Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ERDOĞAN KAYSERİ'Yİ GELMEDİ AMA MEYDAN AFİŞLERİYLE DONATILDIKAYSERİ'de Ak Parti tarafından düzenlenen referandum mitingine günler öncesinden geleceği ilan edilmesine karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı, Başbakan Binali Yıldırım yalnız geldi.

1)ERDOĞAN KAYSERİ'Yİ GELMEDİ AMA MEYDAN AFİŞLERİYLE DONATILDI

KAYSERİ'de Ak Parti tarafından düzenlenen referandum mitingine günler öncesinden geleceği ilan edilmesine karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı, Başbakan Binali Yıldırım yalnız geldi. Ancak miting meydanı Erdoğan'ın dev afişleri ve pankartları ile donatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bugün saat 16.30'da yapılacak referandum mitinginde konuşacağı günler öncesinden açıklanmış, hazırlıklar başlatılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu programa katılımı iptal edilirken, buna rağmen partiler alanı onun posterinin bulunduğu dev afiş ve pankartlarla donattı. Cadde ve sokaklara da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afişleri asıldı.

Kayseri'nin tarihi kalesine, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dev posterleri ile Ak Parti amblemi asıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşacağı miting öncesi alana gelen MHP'liler için 'Ülkücü kardeşlerimiz siz de aramıza hoş geldiniz' anonsu yapıldı. Alana gelen çocuklara, üzerinde 'Evet' yazılı balonlar dağıtıldı. Miting sırasında yerde alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra havada bir polis helikopteri sürekli denetim yaptı. Mitingin yapıldığı alanı çevreleyen yüksek binalarda ve Kayseri Kalesi'nin surlarında keskin nişancılar ve özel harekat mensupları dikkat çekti.Mitinge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Günlerdir katılıp katılmayacağı tartışılan Kayserili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katılmadı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Miting alanından görüntü ve detaylar

KAYSERİ-DHA

==================================================

2)ŞANLIURFA'DA MAĞARA KAVGASI: 4 YARALI

ŞANLIURFA'da iki aile arasında Hazine arazisinde bulunan mağaranın hayvan barınağı olarak kullanılması nedeniyle çıkan taşlı ve sopaların kullanıldığı kavgada 4 kişi yaralandı. Olay, öğleden sonra Selçuklu Mahallesi'ndeki Mağaralar Bölgesi'nde meydana geldi. İki aile arasında hazine arazisinde bulunan ve hayvan barınağı olarak kullanılan mağaranın kullanımı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma diğer aile bireylerinin de katılmasıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, taraflar birbirine taş ve sopalarla saldırdı. İhbarla gelen polislerin müdahalesiyle kavga sonlandırılırken, yaralanan 4 kişi hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Polis yeni bir kavga yaşanmaması için bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Olay yeri

Polisin önlem alması

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yaralının hastaneye getirilmesi

Yaralının acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

( Haber Ömer ŞULUL- Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 72 MB

===================================================

3)MERMER BLOKLAR ARASINDA SIKIŞIP ÖLEN İŞÇİLER TOPRAĞA VERİLDİ

SİVAS'ta çalıştıkları fabrikada, mermer blokların arasında sıkışan ve kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitiren 34 yaşındaki Fatih Demir ile 25 yaşındaki Sinan Almacı son yolculuklarına uğurlandı. Dün sabah saatlerinde çalıştıkları mermer fabrikasında, mermer blokların taşınması sırasında bloklar arasında sıkışan Fatih Demir ve Sinan Almacı, sabah saatlerinde işçi arkadaşlarınca yaralı halde bulundu. Kentteki hastanelere kaldırılan Demir ve Elmacı, mermer blokların oluşturduğu basıncın etkisiyle iç kanama geçirdikleri için kurtarılamayarak öldü. Dün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde otopsi işlemleri yapılan talihsiz işçilerin cenazeleri bugün öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi. İşçilerden evli 3 çocuk babası Fatih Demir'in cenazesi Diriliş Mahallesi'ndeki Kevser Camisi'nde öğlen namazına Vali Davut Gül de katıldı. Vali Gül, Demir'in yakınlarına başsağlığı dileklerine iletti.

