Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMEN, GELİN DUVAĞI UĞURLANDIBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin hayatının baharında şehit ettiği müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'nde tabutunun üzerine örtülen duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı.

1)ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMEN, GELİN DUVAĞI UĞURLANDI

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin hayatının baharında şehit ettiği müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'nde tabutunun üzerine örtülen duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşurken gözyaşlarına hakim olmayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Milli Eğitim camiası olarak yastayız. Mekanı cennet olsun. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır" dedi.

Ekim 2016'da müzik öğretmeni olarak atandığı Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen cuma günü PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısının hedefi olarak şehit ettiği müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, dün Batman'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya, buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından Osmancık Devlet Hastanesi'nden alınarak, öğretmen olan amcası Fatih Yalçın'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okunup, helallik alındı. Yalçın'ın tabutunun üzerine, beyaz duvak ile lise ve üniversite hayatı boyunca yer aldığı folklör ekibinde taktığı kırmızı yazma örtülürken, ağıtlar yakan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık, annesi Zehra, kardeşi 18 yaşındaki Atıf Aybars, babaannesi Şanal ve amcaları Ertuğrul ve Fatih Yalçın, taziyeleri kabul etti.

Helallik alınmasının ardından Şenay Aybüke Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Hükümet Konağı önüne getirildi. Burada düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesi, mesai arkadaşları, meslektaşları, yakınları ve binlerce Osmancıklı katıldı.

Yakınları genç öğretmenin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Baba Sadık Yalçın, kızının tabutunun başında metanetli kalmaya çalışarak, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha Allah'ın izniyle buradayız. Bizleri kimse yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk. Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırdı.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın bazı yakınları ve arkadaşları da bu sırada Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, gözyaşları içinde ağıtlar yaktı. Bu sırada, tabutun başında bekleyen öğretmen amca Fatih Yalçın, "Ağlamak yok. Dik duracağız. Eğilmeyeceğiz. Ağlamayın, kimseyi kendinize güldürmeyin" dedi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Yılmaz, Milli Eğitim camiası olarak yasta olduklarını belirterek, "Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır kaybetmeye mahkumdur. 80 milyon birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aybüke'nin hatırasını yaşatacağız. Ölüm mutlak. Bir gün herkesin kapısını çalacak. Ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalabilir ecel. Üzüntümüz Yunus ile aynı. 'Şu dünyadan bir nesneye yanar için göğnüm özüm, gencecik iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi'. Aybüke'nin daha çok yapacağı çok şey, daha çok söyleyeceği var idi. Bu millet kendisi için çalışanları ilelebet unutmaz. Bugüne kadar Aybüke öğretmenimiz dahil 151 öğretmenizi şehit verdik. Ancak Milli Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi, bayrağımız elden düşmedi, yarınlara olan ümidimiz hiç azalmadı. Milletimin başı sağ olsun Aybüke'nin mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Buradaki tören, dua edilmesinin ardından sona erdi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi daha sonra Beyler Çelebi Camii'ne götürüldü. Türk bayrağına sarılı tabuta, Şenay Aybüke Yalçın izci olduğu için izci fuları da konuldu. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, İlçe Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Hastane önünden detaylar

-Ağlayan vatandaşlardan detay

-Cenaze aracının gelişi ve gidişi

-Evin önünde aplayan vatandaşlar

-Şenay Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra Yalçın'ın tabura sarılması

-Şenay Aybüke Yalçın'ın arkadaşdarının tabuta sarılıp ağlaması

-Camiden detay

-Cenaze namazının kılınması

-Şenay Aybüke Yalçın'ın omuzlarda götürlmesi

(SÜRE: 2.31 Dk) - (BOYUT: 80.57 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Yusuf ÇINAR-Mustafa ULUSOY/OSMANCIK(Çorum),

====================================================

2)PYD İLE ÇATIŞAN ÖSO'LU 8 YARALI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

SURİYE'nin Halep kentine bağlı El Bab kırsalında terör örgütü PYD ile girdikleri çatışmada yaralanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu 8 kişi, Türkiye'ye getirilerek Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde tedaviye alındı.

