Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Çöp arıtma tesisinde kesik bacaktan sonra kol da bulundu

ADANA'da geçen hafta sonu çöp arıtma ve ayrıştırma tesislerinde bulunan kadın bacağından sonra, sağ kol bulundu. Kol ve bacağın aynı kadına ait olduğunun anlaşılması üzerine, diğer parçaları da bulmaya çalışan polisin çöplükteki araştırması sürüyor.

Geçen cumartesi günü merkez Sarıçam İlçesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Arıtma ve Ayrıştırma tesisinde çalışan işçiler, boşaltım yapan çöp kamyonunda bir kadına ait sol bacak buldu. Bacağın, hastane atığı olmadığını anlayan görevliler, durumu polise bildirdi. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri ve Cinayet Bürosu dedektiflerince incelenen bacağın, kesilme şeklinden cinayeti kurban giden kadına ait olduğu anlaşıldı. Ekipler, cesedin kimliğini ve katili belirlemek için çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Çöpten çıkan ceset parçasının, Münevver Karabulut cinayeti ile benzerlik göstermesi üzerine olayın aydınlatılması için Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, 'Özel araştırma ekibi kurulsun' talimatı verdi. Talimat üzerine Cinayet ve Gasp Bürosu'ndan deneyimli polislerden oluşan özel ekip kuruldu. Ekipler, yurt genelinde yapılan 'Kayıp kadın' başvuruları ile evsiz kadınlar ile ilgili araştırma yaparken, arıtma tesisinde de yeni parçalar bulabilmek için çalışma başlatıldı.

ÇEMBER DARALTILDI

Adana'nın 4 merkez ilçesine bağlı mahallelerden alınan çöplerin tek merkez olan arıtma tesisinde toplanması nedeniyle katile ulaşmanın zor olacağını düşünen polis, çemberi daraltmak istedi. Çöp kamyonlarının belirli bölgelerden atık toplaması da polisin işini kolaylaştırdı. Bacak ve kolun bulunduğu atıkları taşıyan kamyonun bölgesini saptayan uzman ekipler, cesedin kent merkezinden alındığını saptadı.

Arıtma tesisinde aramalarını sürdüren polisler, kamyonların getirip boşalttığı çöp dağları arasına girdi. Temizlik işçileri ile birlikte hareket eden polisler, kadına ait eksik kalan parçaları tamamlayabilmek için poşetleri tek tek açıp incelemeye devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polislerin çöp ayrıştırma merkezinde arama yapması

Çöplüğün genel görüntüsü (ARŞİV)

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=========================================

Bakan Özhaseki Mardin'de

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle 6 bin 182 adet ağır hasarlı ve yıkık binanın olduğunu belirterek, "Bir seneye kalmadan her şeyi olduğu gibi yeniden yapacağız" dedi.

Mardin'e özel uçak ile gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi havalimanında AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Vali Mustafa Yaman, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış karşıladı. Mardin Valiliği'ne geçen Bakan Özhaseki'ye Vali Yaman tarafından brifing verildi. Brifingin ardından Valilik toplantı salonuna geçen Bakan Mehmet Özhaseki, basına kapalı yapılan toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, gecikmiş Mardin ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Olmasını istemediğimiz acı olaylar yaşandı geçmişte. Allah bir daha göstermesin. Kardeşliğimiz, birliğimize zarar verecek kötü gün göstermesin. Ama, bu olay yaşandıktan sonra da yapılması gereken, devletin burada yaraları sarması, mağdur olan, sıkıntısı olan vatandaşların mağduriyetini ve sıkınıtısnı gidermesi. Bunu için de bir dizi projelerimiz ve hazırlıklarımız var"dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Nusaybin'de yaşanan çatışmalarda 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina olduğunu, bnun dışında az hasarlı yapılarında olduğunu ifade ederek, "Altyapısı zaten çok iyi olmayan bir ortam var. Bir çok belediye başkanı burada hizmet etmeyi, şehrin alt ve üst yapısını iyileştirmeyi düşünmemişler. Başka türlü çalışmış kafaları. Terör örgütlerine yataklık yapmak gibi, onlara destek vermek, işlerini kolaylaştırmak ve hatta lojistik üssü gibi belediyeleri kullandırmak gibi bir hata içerisine düşmüşler. Ben yıllardır belediye başkanlığı yapan bir kardeşinizim. Kendi çabamla, kendi şehrimde hiç altyapı yokken, suyundan kanalından başlayarak yerin üstünde ne kadar iş varsa, Paris'ten farkı kalmayacak şekilde yaptım. Özel bir devlet koruması ve desteği de yoktu. Sadece iyi niyet vardı, çalışma vardı, hayret vardı. Belediye başkanı arkadaşlarımıza çok iş düşüyordu. İyi niyetli oldukları takdirde şehrin iç dinamiklerini hareket geçirerek, şehirlerin alt ve üst yapısını mükemmel hale getirebilirler" dedi.

"HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK, VATANDAŞ NE DİYOR? BUNU KONUŞACAĞIZ"

Mardin ve cevresinin avantajı çok olan bir şehir olduğunu, bütün dünya tarafından bilinen bir şehir olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bunları iyi niyetle kullandığımız takdirde, bütün bu altyapı sorunları şimdiye kadar kalmazdı. Ne yazık ki zamanında bunlar yapılmamış. Bir taraftan altypıyı yapacağız, bir taraftan yıkılan evleri yapacağız. Bir taraftan yeşil alanları yapacağız. Bir taraftan okulları, sosyal donatları, yeşil ve spor alanlarını vesaire, hepsini yeniden ihya edeceğiz. Şimdi o dönem geldi. Biz bunları masa başında plandık ama birde vatandaş ne diyor? Orada evi yıkılan vatandaşın başka sorunları var mı? Bizden istekleri var mı? Bizim yaptığımız planlara ne diyorlar? Bunları konuşacağız. Bunları konuştuktan sonra bizim taslak halinde düşündüğümüz projeler, vatadanşlar tarafından da evet benimseniyor ve seviliyorsa gerçekleştirme aşamasına geleceğiz. Önümüzdeki günlerde çok kısa süre içerisinde bütün bu evlere, alt yapıya başlayacağız. Allah nasip ederse 1 seneye kalmadan her şeyi olduğu gibi yeniden yapacağız ve ihya edeceğiz. Onun için bugün ilçemizi gezip tespitler yapacağız" diye konuştu.

"NUSAYBİN'DE TEK TEK EVLERE GİRİLİYOR, TEMİZLİK YAPILIYOR"

Bir gazetecinin, Nusaybin'de sokağa çıkma yasağını sürdüğü bazı mahallerin olduğunun ve tel örgülerle çekildiğini hatırlatması üzerine, Bakan Özhaseki, "Nusaybin'de tek tek evlere giriliyor temizlik yapılıyor. Temizlikten kastımız, güvenlik güçleri evlere girilebilir mi? diye bakıyor. O bölgede terörü çıkaranlar, insanları rahatsız edenler, evlerden ayrılırken tuzaklar kurarak çıkıyorlar. Çok kötü niyetli, oraya temizlemeye gelenler önce güvenlik güçleri, daha sonrada harfiyat işi ile uğraşacak işçi kardeşlerimize, yazık ki bombalarla karşılaşıyorlar. Bazıları da şehit oldu. O yüzden biraz daha titizlikle davranılıyor. Hiç kimsenin canına, bir zara gelmemesi için uğraşılıyor. O temizlikleri yapılma işi de hala devam ediyor. Uzayabilir, canımıza bir zara gelemsin. Bir tek kişinin burnu kanamasın, önemli olan bu. Çocuklarımız öldü arkadaşlar. Küçücük çocuklarımız oynarken bomba patladı ve yavrularımız öldü. Şimdi oraya girerek, burayı hemen temizleyelim diyerek o çocukların, işçi arkadaşlarımızın ölmesine de göz yumamayız. O yüzden biraz ihtiyatlı davranıyoruz. Biraz geç olabilir ama inşallah güç olmayacak" diye konuştu.

Açıklamadan sonra Bakan Özhaseki, yanından hiç ayrılmayan ve kısa boyu ile de ilgi odağı olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Encümeni Fahri Talay ile birlikte Valilikten ayrıldı. Bakan Mehmet Özhaseki daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Nusaybin ilçesine geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bakanın karşılanması

-Çiçek takdimi

-Bakan Özhaseki konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ-Ahmet AKKUŞ/MARDİN, -

===================================================

Kaçakçılıkta kullanıldığı için el konulan 63 katır satıldı

VAN ve Başkale İlçesi sınır bölgesinde kaçakçılığın önlemesi için güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen 63 katır açık arttırma usulü ile satıldı.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 3 ay önce Van ve Başkale İlçe sınırından kaçak yollarla giriş yapan ve yakalanan kaçakçılarla birlikte ele geçirilen 63 katır açık arttırmaya çıkarıldı. Gümrük kaçağı malzeme taşıdıkları için el konulan ve Hakkari'de yedieminde bekletilen katırların satışı da bugün yapıldı. Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Van Tasfiye İşletme Müdürlüğü'nde 35 bin 381 lira bedelle satışa çıkarılan 63 katır, 26 bin 600 liraya satıldı.

