Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştüFIRAT Kalkanı harekatında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin'in acı haberi memleketi Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ndeki ailesine verildi.

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü

FIRAT Kalkanı harekatında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin'in acı haberi memleketi Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ndeki ailesine verildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin El-Bab Bölgesi'nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan askerin Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin olduğu belirlendi. Şehit Ahmet Şahin'in acı haberi memleketi Çay'a ulaştı. Şehidin Çay merkez Vakıf Mahallesi Emekler Sokak'taki baba evine gelen görevliler, şehadet haberini anne Emine Şahin'e verdi. Acı haberle yıkılan anneyi, görevliler, eve gelen yakınları ve komşular sakinleştirmeye çalıştı.

BİRKAÇ AY ÖNCE EVLENDİ

Polisler, tarlada çalışmaya gittiği için evde bulunamayan baba İsmail Şahin'i bulmak için aramaya başladı. Şehit haberinin verildiği dedesi 77 yaşındaki Hamdi Şahin de gözyaşları içinde baba evine geldi. Birkaç ay önce evlenen Şehit Ahmet Şahin'in eşinin 3 katlı baba evinde kaldığı, şehidin ağabeyinin de astsubay olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

------------------

Şehit dedesi Hamdi Şahin

Evden görüntü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

-----------------

Eve bayrak asılması

Şehidin fotoğrafları

Haber- Kamera: Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar),

=======================

Bolu beyaza büründü (2)

BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI AKSATTI

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu'nda ulaşım aksadı. Zeminde etkili olan kar nedeniyle bazı araçlar Ankara yönünde Bolu Dağı'nı tırmanırken zorlandı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Karayolları ekiplerinin çalışması sırasında zaman zaman araç konvoyu oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Karayollarının çalışması

-Yolda oluşan konvoy

-TIR'lar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================

İzmir'deki operasyonda 11 tabanca ile 143 tüfek ele geçirildi

İZMİR'de, silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 35 kişi gözaltına alındı, 11 tabanca, 143 av tüfeği, 30 kurusıkı tabanca, 172 mermi ele geçirildi. Operasyon sırasında helikopterle çekilen görüntüler, filmleri aratmadı.

İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, silah kaçakçılığı yapan suç örgütlerine karşı dün (salı) saat 07.00 sıralarında silah kaçakçılığına yönelik olarak operasyon düzenledi. Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi başta olmak üzere kent merkezi de dahil toplam 43 adreste arama yapıldı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın yönettiği operasyona helikopterle de havadan destek sağlandı.

FİLMLERİ ARATMADI

Operasyon kapsamında toplam 35 kişi gözaltına alındı. 43 adres ve 12 otomobilde yapılan aramalarda, ruhsatsız olan 11 tabanca, 143 tüfek, 30 kurusıkı tabanca, 172 mermi, 1 kasatura bıçak, 1 yiv açma makinesi, 2 yiv set açma ucu, 1 ölçüm kumpası, terör örgütü PKK ile ilgili 3 kitap ve 3 dergi, 150 gram esrar, 1 el telsizi, 1 lazer noktalayıcı ve 571 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyon sırasında helikopterle çekilen görüntüler, filmleri aratmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Helikopterden çekilen görüntüler

-Operasyon anından görüntü

-Ele geçirilen malzemelerden görüntü

Haber: Tufan HAMARAT / İZMİR, DHA)

=======================================

Karabük'te şüpheli çanta paniği

KARABÜK'te, bulvarda orta refüje bırakılan çanta fünye ile patlatıldı. Çantadan belediye işçilerine ait iş elbisesi ve ayakkabı çıktı.

