Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Gözyaşları sel olup aktıSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk birliğine yönelik terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı için İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağında cenaze töreni düzenlendi.

Gözyaşları sel olup aktı

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk birliğine yönelik terör örgütü DEAŞ saldırısında şehit olan piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı için İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin biyolojik annesi Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana" diye feryat etti. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile İzmir milletvekilleri de katıldı.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan ve 159'uncu gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde DEAŞ terör örgütü saldırı düzenledi. Saldırıda piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı (29) şehit oldu, 2 asker de yaralandı. 2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan babası Salim Elmacı'ya (47) acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi.

EN SON EYLÜL AYINDA GÖRDÜLER

Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi. Şehidin henüz 1 yaşındayken babasının askerde olduğu sırada annesi tarafından terk edildiği babası Salim Elmacı'nın Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. İkinci evliliğinden de oğlu Umut Elmacı (23) ve kızı Hatice Elmacı (17) adında 2 çocuğu olan Salim Elmacı'nın bir süre önce Zerrin Yılmaz'la boşandığı kaydedildi. Bu arada şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşadığı bildirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit uzman çavuş Elmacı için bugün öğle Bulgurca Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askerler, şehidin babası Salim Elmacı, biyolojik annesi Cennet Özgüleç, kardeşleri Umut Elmacı, Hatice Elmacı, üvey annesi Zerrin Yılmaz, yakınları ve yüzlerce kişi katıldı. Türk Bayrağına sarılı tabuta kapanan anne Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana. Ana yüreği nasıl dayansın bu acıya. Annem bir kerecik koklasaydım seni" diye gözyaşı döktü. Şehidin dayısının oğlu Murat Yıldırım Demir, "Ağabey kalk gidelim. Ne olur bir kerecik kalk gidelim. Yatmak sana yakışmıyor ağabey bak arkadaşların da burada" diye feryat etti. İzmir İl Müttüfe Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naşı top arabasına kondu. Törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmezö, "Akan kan bayrak için" diye slogan attı. Şehit Ayhan Elmacı, Bulgurca Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Camiden görüntü

-Şehidin yakınlarından görüntü

-Törene katılanlardan görüntü

-Cenaze töreninden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR,

=====================================

Kardak'ta sessizlik hakim

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü öğle saatlerinde gerçekleştirdiği Kardak ziyareti ardından bugün bölgede sessizlik hakim. Kardak Kayalıkları'na yaklaşık 1 mil uzaklıkta bekleyen iki Türk sahil güvenlik botu, kayalıkların etrafında zaman zaman tur attı, devriye gezdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kuvvet komutanlarıyla birlikte pazar günü öğle saatlerinde Kardak Kayalıkları'na gerçekleştirdiği ziyaret için Yunan basınında 'Türk komutanlardan ve komandolardan kayalıklarda tahrik' değerlendirilmesi yapılırken, Gümüşlük Mahallesi'ne 4 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında bugün sessizlik hakimdi. Kayalıklara yaklaşık 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası ile Çatal Ada önlerinde bekleyen iki Türk sahil güvenlik botu zaman zaman kayalıklara 100 metre kadar yaklaşarak kontrol ederken, bölgede Yunan sahil güvenlik botu görülmedi. Türk botlarının bölgedeki devriye görevi sürüyor.

Kardak Kayalıkları'na 1 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'nda bulunan askeri birliğin radar ve gözetleme kulesinde bulunan Yunan askerlerinin dürbünle Türk sahil güvenlik botlarının hareketlerini izlediği belirtildi.

KARDAK'TA NE OLMUŞTU?

