Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

PKK'lılar karakola bombalı arçla 300 metre yaklaşabilmiş (2)SPOT IŞIĞINI KARAKOL SANIP PATLATMIŞLARHazro İlçesi'ne bağlı Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.45 sıralarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili başlatılan incelemeler bugün öğlen saatlerinde tamamlandı.

PKK'lılar karakola bombalı arçla 300 metre yaklaşabilmiş (2)

SPOT IŞIĞINI KARAKOL SANIP PATLATMIŞLAR

Hazro İlçesi'ne bağlı Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.45 sıralarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili başlatılan incelemeler bugün öğlen saatlerinde tamamlandı. Güvenlik görevlilerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, gazetecilerin patlama yerinden görüntü alınmasına izin verildi. Askeri yetkililer, 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ettikleri teröristlerin yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü bir kamyonetle saldırının gerçekleştirdiğini belirtti. Karanlık olması nedeniyle kamyonetin kapalı ve açık kasa olup olmadığı öğrenilemezken, patlamanın meydana geldiği yerde 15 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu görüldü. Patlamayla birlikte kamyonetin parçalarının 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Patlamayla birlikte yakınlarda bulunan bütün ağaçların parçalandığı, beton barikatların da tahrip olduğu kaydedildi. Askeri yetkililer, karakola 300 metre mesafede büyük spot ışığın bulunduğunu, teröristlerin de bunu karakol girişin sanıp bomba yüklü aracı burada patlattıklarını tahmin ettiklerini söyledi. Patlama bölgesinde yapılan incelemelerde, 2 kişiye ait olduğu tahmin edilen ceset uzuvları bulundu. Bulunan bu ceset uzuvları, kimlik tespitinin yapılması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Patlama nedeniyle dün akşam başlatılan çalışmalar tamamlanırken, istihbari çalışmalar başlatıldı. Teröristlerin karakola nasıl geldikleri, daha önce keşif çalışmasının nasıl yapıldığı, bunlara yardım ve yataklık eden kişilerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Patlamanın geldiği alan

Patlamanın yarattığı çukur

Etrafa yayılan parçalar

Tahrip olan bariyerler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

=============================================

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışlar için İzmir'de

Narlıdere'nin yenilenen kıyı şeridini açtı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 5 Kasım'da program iptali nedeniyle gerçekleştiremediği açılışları yapmak üzere İzmir'e geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, açılış programının ilkinde, Narlıdere Sahilevleri'nin yenilenen kıyı şeridini açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 5 Kasım'da, İzmir'de düzenlenen CHP'li belediye başkanları zirvesi için kente bulunduğu sırada, Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklanması ve HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle, açılışların da yer alıdığı programını yarıda kesip, Ankara'ya döndü. O zaman ertelen açılışları gerçekleştirmek için tekrar İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü programına Narlıdere ilçesinden başladı.

Narlıdere Sahilevleri Semti'ndeki yenilenen kıyı şeridinin açılışının yapıldığı törende konuşan CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her zaman genel başkanlarının yanında olacaklarını söyleyip, "Başka Türkiye yok. Başka Kemal Kılıçdaroğlu yok" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu da, 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları günü oduğunu hatırlatıp, İzmirlilerin daha iyi yaşaması ve denize kolay kavuşması için yapılan düzenlemede buluştuklarını anlattı. İzmirliyi denizle buluşturacak İzmir kıyı tasarım projesinin birinci bölümünün açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Aziz kocaoğlu, "Diğer bölümlerde çalışmalar 2017 yılının sonuna kadar sürecek. 50 kilometrelik bölümün düzenlemesini tamamlayacağız. Deniz kir tutmaz diye atılan çöplerle, deniz koskoca bir foseptikti. Sonra büyük kanal projesiyle, 2000'li yıllarda rahmetli başkan Ahmet Piriştina ile proje bitti. Atık evsel atık atılmaz hale geldi. Devamında körfez o tarihte kahverengiydi, maviyle turkuazla alakası kalmamıştı. Yaptığımız çalışmalar, büyük kanal projesine yaptığımız ilaveler ile yağmur suyu projesini yaptık. Üç yıldır evsel atıklarla yağmur sularını ayrıştırıyoruz. Şimdi önümüzde büyük körfez projemiz var. Körfezi 80 yıl öncesine getirmeye çalışıyoruz. Ama bugün de körfezimiz pırıl pırıl. Girilebilecek deniz statüsündedir. Körfez projesiyle her tarafa mavi bayrak almayı, evden çıkılıp yüzülmesini hedefliyoruz. İnsanlar Karşıyaka'ya geçtiği zaman üzerine su sıçramasından korkardı. Şimdi hemen yanında oturuyor, dertleşiyor ve dolaşıyor" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ SUÇ ÜZERİNE SUÇ İŞLİYOR"