Atatürk Bulvarı üzerinde orta refüjde çanta görenler, bomba şüphesiyle polise haber verdi. Ekipler, valiliğe 30 metre uzaklıkta bulunan yolu çift yönlü trafiğe kapatıp vatandaşların da geçişine izin vermedi. Bomba imha uzmanı fünye yerleştirdiği çantayı kontrollü patlattı. Belediye işçilerine ait iş elbiseleri ve ayakkabıları çıkan çanta incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yol 30 dakika sonra ulaşıma tekrar açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Bomba imha uzmanı şüpheli çantayı incelemeye giderken

-Polisin vatandaşları uzaklaştırması

-Çantadan çıkan iş elbisesi ve ayakkabı

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

========================================

Alzheimer hastası evinde çıkan yangında can verdi

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, yalnız yaşayan Alzheimer hastası 85 yaşındaki Mehmet Özdemir, evinde çıkan yangında alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi.

Bugün saat 07.30 sıralarında, Milas - Ören Karayolu kenarındaki Beçin Mahallesi'nde bulunan bir evden dumanlar yükseldiğini farkeden çevredekiler, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tek katlı betonerme evi saran alevlere su sıkarak müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saatte söndürdü. Alevlerin söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri, yalnız yaşadığı öğrenilen Alzheimer hastası Mehmet Özdemir'in yanmış cesediyle karşılaştı. Savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından Özdemir'in cesedi 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Jandarma, sigaradan çıktığı sanılan ve Özdemir'in ölümüne neden olan yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yanan evin görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin söndürmle çalışmasından görüntü

-Yanarak yaşamını yitiren Mehmet Özdemir'in fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

===========================================

Berlin doğumlu Songül, Adana'da öldürülüp çöplüğe atıldı (2)

ÇOCUĞU ÖLÜNCE EŞİ İNTİHAR ETTİ

Songül Erçil'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan Fatih Karaman'ın emniyetteki sorgusu sürerken, korkunç cinayetin işlendiği mahallenin sakinleri olay karşısında şoke oldu, Karaman'ın 14 yıldan beri çalıştığı kahvehane ve çevresindeki esnaflar, şüphelinin cinayet işlediğini ihtimal vermediklerini söyledi. Soğukkanlılıkla suçunu itiraf eden şüphelinin psikolojik sorunları olduğunu ifade eden esnaf, şunları anlattı: "İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda kaynak ustası olarak çalışırken evlenmiş. Bu evliliğinden 1 oğlu dünyaya gelmiş. Oğlu henüz 2 aylıkken de hastalanıp ölmüş. Bu acıya dayanamayan eşi de kendini asıp hayatına son vermiş. Bize bunları anlatıyordu. Eşi öldükten sonra hayata küsüp Adana'ya geldiğini söyledi. Biz de kahvede iş verdik, evimize girip çıktı. Çamaşırlarını yıkadık, karnını doyurduk. Bu kulübede 14 yıldan beri yaşıyordu. Duyunca şoke olduk."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çöplüğün genel görüntüsü

Çöplüğün içinde çalışan kepçe

Çöplüğe giren çöp kamyonları

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=============================================

Çuval içinde kuyuya atılan minik Eylül, hakime dehşeti anlattı

KAYSERİ'nin Tomarza İlçesi'nde boşanmasından sorumlu tuttuğu eski kayınbiraderinin çocuklarını dövüp kuyuya atan, 10 yaşındaki Mehmet Ali'nin ölümüne, 7 yaşındaki Eylül Turan'ın ise yaralanmasına neden olan 28 yaşındaki Rukiye Tülay'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada tanıklık yapan minik Eylül, "Rukiye Tülay bizi kömürlük bir yere götürdü. Bize uyuşturucu iğne yaptı. Beni ve ağabeyimi boğdu. Ben ölü taklidi yapıp kurtuldum" dedi.

Olay, geçen 14 Ağustos'ta Tomarza İlçesi Pusatlı Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde meydana geldi. Şiraz Mahallesi'nde oturan Elif Turan ile çocukları Mehmet Ali ve Eylül Turan, Pusatlı Mahallesi'ndeki dedeleri Hayri Nar'ın evine ziyarete gitti. Dedelerinin evinden yiyecek almak üzere markete giden Mehmet Ali ve Eylül Turan kardeşler, alışveriş yaptıktan sonra evlerine dönmek istedi.