Diğer işçi Yasin Almacı'nın cenazesi ise Yeni Mahalle'deki Karainci Camisi'nde yine öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Her iki işçinin cenazeleri Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan olayın ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Camiden görüntüler

-Vali Gül'ün cenazeya katılması

-Cenaze namazının kılınnması

-Cenazenin götrülüşü

-İşçilerin fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================================

4)İZMİR'İN ELEKTRİKLİ OTOBÜS FİLOSU YOLA ÇIKTI

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 20 'elektrikli otobüs' ihalesi kapsamında ihaleyi 8.8 milyon Euro'luk teklifle kazanan ve Ankara'da üretim yapan firmanın teslim ettiği tam elektrikli 20 otobüs Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen törenle yola çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ulaşımdaki zararımız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım gücünü en az yüzde 25-30 azaltmaktadır. Raylı sistem ve elektrikli otobüsleri arttırarak yatırım gücümüzü arttırmaya, ulaşımdaki zararımızı minimuma indirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda elektrikli otobüs hamlesi kapsamında açtığı ihaleyi kazanan TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş., tam elektrikli 20 otobüsü teslim etti. Deneme sürecinin ardından otobüslerin İzmir caddelerinde yol almaya başlamasından önce bugün Gündoğdu Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, firma yetkilileri ve İzmirliler katıldı. Firma adına konuşan Nilhan Enginyurt Kuyumcu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en güzel şehri İzmir'de, gözümüzün nuru araçları İzmirlilerin huzuruna sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarına yıllarımızı verdiğimiz ve yurt dışında edindiğimiz teknolojik tecrübeyi Türkiye'ye taşıyarak ve sonrasında çok daha geliştirerek tasarladığımız bu araçlarımız yüzde 100 yerli ve milli üretimdir. Türk mühendislerinin dünyada geldiği noktayı çok iyi görebiliyoruz. Çünkü Bozankaya Grubu olarak Avrupalı pek çok şehirde, elektrikli araçlarımızı üretiyoruz. Bu konuda da çok yoğun ilgi görüyoruz. Metro projemizle Türkiye'nin ilk metro ihracatı yapacak firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Elektrikli otobüsler geleceğin teknolojisi ve İzmirlilerin kullanımına sunduğumuz araçlar, İzmir'in iklim ve coğrafi koşullarına göre hazırlandı. Dizel araçlara göre yüzde 87 oranında yakıt tasarrufu sağlayan araçlar, uzun vadede sıfır egzoz gazı ile çevreyi koruduğu için bu teknoloji çok sevilecek. Performansıyla ilgili de hiç bir endişeniz olmasın. İzmir'de yaptığımız testler başarıyla tamamlandı. araçlar klimaları açıkken ve tam yolcu kapasitesindeyken 13 saat boyunca gidebiliyor ve tek şarjla 25 kilometre yol yapabiliyor. Daha ekonomik olan gece elektriğini de kullanarak 2 ile 4 saat arasında şarj edilerek yeni gün ile seferlere hazır hale getiriliyorlar."

BAŞKAN KOCAOĞLU: "ÇEVREYİ, KORUYORUZ"

Çevre yatırımlarıyla, çevreyi koruduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Çevre konusunda hangi kriterden bakarsanız bakın, Türkiye'nin yüzde 5.3 nüfusunu barındıran İzmir, çevre yatırımlarının yüzde 25'ini gerçekleştirdi. Bu şu anlama geliyor; İzmir bütün kentlerimizin ortalamasından 5 kat daha çevre yatırımlarına ve geleceğe değer veriyor. Bunun sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda 11 kilometre olarak aldığı raylı sistemi şu anda 130 kilometreye çıkartmıştır. Bu ay 8.5 kilometrelik Karşıyaka tramvayını, kasım ayında Konak tramvayını devreye alacağız. Yine bu yıl Narlıdere metrosunun temelini atacak Buca metrosunun proje çalışmalarını tamamlayacağız. Bergama hattının da ihalesini yaptığımızda İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında 11 kilometreden 250 kilometreye raylı sistem ağını taşımış örnek bir belediye olma yolunu izleyecektir. Şu anda dizel otobüslerimizle bin 880 otobüsümüzle hemşerilerimizi işine, alışverişine, gençlerimizi okuluna taşıyoruz. Çevre önemli 81 vilayette ilk kez karbon ayak izini yüzde 20 düşüreceğim diye 2020 yılına kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi taahhütte bulundu. Son teknoloji ve dünyada dizaynıyla ilk kez gerçekleşen 15 katamaran tipi karbon kompozit gemilerimizle gemi sektöründe dünyada bir ilki başardık."