Kürsüyü "İzmir seninle gururu duyuyor" sloganlarıyla çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da denizin güzel göründüğünü söyleyip, "İzmir körfezini insanlara, sıcaklığıyla açan temizleyen, çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükran borçluyuz. Uzun yıllardır İstanbul'da denize girilmiyor. Neden? Olağanüstü paralar harcadılar, başarı elde edemediler. Dönüp İzmir'e bakın, askerliğimi İzmir'de yaptım, körfez felaket kokuyordu, bugün öyle değil. Her yerde denize girilebiliyor. İzmir'in dokusu, yaşam tarzı, insana, doğaya saygısı sadece İzmirliler için gurur vesilesi değil, bütün Türkiye içi gurur vesilesi. İzmir'i bütün Türkiye örnek almak zorunda. İzmir, bütün Türkiye'ye örnek bir kentimizdir" dedi.

CHP'li belediye başkanlarının çok katlı binalar yerine, yeşil alanları, halkın kullanacağı alanları arttırıp, güzelleştirme çabasında olduklarını belirterek şunları söşledi:

"Bizim belediye başkanların kusuru var. Çok katlı bina yapsa iyi değil mi? İzmir, denizle buluşacakmış! İstanbul'da denizle binalar arasında yapı yoktu. Şimdi önce yol, yoldan sonra yeşil alanlar katledildi. Yüksek binalar var. Deniz katledildi. Onlara bir şey söyleyen var mı? İzmir'de ise denizi halka açıyorlar! Kent ormanını yapıyorlar, suç üzerine suç işliyorlar! Bizim belediye başkanımız 397 yılla yargılanıyor. E hak ediyorlar tabii! Suç işledikleri için yargılanıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılıştan sonra Narlıdere'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Açılıştan görüntü

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber: Taylan YILDIRIM - Utku BOLULU - Mustafa OĞUZ- Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

=======================================

Hakeme FETÖ gözaltısı

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, İzmir 1. Amatör Lig 1. Grup'ta 4 Aralık Pazar günü oynanan Asarlık Gençlikspor-Dikili Belediyespor maçını yöneten orta hakem Mustafa Samet Gacaroğlu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve Futbol Federasyonu İl Hakemi Mustafa Samet Gacaroğlu'nun maç yöneteceğini öğrenen İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Geçen 4 Aralık'ta, İzmir 1. Amatör Lig 1. Grup'ta 4 Aralık Pazar günü Menemen Asarlık Sahası'nda oynanan Asarlık Gençlikspor-Dikili Belediyespor maçını yöneten Gacaroğlu, karşılaşmanın bitiminde, saha kenarında bekleyen polis ekibi tarafından iki koluna girilerek gözaltına alındı. Bu sırada bazı vatandaşlar ise polisi alkışladı.

Gözaltında bulunan Gacaroğlu ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------

Fotoğraf

Haber: İZMİR, -

=========================================

Bakan Akdağ : Ortalama yaşam süresi 78 yıla çıktı

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de 2002 yılında ortalama yaşam süresinin 72 yıl olduğunu belirterek, "Bu süre bugün 78 yıla çıkmış durumda" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki yıl hizmete açılacak 750 yatak kapasiteli şehir hastanesini incelemek üzere Isparta'ya geldi. İlk olarak Vali Şehmus Günaydın'ı ziyaret eden Bakan Akdağ, burada bakanlığının 2017 politikasına yönelik açıklamalar yaptı. Sağlıkta dönüşümün ikinci fazını 2017'den itibaren başlatacaklarını söyleyen Akdağ, "Sahada harıl harıl çalışıyoruz. Hedefimiz çok daha rahat bir erişim, çok daha kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi. Ana maksadımız da vatandaşın işini kolaylaştırmak. Vatandaş sağlığını koruma konusunda yeterince bilgilensin, bazı hastalıklar için erken tanıma imkanlarını kullanarak zamanında yakalayalım. Mesela kanser taramalarıyla kanserleri erken yakalayalım, ilerlemeden müdahale edelim. Sağlıkta dönüşümden asıl maksadımız budur. Bunu da büyük ölçüde gerçekleştirdik" dedi.

