Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BAKAN SOYLU: 6 AYDA BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Terörün belini kırmak üzereyiz.

1)BAKAN SOYLU: 6 AYDA BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Terörün belini kırmak üzereyiz. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bugün 40'ın üzerinde operasyon sürüyor. Türkiye'nin her noktasında, kırsalda, dağlarda operasyon yapıyoruz. 6 ayda bin terörist etkisiz hale getirildi. 'Dağların hakimiyiz' diyenler bugün dağların fareleri olarak kaçıyor" dedi.

TARİHİ BİR KARARIN ARİFESİNDEYİZ

Sabah saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle Akçaabat ilçesine geçti, Hamam Çimeni Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşlara seslendi. Anayasa değişikliğini anlatan ve 16 Nisan'da tarihi bir karar verileceğini belirten Bakan Soylu şunları söyledi:  "On yıllardan beri bizi terörizmle, anarşizmle terbiye etmeye, büyük Türkiye yapmamak için  ülkenin yarınlarına umut taşıyan milletin değerlerini ötekileştirmeye çalışanlara karşı tarihi bir kararın arifesindeyiz. Hep birlikte karar vereceğiz. Bu milleti kampanya süresinde de  küçümsemeye, hep hakir görmeye çalışıyorlar. 'Yıllardan beri iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız' diye bir anlayışı ortaya koymak için çaba harcıyorlar. Şunu sormak istiyorum; 15 yıldır Tayyip Erdoğan sizi yanlış bir yola sevk etti mi? 15 yıldır Tayyip Erdoğan bu milletimize yanlış bir şey önermedi. Tayyip Erdoğan'ın önerdiği, bu milletin kendi iradesi, ortaya koyduğu talepleri, iddiaları ve idealleriydi. AK Parti'nin de önerdiği de oydu. Başka bir şey değildi.İçişleri Bakanı Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Türkiye'yi diz çökertmeye çalıştılar ama beceremediler. Bir daha 15 Temmuz'u yaşamamak, her seçimden sonra, 'Acaba hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı?' tedirginliğinde kurtulmak istiyoruz. Seçim bitsin, hükümet işin başına gelsin istiyoruz. Ama biz bunu gerçekleştirirken sadece içerde uğraşmıyoruz. Almanya, Hollanda ve İsviçre ile uğraşıyoruz. Batıda ne kadar ülke varsa, dünyanın en pahalı arazisi olan bu araziyi elimizden almak, bizi yönetiyormuş gibi göstermek, kendi istedikleri gibi yönetmek v7e idare etmek, bazen faizle, bazen de yargı ile tepemize binmek için çaba sarf ediyorlar."

'BİZ ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK'

Avrupa'ya vize serbestisi konusunda Türkiye'nin sorumluklarını yerine getirdiğini ifade eden Bakan Soylu şöyle devam etti:  "Avrupa güya bize vize serbesti verecek. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik. En son yaptıkları ne biliyor musunuz?  'Terör yasasını değiştireceksiniz' diyorlar. Onun Türkçesi ne biliyor musunuz? PKK'yı serbest bırakacaksınız. Batı'daki aklı evvellere sesleniyorum,  Batı'da Türkiye'yi zayıflatmak için plan yapanlara söylüyorum; biz bu ülkenin her santimetrekaresinde kanla aldık. Özgürlüğümüz ve hürriyetimizle beraber aldık. Siz öyle dedikçe biz terör örgütüne diz çöktürüyoruz. Farkında değil misiniz? Buradan sesleniyoruz Almanya'ya, Hollanda'ya, İsviçre'ye. Ya Türk milletine tabi olacaksınız, saygı duyacaksınız, ya da o söylediklerinizin hiç biri burada geçerli olmayacak."

'CİDDİ ADAMIN AĞZINA BU LAF YAKIŞIYOR MU?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yine eleştiriler yönelten Bakan Soylu,  "Kılıçdaroğlu dün Trabzon'daymış. Neymiş, muhtarlıklar kaldırılacakmış, lokantalar kapatılacakmış. Ciddi adamın ağzına bu laf yakışıyor mu? Muhtarlıklar, lokantalar kapatılacak. Cumhurbaşkanı şöyle edecek, böyle edecek. 15 yıldır, sen ve senin partin, sen seçildikten sonra bu ülkede yalanla, dolanla uğraştın, iftirayla uğraştın. Tayyip Erdoğan da milletle Türkiye'yi büyütmekle ve zenginleştirmekle uğraştıö dedi.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

Trabzonspor'la Beşiktaş arasında dün akşam oynanan maça da değinen Bakan Soylu, "Bizim takımda dün akşam muhteşem bir futbol oynadı. Bir maçın sonucuna insanın içi bu kadar acır.  Ama muhteşem bir futbol oynadı. Anlaşılıyor ki iyi istikamette gidiyor, iyi istikamette de gidecek inşallahö ifadelerini kullandı.

