

Tanrıkulu, Avrupa'nın bazı ülkelerinde bakanların halk oylamasıyla ilgili yapmak istediği toplantıların engellendiğine yönelik konuya da değinerek, "Her siyasi temsilcisinin, halk oylamasında veya seçimlerde fark etmez, oy kullanacak bütün yurttaşlarımıza ulaşmasını, onlara siyasi tercihlerini özgür bir ifade biçiminde anlatmasından yanayız. Bunu ilk günden beri ifade eden biziz. Biz Erdoğan'ın da, Bekir Bozdağın'ın da, Adalet Kalkınma Partisi'nin de, Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın her yerinde ifade özgürlüklerini ve siyaset yapma haklarını savunuyoruz. Kendilerine de şu çağrıda bulunuyoruz, siz de Türkiye'de yurttaşlarımızın ifade özgürlüklerine siyaset yapma özgürlüğüne sahip çıkın, özgür bırakın. Kim yaparsa yapsın Almanya veya başka bir şey ilk başta yanlış yapıyor diyen biziz. Bu yanlıştan Almanya'nın vazgeçmesi lazım. Buradan Almanya'ya sesleniyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'ni mağdur yapmayın, zaten ebedi ve ezedi mağdurlar sürekli mağdurlar bir de sizin mağdurunuz olmasın, onları mağdur yapmayın. Çünkü onlar orada mağdur olunca burada gelip bizleri eziyorlar"dedi. Yapılan konuşmaların ardından CHP'heyeti kent merkezinde bulunan esnafı gezerek referandum çalışması yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-CHP'lilerin İl Başkanlığı'na gelişi

-Toplantıdan görüntü

-Tanrıkulu'nun açıklaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=================================

Eski eşini öldüren katil zanlısı tutuklandı (3)

CENAZEDE GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 9 yıllık evliliğin ardından 2 ay önce boşandığı eski eşi M.T.'nin (Mert Toprak) bıçaklayarak öldürdüğü Gizem Olgun, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına; acılı baba Cevat Olgun, lise öğrencisi kardeşi Umut Olgun, yakınları ve akrabaları katıldı. Cenazede gözyaşları sel oldu.

VAAZDA KADIN KONUSU

Cenaze namazı öncesinde; cuma namazı nedeniyle verilen vaazda 'kadına şiddet' konusu işlendi. İmam vaazda, "Kadınların dövülmediği, kadınların alınıp satılmadığı, kadınların meta olarak kullanılmadığı dünya arzu ediyoruz. İşte böyle kötülüklerin önünü alabiliriz. Dün anasına söveceksin, yetmedi ağzını burnunu kıracaksın, yetmedi öldüreceksin sonra 8 Mart'ta çiçek takdim edeceksin. Hadi be oradan" dedi.

BABA, KIZINI TABUTUNU OKŞADI

Gizem Olgun'un babası Cevat Olgun ise bir an olsun kızının tabutunun başından ayrılmadı. Elini de bir an olsun tabuttan çekmeyen Olgun, kızını okşar gibi tabutunu okşadı. Tabunun başına konulan sümbülü de okşayan Cevat Olgun, gözyaşı döktü.

Cuma namazının kılınmasının ardından, cenaze namazı kılındı. Namaza katılanlar tabuttu omuzlayarak, 100 metre ilerideki Yalıkavak Mezarlığına elden ele taşıdı. Bu sırada tabutun arkasından yürüyen kadınlar, kadına şiddeti protesto ederek, slogan attı. Mezarlıkta, "Kadına şiddete hayır", "Kadına uzanan eller kırılsın", "Olmaz de, dur de kadına şiddete son ver" sesleri yükseldi.

PEDOGOG GÖREVLENDİRİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü tarafından, 8 yaşındaki çocukları O.T.'nin olaydan haberdar edilmesi için psikolog ve pedagog görevlendirildi. Pedagog tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine, annesinin öldüğünü O.T.'ye birinci derece yakını olan dedesi Cevat Olgun'un anlattığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bahçeye megafonla verilen Cuma vaazından görüntü

Acılı baba Cevat Olgun'un kızının tabutunu ve çiçekleri okşaması

Cenaze namazından görüntü

Mezarlıktan görüntü

Slogan atan kadınlardan görüntü

Haber- Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=================================

TIR'ın çarptığı kamyonet sürücüsü öldü

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde TIR akaryakıt istasyonundan kontrolsüzce yola giren kamyonete çarptı. Hurdaya dönen kamyonetin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza, Köşklüçeşme Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Serkan Uzun idaresindeki 34 BP 4690 hafriyat kamyonu akaryakıt istasyonundan kontrolsüzce yola girmeye çalışan Osman Baş idaresindeki 41 YM 526 plakalı kamyonete çarptı. Kamyonet çarpmanın etkisiyle hurdaya dönerken, Osman Baş çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Osman Baş'a kalp masajı yaptı. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Osman Baş yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. TIR sürücüsünün ifadesi alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kamyonet ve kamyonetten görüntü

-Sürücüden görüntü

Haber: Erol POLAT-Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli), -

====================================

Siverek'te kardeşler arasında arazi kavgası: 7 yaralı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle 7 kardeş arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada 7 kardeş de yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Siverek'in Yuvar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Gülalan kardeşler arasında aynı gerekçeyle tartışma çıktı. Kardeşlerden 4'ü tarlanın sürülmesini, diğer 3'ü ise sürülmemesini istedi. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında Gülalan kardeşler birbirlerine taş ve sopalar ile saldırmaya başladı.

