Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

DHA YURT BÜLTENİ-7

(ÖZEL)

1)GAZİANTEP'TEKİ 100 BİN SURİYELİNİN EL BAB'A DÖNMESİ HEDEFLENİYOR

SURİYE'de dün tamamlandığı açıklanan Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'ın yaşanılabilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlanıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanarak yaşanılabilir düzeye getirilecek El Bab'a, savaş sırasında göç ederek Gaziantep'e gelen Suriyelilerden 100 bininin gönderilmesi planlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 24 Ağustos günü başlatılan Fırat Harekatı kapsamında Cerablus'un ardından terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'ın yeniden yaşanılabilir hale getirilmesi amacıyla çalışma heyeti oluşturuldu. Valilik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yapılacak çalışmayla El Bab'daki enkaz ve molozlar, kaldırılarak savaşın izleri silinecek. Temizlik çalışmalarının ardından Gaziantep'ten buraya gidecek olan ekippler tarafından alt ve üst yapı çalışmaları yapılarak El Bab, yaşanılabilir kent haline getirilecek.

CERABLUS'A 50 BİN KİŞİ DÖNDÜ

Geçen yıl başlatılan ve DEAŞ'tan arındırılan Gaziantep'in Karkamış ilçesine komşu Cerablus'ta da Gaziantep'ten giden ekipler yoğun çalışmalar yaptı. Burada altyapı çalışmalarını yaparak kentin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlara ulaşmasını sağlayan ekipler, okul ve hastane gibi binaları da restore ederek yeniledi. Cerablus'ta aynı zamanda insanların yemek ihtiyaçlarının karşılanması için de fırın ve aşevleri oluşturuldu. Bu bölgede yapılan çalışmaların ardından savaş sırasında evlerini terk ederek Gaziantep ve çevre kentlere yerleşen 50 bin civarında Suriyeli de yeniden Cerablus'a döndü.

EL BAB'DAKİ ÇATIŞMALAR AYLAR SÜRDÜ

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör unsurlarından temizlenen Cerablus'un ardından TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri, DEAŞ'ın en güçlü olduğu merkezler arasında gösterilen El Bab'a da geçen yıl 9 Aralık günü harekat başlattı. Uzun süren ve 24 Şubat günü son bulan harekat ile El Bab da terör örgütü DEAŞ unsurlarından arındırıldı.İlçede tuzaklanmış patlayıcıların imha çalışmasının tamamlanmasının ardından, bölgenin yeniden yaşam alanına dönüştürülerek Suriyelilerin dönmesinin sağlanması için çalışma başlatıldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak başkanlığında geçen hafta Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen toplantı ile El Bab'ın yaşanılabilir hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantı sonunda Gaziantep Valiliği, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda El Bab'da gerekli çalışmalara başlanarak, Suriyelilerin geri dönüşüne olanak sağlanması hedeflendi.

Toplantıda alınan kararların ardından El Bab'da ilk olarak çatışmalar sırasında yıkılan evlerin enkazlarının kaldırılması ve savaşın izlerinin silinmesi için çalışmalar başlandı. Enkaz kaldırma işleminin ardından Türkiye'den gidecek ekipler buradaki elektrik ve su şebekesinin altyapısını onarıp güçlendirerek, insanların bu alanlarda sorun yaşamaması için çalışacak. Aynı zamanda savaş öncesi nüfusu 100 bin civarında olan El Bab'daki okul, hastane gibi kamu binalarının işlevsel hale getirilmesi sağlanacak.

EL BAB'DAN GELENLER GAZİANTEP'E YERLEŞTİ

Ağırlıkla Türkmen nüfusun yaşadığı El Bab ilçe merkezi ve çevresindeki köylerden 2012 yılından itibaren savaş nedeniyle kaçmak zorunda kalan binlerce Suriyeli, yoğun olarak Gaziantep'e yerleşti. Bazıları Gaziantep ve Kilis'teki kamplarda kalan ama çoğunluğu Gaziantep'te kendi imkanlarıyla yaşamını sürdüren El Bab sakinleri, terör örgütünden temizlenen kentlerine döneceği günü bekliyor. Çoğunluğu günü birlik işlerde çalışan Suriyeliler, El Bab'ın yeniden yaşanılabilir hale gelmesi ve kendilerine yapılacak 'dönebilirsiniz' mesajı ile evlerine geri dönmeyi istiyor.

