Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Yelkenli teknede 58 mülteci yakalandı

BODRUM'den bindikleri yelkenli tekne ile yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Pakistan uyruklu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 58 kişi Yunan sahil güvenlik ekibi tarafından yakalandı. İki Türk kaptanı da tutuklanan teknenin durdurulma anı da görüntülendi.

Yunanistan'ın "www.vimatisko.gr" internet sitesinin haberine göre, Suriye ve Pakistan uyruklu 58 kaçak, Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nden dün (cuma) saat 10.00 sıralarında 12 metrelik yelkenli, polyester tekne ile denize açıldı. Yelkenli tekne Kardak Kayalıkları yakınlarındaki uluslararası sulara geldiğinde Kalalimnos Adası'nda konuşlu bulunan Yunan sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. 58 kaçak yakalanırken, teknenin biri 22 diğeri ise 23 yaşındaki iki Türk kaptanı gözaltına alındı. Tekne, sahil güvenlik botunun yedeğine alınarak kaçaklarla birlikte Kilimli Adası'na götürüldü. İki Türk kaptan ise götürüldükleri İstanköy (Kos) Adası'nda tutuklandı. Teknenin durdurulma anı Bodrum kıyılarından da görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kaçakları taşıyan yelkenli tekneyi durdurması

-Yelkenli teknenin yedeğe alınarak Kilimli Adası'na çekilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=========================================

Göçmen kaçakçısı 8 kişi tutuklandı

İZMİR'de polis tarafından yapılan iki ayrı operasyonda, 102 kaçak göçmen ile yasadışı yollardan yurt dışına gitmeleri için aracılık ettikleri belirlenen 6'sı Türk, 2'si Suriye uyruklu 8 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk operasyonu 6 Aralık Salı günü yaptı. Polis, içinde mültecilerin bulunduğu 2 minibüsü İzmir-Çeşme otoyolu Çeşme gişelerinde durdurdu. Minibüslerde Suriye, Erite ve Bangladeş uyruklu 65 mülteci yakalandı, 27 can yeleği ile 10 can simini ele geçirildi. Mültecilere, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeleri için yardımcı olduğu belirtilen Türk vatandaşı A.D. (38) de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen A.D. tutuklanırken, göçmenler İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

İkinci operasyon ise 9 Aralık'ta sabah karşı, İzmir-Çeşme Otoyolu Narlıdere gişelerinde yapıldı. Şüpheli gördükleri aracı durduran polis, içerisinde Suriye ve Kongo uyruklu toplam 37 mülteci ile onları yurt dışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşları M.S. (43), M.A.K. (19), R.S. (18), Z.K. (57) ve O.A. (23), Suriye uyruklu M.B. (24) ve A.V.'yi (23) yakaladı. Mültecilerde 13 de can yeleği bulundu. Mülteciler İl Göç İdaresi'ne teslim edilirken, adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

Haber: Bahri KARATAŞ / İZMİR, -

============================================

Asgari ücrete zam yapılmamasına 'simitli' protesto

GAZİANTEP'te DİSK Tekstil İşçileri Sendikası üyeleri, asgari ücrete zam yapılmamasın simit yiyerek protesto etti.

DİSK Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuri Toprak'ın da katıldığı sendika binasındaki toplantıda bir araya gelen üyeler, asgari ücrete zam yapılmamasına tepki gösterdi. Sendika üyeleri, simit yiyerek, zam yapılmamasını protesto etti.

Toplantıda konuşan DİSK Tekstil İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuri Toprak, ülkedeki işçilerin yüzde 50'sinden fazlasının asgari ücretle çalıştığını hatırlatarak buna zam yapılmamasının işçileri zor durumda bırakacağını söyledi. Doların yükselişinin de ekonomiyi olumsuz etkilediğini kaydeden Toprak, şöyle konuştu: "Bir yandan artan enflasyon diğer taraftan doların yükselişi hepimizi borçlu hale getirirken aynı zamanda da yoksullaştırmaktadır. Hayatta kalabilmek için çoğumuz borcu borç ile çevirmek zorundayız. Gelirimizin geçimimize yetmediği açıkken bir de zorunlu emeklilik kesintisi yapmak adil değildir. İşveren tarafı 2016 yılı için çok fazla maliyet artışı olduğunu ileri sürerken almış olduğu teşviklerden ücretlerin enflasyonla dolar kuruyla verilmesine hiç söz etmemektedir. İşçilerin yüzde 50'sinden fazlasının asgari ücret aldığı bir ülkede asgari ücrette artış yapılmaması hiç tartışmasız milyonlarca insanın yoksullaşması anlamına gelmektedir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma kampanyasını desteklediklerini de ifade eden Toprak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın milli paranın kullanılması ile ilgili bir talebi var son dönemde. Biz sendika olarak kendisine destek veriyoruz. 2023 doları sendikamız adına bozduracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu talebine destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

