Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Erciş'te PKK bombasının imha edilme anıVAN'ın Erciş İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, polisler tarafından bulunarak imha edildi.

Erciş'te PKK bombasının imha edilme anı

VAN'ın Erciş İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, polisler tarafından bulunarak imha edildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis, Van-Ağrı Karayolu üzerinde arama, tarama çalışması yaptı. Yapılan aramalarda, Erciş ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan trafo merkezi yakınında menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı tespit edildi. Yol trafiğe kapatılıp, bomba imha uzmanlarına haber verildi. Çevre güvenliği alındıktan sonra bomba yerinde patlatıldı. Menfezin bulunduğu bölgede hasar meydana gelirken, güvenlik güçleri ikinci bir bomba ihtimaline karşı bölge arama tarama çalışması yaptıktan sonra yolu tekrar trafiğe açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Van-Ağrı Karayolu.

-Patlamadan sonra yükselen duman

-Yolda alınan önlemler

Haber: Kenan AŞÇIOĞLU/ERCİŞ (Van), -

=================================================

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin Belediyeye kayyum atandı

Muş'un Varto Belediyesi'ne İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin kayyum olarak atandı.

Geçtiğimiz hafta PKK/KCK terör örgütüne üye olma, terör örgütüne finans sağlama ve belediye ihalelerinde usulsüzlük suçlarından Varto Belediye Başkanı HDP'li Sabite Ekinci, Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Başkan Ekinci, 9 Kasım 2016 günü tutuklanarak ceza evine konuldu. İçişleri Bakanlığı Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin yerine kayyum olarak Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'i atadı.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin konu ile ilgili olarak her hangi bir açıklama yapmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaymakam Mehemt Nuri Çetin'in arşif görüntüsü

-Varto Belediyesinin dış görüntüsü arşiv

Haber-Kamera: VARTO (MUŞ),

=================================================

Tokat'ta orman yangını kontrol altına alındı

TOKAT'ın Niksar İlçesi'ne bağlı Serenli Beldesi'ndeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, bugün öğle saatlerinde kontrol altına alındı.

Dün akşam saatlerinde Serenli beldesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlerin çok geniş bir alana yayılması nedeniyle yangına Tokat, Amasya, Giresun, Samsun, Çorum ve Sivas Orman İşletme Müdürlükleri ile birlikte çevre ilçelerin itfaiye ekipleri müdahale etti. Öğle saatlerinde ise Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçağı tarafından alevlere müdahale edildi ve yangın kontrol altına alındı.

Yetkililer, yangında 75 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü:

-Yangından görüntüler

-Yangın söndürme uçağının müdahalesi

-Amasya Orman İşletme Müdürü Zekeriya Nane'nin açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/NİKSAR(Tokat), -

======================================================

Bakan Elvan: Millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, "İçte ve dışta insanımızın birilğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Terörün rengi, vicdanı, dini olmaz. Bu ihanet şebekelerinin arkasında milletimiz dimdik durdukça bataklıkları kurutacağız" dedi.

Bakan Elvan, Van'da Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Ak Partili yöneticiler katıldı. Açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda'nın yapmasının ardından kürsüye Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan çıktı. Van'ın tarihi ve kültürel önemine değinen Bakan Elvan, Van'ın bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için yoğun bir çaba içersinde olduklarını söyledi.

'İNSANLARIMIZ BURNU KANAMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ'

Bakan Elvan özellikle terör ve terör olaylarına değinerek, ülkede herkesin acısını kendi acıları olarak kabul ettiklerini söyledi. Bakan Elvan, "Bu ülkede doya doya kuzularını sevemiyorsa bunun vebalini kaldırmak boynumuzun borcudur. Biz ne yapıyorsak insanımızın burnu kanamasın diye yapıyoruz. Ülkemiz kalkınsın diye, Van'ımız kalkınsın diye canla başla çalışıyoruz. Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı. Van'da bir hareketlilik olmamasına rağmen 27 gün Van halk nöbet tuttu. Van halkı, millet olmamızın teminatıdır. Ak Parti hükümetleri olarak 2023 hedefleri koyduk. Toplum olarak tek bir noktaya odaklandık 2023. Peki o hedef arasında ne var. Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesini istiyoruz. Yeni bir anayasa ihtiyacımız var. Dünya çok büyük bir değişim dönüşüm geçiriyor. Dünya yeniden şekilleniyor. Biz ülke ve hükümet olarak çok hızlı hareket edip, hantal yapılardan kurtulmak istiyoruz. Bu anayasa bize dar geldi. Türkiye'yi bir üst lige çıkarmak istiyoruz" dedi.

