Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

İzmir'de 270 sanıklı FETÖ davasına devam ediliyor (2)MÜDAHİLLİK TALEPLERİ KABUL EDİLDİİzmir'de, 152'si tutuklu 270 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına bakan İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devleti temsilen Maliye Bakanlığı adına İzmir Barosu...

İzmir'de 270 sanıklı FETÖ davasına devam ediliyor (2)

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

İzmir'de, 152'si tutuklu 270 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına bakan İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devleti temsilen Maliye Bakanlığı adına İzmir Barosu avukatlarından Ali Aksakal, Serdar Gaçar ve Servet Türkmen'in müdahillik talebini, verdiği ara kararla kabul etti. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların ifadeleri alınacak.

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR,

==============================================

Van'da terör operasyonu; 8 şüpheli gözaltında (2) (Yeniden)

VAN'da terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin önlenmesine yönelik 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda aralarında Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Bekir Kıran ile DBP İl yöneticilerinden Sevinç Şeker'in de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyalın ele geçirildiği belirtildi. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Orhan AŞAN/VAN, -

==================================

Reşadiye'nin kayıp çocukları yeniden aranıyor (2)

ARAMA SONLANDIRILDI

Reşadiye'de yapılan ihbarlar sonrası kayıp çocukların en son görüldüğü noktanın 50 metre ilerisinde bulunan Abdullah Korkmaz'ın oturduğu 2 katlı ahşap evin bahçesinde yapılan kazı çalışması sonlandırıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 4 saat süren çalışmada, evin bahçesi, samanlık ve ahırda yapılan çalışmada çocukların izine rastlanılmadı. Savcı ve beraberindeki ekip evin olduğu bölgeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-Bahçedeki kazı çalışmaları

-Evden görüntüler

-Ekiplerin bölgeden ayrılması

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU / TOKAT

=======================================

Minik Barancan için 6 saat karla mücadele

KARS'ın Kağızman ilçesin bağlı Keşişkıran Köyü'nün yolu kardan kapanınca yüksek ateşi olan 3 yaşındaki Barancan Gündüz, UMKE ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.

Keşişkıran Köyü'nde yaşayan Gündüz ailesi oğulları Barancan'ın ateşi çıkınca 112 Acil Servis'i aradı. Köy yolu kardan kapanınca, paletli ambulans aracıyla yaklaşık 6 saatlik karla mücadele sonrasında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) köye ulaştı. Karla kaplı yollarda verilen uzun ve zorlu mücadele sonrasında UMKE çalışanlarının kucağında baba Abdurrahman Gündüz nezaretinde Harakani Devlet Hastanesi'nde Barancan'a ilk müdahale yapıldı. Barancan Gündüz'e yapılan müdahale ile ateşi düşürüldü.

UMKE çalışanları kış mevsimi boyunca bu tür vakalar için gece- gündüz demeden çalıştıklarını dile getirirken, baba Abdurrahman Gündüz ise emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Minik Barancan'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Umke ekibinin köye gidiş görüntüleri

-Hasta çocuğun alınışı

-Kars harakani devlet hastanesine giriş

-Baba Abdurrahman Gündüz'ün konuşması

-Umke çalışanı konuşması

-Barancan'ın muayene edilmesi

Haber-Kamera: KARS,

===========================================

Doğu'da kar çilesi (3)

OTOBÜSTE MAHSUR KALDILAR

Erzurum-Bingöl karayolu üzerindeki Çat ilçesine gitmek için bugün saat 07.00'de şehir merkezinden hareket eden otobüs, ilçeye 10 kilometre kala yolcularıyla birlikte mahsur kaldı. Tipi yüzünden kapanan yolda göz gözü görmezken, yolculardan zor anlar yaşadı. Uzun süre kar ve tipiden kapanan yolda kurtarılmayı bekleyen yolcular, yetkililerden yardım istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Karda otobüste mahsur kalan vatandaşlar

-Otobüs şoförünün telefonla konuşması

-Vatandaşların konuşması

-Karda mahsur kalan vatandaşın cep telefonu ile yetkililerden yardım istemesi

Haber-Kamera: ERZURUM /

============================================

Doğu ve Güneydoğu kara tesilm oldu (2)