ÇOCUKLARIN BABALARINI BOŞANMASINDAN SORUMLU TUTTU

İki çocuk, Rukiye Tülay'ın evinin önüne geldi. Tülay, eski kayınbiraderinin çocuklarını evine çağırdı. Eski eşi Talip'ten 3 yıl önce boşanmasında rolü olduğunu düşündüğü kayınbiraderi Şamil Turan'ın çocuklarını döven Rukiye Tülay, onların öldüklerini sanarak 2 ayrı çuvala koyduktan sonra bahçedeki yaklaşık 7 metre derinlikteki boş kuyuya attı. Rukiye Tülay, kuyunun üstünü taş ve samanla kapattı.

Çocuklarından uzun süre haber alamayan anne Elif ve baba Şamil Turan durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri ve mahalle sakinlerinin yaptığı arama sonucu ağır yaralı Eylül Turan'ın inlemesi duyuldu. Küçük kız, kuyuda atıldığı çuvalın içinde bulundu. Kuyudan çıkarılan çocuklardan Mehmet Ali Turan'ın ise öldüğü belirlendi.

Eylül Turan, yaralı kurtarılarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırıldı. Jandarma zanlı Rukiye Tülay'ı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan Tülay, tutuklanarak cezaevine konuldu.

KURTULAN ÇOCUK DURUŞMAYA KATILDI

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Rukiye Tülay duruşmaya ses ve görüntülü haberleşme sistemiyle (SEGBİS) İstanbul Kadın Cezaevi'nden katıldı. Duruşmada, ölen Mehmet Ali'nin babası Şamil, annesi Elif ve olayda yaralı olarak kurtulan Eylül Turan duruşmada hazır bulundu.

Sanık Rukiye Tülay duruşmada, bir diyeceğinin olmadığını kaydederek, savcılıkta verdiği ifadeyi tekrar ettiğini söyledi.

"ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDUM"

Duruşmada küçük mağdur Eylül Turan, ifade verirken anne ve babasının üzülmesini istemediği için dışarı çıkarılmasını istedi. Anne ve babasının dışarı çıkarılmasının ardından konuşan Eylül, "Bakkalın oradan ağabeyimle birlikte geliyorduk. Rukiye Tülay bizi çağırdı. Onun evine gittik. Bizi kömürlük gibi bir yere götürdü. Beni ve ağabeyimi boğdu. Ben ölü taklidi yaptım. Bize uyuşturucu iğne yaptı. Ağabeyimle beni ayrı çuvallara koymuş. Sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

Baba Şamil Turan ise ifadesinde, "Rukiye Tülay ağabeyimin eski eşi olur. Sanık eşiyle boşanma nedenini bizden bildiği için bir husumeti vardı. Olay bu nedenle gerçekleşti. Rukiye bu olayı planlayarak yapmıştır" dedi.

Anne Elif Turan da, Rukiye Tülay'ın olayı neden işlediğini bilmediği ifade ederek, "Kendisi eşiyle ayrıldı. Ben eşimle ayrılmadığım için bizi kıskanmış olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle yapmış olabilir" diye ifade verdi.

"ANNEM MEHMET ALİ VE EYLÜL'Ü DÖVEREK KUYUYA ÇUVALLA ATTI"

Sanık Tülay'ın 10 yaşındaki kızı S.T. de olay sırasında evde olduğu için davaya tanık olarak katıldı. S.T., olayı anlatırken şunları söyledi:

"Olay sırasında ben annemin yanındaydım. Mehmet Ali ile Eylül bakkaldan geliyorlardı. Annem ikisini çağırdı. Annemin elinde süt vardı 'Bunu içeri götür' dedi. O sırada annem Eylül'ü içeri aldı ve başka odaya götürdü. Eylül'ün bağırma sesleri gelmeye başladı. Bu sırada yanımda olan Mehmet Ali, Eylül'ün bulunduğu odaya gitti. Annemin elinde ip vardı ve o ipe Mehmet Ali'nin boğazını sardı. Onun kafasını sedirin başına vurdu ve çuvala koydu. Sonra da Eylül'ü döverek çuvala koydu. Ben korktum ve ne yapacağımı bilemedim. Her ikisini de kuyuya attı. Ardından odada kan izleri vardı oraları sildi. Annem, 'Yaptıklarımı kimseye söyleme, yoksa sana da aynısını yaparım' dedi. Beni parka götürdü. Eve geldikten sonra Elif yengem geldi. Gözümün içine bakarak çocukları sordu. Ben de annemden korktuğum için bilmediğimi söyledim."