HDP MİLLETVEKİLLERİNE SERT TEPKİ

TBMM'nin çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını belirten Bakan Evlan, şöyle konuştu: "Siz milletvekillerini neden gönderdiniz, hizmet için, ama maalesef muhalefet partileri meclis çalışmalarını engelliyorlar. Biz bugüne kadar milletimiz ne derse onu yaptık. Biz milletimizle hep bütünleştik. Siyaset insan için yapılır, millet için yapılır. Milletin iradesine rağmen ben şuna karşıyım diyemezsiniz. Hem sandıkta hem de milletin gönlünde hezimete uğrarsınız. Milletin vekiliğini milleti için değilde millet düşmanları için kullanırsanız hukuk sizden gelir bunun hesabını sorar. HDP haricindeki bütün vekiller ifade vermişlerdir. Ancak HDP'liler 'ben bu hukuku tanımıyorum' demiş, hiç kimse 'ben ifade vermeye gitmiyorum' diyemez. Böyle demek, ben meclisi tanımıyorum demektir. Bildiri ile Türkiye yönetilemez. CHP'nin yaptığı bu bildiriye FETÖ, PKK, Kandil seviniyorsa bu bildiri kara bir lekedir. Millletimizin nezdinde yok hükmündedir. AB, Türkiye'de teröre, darbeye yakın kim varsa kucak açıyor. Şehirlerde bomba patlatanlara, AB başkentlerinde onlara kucak açarsanız bu Türkiye'nin Van'ın kanına dokunur."

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ

Teröre karşı birlik mesajları veren Bakan Elvan, şunları söyledi: "İçte ve dışta insanımızın birilğine kast eden millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Terörün rengi, vicdanı, dini olmaz. Bu ihanet şebekelerinin arkasında milletimiz dimdik durdukça bataklıkları kurutacağız. Bombalı araçla saldırıyorlar neden Van ve bölge halkı artık bunlara prim vermiyor. Bunlara primi Kandil veriyor. Hiçbir şekilde şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terör 40 yıldır elinden geleni yapıyor. İnsanlarımızın ekmeği ile oynuyorlar. Van, bölge gelişmesin istiyor. Bu hainlere inat 14 yıldır ne gerekyiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Van'a 14 yılda 20 milyar yatırım yaptık. Van'ı kendi havzasında cazibe merkezi yapıyoruz. Yatırım yapacak işadamlarını bekliyoruz. Türkiye'yi bütün sorunlarını çözmüş bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışından vazgeçmeyeceğiz. Bir hukuk devletinde terör, darbe olamaz. Türkiye rüzgara göre yön değiştiren bir ülke değildir. Türkiye bir kabile devleti değildir."

Bakan Elvan, toplantının ardından cuma namazını kıldıktan sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyeret etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR/VAN, -

====================================================

Gaziantep'te patlamaların olduğu daire sahipleri de tutuklandı

GAZİANTEP'te terör örgütü DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen ve aralarında stüdyo dairelerin sahiplerinin de bulunduğu 12'si yabancı uyruklu, 14 kişi tutuklandı.

