Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)TUNCELİ BELEDİYESİNE VALİ YARDIMCISI KAYYUM OLARAK ATANDITUNCELİ Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un yerine, Vali Yardımcısı Olgun Öner kayyum olarak atandı.

1)TUNCELİ BELEDİYESİNE VALİ YARDIMCISI KAYYUM OLARAK ATANDI

TUNCELİ Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un yerine, Vali Yardımcısı Olgun Öner kayyum olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un İçişleri Bakanlığı'nın 17.11.2016 tarihli kararı ile görevinden uzaklaştırıldığı belirtilerek, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner'in Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

Tunceli Belediye Başkanı Bul, dün düzenlenen operasyonda Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun'un da aralarında olduğu 13 kişi ile birlikte gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede 11 kişi ile birlikte tutuklanmıştı.

TUNCELİ,

=======================================================

2)KAYMAKAMDAN İMAMLARA 'PAÇOZ GİYİNMEYİN' UYARISI

ARDAHAN'ın Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, imamların giyimlerine özen göstermesini istedi. Kaymakam Alibeyoğlu, "Ütüsüz pantolon giymenin din ile imanla ne ilgisi var? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun?" dedi. Posof Müftülüğü tarafından köylerde görevli imamlarla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kahvaltılı toplantıya Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Cahit Ulgar, İlçe Müftüsü Osman Güneş, merkez ile köylerde görevli imam ve müezzinler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Müftü Osman Güneş, "Allah bizlere kazasız, belasız, başkalarının iftirasına maruz kalmadan görevimizi yapmayı nasip etsin" dileğinde bulundu. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar da merkez ve köylerdeki din adamlarından su israfı, çevre temizliği konusunda yardım istedi. Bu konuda büyük sıkıntılar bulunduğuna dikkati çeken Ulgar, su ve çevreyi kirletmeme konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesini istedi.

KAYMAKAM: NİYE PAÇOZ GEZİYORSUN

Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu da konuşmasında imamların neler yapmaları konusunda önerilerde bulundu. Ülkenin iki maarif ordusu bulunduğunu, bunlardan birinin Milli Eğitim diğerinin de Diyanet olduğunu hatırlatan Kaymakam Alibeyoğlu, taşranın dünyaya açılan kapısının da öğretmenler ile imamlar olduğuna dikkati çektikten sonra imamlara şu eleştirilerde bulundu: "Benim haddim değil, anlattığınız vaazın içeriğini, dini bilgilerinizi sorgulayacak düzeyde değiliz. Ama, sosyal ve içtimai yönünüzü sorgulama hakkımız var. Köyde muhtar vardır ama köyün gayri resmi makamı imamlık makamıdır. Arkadaşlar bunları söylerken üzerinize alınmayın. Neden toplumun algısını yıkamıyoruz? Neden vazifemizin başında durma problemi yaşıyoruz. Gönül arzu eder ki, köyde en iyi elbiseyi siz giyin. Yıllarca Diyanet teşkilatı ütüsüz pantolon giymede diretti. Ütüsüz pantolon giymenin din, imanla ne ilgisi var ben onu anlamıyorum. Yıllarca hasır gömlek giymeye çalıştılar. Bu yakalı gömleğin dinle, imanla ne alakası var? Takım elbise giymemeye azami gayret ettik. Arkadaşım öteki memur giyiyor da sen niye giymiyorsun? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun."

Camilerde para toplanmasına da değinen Kaymakam Alibeyoğlu, "Parayı çok sevmemek lazım. En büyük kanayan yaramız, camilerde para topluyoruz. Ben bugüne kadar hiçbir imam arkadaşı para verirken görmedim. Gören var mı? Sizleri vicdanınıza havale ediyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz. Sanki bu hayır hasenat cemaate farz, imama farz değil. İmam cenneti garantiledi" dedi.

Görüntü Dökümü (ÖZEL)

--------------------

-İmamlarla kahvaltılı toplantı

-Kaymakamın konuşması

-İmamlar

-Detaylar

(Haber-Kamera: Alper TURGUT/ POSOF(Ardahan),

SÜRE: 7.4DK) (SÜRE: 322 MB)

=============================================================

Bozcaada'nın bakir koyları için twitter kampanyası ilgi gördü (2)

3)ÇEVRECİLERİ SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

Çanakkale'nin Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sulubahçe ve Habbele Koyları'nı kiralayarak işletmeye açmak için ihaleye çıkartma kararıyla ilgili açıklama yaptı. Facebook hesabından açıklama yapan Başkan Yılmaz, şöyle dedi: "Gözünaydın Bozcaada... Bugün doğum günün... Doğum günün kutlu olsun... Emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Tabiat Varlıkları Genel Müdürü'nün yanından şimdi çıktık: Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak."