GAZİANTEP'TE DE RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Suriye iç savaşının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, sınıra yakın kentleri tercih etti. Halep ve ilçelerinden ayrılan 100 bini El Bab ve çevresindeki köylerde yaşayanların oluşturduğu 400 bini aşkın Suriyeli de, ülkeleri ve evlerine en yakın kentler olan Kilis ve Gaziantep'e geldi. Savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyelilerin yaklaşık 40 bini kamplarda kalırken, geri kalan kısmı ise kent merkezinde kendi kiraladıkları evlerde yaşam sürmeye başladı. Gaziantep'e gelmeleri ve ülkelerindeki savaşın sürmesi nedeniyle artık yeni yaşamlarına adapte olan Suriyelilerden ekonomik durumu iyi olanlar kentte 900'ü aşkın işletme açarak, kendi işlerini yapmaya başladı.

100 BİN KİŞİNİN DÖNMESİ PLANLANIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cerablus'un ardından El Bab kentinde de yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söyledi. Belediyenin iş makineleri ve ekipleriyle yoğun çalışmalar yaparak Cerablus'u yaşanılabilir hale getirerek 50 bin kişinin evlerine geri dönmesini sağladıklarını hatırlatan Fatma Şahin, şimdi aynı uygulamayı El Bab için hayata geçireceklerini kaydetti. Cerablus'ta yapılan çalışmayı pilot çalışma gibi gördüklerini ve 50 bin kişinin geri dönmesiyle meyvesini topladıklarını anlatan Şahin, "Bu durum hem bizi hem de Gaziantep'te yaşayan mültecilerimizi de ümitlendirdi. Bizden beklentileri bir an önce ülkelerine dönmek. Biz de bunun için çabalıyoruz" dedi.

EL BAB KİLİSTEN BÜYÜK BİR YER

Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattının güvenli hale getirildiğini anlatan Şahin, mültecilerin yeniden evlerine dönmesi için El Bab'da çalışmalara biran önce başlanacağını ve 100 bin kişinin geri dönüşünün hedeflendiğini belirterek şunları dedi:

"El Bab dediğimiz bölge Kilis'ten büyük bir yer. El Bab'ın normalleşmesi, Gaziantep'te 100 bin mültecinin El Bab'a dönmesi anlamına geliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bunun biran önce sağlanması için her türlü lojistik desteği veriyoruz. Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak liderliğinde, valimizin başkanlığında yapılan çalışmayla biran önce El Bab'da gerekli eksikliklerin giderilmesini kararlaştırdık ve bunun için tüm birimlerin katılımıyla bir çalışma heyeti oluşturduk. İnsanların orada asgari olarak yaşaması için temin edilmesi gereken elektrik, su, gıda gibi temel ve acil ihtiyaçlar var. Bunlar sağlandığı zaman ve insanlar kendini güvende hissettiğin zaman çoluğunu, çocuğunu toplayıp köyüne ilçesine dönecek. Bunun için çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımıza hayırseverlerimiz ve sanayicilerimiz de destek veriyor. Bunun sonucunda herkesin kazandığı, sınırımızın güvende olduğu ve yükümüzün hafiflediği yeni bir dönemi hep birlikte başaracağız."

Görüntü Dökümü

------------------------

Cerablus arşiv görüntüler( 08.09.2016 tarihinde servis edilmişti)

Fatma Şahin'in Cerablus'u dolaşması

Fatma Şahin ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 133 MB

===================================================

2)EV ALMAK İÇİN GİTTİ, ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA'da 21 Mart günü, eşine 'ev almak için görüşmeye gidiyorum' diyerek evden çıkan 38 yaşındaki Cem Atalmış'ın, işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil zanlılarından 33 yaşındaki Mehmet Tekin, İstanbul'un Silivri ilçesinde yakalandı.