"TOPLU ULAŞIMIN TAMAMINI KENDİMİZ YAPIYORUZ"

20 elektrikli otobüsün kentin farklı noktalarında kullanılacağını ilerleyen süreçte başarılı olunması durumunda hızlı bir şekilde elektrikli otobüs filosunu büyüteceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Umarım otobüslerden hem biz hem de hemşerilerimiz memnun kalır ve filomuzu arttırırız. Bunun bir de ekonomik boyutu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu taşımanın tamamını kendi gerçekleştiriyor. Halk otobüsü kente girmediği ve lastik tekerleklilerin maliyetinden dolayı toplu ulaşımda çok büyük sübvanse yapılmaktadır. Ulaşımdaki zararımız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatımım gücünü en az yüzde 25-30 azaltmaktadır. Raylı sistem ve elektrikli otobüsleri arttırarak yatırım gücümüzü arttırmaya, ulaşımdaki zararımızı minimuma indirmeye çalışıyoruz" dedi.

"BİZ TÜRKİYE'Yİ İZMİR'E BENZETMEK İSTİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içinde toplu ulaşım yapan İzmirlilerin cebine 150-200 TL kaynak aktardığını belirten Kocaoğlu, "Bunu sosyal belediyecilik açısından son derece önemli görüyoruz. Bugün İzmir yine Türkiye'de bir ilke imza atıyor. İlklerin kenti, ilk kurşun Hasan Tahsin, 9 Eylül kurtuluş ve kuruluşun kenti. Ulu Önderimiz'in 'Bu kentte fuarlar açın' dediği kentte dünyada niteliği açısından en önde olan fuar alanını gerçekleştirdik. İzmir Türkiye'nin öncü aydınlık kentidir. Bu öncülüğünü bu kentte yaşan insanlara borçludur. Bu kentin kadınının yaşamın her aşamasında bulunmasına, öncü olmasına borçludur. Biz Türkiye'yi İzmir gibi yapmak istiyoruz. Türkiye'yi İzmir'e benzetmek istiyoruz. 13 yıldır, belediye hizmetlerinin dışında çok daha önemli bir vizyonu ve misyonu üstlenerek kentin yerelde kalkınmasını ve kalkınmada Türkiye'nin diğer illerine öncü olması misyonunu hayata geçiriyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, burada politika yapacak değilim ama bu zor süreçten geçmenin anahtarı 80 milyon insanımızdır. Bizler, ülkemize, vatanımıza, milletimize, gelecek kuşaklarımıza, birbirimize kenetlenerek ve terörü lanetleyerek oynanan oyunları birlik içinde def ederek Ulu Önderimizin gösterdiği çağdaş medeniyetin üstüne çıkabiliriz. Bunu başarmak zorundayız ve başaracak vatansever milletimiz var. Her gün daha çok çalışarak bize bu ülkeyi vatan yapanlara, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e layık olmalıyız" diye konuştu.

Temsili olarak kurdele kesildikten sonra elektrikli otobüsün maketi Başkan Kocaoğlu'na verildi. Daha sonra törene katılanlar yeni otobüslerle şehir turu attı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. yetkilisi Nilhan Enginyurt Kuyumcu'nun konuşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Tufan HAMARAT- Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

================================================

5)ŞANLIURFA'DA, HDP'NİN FİGEN YÜKSEKDAĞ'LI AFİŞLERİ TOPLATILDI

ŞANLIURFA'da, HDP il teşkilatı tarafından kentin çeşitli yerlerine asılan üzerinde cezaevinde olan ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı afişler, mahkeme kararıyla toplatıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Seçim Koordinasyon Merkezince 16 Nisan'da yapılacak olan referandum oylaması için hazırlanarak kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerle ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede; Türkçe ve Kürtçe hazırlanan afiş ve billboardların için 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklama ve toplatılma kararı verildi.