El Bab kırsalında bulunan Şeyh Maksud Köyü'nde terör örgütü PYD ile çatışan bazı ÖSO askerleri yaralandı. Yaralılardan 8'i, sınır hattına getirilerek Elbeyli İlçesi'nde bulunan Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasında yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslara taşındı ve Kilis ile Gaziantep'teki hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Ambulansın gelişi

Yaralının sedye ile taşınması

Hastaneden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 68 MB

==================================================

3)GÜRPINAR'DA BİR KAMYONDA PKK'YA AİT ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

VAN'ın Gürpınar İlçesi Güzelsu mevkii Murataldı Mahallesi'nde bir kamyonette çok sayıda mühimmat ve bakım mazlemesi ele geçirildi.

Devriye görevi yapan güvenlik güçleri Gürpınar ilçesi Güzelsu-Başkale yolu Murataldı Mahallesi bölgesinde, şüphe üzerine bir kamyoneti durdurmak istedi. Güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçan kamyonet takibe alındı. Yapılan takip sonucunda kamyonet Taşdöndüren Mahallesi kırsalında terk edilmiş olarak bulundu. Alınan güvenlik önlemleri sonrası kamyonette yapılan aramada Van bölgesindeki PKK'lı teröristlere arktarılacağı değerlendirilen 25 adet AK-47 piyade tüfeği,  bu tüfeğe ait 40 adet şarjör, 197 adet el bombası, 5 adet RPG-7 roketatar, 50 adet anti tank roketatar mühimmatı, 50 adet roketatar sevk fişeği, 2 adet Bixi makinalı tüfek, 10 adet keskin nişancı dürbünü, 100 adet mekanik fünye, 100 metre saniyeli fitil, 36 paket plastik patlayıcı ve çok miktarda bakım malzemesi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

LAR

GÜRPINAR (Van),-

========================================================

4) REFERANDUMDA BARDAK TARTIŞMASI

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Giritli Parkı için iki mahallede 'yıkılsın mı yıkılmasın mı' referandumunda oy kullananlara hediye edilen bardak tartışmalara neden oldu.

Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi'nde bulunan Giritli Parkı'nın, Şarampol Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark alanına çevrilmek istenmesi tartışmalara neden oldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, park için referandum düzenlenmesine karar verdi. Bu kapsamda Cumhuriyet ve Üçgen mahallelerinde oturan ve seçmen kütüğüne kayıtlı 16 bin seçmen ile Şarampol esnafı, 08.30-17.00 saatleri arasında iki muhtarlıkta kurulan sandıklarda oy kullandı.

BARDAK VE BROŞÜR TARTIŞMASI

Referandum sürecini Üçgen Mahalle Muhtarlığı'nda takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Ak Parti Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, 22. Dönem Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul arasında bardak ve broşür tartışması yaşandı. Seçim ortamının sağlıklı olmadığını iddia eden 'hayır' cephesi, Birol Ekici ve Ak Parti Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir ile sözlü tartışmaya girdi. Hayır cephesi oy kullanımında bardak dağıtılamayacağını söylerken, Genel Sekreter Ekici ise bardakların Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hediyesi olduğunu söyledi. Tuncay Ercenk, bir ara görevlilerin bulunduğu masalardaki bardakları kaldırdı. Ancak bardaklar tekrar masaya konuldu.

Bardak ve broşür tartışmasına mahalle sakinleri de katılınca gerginlik yaşandı. Sivil polisler sürekli "Bir bardak, bir ağaç eder mi?" diyerek sözlü protestoda bulunan bir mahalleliyi bulunduğu ortamdan uzaklaştırdı. Mahalle sakinlerinden bazıları, parklarının yıkılmaması gerektiğini ve mahallelerine otopark yapılmasını istemediklerini dile getirdi. Genel Sekreter Birol Ekici ve Ak Parti Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, daha önce bir referandum yaptıklarını, ancak halktan gelen yeni isteğe göre bir daha referanduma gittiklerini ifade etti.

