Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

(YENİDEN)

1)BİNGÖL ŞEHİDİ  ÜSTEĞMEN KALAFAT MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında Pkk'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralı olarak Elazığ'a getirilen ve sabaha karşı şehit olan Üsteğmen Arif Kalafat'ın naaşı, Elazığ Hava Limanı'nda düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verilmek üzere İstanbul'a uğurlandı. Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, şehidin eşi Gözde Kalafat ve çok sayıda askeri yetkili katıldı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, terörün hiç bir kutsalı olmadığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Bu menfur terör saldırısı bir arefe günü, bayram öncesi gerçekleşti. Bu habis terörün hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesile ile terörü, terörün arkasındaki zihniyeti, terörü bir maşa olarak kullanarak halkımızın, milletimizin huzurunu kaçıranları lanetliyoruz. Bu terör faaliyetlerini yürütenler, hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Yaşadığımız bu acılar, geri adım atmamıza hiçbir şekilde sebep olamayacak, tam aksine daha bir azimle, daha bir kararlılıkla mücadele etmemizi sağlayacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terör hadiseleri gerek güvenlik güçlerimizin, gerekse topyekün milletimizin mücadelesini gerektiriyor. Teröre karşı bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak tek bir millet olma şuuruyla birlik, beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Devlet ve millet birlikteliği ile mücadelemize devam edeceğiz" dedi.Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yaptığı duanın ardından şehit Üsteğmen Arif Kalafat'ın naaşı, toprağa verilmek üzere askeri uçak ile İstanbul'a uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cenazenin getirilişi

-Eşinden detay

-Cevdet yılmaz konuşma

-Yapılan dualar

-Cenazenin uçağa alınması

-Eşinin uçağa bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

======================================================

2)ŞEHİT BABASINDAN GENÇLERE 'KANMAYIN' ÇAĞRISI

DİYARBAKIR Sur'da şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Vedat Öz'ün annesi Bilgen Öz ve babası Şefik Öz, arife günü oğullarını Manisa'daki kabiri başında ziyaret etti. Ülkede şehitlerin son bulmasını isteyen baba Şefik Öz, dağa çıkan gençlere 'Kanmayın' çağrısı yaptı. Manisalılar arife gününde mezarlıklara akın ederek vefat eden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen yıl PKK terör örgütüyle girilen çatışmada ağır yaralanarak GATA'da tedaviye alınan ve ardından yaşamını yitiren Uzman Çavuş Vedat Öz'ün ailesi de Manisa Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyarette baba Şefik Öz, anne Bilgen Öz, şehidin kardeşi Ahmet Öz ve yengesi Filiz Öz de bulundu. Aile şehit için Kuran-ı Kerim, okudu, dua etti. Anne Bilgen Öz, oğlunun kabrinin mermer taşını öptü. Acıyı ve özlemi kabir taşına sarılarak gidermeye çalıştı. Acılı anne Bilgen Öz, tek isteğinin bundan sonra şehit verilmemesi olduğunu dile getirdi. Oğlunun kabrini mermerlerini yıkayan anne Öz, yan taraftaki şehitlerin mezar taşlarını da yıkayıp çiçeklerinin bakımını yaptı.

Baba Şefik Öz ise, PKK terör örgütünce kandırılarak dağa çıkan gençlere çağrıda bulundu. Baba Öz, "Dünyaya baktığımızda herkes namlunun ucunu Türkiye'ye çevirmiş durumda. Sürekli Müslümanlar arasında olay çıkarmak istiyorlar. Batılı ülkeler Ortadoğu'yu karıştırdıkları gibi Türkiye'yi de karıştırmak istiyorlar. Şehitlerimiz tabii olacak. Onlar Allah, hak, namusu, vatanı, milleti ve bayrağı yolunda şehit oldu. Ölüm bir gün elbet gelecek ama o hainler düşünsün. Bu oyunu yapanlar ve bu tuzakları kuranlar kimi insanın zaafından kimi insanın da cahilliğinden faydalanarak, onları bu milletin başına bela ediyor. Maşalık yapanlar oturdukları koltuklarda bu insanları dağa çıkarıp kullanıyorlar. Gençlerimiz artık kanmasınlar. 'Ben neyin mücadelesini veriyorum' diye düşünsünler. 'Ben niçin buradayım' ve 'Ben niçin bu yolda savaşıyorum' diye düşünsünler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Manisa Garnizon Şehitliği'nden detay görüntü,