DİSK Tekstil İş Sendikası üyelerinden Nihat Bencan ise asgari ücrete sıfır zam dayatılmasının üzücü olduğunu kaydederek, 'simit zammı' istemediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Nuri Toprak'ın konuşması

Nihat Bencan'ın konuşması

Üyelerin simit yemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

========================================

Bakan Akdağ: Ortalama yaşam süresi 78 yıla çıktı (2)

PARTİLİLERLE BULUŞTU

Isparta'da Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti il başkanlığında partililerle buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terör konusunda Türkiye'nin verdiği mücadeleye dikkati çekti. Terör örgütlerinin topla tüfekle yapamadıklarını ülkenin ekonomisini zayıflatmaya çalışarak yapmaya çalıştığını belirten Akdağ, "Ama ben size söyleyeyim Allah'ın izniyle bunu da başaramayacaklar" dedi.

KAÇ YERDE BİRDEN MÜCADELE EDİYORUZ'

Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları çok iyi bildiklerini kaydeden Akdağ, "Türkiye adeta eli kanlı terör örgütlerinin hepsinin birlikte hücum ettiği bir mücadele alanı haline gelmiştir. Bu biraz coğrafyamızın da kaçınılmaz özelliği. Bir taraftan Suriye'deki terör örgütleri, DAEŞ ve PKK ile birlikte hareket eden PYD, öbür taraftan 40 senedir zulmünden bir an bile geri durmayan PKK. Özellikle büyük şehirlerde faaliyet gösteren DHKP-C. Yani bir cephede değiliz. Kaç yerde birden mücadele ediyoruz. Bunun kolay olmadığını bilmek lazım" diye konuştu.

'AVRUPA ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMELİ'

Avrupa ülkelerinin bunu görmezden geldiğini vurgulayan Akdağ, şunları söyledi: "Kendi ülkelerinde bombalama hadisesi olsa hep bir araya geliyorlar. Dayanışma içine giriyorlar. Biz de onlarla aynı dayanışmayı gösteriyoruz. Çünkü hayatını kaybeden insanların ırkı, cinsiyeti, inanışı, yaşantısı bizim için onları birbirinden ayırt etmek için asla sebep değil. Ama maalesef onlar bunu bizim gibi yapmıyor. Binlerce PKK'lı terörist Avrupa'da cirit atıyor buna göz yumuyorlar. Türkiye'den kaçan FETÖ'cüleri oralarda barındırıyorlar. Bu ne dostluğa sığar ne müttefikliğe sığar. Avrupa şapkasını önüne koyup düşünmeli ve doğru bir çizgiye dönmelidir. Bu Avrupa medeniyetine, bu Avrupa Birliği misyonuna da yakışmıyor. Yani terör Avrupa'ya olunca kötü, Türkiye'ye olunca kabul edilir mi olacak. Ama onlar nasıl davranırsa davransınlar terörün belini kırdık. Bu sefer sadece belini kırmadık, başını ezdik ve ezmeye de devam edeceğiz. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuşmasının sonunda sağlık politikalarını anlatıp Anayasa değişikliği teklifinin meclise geleceğini hatırlatarak, referandum konusunda partililerine 'hazır olun' mesajı verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera : ISPARTA

=============================================

Dünya turizm zirvesi Antalya'da

WORLD Tourism Forum (Dünya Turizm Forumu: WTF) Mediterranean Summit 2016, Antalya Belek'teki Regnum Carya Otel'de gerçekleştirildi. 16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yapılacak turizmin Davos'u WTF kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen Mediterranean Summit'te, 15 ülkeden 30 konuşmacı ve 750 katılımcı biraraya geldi.

Dünya turizminin konuşulduğu ve geleceğine yön verecek kararların şekillendiği Mediterranean Summit'in açılışını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Fikret Öztürk ve WTF Başkanı Bulut Bağcı yaptı. Mediterranean Summit'in sunuculuğunu ise BBC News TV'den haber sunucusu Kasia Madera gerçekleştirdi.

