Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)GENELKURMAY BAŞKANI ADANA'DA

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya geldi.  Akar, 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 33 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının düzenlendiği Adana Valiliği'ni de ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

ADANA, -

====================================================

2)KAN LEKELERİ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

ADANA'da kapı ve camlarında kan izi bulunan otomobil, polisi alarma geçirdi. Arka koltuğunda pompalı tüfek ele geçen aracın ruhsat sahibi gözaltına alındı.

Kurtuluş Mahallesi 64017 sokaktan geçen vatandaşlar, kaldırım üzerinde park halinde duran 44 BH 479 plakalı otomobilin, cam ve kapılarında kan lekelerini görünce polise ihbarda bulundu. Aracın yanına gelen polis ekipleri, ön tamponunda hasar, arka koltuğunda ise pompalı tüfek bulunan otomobilin çevresine emniyet şeridi çekerek önlem aldı. Plaka kayıtlarından aracın sahibine ulaşan polis, Yakup B.'yi olay yerine çağırdı. Otomobilini bir arkadaşına emanet verdiğini iddia eden Yakup B.'nin, İstanbul'daki bir cinayet soruşturması nedeniyle arandığının belirlenmesi üzerine gözaltına alındı. Polis, çilingir yardımı ile kapılarını açtırdığı araçta inceleme yaptı. Arka koltukta bulunan pompalı tüfek incelenmek üzere karakola götürüldü. Polisin soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Aracın içerisindeki tüfek

Aracın kaportasındaki kan izleri

Araç içerisindeki kan izleri

Polislerin araç başında inceleme yapması

Aracın genel görüntüsü

Araç sahibinin gelişi

Polislerin araç sahibinin ifadesini alması

Araç sahibinin polis aracına bindirilerek götürülmesi

***Güvenlik Kamerası***

----------------------------------

Şahsın araçtan inmesi

Aracın tamponunu kontrol etmesi

Araç çevresinde dolaşması

Aracı park edip gitmesi

SÜRE: 03'33" BOYUT: 397 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

3)TELEKOM ÖNÜNDE DAMACANALI EYLEM

ÇORUM'da bir su bayii 49 yaşındaki Abdullah Yurttaş, telefonunun kapalı olması ve sorununun çözülmediğini öne sürerek Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde damacanalı eylem yaptı. Çorum'da yaklaşık bir haftadan bu yana işyeri telefonunun kapalı olması ve sorununun çözülmemesi nedeniyle Türk Telekom İl Müdürlüğü önüne gelen Abdullah Yurttaş, yanında getirdiği damacanaları müdürlüğün önüne fırlatarak tepkisini gösterdi. Yurttaş, bir haftadır hattının kapalı olduğunu anlatırken, "Hattım çalışmıyor. Ben arayabiliyorum ama müşterim beni arayamıyor. Aradığında, 'Aradığınız numara kullanılmamaktadır' diyor. 100 sefer telefon ettim. Telekom'dan arıyorlar 'Çözülecek' diyorlar" dedi.

Yaklaşık 3 yıldan bu yana aynı işi yaptığını, bu süre içerisinde topladığı aboneleri her geçen gün kaybettiğini ve maddi anlamda büyük zorluklar çektiğini Yurttaş, "Bize kim sahip çıkacak? Sorunumu bildirmeme rağmen bir çözüm bulunamadı. Müdür ile görüşmek istedim, görüştürmediler. Benim arızam giderilmedi" diye konuştu.

Yurttaş'ın açıklamalarının ardından müdürlük personeli, kendisini içeri davet ederek sorunun çözülmesi için yardımcı olmaya çalıştı.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Türk Telekom önüne aracıyla gelmesi

Araçtan damacanaları indirmesi

Açıklama yapması

İçi su dolu damacanaları kesici aletle kesmesi

Damacanaları Türk Telekom önüne fırlatması

(SÜRE : 4 dakika - BOYUT : 171 MB)

Haber- Kamera : Yusuf ÇINAR - ÇORUM, -

====================================================

4)BRANDA KAPLI TEK ODADA YAŞIYORLAR

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki 6 kişilik Çiftçi ailesi tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Evinin kalan kısmlarının operasyonlar sırasında zarar gördüğünü belirten A. Hekim Çiftçi, yetkililerden yardım istiyor.

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 78 gün süren sokağa çıkma yasağında sürdürülen operasyonlar sırasında birçok ev gibi Çiftçi ailesinin oturduğu evde kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçeye dönen Çiftçi ailesi, o günden beri zor günler yaşıyor. 3 odası, mutfağı ve banyosu olan ev, operasyonlar sırasında büyük zarar gördü ve tek bir odası ayakta kaldı, diğer bölümler ise yıkıldı. Çiftçi ailesi ayakta kalan tek odasını derme çatma onarıp, buraya yerleşti. Soğuktan korunmak için odanın damını ve duvarlarını bandayla kapattığını anlatan A.Hakim Çiftçi, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Dışardan brandalıya sarlı ev

