Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE YANGIN ÇIKTI (1)

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde yangın çıktı. Yangından sızan dumanlar bir çok servisi kaplarken, hasta ve refakatçileri ise dışarı çıkarıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde bugün saat 13.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede yangından sızan dumanlar Radyoloji ile birlikte bir çok servisi kapladı. Servislerde yataklı tedavi gören hastalar ve refekatçileri görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Servisteki dumanlar

Dışarı çıkarılan hasta yakınları

Pencerelerden dumanların sızması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN-Emrullah KARAKAŞ/DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜLER DHA FEED TEN GEÇİLİYOR

====================================================

2)YARALI TÜRKMENLER TEDAVİ İÇİN BOLU'YA GETİRİLDİ

SURİYE'nin Türkiye sınırında bulunan Türkmen Dağı'nda Suriye ordusu ve Rusya güçlerine karşı savaşırken yaralanan 2 Türkmen, tedavileri için Bolu'ya getirildi.

BBP eski Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, arkadaşı Ersoy Abak ile birlikte Türkmen Dağı'nda Suriye ordusuna direnen Türkmenlere destek için bölgeye gitti. Alan ve Abak, vücudunda şarapnel yarası bulunan 27 yaşındaki Adil Numan ile beyninde hasar olan 39 yaşındaki Ahmet Mahmut'u, Yayladağı sınırından alarak tedavi için Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne getirdi. Adil Numan, Türk bayrağı açarak minibüsten inerek, arkadaşı Ahmet Mahmut ile birlikte tedavi için acil servise götürüldü.

Yaralı Türkmenlere, bölgede Suriye güçlerine karşı direnen Türkmen komutan Ömer Abdullah da eşlik etti. Ömer Abdullah, Türkmen Dağı'nda bazı bölgelerde bombardımanın devam ettiğini söyleyerek, "Bombardıman ve uçaklardan atılan füzeler nedeniyle mağaralarda yaşıyoruz. Dün de ağır bombardıman vardı. Her gün vurmaya devam ediyorlar. Vatanını terk etmeyen bu onurlu insanlar orada can veriyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Yaralıların olduğu aracın hastaneye gelişi

-Yaralıların acil servise götürülmesi

-Ahmet Mahmut'un Türk bayrağı açması

-Açıklama

SÜRE: (02.11 DK) BOYUT: (245 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================================

3)METİN FEYZİOĞLU: BİZ KÖMÜRLÜĞE İNMEYE 'HAYIR' DİYORUZ

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Nisan'da oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili, "Anayasa değişikliği paketi, Türkiye'yi kömürlüğe indirmeye yönelik. Biz kömürlüğe inmeye 'hayır' diyoruz" dedi.

Referandum çalışmaları için Gaziantep'te bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP eski milletvekili ve hukuk profesörü Süheyl Batum ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Metin Feyzioğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'hayır' çıkmasının Türkiye'nin yararına olduğunu öne sürdü. Seçimde sandık görevlilerine de uyarılarda bulunan Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Hayır' vermeyi düşünenlerin 'Nasılsa sonuç değişmeyecek' umutsuzluğuna kapılmalarını tahrik etmek amacıyla, teşvik etmek amacıyla bir SEÇSİS yolsuzluğundan sürekli söz ediliyor. SEÇSİS'in içini bilmem, garanti de verecek değilim ama vereceğim garanti şudur; Orijinal tutanağı toplayan ve onu mensup olduğu siyasi partiye götürerek güvenceye alan, seçimin milli irade ne diyorsa o şekilde sonuçlanmasını sağlayan kahramanı olur. Yani o sandık görevlileri seçimin kahramanları olur. Bütün yapacakları şey yerlerine mıhlanmış gibi oy verme anından tutanakların tutulup, çuvalların mühürlendiği ana kadar orada beklemeleri, okul görevlilerinin çuvalların başında bekleyip, YSK'ya güvenli şekilde ulaşmasını sağlamaları ve sandık görevlilerinin de görev aldıkları siyasi partiye sağlamaları. Çanakkale Savaşı'nda siperde nöbet tutan askerin görevi ne kadar milli bir görevse, o sandığın başında nöbet tutan sandık görevlisinin görevi de aynı derecede millidir. O ruhla yapılmalıdır. Bunların yapıldığı sürece kazanılacağına inanıyorum. Türkiye kazanacak. 'Evet' diyenler de kaybetmeyecek. Bu 'hayır' çıktığındaki çıkacak, bu referandumun kaybedeni yok, çünkü bir umut kazanıyoruz neyin umudunu kazanıyoruz? Bugünkü Anayasa'yı iyiye doğru değiştirme umudu kazanıyoruz. Türkiye'yi göklere çıkarma umudu kazanıyoruz. Halbuki, Anayasa değişikliği paketi Türkiye'yi kömürlüğe indirmeye yönelik. Biz kömürlüğe inmeye 'hayır' diyoruz."