Mahkeme kararında afişlerin toplanma gerekçesi, cezaevinde olan ve milletvekilliği düşürülen HDP'li Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun fotoğrafının paylaşılmasından kaynaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak halk oylaması ile alakalı olarak billboardlar üzerine yapılan kontrollerde muhtelif yerlerde asılı durumda olan ve üzerinde HDP Eş Genel Başkanı ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu ve yanında 'Hayır hepimiz kazanalım, Tene Na be ile oy pusulası üzerinde 'Tercih Hayır' ibaresi bulunduğu tespit edilmiş olup, hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş cezası bulunan ve bu nedenle milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ Şenoğlu fotoğraflarının bahse konu pankartlarda asılması ile hakkında hüküm kararı bulunan ve halen cezaevinde bulunan şahsın işlemiş olduğu suçu ve kendisinin övücü nitelikte gösterilmeye çalışıldığı, halk üzerinde işlemiş olduğu suçun meşrulaştırmaya çalışıldığından söz konusu pankartların 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 7'nci maddesince toplatılmasına yasaklanmasına ve görüldüğü yerde el konulmasına karar verildi."

Mahkemenin aldığı kararın ardından görevliler, HDP'nin afişlerini sökerek ya da üzerini kapatarak bulundukları bölgelerden kaldırıldı.

ŞANLIURFA, -

=====================================================

6)İNEGÖL'DE SÜS TAVUKLARINA BÜYÜK İLGİ

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, İnegöl Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği (İNTAVDER) tarafından düzenlenen etkinlikte 3 renkli yumurtalar büyük ilgi gördü.İnegöl'deki süs tavuğu meraklılarının yetiştirdikleri 200'e yakın süs tavuğu, güzellikleri ve renkleriyle mezata çıktı. Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İNTAVDER Başkanı Ömer Akdağ, ilk görsel etkinliği düzenlediklerini belirterek, etkinliğin ardından Türkiye Tavukçular Federasyonu'na da kayıt yaptıracaklarını söyledi. Akdağ, mezatta son yıllarda ilgi gören aralarında Maran'ın da bulunduğu tavuk türü olduğunu belirterek, bazı tavukların fiyatının 2 bin liraya kadar yükseldiğini kaydetti.

Maran, Arakanos ve Amerikanos cinsi tavukların sahibi Çetin Duman ise, "Biz 3 çeşit tavuk cinsi besliyoruz. Maran tavuk cinsinin yumurtası çikolata rengi oluyor. Arakanos cinsi tavuğun yumurtasının rengi yeşil, Amerikanos cinsinin yumurtası ise mavi oluyor. Son dönemde çikolata rengi yumurtalara ilgi büyük. Yumurtaların tanesini 10 liraya satışa sunuyoruz. Tavukların tanisi de 300 liranın üzerinde satılıyor. Bizde bu cinsi çoğaltmak için elimizden geleni yapıyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tavukların genel görüntüsü,

Röportajlar,

Yumurtaların görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

===================================================

7)AFGANİSTAN VE PAKİSTAN UYRUKLU 150 KAÇAK İRAN ÜZERİNDEN VAN'A GELDİ

AFGANİSTAN ve Pakistan'dan kaçan yaklaşık 150 kaçak, İran üzerinden Van'a geldi. Batı illerine gitmek için Van Otogarı&na gelen kaçakları görenlerin haber vermesi üzerine İHH tarafından alınarak bir spor salonuna yerleştirildi.

Afganistan ve Pakistan'dan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 150 kaçak 22 saatlik 1 yolculuk ardından İran üzerinden Van'a geldi. Buradan batı illerine gitmek isteyen kaçaklar, otogarda bilet almaya çalışırken, çevdedekiler yardım kuruluşlarına ihbarda bulundu. Bunun üzerine Van Otogarı'na giden İHH yetkilileri kadın ve çocukları otellere, erkekler de Suphan Mahallesi'nde bulunan Suphan kapalı spor salonuna yerleştirdi.

BATANİYE VE YEMEK VERİLDİ

Van Büyük Şehir Belediyesi tarafından bataniye ve yemek verilen kaçaklar, işlemlerinin en kısa sürede tamamlanarak iş bulabilecekleri başta İstanbul, Konya gibi illere gitmek istediklerini söyledi. Uzun yolculukta aç ve susuz kaldıklarını belirten kaçaklar, hasta ve yaralı olduklarının belirterek, kendilerine yardım elinin uzatılmasını istiyor. Kaçaklar kendileri gibi birçok kişinin de Türkiye'ye gelmeye çalıştığını söyledi. Boş zamanlarını spor salonunda eğlenerek geçirmeye çalışan kaçakların göç idaresinde işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

BAKAN KAYNAK UYARMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak geçtiğimiz günlerde Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e "Aldığımız bilgilere göre İran'da 3 milyon mülteci var, Türkiye'ye hareketlenme içinde. Türkiye'ye gelmeye çalışıyor" demişti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Kaçaklardan görüntü

-Kaçaklar ile röp.