Haber: Murat ÇAĞLAR / VAN,-

====================================================

Kümesten 30 bin liralık güvercin hırsızlığı kamerada

OSMANİYE'de çatısından girdiği 2 iş yerinden yaklaşık 30 bin lira değerindeki 73 güvercini çalan hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.

Dün gece Adnan Menderes Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerinin çatısına çıkan şüpheli, kümeslerde beslenen yaklaşık değeri 30 bin lira olan çeşitli cinslerdeki 73 güvercini çuvala koyarak çaldı. Sabah işyerine geldiğinde güvercinlerine bakmak isteyen 42 yaşındaki Hakan Tuncer, kuşların kümeste olmadığını görünce polise haber verdi. İşyerinin çatısında da bulunan güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık yapan bir kişinin eşkalini belirledi. Uzun yıllardır güvercin beslediğini belirten Hakan Tuncer, "Bu işi yapanların bir çete olduğunu düşünüyoruz. Kuşların karşılığında uyuşturucu esrar maddesi aldıklarını duyuyoruz. İki işyerinden çalınan güvercinlerin değeri yaklaşık 30 bin lira civarında. Bunların hepsi birbirinden değerli kuşlar. İnşallah suçlular en kısa zamanda yakalanıp adalet önünde hesap verir" dedi. Polisin başlattığı soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, -

===========================================

Gaziantep'te TIR garajında yangın

GAZİANTEP'te, TIR garajının 2 katlı yazıhanesinde sobadan kıvılcım sıçramasıyla çıktığı sanılan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.

Yangın, öğle saatlerinde Karacahamet Mahallesi'nde bulunan TIR garajında meydana geldi. Garajın prefabrik olan 2 katlı yazıhanesindeki sobadan sıçrayan kıvılcımlar, kısa sürede çevreyi sardı. İhbarla gelen itfaiye ekipleri, tahta ve plastikten yapılan prefabrikteki yangına müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınan yangın nedeniyle yazıhane kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

TIR Garajı

Yazıhaneden çıkan dumanlar

Garajdaki kalabalık

İtfaiyenin müdahalesi

Kullanılamaz hale gelen iş yeri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

Demre'de Noel Baba ayinle anıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaşayıp 6 Aralık'ta öldüğü kabul edilen Noel Baba, mezarının da bulunduğu belirtilen müzede düzenlenen ayinle anıldı.

Demre'deki Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayini, Fener Rum Patrikhanesi'nden gelen din adamı metropolit Hıristomas Kalaycı yönetti. Ayine İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Demre Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Topcu'nun da aralarında bulunduğu 500 kişi katıldı.

Ayinde, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları barış, dostluk, kardeşlik, savaşların, dünyada açlığın sona ermesi, tüm insanlığın mutluluğu için dua etti. İlahiler söylenen ayinin sonunda, katılanlara kutsanmış ekmek ikram edildi.

'SİZİN DİNİNİZ SİZE, BENİM DİNİM DE BANADIR'

Ayin sonunda Yunanca ve Türkçe konuşma yapan Hıristomas Kalaycı, dünyaya barış ve dostluk diledi. Kalaycı konuşmasında, şöyle dedi: "Hükümetimizin ve Demreli'lerin; uzun süreden beri gerçekleştirdiğimiz ayinlerin tecrübesiyle yegane amacımızın dini vecibelerimizi yerine getirmek olduğunu anlamış olmaları bizlere huzur vermektedir. Bizleri Kuran-ı Kerim'in Kafirun Suresi'ndeki 'Sizin dininiz size, benim dinim de banadır' şeklindeki ayete uygun olarak, kimsenin dinine karışmadan, kendi inancımız çerçevesinde, yaratıcımıza bizlere şefaat etmesi, ülkemizden ve halkımızdan huzuru, refahı ve mutluluğu eksik etmemesi için dua etmekteyiz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ahmet ACAR / DEMRE(Antalya), -

===================================================

Hac için biriktirdiği 5 bin doları altına çevirdi

SİVAS'ta ot 57 yaşındaki Tuygun Cömert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan döviz kampanyasına destek olmak amacıyla hac için biriktirdiği 5 bin doları altına çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra Türk Lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Sivaslı vatandaşların desteği sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine 57 yaşındaki Tuygun Cömert, hac için biriktirdiği ve bankada bulunan 5 bin dolarını altına çevirdi. Eşi Cemal Cömert ile birlikte banka şubesine gelen Tuygun Cömert, Türk milleti olarak ülkenin geçtiği zor günlerde devletin yanında olduklarını belirterek, "Bankada dolar olarak hac param yatıyordu. Onu altına çevirdim. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, vatanımı sevdiğim için yaptım bunu. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum dolarlarını altına ya da Türk Lirasına çevirsinler. Ben 5 bin dolarımı altına çevirdim. Vatanımıza canımız feda" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Karı-kocanın görüntüsü

-Yaptıkları açıklama

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==========================================

Mezitli'nin gönüllü kadınlarından öğrencilere destek

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi bünyesindeki Gönüllü Evi'nde biraraya gelen kadınlar atık malzemelerden yaptıkları ürünleri satarak ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitim masraflarını karşılıyor.

