Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

EKİPLER, ULUDAĞ'DA KAYBOLAN KATARLI TURİST ÇOCUĞU BULMAK İÇİN SEFERBER OLDU

1)JANDARMA, KÜÇÜK İBRAHİM'İ DRONE'LA ARIYOR

Ailesi ile birlikte geldiği Uludağ'da dün kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşı 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri'yi bulabilmek amacıyla arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülürken, jandarma arama çalışmalarında drone da kullanmaya başladı. Uzman görevli tarafından Sarıalan bölgesinde uçurulan drone'dan çekilen fotoğraflar bilgisayarda büyütülerek, inceleme yapıldı

BULUNDU

Bursa Uludağ' da dün kaybolan  Yemen asıllı Katar vatandaşıı İbrahim Najib El Mansouri kaybolduğu yerin  1 saat yürüme mesafesi uzaklığındra JAK timleri tarafından bulundu.Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

Görüntü Dökümü

----------------------

Havadan drone ile alınan görüntüler, dronun kalkış iniş ve uçuş görüntüleri, drone pilotu jandarmadan ve kumanda merkezinden detaylar

EK GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

SÜRE: 2DK 13 SN

BOYUT: 70MB

BURSA/DHA

====================================================

2)KAZA ŞEHİDİ POLİS, YARIN KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

İSTANBUL Bayrampaşa'da dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan iki polisten Ertuğrul Taciroğulları'nın cenazesi, yarın (pazartesi) memleketi Kayseri'de toprağa verilecek.

Kaza, dün saat 15.30'da Bayrampaşa O-3 bağlantı yolunda meydana geldi. 'Yunus' olarak bilinen motosikletli polis ekibi henüz bilinmeyen bir nedenle bariyere çarptı. Kaza sırasında motosiklette bulunan polisler Burak Bülbül ve Ertuğrul Taciroğulları şehit oldu. Bekar olan şehit polis memuru Taciroğulları'nın cenazesi, yarın memleketi Kayseri'de öğle namazı Kalemkırdı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından polis şehitliğinde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Şehit Taciroğulları'nın şarjör boşaltırken görüntüsü

-Ailesi ile çektirdiği fotoğraflar

-Genel detay

(Haber- Kamera: KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika/1,18MB

=========================================================

3) BOĞULAN DOKTOR YÜZME BİLMİYORMUŞ

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde denizde boğulan pratisyen hekim 51 yaşındaki Ayhan Çobanoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne gönderildi. Çobanoğlu'nun yüzme bilmediği, ilk kez yalnız denize girdiği belirtildi.Kumluca'nın Olimpos sahilinde dün saat 14.30 sıralarında denize giren pratisyen hekim Ayhan Çobanoğlu, yaklaşık 10 metre açıkta çırpınmaya başladı. Sahildekilerin yardımı ile sahile getirilen Çobanoğlu için sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Kemer Devlet Hastanesi'ne götürülen Çobanoğlu, yolda yaşamını yitirdi.Savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Morgu'na götürülen Çobanoğlu'nun cenazesi, bugün öğle saatlerinde eşi, kardeşi ve mesai arkadaşları tarafından alındı. Ayhan Çobanoğlu'nun Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi. Yakınları, Çobanoğlu'nun yüzme bilmediği için yalnız başına denize girmediğini, ancak dün ilk kez tek başına denize girdiğini söyledi.

Ayhan Çobanoğlu'nun Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne bağlı Hüseyin Savaş Semt Polikliniği acil servisinde pratisyen hekim olarak görev yaptığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Adli tıp dış plan görüntü

Cenazenin morg çıkışı görüntü

Tabutun cenaze aracına konması

Yakınlarının görüntüsü

Cenaze aracının morgdan ayrılması

32 MB /// 01.01ö

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================================

4)LİSELİ İBRAHİM, AŞIRI HIZLI SÜRÜCÜ KURBANI

ANTALYA'da yaz tatilinde bir markette servis elemanı olarak çalışan lise ikinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim Oğuz, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Lise birinci sınıfı takdir ve onur belgesi ile geçen Oğuz'un, doktor olmayı hayal ettiği belirtildi.Kaza, 18 Temmuz Salı gecesi Kepez İlçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Tatilde aile bütçesine katkı sağlamak için bir markette servis elemanı olarak çalışan lise öğrencisi İbrahim Oğuz, dün saat 23.30 sıralarında müşteri siparişini bıraktıktan sonra bisikletiyle işyerine dönmek üzere yola koyuldu. İşyerinin önündeki kavşağa gelen İbrahim Oğuz, bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Oğuz'a bu sırada iddiaya göre hızla gelen Zekeriya Bal yönetimindeki 34 ZJ 0064 plakalı otomobil çarptı. Sürücü durmayıp yoluna devam ederken, İbrahim Oğuz'a o sırada çalıştığı markette bulunan özel bir hastanenin sağlık personeli müdahale etti. Yoldan çevirdikleri bir otomobille 2 kilometre uzaklıktaki özel hastaneye götürülen Oğuz, buradan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Oğuz'un, dün de kalbi durdu.

