Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KARAYA OTURAN YUNAN BAYRAKLI TANKER KURTARILDIÇANAKKALE Boğazı'nda dün (salı) sabaha karşı Nara Burnu açıklarında karaya oturan 183 metre boyunda ve 28 bin 553 groston ağırlığındaki Yunanistan bandıralı 'Krıtı Sea' isimli tanker, bugün Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne...

1)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KARAYA OTURAN YUNAN BAYRAKLI TANKER KURTARILDI

ÇANAKKALE Boğazı'nda dün (salı) sabaha karşı Nara Burnu açıklarında karaya oturan 183 metre boyunda ve 28 bin 553 groston ağırlığındaki Yunanistan bandıralı 'Krıtı Sea' isimli tanker, bugün Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kıyı Emniyeti-9, Kurtarma-4 ve Kurtarma-5 isimli römorkörlerin kurtarma çalışmalarıyla karaya oturduğu yerden kurtarıldı. Çanakkale Boğazı Nara Burnu açıklarında, Malta'dan Gürcistan'ın Batum Limanı'na giden, 183 metre boyunda ve 28 bin 553 groston ağırlığındaki Yunanistan bandıralı 'Krıtı Sea' isimli tanker, dün sabah saat 05.30 sıralarında belirlenemeyen bir sebeple arızalanıp, karaya oturmuştu. Geminin kaptanı durumu, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Kendi imkanlarıyla kurtulamayan tankere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Kıyı Emniyeti-9, Kurtarma-4 ve Kurtarma-5 isimli römorkörler kurtarma çalışması için müdahale etti. Kurtarma çalışmaları sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot güvenlik amacıyla devriye görevinde bulundu. Kıyı Emniyeti-9, Kurtarma-4  ve Kurtarma-5 isimli römorkörlerin sabah saatlerinde başlayan kurtarma çalışmalarının öğle saatlerine doğru tamamlanmasının ardından Yunanistan bandıralı Krıtı Sea isimli tanker, karaya oturduğu yerden kurtarıldı. Römorkörler eşliğinde Biga'ya Şevketiye'ye götürülen tanker burada demirletilecek. Ardından idare ve adli kontrollerinin tamamlanmasının ardından geminin normal seyrine devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Karaya oturan tankerin görüntüleri (ilk 14 saniyesi arşiv görüntüsü)

-Tankerin kurtarılmasından görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

2)HERO YAZILI TİŞÖRT GİYEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALTINA ALINDI

BİLECİK'te Türkçesi 'kahraman' anlamına gelen üzerinde İngilizce 'HERO' yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk çarşı merkezinde gezerken polis tarafından gözaltına alındı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ramazan Öztürk arkadaşlarıyla beraber çarşıda gezerken tişörtündeki 'Hero' yazısı yüzünden bir anda terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sorgusu yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ramazan Öztürk'ün babası Eyüp Öztürk bu durum karşısında şaşkınlığını dile getirirken bu tişörtlerin yasak olduğunu bilmediklerini oğlunun bu tişörtü aylardan beri giydiğini kendisinin de, oğlunun da  FETÖ ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Emniyete bilgi almak ve oğlunu görmek için gittiği fakat oğlunu göstermediklerini, durumu hakkında bilgi de vermediklerini sadece bu tişörtlerin yasak olduğunu ve savcının tutuklama talimatı bulunduğunu söylediklerini iddia etti. Öztürk, "Madem bu tişörtler yasak o zaman yetkililer neden vatandaşları uyarmadı, hiçbir basın kuruluşunda yasak olduğuna dair haber görmedik, yasak olduğunu bilseydik oğlum bu tişörtü de kesinlikle giymezdi. Bizim  FETÖ ile bir alakamız yokturö dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik FETÖ mensuplarının suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde "Hero" yazan tişörtle duruşmaya girmişti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce, yaşanan tartışma üzerine Cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti.Emniyet yetkilileri ise bu tişörtlerin FETÖ terör örgütü reklamını ve propagandası yapmaya yönelik olduğu ve bu tişörtlerin satışının yasaklandığını belirttiler.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Hero tişörtü giyen gencin babası Eyüp Öztürk'ün konuşması

-Gencin fotosu

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/BİLECİK,

===================================================

3)ESKİŞEHİR'DE 'HERO' TİŞÖRTLÜ 2 GENÇ GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR'de üzerinde 'Hero' yazan tişört giyen G.A. (19) ve M.B. (24), polis tarafından gözaltına alındı. Eskişehir Valiliği tarafından 15 Temmuz tarihinde, Vilayet Meydanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe, üzerinde Türkçesi 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişörtle girmek isteyen G.A. ve M.B., Eskişehir Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Kutlamaları provoke etmek istedikleri belirtilen şüpheliler tören alanına girmeden polis tarafından gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamalarının sürdüğü öğrenildi.

ESKİŞEHİR, -

=====================================================

4)HURDAYA DÖNEN OTOMOBİLDEN SAĞ KURTULDU

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde,  kontrolünden çıkan otomobille refüje çarpıp taklalar atarak hurdaya dönen araç sürücüsü 43 yaşındaki Muharrem Donat yaralandı.

