Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)SURİYE SINIRINDA BİR AYDA 4254 YABANCI UYRUKLU YAKALANDIHATAY İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, nisan ayı içinde 4 bin 254 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken, olayla ilgili 49 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

1)SURİYE SINIRINDA BİR AYDA 4254 YABANCI UYRUKLU YAKALANDI

HATAY İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, nisan ayı içinde 4 bin 254 yabancı uyruklu şahıs yakalanırken, olayla ilgili 49 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: "Hatay İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde nisan ayında düzensiz göçle mücadelede icra edilen faaliyetlerde; 4 bin 254 yabancı uyruklu şahıs yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığı suçunu işlediği değerlendirilen 49 şüpheliden 13'ü adli makamlarca tutuklanmıştır. 10 şüpheli adli kontrolle, 21 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Meydana gelen olaylarda 32 araç yakalanmış olup toplamda 123 bin 720 TL idari para cezası uygulanmıştır."

Ramazan ÇELİK/HATAY, -

==============================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU ÖZGE'YE PROTEZ BACAK TAKILACAK

ANTALYA'da sol ayağını bebekken kaybeden ve alüminyum doğrama ustası babasının evin tavanına yaptığı düzenekle yürümeye başlayan 3.5 yaşındaki Özge Yıldırım'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul'da protez takılacağını söyledi. Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde fizik tedavisi süren minik Özge'yi ziyaret etti. Merkezde baba Ali İhsan Yıldırım'la da görüşen Türel, Özge'nin durumu hakkında bilgi aldı. Özge'nin durumundan haberdar olur olmaz daha iyi yürüyebilmesi için tedavisinin Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi olarak üstleneceklerini ailesiyle paylaştıklarını hatırlatan Menderes Türel, "Bir talihsizlik sonucu maalesef küçük yaşta sevgili Özge bir ayağını kaybetmiş. Ama bunun telafisi bugünkü teknoloji ve tıp bilimiyle mümkün olabiliyor. Bir protez ayak takılmak suretiyle onun da yaşıtları gibi en güzel şekilde koşması, oynaması, çocukluğunu yaşaması hakkı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan da kendisiyle yakından ilgileniyor" dedi.

ÖZGE'Yİ İSTANBUL'A GÖNDERECEĞİZ

Bir an önce Özge'yi arkadaşlarıyla parkta koşarken, oynarken görmek istediklerini belirten Türel şöyle devam etti: "Özge için dua ediyoruz. Babası Ali İhsan Bey ve annesi İlknur Hanım zaten büyük bir fedakrlıkla her türlü imkanı zorluyor, her türlü imkanı seferber ediyor. Biz kendisine protez ayak taktıracağız. Önümüzde birkaç gün içerisinde İstanbul'dan protez takılmasıyla ilgili randevular alınacak. Sevgili Özge'yi İstanbul'a göndereceğiz. En uygun, en mükemmel protez hangisi ise onu taktıracağız. Ardından Avrupa'da bile örneği olmayan Büyükşehir Belediyemizin rehabilitasyon merkezinde, Özge'nin rehabilitasyonu ile ilgili çalışmaları yürüteceğiz. İnşallah en kısa zamanda da hiçbir arıza olmadan arkadaşlarıyla beraber sağlığına kavuşup oynayabilir diye düşünüyoruz. Allah Özge'ye şifalar ihsan eylesin. Ailesine kolaylıklar diliyoruz."

CUMMURBAŞKANI VE BAŞBAKANA TEŞEKKÜR

Özge'ye gösterdikleri yakın ilgi ve hassasiyetten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Başkan Türel, "Sayın cumhurbaşkanımızın, sayın başbakanımızın bu konudaki hassasiyetleri gerçekten fevkalade önemli. Onların bu hassasiyetleri, bu gibi meselelerin son derece insani boyutta değerlendirilmesine örnek bir davranış biçimidir. Biz bu gibi insani sorumlulukları her türlü sorumluluğumuzdan daha önemli görüyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

ÇOK MUTLUYUZ

Özge'nin babası Ali İhsan Yıldırım da Başkan Menderes Türel'e ilgi ve destekleri için teşekkür etti. Yıldırım, "Sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bize sahip çıktılar. Çocuğumuza protez ayak takılacak. Yürümesi daha iyi olacak. Bunun için çok mutluyuz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Menderes Türel in görüntüsü

Ali İhsan Yıldırım ın görüntüsü

Özge nin görüntüleri

Detay

Türel'in açıklamsı

Ali İhsan Yıldırım'ın açıklaması

Haber- Kamera: ANTALYA-DHA)

============================================

3)FETÖ'DEN 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KAHRAMANMARAŞ'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'mahrem imam'ı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Ayrıca ByLock kullandıkları iddia edilen 9 kişi de gözaltına alındı.

FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla 11 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan şüpheliler minibüsle getirildikleri hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada şüphelilerden biri kendisini görüntüleyen gazeteciye tekme atarak saldırdı. 11 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından getirildikleri minibüse bindirilerek adliyeye sevk edildi.