'6 AYDA BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Bakan Soylu, "Başımıza PKK'yı musallat edecekler. DAEŞ'i, FETÖ'yü musallat edecekler. Buradan sesleniyorum; ister FETÖ gelsin, ister PKK, ister DAEŞ gelsin. Hollanda gelsin, Almanya gelsin. Kim gelirse gelsin, topyekün gelsinler. Bize Akçaabat yeter, bize Türkiye yeter. Terörün belini kırmak üzereyiz. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bugün 40'ın üzerinde operasyon sürüyor. Türkiye'nin her noktasında,  kırsalda, dağlarda operasyon yapıyoruz. Son 6 ayda bin terörist etkisiz hale getirildi. 'Dağların hakimiyiz' diyenler bugün dağların fareleri olarak kaçıyor" dedi ve 16 Nisan referandumunda, 'Evet' oyu isteyerek konuşmasını tamamladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: SELÇUK BAŞAR/DHA

266 Mb.  Süre: 8.20 Dk.

=====================================================

2)BAKAN ELVAN, "MİLLİYETÇİLERİN, ÜLKÜCÜLERİN KAFALARININ KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, 16 Nisan'daki referandum öncesinde, birileri tarafından özellikle milliyetçilerin, ülkücülerin kafalarının karıştırılmaya çalışıldığını belirtip, "Onlar sadece şu soruyu sorsunlar; PKK, FETÖ, Avrupa neden hayır kampanyası yapıyor? Birlik ve beraberliğimizi bozmalayalım" dedi.  Manisa'da Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen Yuntdağı 2'inci Geleneksel Yağlı Güreş Festivali etkinlikleri için Manisa'ya gelen  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak kahvaltı programına katıldı.  Obasya Otel'de düzenlene sabah kahvaltısına AK Partili Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi katıldı. Kahvaltıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anayasa referandumuyla ilgili açıklama yaptı.  Darbe üreten bir sistem olduğunu söyleyen Bakan Elvan, "Vesayetçileri güçlendiren bir sistem var. Sürekli darbelerle, kesintiye uğrayan, çok güçlükle yürüyen sistem tıkanmış durumda. Ülkenin önünü açmamız gerekiyor. Hükümet yürütmeyle, yatırımla, vatandaşın sorunları ile uğraşmalı. Hükümet yasama faaliyetleri ile uğraşmamalı. Hükümet işine odaklansın, yasama faaliyetinde bulunmasın. Dünyada o kadar hızlı bir değişim yaşanıyor ki. Bu değişime ayak uydurmak, hızlı kararlar almak, sorunları zamanında çözmek için hükümete kararname çıkarma yetkisi veriyoruz. Vatandaşın sorunlarının çözümüne yönelik kararname çıkaracaklar. Asli işine hükümet dönmüş olacak. Meclisin asli işi yasama ve denetim yapmak. İşte bu mekanizmayı da güçlendiriyoruz. Milletvekilleri çok daha güçlenecek. Hükümetin yasaya ihtiyacı varsa o yasa için de milletvekillerine gitmek zorunda kalacak. Milletvekilliği çok daha önemli konuma gelecek. Bir çok milletvekili biz mecliste parmağımızı kaldırıyoruz, etkin değiliz şeklinde eleştirileri oluyor. Gerçek anlamda meclisin çalışmasını sağlayabileceğimiz bir ortamı oluşturacağız. Hükümet hesap vermek, yaptığı her iş ve işlemden cumhurbaşkanı ve bakanlar meclise karşı sorumlu olacak. Gerekirse yanlış yaparlarsa yüce divana sevkleri mümkün olacak. Siyasi denetimi de halk yapacak. Artık o sıkıntılı süreçler kurtulacağız. Koalisyon, darbe girişiminden kurtulacağız" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ NE DERSE O OLACAK"