TAKDİRNAMELİ ÖĞRENCİ

Ailesi tarafından Adli Tıp Morgu'ndan alınan Oğuz'un cenazesi, gözyaşları içinde Masa Dağı Çankaya Mezarlığı'na defnedildi. Atatürk Anadolu Lisesi birinci sınıfını takdir ve onur belgesi ile geçen İbrahim Oğuz'un okul arkadaşları ve öğretmenleri de cenaze törenine katıldı. Baba Ferit Oğuz'a sarılan öğrenciler, kendilerini de evlatları olarak görmesini istedi. İbrahim Oğuz'un öğretmenleri ise Ferit'in çok çalışkan bir öğrenci olduğunu ve sık sık doktor olmak istediğini söylediğini belirtti.

SÜRÜCÜ HASTANEYE GELDİ, GÖZALTINA ALINDI

Kazadan sonra İbrahim Oğuz'un götürüldüğü hastaneye gelen sürücü Zekeriya Bal ise burada polis tarafından gözaltına alındı. Hastaya ilk müdahaleyi yapan özel hastanenin personeli olan Yusuf A. polise verdiği ifadede, otomobilin süratli olduğunu, önceleri bir insana çarptığını anlamadıklarını, daha sonra fark ettiklerinde ise yaralıya müdahale ettiklerini söyledi. Sürücü Zekeriya Bal'ın sinyalizasyon ışıklarının bulunduğu kavşağa en fazla 40 kilometre ile girmesi gerekirken, 110- 120 kilometre hızla girdiği iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden detay

İbrahim'in fotoğrafları

85.7 MB /// 00.45ö

HABER- KAMERA: ANTALYA,

=======================================================

5) DOLABIN AYAĞINDA AĞAÇ YEŞERDİ

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde meşrubat dolabını taşıyan kaidenin içinden çıkan dut ağacı ilgi çekti.Sandıklı Belediyesi önünde İsmail Özaslan'a ait işyerinin girişinde duran meşrubat dolabının 80 santimlik profil ayağında dut ağacı çıktı. Yaklaşık 6 yıl içinde 2 metre yüksekliğe ulaşan dut ağacı dolabın sürekli açılıp kapanan kapağı nedeniyle zarar görmesine rağmen her yıl yeniden yeşeriyor.İşyeri sahibi İsmail Özaslan, dut ağacını bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştığını ancak zarar verme korkusuyla vazgeçtiğini söyledi. Özaslan, "Bu ağaç yaklaşık 5-6 yıldır çıkmakta. 2 metreye kadar uzayan bu ağaç her yıl sıcakların başlaması ile yeşeriyor. Ama bizim dolabımızın kapağı yandan açıp kapamalı olduğu için zamanla yaprakları zarar görerek kuruyor. Ama her yıl tekrar yeşeriyor. Kendi imkanlarımız ile ağacı bulunduğu yerden kurtarmaya çalıştık. Ama başaramadık. Bu ağaç bu işten anlayan teknik ekiplerin sayesinde bulunduğu yerden kurtulur ve doğaya kazandırılırsa seviniriz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dut ağacının çıktığı profil ayak

İsmail Özaslan dut ağacını kontrol ederken

İsmail Özaslan dolabın kapağını açıp kaparken ağaç kapağın içinde kalırken

RÖP: İsmail Özaslan (işyeri sahibi)