Mahallesine otopark ve ağaçların kesilmesini istemediğini söyleyen bir kadın oy kullanımının ardından kendisine verilen bardağı yere atarak kırdı. Diğer oy kullanan vatandaşlar kırılan bardak parçalarından yaralanabileceklerini söyleyerek, kadına tepki gösterdi.

Oy katılımının yüksek olduğu seçime, Zehra Ay adlı yaşlı kadın, yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalyede geldi.

Referandumdan evet çıkması halinde parkın ybir bölümüne toplam 180 araç kapasiteli 7 katlı otopark yapılacak.

Görüntü Dökümü

-----------

Oy sandığından görüntü

Oy kullananlardan görüntü

Oy kullanmaya gelen mahalleli ile röportajlar

Belediye yetkilileri ve vatandaşların sözlü tartışmaları

Sivil polislerin iki genci alandan uzaklaştırması

Dağıtılan bardaklardan görüntü

Bebeği ile oy kullanamaya gelen çift ile röportaj

Tekerlekli sandalye ile oy kullanmaya gelen yaşlı kadının görüntüsü

Bir vatandaşın verilen bardağı yere vurarak kırması

Bardak alan vatandaşların görüntüsü

Otopark olması istenen parkın görüntüsü

Park içinde vatandaşlardan görüntü

Detaylar

264 MB /// 08.1

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=====================================================

5)PERVARİLİLER, 102 YILLIK SAVAŞ SİRENİYLE İFTAR AÇIP, SAHURA KALKIYOR

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde vatandaşlar Belediye'de bulunan ve 1'nci Dünya Savaşı'nda kalan Ruslar ait savaş sireni aletiyle Ramazan ayında iftar açıp, sahura kalkılıyor.  102 yıllık aletin hikayesini anlatan Ali Özcan, "

Yaklaşık 102 yıldır bu cihaz kullanılıyor. Bazı yerlerde nasıl ki Ramazan'da davul kullanılıyorsa ilçemizde de savaş sireni kullanılıyor. Biz de her iftar ve her sahur vaktinde savaş sirenini çalıp geleneğimizi sürdürüyoruz"dedi. Pervari İlçesi'nde 102 yıl önce Van'da bulunan Ruslar tarafından bölgeye getirilen savaş sireni, ilçede Ramazan ayında çalınarak ilçe halkını iftar ve sahur saatinin geldiğini duyurmaya devam ediyor. Pervari İlçesi'nde o dönemde cami ve elektik olmaması nedeniyle özellikle Ramazan ayında kullanılan savaş sireni, Pervari Belediyesi'nde muhafaza ediliyor. Ramazan ayı nedeniyle sirenin çalışması için görevlendirilen Hadi Özer, tam 10 yıldır iftar ve sahur saatlerinde yüksek bir noktaya çıkıp sireni çalarak iftar saatini ve sahur saatinin geldiğini halka duyuruyor.

"ERMENİLER TARAFINDAN GETİRİLDİ"

Savaş sireninin iftar vakitinin ezan bitiminden hemen sonra çalmaya başladığını anlatan ilçe sakinlerinden Ali Özcan, "O dönemlerde Pervari'ye bağlı Gümüş Ören Köyü'nde Lato isminde bir Ermeni vatandaş yaşıyor. Van'a gidip Rus kuvvetleri ile beraber başta ilçemize bağlı Beğendik Köyü'nü gitmek ve işgal etmek için gelmişlerdir. Lato, Beğendik Köyü'nde öldürülünce Rus kuvvetleri geri çekilmek zorunda kalıyor. 1920 yılında Pervari'de Belediye kuruluyor. Belediye olunca dönemin şartlarına göre Ramazan ayında özellikle ezan sesini duyulmaması yeteri kadar ses cihazlarının olmamasında ötürü Ruslardan ele geçirilen savaş sireni gerek iftarda gerekse sahurda vatandaşları uyarmak için kullanılmıştır. Yaklaşık 102 yıldır bu cihaz kullanılıyor. Bazı yerlerde nasıl ki Ramazan'da davul kullanılıyorsa ilçemizde de savaş sireni kullanılıyor. Biz de her iftar ve her sahur vaktinde savaş sirenini çalıp geleneğimizi sürdürüyoruz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Pervari İlçesinin girişi ve levhası,

