Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Güncelleme:

1)EŞİNİN BAŞINI ÖNCE DUVARA VURDU DAHA SONRA ÜZERİNE ÇIKIP TEKMELEDİESKİŞEHİR'de ayrı yaşadığı eşi Nesrin Işıklı Tiker'le (44) tartışırken eşinin başını duvara vurduktan sonra üzerine çıkıp defalarca tekmeleyen 51 yaşındaki Ayhan Tiker ikinci kez çıktığı hakim karşısında pişman olduğunu söyledi.

========================================================

2)SURİYELİLERİN ÇADIRLARI VALİLİK KARARIYLA YIKILDI

ADANA'da Suriyeli alilerin çadırları valilik talimatıyla yıkıldı. Suriyeli çoçuklar yıkılan çadırlardaki eşyalarını toplamaya çalıştı.

Adana Valiliği merkez Yüreğir ilçesi, Koza Mahallesi'nde çadırlarda oturan yaklaşık 200 Suriyeli ailenin Sarıçam İlçesi'ndeki konteyner kente götüreceğini bildirdi. 1 ay önce gönderilen tebligat karanına rağmen çadırları boşaltmayan aileler için bu sabah yıkım kararı verildi. Yüreğir Belediyesi ekiplerine ait iş makineleri tarafından kurulan çadırlar, çevik kuvvet polislerinin desteğiyle yıkıldı. Suriyeli kadın ve çocuklar yıkılan çadırlarda kalan eşyalarını toplamaya çalıştı. Bazı aileler ise yıkımı engellemek için yetkilileri ikna etmeye çalıştı.

Çadırları yıkılan aileler, otobüslere bindirilerek konteyner kente götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------

İş makinesinin görüntüsü

İş makinesinin çadırları yıkması

Suriyelilerin yıkıntılar arasından eşya çıkarması

Suriyeli çocuklardan görüntüler

İş makinesinin çalışması ve çadırları yıkması

Suriyelilerin görüntüsü

Bekleyen tomanın görüntüsü

Özel Harekat polislerinin görüntüsü

Polis ve itfaiye aracının görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 03'01" BOYUT: 184 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==========================================================

3)VAN'DA FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

VAN'da terör örgütü FETÖ/PDY'e yönelik yapılan operasyonda 'ByLock' kullandıkları da tespit edilen 16 kişi gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından bu sabah terör örgütü FETÖ/PDY yönelik bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, öğrgütün şifreli haberleşme programı bylock kullandıkları tespit edilen 16 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VAN/DHA

=======================================================

4)GAZİANTEP'TE FETÖ'DEN 3 TUTUKLAMA

GAZİANTEP'te, terör örgütü FETÖ/PDY'ye finans sağladığı gerekçesiyle 5 şirkete yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyon düzenlenen şirketlerde örgüt mensuplarına verilen tablo şeklindeki dua ve 1'er dolarlık 11 banknot ile doküman ele geçirildiği kaydedildi. Gözaltına alınan 4 şüpheliden birinin adli kontrol şartıyla salıverildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince ilimizde FETÖ/PDY Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına finans sağlayan şahıs ve bu şahıslara ait 5 şirkete yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında şahısların şirket ve adreslerinde yapılan aramalarda 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda FETÖ/PDY örgütü tarafından örgüt içerisinde önemli konumdaki üst düzey örgüt mensuplarına verilen tablo şeklinde 1 adet kıtmir duası, 1 adet lale figürü, 1 Dolarlık banknotlar halinde 11 adet ABD Doları, çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Yakalanan şahısların adli mercilere sevki neticesinde şüphelilerden 1'i adli kontrol kaydı ile serbest bırakılmış, 3'ü tutuklanmıştır."

GAZİANTEP/DHA

==========================================================

5)ANTALYA'DAKİ HALK PLAJINDA TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

ANTALYA'da 5 yıldızlı otellerin bulunduğu Kundu bölgesindeki halk plajı, bakımsız görüntüsüyle dikkati çekiyor. Duşlardan suyun akmadığı, tuvaletlerin de kullanılamayacak kötü görüntüsü tepkilere neden oluyor. Turizm bölgesi Kundu'daki 5 yıldızlı otellerin bulunduğu alanda yer alan ve merkez Aksu Belediyesi'nin işlettiği halk plajı, bakımsızlık nedeniyle tepki çekiyor. Mardan Palace ile Topkapı otelleri arasındaki halk plajındaki duşlardan uzun süredir su akmıyor. Denize girdikten sonra yıkanmak isteyen yerli turistlerin yanı sıra bölgede oturan vatandaşlar, suların akmadığını görünce şok yaşadı. Plajdaki diğer olumsuz görüntü ise konteyner tuvaletlerin pislik içinde olması. Tuvaletlerin görüntüsü mide bulandırırken, vatandaşların ihtiyaçlarını tuvaletlerin kenarına yaptığı gözlendi.