56.4 MB /// 01.46"

( HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

=======================================================

6)ZAHİRE PAZARINDA HASAT YOĞUNLUĞU

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde hasat mevsiminin başlamasıyla zahire pazarında yoğunluk oluştu. Arpa, buğday ve haşhaş satmak isteyen üreticiler zahire pazarında uzun kuyrukla oluşturdu. Sandıklı'da arpa, buğday ve haşhaş hasadı başlarken, topladıkları ürünleri satmak isteyen üreticiler zahire pazarının yolunu tuttu. Traktör römorklarına yükledikleri ürünleri pazara getiren üreticiler uzun kuyruklar oluşturdu. Sandıklı zahire pazarında arpanın kilosu 75-82 kuruş, buğdayın kilosu ise 83-88 kuruş arasında alınıyor. Üreticiler fiyatların düşük olmasından yakınırken zarar ettiklerini söyledi. Üretici Yusuf Keskin, "Hasat başladığında 80 kuruş ile 85 kuruş arasında değişiyordu. Şimdi ise millet satmak için zahire pazarına yığılınca 75 kuruşa, 70 kuruşa hatta 60 kuruşa kadar düştü. Bakanımıza bu konuya da el atmasını istiyoruz" dedi. Üretici 75 yaşındaki Mehmet Ulupunar, "Durum çok kötü. Arpa 72 kuruş ile 82 kuruş diye biliyorum. Buğday da biraz üstünde işte. Masraflarımız karşılanmıyor. Çiftçi de bilinçli değil. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açılmıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi açılsa devletin verdiği fiyatların az biraz altında satışlarımız olur. Piyasaya da az bir canlılık gelir. Rekabet gelir. Zahire pazarında yoğunluk var ama buradan başka alıcı yok. Çiftçinin borcu var. Nasıl ödeyecek mecbur ürününü satacak" diye konuştu. Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız da geçen yıla oranla arpa ve buğday fiyatlarında önemli bir artış olmadığını söylerken, şunları kaydetti:  "Tarım Bakanı 'TMO açık olacak' diyor. Bakanlık TMO açık fakat çiftçi mal getirmiyor sanıyor. Burada ürün alımı yapmadıkları için rekabet olmuyor. Rekabet olmayınca fiyat düşüyor. Bu sene bir de ilk defa dışardan gelen hububat ürünlerinin gümrük fiyatlarının düşürülmesi açıklaması hasat zamanında yanlış bir açıklamaydı. Bu durum hasat zamanı bittikten sonra 11 ve 12'nci aylarda açıklansaydı hububattaki düşük fiyatlar olmayacaktı. Yani TMO'nun hububat almaması ile dışardan gelen hububatlardan gümrük vergisi alınmaması fiyatların düşük olmasına neden oldu." TMO yetkilileri ise hasadın başlamasının ardından arpa ve buğday alımının yapıldığını belirtirken, üreticilerin zahire pazarlarını tercih ettiği için Sandıklı TMO Amirliği'ne ürün getirmediğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Zahire pazarı girişi ve traktör kuyruğu

Zahire pazarından

RÖP 1: Yusuf Keskin(üretici)

RÖP 2: Mehmet Ulupunar(üretici)

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız arpa tarlasında gezinirken

RÖP 3: Süleyman Yıldız

219 MB /// 02.54ö

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

====================================================

(YENİDEN)

7)ANTİK KENT AİZANOİ'DE SENFONİK TÜRKÜLER KONSERİ

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan, 1. Aizanoi Sanat Festivali, 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirildi.Büyükelçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Antik Kentler Konser dizisinin ilki olan Senfonik Türküler Konseri öncesi Aizanoi'de devam eden Kazı Evi'ni ziyaret ederek Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özer'den Kütahya ve Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.Kütahya Çavdarhisar ilçesi Aizanoi Antik Kenti'nde düzenlenen 1. Aizanoi Sanat Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KÜTAHYA İLKLERİN ŞEHRİ"

Kütahya'nın birçok ilke ev sahipliği yaptığını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Kütahya'mız bütün Anadolu'nun en güzel eserlerini barındırır ama onunla beraber dünyanın ilk ticaret borsası buradadır. Dünyanın ilk Toplu İş Sözleşmesi Kütahya'da imzalanmıştır. Kütahya'ya gelen herkesin muhakkak UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Frig Vadisi'ni görmesini tavsiye ederiz. Yine mutlaka dünyada ayakta kalmış en sağlam Zeus Tapınağı Aizanoi Antik Kenti'ni görmelisiniz. Kütahya'mız aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş şehridirö ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde Senfonik Türküler Konseri başladı. Işıklandırılan Zeus tapınağı önünde gerçekleşen konserde, sanatçılar, Kütahya, Ankara, İç Anadolu, Bilecik, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Azerbaycan, Ordu, Diyarbakır ve Yozgat'a ait birbirinden değerli eserlerle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Renkli görüntülerin yaşandığı konserde büyükelçiler ve konuklar kimi zaman söylenen şarkılara eşlik etti, kimi zaman da Çavdarhisar halkı ve kazı ekibi öğrencileriyle dans etti.  Senfonik Türküler Konseri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun Orkestra Şefi Burak Tüzün, Solistler Zafer Albayrak ve Nilgün Kızılcı'ya çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-Heyetin kazı evini gezmesi

-Aizonai önünde görüntü

-Tapınagın gezilmesi

-Vali ve Bakan yardımcısının konuşması

-Konserden görüntü

-Konser sonrası müzik eşliğinde bazı büyükelçilerin oynarken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA-ÇAVDARHİSAR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Oğuz Kütahya Uludağ Katar Politika Güncel Haberler

title