Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

EKİM AYINDA İHRACAT 11 MİLYAR 727 MİLYON DOLARTÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), Ekim ayı ihracat rakamlarını Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nda açıkladı.

EKİM AYINDA İHRACAT 11 MİLYAR 727 MİLYON DOLAR

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM), Ekim ayı ihracat rakamlarını Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nda açıkladı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ekim ayında 11 milyar 727 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini, yılın ilk 10 aylık döneminde ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalışla 115 milyar 952 milyon dolar olduğunu açıkladı.

2015 yılı ihracat Şampiyonu olan Ford Otosan'ın Yeniköy'de bulunan fabrikasında Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı. Toplantıya, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, sanayici ve işadamları katıldı. Ford Otosan'ın Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim merkezi olduğunu söyleyen Haydar Yenigün, "Bugün, motoru da dahil olmak üzere bir aracı sıfırdan ticari bir ürün haline dönüşmesine kadar, tasarımdan mühendisliğe, prototip üretiminden ve test yeteneklerine ve yüksek otomasyon ile üretimine kadar her türlü alt yapıya sahip tek Türk otomotiv şirketi olarak, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu özelliklerimiz ve yeteneklerimiz sayesinde, Ford'un Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim merkezi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015'te toplam Avrupa pazarının ticari araç liderliğini kazanan ve yılın ilk 9 ayında liderliğini devam ettiren Ford'un bu başarısında şirketimizin katkısı büyüktür. Avrupa'da satılan her 10 ticari araçtan 8'inin Ford Otosan fabrikalarında üretildiğini gururla söylemek istiyorum" dedi.

Haydar Yenigün fabrikalarında ürettikleri araçları 82 ülkeye ihraç ettiklerini belirterek, "Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, bugün yüksek ar-ge yeteneğimiz sayesinde teknolojimizi de ihraç ediyoruz. Ford Otosan olarak son 5 yılda, araç ve parça ihracatımızın yanı sıra 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihracatı gerçekleştirdik. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2016 Eylül ayında da otomotiv endüstrisi, yine en fazla ihracat yapan sektör oldu. Ford Otosan olarak biz de 2016'nın ilk dokuz ayında ihracat hamlelerimizi başarıyla yürüttük. İhracat adetlerimizi ilk dokuz ayda pazar büyümesi ve araçlarımıza olan güçlü talebin sürmesiyle yıllık yüzde 5 artırdık ve 188 bin 735 adet araç ihraç ettik. İhracat gelirlerimizi de yüzde 16 arttırdık" diye konuştu.

İHRACAT EKİM AYINDA 11 MİLYAR 727 MİLYON DOLAR

TİM verilerini açıklayan Mehmet Büyükekşi ise, "Ekim ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,6 düşüşle 11 milyar 727 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 10 aylık döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalışla 115 milyar 952 milyon dolar oldu. Son açıklanan verilere göre dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 0,89'a çıkarmayı başardık. AB'nin ithalatından aldığımız pay ise yüzde 1,27 seviyelerine ulaşarak rekor kırdı. Bu oranı daha da geliştirmek için yüksek katma değerli üretimi arttırmamız gerekiyor. Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel ticaret ilk 8 ayda yüzde 4,4 geriledi. Aynı dönemde Güney Kore'de ihracat yüzde 8,8, İngiltere'de yüzde 12,1, Çin'de yüzde 7,2 ve ABD'de yüzde 5,6 düştü. Türkiye diğer ülkelere kıyasla olumlu bir performans ortaya koyuyor. TİM verilerine göre mücevher dışındaki altın ihracatı hariç tutularak yapılan hesaplamalarda, ekim ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,6 düşüşle 11 milyar 727 milyon dolar oldu. Ocak-Ekim dönemini kapsayan ilk 10 aylık ihracat yüzde 3,7 azalışla 115 milyar 952 milyon dolar olurken, son 12 aylık dönemde ihracat da yüzde 5 düşüşle 139 milyar 385 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ LİDER

Sektörel bazda ekim ayında en fazla ihracatı yüzde 8,2 artış ve 2 milyar 190 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdiğini söyleyen Büyükekşi, "Bunu 1 milyar 431 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon ile 1 milyar 239 milyon dolarla kimyevi maddeler sektörleri takip etti. Ekim ayında en fazla ihracat artışını sanayi ürünlerinde yüzde 8,2 ile otomotiv, tarım ürünlerinde de yüzde 23,2 artışla zeytin ve zeytinyağı sektörleri gerçekleştirdi" diye konuştu.

