Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Samsunlu şehidi 5 bin kişi uğurladıHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Mete Yahşi, düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Samsunlu şehidi 5 bin kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Mete Yahşi, düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Samsun'da toprağa verildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Miray babasının tabutunu öptü. Şehit annesi Nazmiye Yaşhi ise, "Benim karagözlü oğlum, 'geleceğim' diyordun geldin. Hadi kalk eve gir" diyerek ağıt yaktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı Bölgesi'nde önceki gün PKK'lı teröristlerin taciz atışı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alındı. Bu sırada babasının tabutu başına getirilen kızı Miray babasının Türk bayrağına sarılı tabutunu öptükten sonra gözyaşlarına boğuldu. Miray'ı amcası Ethem Yahşi kucağına alarak sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit annesi  Nazmiye Yahşi ise, "Benim karagözlü oğlum, 'geleceğim' diyordun geldin. Hadi kalk eve gir benim karagözlü yavrum" diyerek ağıt yaktı. Şehit babası Orhan Yahşi ise ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin eşi Yasemin Yahşi ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

YOĞUN KATILIM

Evin önünde alınan helalliğin ardından cenaze aracına konulan şehidin tabutu, tören için Büyük Cami'ye getirildi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti ve CHP Samsun milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri erkan, protokol üyeleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası top arabasına konulan şehidin cenazesi, İlkadım İlçesi Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Evinin önünden

Şehidin eşi, annesi ve babası ve çocuğundan detay

Helallik alınması

Camiye getirilmesi

Camideki törenden detay

Cenaze namazı

Detaylar

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, -

=========================================

Bakan Soylu: Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin değerlendirmede bulundu, "Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki aylarda operasyonlar hem yoğunlaşacak, hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek" dedi.

Sabah saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı, vatandaşlarla, STK temsilcileri ve Belediye Meclis üyeleriyle bayramlaştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan sonra söz alan Bakan Soylu, "Her birinizin ayrı ayrı Kurban Bayramı'nı kutlarım" diye başladığı konuşmasını uyarılar üzerine, "Ramazan Bayramı'nızı kutlarım" diyerek düzeltti.

"DÜNYAYA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR"

Türk milletinin cesaretli ve cengaver bir millet olduğunu belirten Bakan Soylu, " 80 milyonun her bireyi bu fırsatı ve bu dönemi iyi yönetmeli. Millet ve devlet tarihimizde de çok önemli bir fırsat önümüzde duruyor. ya sıçrayarak yükseleceğiz, ya da FETÖ'nün ve başka örgüt ile unsurların başaramadığı anlayışlara durarak teslim olacağız. Önümüzdeki kara nokta budur. İkincisine uzağız, birincisine yakınız. Bizim milletimiz korkak değildir. Cesaretli ve cengaver bir millettir. Şu topraklardan bizi ne zaman söküp atmak isteseler can verdik, devletimizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı vermedik. Devletlerimizi yıktılar, ismini değiştirdik, aynı ruh kökeniyle beraber yeniden kurduk. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat durmaktadır ve yapacak çok işimiz var. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var. Geleceğimize bırakacağımız çok güçlü bir mirasımız var. Bunu hep birlikte yapmakla yükümlüyüz" dedi.

"TARİHİ FIRSAT ÖNÜMÜZDE DURMAKTADIR"

Tüm güvenlik güçlerinin en üst düzeyde dikkat ve moralle görevlerinin başında olduğunu kaydeden Bakan Soylu, "Tarihi fırsat önümüzde durmaktadır. Bugün topyekün Türkiye'ye çullanmalarının ve etrafında hatlar açarak Türkiye'yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur. Kahraman arkadaşlarımız, Hatay'a intikal etmeye çalışan 5 DAEŞ'li teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdi. Bu şu demektir; 'Sen milletime bir şey yapma. Ben onun üzerine atlayarak onu etkisiz hale getireyim. Benim canıma ne olursa olsun.' 2 terörist dün etkisiz hale getirildi. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, her biri en üst seviyede  dikkatle ve yüksek bir moralle görevinin başındadır" diye konuştu.