-Uzman Çavuş Vedat Öz'ün ailesinden görüntü,

-Anne Bilgen Öz'ün diğer şehitlerinde kabirlerini yıkamasından görüntü,

Anne Bilgen Öz ile röp,

Baba Şefik Öz ile röp,

Anne ve babanın şehidin kabir taşını okşaması ve öpmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

========================================================

3)ŞEHİTLİKLER ANNELERİN GÖZYAŞLARIYLA SULANDI

RAMAZAN Bayramı arifesinde, İzmir'deki mezarlıklar, ziyaretçilerle doldu taştı. Bu ziyaretlerde annelerin gözyaşlarının dinmediği yerlerden birisi de Kadifekale Şehitliği olurken, artık terörün bitmesi istendi. İzmir'deki mezarlık ziyaretlerinde, anneler Kadifekale Şehitliği'nde evlatlarının mezarlarının başında gözyaşı döktü. Çocuklarını terörle mücadelede kaybeden acılı aileler, sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe geldi. Burada özellikle anneler, evlatlarının yitirmelerinin üzerinden kaç yıl geçerse geçsin dinmeyen acılarıyla, oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü. Annler, şehit evlatlarının mezarlarını, büyük titizlikle, elleriyle temizledi. Mezara dikilmiş olan çiçeklerinin, fidanların bakımını yaptı, Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti. Evlatlarının mezarlarını yıkayan anneler, mezar taşlarını öperek hasret giderdi. Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı teknesinin 17 Ağustos 2016'da Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olması sonucu şehit düşen er Sinan Göktaş'ın teyzesi Fadik Taçyıldız, "Annesi ziyaretine gelemedi. Kardeşimin oğlu, ben geldim. İstanbul'da gemi kazasında şehit oldu. Babası o şehit olmadan 7 ay önce vefat etmişti. Peşine onu şehit verdik. Beklemediğimiz bir durumdu, başımıza geldi. Emir büyük yerden. Her bayram buraya geliyoruz. Şehidimizi yalnız bırakmıyoruz. Her zaman buradayız. Vatan sağolsun, yapacak bir şey yok. Ondan geldik, ona gideceğiz" dedi.

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde, 9 Eylül 1992'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Üsteğmen Mustafa Solak'ın mezarını ziyaret eden annesi Hatice Solak, terörün bitmesini ve artık annelerin gözyaşlarının durmasını isteyerek, "Bizim toprağımız olmayan yerlere askerimizi evlatlarımızı göndermesinler. Yavrularımıza kıymasınlar, ciğerimizi yakmasınlar. Bunları dile getiren yok, şehit annesi olarak buna çok üzülüyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye konuştu.

"ŞAHİN'İM BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN"

Hakkari Şemdinli'de 20 Ağustos 1995'te bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Er Şahin Şimşek'in annesi 72 yaşındaki Ayşe Şimşek, Ramazan Bayramı öncesi oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi. Oğlunun mezar taşını öpen ve gözyaşlarını tutamayan acılı anne Şimşek, aradan 22 yıl geçmesine rağmen acısının dinmediğini belirterek, "Oğlum, Şahin'in, kuzum bayramın mübarek olsun. Taşlarına kurban olurum. Allah kimseye bu acıya göstermesin. Bayramlar gelince içimiz kan ağlıyor. Allah vatanımızı milletimizi korusun. Hakkari Şemdinli'de şehit düştü. Şimdi küçük torunumun orada askerlik yapıyor. Dayısının şehit olduğu yerde askerlik yapıyor. Ben her fırsatta gelmeye çalışıyorum. Yürüyemiyorum, damadım izne ayrılınca gelebiliyorum. Karşıyaka'da oturuyorum. Hiç değilse cuma günleri buraya bir araç kaldırsalar. Allah'ım devletimize zeval vermesin. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, çok zor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şehitlikten görüntü

Şehit Sinan Göktaş'ın teyzesi Fadik Taçyıldız ile röportaj

Şehit Mustafa Solak'ın annesi Hatice Solak ile röportaj

Şehit Şahin Şimşek'in annesi Ayşe Şimşek ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR,

=====================================================

4)BURSA'DA ZİNCİRLEME KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

BURSA'da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada, takla atıp sürüklenen servis minibüsünün sürücüsü 60 yaşındaki Nazmi Mesut yaşamını yitirdi, minibüste bulunan bir kişi de yaralandı.