Tarihe Kardak Krizi olarak geçen olay 1996 yılının Ocak ayında yaşanmıştı. Figen Akat isimli Türk gemisi 25 Aralık 1995 tarihinde Ege Denizi'ndeki, Bodrum'un 3.8 mil uzaklığındaki Kardak Kayalıkları'nda karaya oturdu. Bu olaydan sonra Yunanistan, deniz kazasının kendi karasularında olduğunu ileri sürdü. Türkiye ise söz konusu adaların kendisine ait olduğunu belirtti. Yunan ordusu, bir süre sonra doğudaki adacığa asker çıkarıp bayrak dikti. Bunun üzerine iki ülkenin deniz kuvvetleri adanın çevresinde konuşlandı. Dönemin başbakanı Tansu Çiller, "O bayrak inecek, o asker gidecek" diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaşa hazır olduğunu belirtti ve 30 Ocak 1996 gecesi adaya asker çıkarılmasını istedi. Türk SAT ve SAS komandoları Doğu Kardak'ı kuşatmış olan Yunan donanmasının arasından geçerek hemen yandaki ikinci adaya (Batı Kardak) gece operasyonu ile çıkıp Türk bayrağını dikti. Daha sonra ABD ve NATO'nun girişimleriyle tansiyon düşürüldü ve kriz öncesi duruma dönüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İki Türk botunun görüntüsü

-Kardak Kayalıkları ve Kalalimnos Adası'ndan görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=====================================

İzmir'de 270 sanıklı FETÖ davası başladı (2)

NOT: Sabah geçilen ilk haberde davanın tutuklu sayısı (145) denilmişti. Doğrusu ekteki gibi (152) olacaktır. Düzeltilmesi ricasıyla.

KUVVETE VE RÜTBEYE GÖRE SAVUNMA

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, 152'si tutuklu toplam 270 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yoklamayla başladı. Duruşmaya, 152 tutuklu sanıktan 1'i, 118 tutuksuz sanıktan ise 11'i katılmadı. Duruşma salonuna, tutuklu sanıkların sadece bir yakını alındı. Tutuklu yakınları da duruşmaya fazla katılım göstermedi. Duruşmada, mahkeme başkanı ve iki üyenin yanı sıra bir de yedek üye hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, sanıkların savunmalarını, bağlı bulundukları kuvvet komutanlığına ve rütbelerine göre yapacaklarını söyledi. Mahkeme Başkanı Oktay Tabur, duruşmaya bir saat ara verdi.

İDDİANAME ABD'YE GÖNDERİLEN İADE DOSYASINDA

Bu arada, Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin yeni deliller gönderildiği ortaya çıktı. ABD'ye gönderilen ek belgelerde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, Fethullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu iddianamenin de bulunduğu belirtildi. İddianamede, firari Adil Öksüz'ün darbe girişimi planını ABD'ye götürerek Fethullah Gülen'e onaylattığı, darbe girişiminin Gülen'in emriyle gerçekleştirildiğini anlatan 'Kuzgun' ve 'Şapka' kod adlı gizli tanık ifadeleri de yer aldı.

Haber: İZMİR

================================

Akyazı'da mobilya fabrikasının deposu yandı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde bir mobilya fabrikasının deposu alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bugün öğle saatlerinde, Yağcılar Mahallesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasının deposunda yangın çıktı. Öğle tatili sırasında çıkan yangını fark eden işçiler, itfaiyeden yardım istedi. Alevler mobilya üretiminde kullanılan ürünlerin bulunduğu deponun her yanını sardı. Akyazı, Hendek ve Adapazarı'ndan gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında depoda patlamalar yaşandı. Yangın güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Olay yerinden görüntü

Deponun alev alev yanması

Söndürme çalışmaları

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), -

=======================================

Davraz'da Gülhan öğretmenin ölümünden sonra snowtubinge durdurma

ISPARTA'da, öğretmen 36 yaşındaki Gülhan Ulutaş'ın öldüğü kazanın ardından Davraz Kayak Merkezi'nde snowtubing yapılması valilik kararıyla geçici olarak durduruldu.

