Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Şehit Uzman Çavuş Özel, Gaziantep'te toprağa verildiTUNCELİ'nin Aliboğazı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan iki askerden Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yakup Özel'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Özel, Gaziantep'te toprağa verildi

TUNCELİ'nin Aliboğazı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan iki askerden Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yakup Özel'in cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Uzman Çavuş Yakup Özel'in cenazesi, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından memleketi Gaziantep'e getirildi. Cenaze aracıyla Oğuzlar Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alınan şehit Uzman Çavuş Yakup Özel için Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehidin babası Yücel, annesi Sevil, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende gözyaşı döken şehidin babası Yücel, annesi Sevil ve kardeşleri Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Tolga Sedat ve Ejder Özel ise törene şehidin keplerini takarak katıldı. Şehidin ağabeylerinden Ejder Özel şehit kardeşinin arkasından "Senin hakkını nasıl öderdim?' diyordun. Ödedin kardeşim. Helali hoş olsun, işin gücün rast gelsin. Sen vatanın için şehit oldun. Ciğerimi parçaladılar, vatanımı parçalayamadılar. Hep cesurdun, en önde giderdin" diye ağıt yaktı. Bekar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2 yıldır görev yaptığı belirtilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yakup Özel'in cenazesi, öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Törene katılanlar

Şehidin ağabeyinin tabut başında konuşması

Şehidin ağabeyinin şehidin tabutuna sarılması

Cenaze namazının kılınması

Şehidin taşınması

Askeri tören

Slogan atılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

========================================

Nusaybin'deki 5 mahallede sokağa çıkma yasağı ilanı (2)

5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sabah saatlerinde Nusaybin'e bağlı 5 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Büyükkardeş Mahallesi kırsalında tespit edilen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı. İnsansız hava araçlarının tespit ettiği PKK'lı grubun bulunduğu bölge havadan ateş altına alındı. Daha sonra karadan da jandarma ve polis özel harekat timlerinin sevkedildiği bölgede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Öğlen saatlerine kadar süren çatışmada, 5 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında örgütün sözde Mardin sorumlusu Seyit Reşo kod adlı PKK'lı Hasan Turan'ın olduğu tespit edildi. Etkisiz hale getirilen 5 PKK'lı ile birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK'lı Hasan Turan'ın İçişleri Bakanlığı'nın 300 bin lira ödüllü gri listedeki arananlar arasında olduğu belirtildi.

Haber: MARDİN

==================================

Yol çökünce 3 bina boşaltıldı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle 1 ayda 2 kez yol çöktü. Belediyle ekipleri, yıkım tehlikesi bulunan 3 binayı önlem alınıncaya kadar mühürledi, ancak binada yaşayanlar gidecek yerleri olmadığı gerekçesiyle binayı boşaltmayı kabul etmedi.

General Kazım Özalp Mahallesi 46/20 Sokak'taki bir inşaat çalışması için yapılan kazı bölgesinde, yaklaşık 25 gün önce yol kayması meydana geldi. İddiaya göre geçici önlemin ardından inşaat çalışmaları devam etti. Ancak dün (pazartesi) kentte etkili olan sağanak yağmur nedeniyle saat 22.00 sıralarında yolda ikinci çökme meydana geldi. Şans eseri o sırada sokakta kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi. Çalışma başlatan belediye ekipleri, 4'er katlı 3 binanın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu gerekçesiyle boşaltma kararı aldı. Belediye yetkilileri, üzerinde "General Kazım Özalp Mahallesi 46/20 sokak numara 33/1'de yapılan inşaat kazısı sonucu yolun kısmen kaydığı, yağmurla yol kaymasının arttığı ve aynı sokaktaki 34, 35 ve 36 numaralı yapıların yıkım tehlikesi arz ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu tehlike arz eden binaların ilgilisince önlem alınıncaya kadar acilen boşaltılması gerekmektedir" yazılı tutanakları 3 binada yaşayanlara tebliği edip, yakılma tehlikesi olan binaları mühürledi.

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Bu binalardan birinde yaşayan ve bir yazılım firmasında çalışan 22 yaşındaki Berk Tan, "25 gün önce ilk çökme yaşandı. Gelip yüzeysel önlem aldılar. Sonra çalışmalara devam ettiler. Dün akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle ikinci kez yol çöktü. Çöp konteynerleri inşaat alanına düştü. Belediye yetkilileri gelip incelemelerde bulundu. Herkes topu birbirine atıyor. Belediye inşaat firmasının sorumlu olduğunu söylüyor. İnşaat firmanın önlem alması gerektiği belirtildi. Bir hafta içinde önlem alınacakmış. Onlarca insan yaşıyor 3 binada, gidecek bir yerimiz olmadığı için binada yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Aynı sokakta bir başka apartmanda yaşayan Nesrin Gonca (44) ise "Yolun çöktüğü inşaat alanının yanında farklı bir firma inşaat yapıyor. Orada da 4 hafta yıkım çalışması yapıldı. Ancak tamamlanmadı. Bizim evimizin kenarındaki duvarın yıkılması gerekiyordu ancak hala duruyor. Buna önlem alınması gerekiyor tedirginiz. Yağmur yağdığında yıkılacak diye uyuyamıyorum" dedi. Mahalle sakinleri bir an önce önlem alınmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Çöken yoldan görüntü

-İnşaat çalışmasının yapıldığı alandan görüntü

-Berk Tan ile röp.