Bursa'dan makine parçaları alıp İnegöl İlçesi'ne dönmekte olan  Muharrem Donat yönetimindeki 16 PN 115 plakalı otomobil, iddiaya göre yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Yol üzerinde savrulan otomobil yolun sağındaki mobilya mağazasının kaldırım taşlarına çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisi ile havada taklalar atan otomobil yaklaşık 20 metre ileriye düştü.Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Muharrem Donat,  İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.   Donat, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yaralının görüntüsü

-Kaza yeri genel görüntü

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

=====================================================

5)GENEL-İŞ GENEL BAŞKANI ÇALIŞKAN: TÜRKİYE'NİN SENDİKAL HAKLAR KARNESİ KÖTÜLEŞİYOR

GENEL-İş Sendikası Genel başkanı Remzi Çalışkan, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen sendika üyeleriyle ilgili konuşurken, ihraçların hukuk dışı olduğunu dile getirerek, "Ülkemizin sendikal haklar karnesinin giderek kötülemesinden endişe duyuyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Genel Başkanı Remzi Çalışkan beraberindeki bölgedeki sendika şube başkanlarıyla birlikte KHK'larla ihraç edilen üyeleriyle ilgili Diyarbakır'da basın toplantısı düzenlendi. Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanlığı'nda yapılan toplantıda konuşan Çalışkan, OHAL hukuksuzluğunun devam ettiğini dile getirdi.  Son yayımlanan 692 sayılı KHK ile 306 üyelerinin ihraç edildiğini dile getiren Çalışkan, OHAL döneminde işini kaybeden üyelerinin sayısının 1961'e yükseldiğini, 28 üyenin ise, iş akitleri askıya alımış durumda olduğunu söyledi.

"15 TEMMUZ DARBESİNİ SANKİ İŞÇİLER YAPMIŞ GİBİ UYGULAMALAR GÜNDEME GELMİŞTİR"

Genel-İş Sendikası Genel başkanı Remzi Çalışkan, İhraç edilenlere yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğunu da ifade ederek, "OHAL hükümeti tarafından göreve getirilen belediye yönetimleri 1448 üyemizi işten çıkardı, 513 üyemizin iş akitleri ise KHK'larla feshedildi. Sendikamız, OHAL ilan edildiğinden bugüne üyelerimizin hukukunu savunmaktadır. İhraç edilen üyelerimize reva görülen muamele hukuk ve adalet dışıdır, evrensel hukuk ile insan hakları ihlalidir. Bugüne kadar ihraçlar konusunda gerek hükümet düzeyinde gerekse yerel resmi makamlar düzeyinde yürüttüğümüz temasların olumlu sonuçlar üreteceğini beklerken 692 sayılı KHK ile ne yazık ki OHAL döneminin başına dönülmüştür. OHAL döneminde, OHAL'in ilan edilmesine neden olan 15 Temmuz darbesini sanki işçiler yapmış gibi uygulamalar gündeme gelmiştir ve bu nedenle on binlerce çalışan hukukun temel ilkesi olan masuniyet karinesi bir kenara itilerek kamudan ihraç edilmiştir. Üyelerimizin hangi gerekçe ile işlerinden edilerek işsizliğe terk edildiklerini bilmek istiyoruz. Bunu bizler bilmek istiyoruz ama en çok da işsiz bırakılan üyelerimiz ve aileleri bu yanıtı almak ve neden açlığa terk edildiklerini bilmek istiyorlar"diye konuştu.

Genel-İş Genel Başkan Çalışkan, sendika üyelerinin KHK'larla ihraç edilmesinin Türkiye'nin sendikal haklar karnesini kötüleştirdiğine vurgu yaparak şöyle konuştu;

"Sendikamız hukukun gereği olan adil yargılamalar sonucu ortaya çıkacak yargı kararlarına her zaman olduğu gibi saygılıdır. Ancak, olağanüstü durum gerekçesiyle hukuk dışı işlemleri kabul etmek zorunda değiliz; bu işlemler hukuk dışıdır; meşru da değildir. Son olarak şunu da ilave edelim, OHAL Hükümetince yapılan ihraçları Sendikamız bundan sonraki süreçte sendikal hak ihlali olarak değerlendirecek ve bu çerçevede uluslararası sendikal gündeme taşıyacaktır. Çünkü, son KHK ile biri şube başkanı olmak üzere 5 şube yöneticimizin iş akdi feshedilmiştir. Bundan önceki fesihleri de sayarsak toplam 10 şube yöneticimizin çalışma hakları ellerinden alınmış durumdadır. Sendikamızın şube genel kurullarında işçilerin oylarıyla sendika yöneticiliğine seçilen üyelerimiz geçerli bir hukuki gerekçe sunulmadan işlerinden edilmişlerdir. Bu uygulamalar dünyanın her yerinde sendikal hak ihlalidir. Dünya'nın hiçbir yerinde sendika yöneticilerini bu tür yöntemlerle işsiz  bırakamazsınız. Daha doğrusu Dünya'nın hiçbir medeni ve demokratik devleti bu tür yöntemlere başvurmaz. Ülkemizin sendikal haklar karnesinin giderek kötülemesinden endişe duyuyoruz. Bu endişemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Açıklamaya katılanlar

-Çalışkan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Nara Burnu Eskişehir Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title