"TARİHİN EN ÖNEMLİ TERÖRLE MÜCADELESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

Önümüzdeki aylarda terörle ilgili operasyonların yoğunlaşacağını ve bu operasyonlarda farklı neticeler alınacağını vurgulayan Bakan Soylu şöyle devam etti: "Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki aylarda operasyonlar hem yoğunlaşacak, hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek. Şehirlerdeydiler, şehirlerin yakınlarındaki köylerdeydiler ama tasfiye ettik. Sınırlarımızdan içeri girmelerini engelleyebilmek için Suriye ve İran sınırı başta olmak üzere duvarlar gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırının önemli bir bölümünü duvarla kapattık. Teknolojik bir takım katma değerlerle de besleyeceğiz ve oraları emin bir hale getireceğiz. Aynısını İran sınırımızda da ihale ettik, yapılmaya, şimdi de mayınlar temizlenmeye başlandı."

Terör örgütü PYD'den PKK'ya yeni nesil silahlar aktarıldığını bildiklerini ifade eden Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Elbette ki terör örgütü ve ona talimat verenler bu cennet coğrafyanın kendi istediği gibi yürümesini istemeyeceklerdir. Ama takatları tükenmektedir. PYD'yi, bir terör örgütünü Suriye'de kendi ortağı gibi gösterip onun üzerinden, yine PKK'nın Suriye kolu olan PYD'den PKK'ya yeni nesil silahlar aktarıldığını biliyoruz. Bu yeni nesil silahlarla milletimizin canını acıtmak istediklerini de biliyoruz. Bize dost gibi görünenlerin, aynı masa etrafında olduğumuz zaman demokrasiden, barıştan, evrensel hukuktan bahsedenlerin aslında bu samimiyetlerinin ne olduğunu şu ortaya çıkan tablo net bir şekilde bize göstermektedir. Bunların da üstesinden geleceğimizi ve bunları da mağlup edeceğimizi söylemek istiyorum. Şimdi bam başka bir tablonun içerisindeyiz."

Bayramları karıştırdığını hatırlatan Bakan Soylu, "Bazen yorgunluktan, Ramazan Bayramı'nı, Kurban Bayramı'nı karıştırırsınız ama işin aslını karıştıramazsınız. İşin aslı önemlidir. Bu vesileyle tüm bu şehrin yaşayanlarının Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan'ın bayramlaşması

Bakan'ın konuşması ve detaylar

HABER: FATİH TURAN - KAMERA: SELÇUK BAŞAR / TRABZON

======================================================

Bakan Çavuşoğlu: Başkalarına saygı duymak düşer

KATAR kriziyle ilgili bölgedeki diğer ülkelerin 'Katar'daki Türk üssünü kaldır, kapat' şeklindeki talebine 'bu olmaz' diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her şeyden önce bir ülkenin egemenliğini ihlal ediyorsun. İkincisi uluslararası hukuku ihlal ediyorsun. Burada da iki ülkenin egemenliğine saygısızlık yapıyorsun. Bu anlaşma Türkiye ile Katar arasındadır, başkalarına ancak saygı duymak düşer" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Elmalı İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, İl Başkanı Rıza Sümer, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve parti yöneticileriyle birlikte Elmalı Belediyesi'nin saat 11.00'de Belediye Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşma programına katıldı.

BATI ANTALYA'YA YOL MÜJDELERİ

Elmalıların bayramını kutlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Elmalı, Korkuteli, Kaş, Demre, Finike, Kemer, Kumluca ilçelerinin bulunduğu Batı Antalya bölgesinde planlanan duble yol projeleriyle ilgili müjdeler verdi. Vatandaşların güvenli yollardan gitmek durumunda olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bayramdan sonra Korkuteli-Elmalı bölünmüş yol çalışmalarının başlayacağı ve ardından da Finike- Elmalı arasının bölünmüş yol yapılacağını anlattı. Elmalı'dan Kaş'a ve Kalkan'a da çok güzel bir şekilde yol götürüleceğini anlatan Çavuşoğlu, "Antalya'dan çıktığınızda sahilden tüneller, viyadüklerle duble yol olarak Kalkan'a kadar gidilebilecek" dedi.

