Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)GENELKURMAY BAŞKANI AKAR, HATAY'DA

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar, Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Dün Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan ve geceyi İskenderun'da geçiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bu sabah saatlerinde İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ardından Payas'a geçen Genelkurmay Başkanı Akar buradaki incelemelerinin ardından helikopterle Narlıca 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. Buradan Hatay Valiliği'ne gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Hatay Valisi Erdal Ata ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Akar ve Vali Ata'nın Suriye'den gelecek muhtemel göçe ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, toplantının ardından Hatay Valiliği'nde Hatay Valisi Erdal Ata'yla birlikte poz verdikten sonra ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ziyaretleri sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hatay Valiliği genel görüntü

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın Hatay Valisi Erdal Ata'yla çıkması

Heyetin görüntüsü

Konvoyun valilikten ayrılması

SÜRE: 2' 05" BOYUT: 139 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=============================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)ADANA'DA 71 PLAKALI ARAÇ PANİĞİ

ADANA'da sahibinin cadde ortasına park ettiği 71 plakalı otomobil, bomba yüklü olduğu şüphesiyle polisi harekete geçirdi. Kayseri'deki saldırının gerçekleştirildiği otomobilin de sahte 71 plakalı olması nedeniyle alarma geçen polisin yaptığı incelemede aracın sahibi ortaya çıkınca rahat bir nefes alındı.

Merkez Seyhan İlçesi Özler Caddesi üzerindeki İlçe Tapu Müdürlükleri önünde yolun ortasında sürücü kapısı hasarlı ve camı olmayan 71 DT 887 plakalı otomobilden şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Aracın başına gelen polis ekipleri, plaka kayıtlarından sahibine ulaşmaya çalıştı, ancak kayıtlardaki hata nedeniyle başarılı olamadı. Otomobilin çevresindeki vatandaşları uzaklaştıran ekipler bomba uzmanı istedi. Ekipler çevre güvenliğini alıp şüpheli araca müdahaleye hazırlanırken otomobilin sahibi Emrah Kaçar ortaya çıktı. Polislerin incelemesi için otomobilin bütün kapılarını, motor bölümünü ve bagaj kapağını açan Kaçar, "Tapu işlemleri için gelmiştim, sağda park etmiş araçlar vardı, o yüzden böyle bıraktım. Onlar da hareket edince benim otomobilim ortada kalmış" dedi.

Polislerin arama yaptığı otomobilde, şüpheli bir durum olmadığı anlaşıldı. Olay yerine çağrılan trafik polisi, Emrah Kaçar'a 96 TL hatalı park cezası yazdı. Cadde yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şüpheli araçtan görüntüler

Polislerin inceleme yapması

Araç sahibinin gelmesi

Aracın aranması

Araç sahibinin konuşması

Kapanan trafikten ve araçtan görüntü

SÜRE: 01'52" BOYUT: 210 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===================================================

3)VALİ KARALOĞLU'NDAN RUS BAŞKONSOLOSA TAZİYE ZİYARETİ

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi nedeniyle Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'yu ziyaret edip, başsağlığı diledi. Karlov'un fotoğrafı önüne karanfil konuldu. Rusya-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip Antalya'da, Vali Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu'na taziye ziyaretinde bulundu. Vali Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Uzunkaya'yı, Başkonsolos Alexander Tolstopyatenko karşıladı. Karaloğlu ve Uzunkaya, Andrey Karlov'un fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı.

Andrey Karlov'un hem ailesine hem Rusya Federasyonu'na başsağlığı dileklerini ileten Vali Karaloğlu, "Bu saldırıyı en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu saldırı sadece büyükelçinin şahsına ve yaşamına değil, Türk-Rus ilişkilerine de yapılmış alçak bir saldırıdır. Saldırıdan sonra aklıselim galip gelmiştir. İki ülke liderlerinin eş zamanlı yapmış olduğu açıklamada da olayın bir provokasyon olduğu, Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik olduğu açıkça ifade edilmiştir. Biz tekrar Rus halkının acısını paylaşıyoruz" dedi.Taziye nedeniyle teşekkür eden Başkonsolos Alexander Tolstopyatenko, taziyeleri Rusya'da bulunan mercilere ileteceğini açıkladı. Bu olayın kendisi açısından iki şekilde bir cinayet olduğunu kaydeden Alexander Tolstopyatenko, Karlov'un 20 yıldır tanıdığı bir meslektaşı ve arkadaşı olduğunu anlattı. Tolstopyatenko, "Bunu Rusya ve Türkiye halkları arasına nifak sokmak için düzenlediklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Eminim ki hiçbir şekilde başarıya ulaşamazlar" dedi.

ANI DEFTERİNE DE YAZDI

Vali Karaloğlu anı defterine de hain saldırıyla ilgili şu notu yazdı:

"19.12.2016 Pazartesi günü Ankara'da uğradığı menfur saldırı sonucu yaşamını yitiren Rusya Federasyonu Büyükelçisi sayın Andrey Karlov taziyesinde bulunmak ve saldırıyı en şiddetli bir şekilde kınamak üzere Rusya Antalya Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettik. İki ülke ilişkilerini bozmayı amaçlayan saldırıyı kınıyor, sayın büyükelçinin ailesine, sevenlerine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyorum."