Merkez Seyhan ilçesinin Mirzaçelebi mahallesinde oturan Cem Atalmış, inşaatlarda fayans ustalığı yapan 30 yaşındaki Deniz Tekin ile ucuz bir ev almak için anlaştı. Oto kiralama işi yapan Cem Atalmış, iddiaya göre Tekin'e farklı tarihlerde toplam 120 bin lira verdi, ancak evi teslim alamadı. Deniz Tekin de devam eden inşaattan başka bir daire vermeyi teklif etti. Teklifi kabul eden Cem Atalmış, 21 Mart günü eşi Esma Atalmış'a, "Ev almak için şartları görüşmeye gidiyorum" diyerek evden çıktı, bir daha da dönmedi. Atalmış'ın kullandığı 2 cep telefonuna da ulaşamayan bir çocuk annesi Esma Atalmış, kayıp başvurusunda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Cinayet ve Kayıp Kişiler Büro amirliğine bağlı ekipler Cem Atalmış'ın GSM şirketinden cep telefonu görüşme dökümü çıkarttırdı, en son Deniz Tekin ile görüştüğünü belirledi. Cem Atalmış'ın, kullandığı 40 AJ 775 plakalı otomobil de Hadırlı mahallesinde mezarlıkta terk edilmiş olarak bulundu. Atalmış'ın öldürülmüş olabileceğini degerlendiren ekipler, kent genelindeki MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına ait görüntüleri incelemeye aldı ve 21 Mart günü, aracın Karaisalı istikametine gittiği, birkaç saat sonra ise farklı bir sürücü tarafından şehir merkezine geri döndüğünü saptadı.

Polis ekipleri ayrıca PTS'den eşkali belirlenen Deniz Tekin ile amcasının oğlu 30 yaşındaki Mehmet Tekin'e ulaşmaya çalıştı. Ekipler, Mehmet Tekin'in İstanbul'un Silivri ilçesinde saklandığını öğrenince saklandığı evde yakalayarak gözaltına aldı.

Adana'ya getirilen Mehmet Tekin, yapılan ilk görüşmede cinayeti amcasının oğlu Deniz Tekin ile birlikte alacak meselesi ile ilgili tartışmada işlediklerini itiraf etti. Mehmet Tekin cesedi gömdükleri noktayı da gösterdi. Vücudunda işkence izleri ve 2 kurşun yarası bulunan Cem Atalmış'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Mehmet Tekin, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, suç ortağı olan amcasının oğlu Deniz Tekin'in yakalanması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerindeki emniyet şeridi

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Cenaze aracının gelişi

Olay yeri inceleme ekiplerinin cesedi çıkarması

Cesedin cenaze aracına konulması

Cenaze aracının görüntüsü

Cenaze aracının gidişi

SÜRE: 03'41" BOYUT: 412 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ -Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

==================================================

3)ESKİ KOCA KURBANI ANNE KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 29 yaşındaki Gökhan Yıldız'ın barışmayı kabul etmemesi üzerine öldürdüğü eski eşi 28 yaşındaki Esra Yalçın ile 5 yaşındaki kızı Beren gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede genç kadının annesi Aliye Yalçın, "Beren'ime nasıl kıydın. O senin yavrundu" diye gözyaşı döktü.

BERENİME NASIL KIYDIN

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsilerin tamamlanmasının ardından cenazeler İskenderun Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Esra Yalçın ile küçük Beren'in cenazesi bu sabah İsmet İnönü Mahallesi'ndeki ağabeyinin evinin önüne götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Süleymaniye Camii'ne getirilen anne kız için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Ağabey Okan Yalçın, tabutların başında "Canlarım, kuzularım benim. Size nasıl kıydılar. Hakkınızı helal edin" diye gözyaşı döktü. Tabutlar cenaze aracına konulduğu sırada otomobilden çıkan Esra Yalçın'ın annesi Aliye Yalçın, Gökhan Yıldız'a tepki göstererek, "Beren'ime nasıl kıydın ? Senin yavrundu o. Gavur olan yapmaz" dedi.

Daha sonra anne kızın cenazesi Şekere Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenazelerin araçla evin önüne gelişi

Helallik alınması

Cenaze konvoyunun hareketi

Cami önüne gelişi

Cenazelerin araçtan indirilmesi

Cami avlusuna konulması

Ağabey Okan'ın her iki tabut başında ağıt yakması

Cenaze namazının kılınması

Helallik alınması

Tabutları omuzlara alınması

Cenaze aracına götürülmesi

Anne Ayla Yalçın'ın ağıt yakması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===============================================

4)BAYRAMİÇ'TE 22 KİŞİLİK İŞE 392 BAŞVURU

ÇANAKKALE'nin Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne alınacak 22 mevsimlik işçi için 392 kişi başvurdu.