'2 MİLYAR ÜMMETTEN SORUMLUYUZ'

Referandumdan evet çıkmasının sonra Türkiye'de ekonominin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüğü, terörle mücadelenin daha kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü de dile getiren Çavuşoğlu, "Türkiye'nin sınırları sadece Misak-ı Milli ile sınırlı değil. Dünyanın her yerindeki mazlumlara Ramazan'da yardımlarımızı ulaştırdık. Çünkü bizim sorumluluğumuz sadece vatandaşlarımızla ilgili değil, sadece yurtdışındaki vatandaşlarımız, akraba soydaşlarımızla da ilgili değil. Dünyadaki 2 milyar ümmetten sorumluyuz" diye konuştu.

KATAR'DAKİ ÜSSÜN KALDIRILMASI TALEBİ

Herkesin gözü kulağının Türkiye'de olduğunu ve 'Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek' diye baktıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, son dönemdeki Katar kriziyle ilgili de şunları söyledi: "Şimdi Katar ve diğer ülkeler arasındaki krizin çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyoruz. Ramazan ayında oradaki kardeşlerimizin ilacı, gıdasında yapılan kısıtlamaları, ambargoları doğru bulmuyoruz. Sorunlar olabilir, sorunların çözüm mercii masadır, koyarsınız masaya, ondan sonra nasıl çözersiniz bunu konuşursunuz. Kendi aranda çözemiyorsan arabulucu istersiniz. Aynı Kuveyt'in yaptığı gibi, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Ama taleplerin içinde 'Katar'daki Türk üssünü kaldır, kapat dersen' bu olmaz. Her şeyden önce bir ülkenin egemenliğini ihlal ediyorsun. İkincisi uluslararası hukuku ihlal ediyorsun. Burada da iki ülkenin egemenliğine saygısızlık yapıyorsun. Bu anlaşma Türkiye ile Katar arasındadır, başkalarına ancak saygı duymak düşer. İki egemen ülke oturur anlaşır ve bu üslerin hedefinin Körfez'deki kardeşlerimize dışarıdan gelecek tehditlere karşı koruma amaçlı olduğunu söyledik. ve o ülkelere de zamanında beraber koordine edelim diye söyledik. Siz kendi aranızdaki çekişmeden dolayı Türkiye'yi de hedef alırsanız, Türkiye'nin de basit bir ülke olmadığını anlamalısınız. Biz sizlere kardeşçe yaklaşıyoruz, sorunları beraber çözelim diyoruz. O ülkelere de kardeşimiz diyoruz, aynı anlayışımızı da o ülkelere göstereceğiz."

YÖRÜK GELENEKLERİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ

Bu bayramda Alanya'nın yaylasındaki babasına bayramlaşmak için gidemediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, "Baba da yaylada bu bayram da gidemedim. Kızımı gönderdim vekaleten. Kızım da bu sene üniversiteyi bitirdi, hukuk mezunu oldu. Dedim 'hadi bu sene babama git', dedesine gitti. Yaylada da geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Yörük geleneklerini, şimdi babamın 2 bin civarı keçi, koyun, kuzusu vardır. Bunlar ticari değildir, Yörük geleneklerini devam ettirmek içindir. Kışın 500- 600 olur çünkü bakması zor. İnşallah ömrümüz yettikçe bu geleneğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun alana gelişi

Bakan çavuşoğlu'nun salona girişi

Bakan Çavuşoğlu detay görüntü

Bakan Çavuşoğlu konuşması

Salondan detay görüntü

Bayramlaşmadan detay görüntü

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=====================================

Askerileri taşıyan otomobil devrildi: 1 şehit, 5 yaralı (2)