9 YENİ GÖZALTI

Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamudan ihraç edilen ve FETÖ'nün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları tespit edilen 17 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. 9 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 8 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------

Şüphelinin tekme atması

Şüphelilerin hastaneye götürülmesi

Hastaneden çıkarılmaları

Minibüsün gidişi

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 108 MB

====================================================

4)KİLİS'TE, HUZUR OPERASYONU

KİLİS'te, polisler, kentin çeşitli noktalarında eş zamanlı olarak şok uygulamalar ve baskınlar yapıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Trafik Tescil Denetleme, Asayiş, Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekiplerinden oluşan ekipler, kent merkezinde birden fazla bölgede eş zamanlı uygulamalar yapıyor. Umuma açık yerler, araçlar ve yayalar üzerinde uygulamalarda araçların ve vatandaşların kimlikleri ve evrakları kontrol ediliyor. Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri ise narkotik köpeği eşliğinde araçlarda uyuşturucu arıyor. Uyuşturucuya karşı savaş açan ekipler, torbacı diye tabir edilen kişilerin ev ile iş yerlerine baskınlar düzenliyor. Şok uygulamalar, geniş güvenlik önlemi altında yapılırken, trafik ekipleri araçların sorgusunu yapıyor.

Görüntü Dökümü

-----------

Emniyet Müdürlüğü'nden ekiplerin çıkışı

Kahvanelerin basılması

Vatandaşların üzerlerinin aranması

Araçların durdurulması

Narkotik köpeğinin araçlarıda uyuşturucu araması

Genel ve detay detaşlar

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 288 MB

===================================================

5)OTOMOBİL TAMPONUNDA 8 KİLO ESRAR

KAYSERİ'de polis tarafından durdurulan bir otomobilin tampon bölümüne gizlenen 8 kilo esrar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri-Malatya yolu üzerinde durdurdukları Fahrettin G. yönetimindeki İzmir plakalı kiralık bir otomobili aradı. Polisler, otomobilin tampon bölümüne gizlenen 8 kilo esrarı buldular. Gözaltına alınan Fahrettin G. polisteki ifadesinin ardından, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Zanlının Adli Tabipliğe gelişi ve çıkışı

-Polislerin operasyon görüntüsü

-Genel detaylar

(Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 33 saniye/ 113 MB

==================================================

6)50 YILDIR SİPSİ ÜRETEN USTA, COĞRAFİ İŞARET ALMAK İÇİN UĞRAŞIYOR

BURDUR'da sipsi ustası 57 yaşındaki Hüseyin Demir, ürettiği sipsileri İsveç, Japonya ve Almanya gibi ülkelere gönderiyor. 50 yıldır sipsi üreten Demir, en büyük amacının bu enstrümana coğrafi işaret almak olduğunu söyledi.

Burdur'da oturan sipsi ustası 57 yaşındaki Hüseyin Demir, 1968 yılından bu yana hem sipsi çalıyor, hem de üretiyor. İlkokulda kendisi için ürettiği sipsiyle birlikte başladığı yolculuğunda yaklaşık 50 yılı geride bırakan Demir, "Fethiye, Manavgat, Gazipaşa bölgesinden kendi ellerimizle kesip getirdiğimiz kamışlardan çok iyi sonuçlara ulaştık. Konservatuvarda okuyan arkadaşlarımıza, radyo sanatçısı arkadaşlarımıza sipsi yapıp gönderiyorum" dedi.

ÇALGI YAPIM ATÖLYESİ

Üniversitelerde çalgı yapımı bölümlerinin açılmasını isteyen Hüseyin Demir, "Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2016'da Türk Müziği Konservatuvarı açıldı. İnşallah orada da ileride çalgı yapım atölyesi olur ve bu enstrümanımızın ölümsüzleştirilmesini ve üniversite bazında, bilimsel anlamda gelişmesini canı gönülden istiyorum" diye konuştu.

'COĞRAFİ İŞARET İÇİN MÜRACAAT EDECEĞİZ'

Yaklaşık 10 yıldır en büyük çabasının sipsiye coğrafi işaret alabilmek olduğunu anlatan Demir, sipsinin merkezi olarak bilinen Altınyayla'daki (Dirmil) yerel yönetimle çalışma yaptıklarını kaydetti. Demir, şöyle dedi:

"Dirmil'deki yerel yönetim, Halk Eğitim Merkezi ve kaymakamlıkla işbirliği halinde coğrafi işaret için Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat edeceğiz. Belediye başkanımızla tekrar görüştüm. Coğrafi işaret benim ve bu öksüz sazım için çok önemlidir."

YURTDIŞINA GÖNDERİYOR

Sipsiyi dünya sazları ile çalınabilir hale getirmek için TRT sanatçısı Ferhat Erdem'le çalışma yaptıklarını kaydeden Demir, üretimini yaptığı sipsileri İsveç, Japonya ve Almanya'daki müzik marketlere de gönderdiğini anlattı. Demir, Burdur'dan yurtdışına sipsi göndermenin olağanüstü bir olay olduğunu vurguladı.

Görüntü Dökümü

--------------

RÖP: Hüseyin Demir

Sipsi yapımı

Sipsi çalması

Detay

175 MB /// 05.32"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Menderes Türel Hüseyin Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title