Isparta Davraz Kayak Merkezi'ne 22 Ocak günü giden Deregümü Köyü İlkokulu ana sınıfı öğretmeni Gülhan Ulutaş, snowtubing (yuvarlak şişme bot üzerinde karda kayma) yapmak istedi. Bindiği şişme botla kaymaya başlayan Gülhan Ulutaş, kendisi gibi snowtubing yapan 5 kişiyle çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Ulutaş, ambulansla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi gören Ulutaş, 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

VALİLİK KARARIYLA DURDURULDU

Kazanın ardından Isparta Valiliği, Davraz Kayak Merkezi'nde snowtubing yapılmasını geçici olarak durdurma kararı aldı. Karar, Vali Yardımcısı İsmail Akman imzasıyla ilgili kamu ve özel kuruluşlarına gönderildi. Kararda şu ifadeler yer aldı: "Davraz Kayak Merkezi'mizdeki teleski, telesiyej tesislerinde ve kayak pistlerinde güvenlik ağlarının yapılması, kayak pistlerinin işaretlenmesi ve mekanik tesislerdeki taşıma direklerinin minderle kaplanması, paletli kar araçları ile kayak pist zeminlerinin uygun hale getirilmesi ve sporcuların gerekli tedbirlerin alınarak (kask, dizlik, dirseklik vs. gibi) antrenörlerimiz nezaretinde pistlere çıkması gerektiği belirtilmektedir. Son günlerde yaşanan istenmeyen bir ölümcül kazadan dolayı belirtilen tedbirlerin ivedilikle alınması gerekmekte olup Valiliğimiz tarafından yeni bir yönerge yayınlanana kadar özel müteşebbislerce sağlanan snowtubing, zip-line vb. aktivitelerin yapılması geçici olarak durdurulmuştur."

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Snowtubing kazasında yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Ulutaş'ın ailesinin, kazada ihmal olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

(25 OCAK 2017)

--------------

Davraz Kayak merkezinden görüntüler

Kayak yapanlardan görüntüler

Telesiyejden görüntü

Gülhan Ulutaş'ın fotoğrafı

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================

Sakarya'da meslekten ihraç edilen 13 polis adliyeye sevk edildi

SAKARYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 13 polis Bylock kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları tespit edilen bir süre önce meslekten ihraç edilen 17 polis hakkında gözaltı kararı verdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Adana'da operasyonlar düzenledi. 7'si komiser yardımcısı 15 polis yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından komiser yardımcıları Oktay D, Engin Y, Sinan S, Mesut Ö, Uğur U, Mustafa Ö. ve Yılmaz Ş, polis memurları Ömer T, Mustafa A, Yunus Emre B, Salih B, Mustafa Sait A. ve Abdullah Ö. adliyeye sevk edildi. 2 polis memurunun ise emniyetteki sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

=====================================

Kayak Federasyonun'dan Hakkarili sporculara malzeme desteği

TÜRKİYE Kayak Federasyonu tarafından Hakkari'deki Kayak Spor Kulüpleri'ne 30 adet kayak takımı gönderildi. Kayak Federasyunu Hakkari İl Temcilcisi Turgut Besi tarafından teslim alınan kayak malzemeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünde düzenlenen törenle Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçesi'ndeki 3 spor kulübü temsilcisine teslim edildi.

Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi'nin girişimleri sonucu Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Hakkarili kayakçılar için 30 adet kayak takımı gönderildi. Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Besi tarafından teslim alınan kayak malzemeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünde düzenenen törenle, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Naif Çallı, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz ve Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi tarafından Yüksekova Hamit Kesici İlköğretim Kurumu Kayak Kulübü Derneği, Gever Doğa ve Kış Sporları Kayak Kulübü Derneği ile Hakkari Kayak Antrenörleri Gençlik ve Spor Kulüpleri Derneği Temsilcilerine teslim edildi.

Kayak malzemeleri teslim alan Spor Kulüpleri İl Temsilcileri, kendilerine destekte bulunan Türkiye Kayak Federasyonu yetkilileri ve Hakkari il Temsilcisi Besi'ye teşekkür etti. Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi ise gönderilen kayak malzemelerini kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Desteği olanlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonra daha çok malzemenin gelmesi için girişimlerimiz devam edecektir" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Naif Çallı da "Kayak sporunda birçok başarının elde edildiği ilimizdeki sporcular için daha çok kayak malzemesinin gelmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonu'na gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Gelen Kayak mahzemelerinin yanında kameralara poz veren Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü yetkilileri

-Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi'nin açıkaması

-Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz'ın kısa açıklaması

-Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Naif Çallı'nın açıklaması

-Bir Kulüp Başkanı ile röportaj

-Kayak malzemeleri Kulüp Başkanlarına teslim edilirken

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

=================================================

İthal 6 büyükbaş hayvan sahile vurdu

DÜZCE'nin Akçakoca ve Kastamonu'nun Cide ilçelerinde sahile, telef olan 6 büyükbaş hayvan vurdu. Yurt dışından ithal edildiği belirlenen hayvanların gemide telef olup atılmış ya da fırtınada geminin sallanmasıyla düşmüş olabileceği belirtildi.