-Nesrin Gonca ile röp.

-Mahalleden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber, Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR, DHA)

====================================

Bodrum'da şiddetli lodos etkili oldu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabahtan itibaren etkili olan şiddetli lodos rüzgarı yüzünden tekneler karaya sürüklendi, ağaçlar kökünden söküldü.

Bodrum için bugün yapılan ve 2 gün sürmesi beklenen sağanak yağmur, henüz yüzünü göstermedi. Aralıklarla yağan yağmura rağmen şiddetli rüzgar, bu sabahtan kentte etkili olmaya başladı. Gümbet Koyu'ndaki 1 balıkçı ve 1 günübirlik tur teknesi, demir tarayarak karaya oturdu. Sahildeki kafeterya ve motellerin birinci katları deniz taşkını yüzünden suyla doldu. Ortakent-Yahşi sahilinde bazı ağaçlar ise kökünden söküldü, işyerlerinin tabelaları kırıldı. Bodrum-İstanköy, ve Bodrum-Datça feribot seferlerinin şiddetli lodos nedeniyle yapılamadı. Gülük'ten İsrail'e kuru yük götüren kargo ve yük gemileri, Yunanistan'a ait İstanköy Adası (Kos) Kumburnu Koyu'na sığınmak zorunda kaldı. Bodrumda sağanak yağışın akşam saatlerinde etkili olacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Karaya sürüklenen iki teknenin görüntüsü, sahildeki dalgalar, sökülen ağaçlar

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=======================================

Amasra'da dev dalgalar

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Belediye, anons yaparak liman mevkisinde vatandaşları kıyıya yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Amasra'da sağanak yağmur ile birlikte etkili olan şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde saatteki hızı 24 kilometre olarak ölçülen rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Amasra Büyük Limanda mendireğe çarpan dalgaların boyu 6-7 metreyi buldu. Dalgalar zaman zaman balıkçı teknelerinin sığındığı liman içine kadar ulaştı. Hava koşulları nedeniyle denize açılamayan balıkçılar ve açıktaki kuru yük gemileri limanda demirledi. Öte yandan Amasra Belediyesi, hoparlörden anons yaparak vatandaşları liman mevkisine yaklaşmamaları ve çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olaylara karşı da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Dalga detay

-Balıkçı gemileri

-Şiddetli rüzgar

-Mendirekten aşan dalgalar

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=========================================

Kahramankazan'da 1. Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği

ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi Uluslararası Mimar Sinan'ı Anma etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan Anma etkinliği kapsamında 1 ay boyunca tüm okullarda Mimar Sinan ve Mimar Sinan'ın eserleri anlatıldı.

Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri kapsamında ayrıca 'Siz Mimar Sinan olsaydınız nasıl bakardınız' başlığıyla İlk, orta ve lise öğrencileri arasında resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi. Anma etkinliğinin kapanış gününde ise Kahramankazan Aile Yaşam Merkezinde 'Koca Sinan'konulu konferans ve yarışmaya katılan öğrencilerin resim ve fotoğrafları sergisi düzenlendi. 200'ün üzerinde öğrencinin ilgi gösterdiği resim ve fotoğraf yarışması, idareciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Programın sonunda, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler öğrencilere ödülleri verilirken anma etkinliğinin finali Dombra'nın yazarı ArslanbekSultanbekov'un verdiği konseri ile son buldu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Mimar Sinan'ın, İslam tarihinde ve dünyada önemli yapılar arasında gösterilen Selimiye Camisini 86 yaşında yaptığını hatırlattı. Ertürk, "Çalışma ve başarının yaşı yoktur. Türkiye'nin geçtiği bu zor şartlarda, KurtuluşSavaşı'ndan bu yana milli birlik ve beraberliğimizin ilk kez bu kadar zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Yeni Türkiye'nin inşasında siz gençlere çok iş düşüyor. İslam tarihinde ikinci bir Mimar Sinan doğmamıştır. Neden İkinci bir Mimar Sinan aranızdan çıkmasın. Türkiye, köklü bir geleneğin devamı olarak güçlü ve zengin donanım ve eserlere sahiptir. Mimar Sinan'ın sizlere ilham olmasını diliyorum. Bugünden itibaren çok daha çalışacak, çalışmakla beraber Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine sizlerin sayesinde ulaştıracağız"dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------------------

Değişik günlerde okullarda öğrencilere Mimar Sinan hakkında konferans verilmesi,

Serginin açılışı ve protokolün sergiyi gezmesi,

Dereceye giren fotoğraf ve resim sergisinden detay görüntüler,

Salondan detay görüntüler,

Ödül töreni,

Sultanbek Aslanbekov konseri

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), -

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Dalgalar Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title