BELEK'TE KAYIP YÜZDE 38

Belek bölgesinde yaklaşık 50 otele hizmet verdiklerini belirten Fikret Öztürk, 2015 ve 2016 yılları karşılaştırıldığında uluslararası turist sayısı payının yüzde 70'den yüzde 54'e düştüğünü söyledi. Yabancı turist sayısındaki düşüşün yaklaşık yüzde 38 civarında gerçekleştiğini belirten Fikret Öztürk, golf turizminde ise yüzde 35 azalma olduğunu dile getirdi. İki ay öncesine kadar rezervasyonlar tamamen kesilmişken, son bir aydır hareketlenme başladığını söyleyen Öztürk, "Bize hiç gelmeyiz diyen Almanya ve Avusturya'dan rezervasyonlar başladı ve devam edeceğini de gösteriyor. Bir de şu söyleniyor, 'efendim politik nedenlerle gelmek istemiyoruz.' Öbür tarafta turizmde büyük etken terör olayları ama Antalya Avrupa'nın diğer kentlerinden terör olayları bakımından daha güvenli. Turizme karşı hiçbir terör olayı olmadı ve inşallah bundan sonra da olmaz. En güzel oteller bizde, en uygun fiyatlar bizde, Avrupa'nın 4'te, 5'te biri, hizmet kalitesi kat kat fazla, neden daha fazla turist gelmesin? WTF gibi turizme desteklerle çok şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

OTELLERİN KAYBI 2 MİLYONDAN 30 MİLYON DOLARA KADAR

Bir şeyler yapmak zorunda olunduğu ve herşey devletten beklenirse hiç bir yol alınamayacağını belirten Fikret Öztürk, "Tanıtım için 500 bin dolar ile 3-4 milyon dolar arasında para harcıyoruz. 500 biner dolar toplayıp yurtdışındaki basınla dirsek teması sağlamalıyız. PKK ve FETÖ'cüler bu dirsek temasını yapıyor ve maalesef onların yaptığını biz yapmıyoruz. Her otelden 5 bin dolar istesek herkes bir tarafa kaçar. Kaybımıza baktığımızda ise bir otelin en az 2-3 milyon dolardan 30 milyon dolara kadar kaybı var. Bu kaybı önleminin tek yolu Avrupa'da Antalya'yı, Türkiye'yi tanıtmak. Özellikle Antalya'da terör olayları olmadığını iyi anlatmaktır. Terör azaldığında gelen turist sayısının da artacağına inanıyorum" dedi.

GEÇMİŞ SENELERİN REHAVETİNDEN KURTULDUK

Bu yıl dünya turizminin pekçok önemli isminin Antalya'da misafir edildiğini anlatan Başkan Menderes Türel, yurt dışıyla Türkiye arasındaki işbirliği ve dayanışmanın daha da güçlendiğini söyledi. Türel, "Öldürmeyen yara nasıl insanı güçlendirirse biz de Antalya, Türkiye olarak geçmiş senelerin rehavetinden kurtulduk, daha fazla gayretle çalışmaya başladık ve inanın her zamankinden çok daha güçlüyüz. Türkiye'de turizmde büyüme ortalaması geçmiş yıllarda dünya ve Avrupa ortalamalarının çok üstünde, yıllık yüzde 8 büyüme gerçekleşince açıkçası rehavet yaşandı" diye konuştu.

DÖRT BÜYÜK FORUM

İstanbul'daki ana etkinliğin yanında bölgelerin nabzının da tutulması gerektiği düşüncesiyle ilki geçen yıl yapılan Mediterranean Summit'in bu yıl ikinci kez Antalya'da düzenlendiğini belirten WTF Başkanı Bulut Bağcı, bu yıl 4 yeni proje gerçekleştirileceğini söyledi. Bağcı, 19 Ocak'ta Moskova'da, 16-18 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da, Nisan ayında Newyork'ta ve Eylülde de Londra'da olmak üzere dört büyük organizasyon daha planlandığını açıkladı.