Kaza, merkez Nilüfer İlçesi Bursa Organize Sanayi Bölgesi Mudanya-Bursa yolunda meydana geldi. Burak Ç., yönetimindeki 16 BKY 11 plakalı otomobil ile, Ahmet C.,'nin kullandığı 16 JK 551 plakalı otomobil, yan yana seyir ettikleri sırada çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Burak Ç., idaresindeki otomobil, sol şeritte seyir halinde olan  Nazmi Mesut'un kullandığı 16 S 0541 plakalı servis minibüsüne çarptı. Minibüs, takla atarak 20 metre sürüklendi. Sürücü Nazmi Mesut, olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan 43 yaşındaki Rıdvan Demir yaralandı. Demir, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle, Mudanya-Bursa yolu 2 saat trafiğe kapatıldı. Yol, kazaya karışan araçların çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.

Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Nazmi Mesut'un cansız bedeni, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerinden görüntüler

-Kazaya karışan araçlardan görüntüler

-Polis ekiplerinden görüntüler

-Cesedin Adli TIp Aracına konması

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=========================================================

5)İNEGÖL'DE DAR SOKAKTA KAZA: 6 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, dar sokakta 4 aracın karıştığı trafik kazasında biri çocuk 6 kişi yaralandı.  Kaza, dün gece Osmaniye Mahallesi Kabadayı Sokak'ta meydana geldi. Ceylan Sokak'tan araçların yol kenarına park ettiği Kabadayı Sokağa giren 22 yaşındaki  İlhan M. Yönetimindeki 16 PS 778  plakalı otomobil, sokakta seyir halinde olan İsmail D.'nin kullandığı 16 KCC 05 plakalı otomobil ile çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisi ile savrulan 16 PS 778 plakalı otomobil, park halinde olan 16 T 5537 plakalı taksiye çapıp  sürükleyerek önünde park halinde olan 16 Y 3510 plakalı kamyonete çarpmasına neden oldu.

4 aracın karıştığı kaza da 16 PS 778 plakalı otomobilin sürücüsü İlhan M. ile yanında bulunan arkadaşları 23 yaşındaki Burak Y. ile 22 yaşındaki Murat G. ve 16 KCC 05 plakalı diğer otomobilin sürücüsü İsmail D. ile araçta bulunan eşi Kübra D. ve kızları 4 yaşındaki Zeynep D. Yaralandı.

Çarpışmanın sesini duyan sokak sakinlerinden bazıları yaralıların yardımlarına koşarken bazıları da meraklı gözlerle izlediler.  Hafif şekilde yaralanan yetişkinler ile 4 yaşındaki Zeynep D., kaza yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulanslarında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yaralıların görüntüleri

Kaza yeri genel görüntü

Detaylar

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

=====================================================

6)HAKKARİ'DE SIRA GECESİ EĞLENCESİ

HAKKARİ'de, Belediye tarafından düzenlenen Ramazan Şenlikleri'nin son gününde, sıra gecesi düzenlendi. Yapılan çığ köfteler, sıra gecesine katılan aralarında Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in de bulunduğu yüzlerce kişiye ikram edildi. Hakkari Belediye Başkanlığının Ramazan ayı nedeniyle eski Valilik binası önünde düzenlediği 'Ramazan Şenlikleri'nin son gününde Urfalı sanatçıları davet etti. Sıra gecesinde sahne alan sanatçılar, söyledikleri birbirinden güzel Kürtçe ve Türkce türkülerle sıra gecesine katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sıra gecesine, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan, muhtarlar  ve yüzlerce kişi katıldı. Sıra gecesinde çiğ köfte ustalarının yaptıkları çığ köfteler davetlilere ikram edildi. Gecenin sonunda sahneye çıkan Belediye Başkan Vekili Epcim, sıra gecesinde birbirinden güzel şarkılar seslendiren Urfalı sanatçılara teşekkür etti.