Akçakoca'da 2 gün arayla 4 ayrı noktada 5, Cide'de de 1 telef olmuş büyükbaş hayvan bulundu. Akçakoca'da Değirmenağzı, Çuhallı ve Beyhanlı plajlarında 1'er, Akkaya Plajı'nda 2 büyükbaş hayvan leşi görenler güvenlik birimlerine haber verdi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akçakoca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ve jandarma, inceleme yaptı. İncelemede hayvanların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 'Genç Çitfçi Hibe Destek Projesi' kapsamında yurt dışından ithal edildiği belirlendi.

Gemiden telef oldukları için atıldığı ya da düştüğü tahmin edilen büyükbaş hayvanlar, tutanak tutulması ardından iş makileriyle kaldırılıp belediye çöplüğünde 3 metre derinliğinde çukurlar açılarak gömüldü.

Akçakoca Belediyesi Veteriner Hekimi Ufuk Göktaş, büyükbaş hayvanların gemide telef olmaları sonucu denize atılmış veya kötü hava koşullarında geminin sallanması sırasında denize atlamış olabileceklerini söyledi. Göktaş, "Hayvanların bazılarında küpe var, bazılarında yok. Küpeler, hayvanların Romanya'dan ithal edildiğini gösteriyor. Kaçak olma ihtimalleri yok. Nakil sırasında bir şekilde denize atılmış veya atlamış olabileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemil Uzun da sahile vuran büyükbaş hayvan leşleriyle ilgili inceleme ve araştırmaların sürdüğünü kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Sahildeki ineklerin iş makinesiyle kaldırılması

Haber: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce),

======================================

300 kilo midye avlayan kişiye 1155 lira ceza

YASAK olmasına rağmen İzmit Körfezi'nden 300 kilo midye avlayan M.Ö. yakalandı. Midyeler yeniden denize bırakılırken, M.Ö'ye 1155 lira ceza kesildi.

İzmit Körfezi'nde Ömer Türkçakal Bulvarı sahil kesiminde avlanan M.Ö. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı. İstanbul'dan gelerek İzmit Körfezi'nden yaklaşık 300 kilo midye çıkartan M.Ö. midyeleri İstanbul'da kilosu 1 ile 3 liradan sattığını söyledi. M.Ö'ye İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince ilk defa yakalanması nedeniyle 1155 lira para cezası uyguladı. İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çuvalların içerisindeki canlı oldukları belirlenen midyeleri tekrar denize bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Midyelerden görüntü