TURİZM KONUŞULACAKSA DOĞRU ADRES ANTALYA

Turizm konuşulacaksa Antalya'nın doğru adres olduğunu belirten BBC spikeri Kasia Madera, Antalya'ya akan turizm hareketliliğinin inanılmaz olduğunu söyledi. Turizmin dünyada barışı sağlayacağı iddia edilemese de bu konuda çok önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Madera, dünyada insanların artık yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak istediğini kaydetti.

KÜRESEL HİSSET YEREL OL

Sosyal medyada 'küresel hisset yerel ol' hashtag'i ile Mediterranean Summit'in gün boyu süren toplantılarındaki fotoğrafları paylaşıldı. Forumun açılış töreninin ardından Bulut Bağcı, Fikret Öztürk ve Menderes Türel'e plaket takdim etti.

FENERBAHÇE'Yİ ÜZECEĞİZ

15 Temmuz'da Antalya'da oynanması planlanan, darbe girişimi nedeniyle iptal edilen dünya yıldızları Messi, Neymar gibi isimlerin yer alacağı dostluk maçında Menderes Türel'in giyeceği kırmızı beyaz forma ve Trabzonspor forması, Bulut Bağcı ve Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından armağan edildi. Bu formayı dünya yıldızlarıyla oynanacak karşılaşmada giyeceğini ama giyemediğini, saklayıp benzer bir organizasyonda giyeceğini açıklayan Menderes Türel, Trabzonspor forması için de teşekkür etti. Türel, "2 hafta önce Trabzonspor'u Trabzon'da üzdük. Kusura bakmasınlar ama bu bir futbol. Bu hafta da Fenerbahçe'yi üzeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Toplantı salonundan detay

-Fikret Öztürk'ün konuşması

-Menderes Türel'in konuşması

-Türel'e hediye verilmesi

HABER: Mehmet ÇINAR- Namık Kemal KILINÇ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

===========================================

Malatya merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 21 tutuklama

MALATYA merkezli 12 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 'Silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne finans sağladıkları ve terör örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 22 kişiden 21'ı tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 1 Aralık'ta Malatya merkezli 12 ilde yapılan operasyonda, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne finans sağladıkları, terör örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, dini inanç ve duyguların istismar edilmesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle suç işledikleri' iddiasıyla adliyeye sevk edilen 22 kişi savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 21'i tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya merkezli, Adana, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Muş'ta 1 Aralık'ta 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

============================================

FETÖ'cü komşusu bilgisayarını kullanınca gözaltına alındı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde komşusuna evindeki interneti kullanmasına izin veren Yusuf Taf polisin evine yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Polis bilgisayarı incelediğinde komşusu İ.İ'nin FETÖ ile ilgili mesajlaşma ve yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Körfez İlçesi İlimtepe Mahallesi'nde evi bulun ve İsviçre'de yaşayan İ.İ. geçen temmuz ayında kalmak için geldiği evinde interneti olmayınca alt komşusu Yusuf Taf'tan internetinin wifi şifresini isteyerek bilgisayarını kullandı. Daha sonra İ.İ., İsviçre'ye döndü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde Yusuf Taf'ı evinde gözaltına aldı ve evindeki bilgisayarlara da el konuldu. Yapılan incelemede Taf'ın internetini kullanan ve İsviçre'de yaşayan üst kat komşusunun Fethullahçı Terör Örgütü ile çeşitli mesajlaşmalar ve yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Yusuf Taf daha sonra serbest bırakıldı.

Haber: Nabi YAZICI/KÖRFEZ (Kocaeli) -

===========================================

Dolandırıcı parayı çekerken bankada yakalandı

ADANA Polisi, kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp, Erhan F.'yi93 bin lira dolandıran Nehir Yılmaz'ı (39), parayı çekmeye geldiği bankada suç üstü yakaladı.

Denizli'de yaşayan emekli Erhan F.'yi telefonla arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtıp, 'terör suçlarını araştırıyoruz, nüfus cüzdanı fotokopisini örgütün hücre evinde bulduk.' diyerek korkutup, soruşturmayı tamamlamak için para vereceği hesaba yatırmasını istedi. Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen Erhan F., hesap numarasına önce 70 bin, ardından da 23 bin TL yatırdı. Bankaya giden dolandırıcılar, Erhan F.'nin yatırdığı paranın 70 bin lirasını çekti, ancak kalan 23 bin lirayı çekemeden, durumu fark edildi. Erhan F.'nin başvurusu üzerine bankadaki para bloke edilerek çekilmesi önlendi.