Yeni dönemde milletin istediğinin olacağını söyleyen Bakan Elvan, milletin iradesinin üstünde hiçbir güç olmayacağını dile getirdi. Bakan Elvan, " Milletimiz ne derse o olacak. Şunu söylemek istiyorlar. 'Halka güvenmiyoruz. Halk meclisi belirlesin, içinden hükümet çıksın. Ama o hükümeti kontrol eden üzerinde bir vesayet eden bir odak oluşsun' istiyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Milletin idaresi üzerinde hiçbir vesayet olmamalı. Anayasadaki 18 maddenin her biri demokrasiye güç verecek. Denetimi etkin hale getirecek. Yargıyı hem bağımsız hem tarafsızlık ilkesini sağlayan, yargı yöneticilerinin de milletin temsilcileri tarafından atanmasını sağlayan bir sistem getiriyor. Halktan korkanlar, farklı bir söylem içindeler. Hangi siyasi partiden olursanız olun eğer bu ülkenin demokratikleşme seviyesini yukarıya çıkarmak, kalıcı bir siyasi istikrar istiyorsak, ekonomik istikrar istiyorsak o zaman hep birlikte 'evet' demeliyiz" diye konuştu.

Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Bir tarafta Türkiye yedi düvele karşı mücadele ediyor. Dünyanın dört bir yanında kampanyalar yürütüyor. FETÖ, PKK ve bazı ülkelerini yöneticilerinin dolaylı olarak desteklediklerin tarafından. Diktatörlükten bahsediyorlar utanmadan. Recep Tayyip Erdoğan'a 'Diktatör' diyorlar. Rejimi koruyan kişi Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. 'Şapkamı alırım' dememiştir. Artık Türkiye'nin bu anlayıştan kurtulması gerekiyor. Dünyadaki hızlı değişime ayak uyduracak olan güçlü hükümetlere ihtiyacı var. Farklı partiden, farklı görüşten olabilir. Ama iktidarda olanın güçlü olması gerekiyor. Yen dönemde anayasa değişikliği ile güçlü hükümetler iş başına gelecek. Hepimiz bürokrasiden şikayet ediyoruz. Bu şikayetleri ortadan kaldıracak mekanizmalar oluşturulacak. Yatırım yapmak istiyorsunuz bir, iki, üç yıl uğraşıyorsunuz. Artık bu süreçleri bitireceğiz. Anında çözüm üreten yapıları meydana getireceğiz."

"ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİZİN KAFASI KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

MHP'li kesime seslenen Bakan Elvan, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bakan Elvan, "Birileri tarafından özellikle milliyetçi, ülkücü olan kardeşlerimizin kafaları karıştırılmaya çalışılıyor. Onlar sadece şu soruyu sorsunlar. PKK terör örgütü Avrupa'nın dört bir yanında neden hayır kampanyası yapıyor? Bu soruyu sorsunlar; FETÖ, Avrupa'nın dört bir yanında neden hayır kampanyası yapıyor? Avrupa'nın birçok ülkesi neden hayır kampanyalarına destek veriyor. Bu arkadaşlarımız bu soruyu mutlaka sormalarını istiyorum. Bizim birliğimiz son derece önemli. Biz birliğimiz beraberliğimiz dayanışmamızı devam ettirmeliyiz. Bu vatanı seviyorsak hep birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu. Bakan Elvan kahvaltı programının ardından Ortaköy güreş alanına geçti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın gelişi