Başkonsolosluk binasındaki Rusya Federasyonu bayrağının yarıya indirildiği görüldü. Ayrıca Antalya'da ikamet eden Rus vatandaşları ve bazı Antalyalılar ve turizmciler de Alexander Tolstopyatenko'ya başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü

--------------

Konsolosluk binası dış plan görüntü

Konsolosun vali ve emniyet müdürünü karşılaması

Vali ve emniyet müdürünün karanfil bırakması

Vali Münir Karaloğlu'nun konuşması

Başkonsolos Alexsander Tolstopyatenko'nun konuşması

Vali Karaloğlu'nun taziye defterini imzalaması

Elinde karanfil olan kadın ziyaretçinin konsolosluğa girmesi

149 MB /// 04.40ö

HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===========================================================

4)AK PARTİLİ BOYNUKARA: TERÖR SALDIRILARINDAKİ BOMBALAR, KLASİK ÖRGÜTLERİ AŞIYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda kullanılan patlayıcıların klasik örgütleri aşan patlayıcılar olduğunu söyledi. Terör örgütlerinin yabancı istihbaratlar tarafından kullanıldığını dile getiren Boynukara, saldırılarda kullanılan patlayıcının ABD'nin Suriye'de PYD'ye yaptığı silah yardımı içerisinde yer alan malzemelerden yapılıp yapılmadığının da soruşturma sonunda ortaya çıkacağını ifade etti.

Seçim bölgesi Adıyaman'a gelerek çalışmalar yürüten Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda şehit olan yakınlarına başsağlığı dileyen Boynukara, devletin teröristlere en güçlü ve sert şekilde karşılık vereceğini ifade etti.

Yabancı istihbarat örgütlerinin operasyonları kendileri yapmak yerine terör örgütlerini kullandıklarını ve saldırıda kullanılan patlayıcının klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu dile getiren Boynukara, şöyle dedi:

"İstihbarat örgütleri bazı operasyonları kendileri yapmazlar ve bunlar için terör örgütlerini kullanırlar. İstanbul'daki patlamada kullanılan patlayıcının cinsi, muhtevasına ilişkin savcılığın ulaştığı bilgiler, bilinen klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu ortaya koyuyor. Soruşturmalar devam ediyor. Eminim oradan çok daha farklı sonuçlara ulaşılacak. Patlayıcı maddenin türü, kayba yönelik menşei bunlara ilişkin bilgiler gelecek. Şimdi bunlar bakkalda manavda satılan malzemeler değil, bunların üretildiği yerler belli. Bunların kullanıldığı, satıldığı, pazara sunulduğu yerler belli. Bunu görmemiz lazım" dedi.

Amerika'nın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye düzenli silah yardımı yaptığına ancak ne tür malzemeler verdiğinin bilinmediğine de işaret eden Boynukara şöyle devam etti:

"Amerika Birleşik Devletleri, PKK terör örgütünün yan kuruluşu olan PYD'ye düzenli olarak silah veriyor. Ne tür malzeme verdiğini bilmiyoruz. Hangi tür patlayıcı verdiğine ilişkin elimizde bilgi yok. Ama kendilerini de malzeme verdiklerini, silah verdiklerini, ekipman verdiklerini yalanlamıyorlar. Bu hafta üç veya dört helikopter dolusu malzeme verildiği basına yansıdı. Kendileri de bunu reddetmediler. Kongrelerinde PYD'ye silah yardımı yapılmasına ilişkin karar çıkardılar. Şimdi biz Amerika'nın PYD'ye verdiği malzemeler içerisinde neler olduğunu bilmiyoruz. Peki bu İstanbul'da veya Kayseri'de patlatılan malzemeler Amerika'nın PYD'ye verdiği malzemelerse ne diyeceğiz? Bunu soruşturma süreçleri ortaya çıkaracak."

Batıya seslenen ve terör örgütleri üzerinden iş görmesinin kendilerine zarar vereceğini vurgulayan Boynukara, konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz batının aklını başına almasını istiyoruz. İçinde bulunduğu akıl tutulmasından çıkmasını istiyoruz. Terör örgütleri üzerinden iş görmesinin bize değil, kendisine zarar vereceğini bilmesini, görmesini istiyoruz. Bu anlamda FETÖ de, PKK da, PYD de bunların hepsi iç içe örgütler. İstihbarat örgütlerinin kullandığı yapılardır bunlar. Bugün bu eylemde PYD'yi kullanır. Bir sonraki eylemde PKK'yı kullanır. Daha sonra DAEŞ'i kullanır. Başka bir eylemde FETÖ'yü kullanır. Bunlar gayri milli unsurlardır. Bunların hepsi istihbarat örgütlerinin etkisi ile kullanımına açık örgütlerdir. Dolayısıyla arkasında ne var ne yok, soruşturma tamamlandıktan sonra göreceğiz. Ama genel bir kaide olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz; terör örgütleri, istihbarat örgütlerinin kullandığı bir araçtır. Bugün ihtiyacı vardır kullanır, yarın ihtiyacı bitince çöpe atar. Bunun görülmesi lazım."

Mahir ALAN/ADIYAMAN -

=========================================================

5)SİVAS'TA 'KIRAĞI' GÜZELLİĞİ

SİVAS'ta soğuk havanın etkisiyle sabah saatlerinde oluşan kırağı, kent merkezini beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesiyle şelaleler ve çeşmelerde buz tuttu.

Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Sivas'ta, sabah saatlerinde ağaç dallarında oluşan kırağı ortaya güzel görüntüler çıkardı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte oluşan kırağı şehri beyaza bürüdü. Ağaçları süsleyen beyaz tabaka kartpostallık görüntüler oluşturdu. Soğuk hava nedeniyle kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda bulunan şelale ile birlikte kentteki çeşmelerin büyük bir kısmı da dondu. Öte yandan kar yağışı nedeniyle Sivas'ın Zara ilçesine bağlı 14, İmranlı ilçesine bağlı 5 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kırağı oluşan bölgeler

-Donan şelale ve çeşmeler

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Erdal Ata Antalya Politika Güncel Haberler

title