Paranın izini süren polis, hesap sahibinin Adana'da yaşayan Nehir Yılmaz olduğunu belirledi. Nehir Yılmaz'ı ele geçirmek için çalışma başlatan ekipler, zanlıyı parayı çekmek için geldiği Yüreğir ilçesinin Kozan caddesi üzerindeki bir banka şubesinde yakaladı.

Gözaltına alınan Nehir Yılmaz, kahvehanede oyun oynarken tanımadığı bir vatandaşın, "Benim hesabıma para gelecek ama icralık olduğu için çekemiyorum. Senin hesap numaranı versem de para sana gelse. Sen çekip bana versen" diye teklifte bulunduğunu, kendisinin de yardımcı olmak için kabul ettiğini söyledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Nehir Yılmaz tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gözaltına alınan şahsın sağlık kontrölüne getirilmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===========================================

Gaziantep'te 250 bin liralık kasa hırsızlığı

GAZİANTEP'te kimlikleri belirsiz kişiler, girdikleri işyerindeki çelik kasayı matkapla açıp içinde bulunan yaklaşık 250 bin lira değerinde döviz, çek, senet ve 1 tabanca ile güvenlik kamerası kayıtlarının tutulduğu bilgisayarı çalıp kaçtı.

Ali Fuat Cebesoy Bulvarı'nda Ahmet Ümit Bilmez'e ait işçi kıyafeti satışı yapılan işyerine dün gece arka camdan giren kimlikleri henüz belirsiz kişiler, ikinci katta bulunan çelik kasayı matkapla açtı. Hırsızlar, kasada bulunan 100 bin lira değerinde çek, 5 bin dolar, 7 bin Euro, iş yeri sahibine ait 1 tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi, müşterilere ait çok sayıda senet ile güvenlik kamerası kayıtlarının tutulduğu bilgisayar kasasını çalıp kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde işyerini açan Ahmet Ümit Bilmez, kasanın bulunduğu odaya gittiğinde işyerinde hırsızlık yapıldığını anlayınca polise haber verdi. İhbarla gelen polisler, parmak izi alıp şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. İşyeri sahibi Bilmez, yaklaşık 250 bin lira zararı olduğunu söyleyerek, hırsızların yakalanmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olayın meydana geldiği işyeri

İşyeri önündeki polisler

Polislerin işyerindeki incelemesi

Hırsızlığın yapıldığı kasa

İşyeri sahibinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Polis otosuna kafa vurdu, camını kırdı

ADANA'da silahla yaralama suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 27 yaşındaki Zeynel Sucu, kafa vurarak polis ekibi aracının camını kırdı. Biber gazı kullanarak etkisiz hale getirilip gözaltına alınan Sucu, cezaevine camını kırdığı aynı polis otosuyla götürüldü.

Hürriyet mahallesinde oturan Zeynel Sucu, 4 yıl önce karıştığı silahla yaralama olayında 10 yıl ağır hapis cezası aldı. Cezası onaylanan Sucu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sucu'yu yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, zanlının babasının evinde saklandığını belirledi.

Sucu'nun saklandığı aynı mahalledeki eve giden ekipler, Zeynel Sucu'ya 'teslim ol' çağrısı yaptı. Kaçmaya çalışan Sucu, yakalandı. Kelepçelenerek ekip aracına bindirilmek istenen Sucu, kafa vurarak camı kırdı. Direnen Sucu'yu biber gazı kullanarak etkisiz hale getiren polisler gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Camı kırılan polis aracı

Gözlatına alınan şahsın polis aracına bindirilerek götürülmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===========================================

Makine mühendislerinin yüzde 42'si pazarcılık-manavlık yapıyor'

TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olmalarına rağmen, son dönemlerde iktidarların yoğun baskılarına maruz kaldıklarını, meslektaşlarının işsiz kalıp pazarcılık yaptıklarını söyledi.

Mersin'de odanın 62.yıldönümü kutlamasına katılan Çakar Türkiye genelinde 110 bin üyelerinin olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 25'inin işsiz, yüzde 42'sinin kendi meslekleri dışında bakkallık, pazarcılık gibi uğraştığını belirterek şöyle devam etti: "Şu anda ekonomik ve bölgesel olarak tam bir çöküntü içinde olan bir bölgeden bahsediyoruz. Ülkemizde de birçok sorunla karşı karşıyayız. Hukukun, basın özgürlüğünün olmadığı, insanların rahatça sokaklarda gezemediği, katliamların devam ettiğini hep birlikte gördük. son dönemde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına karşı yoğun bir baskı uygulanıyor. Bir çok meslektaşımız bulunduğu kurumlardan açığa alınıp birçoğu da işsiz bırakılıyor."