-Kahvaltıdan görüntü

-Bakan Lütfi Elvan'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

( Haber : Nermin UÇTU - Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

======================================================

3)BAKAN NABİ AVCI: TURİZMDE HEDEFİMİZ İLK ÜÇE GİRMEK

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin turizmde sadece deniz, kum, güneşle dünyanın 6'ıncı büyük ülkesi olduğunu söyleyerek " hedefimiz ilk üçe girmek" dedi. Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'deki Simit Dünyası'nda 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda çalışan bir grup işçiyle bir araya geldi. Avcı, Hava İkmal Bakım Merkezi'nin de yeni yapılanma sürecinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu. "Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan bütün birimler yeniden yapılandırılıyor. Bir sivilleşme sürecine girdi. Tabi burada özelikle sizlerin teklifleri, önerileri, değerlendirmeleri, işin içinde olan, sahada olan, sahayı bilen, bu işlerin yıllardan biri nasıl yürüdüğünü veya nasıl yürümediğini bilen arkadaşlar olarak sizlerin bu konudaki uyarıları, ikazları bizim için çok önemli. Onun için ben arkadaşlarımızdan rica ettim, bize bunları lütfen yazılı olarak verin. Nasıl bir yönetim biçimi? nasıl bir mevzuat? arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili, fabrika modellemesiyle ilgili olarak neler düşünüyorsanız lütfen bunları bir an önce yazılı olarak verin biz de ilgili arkadaşlarımıza bunları paylaşalım ki hep söylenir ceket, gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen aşağıya kadar hepsi yanlış gidiyor. Onun için ilk düğmeyi doğru iliklememiz lazım. O da bu tür bir ikazla ancak mümkün olabilir. Çünkü bu yapılan yeni düzenlemenin bir sebebi de neydi? Bu işler Ankara'da göründüğü gibi olmayabilir. veya Ankara'da masa başında uzaktan Eskişehir'de Hava İkmal var, orada şu şöyle olsun, böyle olsun demenin bir mantığı yok. Bizzat yerinde, o işin içinde olan, sahada olan, yıllardır bu işin çilesini çeken, nerede doğru yapıldığını, nerede yanlış yapıldığını bizzat uygulamadan bilen arkadaşların fikirleri çok önemli. İnşallah bu sivilleşme süreci geçmişte bu tür yanlışlarımız varsa onları düzeltmenin vesilesi olur. " Türkiye'nin birikimleriyle çok daha ileri noktalarda olabileceğini söyleyen Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama biz genellikle patinaj yapan müesseseler kurmuşuz. Çok basit örneği yıllar öncesinden, bundan 15-20 sene öncesinde Üsküdar'da 5 katlı bir otopark yapılmıştı. Otopark yapıldığı tarihten itibaren çok ciddi zarar ediyordu. Sonra belediyeyi biz aldık. Bir buçuk-iki ay sonra belediye başkanı dedi ki 'gelirlerimiz 3'e katlandı'. 'Ne yaptınız?' dedim. 'Sadece bekçiyi değiştirdik' dedi. Sadece bekçiyi değiştirmekle bir müessesenin 3 kat daha verimli hale geldiği örnekleri biliyoruz. Şimdi Hava İkmal gibi büyük bir organizasyonun yönetimi değişiyorsa burada artık ciddi bir üretim artışı, bir vizyon değişikliği gelecek. Dolayısıyla inşallah bu yeni yapılanma süreci Hava İkmal'in de diğer bütün benzer kuruluşlarımızın da, fabrikalarımızın da bugünkü durumdan üç-dört kat ileriye geçmelerine vesile olacak diye ümit ediyorum."

Bakan Avcı, 16 Nisan'dan sonra daha etkili çalışma imkanı bulacaklarını söyleyerek, "biz 15 senede engelli koşularla Türkiye'yi ikiye, üçe katladık. Engelli koşularla. Dolayısıyla 16 Nisan'dan sonra inşallah bu koşu biraz daha engelsiz hale geldiği zaman çok daha hızlı ve daha etkili çalışma imkanımız olacak" dedi.

TÜRKİYE, KAYAK PİSTİNDE AVRUPA'NIN TOPLAMINDAN DAHA İYİ

Turizmin sadece deniz, kum, güneş olmadığını ifade eden bakan Avcı diğer turizm alanlarına da yöneleceklerini söyledi. Hedeflerinin turizmde ilk 3 olduğunu açıklayan Avcı şunları kaydetti: "Turizmde şu anda bile ilk 6'dayız. Sadece deniz, kum, güneşle. İşte vizyon değişikliğiyle neler olabileceğinin bir örneği de oradadır. Şuanda deniz, kum, güneş. Bunun pazarı belli. Rusya, Almanya, İngiltere. Bunlarla bile dünyanın 6'ncı büyük turizm ülkesi olmuşuz, Avrupa'nın 4'üncü büyük ülkesi. Türkiye'nin turizm potansiyeli sadece deniz kum güneş değil ki. Kış turizmine bakın müthiş bir potansiyelimiz var. Şimdi Kayak Federasyonuyla bir çalışma yapıyoruz. Türkiye'deki pist potansiyeli, kayak pisti potansiyelini araştırıyoruz. Emin olun Türkiye tek başına bütün Avrupa'nın toplamından daha iyi durumda, pist potansiyeli bakımından. Ama değerlendirilmemiş. Turizmde hedefimiz ilk üçe girmek. Çünkü kış turizmi, kayak turizmi, gastronomi, kongre turizmi, sağlık turizmi, kaplıcalarımızı, termal turizmi işin içine kattığınız zaman denizi de katlayacak bir potansiyelimizin olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin önü çok açık. Yeter ki bir kendi ayağımıza kendi ellerimizle pranga takmayalım. Önümüzü açalım, bu koşuyu engelsiz hale getirelim bakın o zaman Türkiye dünyada layık olduğu yere ne kadar kısa zamanda gelecek göreceğiz."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Avcı'nın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR,