BATUM: CUMHURİYETİ OYLUYORUZ

Referandumun siyasi parti işi olmadığını ifade eden Süheyl Batum da şunları söyledi:

"Bana göre Cumhuriyet'i oyluyoruz. Ben hiçbir partinin 'Cumhuriyete karşı parti', 'Cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyen parti', 'Cumhuriyeti savunan parti' diye değerlendirileceğini düşünmediğim için bu bir Anayasa oylaması diyorum. Bu bir parti işi değil, her ne kadar parti işi olsun diye uğraşılıyorsa da parti işi değil. 150 yıllık bir geleneği kaldırıyor. Bu Anayasa, Türkiye'de Anayasa hukukunun üstüne dayandığı 3 temel ilkeyi ortadan kaldırıyor. TBMM'nin önemi, yürütmenin kanunlar çerçevesinde yürütülmesi ve demokratik siyasi hayatın partiler üzerine inşa edilmesi. Bu Anayasa parti işi olabilir mi? Burada esas amaç; ülkenin bölünmesi olan küresel kuklacıların bunu 'Hadi hadi tamam Cumhurbaşkanı'nın üstünden geçirelim' demesi olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden yollardayız biz de."

Feyzioğlu ve Batum konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Toplantıya katılanlar

Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Süheyl Batum'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 366 MB

===================================================

4)YASAĞA RAĞMEN SAPANCA GÖLÜ'NE AĞ ATILMASINA TEPKİ

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde yasak olmasına rağmen göle ağ atılması sonucu ağa çok sayıda balık ve ördeğin takıldığı görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, vatandaşlar tepki gösterdi. Sapanca Gölü Seka Kampı bölgesine arkadaşı ile birlikte avlanmaya giden Ramazan Metekoğlu'nun oltası göldeki ağa takıldı. Yasak olmasına rağmen göle atılan ağa balıkların ve ördeklerin takılarak telef oldukları görüldü. Ramazan Metekoğlu göle atılan ağları tekneye çekerken, ağa takılan balık ve ördekleri görünce tepki gösterdi. Ramazan Metekoğlu sosyal medya hesabında, "Merhabalar avcı dostlar. 1 Nisan turna sezon açılışı için gittiğim Sapanca Gölü Seka Kampı önünde çok güzel bir av yaptık. Ta ki oltamın suda takılıp çektiğimde gördüğüm manzara korkunçtu. Oltam bir ağ parçası sandığım yaklaşık 600 metre bir ağa takılmıştı. 6 saat süren çabalarımızla sudan çıkardığımız ağda yüzler ördek ve yüzler balık telef olmuş. Aynı alanda farklı bölgelerde 10 taneye yakın suda serili ağ vardı" yazarak ağı gölden çektiği görüntüleri paylaştı. Vatandaşlar yorumlarında göle ağ atılmasına tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, ağın gölden çekilmesi, ağa takılan balık ve ördekler

İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya), -

=================================================

5)BODRUM'DA GÜZEL HAVA KEYFİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde güzel havayla özellikle sahillerdeki insan yoğunluğu arttı. Güzel havanın keyfini sürenler denize girdi, sahilde yürüdü.