-Pervari sokaklarında caddelerinde görüntü,

-Belediye tarafından görevlendirilen Hadi Özer'in savaş sirenini evinden çıkarması,

-Savaş sireni aletini yüksek bir kesime konulması ve iftar saatinin beklemesi,

-Savaş sireninin çalınması

-Hadi Özer'in konuşmaları

-İlçe sakini Ali Özcan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=======================================================

6)KAYYUM, UĞUR KAYMAZ'IN HEYKELİNİ KALDIRDI

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde  2004 yılında çıkan çatışmada babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz için ilçede dikilen heykel, Kızıltepe Belediye Başkanlığı'na atanan kayyum tarafından yerinden sökülerek kaldırıldı. Kızıltepe ilçesinde 12 yaşındaki Uğur Kaymaz, 12 Kasım 2004 tarihinde babası Ahmet Kaymaz'la birlikte evlerinin önünde polislerle çıkan çatışmada hayatını kaybetti. 12 yaşında vücuduna aldığı 13 kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kaymaz adına Belediye tarafından 4 Ağustos 2009 tarihinde Kızıltepe Meydanı'ndaki bulvara, Uğur Kaymaz'ın adı verilip, avuçlarında güvercin bulunan 2 çocuk heykeli dikildi.

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Belediye Başkanı İsmail Asi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasıyla Kızıltepe Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Ahmet Odabaşı'nın talimatıyla Uğur Kaymaz'ın heykeli dün akşam saatlerinde Belediye ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında yerinden sökülülerek kaldırıldı.

AİHM, KAYMAZ DAVASINDA TÜRKİYE'Yİ MAHKUM ETMİŞTİ

Kızıltepe'de babası Ahmet Kaymaz ile birlikte yaşamını yitiren 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ın öldüğü çatışma kamuoyuna '2 terörist öldürüldü' diye resmi açıklama ile duyurulmuştu. Daha sonra 4 polis hakkında açılan kamu davası güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'de görülmüş ve mahkeme 4 polisi meşru müdafaadan beraat ettirmişti. Beraat kararı Yargıtay tarafından da onanınca, iç hukuk yolları tüketilerek aile tarafından dava AİHM'e taşınmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki dava da ise, Türkiye'yi Kaymaz davasında yaşam hakkını ihlal etmekten muhkum edilmişti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Meydandan görüntü

-Heykelin kaldırıldığı yer

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), -

=================================================

7)HAFİF TİCARİ ARAÇ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

ADIYAMAN'da, kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü 34 yaşındaki Murat Dal yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Musalla Mahallesi'nde meydana geldi. Murat Dal yönetimindeki 02 DD 406 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Çimen Köyü yakınlarında şarampole devrildi. Kazada sürücü Murat Dal olay yerinde yaşamını yitirirken, yanında bulunan Ali Dal, Yusuf Emre Dal, Yılmaz Dal ve Mahmut Dal ise yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Kazada yaşamını yitiren sürücü Murat Dal'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere morga konuldu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Olay yeri

Jandarma, sağlık görevlileri

Hafif ticari araç

Araçtan yola savrulanlar

Ölen şahıs üstü kapanması

Jandarma inceleme yapması

Ölenin yakınları

Kazada yaralananların özel eşyaları

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 80 MB

===================================================

8)CANYURT: 100 MADALYA KAZANDIK TURAN VE SEKİ KADAR GÜNDEM OLUŞTURAMADIK

TÜRKİYE Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilek Güreşi Asbaşkanı Taner Canyurt, son 3 yılda 100 madalya kazanmalarına rağmen engelli veya bireysel sporlara fazla bir önem verilmemesini eleştirerek, "Ne yazık ki bu başarımız bir Arda Turan bir Deniz Seki kadar ve başka bir olay kadar kamuoyunda ve basında yer almadı. Onların oluşturduğu gündem kadar biz gündem oluşturamıyoruz" dedi.