Konuşmaların ardından meslekte, 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara onur plaketleri verilirken gecede Yeni Türkü Grubu sahne aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MERSİN

=============================================

Makine Mühendisleri 62'nci yılını kutladı

MERSİN'de TMMOB'a bağlı Makine Mühendisleri Odası'nın 62'nci kuruluş yıldönümü görkemli bir şekilde kutlanırken, Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olmalarına rağmen, son dönemlerde iktidarların yoğun baskılarına maruz kaldıklarını söyledi. Çakar, son yıllarda birçok meslektaşının ağırlaşan koşullar nedeni ile kendi işlerini yapma yerine karınlarını doyurmak için farklı işlere yönelmesinin çok acı bir tablo olduğunu da belirtti.

Divan Otel'de düzenlenen Makine Mühendisleri Odası'nın 62'nci kuruluş yıldönümüne Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü, Mersin Barosu Başkanı Ali Er ve makine mühendisleri katıldı.

Gecede ilk olarak söz alan Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü, il genelindeki 2 bin 500 üye ile birlikte üreten, yöneten ve kamu yararı gözeten bir meslek örgütü olduklarını belirtti.

Ardından kürsüye gelen Genel Başkan Çakar, Makine Mühendisleri Odası'nın 1954 yılından bu yana güçlenerek bugünlere gelen bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Türkiye genelinde 110 bin üyelerinin olduğunu ifade eden Çakar, üyelerinin yaklaşık yüzde 25'i işsiz, yüzde 42'si kendi mesleklerinde dışında bakkallık, pazarcılık gibi mesleğinin dışında bir işle uğraştığını söyledi.

Türkiye gündemine de değinen Çakar şöyle devam etti: "Çok sorunlu bir bölgede yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda sıfır sorunlu olan ülke konumundan, komşuları ile sorunları olan bir ülke konumuna gelmiş durumdayız. Yanı başımızda enerji savaşlarının sürdüren emperyal güçler, Ortadoğu'ya kan gölüne çevirmiş durumdadır. Ne yazık ki bizim ülkemizde bu kan gölünden nasibini almaktadır. Emperyal güçler, etnik, mezhebi ve milliyetçilik temelin de mevcut yapıları körüklemekte insanları birbirine düşürmek ve kırdırmaktadır. Bizim ülkemize de genel olarak bakıldığında barış içinde bir arada yaşadığımız ve devam edeceğini düşündüğümüz bir süreçte bir bölgemizde yaklaşık 500 bin insan yerini yurdunu kaybetmiş durumdadır. Şu anda ekonomik ve bölgesel olarak tam bir çöküntü içinde olan bir bölgeden bahsediyoruz. Ülkemizde de birçok sorunla karşı karşıyayız. Hukukun, basın özgürlüğünün olmadığı, insanların rahatça sokaklarda gezemediği, katliamların devam ettiğini hep birlikte gördük. 10 Ekim katliamını Ankara'da meslektaşlarımızla birlikte yaşadık. Aslında biz daha sorunsuz olan bir ülkede sanayileşmesini sürdürebilen, üretebilen, işsizliği azalta bilen artı değeri hedefleyen bir ülkeyi hayal ederken şu anda demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin tehlikede olduğunu buradan belirtebilirim. Bir rejim değişikliği ile karşı karşıyayız. Muhtemeldir ki önümüzdeki günlerde hiçbirimizin bilemediği bir anayasa değişikliği muhteşem bir rejim değişikliği ile karşı karşıyayız. Çok övündüğümüz Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, laikliğin de ne ile karşılaşacağını bilmediğimiz bir süreci yaşıyoruz. Daha açık bir ifade ile tek adam diktatörlüğüne giden bir süreçte yollarda var olan çakıl taşları temizlenerek daha sorunsuz bir süreci birlikte yaşıyoruz."

