Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)SINIRDA SÖZDE PKK BAYRAĞI KRİZİ

HATAY'ın Hassa İlçesi'nin karşısında bulunan PYD/PKK kontrolündeki Afrin kasabasının sınırın sıfır noktasına PKK bayrağı açılması üzerine bölgeye top atışı yapıldı.

Hassa İlçesi'ne bağlı sıfır noktasındaki Sugediği Mahallesi'nin hemen karşısında yer alan PYD/PKK kontrolündeki Karababa Köyü'nde yer alan sözde PYD karakoluna dün akşam saatlerinde PKK bayrağı asıldı. Sugediği Mahallesi sakinleri, bu durum üzerine sınırın sıfır noktasına Türk bayrağı dikti. Sugediği Mahallesi yakınlarında bulunan Akbaba Hudut Karakolu'ndan bu sabah saatlerinden itibaren Suriye'nin PYD kontrolündeki Karababa Köyü'ne top atışı yapıldı.

Yerel kaynaklar ise aralıklarla top atışı yapılan PYD kontrolündeki Karababa Köyü'ne dün akşam saatlerinden itibaren çok sayıda PYD'linin araçlarla getirilerek yerleştirildiğini iddia etti.

Görüntü Dökümü

-------------

Mahalle sakinleri tarafından çekilen görüntüler

Suriye topraklarına atış yapılması

Atışın yapıldığı yerden yükselen dumanlar

Sugediği mahalle sakinleri tarafından sınıra dikilen bayrak

SÜRE: 00' 51' BOYUT: 26 MB

Haber-Ramazan ÇELİK/(HATAY),

=======================================================

2)ORMAN BAKANI EROĞLU: "KILIÇDAROĞLU'NA AFYONKARAHİSAR'DA KESE, SABUN DİNLENİRSİN' DEDİM"

REFERANDUM çalışmaları kapsamında İzmir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Menderes Belediyesi'ni ziyaretinin ardından ilçedeki dere ıslah çalışmalarının temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği teklifini okumadığını öne sürerek, "Bir arabada iki direksiyon olsa her seferinde tepetaklak olur. Biz direksiyona tek kişiyi oturtuyoruz. Bunun farkında değil. Kılıçdaroğlu'na, 'dinlen' dedim, Afyonkarahisar'da kese, sabun dinlenirsin dedim" diye konuştu.

Menderes ilçe merkezi ile Dereköy, Görece, Özdere ve Gümüldür mahallelerindeki 13 dere üzerinde toplam 17 kilometre uzunluğunda kanal ve 4 menfezin inşa edileceği projenin açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Eroğlu'nun yanı sıra törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, DSİ Genel Müdürü İsmail Üzmez ve çok sayıda Menderesli katıldı. Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Bugüne kadar bakanımızı ne zaman ziyaret ettiysek, ne istediysek 'evet' dedi. Özdere'ye gölet dedik 'tamam' dedi, Gümüldürdür'de çiftçinin sulama sorunu var gölet dedik tamam dedi, Ataköy göleti dedik evet dedi, hayvan barınağı dedik tamam dedi. Ne istediysek bizi kırmadı hep evet diyerek bize destek verdi. Çevre yolundan geçerken derelerimizin ne halde olduğu görülüyor, ilçemize yakışmıyor. Bakanımıza söyledik, 13 milyon yatırımla bu ıslah projesini hayata geçiriyorlar" dedi.

"3 MİLYAR 650 MİLYON FİDAN DİKTİK"

İzmir'in yatırıma ihtiyacı olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İzmir Ege'nin dünyaya açılan kapısı, biz de onun için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. 80 yılda yapılanın 10 katını biz yaptık. Şuana kadar 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Cumhurbaşkanımız 6 hedef gösterdi. Bunlardan biri orman mahalle ve köylerine her türlü desteği verin diye talimat verdi. 5 bin gelir getirici ormanla 2019 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. 2 bin 500'ü aştık. Geri kalanını da 2019 yılına kadar tamamlayacağız. Ne kadar fidan isterseniz o kadar fidan vereceğiz. İzmir'i özellikle Menderes'i çiçek gibi yapmaya söz veriyoruz" dedi.

"AFRİKA'YA SU GÖTÜRDÜK"