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne fidan dikimi, ağaçlandırma ve bakım projeleri kapsamında 6 aylık 22 işçi alımı yapılacak. 22 kişilik iş için çoğunluğu kadın 392 kişi başvurdu. Orman işletme Müdürlüğü toplantı salonunda noter huzurunda düzenlenen kura çekimi, 5 dakikada sona erdi. Kura çekiminde 22 kişi, isimlerinin çıkmasıyla büyük sevinç yaşadı. İsimleri çıkmayan diğer vatandaşlar ise hayal kırıklığı yaşayıp salonu terk etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

İşçilerden ve kura çekiminden görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=================================================

5)MARMARİSLİ TURİZMCİLER SEZON ÖNCESİ KEYİFLENDİ

AVRUPA'nın önde gelen tur operatörlerinden İngiliz şirketi Thomas Cook'un Türkiye turlarını açma duyurusu, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki turizmcilerde de memnuniyet yarattı.

Tur şirketi Thomos Cook, Türkiye ve Mısır rezervasyon taleplerinin arttığını açıkladı. Türkiye turlarını açacağını duyuran Thomas Cook'un kararı, Muğla'nın turistlik ilçelerinde olumlu karşılandı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "En önemli tur şirketi Thomos Cook yetkililerinin Türkiye ile ilgili güzel açıklamalar yapması umudumuzu artırdı. İngiliz tur şirketi uzun yıllardır Türkiye pazarıyla ağırlıklı çalışıyordu. Thomos Cook, geçen sene Muğla'nın turistik Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerine uçakla 450 bin koltukla turist getirmişti. Şu anda yapılan ön rezervasyonlarla uçak koltuk sayısı 200 bini buldu. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yaşanan siyasi sıkıntılar mevcuttu. Bu sıkıntılar turizmcileri ciddi endişelendirmişti. İngiliz tur şirketinin açıklamalarıyla ülkemizin reklamını olumlu yapması umutları artırdı. Umarım kısa sürede dünyanın saygın tur şirketinin güzel dilekleri sonrası Almanya, Hollanda, İskandilav ve Polonya tur şirketleri aynı iyi dileklerini aktarırlar. Şu anda Avrupa Birliği ülkelerinden turizm sektöründe Muğla olarak yüzde 20 kayıp yaşıyoruz. Bu sene bu kaybımızı Ortadoğu ülkeleri olan İran, İsrail, Lübnan ve Katar ile kapatacağız. 2016 yılında Muğla'nın turistik şehirlerine 1 milyon 600 bin yabancı turist tatile gelmişti. Bu yıl 1 milyon 200 bin civarında bekliyoruz. Bir iki puan eksik ile turizm sezonunu güzel geçireceğiz" dedi.

Uzunyalı Mevkii'nde restoran işleten Salih Erkan ise, "Avrupa'nın önemli tur şirketlerinin Türkiye ile ilgili güzel açıklamaları bizleri umutlandırdı. Kısa süre içinde mekanlarımızın tadilatını bitirerek, hayırlısıyla turizm sezonunu açacağız" diye konuştu.

Otel işletmecisi Mehmet Ilgın, "Dünya'nın en önemli tur şirketi Thomos Cook'un açıklamaları çok sevindirdi. Marmaris ve çevresi İngiliz turist ağırlıklı çalışmaktadır. Tur şirketinin açıklamaları İngiliz pazarında kaybımızın olmayacağını gösterdi. Otelimin tadilatını hızlandırmaları için talimat verdim. Bu güzel açıklamalarla iki hafta içinde biz de sezonu açacağız" dedi.

KENTTE SESON ÖNCESİ HAZIRLIK SÜRÜYOR

Öte yandan Marmaris'te sezon hazırlıkları sürüyor. İlçenin oteller bölgesi olarak bilinen Uzunyalı mevkii, Cumhuriyet ve İsmet Kamil Öner Caddesi'nde işletmeler tadilatlara başladı. Bazı oteller hazırlıklarını hızlandırırken; kimi kafeterya, restoran ve barlar sezon açılışını yaptı. Belediye ekipleri ise kent merkezinin araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ile sokaklarda deforme olmuş 8.5 kilometrelik parke taşı yenilemelerini hızlandırdı. Turistlerin yoğun olarak dolaştığı Yat Limanı, Atatürk Caddesi ve Kapalı Çarşı'da bakım onarım çalışmaları artırıldı. 10 Nisan tarihinde açılması planlanan turizm sezonuna yetiştirmek için belediye personeli hafta sonu da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Marmaris kent merkezi manzarasına hakim bir tepeden görüntü

Otel, restoran ve işletmelerin tadilatlarını yapanların görüntü

Tadilat yapan otel, restoran ve kafeterya işletmecileriyle röp.