Çakar, son dönemde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına karşı da yoğun bir baskının uygulandığını kaydederek, bir çok meslektaşının bulunduğu kurumlardan açığa alındığını birçoğunda işsiz bırakıldığını, sürgüne gönderilerek emekliliğe zorlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından meslekte, 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara onur plaketleri verilirken gecede Yeni Türkü Grubu sahne alarak unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede grubun solisti Derya Köroğlu, çocuk istismarına karşı başlatılan kampanyaya destek için kırmızı balon uçurarak destek verirken Genel Başkan Çakar ile Şube Başkanı Tülücü, kuruluş yıldönümü pastasını kesti. Gece geç saatlere kadar süren kutlamada mühendisler ve davetliler gönüllerince eğlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Geceye katılanlardan genel ve detay

Şube yönetiminin görüntüsü

Şube Başkanı Akar Tülücü konuşurken

Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar konuşurken

Gecenin sponsorları ve meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara plaket verilirken

Pasta kesilirken

Yeni Türkü konseri

Genel ve detay

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

==================================================

Şanlıurfa'da, İHD'den İnsan Hakları Günü açıklaması

ŞANLIURFA'da İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde öğle saatlerinde toplanan İHD üyesi grup adına basın açıklamasını okuyan Nahide Polat, ifade özgürlüğü istediklerini kaydederek, şunları söyledi: "Kolluk güçlerinin yargısız infazı, 'Dur' ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle veya rastgele ateş açması sonucu 341 kişi yaşamını yitirmiş, 396 kişi de yaralanmıştır. Sokağa çıkma yasağı uygulanan il ve ilçelerdeki sivillere yönelik yaşam hakkı ihlali bu sayının içindedir. Sınır bölgelerinde 76 kişi yaşamını yitirmiş, 160 kişi de yaralanmıştır. Yasa dışı silahlı örgütlerin ve özellikle DEAŞ isimli örgütün canlı bombaları tarafından yapılan intihar saldırıları sonucu 184 kişi yaşamını yitirmiş, 633 kişi de yaralanmıştır, 5 kişi gözaltında yaşamını yitirmiştir. Faili meçhul cinayet sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiştir. Cezaevlerinde çeşitli nedenlerle yaşamını yitiren kişi sayısı en az 32'dir. Zorunlu askerlik hizmetini yaparken en az 20 kişi şüpheli biçimde yaşamını yitirmiştir. Mayın ve sahipsiz bomba patlaması sonucu 13'ü çocuk 17 kişi yaşamını yitirmiş, 41'i çocuk 51 kişi ağır yaralanmıştır. İş kazaları, cinayetleri sonucu 1 Aralık 2016 tarihine kadar İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclis'inin verilerine göre en az 1816 işçi yaşamını yitirmiştir."

Basın açıklamasının ardından bir süre alkış çalan grup dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

İHD üyelerinin toplanması

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nahide Polat

Açıklamada güvenlik önlemi alan polis

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

================================================

Burdur'da İnsan Hakları Günü

BURDUR'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Burdur Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı başkanlığındaki İnsan Hakları Kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. Burada açıklama yapan Hayri Sandıkçı, insan haklarına saygılı olmanın önemine değindi.

Sandıkçı, şunları söyledi: "Günümüzde emperyalist ülkelerin bitmek tükenmek bilmez çıkarları, insanların birbirlerine olan anlayışsızlığı, savaşlar, kadına şiddet, çocuklara taciz, hayvanlara yapılan kötü muamele gibi insanlığa uymayan davranışların maalesef dünyanın birçok yerinde bulunması, maalesef insan haklarına verilmesi gereken önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bütün insanlar, doğuştan kazanmış olduğu, yaratanın vermiş olduğu eşit, onurlu yaşam hakkına sahiptir. Bunun geliştirilmesi için devlet ve toplumların bütün tedbirleri alması gerekir. Bir kez daha insanlarımızın kendi haklarına, kendi onuruna, eşitliğine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum, bütün toplumu duyarlı olmaya davet ediyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Çelenk sunma,

Hayri Sandıkçı'nın açıklamaları

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=================================================

Köpek katliamı devam ediyor

ANTALYA'da iki gün önce 12 köpek ve 2 kedinin zehirlenmesinin ardından sabah saatlerinde bir köpeğin daha zehirlendiği ortaya çıktı. Ölmek üzere bulunan köpek, tedavi için barınağa götürüldü.