=======================================================

4)VAN'DA PKK OPERASYONU: 26 GÖZALTI

VAN'da polis tarafından PKK/KCK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonunda 26 şüpheli gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü terörle mücedele şubesi ekiplerince bu sabah PKK/KCK terör örgütüne yönelik il merkezinde operasyon yapıldı. Çeşitli adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Operasyondan görüntü

-Şüphelilerin emniyete getirilmeszinden görüntü

Orhan AŞAN/VAN, -

=======================================================

5)KARNAVAL COŞKUSU TÜM ADANA'YI SARDI

PORTAKAL çiçeği kokusunun insanlar üzerinde yarattığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye'nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 'Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' bu yıl da on binlerce insanı Adana'da buluşturdu.Kenti büyük bir  şölen alanına çeviren karnavalda düzenlenen etkinliklere katılanlar büyük coşkuya ortak olurken, rengarenk giysileriyle sokak ve caddeleri dolduranlar hafta sonu boyunca adeta uyumadı. Kentin önemli caddelerinde ve karnaval alanında büyük yoğunluk yaşanırken insanlar yürümekte zorlandı, trafik ise durma noktasına geldi. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce kişiyi Adana'da buluşturan karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer aldı. 50 binden fazla kişinin  katıldığı, Kolpa ve Pandora Gruplarının verdiği konserde ise eğlence zirveye ulaştı. Redd Grubu ve Umut Kuzey'in konserleri de büyük ilgi çekti.

KOSTÜMLÜ KOŞU İLGİ ÇEKTİ

Karnaval etkinlikleri arasında yer alan kostümlü karnaval koşusu da renkli görüntülere sahne oldu. Koşuya katılanlar hazırladıkları ilginç kıyafetleriyle 800 metrelik parkurda koşarken karnaval ruhunu en iyi şekilde yansıttı. Karnavalda ayrıca Anne- Baba- Çocuk Koşusu ile  10 kilometrelik 'Ödüllü Halk Koşusu düzenlendi. 5 yıldır düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı aynı zamanda Adana'da büyük bir ekonomik canlanma da yaşattı. Karnaval alanında kurulan stantlarda portakal çiçeği temalı el yapımı ürünlerin satışlarında patlama oldu.

HALKIN KARNAVALI OLDU

Portakal çiçeklerinin kokuları eşliğinde baharı karşılamak üzere insanları Adana'da buluşturan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, son 2 yıldır kortej olmamasına rağmen halkın karnavala sahip çıktığını belirterek, "Yola çıkarken hedeflediğimiz gibi karnaval artık halkın karnavalı. Çok daha uzun bir süre için hedeflediğimiz konuma, 5 yıl gibi bir sürede ulaşmayı başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

ADANA ÜNLÜLERİ AĞIRLADI

Karnaval için ünlü simalar bu yıl da Adana'ya akın etti. Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana'ya gelenler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasari, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet Turgut ve Galip Erdal gibi isimler yer aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Karnaval alanındaki kalabalık

Karnaval hatırası fotoğrafı çektirenler

Bando gösterilerinden görüntüler

Stantlardaki kalabalık

Maske takan kadınlardan görüntü

Karnaval için özel kostüm giymiş küçük kızın görüntüsü

Kostümlü kadınlardan görüntüler

Müzik eşliğinde dans edenler

Stantlardan alışveriş yapanlar

Motorculardan görüntüler

Halk oyunları gösterileri

Karnaval alanındaki kalabalık

Bici bici yapımı

Bici bici yiyenler

Kebap yapımı

Kalabalığa meyve suyu dağıtılması

Dans edenler

Konserlerden genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'34"    BOYUT: 340 MB

Haber : Salih ÜÇTEPE-Kamera: ADANA,

======================================================

6)ERCİYES'E 15 SANTİM NİSAN KARI YAĞDI

ERCİYES dağına Nisan karı yağdı. Yaklaşık 15 santimlik karla birlikte Erciyes dağında kayak sezonu  ay sonuna kadar uzadı.