MİKTAR BAZINDA İHRACAT EKİMDE DÜŞTÜ, İLK 10 AYDA ARTTI

Miktar bazında ihracatın Ekim ayında düştüğünü söyleyen Büyükekşi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekim ayında ihracat miktar bazında yüzde 3,3 daralarak 8,9 milyon ton olurken, yılın ilk 10 ayında gerçekleştirilen 85,7 milyon ton ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışa işaret etti. Sektör bazında miktar olarak ekim ayında dokuz sektörde artış, 18 sektörde de azalış gözlendi. İhracatını bir önceki yılın aynı ayına göre miktar olarak en çok artıran sektörler yüzde 16,9 artış ile su ürünleri ve hayvansal mamuller ile yüzde 9 artışla zeytin ve zeytinyağı sektörleri oldu. Süs bitkileri ve mamulleri sektörü ihracatı ise miktar olarak yüzde 47,8, savunma ve havacılık sanayii sektörü ise yüzde 32 azaldı"

ÇİN VE BULGARİSTAN'A ARTIŞ VAR

Büyükekşi, Çin ve Bulgaristan'a ihracatta artış olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu:

"En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülke arasında Almanya'ya ihracat yüzde 0,1 azalış, İngiltere'ye yüzde 15,2 azalış, Irak'a yüzde 13,1 azalış kaydederken, İtalya'ya yüzde 3,6 ve ABD'ye yüzde 12,8 artış gerçekleşti. En fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke arasında ekim ayında en yüksek ihracat artış oranlarını yüzde 61,7 ile Bulgaristan, yüzde 23,7 ile Çin ve yüzde 12,8 ile ABD elde etti. Ülke grubu bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre Avrupa Birliği'ne ihracatta yüzde 4,7 düşüş meydana gelirken, Uzak Doğu ülkelerine yüzde 35,8 oranında büyüme dikkat çekti. AB'nin ihracatımızdaki payı ise yüzde 49,6 oldu. İlk 10 aylık dönemde ise ihracat AB'ye yüzde 4,2, Kuzey Amerika'ya yüzde 4,1 artarken, Ortadoğu'ya yüzde 9,3, Bağımsız Devletler Topluluğu'na ise yüzde 6,6 azaldı"

SAKARYA'DA İHRACAT ARTTI

Ekim ayında ihracat gerçekleştiremeyen tek il Kars olduğunu söyleyen Büyükekşi, "28 ilin ihracatında artış, 52 ilde ise düşüş gözlendi. En fazla ihracat yapan 5 il sıralaması ise şöyle oldu: İstanbul yüzde 6,8 düşüşle 4 milyar 953 milyon dolar, Bursa yüzde 8,3 artışla 1 milyar 177 milyon, Kocaeli yüzde 8,1 düşüşle 900 milyon, İzmir yüzde 7,5 düşüşle 667 milyon ve Gaziantep yüzde 3 düşüşle 577 milyon dolar. En çok ihracat gerçekleştiren 8'inci ilimiz Sakarya'nın ihracatını yüzde 52,5 arttırarak 301 milyon dolara çıkarması ise dikkat çekti" diye konuştu.