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili olarak Sivas Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada sabah saatlerinde Yıldızeli ilçesi Banaz Köyündeki Pir Sultan Abdal Anma şenliklerinde emniyet tedbiri almak için görevlendirilen Jandarma Komando Birliği'nde görevli 6 uzman jandarma erbaşın içinde bulunduğu Uzman Jandarma Onbaşı Murat Yalçın'ın kullandığı 58 TY 613 plakalı otomobilin DSİ kavşağında refüje çarpma sonucu devrildiği belirtildi. Kazada yaralı olarak cumhuriyet Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Jandarma Uzan Onbaşı Hamza Dede'nin şehit olduğu, Jandarma Uzman onbaşılar Mevlüt Gümüş (23), Murat Yalçın (23), Bekir kra(23), Sefa Özdemir (23) ve Muhemmet Tekin (23) yaralandı. Yaralı 5 askerin kentteki hastanelerde ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

HASTANEDE TÖREN

Bekar olan şehit Uzman Jandarma Onbaşı Hamza Dede için hastane morgunda otopsi yapıldı. Ardından morg çıkışında tören düzenlenerek şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşı memleketine uğurlanmak üzere havaalanına götürüldü.

Görüntü Dökmü:

------------------------

-Hastane öe morgdan göüntüler

-Morg önündeki askerler

-Cinzenin alınması

-Saygı duruşu ve özgeçmişinin okunması

-Cenaze aracına konularak götürülüşü

-Fotoğnafı

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SIVAS, DHA)

================================

Diyarbakır'da polis, halkı sokağa döken tacizciyi arıyor (2)

POLİS, OKUL ÖNÜNDE ÖNLEM ALDI

Tacız olayının yaşandığı Merkez Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu önünde TOMA ve zırlı araçlarla polis sıkı güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri ayrıca okulun içerisindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler ışığında eşkali belirlenen taciz şüphelisini her yerde araya polis, bir taraftan da okuldaki ve güzergahtaki işyerlerine ait güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Görüntü Dökümü

-Okulun tabelası

-Okulun kapısında bekleyen TOMA

-Güvenlik önlemi alan sivil polisler

-Polis zırhlı araçları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

====================================

İzmir Aydın Otoyolu'nda tehlikeyi yolculuk

Motosikletleriyle tehlike saçtılar

İZMİR Aydın otoyolunda, plakalarını kapatan üç motosikletinin yaptığı tehlikeli yolculuk, sosyal medyada yayımlandı. Zaman zaman motosikletlerinin üzerine uzanır şekilde saatte 140 kilometre hızla kullanan sürücüler, kendi canlarını hiçe saydıkları gibi diğer araçları da tehlikeye düşürdü.

Bayramın birinci günü İzmir Aydın otoloyolunda, ölüme davetiye çıkartılan görüntüler yaşandı. Otoyolun Selçuk bölümünden yola inen üç kişi, saatte 140 kilometre hıza kadar çıktıkları otoyolda, motosikletlerinin üzerine uzanır şekilde kullanmaya başladı. Selçuk- Germencik arasında giden sürücüler, kendi canlarını hiçe saydıkları gibi diğer araçları da tehlikeye düşürdü. Tanınmamak için plakalarını kapatan sürücülerin yaşattıkları korku dolu bu anlar, bazı vatandaşlarca cep telefonlarına kaydedildi ve sosyal medyadan yayımlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Motosikletlerin otoyoldaki tehlikeli yolculuğu

Haber: İZMİR

====================================

10 kişinin bulunduğu otomobilin bagajında tehlikeli yolculuk

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişinin doluştuğu otomobilde yer olmadığı için bagajda seyahat eden genç, görenleri korkuttu.