Bodrum'da yağışlı hava, hafta sonunda yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Kente yurdun çeşitli illerinden hafta sonuna bir veya iki günlüğüne tatile gelenlerin yüzü güldü. 24 derece hava ve 20 derece deniz suyu sıcaklığının yaşandığı kentte, cadde ve sokaklar kalabalıklarla dolup taştı. Tatilciler, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro ve Myndos Kapısını ziyaret etti. Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarındaki kafeteryalarda insan yoğunluğu arttı. Plajda güneşlenen kadın turistler ise havanın tadını çıkardı. Bazı tatilciler, çocuklarıyla denize girdi. Mayo ve bikinilerini getirmeyenlerin pantolonlarının paçalarını sıvayıp denizin içinde yürüyüş yaptığı ya da güneşlendiği görüldü.

Almanya'dan tatile gelen 45 yaşındaki Hülya Wunderlich, "Bugün tam yazdan kalma bir gün yaşıyoruz. Çocuklarım denize girdi, yüzdü eğlendi. Ben de bikiniyle güneşlenip, bol bol kitap okudum. Kuzey Avrupa'da hala kar ve soğuk var. Bodrum'un kıymetini bilmek gerek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Denize girenler güneşlenenler sahilde yürüyüş yapanlar, bikini ile güneşlenen ve kitap okuyanlar

Selfi yapıp hatıra fotoğrafı çektirenler köpekleri ile yüzenler

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=====================================================

6)'CESİ'Yİ GETİRENE 500 LİRA ÖDÜL

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki Adem Ersoy, kulübesindeyken çalınan 'Cesi' adlı 6 aylık boxer cinsi köpeğini getirene ödül olarak 500 lira vereceğini söyledi. Hacı Ali Öztürk Mahallesi'nde oturan Adem Ersoy'un 'Cesi' ismini verdiği 6 aylık köpeği, dün gece bahçedeki kulübesinden kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Adem Ersoy, aramaya rağmen köpeğini bulamayınca polise haber verdi. İhbarla eve gelen polisler, bahçede inceleme yapıp 'Cesi'yi çalan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Adem Ersoy ise fotoğrafını basıp afiş hazırlattığı cins köpeğini bulup getirene ödül olarak 500 lira vereceğini söyledi. İlçeyi gezip üzerinde 'Bulan ve görenler Allah rızası için bildirsin' yazılı afişlerden asan Adem Ersoy, "Cesi daha 6 aylık. Aile dostumuz, aileden biriydi. Gözümüz gibi bakıyorduk kendisine. Çok sevimli, çok tatlıydı. Gece 19 ile 22 arası çalındı, getireni ödüllendireceğiz, lütfen getirsinler" dedi.

Görüntü DÖkümü

------------------------------

Adem Ersoy'un evi

Köpeğin kulübesi

Polisin incelemesi

Adem Ersoy ile röp.

Ersoy'un yaptığı afiş

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 57 MB

=================================================

7)185 KİLOLUK KADIN TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

KİLİS'te 185 kilo ağırlığındaki obezite hastası 53 yaşındaki Hatice Civelek, zayıflamak istediğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamadığını söyledi.

Altınözü Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi ve 13 torunu bulunan Hatice Civelek, eşi Ahmet Civelek'in işçi olduğunu ve tedavi olmak için yeterli durumunun olmadığını belirtti. Hareket edemeyen ve yatağa mahkum yaşam sürdüren Hatice Civelek sağlığına kavuşmak istiyor. Defalarca denemesine rağmen kilo veremeyen Hatice Civelek kilolarından dolayı rahat nefes alamıyor, uyuyamıyor, evin içinde yürüyemiyor ve gece gündüz solunum cihazına bağlı yaşıyor.

Yanında birinin sürekli beklemek zorunda olduğunu kaydeden Hatice Civelek gözyaşı döküp yardım istedi. Civelek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın Sağlık Bakanımızdan yardım istiyorum, sesimi duysunlar. Her gün ölüyorum, sürünüyorum lavaboya yürüyemiyorum, ayaklarım beni taşımıyor. Yetkililere sesimi duyurmak istiyorum. Astım hastasıyım, 2 defa kalpten anjiyo oldum, 2 defa kolum kırıldı, kolumda platin var, ayağımda platin var, 2 kez ayağımdan ameliyat oldum, safra kesemden ameliyat oldum, 2 defa göbeğim patladı. Yetkililerden yardım istiyorum, maddi durumun yok. Evimi satılığa koydum, borçla aldığım ev satılmıyor, borçların parasını ödeyeceğim. Zor durumdayım aldığım, ilaçlardan 10 kilo daha aldım. Her gün geçtikçe kilo alıyorum. Akülü arabam vardı, beni taşıyamadığından kırıldı dışarı çıkamıyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Hatice Civelek

Hatici Civelek ile röp.