ÇOCUKLARI BULAN TANIK ANLATTI

Duruşmada diğer tanık 31 yaşındaki Sinan Özyolu ise kaybolan çocuklar için anons yapılınca aramaya başladıklarını söyledi. Yanında 10 - 15 kişiyle arama yaptıklarını belirten Sinan Özyolu, "Kuyunun kapağını açtık. İki çuval vardı ve birinde kıpırdama oluyordu. İlk çuvalı açtığımda kız çocuğu olduğunu gördüm. Diğer çuvalda ise erkek çocuğu vardı ve üzerine 80-10 tane taş vardı. Kız çocuğu kendine geldikten sonra 'Bize ne yapacaklar ağabeyim nerede?' diye sordu. Başka da bir bildiğim yok" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı, Rukiye Tülay'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının saptanması ve raporun beklenmesi için duruşmayı 18 Ocak 2016'ya erteledi.

Görüntü Dökümü

-----------------

ARŞİV

-olayla ilgili görüntüler

Haber: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, -

========================================

Mersin'de 3 ayrı taksiciyi gasp eden zanlı yakalandı

MERSİN'de 3 ayrı taksiye müşteri gibi binerek bıçak tahdidi ile gasp eden zanlı son işinde suçüstü yakalandı.

(Geniş Haberi Geçilecek)

Görüntü Dökümü

----------------------

3 taksiciyi ayrı ayarı gasp eden zanlı emniyetten çıkarken

Zanlı polislerin arasında emniyetten götürülürken

Polis aracına binerken

Ekmek bıçağı polisin elinde

(Görevlik kamera görüntüsü)

Zanlı akşam kaldırımda yürürken

Yolun karşısına geçerken

Yolun karşısında taksiye binerken

Taksi giderken

Haber : -Kamera: Mustafa İNSAN /MERSİN

===================

Kiraladığı vinçle tekstil makinesi çaldı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 24 yaşındaki Necmi Yaş, kiraladığı vinçle ve kamyonla, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir depodan 40 bin dolar değerindeki tekstil makinesini çalıp, kamyona yükleyerek götürdü. Polis tarafından yakalanan Yaş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hırsızlık olayı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasının depo olarak kullandığı bölümde meydana geldi. Muratlı İlçesi'nde yaşayan Necmi Yaş, iddiaya göre tekstil makinelerinin konulduğu depoda önce inceleme yaparak, bir fırsatını bulduğu sırada deponun kilidini değiştirdi. Daha sonra kiraladığı vinç ve bir kamyonla depoya gelen Yaş, makinenin kendisine ait olduğunu belirterek, vinç yardımı ile çaldığı 40 bin dolar değerindeki tekstil makinesini kamyona yükleyip götürdü.

Fabrika yetkililerinin hırsızlık olayını fark etmesiyle birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri incelemeye aldıkları güvenlik kamerası görüntülerden, çalınan makinenin yüklenip götürüldüğü kamyonun plakasını belirledi. Hırsızlıkta kullanılan kamyonun ve hırsızlığı gerçekleştiren Necmi Yaş'ın Muratlı İlçesi'nde olduğunu belirleyen polis, ilçede yaptığı çalışmada Yaş'ı gözaltına alırken, kamyona da el koydu.

Yapılan araştırmada Yaş'ın vinç yardımı ile çaldığı tekstil makinesini sattığı belirlendi. Yaş, polisteki soruşturmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Vinçten detaylar

Vincin makineyi kaldırması

Makinenin vinçle kamyona yüklenmesi

Kamyonun uzaklaşması

Detaylar

Haber: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===========================================

Sağlık-Sen'den döviz bozdurmaya destek

SİVAS'ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan dolar bozdurma kampanyasına destek vererek dövizlerini bozdurdu.