Gaziantep'te, geçen 16 Ekim'de 3 polisin şehit olduğu patlamaların ardından, terör örgütü DEAŞ'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında örgütün hücre evi sorumlusu Mehmet Kadir Cabael'in eşi Fadile Cabael, üzerine bağlanmış bombayla yakalanan Abdurrahman Al-Najjar ile patlamaların meydana geldiği stüdyo dairelerin 2 sahibinin de bulunduğu 22 şüpheliden 1'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Abdurrahman Al-Najjar, Fadile Cabael ve dairelerin sahiplerinin de aralarında bulunduğu 12'si yabancı uyruklu, 14 kişi tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gaziantep Valiliği, operasyonlarda ele geçirilen malzemelere ilişkin görüntüleri basınla paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde bulunan Alevi Kültür Derneği binasına yönelik saldırıda bulunulacağına dair istihbari bilgiler üzerine alınan güvenlik tedbirleri ve başlatılan çalışmalarda; 16.10.2016 tarihinde Şahinbey İlçemiz Güneykent Mahallesi 102223 Sokak No: 6 Zafer Evler Sitesi'ne şüphelilerin yakalanabilmesi amacıyla adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda yapılan operasyonel çalışmalar esnasında bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu 3 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaş olmak üzere toplam 13 kişi yaralanmıştır. Aynı gün yapılan bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz tarafından İçişleri Bakanlığı aranan teröristler listesinde turuncu kategoride aranan Mehmet Kadir Cabael isimli DEAŞ terör örgütü mensubu Şehitkamil İlçesi Burak Mahallesi'ndeki adrese yapılan operasyonel çalışma neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 41 kişi gözaltına alınmış, 20.08.2016 tarihinde Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesindeki bir kına merasiminde meydana gelen canlı bombanın kendini patlatması neticesi 56 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur terör saldırısı aydınlatılmıştır. Olayın failleri ve irtibatlı olduğu tespit edilen gözaltındaki 19 DEAŞ terör örgütü şüphelisi 26.10.2016 tarihinde adli makamlara sevk edilmiş, şüphelilerden 9'u hakkında adli kontrol kararı verilmiş, diğer 10 şüpheli tutuklanmıştır. Devam eden çalışmalarda 16.10.2016 tarihinde kendini patlatan canlı bomba ile ilişki ve irtibatlı olduğu değerlendirilen 22 DEAŞ terör örgütü şüphelisi 10.11.2016 tarihinde adli makamlara sevk edilmiştir. Şüphelilerden 1'i Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakılmış, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, aralarında stüdyo dairelerin bulunduğu apartman sahibi de olmak üzere toplam 14 şüpheli adli makamlarca tutuklanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Emniyet Müdürlüğü

Şüphelilerin çıkarılması

Polis araçları

Araçların gidişi

Adliye

Şüphelilerin adliyeye sevki

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

============================================

Sokak ortasında kız arkadaşa şiddet kamerada

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde, 28 yaşındaki S.A., tartıştığı alkollü olduğu ileri sürülen erkek arkadaşı R.A., tarafından sokak ortasında dövüldü. Burnu kanayan genç kız, çevredekilerin araya girmesiyle kurtarılırken, o anların bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

Hırsızlıktan sabıkalı olduğu ve tutuklu olduğu Manisa E Tipi Açık Ceazevi'nden bir süre önce firar ettiği öğrenilen R.A., kıs arkadaşı S.A. ve bir grup arkadaşıyla, geçen 5 Kasım akşamı Manisa İl Halk Kütüphanesi yanındaki bir parka gidip, bir süre içki içti. Saat 22.30 sıralarında, iddiaya göre R.A., kız arkadaşı S.A.'ya eve gitmeyi teklif etti. S.A.'nın kabul etmemesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tartışma yolda da devam etti. Yarhasanlar Mahallesi, Ülkü Sokak'a geldiklerinde olkollü olduğu ileri sürülen R.A., sinirlerine hakim olamayıp kız arkadaşı S.A.'yı tokatlamaya başladı. Yere düşen kız arkadaşına tokat atmaya devam eden R.A.'ya çevredekiler müdahale etti. Çevredekilerin araya girmesiyle olay yatışırken R.A., arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı. Burnun kanaması sonucu eli, yüzü kan içinde kalan genç kız, olayın ardından Şehit Öztürk Polis Merkezi'ne gidip, kendisini döven erkek arkadaşı R.A.'dan şikayetçi oldu. Polis, şikayet üzerine R.A.'nın yakalanması için çalışma başlattı. Olay anının yakında bir işyerinin güevinlik kameraları tarafından görüntülendiği de ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olay anının güevinlik kamerası görüntüleri

Haber: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

==================================================

Şoför otobüse kartını kullanarak ücretsiz binen yaşlı kadına öfkelendi

SAKARYA'da, özel halk otobüsü şoförü, 65 yaş üzeri ücretsiz kartını kullanarak araca binen kadına bağırırken, yerinden kalkarak hakeret etti. Yolcular sürücüyü yerine oturturken, sürücüye tepki gösterdi.

