Haberler

Dha Yurt Bülteni- 6

1)GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI'NDA 7 MİLYON 971 BİN LİRALIK EROİN YAKALANDIGürbulak Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir TIR'da piyasa değeri 7 milyon 971 bin TL olan toplam 79 kilo 716 gram eroin ele geçirildi.

1)GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI'NDA 7 MİLYON 971 BİN LİRALIK EROİN YAKALANDI

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir TIR'da piyasa değeri 7 milyon 971 bin TL olan toplam 79 kilo 716 gram eroin ele geçirildi. Gümrükte sahaya giren araçlarla ilgili yapılan analiz ve değerlendirme sonrasında İran'dan gelip Romanya'ya gitmek üzere transit yükü taşıyan TIR, şüpheli görülerek X-Ray'e sevk edildi. X-Ray taraması sonucunda araçta şüpheli yoğunluk tespit edildi.  TIR'da, narkotik dedektör köpeği Ari ile yapılan aramada, köpeğin X-Ray taramasında işaretlenen bölgeye tepki vermesi üzerine dorse tabanı açıldı. Kaçakçıların, dedektör köpekleri aldatmak amacıyla köpük sıkarak gizlemeye çalıştığı eroin paketlerinin üzerine biber döktüğü görüldü. Köpük tabakanın açılmasıyla X-Ray taramasında görülecek yoğunluk farkını engellenmek için karbon kağıdına sarılarak paketlenmiş piyasa değeri 7 milyon 971 bin TL olan 130 adet pakette toplam 79 kilo 716 gram eroin ele geçirildi. TIR şoförü gözaltına alındı ve hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

TIR'ın görüntüsü

Ari'nin tepki vermesi

Yapılan arama

Uyuşturucu maddelerin bulunması

Detaylar

İstanbul DHA

======================================================

2)KARACİĞER VE DAMAR NAKLİ İLE HAYATA DÖNDÜ

BURSA'da 34 yaşındaki Emin Başaran, 3 yıldan beri mücadele ettiği karaciğer rahatsızlığından, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen damar ve organ nakli operasyonuyla kurtuldu. Prof. Dr. Ekrem Kaya'nın gerçekleştirdiği operasyonla yaşama dönen Başaran, "Gözlerimi açtığımda başka bir hayata başlamış oldum. Yeniden yediğim yemekten tat almaya başladım" dedi. Bursa'da şoförlük yapan Emin Başaran, 3 yıl önce safra kanallarıyla ilgili sağlık sorunları yaşamaya başladı. Başvurduğu çeşitli hastanelerde pek çok tedavi yöntemi denenen Başaran'a son olarak drenaj tedavisi uygulanmaya başladı. Bu tedaviden de sonuç alınamayınca Başaran, karaciğer nakli olmak için organ nakil listesine adını yazdırdı. Ancak 3 yıl süre boyunca uygun donör bulunamadığı için Başaran'ın hayati tehlikesi giderek arttı. Yaklaşık 2 ay önce Emin Başaran'ın bir arkadaşı karaciğer nakli için donör olmak istedi. Ancak karaciğere giden toplardamarların da tıkalı olması nedeniyle pek çok hastane ve hekim riskli olan bu operasyonu yapmayı kabul etmedi.

DAMAR KADAVRADAN ALINDI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran  Başaran,  Prof. Dr. Ekrem Kaya ve ekibinin gerçekleştirdiği  operasyonla yeniden hayat buldu.

Türkiye'de çok az merkezde gerçekleştirilebilen operasyon  hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kaya şunları söyledi:

"Hasta karaciğer nakli listemizde bekliyordu. Fakat uzun bir süre uygun bir verici bulunamadı. Daha sonra bir arkadaşı kendisine organ verebileceğini ifade etmiş. Etik kuruldan gerekli izinler alındıktan sonra biz de nakli yapmaya karar verdik. Ancak sorun ne yazık ki burada bitmiyordu. Hastamızın ana toplardamarında hayati bir sıkıntı mevcuttu. Hastalık bu toplardamarı da neredeyse tıkamıştı. Tabi canlı donörden toplardamar alamadığımız için başka bir kadavra vericiden elde ettiğimiz damarla operasyona başladık. Çok az merkezin bu konuda deneyimi var. Hastamız sonuç olarak sağlığına kavuştu.ö

BABA DA OLABİLECEK

Prof. Dr. Kaya, Başaran'ın karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 5 yıllık evli olmasına rağmen vücudu çok zayıf düştüğü için çocuk sahibi olamadığını da ifade ederek, "Ancak şimdi normal sağlığına kavuştuğu için umuyorum ki baba da olabilecek. Bunun için hiçbir engel yok. Bundan sonra kendisine uzun, sağlıklı ömürler diliyoruz" dedi.

YENİ BİR HAYATA BAŞLADIM

Başaran, yeni bir hayata başladığını belirterek, "En son umut olarak Uludağ Üniversitesine müracaat ettik. Prof. Dr. Ekrem Kaya ameliyatıma girdi. Şükürler olsun, ameliyat başarılı oldu. Onun sayesinde yeniden hayata döndüm. Yapılan çok büyük bir operasyondu. Bu duyguları anlatmak çok zor. Gözlerimi açtığımda başka bir hayata başlamış oldum. Yeniden yemek yemekten tat almaya başladım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Hasta ile doktor arasındaki konmuşmalardan detaylar,

Başaran ile röportaj, Prof Dr. Kaya ile röportaj

SÜRE: 4 DK

BOYUT: 127MB

Enver Fatih TIKIR/BURSA,

==========================================================

3)AYVACIK'TA 44 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığındaki 44 kaçak yakalandı.