Kent meydanında toplanan yaklaşık 20 kişilik Sağlık-Sen üyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan döviz kampanyasına destek olmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. Ellerinde 'Dövizini boz, oyunu boz', 'Türk Lirası'na sahip çık' yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla dövizleri bozdurmak için meydanlara çıktıklarını belirterek, "Dünya'nın sadece ülkemizden ibaret olmadığını, bizi bekleyen dünyanın başka yerlerinde, bize inanan, bizi bekleyen milyonların var olduğunu ülkemize umutla baktıklarını gördük. Müttefik dediğimiz batılılar bunu hazmedemediler. Yıllardır destekledikleri çocuk katili PKK'nın yanında emeğimiz ve ekmeğimizle milletimizi kandırarak büyüyen hain FETÖ örgütü ile gezi ile geldiler. 17-25 Aralık'la geldiler ve 15 Temmuz gecesi tankları, topları uçakları ile hain darbe girişimi ile geldiler. Ama milletimizin inancını, imanını, vatan bayrak sevgisini bilemediler. İman ettikleri çürümüş, köhnemiş batı ile birlikte mağlup oldular yenildiler. Milletimizi mağlup edemeyen şer güçler şimdi ise döviz kurları üzerinden ülkemizin ekonomisi üstüne oyunlar oynamaya başlamışlardır. Bizler, bu milletin evlatları, gizli kardinal, CIA ajanı, Amerikan uşağı, terörist başı FETÖ ve haçlı zihniyetine teslim olmadık, olmayacağız. 15 Temmuz'da canımızı vererek kurtardığımız aziz vatanı bugün başta dolar olmak üzere tüm yabancı paralarımızı bozdurarak bir kez daha Sayın Cumhur reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğumuzu ve reisi asla yalnız bırakmayacağımızı, yeniden diriliş için bütün gücümüzle çalışacağımızı buradan alemi cihana duyuruyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup üyeleri PTT'ye giderek ellerinde bulunan dövizleri Türk Lirası'na çevirdi.

Sivas'ta halkın yoğun talebi nedeniyle bazı döviz bürolarında Türk Lirası kalmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Grubun görüntüsü

-Ellerindeki dolarlar

-Açtıkları dövizler

-Şube Başkanının açıklaması

-PTT'ye giderek para bozdurmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

CHP'li Çerçioğlu'ndan '1071' mesajı

AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla tüm yurtta başlatılan dolar bozdurma kampanyasına destek vererek Türklere Anadolu'nun kapılarının açıldığı tarihe atfen, 1071 dolar bozdurdu.

Aydın'daki Hükümet Bulvarı'nda bulunan bir döviz bürosunda sabah saatlerinde kuyruğa giren CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Meydan Muharebesi'nin tarihi olan 1071'den yola çıkarak 1071 dolar bozdurdu. 1071'in Türk milleti için çok önemli bir tarih olduğunu dile getiren Çerçioğlu, Türk ekonomisinin çökertilemeyeceğini belirterek, "Geldiği yere gitmesi için dolara bir tokat da ben atıyorum. Türk ekonomisi güçlüdür. Ekonomik darbelere boyun eğmez. Bunu bütün dünya görmeli" dedi. Başkan Çerçioğlu, Aydınlı vatandaşları da ekonomiye katkı sağlanması amacıyla dövizlerini bozdurmaya çağırdı.

DÖVİZ BÜROSUNDAN DA DESTEK

Döviz bürosunun sahibi İlhan Gönendi, 1071 doları lira bazında 6 kuruş fazladan bozarak, "Başkanımıza duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Başkanımızın bozdurduğu 1071 dolar, 3 bin 685 lira ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir katkıda bulunması bizleri sevindirdi. Bütün halkımız da duyarlı bir şekilde ekonomiye katkı için dövizlerini bozduruyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Özlem Çerçioğlu'nun dolar bozdurmasından görüntü,

Özlem Çerçioğlu'nun konuşması,

İlhan Gönendi'nin konuşması.