İslahiye- Hassa Karayolu'nda öğle saatlerinde ilerleyen sürücüsünün adı öğrenilemeyen 27 HH 022 plakalı otomobil dikkat çekti. İçinde aralarında çocukların da bulunduğu 10'a yakın kişi olan otomobilin açık bagajında da bir gencin yolculuk yaptığını görenler, gözlerine inanamadı. Ön bölümünde bile çocukların bulunduğu, içerisi tıklım tıklım olan otomobilin bagajında bidon ve pusetle birlikte kaportaya oturur halde yolculuk yapan genç, zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi. Çevredeki sürücülerin gözlerine inanamadığı ve korkulu anların yaşanmasına yol açan otomobil, tehlikeye rağmen ilerleyip bir süre sonra gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

İslahiye- Hassa karayolu

İçerisi dolu olan otomobil

Otomobilin hareket etmesi

Bagajdaki genç

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir ÇELİK-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

Genç kadın duvarda asılı tüfek düşünce boynundan vuruldu

KONYA'da iddiaya göre evinin girişindeki balkonda otururken duvardaki çiviye asılı olan av tüfeğinin yere düşerek ateş alması sonucu evli ve 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Esra Dağ boynundan vurularak ağır yaralandı.

Olay saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Tatköy Mahallesi 16428 sokaktaki 2 katlı evin girişinde meydana geldi. Üst katta akrabaları oturan evli ve 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Esra Dağ iddiaya göre sigara içmek için kapının önüne çıktı. Girişteki balkona oturan Esra Dağ sigarasını içerken iddiaya göre kapının girişinde duvardaki çiviye asılı olan ruhsatsız av tüfeği yere düşerek ateş aldı. Boynundan vurulan genç kadın ağır yaralandı. Silah sesini duyarak aşağıya inen akrabaları Esra Dağ'ı kanlar içinde buldu.

Olay 112 acil servis ekiplerine haber edilirken, ağır yaralanan Dağ yakınları tarafından hastaneye götürülmek üzere bir araca bindirildi. Sille Mahallesi girişinde ambulansa nakledilen Esra Dağ, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç kadının hayati riskinin olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Polisin olay yerinde incelemesi

-Detay görüntüler

-Vurulan kadının vesikalık fotoğrafı

Haber-kamera:  Tolga YANIK/KONYA,. )

=========================================

Gazipaşa'da işyeri yangını

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde işyerinde çıkan yangında içerideki malzemeler zarar gördü.

Gazipaşa'ya bağlı İstiklal Mahallesi Manavlar Çarşısı'ndaki bir işyerinde dün saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Bayram nedeniyle kapalı olan işyerinden çıkan dumanı görenler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Kapalı olan işyerinin kepenk anahtarı kazma yardımıyla itfaiye erlerince kırıldı. Uzman ekip maske takarak işyerine girerek yangına müdahale etti. Elektrik aksamındaki kısa devreden kaynaklandığı düşünülen yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangında dükkandaki kuruyemişler zarar gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

İtfaiyenin gelişi

İtfiaye erlerinin işyerinin kilidini kırması

Kapının açılması ve çıkan dumanlar

İtfaiyenin çalışmasından

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya),

=========================================

Çanakkale feribot iskelesinde bayram yoğunluğu

ÇANAKKALE'de hem bayram ziyareti için yolda olanlar hem de son gün yoğunluğuna yakalanmamak için bir gün önce yola koyulan tatilciler feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Öğle saatlerinden itibaren Çanakkale feribot iskelesindeki araç kuyruğu 1 kilometreyi buldu.

Arife günü Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri adreslere gitmek için başta İstanbul olmak üzere Trakya'daki çeşitli kentlerden yola çıkan sürücüler, önemli bir geçiş güzergahı olan Çanakkale Boğazı'nı geçebilmek için boğazın Avrupa yakasındaki Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir iskelelerinde 5 kilometreye varan araç kuyrukları oluşturmuştu. Feribot iskelelerinde bayramın birinci günü Arife gününe göre daha sakin geçerken bugün ise yine yoğunluk yaşandı. Bu defa yoğunluğa hem bayram ziyareti için yollarda olanlar hem de son gün yaşanması olası yoğunluğu göz önüne alarak bir gün önceden yola çıkanlar neden oldu.

Çanakkale'nin Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki Eceabat ve Gelibolu İlçelerinde yaşayan yakınlarına bayram ziyaretine gitmek üzere feribot iskelesine gelenlerin boğazı geçmesi hiç de kolay olmadı. Yaklaşık 1 saat feribot sırası beklemek zorunda kaldılar.