(Toplam: 2 dakika 40 saniye-193 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================================

6)SİVAS CUMHURİYET SAVCISI İNCEEL: TERÖRLE İLGİLİ HİÇBİR SUÇ UZLAŞTIRMA KAPSAMINA GİRMEZ

SİVAS Adliyesi Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat İnceel uzlaştırma ve uzlaştırma kapsamına giren suçlar hakkında bilgi verdi. İnceel basın mensuplarına yaptığı açıklamada terörle ilgili hiçbir suçun uzlaştırma kapsamına girmeyeceğini söyledi.  Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat İnceel 'Uzlaştırma Bürosu' ve uzlaştırma kapsamına giren suçlar hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla biraraya geldi. Sivas Adliyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhuriyet Savcısı İnceel, uzlaştırmanın uygulandığı suçlar, uzlaştırmanın faydaları, örnek uzlaştırma uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

"UZLAŞTIRMADA UZUN SÜREN YARGILAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK"

Uzlaştırmanın faydaları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Savcısı İnceel şöyle dedi:

"Taraflar adliyeye gerek hukuk gerekse ceza davası için gelip gitmek gibi bir zorunlulukları bulunmamaktadır. Uzlaştırmacı taraflarla adliyede uzlaştırma görüşme odasında veya tarafların uygun bulacağı herhangi bir yerde görüşebilirler. Taraflar hakkında dava açılmayacağı için, haklarında zorla getirme, yakalama emri çıkarılması veya kolluğun kendilerine ulaşması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Ayrıca taraflar uzun süren yargılama sürecine sokulmadan dosyaları sonuçlanacaktır. Mağdur tarafın uğradığı zarar uzlaştırma kapsamında karşılanacaktır. Mağdur ayrıca Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açmak zorunda kalmayacak."

"TERÖRLE İLGİLİ SUÇLAR BU KAPSAMINA GİRMEZ"

Uzlaştırmanın terör ile ilgili suçları kapsamadığını söyleyen İnceel şöyle konuştu:

"Bazen uygulamada uzlaştırmacılardan bize gelen talepler oluyor. Dolandırıcıkta taraf arandığı zaman 'Siz dolandırıcı mısınız', 'Benden paramı almak istiyorsunuz' gibi düşünceleri oluyor. Dolandırıcıların dolandırma tarafları ikna yönteminde kullandıkları temel kriter tarafları terör örgütleriyle ilişkilendirmektir. Bu 'PKK ile ilişkiniz var', 'Adınız FETÖ listesine girmiş', 'FETÖ sizin hesaplarınızı kullanıyor' gibi tarafları terörle ilişkilendirerek tarafları dolandırmaya çalışmaktadır. Uzlaştırmada böyle bir husus kesinlikle olamaz. Terörle ilgili hiçbir suç uzlaştırma kapsamına girmez. Vatandaşlar bunu bilmelidir. Bu yollarla kendisinden para talep ediliyorsa kesinlikle bu bir dolandırıcıdır ve itibar edilmemelidir. Telefonu kapatıp en yakın kolluk birimine müracaatta bulunmalıdır."

"850 DOSYANIN 530'U OLUMLU SONUÇLANDI"

Sivas Adliyesi Uzlaştırma Bürosu'nun 2016 yılının Ekim ayında kurulduğunu ve 28 Mart 2017 tarihi itibariyle 850 uzlaştırma dosyasının neticelendiğini söyleyen İnceel, "Uzlaştırma dosyalarının işlemleri devam etmektedir. Sonuçlanan dosyaların 530 tanesinde uzlaştırma işlemleri olumlu sonuçlanmıştır. Kalan 320 dosya ise uzlaşma teklifinin taraflarca kabul edilmemesi veya dosyanın taraflarının anlaşamaması nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştır. Sivas'ta uzlaştırmanın olumlu sonuçlandırma oranı yüzde 62'ye tekabül etmektedir" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Uzlaştırma bürosunun görüntüsü

-Basın toplantısı

-Savcının açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(Dosya: 204 mb)

=============================================================

7)KAHRAMANMARAŞ'TA UYUŞTURUCUYA 4 GÖZALTI

KAHRAMANMARAŞ'ta, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis bir evde detaylı arama yaptı. Evin mutfağındaki buzdolabında da arama yapan ekipler, yemek saklama kabı içerisinde 677 uyuşturucu hap ele geçirdi. Eroin ve esrar da ele geçiren operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Buzdolabında arama yapılması

Yemek kabının bulunması

Kabin kapağının açılması

Kaptaki uyuşturucu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 6 MB

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Cerablus Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title