Haber-Kamera: Cem ULUCAN/AYDIN, DHA)

===========================================

Vatan Partisi'nden 'HDP kapatılsın' eylemi

ESKİŞEHİR'de bir grup Vatan Partisi üyesi, basın açıklaması yaparak HDP'nin kapatılmasını istedi.

İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan ve aralarında Vatan Partisi İl Başkanı Raif Eşkinat'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi 'Meclis'te PKK istemiyoruz. Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için HDP kapatılsın' yazılı pankart açtı. İl Başkanı Raif Eşkinat yaptığı konuşmada HDP'nin PKK ile iç içe geçtiğini öne sürerek şunları söyledi: "Vatan Partisi olarak, Atatürk'ün deyişi ile 'Gaflet, delalet ve hatta hıyanet' içinde batının bizi mahvetmek isteyen güçleri ile işbirliğini üstlenenlerle mücadeleye girişmeyi göze alan tek siyasi güç durumundayız. O işbirlikçiler diz çöktürmediği Atatürkçü güçleri alt etmek için büründükleri sahte kimlikleri ve maskeleri bir bir düşürüyorlar. HDP'nin, PKK ile ayırt edilemez biçimde iç içe geçmiş, FETÖ işbirlikçisi bir yapı olduğu su götürmez gerçeğe dönüşmüştür. HDP'nin kapatılması için bütün yasal gereklilikler oluşmuş durumdadır. HDP'nin kapatılması, Türkiye'ye yapılan bölücü ve gücümüzü azaltıcı müdahalelerin ara yüzü bir bağlantıyı ortadan kaldıracaktır. HDP derhal kapatılmalıdır. PKK'ya lojistik destek üssü İncirlik derhal kapatılmalıdır. Askeri okul ve hastaneler derhal açılmalıdır."

Konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan partililer daha sonra üzerinde 'Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için HDP kapatılsın' yazılı broşürleri yoldan geçenlere dağıttı.

Görüntü dökümü:

-Vatan Partisi İl Başkanı Raif Eşkinat'ın konuşması,

-Partililerin slogan atması,

-Yoldan geçenlere broşür dağıtılmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=============================================

Sahile ölü caretta vurdu

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde sahile ölü Caretta Caretta kaplumbağası vurdu. (Geniş haberi geçilecek)

(Geniş Haberi Geçilecek)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Caretta sahilde görüntüsü

-Caretta ölü halde görüntüsü

-hayvan hakları savunucusu semih iğdigül carettayı incelerken

-Semih İğdigül ile röportaj

-Carettayı gören vatandaşlar ile röportaj

-caretta taşınırken

-caretta araca yüklenirken

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

==============================================

Hükümlülerin yaptığı eserlere yoğun ilgi

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde hükümlülerin el sanatları sergisi açıldı.

Belediye Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki sergide Erdemli K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde kalan hükümlülerin yaptığı ürünler izlenime sunuldu. Serginin açılışına Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, cumhuriyet savcıları, hakimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tuba Bütün yaptığı konuşmada, "Cezaevinde bulunan vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve meslek edindirmek amacıyla kurslar açılıyor. Bu kurs sayesinde cezaevinde bulunan vatandaşlarımız öğrendikleri meslekler doğrultusunda el işi yaparak hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem de topluma kazandırılıyorlar" dedi.

Ceza ve İnfaz Kurumu Baş Memuru ve Sergi Sorumlusu Aziz Demirkan ise 500 eserin yer aldığı serginin 3 aylık bir çalışma sonunda açıldığını söyledi.

Sergi 11 Aralık'a kadar açık kalacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Protokol üyeleri tarafından sergi gezilirken

-Serginin görüntüsü

-Sergide sergilenen ürünler

-Cezaevi baş memuru Aziz Demirkan ile röportaj

-sergi genel görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

=================================================

Sosyal medyanın yeni fenomeni 'uçurum' pozu

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bulunan Gülek Kalesi'ndeki yerden yüzlerce metre yüksekteki uçurum, fotoğrafçıların büyük ilgisini çekiyor.