İlçede yoksul ailelerin okuyan çocukları için belediyenin kendilerine tahsis ettiği Gönüllü Evi'nde bir araya gelen yardımsever kadınlar, 'Topla, üret, sat okut' adlı proje başlattı. Proje kapsamında gönüllüler plastik, cam, kağıt ve karton kutu gibi geri dönüştürülebilir atık malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürdü. Hayırsever kadınlar, yumurta kutusundan saksı, gazete kağıdından hediye paketi, metal kapaklardan ayna gibi malzemeler üretti.

Elde ettikleri gelirle 8 kız öğrencinin eğitim masraflarını üstlendiklerini belirten Gönüllü Evi Sorumlusu Refika Afitap Duru şunları söyledi: "Bizler, hiçbir menfaat ve çıkar beklemeden, ücret ve kazanç elde etmeden kendi isteğimizle iyilik yapmayı üstlenen kişileriz. Sevgiyle, emekle atık malzemelerden yaptığımız ürünleri satışa çıkartıp elde ettiğimiz parayı yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize her ay düzenli olarak burs vermek için kullanıyoruz. Amacımız çocukların eğitimlerine destek olmak, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktır."

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı açıklamada Dünya Gönüllüler Günü'nü kutlayarak, gönüllü kadınların yaptığı çalışmaya teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ / MERSİN,

========================================================

Yalova'da kış lastiği denetimleri yapılıyor

YALOVA Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanımı zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması kapsamında denetimlerini sürdürdü.

Yalova-Bursa karayolunda uygulama yapan bölge trafik ekipleri, ticari araçları durdurarak kış lastiği denetimleri yaptı. Ekipler, sürücüleri de kış lastiği konusunda bilgilendirdi.

Trafik ekipleri durdurdukları araçların lastiklerinin diş derinliklerini ve kış ayları için üretildiklerini belirten logolara (M+S) sahip olup olmadıklarını denetledi. Uygulamada kış lastiği konusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı bildirildi. Yalova'da geçmiş senelere oranla bu yıl kış lastiği takan araç sayısında artış olduğu, bu konuda sürücülerde duyarlılığın arttığı bildirildi.

Öte yandan uygulamanın gerekliliğinden bahseden şehir içi minibüs taşımacılığı yapan Muhammed Başvural, her zaman bu tür uygulamaların yapılması gerektiğini söyledi. Uygulama kapsamında denetimden geçen otobüsün sürücüsü Kemal Şen ise uygulamanın önemine dikkat çekti. Şen, "Uygulamadan memnunuz. Bizler can taşıyoruz. En önce bizim uygulamaya uymamız lazım. Kar lastiklerimizi günler öncesinden taktık. Her yerde bu uygulamanın yapılmasının gerektiğini düşünüyorumö dedi.

Yalova Bölge Trafik Şube Müdürü Nurcan Şaylı, denetimleri artırdıklarını belirterek iki günde 150 aracın denetlendiğini, denetimlerin ise 1 Nisan tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Diğer yandan kış lastiği takmayan sürücülere ise 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 612 liralık idari para cezası ve trafikten men cezası uygulandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-Denetimlerden detay görüntüler

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

======================================================

Abant Gölü kısmen dondu

BOLU'nun doğa hirakalarından Abant Tabiat Parkı'nda bulunan gölün bir bölümü soğuk havayla birlikte buz tuttu.

Doğal güzellikleri ve doğasıyla tatilcileri etkileyen Abant Tabiat Parkı, kar yağışı ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının yaklaşık 50 santim olarak ölçüldüğü tabiat parkında dondurucu soğuk nedeniyle göl de kısmen buz tuttu. Gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düşen soğuk hava ile birlikte gölün kıyı bölgelerinde buz tabakası oluştu. Farklı kentlerden doğa tutkunlarının akın ettiği Abant'ta karla kaplı çam ormanları eşsiz manzaralar yarattı. Tatilciler karla kaplı göl çevresinde yürüyüş yapıp faytonlarla gezintiye çıktı.

Haber: Mutlu YUCA/BOLU, -

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Nusaybin Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title