ÜLKE İHRACATININ 5'TE 1'İ OTOMOTİV

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Otomotiv Endüstrisi Sektör Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ise, "İhracattaki olumsuz tablolara rağmen otomotiv sektörü yüzde 12'lik çıkışını sürdürdü. Her yıl bir önceki yıla göre rekor kırıyoruz. Bu yıl 1,5 milyon üretim, 1 milyonun üzerinde ihracat, 1 milyonun üzerinde de iç pazarda tüketim hedefliyoruz. Ülke ihracatının 5'te 1'i otomotiv sektöründen geliyor ve lokomotif olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Kocaeli'nde ihracatta ilk 5'e giren sanayi kuruluşlarına ödül verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ford Otosan Gen.Md. Haydar Yenigün

-Vali, Belediye başkanı

-TİM Başkanı açıklama

-Ödül alanlar

HABER: Ergün AYAZ-Soner GÜLEZER-KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

===========================================

DİYARBAKIR'DA ÇEKİCİ ARACINDA 425 BİN LİRALIK KAÇAK SİGARA BULUNDU

Diyarbakır-Bismil İlçesi karayolunda yol kontrolleri sırasında durdurulan çekici aracının dorsesinde yapılan aramada, özel bölmelere gizlenmiş ve piyasa değeri 425 bin lira olduğu değişik markalardaki 85 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Bismil İlçesi Diyarbakır-Batman karayolu Yağmur Köyü mevkiinde kaçakçılık ile mücadele kapsamında yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi. Gerçekleştirilen yol kontrol ve aramasında, Diyarbakır İline gitmekte olan bir çekici ve dorsesinde yapılan aramada, dorse tabanına yapılan özel bir bölmeye zulalanmış vaziyette piyasa değeri 425 bin lira olan 85 bin paket değişik markalarda kaçak sigara ele geçirildiği belirtilen açıklamada, " Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen kaçak sigaralara el konulmuş olup, olay ile ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır"denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-ele geçirilen kaçak sigaraların görüntüsü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR

==============================================

HDP'Lİ BAŞKANLARIN TUTUKLAMALARINA BODRUM'DAN TEPKİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın tutuklanmasına tepki gösterildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın tutuklanması üzerine, HDP Bodrum İlçe Başkanlığı'nca Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. HDP Bodrum İlçe Başkanlığı ve Bodrum Çevre Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişiden oluşan topluluk, ellerinde 'Halk iradesi teslim alınamaz', 'Başkanlarımız onurumuzdur', 'Seçimle geldik seçimle gideriz', 'İrademe dokunma', 'Faşizmin ayak sesleri kapım(n)ızın önünde duyuyor musunuz' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Katılanlardan, ilk olarak konuşan ve tutuklamaların haksız olduğunu savunan Fulya Erdoğan, "Bu hukuksuz tutuklamalar karşısında Diyarbakır Belediye'sinin önünde toplananlar arasında olan eski milletvekillerimiz Ayla Akat Ata da aynı şekilde hukuksuz biçimde tutuklanmıştır. Bugün, halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının tutuklandığı, belediyelere kayyumların atandığı, halkın iradesiyle meclise gönderilmiş vekiller hakkında tutuklama istekleriyle fezlekelerin yağdığı, hukukun, yasaların, ama en önemlisi halkın iradesinin tamamen yok sayıldığı bir iktidar tarafından yönetilen bir Türkiye'nin vatandaşlarıyız. Bugün ülkemizde kapatılan, yasaklanan, erişim engeli konan, TÜRKSAT uydusundan keyfi şekilde atılan yüzlerce dergi, gazete, internet sitesi, haber ajansı ve televizyon kanalına bir darbe daha indirildi. Cumhuriyet gazetesini bastılar. 12 gazeteciyi gözaltına aldılar. Suçları neydi? Yalnızca görevlerini yapmak" dedi.

Ardından konuşan Sehbat Şenyurt ise "Yaşamları altüst edilen halkımızın ve onların temsilcilerinin gasp edilen haklarını, onların bıraktıkları yerden aramaya devam edeceğiz. Direne direne birleşeceğiz. Faşizme geçit vermeyeceğiz. Faşizmi ait olduğu yere, tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Darbe gösterilerini, kendi faşist darbelerine gerekçe yapanların darbelerini başlarına yıkacağız. Yaşasın direnişimiz. Yaşasın insanlık onurumuz" dedi.