12 köpek ve 2 kedinin zehirlenmesinin ardından bölgede bulunan zehirli tüm etleri toplayan hayvan severler, sabah saatlerinde Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi 4583 Sokak'ta bir köpeğin daha zehirlendiğini öğrenince durumu Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. Kısa süre sonra gelen veterinerler, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları köpeği barınağa götürdü. Zehrin tamamen vücuda dağıldığı belirtilen köpeğin durumunun ağır olduğu belirtildi. Aynı bölgede bulunan 'Paşa' adlı köpek ise barınakta koruma altında alındı.

Bölgede hayvanların tamamının tehlike altında olduğunu söyleyen Ümran Kaman Sırlı, "İki gün önce 12 köpek ve 2 kedimiz zehirli etle öldürüldü. Bu gün sabah yeniden çöp kenarına bırakılan et köpeğimizi zehirledi. Kim ne ister sokak hayvanlarından bir an önce bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. Bölgede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, şüpheliye ulaşmaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

==============================================

Çanakkale'de ölü Caretta Caretta bulundu

ÇANAKKALE'de, kıyıya vurmuş halde, 35 yaşlarında 40 kilogram ağırlığında, 60 santimetre boyunda, ölü bir dişi Caretta Caretta bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (DEKUM) yapılan otopside deniz kaplumbağasının suda havasız kalıp, boğularak öldüğü belirlendi.

Yeni Kordon'da bu sabah saatlerinde yürüyüş yapan İsmail Güzel, kıyıya vurmuş bir Caretta Caretta olduğunu farketti. Güzel, merak edip yanına yaklaştığı deniz kaplumbağasını ölü olduğunu gördü. Bu sırada çevreden toplananlar arasındaki bir kadın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (DEKUM) arayıp, durumu bildirdi. Olay yerine gelen ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkililerin yaptığı ön incelemede 60 santimetre boyunda, 40 kilo ağırlığındaki, 35 yaşlarındaki dişi Caretta Caretta'nın baş ve vücudunda herhangi bir yara izine rastlamadı. Carreta Caretta, otopsi yapılmak üzere Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden istenen araç ile ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü. Nesli tükenmekte olan türlerden olan Caretta Caretta'ya burada otopsi yapıldı, suda boğularak öldüğü sonucuna varıldı.

ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlilerinden Mehmet Sert, saat 10.00 sıralarında kıyıya vurmuş bir deniz kaplumbağası olduğu ihbarı geldiğini belirterek şöyle dedi: "Sonradan öğrendiğimize göre aslında deniz kaplumbağası dün (cuma) karaya çıkmış. Ama halk kimi arayacağını bilemediği için kaplumbağayı tekrar suya bırakmışlar. Biz gittiğimizde her şey için çok geçti. Deniz kaplumbağası ölmüştü. Otopside suda boğularak öldüğünü belirledik. Daha önce balıkçı ağlarına takılmış olabileceğini zannettiğimiz deniz kaplumbağası kıyıya vurduktan sonra tekrar suya bırakıldığında halsiz olduğu için boğularak ölmüş olabilir."

Deniz kaplumbağasının, uygun bir yer bulunup, gömüleceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kıyıya vuran ölü caretta carettanın görüntüsü

-Ölü caretta caretayı bulan İsmail Güzel ile röp.

-ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi görevlilerinden Mehmet Sert ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

Adıyaman'da, anaokulu öğrencileri itfaiyeciliği tanıdı

ADIYAMAN'da, itfaiye tarafından anaokulu öğrencilerine yangın ve söndürme araçlarıyla ilgili bilgi verildi.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, anaokulunda ziyaret ettikleri minik öğrencilere, meslekle ilgili bilgi verip yangın söndürmede kullandıkları araçları tanıttı. Yanıgın söndürme aracına binen öğrenciler, hortumla su da sıkarak uygulamalı olarak bilinçlendirildi. Anaokulu öğretmeni Elem Göktaş, öğrencilerin itfaiyecilik ve yangınla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti. İtfaiye Müdürlüğü Vardiya Şefi Necmettin Çalım ise, itfaiyecilik ile ilgili minik öğrencilere bilgiler verip mesleği tanımalarını sağladıklarını ifade etti.

Minik öğrenciler, daha sonra itfaiye erleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Anaokulu

İtfaiye erleri

Öğrencilere ekipman tanıtımı

Öğretmen Elem Göktaş ile röp.

Vardiya Şefi Necmettin Çalım ile röp.

Öğrencilerin su sıkması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Pakistan Kilimli Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title