Engelli sporcuların özverili ve gayretli çalışmalarıyla katıldıkları turnuvalarda çok sayıda madalya kazandıklarını vurgulayan Canyurt, "19 spor dalında faaliyet gösteriyoruz ve en fazla madalyayı bilek güreşinde kazandık. Bu spor dalında son 3 yılda 54 altın, 29 gümüş ve 17 bronz olmak üzere toplam 100 madalya kazandık.Bu başarıda en büyük pay sporcularımıza ait. Bu spor dalı biraz daha desteklenmiş olsa altyapıdan birçok insan yetişecek ve çok daha başarılara imza atılacaktır. Ama ne yazık ki bu başarımız bir Arda Turan bir Deniz Seki kadar ve başka bir olay kadar kamuoyunda ve basında yer almadı. Onların oluşturduğu gündem kadar biz gündem oluşturamıyoruz. Onların hareketleri bütün kamuoyu tarafından biliniyor, izleniyor ve dinleniyor. Biz 3 yılda 100 madalya kazanmışız, ama bu çok fazla bilinmiyor. Toplumumuz bu tür engelli veya bireysel sporlara fazla bir önem vermiyor, ilgi göstermiyor. Onlara biraz daha ilgi göstersek, biraz daha yaklaşsak çok daha büyük başarılara imza atacaklar" diye konuştu.

Canyurt, hedeflerinin bilek güreşi dalında paralimpik oyunlarına katılmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Hedefimiz bilek güreşini paralimpik oyunlarına katabilmek, olimpik yapabilmek. Onun dışında var olan dünya şampiyonluğumuzu, Avrupa 2'ciliğimizi ve 3'üncülüğümüzü aşağıya düşürmemek. Çünkü biz şampiyon bir takımız. Gittiğimiz ülkelerde şampiyon olarak karşılanıyoruz. Engelli kardeşlerimiz evde bir köşede oturmamalı, mutlaka spor yapmalı. Yapacakları mutlaka bir spor dalı vardır. Daha sosyal, daha paylaşımcı olmak için spor yapmalılar. Spor yapmak isteyen engelli kardeşlerimiz İl Spor Müdürlüklerine gitsinler. Engel yoktur, engelleme vardır. Eğer biz onları engellemezsek, önlerini açarsak büyük başarılar yapacaklardır"

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Asbaşkan Taner Canyurt'un açıklaması

Avrupa şampiyonasındaki maçlardan detay, milli marşımız okunurken

Dosya adı: krbbedenselengellilerbilekguresi

Süre: (02.57) Boyutu: (136 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===========================================================

9)KİRAZ'DA BELEDİYEDEN İFTAR VE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ BİRARADA

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde, Belediye tarafından iftar yemeği ve toplu sünnet şöleni düzenlendi.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız da etkinliğe katıldı.

Kiraz Belediyesi, ramazan ayı nedeniyle düzenlediği ifter yemeğine, Öksüz ve Yetimler Haftası nedeniyle toplu sünnet şölenini de ekledi. Mahalle muhtarları ile görüşülüp, ailesinin maddi durumu iyi olmayan ile öksüz ve yetim çocuklar belirlendi. Bu şekilde tespit edilen 20 çocuk için sünnet kıyafetleri alınıp, toplu sünnet şöleni düzenlendi. Kiraz Belediyesi Mahsül Pazarı'nda düzenlenen iftar yemeği ve toplu sünnet şölenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Ayyıldız, AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, Kuraz İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nazmi Dinçer ve sünnet olacak çocuklarının yakınları katıldı. Katılımcılara etli nohut, prinç pilavı, keşkek, turşu ve irmik helvası ikram edilen iftar yemeğinin ardından sünnet olacak çocuklar için mevlit okutuldu. Mevlidin ardından konuşan AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "20 çocuğumuzun aileleri ile birlikte sünnet heyecanına ortak oluyoruz. Çünkü çocukların hayatında unutamayacakları bir andır bu.Erkekliğe ilk adımlarını atıyorlar. Bizde buna şahitlik ettiğimizden ve vesile olduğumuzdan dolayı ayrı bir heyecan ve gururunu yaşıyoruz.. Yapacağımız toplu sünnet merasiminde toplumda bu güzellikleri yaşatırken aynı zamanda çocuklarımızın bu önemli anlarını güzel ve tatlı anılarla hatırlamalarını istiyoruz. İftar yemeğimize katılan tüm vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Her sene olduğu gibi bu yılda geleneği bozmadan düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğinde  çocuklarımızı da düşünerek sünnet merasimi düzenleyerek ailelere destek olmak istedik" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Özçınar ve vali Ayyıldız'ın eşi Dilek Ayyıldız, sünnet olacak çocuklara birer gram altın hediye etti. Oluşturulan konvoyla ilçede tur attırılan 20 çocuğun sünnetlerinin Kiraz Devlet Hastanesi'nde, önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve Vali Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Ayyıldız'ın sünnet olacak çocuklarla görüşmesinden görüntü

-Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül ile Vali Erol Ayyıldız'la birlikte şölene gelmesi

-İzmir Valisi Erol Ayyıldız Kiraz belediye binası önünde çocukları ile birlikte sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirmesi

-Sünnet çocuklarına oluşturulan konvoyla şehir turu attırılması

-İftar yemeğinden görüntü.

-sünet olacak çocukmlara altın takılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Faruk ÇARK / KİRAZ (İzmir),

======================================================

10)BODRUM'DA İREM DERİCİ RÜZGARI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sahne alan şarkıcı İrem Derici, hayranlarına uzun süre unutamayacakları bir gece yaşattı.

Gümbet Mahallesi'ndeki, gece hayatının yeni mekanlarından Club Ampersand'ta sahne alan İrem Derici'yi izlemeye yaklaşık 1000 kişi geldi. Sahneye "Tektaş" isimli parçası ile çıkan Derici, daha sonra sevilen hareketli şarkılarını ard arda hayranları için seslendirdi. Yabancı turistlerinde ilgi gösterdiği konserde, hayranları cep telefonlarıyla bol bol Derici'ye görüntüledi. Derici, bazı parçalarını hayranları ile birikte seslendirdi. Sahne performansıyla dikkati çeken derici, hayranlarını coşturdu. Derici'nin ardından gece DJ Hakan Kakız'ın performansıyla devam etti. Kakız, Bodrum'da ilk kez sahne aldığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-İrem derici'nen konserinden görüntü

-İzleyicilerenh görüntü

-DJ Hakan Kakız'ın sahne performansından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

==================================================

11)KÖY ÇOCUKLARINA KARNE HEDİYESİ

ACİL Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Burdur Şubesi tarafından 140 öğrenciye ayakkabı yardımında bulundu.ATTDER Burdur Şubesi tarafından merkez Askeriye Köyü Hazım Bey İlkokulu ile Tefenni İlçesi Bayramlar ve Çaylı köyleri ilkokulundaki öğrencilere karne ve bayram hediyesi olarak ayakkabı yardımında bulunuldu.

ATTDER Şube Başkanı Esengül Aladağ, daha önce 'Yürüyerek Gidemedikleri Yere Okuyarak Giden Nesiller Olsun Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında Aziziye Köyü İlkokulu ile Tefenni Yaylaköy İlkokulu'ndaki öğrencilere ayakkabı ve kitap yardımında bulunduklarını hatırlattı.

Aladağ, "Projemizi sosyal medyada, internette çıkan haberlerde gören mezun olduğum İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri yürüttükleri 'Bir Dilek, Bir İstek' projesi kapsamında bizimle irtibata geçerek ayakkabı yardımında bulundu. 3 köy okulumuzdaki öğrencilere hem karne hem bayram sevinci yaşattık. Güzel karneler öğrencilerimizden, hediyeler bizden" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Ayakkabı dağıtımından

RÖP. Esengül Aladağ

Detay

GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçildi.

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Yalçın Kozluk Çorum PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title