Mahalle sakinlerinin engel olamayınca ihbarıyla gelen jandarma tarafından sonlandırılan kavgada yaralanan; Cebrail, Yusuf, Ramazan, Ferit, Hamit, Şeyhmus ve Ahmet Gülalan, sağlık ekiplerince Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralı yeniden kavga edilmesi ihtimali üzerine; kardeşlerin 4'ü ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralılardan Hamit Gülalan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kavganın yaşandığı mahalle ile kardeşlerin tedavi gördüğü hastanelerde jandarma ve polis önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Hastaneden görüntüler

Morg Kapısından ambulans alınan yaralılar

Hastanede güvenlik alan jandarma ve polis

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

========================================

Sinop'ta yangın : 2 ev alev aldı

SİNOP'ta 5 katlı bir apartmanda meydana gelen yangında iki evde maddi hasar oluştu.

Yangın Sinop'un İncedayı Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın 5'nci katında Cevat G. ait dairede iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yan daireye de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile iki dairedeki yangın güçlükle kontrol altına alındı. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangında dumandan etkilenen bir kişi, ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Yangından detay

İtfaiye ekiplerinden detay

Detaylar

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/SİNOP, -

===========================================

Vali'den okul bahçesinde kalan trafo tepkisi: 'Çok çirkin'

RİZE'nin Derepazarı İlçesi'nin elektriğini sağlayan yüksek gerilim trafosu, elektrik dağıtım firması ile yapılan yazışmalara rağmen kaldırılamayınca Adem Özdemir Anadolu Lisesi'nin bahçesinde kaldı. Okul ziyareti sırasında trafoyu gören "Çok çirkin, düzeltilmesi gerekir" diyen Vali Bektaş, konuyla ilgileneceğini söyledi.

İşadamı Adem Özdemir adına çocukları tarafından Eriklimanı Mahallesi'nde yaptırılan 12 derslikli Anadolu Lisesi 5 yıl önce eğitime başladı. 300 dolayında öğrencisine eğitim veren lisenin bahçesinde ilçenin elektriğini sağlayan yüksek gerilim trafosu yer alıyor. Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin trafonun kaldırılması için Aksa Çoruh Elektrik A.Ş. ile yaptığı yazışmalardan bugüne kadar bir sonuç alınamadı.

VALİ: 'ÇOK ÇİRKİN'

Okul bahçesindeki trafo, bilgisayar laboratuarı açılışı için okula gelen Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın da dikkatini çekti. Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, 5 yıldır yaptıkları tüm girişimlere rağmen maliyeti öne süren elektrik şirketinin trafoyu okul bahçesinden kaldırmadığını belirterek yardım istedi. Trafonun okulun bahçesinde olmasının doğru bulmadığını ifade eden Vali Bektaş, "Çok çirkin, düzeltilmesi gerekirö dedi ve konuyla ilgileneceğini ifade etti. Vali Bektaş, ardından okulun bilgisayar laboratuarının açılışını gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Valinin okul ziyareti

-Trafo çevresini incelemesi

-Belediye başkanının trafo şikayeti

-Valinin cevabı

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===========================================

Öğretmenler korosundan kadınlar günü konseri

MUĞLA'nın Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kadınlar günü konseri düzenlendi. Öğretmenler korosunun verdiği konseri izleyenler keyifli zaman geçirdi.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'ndeki Dünya Kadınlar Günü konserini; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve eşi Cihan Yılmaz, Bodrum İlçe Eğitim Müdürü Emin Geçin ve ilçedeki öğretmen ve öğrencilerin aralarında bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi. Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) tarafından Bodrum yöresinin halk oyunlarıyla başlayan konserde, müzik öğretmeni Serap Erkefi'nin şefliğinde 42 kişiden oluşan koro, Türk Halk Müziği türkülerini seslendirdi. Çeşitli yörelerin türkülerini seslendiren korodaki öğretmenlerin bireysel olarak söylediği türküler de izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde oldukça eğlenen seyirciler, zaman zaman söylenen türkülere eşlik edip alkışladı. Konser sonunda koro tarafından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'a çiçek verildi. Yılmaz da tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak böyle bir konser düzenledikleri için öğretmenlere teşekkür etti. Yılmaz, korodaki bütün öğretmenleri tek tek tebrik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Konserden görüntü

Şef Serap Erkefeli'nin görüntü

Konseri izleyenlerden görüntü

Bekir Yılmaz'ın görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title