Açıklamanın ardından topluluk, sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Eyleme katılanlardan görüntü

Basın açıklamasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=================================================

BANKA OTURUP, YERDE YATAN YARALIYI İZLEDİLER

KARAMAN'da 46 yaşındaki Ali Rıza Yüksel, kızının eski nişanlısı 27 yaşındaki Durmuş Sadıç tarafından bıçaklandı. Hem bıçaklanan Yüksel, hem de aldığı darbelerle yaralanan Sadıç yerde kaldı. Yüksel hastaneye kaldırılırken, Sadıç için ambulansın gelmesini beklendi. Bu sırada çevredekilerin oturdukları bankta, yaralıyı izlemesi dikkat çekti.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Mümine Hatun Mahallesi 1392 Sokakta meydana geldi. Durmuş Sadıç, iddiaya göre eski nişanlısının babası Ali Rıza Yüksel ve Yüksel'in akrabalarıyla sokakta karşılaştı. İddiaya göre Sadıç ve Yüksel arasında nişanlılık döneminde aldığı eşyayla ilgili tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Yüksel, akrabalarıyla birlikte Sadıç'ı dövdü. Sadıç da yanında taşıdığı bıçağı Yüksel'in karnına sapladı. Kanlar içinde kalan Yüksel, çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aldığı darbeler sonucu yaralanan Sadıç da yere yatıp, ambulansın gelmesini bekledi. Bu sırada çevredekilerden bazılarının oturdukları bankta yaralıyı izlemesi dikkat çekti. Yaralı Sadıç, kısa bir süre sonra ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yaralılardan detay

-Bankta oturup yaralıyı izleyenlerden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN

===================================

ÇOCUKLARA SALDIRAN KÖPEKLERİ TÜFEK İLE VURDU

ERZİNCAN'da sokak köpeklerinin çocuklara saldırdığını gören bir kişi, tüfeğiyle ateş ederek iki hayvanı etkisiz hale getirdi. Köpeklerden biri olay yerinde, diğer tedavi için götürüldüğü hayvan barınağında telef oldu.

Olay bugün saat 11.00 sıralarında Kazım Karabekir Mahallesi 252 sokakta meydana geldi. Mahallede oturan İ.D., iki köpeğin çocuklara saldırdığını görünce, önce köpekleri uzaklaştırmaya çalıştı. Köpeklerin, uzaklaşmadığını ve saldırgan tavırlar sergilediğini gören İ.D., evinden aldığı tüfekle köpeklere ateş etti. Köpeklerden biri olay yerinde, diğeri ise yaralı olarak götürüldüğü Belediye Hayvan Barınağı'nda telef oldu. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.D., Şehit Enes Bediz karakoluna götürüldü. İ.D., uzaklaştırmaya çalıştığı köpekleri çocuklara saldırdığını görünce ateş ettiğini söylediği öğrenildi. İ.D hakkında meskun mahalde ateş etmek suçundan adli işlem yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaralı ve ölen köpeğin görüntüsü

Köpeklerin hayvan barınağı görevlileri tarafından alınması

Genel görüntüler

Haber- Kamera: Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN,

===============================================

BAYRAMDA KESMEYİP BESLEDİĞİ KOÇ, OYUN ARKADAŞI OLDU

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kasap Faruk Varol, Kurban Bayramı öncesi aldığı ve 'Cabbar' adını verdiği koçunu kesmeye kıyamadı. 'Cabbar'ı 5 aylıkken 10 küçükbaş hayvanla birlikte aldığını belirten Varol, "9 tanesini kestim. Onu kesmeye kıyamadım. Sürekli benim yanımda. Birlikte top bile oynuyoruz" dedi.

İnegöl İlçesi'nde kasaplık ve köftecilik yapan Faruk Varol, Kurban Bayramı öncesinde satmak için 10 küçükbaş hayvan aldı. 9'unu keserek müşterilerine satan Varol, 'Cabbar' adını verdiği koçu, Kurban Bayramı'nda kesmek için tuttu. Cabbar, yanından hiç ayrılmayan ve oyuncu olduğunu söylediği koçu bayramda kesmekten vazgeçti. Fanatik İnegöl spor taraftarı olan Faruk Varol, İnegöl spor formasını giydirdiği Cabbar'la futbol olması görenlerin dikkatini çekiyor.