-Kaçaklardan detaylar

-Basketbol ve voleybol oynayan kaçaklar

======================================================

8)GÖLBAŞI'NDA 'REFERANDUM VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ' KONFERANSI

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Adıyaman Barosu ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Referandum ve Anayasa Değişikliği' konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum konuşmacı olarak katıldı. Avukatlar ve vatandaşların katıldığı konferansta konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin Anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'nin zemin kattan Gölbaşı'nı, tüm Türkiye'yi göklere taşıyacak bir Anayasa değişikliğine ihtiyacı vardır. Ama Türkiye'nin kömürlüğe indirecek bir Anayasaya ihtiyacı yoktur. Önümüze konulan bir Başkanlık Sistemi değildir Gölbaşı. Önümüze konulan, sultanlık sistemidir. 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu gün, bu ülkenin insanları vatandaş olmuştur ve sultanlığa 'Hayır' demiştir. 1923'teki o sesin dindiğini sananlara 16 Nisan'da bu millet bir kez daha 'Hayır' diyecektir. Bizim sorunlarımız öyle iddia edildiği gibi çözülmez falan değil. Biz birleşmişiz, biz kaynaşmışız. Cumhuriyetin mayası Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde şükürler olsun tutmuştur dostlarım. Bu çimento tutmuştur, bu maya tutmuştur. İhtiyacımız öyleyse insanı, vatandaşı Ankara'ya meclise taşımaktır, sizi meclise taşımaktır. Bunu yapmayan, sizi meclise taşımayan hiçbir Anayasa değişikliği sizin menfaatinize değildir. O yüzden bu Anayasada halk yoktur, vatandaş yoktur, insan yoktur. Gölbaşı siz bu Anayasada yoksunuz. Sizi yok sayanlara cevabımız hazırdır; hayır, hayır, hayır."

Prof. Dr. Süheyl Batum ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki maddeleri anlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Konferans salonu

Süheyl Batum'un konuşması

Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 770 MB

==================================================

9)ANTALYA'DA GÜNEŞ ISITIYOR

HAVANIN 20, deniz suyu sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Antalya'da, rüzgara rağmen güneş ısıtmaya yetti.

Yerli ve yabancı turistler dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde denize girerek nisan güneşinin tadını çıkardı. Bazı tatilciler banklarda oturmayı, bazıları ise sahil bandında yürüyüş yapmayı tercih etti. Antalya'da yerleşik yaşayan ve tatile gelen Rus turistler ise rüzgara rağmen denize girdi. Çocuklarıyla Akdeniz'in mavi sularında kulaç atan Ruslar, yazdan kalma günlerdeki görüntüleri aratmadı. Türk aileler ise sahilde kahvaltı yapıp balık tuttu ve kitap okudu.

Erzincan'dan gelen misafirini gezdiren İbrahim Yıldırım, Antalya'nın dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu an ülkemizin birçok yerinde iklim şartları kışken, burada insanlar denize girebiliyor. 1 ay sonra deniz sezonu daha da açılacak" dedi.

Erzincan'dan tatile gelen Gökhan Güneş de, Antalya'nın havası ve denizine hayran kaldığını söyledi.

11 yıl önce İstanbul'dan Antalya'ya geldiğini söyleyen Gülseli Gürbüzer ise bu kentte yaşamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Burada mutluyuz, keyifliyiz. Nisan ayında şahane havada piknik yapıyoruz. Her şey çok güzel" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------

Bankta oturan vatandaşlardan görüntü

Sahilde güneşlenirken kitap okuyan bir turistten görüntü

Çocukları ile oynayan turistten görüntü

Çocuğu ile kumda oynayan bir vatandaştan görüntü

Küçük çocukların kumda oynarken görüntüsü

Oğlu ile denize karşı özçekim yapan annenin görüntüsü

Güneşlenen turistlerden görüntü

Sahildeki vatandaşlardan genel görüntü

İbrahim Yıldırım ve Gökhan Güneş röp

Güneşlenenlerden görüntü

Balık tutanlardan görüntü

Deniz kenarında kumla oynayan çocuklardan görüntü

Denize giren bir kızdan görüntü

Denizde yüzenlerden görüntü

Günseli Gürbüzer röp

Kuma uzanmış turistlerden görüntü

259 MB /// 02.19ö

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title