TUNCELİ'DE KAR 180 KÖY YOLUNU KAPATTI

Dün öğlen saatlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklılığının da eksi 10 dereceye kadar düştüğü Tunceli'de, bugün sabah saatlerinden itibaren don ve tipi ile birlikte hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Tunceli genelinde etkili olan kar, tipi ve fırtına nedeniyle 180 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı çok sayıda iş makinası 24 saat esasına göre çalışarak köy yollarını açmaya çalışıyor. Dün öğlen saatlerinden beri devam eden kar yağışı ve tepi, dün gece saatlerinde Tunceli-Erzincan karayolunun Cankurtaran Tepesi'nde birçok kez kapandı. Ancak ekiplerin devam ettiği çalışmalar nedeniyle yeniden ulaşıma açıldı. Aşırı yağış ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı ancak yol ekiplerinin yardımıyla bu araçlar da kurtarıldı. Aşırı tipi ve soğuklardan dolayı karayollarında yaşanan don nedeniyle sürücüler il merkezinde ve ilçelerde dikkatli olmaları için karayolları ve trafik ekipleri tarafından sürekli olarak uyarılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tunceli il merezinden görüntü

Munzur çayından görüntü

Kent geneli karlı görüntüsü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

===================================

Erzurum Valisi'nden, Fethullan Gülen'in köydeki evini istedi

ERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir düzenlediği 'Halk Günü' toplantısına katılan 5 çocuk annesi Nurbayan Ağdaş, "Gülen'in korucuk köyündeki yurdunu istiyorum. Biz orada hayvan yetiştirelim" dedi.

Erzurum merkez Palandöken İlçesi'nde oturan Nurbayan Ağdaş, çocuklarına iş bulmak için Vali Seyfettin Azizoğlu'nun Hükümet Konağı'nda düzenlediği 'Halk Günü' toplantısına katıldı. Sıra kendisine geldiğinde Vali Azizoğlu'ndan ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in doğduğu Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Köyü'ndeki mal varlığını isteyen Nurbayan Ağdaş, şunları söyledi: "Oğlum Abdulsamet, tarım il müdürlüğünde mevsimlik işçi. Altı ay çalışıyorsa altı ay boş. Şimdi işsiz. Tarımdan anlıyor. Sizden isteğim, duyduğuma göre FETÖ'nün Korucuk köyünde yurdu varmış. O yurdu bize verin oğlum ahır yapıp içinde hayvan beslesin. Terörist başı yıllarca orada PKK yetiştirdi, bundan sonra da biz hayvan yetiştirelim. Tapusunu da isterim, sonra köylüler gelip burası bizim demesinler" diye konuştu

Eşinin işçi emeklisi olduğunu söyleyen Nurbayan Ağdaş'ın isteğini dinledikten sonra toplantıya katılanlarla birlikte gülen Vali Seyfettin Azizoğlu, "Doğru söylüyorsun. Tamam. Hayvancılıktan anlarsa. Biz ona bir ahı ve hayvan veririz çalışsın. Tarım il müdürlüğüne gidip proje var, ona dahil olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Nurbayan Ağdaş'ın halk gününde konuşması

-Nurbayan Ağdaş ile röp

-Halk günü toplantısı

-Toplantıya katılan vatandaşlar

-Seyfettin Azizoğlunun toplantıya başkanlık etmesi

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

===========================================

Oturduğu evi ve atölyesini yaktı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 70 yaşındaki Durmuş Ali Y., veraset nedeniyle mahkemelik olan evi ve hızar atölyesini ateşe verdi. İtfaiyenin müdahalesi sonrası söndürülen yangında ev ve atölye kullanılamaz hale geldi.

Finike'ye bağlı Turunçova Bağyaka Mahallesi'nde oturan Durmuş Ali Y., veraset nedeniyle kardeşleriyle mahkemelik olduğu 30 dönümlük arsa içerisindeki ev ve hızar atölyesini bu sabah bilinmeyen nedenle ateşe verdi. Durmuş Ali Y., aynı bahçe içerisinde oturan üvey annesini ziyarete gelen üvey kız kardeşinin aracının camlarını da baltayla parçaladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında ev ve hızar atölyesi kullanılamaz hale geldi.