Denize girenlerden Hasan Barater, evine yakın olduğu için bu plajı tercih ettiğini, ancak sular akmadığı için yıkanmaya eve gideceğini söyledi. Plaja gelen Ferhat Koç ise hizmetlerden memnun olmadığını kaydetti. Koç, "Duş almak için su bulamıyoruz. Tuvaletler kullanılacak gibi değil. İhtiyaçlarımızı denize bırakıyoruz. Doğru değil ama belediye buna bir çözüm bulamadı, birçok vatandaş bunu yapıyor" dedi. Celal Barater ise plajın suyunun otelden geldiğini kaydetti. Belediye görevlilerin plaja geldiği zaman otel çalışanlarının suyun vanasını açtığını dile getiren Barater, görevlilerin ayrılmasının ardından otelin vanaları tekrar kapattığını anlattı.

'TUVALETLERİN KAPISI ÇALINMIŞ'

Aksu Belediye Başkanı Ak Partili Halil Şahin ise plaja suyu yan otelden aldıklarını söyledi. Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nin (ASAT) otelin suyunu kesmesi nedeniyle bu sıkıntının oluştuğunu belirten Başkan Şahin, "Plajda ASAT'ın su borusu yok. Otel de gönüllü olarak bize su veriyordu. ASAT suyu kesince plaj susuz kaldı. Kendimiz ASAT'a abone olmaya karar verdik. Başka bir plajımızın da giyinme kabinlerinin ve tuvaletlerinin kapıları çalınmış. Buraların kapılarını yeniden yaptırdık. Ekiplerimiz bugün takacak. Sıkıntılarımızı en kısa sürede gidereceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Bir vatandaşın plajdan akmayan musluğa ve duşa gelişi

Vatandaşın tepkisi

Akmayan musluktan detay

Vatandaş röp 1

Vatandaş röp 2

Duşakabinlerden görüntü

Denizde yüzenlerden görüntü

Bozuk duştan detay

Denizdeki bir aileden detay

Plajdan genel görüntü

Plajda yürüyen bir kadının görüntüsü

Ayaklarını kuma gömmüş bir kadının şemsiyeyle kendini güneşten koruması

Başka bir duş kabininden genel görüntü

Kabinlerin kapılarındaki salyangozlardan görüntü

Kırık dökük tuvaletlerden görüntü

Lüks otellerden sahile pan

Kırılan musluklardan ve tuvalet parkelerinden detay görüntüler

Plajda açılmış içi pislik dolu çukurdan görüntü

Tuvaletini denize yaptığını söyleyen vatandaş röp

Sahilde yürüyen turist kadınlar ve çocukları

Halk plajı tabelasından görüntü

Büyük otellerden sahile pan

313 MB

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==========================================================

6)GÜNEYDOĞU GAZİSİNDEN DUYGULANDIRAN SÖZ ; VATAN İÇİN İKİ GÖZÜM DEĞİL, CANIM FEDA OLSUN

BİTLİS'te bölücü terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu iki gözünü de kaybederek gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen, "Vatan için iki gözüm değil, canım da feda olsun. Tekrardan olsa yine yaparım " dedi.