ÇANAKKALE-DHA

====================================================

4)KARANLIKİÇİ KANYONU'NDA HES YÜZÜNDEN TAHRİBAT İDDİASI

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde turizme kazandırılması hedefiyle milli park ilan edilmesi için başvuru yapılan doğa harikası Karanlıkiçi Kanyonu'nun, aynı vadi içinde yer alan Eşen-2 Hidroelektrik Santrali'nin (HES) su kesintileri nedeniyle tahrip olduğu öne sürüldü.  Seydikemer'in Ören Mahallesi sınırları içinde kalan doğa harikası Karanlıkiçi Kanyonu, ilçe merkezinden geçen Fethiye-Antalya Karayolu'na 21 kilometre mesafede bulunuyor. Yeşil bitki örtüsüyle sarılmış 5.5 kilometre uzunluğundaki kanyon, içinden akan Eşen Çayı'nın oluşturduğu gölet ve şelalelerle eşsiz doğal güzellikler barındırıyor. Milli park statüsüne alınması için Seydikemer Kaymakamlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılan kanyonun, turizme kazandırılması halinde, ilçeye bağlı Kayadibi Mahallesi'nde yılda yaklaşık 300 bin tatilcinin ziyaret ettiği Saklıkent Kanyonu kadar ilgi görmesi bekleniyor. Kanyon içinde bulunan memba su kaynağı Gökpınar olarak bilinen yer ile yüzyıllık tarihe sahip değirmen ve manastır ise gün yüzüne çıkmamış tarihi ve doğal güzellikler olarak keşfedilmeyi bekliyor.

TURİZME AÇILMASINA HES ENGELİ İDDİASI

Kanyonun turizme açılması için çalışmalar yürüten Ören Mahallesi sakinleri, önlerindeki en büyük engelin kanyonun bulunduğu vadi içinde yer alan ve ördüğü 20 metrelik bentle kanyonun girişini kapatan Göltaş Enerji şirketine ait Eşen-2 HES'i olduğunu söyledi. Santralin yaz aylarında su biriktirme amacıyla kanyonu susuz bıraktığını öne süren mahalle sakinlerinden İbrahim Çoban, su kesintileriyle ilgili hukuksal mücadele başlattıklarını kaydetti. Santralin kanyona su vermediğini birçok kez fotoğraflayarak belgelediğini aktaran Çoban, susuzluğun kanyon içindeki yeşil bitki örtüsünü tahrip ettiğini kaydetti. Santralin kanyona vermesi gereken su miktarının yasalarla belirlendiğini anlatan Çoban, "Yaz ayları dahil olmak üzere hafta sonları, santral suyu tamamıyla kesiyor. Bazen saat 17.00'den sonra da su kesintisi yapılıyor. Bu konuda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdik. Savcılarımıza dava açılması için başvurularımızı yaptık. Burası en yakın yerleşim yerine 3-4 kilometre mesafede, gözlerden uzak bir vadi. Bu nedenle her gün gelip kontrol edemiyoruz. Ancak tespitlerimizi yaptık. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz" dedi.

"TURİZME AÇILSIN İSTEMİYORLAR"

Yeterli su salınırsa kanyonda rafting faaliyetleri yapmayı planladıklarını anlatan Çoban, "Bu kanyon turizme açılırsa Saklıkent Kanyonu kadar ziyaretçi alabilir. İnanılmaz doğal güzelliklere sahip. Ancak santralin yarattığı sıkıntılar su kesintileriyle sınırlı kalmıyor. Kanyonun girişindeki sel benti de gerekli şartlar aranarak yapılmadı. Tarihi güzellikler tahrip edildi. Ormanlık alanlara hafriyat döküldü. Hafriyatla ilgili santrale ceza kesildi. Ancak kesilen ceza tahrip edilen alanları geri getirmiyor. Kısacası santral idarecileri, burası göz önünde olsun istemiyor. Turizme açılması işlerine gelmiyor. Bu nedenle tahrip etme yoluna gittiler" diye konuştu.

"KANYONU SUSUZ BIRAKMASINLAR"

Kanyonu turizme açmak için mücadele ettiklerini hatırlatan Ören Mahalle Muhtarı Şahin Ekinci ise "Biz, 'Santral elektrik üretmesin' demiyoruz. Üretsin, ancak devletin verdiği şartları yerine getirsin. Kanyonun turizme açılmasına kimse engel olmasın. Ören halkı yıllardır bu kanyonun turizme açılmasını bekliyor. Bu kanyonu yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Muhtar olarak santralden isteğim, kanyonu susuz bırakmasınlar ve yasal yükümlülüklerini yerine getirsinler" dedi.