Ayvacıkın Bademli Köyü Acıdere Mevkii sahilinde bir grup kaçağın lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapacağını öğrenen jandarma ekipleri, bu sabah bölgeye operasyon düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Irak uyruklu 44 kaçak, sahilde yakalandı. Yakalananlar minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Gülpınar Jandarma Karakolu'na getirildi. Kaçaklara, jandarma tarafından su ve yiyecek ikram edildi. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kaçak göçmenlerden görüntü

Can yeleklerinden görüntü

( Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

==========================================================

4)BYLOCK OPERASYONUNDA 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Bylock kullandıkları tespit edilerek gözaltına alınan 11'i polis 17 kişi adliyeye sevk edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta düzenlenen operasyonla Bylock kullandıkları tespit edilen 8'i meslekten ihraç edilen 11 polis ile farklı meslek gruplarından 17 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerin ardından 17 kişi bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

HABER: Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

===================================================

5)SAMSUN'DA 19 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

SAMSUN'da FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 9'u kadın 19 şüpheli adliyeye sevk edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 gün önce Samsun merkez ve ilçeleri ile Sinop'ta eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında aralarında görevlerinden ihraç edilmiş memurlar, Sakarya Okulları ile Feza Koleji çalışanları, üniversite öğrencileri ve esnafın bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu ve bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu ileri sürüldü.

Polisteki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Öte yandan aynı operasyonda gözaltına alınan ve polisteki işlemleri tamamlanarak gectiğimiz Cuma günü adliyeye sevk edilen 8 şüphelinin ise nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Emniyet dışından detay

(SÜRE: 1.55 Dk) (BOYUT: 61.40 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN,

=====================================================

6)KAYSERİ'DE 17 BYLOCK'ÇU DAHA ADLİYEDE

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiden 17'si daha polisteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY terör örgütünün kriptolu haberleşme programı kullandıkları belirlenen 30 kişiye yönelik, 9 Ağustos'ta operasyon yaptı ve 26 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerden 5'i polisteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 4'ü de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Gözaltındaki diğer 7'si kadın 17 kişinin de polisteki işlemleri tamamlandı ve Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra  nöbetçi savcılık ve sulh ceza mahkemesine çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-FETÖ/PDY terör örgütü zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

( Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

2 dakika 16 saniye/72,4 MB

=======================================================

7)KOKAİN VE AFYON SAKIZI İLE YAKALANDI

SAMSUN'da polisin yaptığı üst aramasında 18.75 gram kokain ve eroin yapımında kullanılan 15.23 gram afyon sakızıyla yakalanan 44 yaşındaki Ender A., gözaltına alındı.

Olay, dün İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde meydana geldi. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler devriye görevi yaptıkları sırada tramvay durağının alt kısmında bekleyen Emre A.'nın durumundan şüphelenip üst araması yaptı. Aramada, iddiaya göre 2 paket halinde toplam 18.75 gram kokain, yine 2 paket halinde toplam 15.23 gram eroin yapımında kullanıldığı belirtilen afyon sakızı ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen şüpheli, ifadesinde uyuşturucu satıcısı olmadığını, içici olduğunu ve ele geçen uyuşturucuyu kendi ihtiyacını karşılamak için satın aldığını söyledi.

Polisteki işlemleri tamamlanan  Ender A., bugün 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şahsın emniyetten çıkışı

-Eemniyet dışından detay

(SÜRE: 1.01 Dk) (BOYUT: 32.81 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

======================================================

8)ÇOMÜ'DE İLK KAYDI REKTÖR ACER YAPTI

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), 2017-2018 akademik yılı kayıtları, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'ın Sağlık Yüksek Okulu'nda yaptığı ilk kayıt ile başladı.

ÇOMÜ'de 2017-2018 akademik yılı ilk kaydı, Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Sağlık Yüksek Okulu'nda, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in katıldığı törenle gerçekleştirildi. Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi ile akademik personel katıldı. Sağlık Yüksekokulu'nun Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü'nü kazanan Havva Acar isimli öğrencinin kaydını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. Kaydın ardından Rektör Acer, öğrenci Havva Acar'a öğrenci kimliğini teslim ederek, başarılar diledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ'nün bu sene en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olduğunu söyledi. Fakültelerde yüzde 95 doluluk oranıyla kayıtlar yapıldığını belirten Rektör Acer, "Bundan sonra ek yerleştirmeler var. Ama fakültelerdeki kontenjanların tamamı dolmuş oldu. Yüksek okullarda tüm Türkiye'de şöyle bir sıkıntı oldu, eskiden meslek liselerinden sınavsız geçiş hakkı vardı. Bu, bu sene kaldırıldı. Sınav ve puanla yerleştiriliyor. Yüksekokullarının bazı kontenjanları bu nedenle boş kaldı. Bir sonraki tercihlerde yüksekokulların kontenjanlarının tamamı dolmuş olacak. Bu anlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, en çok tercih edilen üniversite niteliğini göstermiş oluyor. Burası çok başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite. İlk 10 bin öğrenci arasından 300'e yakını ÇOMÜ'yü tercih etti. Özellikle Tıp ve Eğitim Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu çok tercih edilen yerler oldu. Buda ÇOMÜ'ye başarılı öğrencilerin geldiğini gösteriyor" diye konuştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne 2017-2018 akademik yılında şu ana kadar toplam 9 bin 132 öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Sağlık Yüksek Okulu'ndan görüntüler,

-Kayıt yaptıran öğrencilerden görüntüler,

-İlk kaydı yapan Rektör Yücel Acer'den görüntüler,

-İlk kayıt yaptıran Havva Acar'dan görüntüler,

-Rektör Yücel Acer'in konuşmasından görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emin Başaran Yücel Acer Gürbulak Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title