İlçe merkezine 62 kilometre uzaklıktaki Gülek Mahallesi'nden adını alan kale, son günlerde adından sık söz ettirmeye başladı. Çok sarp bir alanda ve bölgenin en yüksek dağında olması nedeni ile dikkatleri üzerine çeken Gülek Kalesi, kuzey tarafında düşen bölgede yer alan bir kayanın yarattığı manzara özellikle fotoğrafçıların uğrak adresi oldu. Yeni evlenen çiftlerin, dağcı, trekking yapan sporcularla farklı mekan arayanların uğrak adresi olan 1290 rakımdaki uçurum, konumu itibari ile de çekilen fotoğraflar sosyal medyada da büyük ilgi görüyor. Havanın güneşli olduğu günlerde çevre illerden yaşayanların uğrak adresi olan Gülek Kalesi'nin bulunduğu mahallenin Muhtarı Cafer Ertan, yaklaşık 1500 yıllık tarihi olan kalenin çekilen fotoğraflarının sosyal medyada yoğunlukla paylaşılması ile birlikte büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Ertan, şöyle dedi:

"Burası Bizans ve Roma döneminden sonra Ramazanoğulları'na daha sonra da Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiştir. Osmanlı'nın son dönemine kadar da bu kale faal bir durumdaydı. Burası sosyal medyada yoğunluklu paylaşılınca büyük ilgi gördü. Güzel fotoğraflar çekilip paylaşılıyor. Çeşitli gruplar gece burada kalıyor, doğa sporları yapıyorlar. Çünkü burada eşsiz bir manzara var. Buraya herkesin gelmesini ve görmesini tavsiye ederiz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, -

===================================================

Vali Güzeloğlu'ndan öldürülen taksici için yardım kampanyasına destek

KOCAELİ'nin merkez İlçesi İzmit'te geçen ay öldürülen 40 yaşındaki taksici Halil Güney'in ailesine gelir sağlamak için başlatılacak kampanyaya destek vermek amacıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu taksi durağına gitti. Taksicilere başsağlığı dileyen Güzeloğlu başlatılacak destek kampanyası ile durağa taksi alınacağını ve gelirini de öldürülen taksicinin ailesine verileceğini söyledi.

Yenidoğan Köprü Taksi Durağı'nda 1 ay önce öldürülen 3 çocuk babası taksici Halil Güney ile ilgili ailesine destek olmak amacıyla kampanya başlatılacak. Bir banka hesabında toplanacak para ile taksi durağına alınacak taksinin geliri her ay öldürülen Güney'in ailesine bağışlanacak. Kampanyaya destek veren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Derince İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Eke, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, taksi durağını ziyaret ederek taksicilere başsağlığı diledi. Kampanyanın önümüzdeki Pazartesi günü başlatılacağını ifade eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şöyle dedi:

"Esnafımız zor şartlarda insanımıza hizmet ediyor. Sabahın seherinden gecenin yarısına kadar samimiyetle çalışmalarını yürütüyorlar. Esnaf milletimizin hizmetlerini karşılayan fedakar bir kesimdir. Bu hizmetlerin için kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Cinayete kurban giden kardeşimiz Halil Güney'in faillerinin bulunması için yoğun bir çaba sarf edilmektedir. İnanıyorum ki bu adli soruşturmada kısa süre içerisinde gelişmeler yaşanacaktır. Failler yakalanarak adalete teslim edilecektir. Konuyla ilgili ciddi gelişmeler var.Ayrıca güzel bir proje de var taksi durağımızla alakalı. Bir taksi alınacak ve vefat eden kardeşimiz Halil Güney'in ailesine katkı sağlanacak. Proje için gerekli izinler alındı. Kampanyayı destekliyoruz. Halil Güney kardeşimizin emaneti olan ailesinin geçimine bu şekilde katkı sunacağız. Bu hayırlı kampanyayı en kısa süreçte sonuçlandıracağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Vali Güzeloğunun taksi durağına ziyareti

-Başsağlığı dilemesi

-Valinin açıklaması

HABER-KAMERA: SELDA HATUN TAN / KOCAELİ

======================================

İslahiye'de hindiler satışta

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, yaklaşan yılbaşı öncesinde hindi satışı başladı.