Epcim, "Hakkari ilimizde ilk kez Urfa sıra geceleri düzenlendi. Unutulmaz bir gece oldu.Geleceğin Hakkarisinde çocuklarımıza yönelik programlar düzenleyerek ilimizi her yönüyle hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Gerek alt yapısıyla, gerekse sosyal, kültürel faaliyetleriyle gereken her hizmetin yapılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm Hakkari halkımızın mübarek Ramazan bayramını da kutluyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Sıra gecesine katılan Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve diğer davetliler

-Yapılan çığ köftelerden detaylar

-Urfalı sanatçıların söyledikleri şarkılar

-Sıra gecesine katılan davetillerden genel ve detaylar

-Çeşitli müzik aletleri çalan müzisyeler'den yakın plan

-Şarkılar eşliğinde sahnede yapılan çığ köfteler

-Gecede söylenen Türkçe ve Kürtçe şarkılar

-Davetliler

-Davetlilere çıg köfte ikram edilmesi

-Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in konuşması

BOYUT: 324 MB

-SÜRE: 5 DK

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=========================================================

7)ARI KUŞLARINA DOĞASEVERLER SAHİP ÇIKTI

OSMANİYE'de Kırmıtlı Kuş Cenneti'nden, kaçak olarak kum alan vatandaşlar, 5 yavru arı kuşunun yuvasız kalmasına neden oldu. Bölgede kuş fotoğrafı çeken doğa fotoğrafçısı Ali Murtaza Doğan ve beraberindeki Özgür Kalay, yavru kuşlara sahip çıkarak, bozulan yuvalarını yeniden yaptı.

Doğan, Türkiye'de üç yalıçapkını türünün yıl boyunca yakından görülebildiği tek yer olan, leylek, arı şahini, kara çaylak, şahin ve su kuşları gibi yaklaşık 200'e yakın kuş türüne evsahipliği yapan bölgede zaman zaman bu tür olaylarla karşılaştığını söyledi. Cevdetiye beldesi mevkiinde dolaşırken, tüyleri yeni çıkmış 5 arı kuşu yavrusu gördüklerini belirten Doğan, kaçak kum alımı nedeni ile kuşların yuvalarının bozulmuş olduğunu fark ettiklerini kaydetti. Doğan, "Bizler burada gezerken, bu yavrulara rastlamasaydık öleceklerdi. Arkadaşım ile birlikte bozulan yuvayı yeniden yaptık. Herkes bu doğa harikasının korunmasında daha dikkatli olmalı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yuvanın yapılması ve yuva girişine küçük odun parçaları koyulması

Yuvanın yapılmış halinden detay görüntüler

Yuvanın girişi ve kuşların görüntüsü

Yuvayı yapan doğaseverlerin konuşmaları

Yuva içindeki kuşlardan detay

Yuvanın girişine konulan odun parçalarının çamurla kapatılması

Ali Murtaza Doğan ile röportaj

SÜRE: 02'50"  BOYUT: 91 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

================================================

8)DENİZLİ'DE BAYRAM ZİYARETİ

DENİZLİ protokolü, Ramazan Bayramı öncesi şehitlik, huzurevi ve yetiştirme yurdu ziyareti yaptı.

Denizli'de protokol üyeleri, Ramazan Bayramı öncesi bir dizi ziyarette bulundu. Denizli Vali Yardımcısı Rifat Ata, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve beraberindekilerden oluşan heyet, önce Asri Mezarlık'taki şehitliği ziyaret etti. Şehitlikte İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua edildi. Dua sırasında bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit mezarlarına karanfiller bırakan protokol, daha sonra şehit ailelerinin bayramlarını kutladı. Asri Mezarlığın ardından yetiştirme yurdu ziyaret edildi. Burada kalan çocuklarla tek tek bayramlaşan protokol üyeleri, daha sonra harçlık dağıttı. Çocuklarla bayramlaşmanın ardından huzurevi ziyareti yapıldı. Protokolün yaşlıların elini öpüp bayramlarını kutlamasının ardından ziyaret sona erdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehitlik ziyaretinden detay görüntü,

-Dua edilmesi ve karanfil bırakılmasından görüntü,

-Şehit yakınlarından detay görüntü,

-Yetiştirme yurdu ziyareti ve harçlık dağıtılmasından görüntü.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title