Olay, Adapazarı ile Hendek arasında sefer yapan özel bir halk otobüsünde meydana geldi. İddiaya göre, otobüse binen yaşlı kadın 65 yaş ücretsiz kartını kullanınca şoför tepki gösterdi. Yaşanan tartışma büyüyünce, şoför oturduğu koltuktan kalkarak arka tarafa doğru ilerleyen yaşlı kadına hakaretler savurdu. Araya giren vatandaşlar sürücüyü koltuğa oturtarak yatıştırdı. Tartışma sırasında bazı vatandaşlar da yaşlı kadını koruyarak sürücüye tepki gösterdi. Bu anlar otobüsteki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Sürücünün yaşlı kadına hakaretler savurması ve araçta yaşanan kargaşa kameraya yansıdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntü kısa süre içinde tıklanma rekorları kırdı. Vatandaşlar, sürücüye internet üzerinden yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan paylaşımlara Twitter'dan cevap veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Görüntüyü izledim. Maalesef iyi bir görüntü değil" yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cep telefonu ile çekilen görüntüler

Haber: ADAPAZARI(Sakarya), -

===============================================

12 Kasım Deprem Anıtı'ndaki tahribat tepki çekti

BOLU'da, 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 48 kişi anısına yaptırılan deprem anıtının tahrip edilip, çeşitli yazılarla kirletilmesi tepki çekti.

12 Kasım 1999'da merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 şiddetindeki depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti, 353 kişi yaralandı. Geçen 17 yılda kentte depremin izleri silinirken yaşamını yitirenler için Azerbaycanlı ünlü heykeltraş Said Rüstem'e deprem anıtı yaptırıldı. Umutkent Mahallesi'nde altı müze, üzeri ise anıt olan '12 Kasım Deprem Anıtı ve Müzesi', 2001 yılında açılarak hizmete girdi. Anıtın altında yer alan deprem müzesinde yaşanan rutubet ve su sızıntısına önlem alınamadı. Her yıl tartışmalara neden olan deprem müzesi, 11 yılın sonunda kapatılarak anıtın yaklaşık 50 metre yanındaki prefabrik bir binaya taşındı. Müzedeki 12 Kasım depremine ilişkin fotoğraf, gazete haberleri ve diğer dökümanlar prefabriğe taşınırken, müzenin girişinde depremde ölenlerin isimlerinin yer aldığı mermer levhalar taşınamadı.

Depremin 17'nci yıldönümünde, girişi demir kapılarla kapatılan müzenin üzerindeki deprem anıtının içler acısı hali dikkat çekti. Anıtın üzerindeki yazılar, anıtı çevreleyen beton kısımlardaki tahribat görüntü kirliliğine yol açtı. Çevrede yaşayanlar, anıtta temizlik ve düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi.

VALİ: ÖNLEM ALARAK YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Depremin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Vali Aydın Baruş, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen yaşadığımız bu depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Fay hatları ile adeta örülmüş bulunan ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği gözardı etmeden gerekli olan tüm önlemleri alarak yaşamak zorundayız. Çünkü depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerin can kaybına yol açmaması için yeterli önlemleri almak. Bu nedenle, doğal afet olan depremin bir kez daha felakete dönüşmemesi için yaşadığımız çağın bilimsel verileri ile teknolojisini kullanarak sağlıklı şehirleşmek, doğayı doğru kullanmak, çevreyi korumak, gerek bireyler, gerek kamu görevlileri, gerekse sivil toplum kuruluşları olarak ortak sorumluluk ve duyarlılık içinde yasal düzenlemeleri ödün vermeden uygulamak zorundayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Anıttan görüntüler

-Heykelin gördüğü zarar

-Çevresindeki kırılan taşlar

-Anıta yapılan yazılamalar

-Detaylar

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

==============================================

CHP'li Özcan: 'Seçimle geldim' diyerek her şeyi yapamazsınız

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Seçimle gelen bir milletvekili Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ihlal etme hakkına sahip değildir. 'Seçimle geldim' diyerek her şeyi yapamazsınız. Suç işlerse seçim döneminin sonu gelmeden de Türkiye Cumhuriyeti yargısına hesap verebilmeli" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan, FETÖ ile mücadele konusunda Ak Parti'nin yetersiz kaldığını söyleyerek şöyle dedi:

"Bunlar bir terör örgütü ile önce mücadele ediyor gibi görünüp sonra masaya oturuyorlar, sonra yeniden araları bozuluyor. FETÖ ile de böyle bir ilişkileri var gibi geliyor bana. Mesela Cumhuriyet Gazetesi, muhalif yazarlar. Şimdi bu FETÖ, hain darbe girişimini gerçekleştirseydi Cumhuriyet gazetesini kapatacak, muhalif yazarları alacaktı. Şimdi AKP de aynısını yapıyor. Ortak düşmanlarını AKP sivil darbe ile derdest ediyor. Bu artık FETÖ ile mücadeleden çıktı. AKP'nin ve FETÖ'nün muhalifleri ile mücadeleye döndü. Cumhuriyet Gazetesi ile FETÖ arasında bir illiyet bağı kurabilmek akla ziyan bir durumdur. FETÖ ile mücadeleyi bıraktılar, FETÖ'nün mağdur ettiği insanları FETÖ'cü diye içeriye almaya başladılar. FETÖ'nün mağdur ettiği ama hükümete muhalif olan herkesle mücadele etmeye başladılar."

Özcan, Ak Parti'nin FETÖ mücadelesinde yetersiz olması noktasında CHP'nin sessiz kaldığını belirterek, "Bir ses yükseliyor. 'Tamam bunlar bunu yapıyor da, siz ne yapıyorsunuz?' diyorlar bizim için. Evet biz CHP olarak bu konuları yüksek sesle söyleme noktasında geç kaldık. Parti Meclisi'mizin bir bildirisi vardı. Bana göre son derece geç kalmış bir bildiriydi ve geç kalmıştı. Bizim bunu 16 Temmuz'da söylememiz gerekiyordu. Çıktılar 'Allah bizi affetsin' dediler. Şimdi de kendilerine muhalif siyasi hareket yürütenleri ve CHP'lileri suçlamaya başladılar. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Biz bu konuda tepki koymakta geç kaldık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak 'Seçimle gelen seçimle gider' sözünü de eleştiren Tanju Özcan, 'Seçimle geldim diyerek her şeyi yapma hakkında sahip değilsiniz' dedi. Özcan, şöyle konuştu:

"Ben bu sözü kabul etmiyorum. Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bu hepimizin temennisidir. Ama seçimle gelen suç işleme hakkına sahip değildir. Seçimle gelen bir milletvekili Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ihlal etme hakkına sahip değildir. 'Seçimle geldim' diyerek her şeyi yapamazsınız. Seçimle gelen seçimle gitmeli ama seçimle gelen de suç işlememelidir. Suç işlerse seçim döneminin sonu gelmeden de Türkiye Cumhuriyeti yargısına hesap verebilmeli."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Tanju Özcan'ın açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

====================================================

Avrupa'daki 9 ülkeden 55 Türk işadamı Gaziantep'te

EUROPEAN Business Association İş Adamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren Avrupa'daki 9 ülkeden 55 Türk işadamı, Gaziantep'te toplandı.

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde bir otelde bir araya gelen Avrupa'da faaliyet gösteren Türk işadamları, kentin sanayisi ve ekonomisi hakkında Gaziantepli işadamlarından bilgi aldı. Toplantıya; Gaziantep Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak, EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apayı, Avrupa'nın 9 ülkesinden Türk 55 işadamı ve Gaziantepli işadamları katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep'in zor bir coğrafyada yer aldığını New York, Paris, Bürüksel ne kadar güvenli ise Gaziantep'in de o kadar güvenli bir şehir olduğunu söyledi. İşadamlarının ve turistlerin rahatlıkla Gaziantep'e gelebileceğini anlatan Toprak, şunları söyledi: "Biz yerel yönetimler olarak Gaziantep'in tanıtılması için çok ciddi çalışmalar başlatıyoruz, son çalışmalarımızdan bir tanesi ise tüm Türkiye'de başlatmış olduğumuz 'Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı' kampanyamız ile ülkemizde bulunan herkesi 550 yıllık geçmişi olan Gaziantep'i görmeye davet ediyoruz. Bunun yanı sıra burada bulunan tüm işadamlarını Gaziantep'e yatırım yapmaya davet ediyorum. Organize Sanayi Bölgemizin yanına TOKİ ile birlikte 50 bin konut projesini hayata geçirdik. Buradaki amacımız organize sanayi bölgesinde çalışanlar rahatlıkla iş yerlerine ulaşacaklar."

EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler ise 15 Temmuz'u unutmadıklarını ifade ederek, vatan için hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Gaziantep'i çok sevdiklerini ve buraya yatırım yapmak istediklerinin aktaran Kerenciler, Avrupa'da işçiyken, işverenler olduklarını hatırlattı.

Konuşmaların ardından EUBA Avrupa Genel Sekreteri Abdulhalim Baysal, EUBA'nın yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Toplantı salonu

Osman Toprak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: AHMET SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

====================================================

Somalı kadının akülü sandalye hayali gerçek oldu

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde eşinin 5 yıl önceki ölümünden sonra yaşadığı psikolojik rahatsızlık sonucu 180 kiloya ulaşan ve yürümekte zorluk çeken 65 yaşındaki Necla Tarlaek'in akülü sandalye hayali gerçek oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, temin ettiği akülü tekerlekli sandalyeyi Tarlaek'e teslim etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe öncülüğünde temin edilen akülü tekerlekli sandalye, aşırı kiloları yüzünden evinden çıkamayan Necla Tarlaek'e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sedat Okumuş tarafından teslim edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, "Necla Tarlaek ile telefonla çok kez iletişime geçtik. Bizlere gezebilecek ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı kadar dışarı çıkabilmek için bir akülü araç istediğini dile getirdi. Belediye Başkanımız önderliğinde Necla teyzenin vücut ölçülerine göre aracımız özel olarak üretildi" dedi.

Akülü arabanın sevinci içinde gözyaşlarını tutamayan Tarlaek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi telefonla arayarak teşekkür etti. Necla Tarlaek, tek isteğinin dışarıya çıkmak olduğunu belirterek, "Bana bu sevinci yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Akülü arabanın Necla Tarlaek'e tesliminden görüntü

Necla Tarlaek'in akülü arabayı sürmesinden görüntü

Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık'ın konuşmasından görüntü

Necla Tarlaek'in Belediye Başkanı Recep Altepe ile telefon görüşmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa),

===================================================

Tedavisi yapılan hayvanlar doğal ortamlarına salındı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yaralı olarak bulunan ve tedavileri yapılan hayvanlar doğal yaşam alanlarına geri salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Mersin Şube Müdürlüğü, özellikle Suriye uyruklular tarafından yasa dışı avcılık yaptığı sırada el konulan şahin, kerkenez, çaylak, saz delicesi, saka, yaban güvercini ve benzeri türlerin tedavilerini Tarsus Hayvanat Bahçesinde görevli veteriner hekim ve teknik personeli tedavilerini yaptı. Tedavileri tamamlanan 2 martı, 8 şahin, 10 güvercin, bir tilki ve çok sayıda saka kuşu daha sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü, sorumluluk alanlarının birisinin de, yaban hayatı habitatlarını ve türlerini koruyarak gelecek nesillere sağlıklı bir ekosistem bırakılma olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Son zamanlarda özellikle de Suriye uyruklu şahıslar tarafından yasa dışı avcılığın artmasıyla doğada yaşamını devam ettiren kuş türlerinden saka, kızıl sırtlı örümcek kuşu, kerkenez, şahin ve benzeri türler bilinçsizce doğadan canlı olarak yakalanmakta veya avlanmaktadır. Bu kapsamda, şube müdürlüğümüze gelen ihbarların değerlendirilmesi ve fahri av müfettişlerimiz ile birlikte yapılan doğa koruma faaliyetleri çalışmalarıyla yasa dışı avcılıkla mücadele edilmektedir. Tespit ettiğimiz hayvanların sağlık durumları iyiyse hemen doğaya bırakıyoruz. Ancak bakıma ihtiyaç duyan hayvanlar veteriner hekimler tarafından tedavi ediliyor. Unutmayalım ki, doğada yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşanların bize bildirmeleri insanlık görevidir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), -

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tanju Özcan Erciş PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title