Beyler Mahallesi'nde oturan Fatma Kınar, 8 ay önce 15 günlük yavru iken alıp beslediği 9 ile 10 kiloya ulaşan hindilerini, satışa çıkardı. 130 ile 160 lira arasında satışa çıkardığı hindilerden şu ana kadar 35 tane sattığını belirten Kınar, "Hindinin bakımı ve beslenmesi sabır isteyen ve zahmetli bir iş. Ancak ben yavru olarak aldığım hindileri her gün böyle başında çobanlık yaparak besleyerek büyüttüm. Şimdiye kadar 35 hindi sattım, kalan 75 hindiyi de yılbaşına kadar satacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Hindiler

Fatma Kınar hindileri otlatması

Fatma Kınar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Kırklareli'de üniversiteliler '15 Temmuz fotoğraf' sergisi açtı

KIRKLARELİ Üniversitesi öğrencileri darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan '15 Temmuz fotoğraf' sergisi açtı.

Kırklareli Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü ve Kırklareli Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile Kayalı Kampusü'nde darbe girişi sırasında çekilen 35 fotoğrafın yer aldığı '15 Temmuz fotoğraf' sergisi açtı. Serginin açılışına Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, akademik personel ile öğrenciler katıldı. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen rektör Prof. Dr Aykaç, "Gençlerin 15 Temmuz gecesi milletimiz tarafından yazılan kahramanlığa sahip çıkmaları, ülkemizin geleceği için bizlere umut veriyor. Ben gençlerimizi bu konuda tebrik ediyorum. Vatan, bayrak söz konusu olduğunda diğer farklılıklarımızı bir kenara itip el ele vermeliyiz. Sevgiye barışa çok ihtiyacımız var. Bundan sonra vatanımızın böyle şeylere maruz kalmaması için gençlerimizin bu duygularla büyümese lazım. Bu bilinci diri tutmamız lazım" dedi

Görüntü Dökümü

------------------------

Sergideki fotoğraflar

Öğrencilerin fotoğrafları incelemesi

Rektör ve beraberindekilerin sergiyi gezmeleri

Rektör Aykaç'ın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,-

===========================================

Yaralı turna iyileşti

OSMANİYE Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen turna kuşu, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

1 Kasım'da Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaralı halde bulunan turna, Osmaniye'ye getirildi. Yaralı kuş, veteriner hekim Mustafa Kurtaran tarafından tedavi edildi ve ayağına halka takılarak Yumurtalık Tabiatı Koruma Alanı'nda doğal ortama bırakıldı. Ayrıca kuştan doku örneği alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

ATEŞLİ SİLAH YARASI

Doğa Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Bünyamin Akın, turna kendilerine getirildiğinde kafa bölgesinde ateşli silahla yaralanma izi olduğunu söyledi. Akın "Kuşun tedavisini tamamladık. Ayrıca, Bakanlığın yaban hayvanlarının göç yollarını tespit etmek ve izlemek adına yaptığı çalışma kapsamında ayağı halkalandı" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

(ÖZEL)

Turna'nın rehabilitasyon kafesi içinde görüntüsü

Veteriner hekimin turnayı yakalaması

Turnanın baş kısmından yakın görüntü

Turnanın başının bez ile bağlanması

Kanatlarının ayaklarının ve kuyruğunun ölçülmesi, detaylar

Turna'nın tartılması

Kanadından doku örneği alınması

Ayağına halka takılması

Takılan halkadan yakın görüntü

Doku örneği alınan bölgenin ilaçlanması

Turna'nın kutuya konulması

Veteriner Hekim Bünyamin Akın ile röportaj

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şahin Eylül Turan Eylül Politika Güncel Haberler

title