Çanakkale'nin turizm merkezleri Bozcaada ile Assos bölgesinde tatillerini geçiren bazı vatandaşlar da yarın bayramın son günü olması nedeniyle feribot iskelelerinde olası yoğunluğun yaşanacağını göz önünde bulundurup tedbir amacıyla bir gün önceden dönüşe geçti. Ama, yine de feribot iskelesinde sıra beklemekten kurtulamadı. Çanakkale feribot iskelesindeki araç depolama alanından taşan araç kuyruğu Demircioğlu Caddesi'ne çift sıra olarak uzadı, Belediye Kavşağı'na yaklaştı. Feribot kuyruğu nedeniyle Demircioğlu Caddesi'nin iskeleye gidiş istikameti şehiriçi trafiğine kapandı.

Trafik ekipleri ise, hem şehiriçi trafiğinde yaşanan sıkışıklığı önlemek hem feribot sırasını düzenlemek için büyük çaba harcadı. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ise, yaşanan yoğunluğu Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında 4'er feribot ile tarife olmaksızın sefer yaparak eritmeye çalışıyor. Ayrıca, Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak seferlerine devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale Feribot İskelesi'nden görüntü

-Araç kuyruğundan görüntü.

-Feribot sırası bekleyen sürücüler ile röp.

-Trafik polislerinin trafik akışını düzenlemesinden görüntü

-İskeledeki ve boğazdaki seyreden feribottan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

===========================================

Alanya'da plajlar doldu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerli ve yabancı tatilciler sıcak havayı fırsat bilerek plajları doldurdu.

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan verilere göre hava sıcaklığının 36 derece, nem oranının ise yüzde 45 ölçüldüğü ilçede, sıcak havadan bunalan tatilciler serinlemek için denize akın etti. Ünlü Kleopatra ve Damlataş plajlarını dolduran yerli ve yabancı turistler denizin keyfini çıkardı. Bazı tatilciler ise sahil boyunca kurulan şezlonglarda güneşlenmeyi tercih etti.

Meteoroloji yetkilileri sıcak havanın bayram boyunca devam edeceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

-Plajdan genel görüntü

-Yüzen ve güneşlenen tatilcilerden görüntü

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

================================================

Sahiller serinlemek isteyenlerle doldu

ANTALYA'da, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de plaj ve mesire alanları dolup taştı.

Hava sıcaklığının 31, deniz suyu sıcaklığının 27 derece kaydedildiği turizm kenti Antalya'da, tatilciler güneşin, denizin ve yeşil alanların keyfini çıkardı. Konyaaltı Sahili'ni tercih eden kimi tatilciler kızgın kumlara yatıp bronzlaşırken kimisi de denizde serinleyip oynamayı tercih etti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hava sıcaklığının hafta sonunda 41- 42 dereceye ulaşacağı kaydedildi. Meteorolojik açıklama ardından uzmanlar, özellikle kalp hastaları başta olmak üzere hasta, yaşlı ve çocukların güneşe çıkmamaları uyarısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Sahilden genel görüntü

Plajdaki insan yoğunluğundan genel görüntü

Denizde yüzen çocuk, kadın görüntüsü

Güneşlenenlerden detay

Denizdeki su sporlarıyla eğlenenlerden detay

Haber: Süleyman EKİN-  Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

=====================================

Bodrum'da bayram eğlencesi su parklarına taşındı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde hizmet veren Aqualand su parkı,  düzenledikleri çeşitli etkinliklerle, bayramı fırsat bilip, gelen tatilcilere eğelenceli saatler yaşattı. Köpük partisi ile başlayan dansçıların şovları havuzlara taşındı.

Bodrum'un Ortakent Mahallesi'nde hizmet veren 8 havuzda 26 kaydırak ile hizmet veren ve 1 dalga havuzu bulunan Bodrum Aqualand'de bayram coşkusu havuzlara taşındı. Köpük partisinde, tatilciler, çalan müzikler eşliğinde çılgınca dans etti. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren tatilcilere dansçılarda eşlik etti. Köpük partisinin ardından eğlence dalga havuzuna taşındı. Dansçıların havuzda gösterdikleri performansları izleyenleri büyüledi.  Havuzda dans eden dansçılar ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı tatilciler, dansçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Su parkında bayram eğlencesi gün batana kadar devam etti.