Zabıta ve ekiplerden görüntü

Sahilden görüntüler

Ceza kesilmesi

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli, -

===============================

Fabrikada kazasız geçen 4 yıla pastalı kutlama

GKN Driveline Eskişehir Otomobil Ürünleri Üretim ve Satış A.Ş. fabrikası yöneticileri, kazasız geçen 4 yılı çalışanlarla birlikte pasta keserek kutladı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren GKN Driveline Otomobil Ürünleri Üretim ve Satış A.Ş. Eskişehir Fabrikası Genel Müdürü Gökhan Pişkin, 143 kişinin çalıştığı fabrikalarında 4 yıldan buyana hiçbir iş kazasının olmadığını söyledi. Güvenli çalışmayı bir kültür haline getirdiklerini ifade eden Genel Müdür Pişkin şöyle konuştu: "4 yıldır bu fabrikada kimsenin sevdikleri ağlamadı. 4 yıldır bizler işe geldiğimiz gibi döndük evlerimize. Hepimizin ilk hedefi güvenli çalışmak oldu. Bizler, bu fabrikada asla riskleri normalleştirmedik, kabullenmedik. Olması gerektiği gibi güvenli bir iş ortamı yarattık. Zaten olması gerekeni kutlamaya utanıyoruz ancak bizler burada kutlama yaparken ne yazık ki ülkemizde binlerce çalışan iş kazalarında hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Amacımız, iş kazalarının önlenebilir olduğunu geniş kitlelere yayabilmek ve somut örnek olabilmektir. Biz 4 yıl boyunca bu fabrika iş kazası olmamasını sağladık. Riskleri belirledik, önlemlerimizi aldık, birbirimizi eğittik. Güvenli çalışmayı bir kültür haline getirdik. İşveren olarak iş sağlığı ve güvenliğini önceliğimiz yaptık. Gerekirse işi durdurduk, en kullanışlı kişisel koruyucu donanımları seçtik. İnsan hayatı için yapılan harcamanın bir maliyet olmadığı bilinciyle hareket ettik. Çalışanlarımız belirlenmiş kurallara harfiyen riayet etmenin ötesinde iş kazalarının önlenmesinde aktif olarak rol aldılar. 'Near miss' sistemi dediğimiz ramak kala sistemiyle yerdeki su birikintisinin bile risk oluşturabileceğini öngördük. Yüzlerce Near miss'in hepsi değerlendirildi, hepsi düzeltildi."

GKN Driveline Eskişehir Fabrikası Genel Müdürü Gökhan Pişkin, fabrika yöneticileri ile çalışanlar, kazasız geçen 4 yıl için hazırlanan yaş pastayı birlikte kesti. Gökhan Pişkin, "Gün, gururlanma günüdür bizler için. Beşinci yılımızı da kutlayacağımızdan emin olarak tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, kazasız günler diliyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

-Genel Müdür Gökhan Pişkin'in konuşması,

-Pasta kesiminden ve çalışanların toplu çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR,

=====================================

Milli dağcılar, çığ tehlikesi nedeniyle zirve yapamadı

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinden gelen 18'i kadın 101 milli dağcı, çığ tehlikesi nedeniyle Süphan Dağı'na tırmanamadı.

Erzincan'da bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'nda 11-12 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası'na katılacak olan Türkiye dağ kayağı milli sporcuları, dün sabah saatlerinde Süphan Dağı'nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası bölgesine giderek kamp kurdu. Geceyi kamp alanında geçiren dağcılar, tırmanış rotasında bulunan yoğun kardan dolayı oluşan çığ tehlikesi nedeniyle 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'na tırmanış gerçekleştiremedi.

Dağcılara rehberlik yapan Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) kulübü başkanı Adem Gül, kötü hava koşulları nedeniyle tırmanışı iptal ettiklerini söyledi. Gül, "Dün Adilcevaz ilçemizden tırmanış için faaliyetimizi başlattık ve kamp alanımız olan At Yaylası'na geldik. Gece hava şartları çok soğuk olduğundan dolayı sabah saatlerinde zirveye çıkmayı denedik. Ancak iki gündür yağan yoğun kar yağışı nedeniyle çıkış yolunda oluşan çığ tehlikesinden dolayı bu tırmanışın çok riskli olacağını düşünerek geri dönme kararı aldık. Kampımızı toplayıp artık Adilcevaz'a döneceğiz. İnşallah başka bir zamana tekrardan tırmanış yaparız" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera; Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ(Bitlis), -

===============================================

İslahiye'de sosyal medyada terör propagandasına 3 gözaltı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise aranıyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal paylaşım hesaplarından terör örgütü PKK ile uzantıları KCK, PYD ve YPG propagandası yaptıkları gerekçesiyle savcılık talimatıyla E.Y., İ.C., C.B. ve N.B.'ninevlerine eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda arama yapılan evlerde 4 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 10 CD, 1 flash disk, 3 hafıza kartı, ve 2 fotoğrafa incelenmek üzere el konuldu. Jandarma ekipleri, şüphelilerden E.Y., İ.C. ve C.B.'yi gözaltına alırken, evinde bulunamayan N.B.'nin de yakalanması için çalışma başlattı.

Haber: GAZİANTEP

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title