Kadının torunları

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 210 MB

==================================================

8)PAZARDA YANKESİCİLİK İDDİASIYLA YAKALANDI

ADANA'da 34 yaşındaki Emrullah Bedir, pazarda düşüyormuş gibi yapıp Suriyeli Hamad Alahmad'ın gömlek cebindeki telefonu aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'nde pazara giren Emrullah Bedir, kalabalıkta yere düşüyormuş gibi yapıp, yanında gelen Suriyeli Hamad Alahmad'ın cebindeki cep telefonunu aldı. Yerden kalkan Bedir, kalabalığın arasına girip kaçarken, Hamad Alahmad telefonunun çalındığını fark etti. Suriyeli, peşinden koştuğu Bedir'i kısa sürede yakaladı. Pazar esnafının da yardımı ile etkisiz hale getirilen Bedir, polise teslim edildi. Emrullah Bedir, suçlamayı kabul etmedi. Yankesicilik suçundan 18 ayrı kaydı bulunan Emrullah Bedir, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi önünden genel görüntü

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 47" BOYUT: 48 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==================================================

9)RESSAM ERGÜL, AMAZONLU SAVAŞÇI KADINLARI BAŞKENTE TAŞIDI

SANATSAL çalışmalarını Samsun'da sürdüren emekli resim öğretmeni Melek Ergül, 'Sanatın Işığında Amazonlu Kadınlar' isimli 9'uncu kişisel resim sergisi ni Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturdu. 35 adet soyut-figüratif yağlı boya eserlerinden oluşan sergi, 9 Nisan 2017 tarihine kadar izlenebilecek.

Sanatçı Melek Ergül, Samsun'da 1200'lü yıllarda yaşayan Amazon savaşçı kadınlarını konu alan eserlerinden oluşan sergide, Amazon kadınlarının yaşadıkları dönemde kostümleri, kullandıkları savaş aletleri ve danslarını ve figürlerini resmetti. Sanatçı Ergül, "Amazon kadınları Samsun bölgesinde yaşayarak bir dönme mal olmuş bir kültürdür. Erkeksiz yaşam süren Amazon kadını, 3 erkek öldürdüğü zaman evlenme hakkı kazanmış ve doğan erkek çocuk babaya, kız ise anneye düşmüş, erkeklere karşı Amazon savaşçısı olmuştur" dedi.

19 Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü'nden 1973 yılında mezun olduktan sonra 26 yıl yurdun değişik yerlerinde resim öğretmenliği yapıp, 2004 yılında emekli olan sanatçı Ergül, sanatsal çalışmalarını halen doğup-büyüdüğü Samsun'da sürdürdüğünü belirtti. Ergül, "Son iki yıldır Samsun bölgesinde 1200'lü yıllarda yaşamış Amazon Kadınlarının yaşadıkları dönme ait kültürel yaşantılarını bir proje dahilinde tuvallerime yansıtmaya başladım. Bu bölgede yaşayan Amazon kadınlarının yaşam kültürlerinde giydikleri kostümleri, kullandıkları savaş aletleri, dansları, hayata bakış tarzları, duruşlarını, felsefelerini resimlerime yansıtarak izleyicilerime yaşanmış bir hayatı ve kültürü canlı tutmaya çalışıyorum. Asıl amacım, Amazon kadınlarını işleyerek Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerini uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyorum. Sanatın Işığında Amazonlar" isimli sergimi ilk defa başkentte sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu sergimi Samsun'da sergiledikten sonra, proje dahilinde yurdun her bölgesinde sergilemeye devam edeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Ressam Melek Ergül'ün "Sanatın Işığında Amazonlar" isimli sergisinden detay görüntüler

Ergül'ün neden Amazon kadınları tuvallerine yansıttığı konusunda açıklamaları

Sergi hakkında verdiği bilgiler

Serginin yurt içinde ve dışında sergileneceğini edeceğini ifade eden açıklamaları

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

===================================================

x

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Emrullah Bedir Adem Ersoy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title