Aqualand yönetimi etkinlerin Ramazan Bayramı ile başladığını ve yaz boyunca da çeşitli aktivitelerle devam edeceğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Köpük partisinden görüntü

-Dalga havuzu ve su kaydıraklarından görüntü

-Dalga havuzundan görüntü

-Dansçılardan görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

====================================================

Kan davası cinayeti sanıklarına dava açıldı

ADANA'da kan davası yüzünden husumetli oldukları ailenin içinde bulunduğu otomobili kalaşnikof silahlarla tarayarak 1 kişinin ölümüne neden oldukları öne sürülen Altınyüzük Ailesi'nden 10 kişiye, 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 80'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

21 Temmuz 2016'da  gübre alım satımı yüzünden iki grup Doğankent Mahallesi Mihmandar Caddesi'nde karşılıklı olarak birbirlerine silahlarla ateş açtı. Çatışmada 35 yaşındaki Ali Altınyüzük ile diğer gruptan 53 yaşındaki Hacı Gizlioğlu hayatlarını kaybetti. Bu olaydan sonra Altınyüzük ailesi ile Gizlioğlu ve Üzer aileleri arasında husumet başladı. Kamu görevlileri ve itibar gören kişiler iki aileyi barıştırmak için çaba harcadı ancak başarılı olamadı. İddiaya göre Mehmet Altınyüzük, karşı taraftan birileri ölmeden barışmayı kabul etmeyeceğini söyledi. 17 Nisan 2017'de merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nde Müslüm Üzer, oğlu Orhan ve torunu Hüseyin Üzer'in bulunduğu otomobile uzun namlulu kalaşnikof tüfek ve tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Müslüm Üzer öldü, oğlu Orhan ile torunu 9 yaşındaki Hüseyin Üzer ise, ağır yaralandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Altınyüzük ailesinden 9 kişi gözaltına alındı. 6 şüpheli tutuklanırken 4 şüpheli de adli kontrolle serbest bırakıldı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, saldırıyı Mehmet Altınyüzük'ün azmettirdiğini belirtirken, ilk olayda ölen Ali Altınyüzük'ün oğlu firari Celal Altınyüzük'ün polisi arayarak saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiğini, teslim olacağını söylemesine rağmen kaçtığına dikkat çekti. Savcı ayrıca Müslüm Üzer'in hayatını kaybettiği saldırıda otomobile 28 adet kalaşnikof mermisinin isabet ettiğini kaydetti. Savcı, Mehmet Altınyüzük hakkında tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme ve teşebbüse azmettirme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 80 yıla kadar, Celal, Ferhat, kuzeni Ferhat, Veli, İsmail, Mustafa, Ramazan, Zülkif Altınyüzük ile Cuma Müjdeci'ye aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 80'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, itiraz üzerine Mehmet ile Veli Altınyüzük'ün ara kararla tahliyesine karar verdi. Üzer Ailesi ise tahliyelere tepki göstererek hayatlarından endişe ettiklerini söyleyerek avukatları aracılığıyla itiraz etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ARŞİV)

Anayola giren aracın Üzer ailesinin içinde bulunduğu aracın önünü kesmesi

Bir şahıs tarafından araca ateş açılması

Ateş açan şahsın araca binip uzaklaşması

Üzer ailesinin içinde bulunduğu aracın

Aracın içinden çıkanların panik görüntüleri

Olay yerindeki ambulans ve kalabalığın görüntüsü

Ateş açılan aracın arşiv görüntüleri

Olaydan yaralı kurtulan Orhan Üzer ile röp.

Orhan Üzer'in yaralı gözünden detaylar

Olayda hayatı kaybeden Müslüm Üzer'in kardeşi Mehmet Üzer ile röp.

Çocuklarla röp.