-Evden genel detaylar

-Emine çiftçi'nin gözyaşları içinde açıklamaları

-Sobanın yanındaki çocuklar

-A. Hekim çiftçi'nin evin önünde açıklaması

-Küçük kızın annesinin kucağında yalın ayklarıyla dışarıya çıkması

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/ YÜKSEKOVA (Hakkari), -

===============================================

5)DENİZLİ MERKEZLİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA

DENİZLİ ve ilçesi Sarayköy ile Manisa'da, polisin uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda, 4 kilo esrar, 2 bin 110 uyuşturucu hap ile çok sayıda silahla yakalanan 10 şüpheliden 8'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 2 şüpheli ise polisteki ifadelerinin ardından salıverildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen şüphelileri 5 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelilerin ortak hareket ettiği, yakalanmamak için kendi aralarında çeşitli yöntemler geliştirdiği ve çevre iller üzerindeki bağlantıları kullanarak suç işlediğini tespit edildi. Bunun üzerine şüphelilere yönelik geçen 29 Kasım'da Denizli ve ilçesi Sarayköy ilçesi ile Manisa'da eş zamanlı operasyorlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 10 kişi gözaltına alındı.

ESRARI BUZDOLABINA SAKLAMIŞLAR

Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerindeki aramalarda buzdolabında bir çanta içinde saklanmış 4 kilo esrar ile çeşitli yerlere gizlenmiş toplam 2 bin 110 uyuşturucu hap, uyuşturucu tartmakta kullanılan iki hassas terazi, ruhsatsız bir tabanca ve iki av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, 22 kurısıkı tabanca fişeği ile uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 5 bin 40 lira para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si polisteki ifadelerinin ardından salıverilirken diğer 8 şüpheli geçen 3 Kasım'da adilyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Polislerin operasyon için emniyet müdürlüğünden hareket etmesi

-Polislerin evlere düzenlediği operasyonlardan görüntü

-Şüphelilerin gözaltına alınmalarından görüntü

-Buzdolabında esrar ele geçirilmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Görüntüler polis tarafından çekilmiştir)

( Haber: Denizli TOKAT - Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=======================================================

6)YOLCU OTOBÜSÜNDEN 53 KİLO ESRAR ÇIKTI

OSMANİYE'de durdurulan bir yolcu otobüsünün bagajında valizler içerisinde 53 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi. Aramada narkotik köpeği 'Crayz' de kullanıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, E-90 Otoyolu Kadirli gişeleri yakınındaki bir dinlenme tesisi girişinde çalışma başlattı. Uygulama noktasında, Diyarbakır'dan Antalya'ya giden 07 GRK 08 plakalı yolcu otobüsü şüphe üzerine durduruldu. Detaylı arama için Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürülen araçta, narkotik köpeği Crayz'nin de kullanıldığı arama yapıldı. Bagajdaki üç valizin içerisinde toplam 53 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan sürücü 30 yaşındaki Bayram O., ikinci sürücü 54 yaşındaki Sıddık B. ve muavin 23 yaşındaki Rıdvan Y. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Bayram O. ve Sıddık B. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, muavin Rıdvan Yolbir çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu arada, otobüsteki yolcular ise polis ekipleri nezaretinde otogara götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Otobüsten genel görüntü

Polislerin bagaj kapaklarını açıp bakması

Narkotik kopek creyzi arama yaparken

Valizlerdeki esrar

Valizler yerde görüntüsü

Otobüsün içinde arama yapılırken

Otobüsün bagajından görüntüsü

Esrar valizlerini taşıyan polisler

BOYUT: 34.1 MB SÜRE: 01' 03"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

====================================================

7)GAZİANTEP'TE 46 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

GAZİANTEP'te, Şahinbey Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla 46 engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen törene; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkan Tahmazoğlu, göreve başladıkları günden bugüne bin 472 sandalye dağıttıklarını belirtti. Engellilere hizmet etmenin önemine değinen Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Daha önce akülü sandalye almak için yurt dışına başvuru yapılır, kullanılmış sandalyeyi buraya getirmek için ne çileler çekilirdi. Sonra 'Mavi kapak toplayın; 1 kutu, 3 kutu kapak getirene sandalye vereceğiz' derlerdi. Toplumun yüzde 12'sinin engelli olduğu bir ülkede bu kapak toplama, yurt dışından sandalye bekleme yapılacak şeylerde değildi ama çok şükür geçtik o günleri. Belediyemize başvuru yapan tüm engelli vatandaşlarımıza sandalye veriyoruz. Bu bir lütuf değil, hizmettir. Senenin 365 günü bu sandalyeleri ve çeşitli medikal malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz."

Konuşmaların ardından 46 engelliye akülü ve manüel tekerlekli sandalye verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Törene katılanlar

Kuran okunması

Mehmet Tahmazoğlunun konuşması

Sandalye dağıtımı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)R

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 106 MB

======================================================

7)KAYSERİ'DE 52 BİN 900 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

İL Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde bir TIR'ın dorsesinde 52 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili TIR'ın şoförü Yalçın M. gözaltına alındı. Zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaptığı yol kontrolleri sırasında Yalçın M.'nin kullandığı İzmir plakalı TIR ile Mersin plakalı dorsesini durdurdu. Ekiplerin TIR'ın dorsesinde yaptığı aramada zulalı halde gizlenmiş çeşitli markalarda 52 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili TIR'ın şoförü Yalçın M. gözaltına alındı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinden sonra sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne, ardından da adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Zanlının Adli Tabipliğe getirilişi

-Zanlının çıkışı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 01 saniye/34 MB

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Telekom Hulusi Akar Gaziantep Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title