Kayseri ve çevresini etkisi altına alan yağışlı  ve soğuk hava  nedeniyle kent merkezinde hava sıcaklığı 13 derece birden azaldı. Kent merkezi ve  Erciyes kayak merkezinde hava sıcaklığı gece eksi 3, gündüz ise 6 derece kadar düştü. Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Murat Cahit Cıngı " Hava sıcaklığındaki ani düşüş nedeniyle Kayseri'de bazı yüksek kesimlere ve Erciyes dağına kar yağdı.  Pistlerdeki mevcut 70 santim kar kalınlığı, son yağışla 85 santimi buldu. Böylece,kayak sezonu Nisan ayı, Mayıs'ın ilk haftasına kadar uzadı."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Otomobilden çekilen kar görüntüsü

-Genel detay

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 17 saniye/74 MB

=====================================================

7)ALANYA'DA TATİLCİLERİN DENİZ KEYFİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tatilciler plaj ve güneşin tadını çıkardı. Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nün hava sıcaklığının 22, deniz suyu sıcaklığını ise 19 derece ölçüldüğü Alanya'da tatilci ve turistler plaja indi. Ünlü Kleopatra ve Damlataş Plajları'na gelen tatilcilerin bazıları dalga boyu 1 ile 2 metre arasında değişen denize girmeyi tercih ederken bazıları da şezlonglarda uzanarak güneşin tadını çıkardı. Meteoroloji yetkilileri 3 gün boyunca havanın açık seyredeceğini, 12 Nisan gününden itibaren sağanak yağışın beklendiğini kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------

Plajdan genel ve detay görüntüler

Güneşlenen ve denize giren tatilcilerden görüntüler

195 MB /// 02.10ö

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=====================================================

8)RÜZGARA RAĞMEN DENİZ KEYFİ

ANTALYA'da güneşi görenler, rüzgarlı havaya aldırış etmeden denize girdi.

Konyaaltı Sahili'ne gelen yerli ve yabancı turistler, güneşli havayı görünce bazen kuvvetli esen rüzgara rağmen kendilerini Akdeniz'in serin sularına bıraktı. Hava sıcaklığının 22, deniz suyu sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Antalya'da deniz keyfi yaşayanlar arasında Muğla Üniversitesi'nden gelen öğrenciler de vardı. Kente günübirlik gezmeye gelince dayanamayıp denize girdiklerini söyleyen 4 arkadaş, rüzgara rağmen denizin keyfini çıkardıklarını söyledi. Bazı turistler de karlı dağ manzarası eşliğinde kumlara uzanarak güneşlenmeyi tercih etti.

Görüntü Dökümü

----------

Sahilden genel görüntü

Güneşlenen kadından görüntü

Güneşlenen çiftten görüntü

Denize giren gençlerden görüntü

Sahildeki vatandaşlardan görüntü

Yüzen gençlerden görüntü

Gençlerle röportaj

109 MB /// 00.58ö

HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=====================================================

9)HAN 14 SEZONA GÖKHAN SEZEN İLE BAŞLADI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde geçtiğimiz aylarda açılan Han 14 Restorant Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Gökhan Sezen, Bodrumlular' buluşturdu.

Bodrum'un Çarşı Mahallesi, Türkkuyusu Caddesi'ndeki Balıkçılar Çarşı'nda, işletmeciliğini Yeşim Aktaş'ın yaptığı Han 14 Restoran gala gecesi düzenledi. Düzenlenen gecede Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Gökhan Sezen izleyicilere müzik ziyafeti sundu. TRT sanatçısı olan Gökhan Sezen'i dinlemeye gelenler de kendisine eşlik ederek gecenin tadını çıkardı. Türk sanat müziğinin unutulmaz eserlerini yorumlayan Sezen, "Bodrum'da sezon açıldı. İnşallah herkese hayırlı ve bereketli bir sezon olur. Geçen sezonlarda ara ara Bodrum'da buluştuk. Bu kez ilk defa Han 14 Restorant'ta çıkıyoruz. Biz bize bir alaturka gecesi yapalım dedik. Herkes hoş geldi, iyi eğlenceler" dedi. Restoran'ın işletmecisi Yeşim Aktaş ise, "Sezona Gökhan Sezen ile başladık. Böyle de devam edeceğiz. Türk Sanat Müziği'nin güçlü bir yorumcusunu restoranımıza getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu sezon Bodrumlular Gökhan Sezen'i dinleme şansını Han 14 Restoran'da yakalayacak. Kendisi her cumartesi burada sahne alacak" dedi.

Görüntü Dökümü

----------

-Gökhan Sezen'in sahne performansından görüntü

-İzleyenlerden görüntü

( Haber - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title