Kapalı bir yerde tutmak istediği Cabbar'ın kendisine ulaşmak için değişik sesler çıkardığını belirten Varol, "Bensiz yerinde durmuyor. Benim yanımda olmak istiyor. İşyerindeki müşterilerimiz de bu duruma alıştı. Her zaman benim yanımda. Onsuz bir yere gidemiyorum" dedi.

'Cabbar'ın aileden biri gibi olduğunu ifade eden Varol, "Beslemeye devam edeceğim. Çok uyuncu. Bir gün işletmemize gelen müşterilerin topla oynadığı sırada, Cabbar topa koşarak kafasıyla vurmaya başladı. Topa ilgisi olduğunu gördüm. Birkaç deneme yaptım. Baktım attığım topa vurmaya, sürüklemeye başladı. Topun peşine koşuyor, alıp topu bana getirebiliyor. İşletmemizin maskotu oldu" diye konuştu.

20 yıldır kasaplık yaptığını aktaran Varol, "Çok hayvan kestim. Ama hayatımda ilk kez Cabbar'ı kesmeye kıyamadım. Cabbar'ı asla kesmeyeceğim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Küçükbaş hayvanın topla oynaması, sahibi ile vakit geçirmesi, inegöl spor forması giymesi, koşması

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

==============================================

YORGUN PELİKAN BAKIMA ALINDI

MERSİN'in Mut İlçesi'nde vatandaşlar tarafından bulunan pelikan tedavi edilip Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne teslim edildi.

Güme Mahallesi'nde yorgun ve bitkin halde bulunan pelikan, Veteriner Hekim Levent Çelebi tarafından muayene edildi. Pelikan'ın bitkin halde olduğunu ifade eden Çelebi, "Birkaç gün istirahate alacağız. Daha sonra muhtemelen kendisini toparlar. Tekrar doğal yaşama gönderilir. İlaç olarak antibiyotik yaptık. Vitamin mineral desteği sağladık. Biraz güçsüz kalmış. Gücünü artırma açısından 3-4 gün daha antibiyotik ve vitamin desteği sağlarsak muhtemelen toparlar. Şu an herhangi bir kırık gözükmüyor. Güçsüz kaldığı için de uçamamış. Sürüden ayrıldığı için de en uygun bulduğu yere inmiş" dedi.

Tedavisinin ardından Ak Pelikan cinsi kuş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Muazzez Cüce'ye teslim edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Pelikan araçtan indirilirken

Veteriner Hekim pelikanın gagasını bantlarken

Veteriner Hekim pelikanın muayene ederken

Veteriner Hekim pelikana iğne yaparken

Veteriner Hekim pelikanın ayaklarını dezenfekte ederken

Veteriner Hekim Levent Çelebi bilgi verirken

Veteriner Hekim Levent Çelebi tarafından pelikanın gagasından yiyecek verilirken

Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Muazzez Cüce

pelikanı incelerken

Pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar taşınıp araca konurken

Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, açıklama yaparken

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)

=======================================================

FUTBOL ANTRENÖRLÜĞÜ KURSUNA BELEDİYE BAŞKANININ ADINI VERDİLER

TÜRKİYE Futbol Antrenörler Derneği Edirne Şubesi, 10 gün sürecek 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursuna Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın adını verdi. Kursa adının verilmesini 'çok farklı' bir ödül olarak nitelendiren Gürkan, "Gerçekten hem siyasi yaşamımda hem de yöneticilik yaşamımda çok ödül aldım. Çok fazla, ama bu bir anlamda ödül ve bu ödül bana çok farklı geldi." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Edirne Şubesi, 10 gün sürecek olan 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursu açtı. Çok sayıda futbol antrenör adayının katıldığı kursa ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın adı verildi. Kel Aliço Kamp Eğitim Merkezi konferans salonundaki kursun açılışı için program düzenlendi. TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan Öztürk ve antrenör adaylarının yanı sıra programa kursa adı verilen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da katıldı.

TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan Öztürk, yaptıkları kurs ve seminerlere spora destek olan kişilerin isimlerini verdiklerini ifade ederek, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Genel Merkezi'nin birlikte düzenlediği Edirne Şubesi'nin organizasyonu gerçekleştirdiği C futbol antrenörlüğü kursuna hoş geldiniz. TÜFAD olarak yaptığımız kurs ve seminerlerde, 'insanlar yaşarken anılmalıdır' sözünün doğruluğuna inandığımız için saygı, vefa, kadirşinaslık örneğini kendimize ilke edinerek, Türk futboluna ve Edirne futboluna emekleri geçen değerli spor adamları ve spor sevdalıların isimlerini zaman içerisinde kurs ve seminerlerle bir bir vermeye devam ediyoruz. Bugünkü kursumuza Edirne Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden itibaren Edirne sporun ve sporcusuna verdiği değerle dikkatlerimizi çeken Recep Gürkan'a kursumuzun adını vermekten büyük onur ve kıvanç duyuyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kursa adının verilmesini 'çok farklı' olarak nitelendirerek, bunu bir ödül olarak kabul ettiğini söyledi. Sporla çok ilgili olmamasına rağmen spora ve sporculara destek vermeye çalıştığını ifade eden Gürkan, "Gerçekten hem siyasi yaşamımda hem de yöneticilik yaşamımda çok ödül aldım. Çok fazla, ama bu bir anlamda ödül ve bu ödül bana çok farklı geldi. Çünkü şunu samimiyetle itiraf edeceğim ki ben böyle sporla çok ilgili biri değilim. Hatta hayatım boyunca iki kez spor yapmış ikisinde de birinde sol, diğerinde sağ ayak bileğimi kırmış birisiyim. Sporla bu kadar ilgiyim. Ama şuna çok inanırım, bir toplumun temel dinamiklerinden biri spordur. Düzgün insan, sadece fiziksel anlamında değil, hayata bakış anlamında, karakter anlamında da düzgün insan yetiştirmenin en temel ve en bilimsel yollarından biri de spordur. İnanıyorum ki arkadaşların ismimi vererek beni onurlandırdığı antrenörlük kursu hepinizi için başarı geçecektir. Kurstan sonra alacağınız belgelerle antrenörlük yaşamınızın çok parlak başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Umuyorum ki hepiniz gönlünüzdeki hedefinizdeki yere biran önce kavuşursunuz. Kursa benim ismimi vererek beni onurlandırdınız çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan, kursa adını verdikleri Recep Gürkan'a günün anısına plaket verdi. 30 adayın katıldığı 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursu 1-10 Kasım tarihleri arasında Edirne'de yapılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kurs afişi ve Recep Gürkan'ın salona girmesi

-Belediye Başkanı Gürkan detay

-Salondakilerle selamlaşması

-Salondan genel katılımcılar

-Kurs afişi

-Erdoğan Öztürk'ün konuşması

-Recep Gürkan'a plaket verilmesi

-Recp Gürkan'ın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

========================================

BUDANAN ÇINARIN YAPRAKLARINI TOPLADILAR

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Koruma Kurulu'ndan alınan izinle asırlık çınar ağacı budandı. 800 yıllık olduğu tahmin edilen ağacın yapraklarını toplayan bazıları ise bu yaprakların eklem ağrılarına faydalı olduğu savundu.

Yalvaç merkezde 800 yıllık olduğu tahmin edilen koruma altındaki çınar ağacı bazı dallarının kopma tehlikesi nedeniyle Yalvaç Belediyesi tarafından Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan özel izinle Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli mühendis gözetiminde budandı. Bu işlem sırasında bölge halkı ağacın yapraklarını toplamaya başladı.

Çınar ağacı yaprağının kaynatılıp içilmesi halinde eklem ağrılarına faydalı olduğunu savunan vatandaş, topladığı yaprakları poşetlere doldurdu. Bazıları ise ağacın sürekli egzoz dumanına maruz kaldığını belirterek, faydasından çok zarar vereceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Çınar ağacının budanmasından kesitler

Yaprak toplayanlarla soru cevap şeklinde röportaj

Yaprak toplayanlardan detay görüntüler

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta),

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ford Otosan Yeniköy Gölcük Politika Güncel Haberler

title