Çorum Valiliği tarafından Bitlis'te gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ve Mardin'de gazi olan Uzman Onbaşı Fatih Şahin'e Malül Gazi Rozetleri verildi. Valilikte düzenlenen törenle gazilik beratları iki gaziye takdim edildi. Törene Vali Necmeddin Kılıç'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile gazi yakınları katıldı. Törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, anadolu coğrafyasının sürekli şehit ve gazi istediğini belirterek, bu coğrafyada yaşayabilmek için vatan evlatlarının fedakarlıklarda bulunması gerektiğini ifade etti. Vali Necmeddin Kılıç, "Biz bu coğrafyada kıyamete kadar kalacağız. Ancak bu coğrafya bizden sürekli şehit istiyor, gazi istiyor. Bu coğrafya bizden bir bedel istiyor. Dedelerimizin, onların dedelerinin söyledikleri bir cümle var. Bu cümle, aklı ermeye başlayan çocuktan, 90 yaşına kadar gelmiş bir dedeye kadar gönüllerde olan bir cümledir. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' cümlesidir. İstikbal için, istiklal için ayağa kalktık. Biz diriyiz. Biz sürekli kazançtayız. Ölürsek şehit olur ahrette en yüce makama erişiriz, kalırsak gazi olur onurlu, şerefli yaşarız. PKK, FETÖ gibi örgütlerle mücadelede askerimizin rolü çok önemli. Güneydoğu'da gazi olan kardeşlerimize gazilik beratlarını takdim ettik. Aslında onlar bu beratları yaralandıkları an almışlardı. Ancak o onuru bugün şeklen sizlerin huzurunuzda takdim ettikö diye konuştu.

Vali Kılıç'ın konuşmasının ardından Bitlis'te gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen ve Mardin'de gazi olan Uzman Onbaşı Fatih Şahin de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.Gazi Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Şen, vatan için iki gözünü feda ettiğini belirterek, "Tekrar olsa yine yaparım Vatan için iki gözüm değil, canım da feda olsun. Tekrar olsa yine yaparımö ifadelerini kullandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roket saldırısı sonucu yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Şahin, "Mardin'de roket saldırısında yaralandım. Bir daha olsa tekrar gider tekrar yaralanırım. Önemli olan vatan toprağıdır dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Gazi Yusuf Şen ve Fatih Şahin beraatlarının taktimi

- Çorum Valisi Necmeddin Kılıç açıklama

Detaylar

(SÜRE: 4 Dk - BOYUT: 176 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

============================================================

7)GAZİANTEP'TE, MUSUL'UN DEAŞ'TAN KURTARILMASI KUTLANDI

IRAK'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Başkonsolos Muayad Omer Koperly ve konsolosluk çalışanları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programra Türkiye ve Irak milli marşları akındı.

Programda konuşan Saytorzomoz Koperly, Musul'un DEAŞ'tan tamamen temizlenmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Musul'un tarihi yerlerinin DEAŞ tarafından yıkıldığını dile getiren Koperly şunları dedi:

"2014 Haziran ayından buyana Irak'ın en büyük kenti Musul, DEAŞ tarafından işgal altındaydı. Musul'un kurtuluşu nedeniyle bugün bu programı düzenliyoruz. Bilindiği üzere 2014 yılından itibaren DEAŞ halkımıza karşı çeşitli zulümler yapmış, katliamlar yapmış ve cinayetler işlemiştir. Yine oradaki kültür mirasımız olan Hadır ve Nebi Yunus Camisini yerle bir etmiştir. Ayrıca bölgede bulunan azınlık olan Ezidi halka karşı çeşitli suçlar işlemiş ve özellikle Ezidi kadınları pazarlarda satma alçaklığında bulunmuşlardır. Bu işgalin sonucunda Musul'da yaşayan yaklaşık 1 milyon insan Irak'ın çeşitli kentlerine göç etmek zorunda kalmıştır. Musul'daki tahribattan ve işgalden dolayı ordumuz gerekeni yaparak kenti teröristlerden almışlardır. Musul'da ki tahribatı gidermek için kamuoyundan, kardeş ve dost ülkelerden destek bekliyoruz. Biz burayı tekrar imar ederek halkına sunmak zorundayız. DEAŞ terörüne karşı bize destek veren dost ve kardeş ülkelere tekrar teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Musul'un, DEAŞ'tan temizlenmesini anlatan tiyatro gösterisi yapıldı.

Görüntü Dökümü

------------

TTörenin yapıldığı salon

Törene katılanlar

Baş Konsolos Muayad Koperly'nin konuşması

Musul'un kurtulmuşunun temsili olarak anlatılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 158 MB

=====================================================

8)KAİDESİNİ YAPAN HER SİTEYE ATATÜRK BÜSTÜ

MERSİN'in merkez Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan her siteye Atatürk büstü dikme kararı aldı.

Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman, her koşulda sahip çıkacağı belirten Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Mezitli'de bulunan sitelerin kaidesini yapması şartıyla, Atatürk büstünün hediye verileceğini duyurdu. Talep halinde zaman zaman sitelere Atatürk büstü diktiklerini hatırlatan Başkan Tarhan, "Ancak son dönemde karalama kampanyaları nedeniyle yoğun bir istek oluştu. Bunun üzerine bizde karar aldık ve site içerisinde kaide oluşturan tüm sitelere Atatürk Büstünü hediye ediyoruz. İnsanlarımızda ki bu Atatürk sevgisini görünce daha çok gurur ve onur duydukö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Atatürk büstünden görüntüler

İşçilerin büstleri taşıması

Büstleri temizlemeleri

Büstlerin depoya yerleştirilmesi

Büstlerden görüntüler

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın konuşması

SÜRE: 02'52" BOYUT: 92.46 MB

Haber-Kamera : MERSİN,

=========================================================

9)GAZİANTEP'TE, YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Özdemir Bey Vaddesinde yol genişletme çalışmaları kapsamında bazı ev ve iş yerlerinin yıkımını gerçekleştirdi.

Şahinbey ilçesi Kahvelipınar Mahallesi Özdemir Bey caddesinde yer alan ev ve işyerleri yol genişletme çalışmaları kapsamında Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleşti. Önceden belirlenerek boşaltılan ev ve işyerleri çevre güvenliğinin alınmasının ardından iş makineleri ile yıkıldı. Cadde üzerindeki evlerin tamamı yıkıldıktan sonra cadde genişletilerek 6 şeritli yol yapılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin yüzde 80'nin de çarpık yapılaşma olduğunu ve bunun birçok sosyal alanda problem meydana getirdiğini söyledi. Bugüne kadar 6 bin 743 binanın belediye imkanları ile kamulaştırılıp yıkıldığı kaydeden Tahmazoğlu şunları söyledi:

"Şahinbey ilçesinin yüzde 80'inde çarpık yapılaşma var ve buna bağlı olarak; ulaşım, sosyal, okul gibi birçok alanda problem yaşıyoruz. Bizde göreve geldiğimiz günden beri Türkiye'de farklı bir model uygulamaya başladık. Bu uygulamamız ile belediyenin imkanları ile müteahhitleri devreye sokmadan belediye bütçesinden 499 milyon lira tutarında 6 bin 743 adet binanın kamulaştırmasına ve yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi ise Özdemir Bey Caddesi üzerindeki ev ve iş yerlerinin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız Özdemir Bey caddesini 6 şeride çıkartarak ulaşım sorununu çözeceğiz. Ayrıca Karataş'ta yapımı devam eden İbni Sina şehir hastanesine güçlü bir ulaşım ağı sağlamış olacağız."

Görüntü Dökümü

-------------

Yıkılacak ev ve işyerleri

İş makinelerinin ev ve iş yerlerini yıkması

Mehmet Tahmazoğlu'nun açıklaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 150 MB

==========================================================

10)KARGILAR İÇERİSİNDE 600 KİLO KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde jandarmanın özel eğitimli köpeklerle yaptığı aramada kargılar arasında kurumaya bırakılmış 600 kilo kubar esrar ve dişi hintkeneviri bitkisi ele geçirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Serik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Serik'e bağlı Çakallık Mahallesi Tallık mevkiinde kargılar içerisinde ekilmiş daha sonra da kurutulmaya bırakılmış kubar esrar ile dişi Hint keneviri olduğu bilgisine ulaştı. Jandarma KOM Şube'ye bağlı özel eğitimli arama köpekleri 'Çıtır' ve 'Karbon'un da getirildiği operasyonda bölgede arama yapan ekipler 7 ayrı noktada kurumaya bırakılmış boyları 1-3 metre arasında değişen toplam 600 kilo kubar esrar ve dişi hintkeneviri bitkisi ele geçirdi. Operasyonda esrar maddelerini sulama amaçlı su boruları ve su motoruyla bir bidon akaryakıt da bulundu.

Esrar maddelerinin kim ya da kimler tarafından ekildiğiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------

Olay yerine jandarma ekipleri gelirken

Ayrı noktalarda kesilmiş halde kurumaya bırakılan esrar maddeleri

Sulama boruları ve su motoru

Jandarma köpekleri olay yerinde inceleme yaparken

Esrar maddeleri kamyona taşınırken ve yüklenirken

Jandarma ekipler olay yerinden ayrılırken

05.20

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Halil Şahin Antalya Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
title