JandarmaDurmuş Ali Y.'yi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Yangından görüntü

İtfaiyenin söndürme çalışmaları

Haber: Suat SÖĞÜT- Kamera: ANTALYA-DHA)

===============================================

Bir velinin okulda dayak iddiası

KAYSERİ'de bir veli, çocuğunun öğretmeni tarafından okuldaki bir odada dövüldüğünü öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Merkez Melikgazi İlçesi'nde bulunan Hikmet Kozan Ortaokulu'nda eğitim gören oğlunun son aylardaki davranışlarından şüphelendiğini belirten 50 yaşındaki Mustafa Taşer, daha sonra çocuğunun okulda da devamsızlık yaptığını öğrendiğini söyledi. Yaptığı araştırmada devamsızlık günlerinin aynı gün ve derslere denk gelmesinin kendisini endişelendirdiğini kaydeden Taşer, "Çocuğumla bu durumu konuştum. Neden belli günlerde ve Türkçe dersine gelen zamanlarda devamsızlık yaptığını sordum. Çocuğum o günlerde 'Hastayım, karnım ağrıyor, başım ağrıyor' diyerek okula gitmiyordu. Doktora da götürüyordum ve bu yönde rahatsızlık ortaya çıkmıyordu. Çocuğum yaşadıklarını sonra anlatmaya başladı. Okuldaki Türkçe Öğretmeni İ.T.P.'nin sürekli hakaret içeren kelimeler, sözler kullandığını, 'Sınıfta bırakırım' diye de tehdit ettiğini, bu nedenle o derse girmek istemediğini ve öğretmeninden korktuğunu söyledi" dedi. Bu olaydan sonra okula giderek, müdür yardımcıları ile görüştüğünü ve durumu anlattığını belirten Taşer, şunları kaydetti: "Öğretmenin uyarılmasını ancak, çocuğumun isminin gizli tutulmasını söyledim. Ancak müdür yardımcılarının davranışlarından tatmin olmadım ve daha sonra konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ilettim. Bir süre sonra bana BİMER'den söz konusu öğretmenin uyarıldığı yönünde bilgi geldi. Bundan sonra bu olay biter sandım. Ama bitmedi. Çocuğumda psikolojik rahatsızlık belirtileri tespit ettim, saçları dökülmeye başladı. Hatta çocuğuma o öğretmen, 'Babanla görüşeceğim' diyerek sinirli konuşma da yapmış. 28 Aralık'ta bana okuldan telefon geldi ve 'Çocuğunuz rahatsızlandı, gelseniz iyi olur' denildi. İşten çıkarak, okula geldim. Yine Türkçe dersinin olduğu gündü. Çocuğumun sınıfına doğru giderken, biri bana 'Görüşebilir miyiz?' diye seslendi. Onu beni arayan öğretmen sandım ve beni davet ettiği odaya girdim. Odaya girer girmez yüzüme yumruk attı, yere düştüm. Yumruk, tekmelerle saldırmaya devam etti. Yere düştüm, o sırada gözlüğüm düştü ve bir şey göremiyordum. Beni tekmelemeye başladı. Bir taraftan vuruyor, diğer taraftan da 'Sen beni nasıl şikayet edersin?' diyerek küfür de ediyordu. Elimi yerdeyken kapının yan tarafından tutunarak kendimi kapı dışına doğru çektim ve kapıyı açtım. O kişi beni içeri çekiyor ve 'İçeri gir' diye bağırıyordu. Ben de defalarca 'İmdat adam öldürüyorlar, darp ediyorlar' diye bağırdım. Karşı sınıfın kapısının açık olduğunu ve çocukların korkudan içeri çekildiklerini gördüm. Onlar da bu olaya şahit oldu. Oğlumun da şahit olup olmadığı göremedim. Gözlüğüm düşmüştü, net göremiyordum. O da bir şey demedi. Ama benim o an onurum kırıldı."

Bu olay ardından polisi aradığını, 'darp edildiğini' söylediğini belirten Taşer, şöyle devam etti:

"Çocuğumun okulunda darp edildiğimi, polise can güvenliğimin olmadığını, çocuğumu götürmek istediğimi belirttim. Kendime geldikten sonra çocuğumu alarak, okuldan çıktım. Eve giderken nasıl olduğunu sordum korkak bir sesle iyi olduğunu söyledi. Çocuğumun psikolojisi oldukça bozulmuştu, rengi sararmış titrer haldeydi. Daha fazla bir şey sormadım çocuğumu eve bıraktım doğrudan en yakın polis karakoluna gittim. Karakoldaki polislere darp edildiğimi kendimi iyi hissetmediğimi söyledim. Polisler hastaneye götürdü ve orada darp raporunu da aldım. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Çocuğuma ve bana yaşattıklarından dolayı ve bunun yanında beni çocukların ve çocuğum gözü önünde darp eden Türkçe Öğretmeni İ.T.P.'den şikayetçi oldum. Bir okulda bu yönde bir olayıyaşanması, çocuklara bu yapıdaki öğretmenlerin, eğitim vermesi düşündürücüdür."