Müslüm Üzer'in annesinin ağlarak konuşması

Anneden detay görüntü

Haber: Salih ÜÇTEPE  -Kamera: ADANA,

=================================================

Başkan Çiftçi: Şanlıurfa mağara şehridir

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Kızılkoyun Projesi'nin sürdüğü alanlarda incelemelerde bulunu. Çiftçi, Roma, Süryani ve hükümdarlığını Abgar'ın yaptığı Osrhoene (Edessa) Krallığı dönemlerine ait 61, kale eteğinde 72 ise mağara bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin tarihi dokusunun korunması amacıyla 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe ve Tılfındır Mahallesi'nde bulunan 'Kızılkoyun Projesi'nin sürdüğü alanlarda incelemelerde bulundu. Çiftçi, arkeolog ve uzman ekipler gözetiminde Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda Kızılkoyun'da Roma, Süryani ve hükümdarlığını Abgar'ın yaptığı Osrhoene Krallığı dönemlerine ait 61, kale eteğinde ise 72 mağara bulunduğunu belirtti. Kentte 2 bin civarında mağaranın bulunduğunu ifade eden Çiftçi, Roma döneminden kaldığı değerlendirilen mağaraların kent turizmine yeni bir soluk getireceğini ve mağara turizminin de önemli bir gelir ile tanıtım kapısı olmasının planlandığını kaydetti. Çiftçi, 5 yıldır Şanlıurfa'nın gündeminde olan Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede çalışmaların son sürat devam ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Şanlıurfa bir medeniyetler şehridir. Her medeniyetin izini burada bulabilirsiniz. Haleplibahçe havzasında ve hemen üst tarafındaki kale eteğinde şu an 57 mağara temizlendi ve restore edildi. Bu mağaralar aslında Nekropol alanlar yani milattan sonra 1'inci yüzyıldan kalma mağaralardır. Kale eteğinde gün yüzüne çıkan mağaralar ise birinci ve 2'nci yüzyıla, Kızılkoyun bölgesi de üçüncü ve dördüncü yüzyıla ait olan Roma dönemine ait olan medeniyetin izlerini görüyorsunuz. Burada tamamıyla ortaya çıkan mozaikler, tapınaklar, Roma döneminin askerleri, bunlar yeni buluşlar olarak Şanlıurfa Müze literatürüne kayıt altına alındı ve bazıları da Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

'ŞANLIURFA MAĞARA ŞEHRİDİR'

Şanlıurfa'nın restore edilmesi halinde 2 bin civarında mağarayı geçecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'yı tek bir özellikle ele alamazsınız. Şanlıurfa Peygamberler şehridir. Halil-ül Rahman, Halil İbrahim Peygamberin makamı, doğduğu mağara, şifalı suyu, kalenin hemen arka tarafında Eyyüp Peygamberin bu defa hastalandığında yattığı mağara, şifa bulduğu su, Eyyüp Nebi Beldesi, Eyyüp Peygamberin kabri, Şuayp Şehri Şuayp Peygamberin kurmuş olduğu bir antik şehir yani peygamberlerin izlerini buluyorsunuz dolaysıyla peygamberler şehri. Bu havzada çeşitçe Amazon Kraliçelerine ait krallıklara ait Roma dönemine ait bir sürü mozaik bulabiliyorsunuz ve orijinal yerinde sergileniyor. Mozaik şehrisiniz, 12 bin yıllık Göbeklitepe ile geçmişe gidiyorsunuz, ilk insanın yaşadığı ilk tapınağın kurulduğu ilk bir nevi ibadetin gerçekleştiği bir coğrafyadasınız ve Arkeolojik bir şehirsiniz. Şehrin hangi mahallesine bakarsanız bakın bir mağaraya denk geliyor. Bu mağara bir döneme ve bir medeniyete ait oluyor. O medeniyetin izlerini taşıyor ve mağara şehrisiniz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Mağaraların gün yüzüne çıktığı Kızılkoyun bölgesi

Kazı çalışmalarının yapıldığı alandaki mağara ve yapıları

Başkan Nihat Çiftçi kazı alanı gezmesi

Başkan Çiftçi ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Çukurca Samsun PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title