Göüntü Dökümü

---------------------

Santralin görüntüleri

Kanyon girişindeki bentin görüntüleri

Kanyon içindeki doğal güzelliklerden genel detay görüntüler

İbrahim Çoban ile röp.

Şahin Ekinci ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla),

=======================================================

5)12 DEAŞ'LI MAHKEMEYE ÇIKARTILDI

KAYSERi'de DEAŞ terör örgütüne yönelik hücre evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 zanlı, polisteki sorgularının ardından 3 gün sonra nöbetçi Sulh ceza mahkemesine gönderildi

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Keykubat Mahallesi, Sağlık lojmanlarında bulunan eve yapılan operasyonda B.Ç., S.K., O.N.Ü., Ş.O., F.K., A.T., C.K., K.K., E.E., O.E., F.K. ve F.F.K. gözaltına alındı. Evde yapılan arama DEAŞ örgütüne ait flama ve örgütü övücü nitelikte yazılı ve görsel doküman ele geçirildi. Bu gün Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli tabiplige getirilen 12 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi

Görüntü Dökümü

--------------------

Gözaltına 12 DEAŞ şüphelisini sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 2.06 DK 66 MB

========================================================

6) Pkk'YA GİTTİĞİ ÖNE SÜRÜLEN 10 TON GIDA MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

MANİSA'da polis tarafından yapılan operasyonda, terör örgütü Pkk'ya gönderildiği belirtilen un, yağ, şeker ve pirinçten oluşan 10 ton gıda maddesi, bir TIR'da ele geçirildi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, Pkk'yla bağlantılı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Diyarbakır'daki Batı Rojova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne, İzmir ve Manisa'daki HDP'liler tarafından gıda yardımı toplandığı bilgisini aldı. Araştırmalarını genişleten polis ekipleri, Diyarbakır'a gitmek için İzmir'den hareket eden 63 LL 332 plakalı TIR'ı, İzmir-Ankara Karayolu Salihli İlçesi çıkışında durdurdu. TIR'da yapılan aramada bulunan, PKK terör örgütüne gönderilmek üzere toplandığı iddia edilen un, yağ, şeker ve pirinçten oluşan 10 ton gıda maddesine el konuldu.

Gözaltına alınan TIR şoförü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. El konulan gıda maddeleri, Yunusemre Belediyesi'ne ait bir depoya konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

========================================================

7)KARLIOVA' DA  PKK SORUŞTURMASINDA KÖY MUHTARI GÖREVDEN ALINDI

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kıraçtepe Köyü Muhtarı Yavuz Aksoy, PKK/KCK soruşturması kapsamında görevden alınarak, yerine 1'inci muhtarlık azası atandı.

Karlıova İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü PKK/KCK soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde 8 kişi ile gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Kıraçtepe Köyü Muhtarı Yavuz Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Boşalan Kıraçtepe Köy Muhtarlığına da 1'inci Muhtar Azası Engin Meriç getirildi.

Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

=======================================================

8)ÖZEL HAREKATÇI OLMAK İÇİN EĞİTİM GÖRÜYORLAR

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde özel harekat polisi olmak için müracaat eden gençler, sıvanda başarılı olmak için gençlik merkezinde eğitim yapıyor.

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi olmak için müracaat eden gençler, İskenderun Gençlik Merkezi'nde ter döküyor. Kursa talebin çok fazla olması nedeniyle haftanın 3 gün eğitim veriliyor. Merkez Müdürü Ahmet Keskin, özel harekat ve astsubaylık sınavlarına hazırlık kursları düzenlediklerini söyledi. Kursları yoğun müracaat olduğunu belirten Keskin, "Talep çok olduğundan haftanın 3 günü gruplar halinde eğitim veriyoruz. Ücretsiz verilen bu eğitimler tamamen sınavlara uygun olarak hazırlanmıştır. Amacımız sınava girecek olan gençlerimizi burada en iyi şekilde hazırlamak" dedi.

Vatanımıza, ülkemize sahip çıkmak için özel harekatçı olmak için başvuruda bulunduklarını söyleyen adaylar ise, "Rekor sayıda bir başvuru var. İşimiz zor bunun için özel eğitim alıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

İskenderun Gençlik Merkezindeki salonda adayların eğitimlerinden görüntüler

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile röp.

İki özel harekatçı adayı ile röp.

BOYUT: 200 MB SÜRE: 04'11"

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Bul Olgun Öner Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title