'ŞİMDİ PROBLEMLERİMİZ DEĞİŞTİ'

Türkiye'de 2002 yılında ortalama yaşam süresinin 72 yıl olduğunu kaydeden Akdağ, "Bu süre bugün 78 yıla çıkmış durumda. Dünyada bu işin en hızlı yükseldiği birkaç ülkeden biriyiz. Türkiye anne ve bebek ölümlerini azaltmada müthiş bir performans gösterdi. Şimdi problemlerimiz değişti. İhtiyaçlarımız zengin, üst gelir grubundaki ülkelerin ihtiyaçlarına dönüştü. Şişmanlık, hareketsizlik, kalp hastalıkları ve kanser gibi problemler. Yani yeni bir faza giriyoruz" diye konuştu.

AİLE HEKİMLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR

'Birinci basamak' olarak adlandırılan aile hekimliğini de kuvvetlendireceklerini vurgulayan Bakan Akdağ, "Şehirlerimizde sağlıklı yaşam merkezleri yaparak birkaç aile sağlığı merkezinin hizmet aldığı yeni bir yapı oluşturacağız. Buralar röntgen ve ultrason imkanlarıyla laboratuvar imkanlarıyla bundan da önemli kronik hastalıklardan korunma ve takip için birer yönetim ve özellikle hastayı bilgilendirme eğitme merkezleri olacak" dedi.

'ŞEHİR HASTANELERİNİN BİR MANTIĞI VAR'

Isparta'da hizmete açılacak 750 yataklı şehir hastanesine ilişkin de açıklama yapan Bakan Akdağ, şöyle dedi: "Şehir hastaneleri sayın cumhurbaşkanımızın 'Rüya projem' diye tarif ettiği projedir. Bunun altyapısının hazırlanması için gerçekten çok çaba gerekli. Bunlar klasik ihaleler olmadığı için Türkiye'deki yargının, bürokrasinin meseleye bakışını siyasetin de meseleye bakışının belli bir olgunluğa gelmesi gerekiyordu. Şükürler olsun ki hepsi gerçekleşti. Çok kısa bir süre sonra Isparta ve diğer illerin bazı yakın ilçeleri de buradan hizmet almış olacak. Şehir hastanelerinin bir mantığı var. Biz burada o bölgenin ihtiyacı olan her türlü üçüncü basamak hastane hizmetini entegre biçimde planlamış durumdayız. Bugün şehir hastanemizi inceleyip açılışa hazır hale getirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Isparta'daki şehir hastanesi Yozgat ve Mersin ile birlikte Türkiye'de hizmete açılacak ilk üç hastaneden birisi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Bakan Recep Akdağ'ın gelişi

Bakan Akdağ ve beraberindekileri detay

Bakan Akdağ'In açıklamaları

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

==========================================

Hakeme FETÖ gözaltısı

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, İzmir 1. Amatör Lig 1. Grup'ta 4 Aralık Pazar günü oynanan Asarlık Gençlikspor-Dikili Belediyespor maçını yöneten orta hakem Mustafa Samet Gacaroğlu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve Futbol Federasyonu İl Hakemi Mustafa Samet Gacaroğlu'nun maç yöneteceğini öğrenen İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Geçen 4 Aralık'ta, İzmir 1. Amatör Lig 1. Grup'ta 4 Aralık Pazar günü Menemen Asarlık Sahası'nda oynanan Asarlık Gençlikspor-Dikili Belediyespor maçını yöneten Gacaroğlu, karşılaşmanın bitiminde, saha kenarında bekleyen polis ekibi tarafından iki koluna girilerek gözaltına alındı. Bu sırada bazı vatandaşlar ise polisi alkışladı.

Gözaltında bulunan Gacaroğlu ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

İZMİR, -

====================================================

Kars 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

KARS'ta 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında şans eseri yaralanan olmadı. 4 araç kullanılamaz hale geldi.

Kaza, dün akşam saatlerinde İstasyon Mahallesi,Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydanna geldi. Muhammet Yıldız yönetimindeki 36 FN 424 plakalı araç seyir halindeyken sola dönmek isterken arkadan gelen Burak Karslı idaresindeki 06 DA 2547 plakalı otomobile arkadan çarptı. Arkadan gelen plakası ve sürücüsü belirlenemeyen başka bir araçta öndeki kaza yapan araçlara çarptıktan sonra park halindeki 61 VL 849 plakalı araca çarptı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, yolu trafiğe kapattı. Kazada yaralanan olmazken, 4 araç kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yeri

-Araçlar

-Genel

Haber-Kamera: KARS,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İzmir Akdağ PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title