Diğer yandan Taşer, bu olayların ardından çocuğunu başka bir okula göndermek zorunda kaldığını ifade etti. Taşer'in iddiaları ile ilgili okul yöneticileri açıklama yapmak istemedoi. Taşer ile söz konusu Türkçe Öğretmeninin bir yakınının kooperatif aidatı konusunda aralarında tartışma olduğu ve öğretmenin de bu nedenle Taşer'e öfkeli olduğu ileri sürüldü.

Görüntü Dökümü

-Oğlunun öğretmeninden dayak yediğini iddia eden velinin konuşması

-Velinin darp sonucu patlayan dudağı, yaralanan bacağı ve kızaran boğazının opak fotoğrafları

-Çocuğu ve saçlarının dökülmesini gösteren opak fotoğraflar

-Genel detaylar

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

================================================

16 yaşındaki engelli genç, videoyla başkandan kömür istedi

SİVAS'ta 16 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Ahmet Koç, kışlık kömürlerinin bittiğini ve ailesinin maddi anlamda zorlandığını belirten bir video çekerek Belediye Başkanı Sami Aydın'dan kömür istedi. Engelli Koç'un cep telefonuyla yaptığı yardım çağrısına onun gibi video ile cevap veren Başkan Aydın, evlerine 20 torba kömür gönderdi.

İstiklal Mahallesi'nde oturan Murat-Hatice Koç çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Ahmet Koç, annesinden kışlık kömürlerinin bittiğini öğrendi. Özel bir işletmede asgari ücretle çalışan babasının maaşının yetmemesi nedeniyle kömür almakta zorlanacaklarını fark eden Ahmet, yardım istemeye karar verdi. Kardeşi Elif'in yardımıyla cep telefonundan bir video çeken Koç, "Ev çok soğuk. Vallaha başkanım başka bir şey istemiyorum. 20 torba kömür olursa yeter. Alamadık, pahalı" dedi. Engelli Koç, çektiği bu videoyu ailesinden habersiz kentte yayın yapan Kanal 58 televizyonunun Facebook sayfasına gönderdi. Burada Koç'un videosunu izleyen ve engelli gence yine video ile cevap veren Başkan Aydın da, "Ahmet videonu izledim. Arkadaşlarıma da talimat verdim, sana yardımcı olacaklar" dedi. Bunun üzerine Ahmet'in evine belediyeden 20 torba kömür ve odun gönderildi. Aile kömürü kabul ederken, odunları ise kendilerinde var olduğunu belirterek başka ihtiyaç sahiplerine verilmesini istedi.

Çağrısına karşılık bulmaktan dolayı mutlu olan engelli Ahmet Koç, "Bunu yapmak Facebook'tan aklıma geldi. Ev ısınmıyor dedim. Allah razı olsun başkandan o da gönderdi. Akşamları dua ediyorum başkana. Kömürümüzü de gönderdi, odunumuzu da gönderdi. Ama odunumuz var diye kabul etmedik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Engelli gencin gönderdiği video

-Başkanın video ile cevabı

-Engelli gencin evinden görüntüler

-Belediyenin gönderdiği kömürler

-Sobanın yanında oturması

-Konuşmaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

Fethiye'de 2 cezaevi firarisi yakalandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde polis tarafından yapılan operasyonda, cezaevi firarisi 24 yaşındaki K.S. (Kadir Sabah) ile 27 yaşındaki E.Ç. (Emrah Çelikel) yakalandı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bir ay önce firar eden K.S. ve E.Ç.'nin Fethiye'ye geldiğini öğrendi. Altı ayrı tehdit, yağma, hırsızlık ve yaralama suçundan yargılaması süren K.S. ve E.Ç.'nin Yeni Mahalle'deki 2 katlı bir villada saklandığı öğrenen polis, dün (salı) saat 22.00'de operasyon başlattı. Polisin eve girmesi üzerine K.S. ve E.Ç., 2'inci kattaki odanın penceresinden atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak iki firari, önceden evin çevresini saran polis ekiplerince yakalandı. Polis ekipleri, K.S.'nin kaçmaya çalışırken üzerinden attığı tabanca ve poşet içindeki bir miktar kokaini de bularak el koydu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.S. ve E.Ç., tekrar cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şüphelilerin emniyetten çıkarılması görüntü

Emniyetten görüntü

Genel ve Detay görüntü

(KJ Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Maliye Bakanlığı Ahmet Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title