İzmir'in neredeyse her ilçesinde en az 3 tane mesirelik alan ilan ettiklerini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Menderes Belediyesi' de istedi, size de tabiat parkı veriyoruz. Sağ olsun, Birleşmiş Milletler beni düşünmüş 21 Mart'ı Dünya Orman Günü, 22 Mart'ı Dünya Su Günü, 23 Mart'ı Dünya Meteoroloji Günü ilan etmiş topluca kutluyoruz. 2,5 milyar insan yeterli miktarda sağlıklı suya erişemiyor. 1,5 milyar insan tamamen susuz. Bu beni çok üzüyor. Geçmişte Türkiye'de susuzluk vardı. İstanbul'da 1994 önce, cumhurbaşkanımız belediye başkanı olmadan önce haftada 1 su verilirdi. İnsanlar haftada bir gün su gelsin saati belli olsun diyorlardı. İstanbul'un su meselesi çözülmez diye bir anlayış vardı.Bunu çözmek bana nasip oldu, 2071 yılına kadar İstanbul ve Türkiye'nin su sıkıntısını çözdük. 2014'te İzmir tamamen susuz kalacaktı. Biz Manisa Gördes'te baraj ilan ettik. İçinden TIR geçen tünellerle İzmir'e su getirdik. Sadece Türkiye'de 81 şehirde bu meselesini çözmekle kalmadık. Şuanda üzüntüm Afrika'da susuzluk çeken insanlar. Görüntüler beni o kadar üzüyor ki. Afrika'ya su götürdük ama sadece 1 milyon 750 bin kişiye su verebildik."

"YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ"

Menderes Belediyesi'nin hayvanlar için bakım merkezi istediğini söyleyen Eroğlu, "Biz de modern bir tesis kuruyoruz. Aşılama, küpeleme, bakımı yapılacak. Parası da bizden. Daha önce İzmir kendi başının çaresine baksın diye unutulmuş bir ildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde, küçük Menderes'te tesis yok. 'Gidecek ve İzmir'in bütün sorunlarını çözeceksin' dedi. Küçük Menderes'te Beydağ Barajı'nın temeli atılmış ama 15 yıldır duruyor. Beydağ Barajı, Seferihisar, Menderes'te sulama barajı yaptık" dedi. İstanbul- İzmir Otoyolu'nun 8 milyar dolar maliyetle hayata geçirildiğini söyleyen Eroğlu, "Hasretle beklediğimiz, Kemalpaşa İzmir arasında Belkahve Tünelleri'ni açtık. Otoyol kısa zamanda bitecek. Ankara Afyon İzmir karayolu bitirildi. Ben Afyon kaymağı gibi olmuş yollar diyorum. Hızlı tren de bitiyor, Ankara ile İzmir'i hızlı trenle bağlayacağız. Çandarlı limanı da bitiyor, İzmir ihracatın, ormancılığın, teknolojinin üssü olacak" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, REJİMDEN BAHSEDİYOR, ONU BIRAK GIDA REJİMİNE BAKALIM"

Ataköy, Menderes Özdere, Menderes Gümüldür barajlarının ardından 4. baraj daha yapmayı planladıklarını açıklayan Eroğlu, "Şuana kadar 5 bin 600 dekar sulamaya açıldı. Bir de yeraltı suyu sulamaları var bunları tamamlayacağız. Dere ıslahı çok önemli. Dereleri çiçek gibi yapmak istiyoruz. Her iki yanında yeşil alan, bisiklet, yürüyüş, koşu yolları. Artık çok iyi besleniyoruz Türkiye olarak, rejim yapmamız lazım. Kılıçdaroğlu, rejimden bahsediyor, onu bırak gıda rejimine bakalım. Çiçek ve ağaçlar bizden, bisiklet ve koşu yolu Menderes Belediyesi'nden. Orköy desteklerini vereceğiz. Bu çok önemli. Daha önce ormana girmek yasaktı. Bir çalı çırpı yükleseniz traktöre el koyardık. Artık devlet ormanından millet ormanına geçtik. Bu delice zeytinlerini keseceğiz mahkeme kararı var dediler. Yüzde 80'i zeytin olabiliyor. Yüzde 20'si kesilip farklı ağaçdikilecek. Bu zeytinleri aşıladık. Mahalle içinde kura çekerek dağıtacağız" dedi.

İZMİR'E POZİTİF AYRIMCILIK

İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Eroğlu, "Barajları, yolları biz yapıyoruz. Zeytin, ceviz, badem ne gerekiyorsa biz dikeceğiz, 3 yıl bakım masrafı bize ait. Zeytini toplayıp satmak 49 yıl sizin. Edirne'de 49 yıl az değil mi dediler. Ben de bir sandığa mektup koydum. Gelecekteki bakanı ben eski bir bakan olarak 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat dedim. Böylece 49+49 olarak uzattık. İzmir'de destan yazacağız. 82 içme suyu tesisi, atık su tesisleri, 48 baraj ve gölet, 52 sulama tesisi, 90 dere ıslağını biz yapacağız. Ağaçlandırmada, 2 şehir ormanı, bal ormanı ve ormanda 76 mesirelik yer kuracağız. Bir hanım efendi terapi ormanı için Tayland'a gidiyorum dedi. Balçovada, dünyanın en güzel terapi ormanı var, lütfen Balçova'ya gidin ve sabah güneş yaparken orada yürüyün. Terapi ormanı var, çocuk ormanı var, çocuklarınızla gidin" dedi.

^"KILIÇDAROĞLU'NA DİNLEN DEDİM"

Menderes Belediye Başkanı'nın "Bakanımız ne istesek evet diyor" sözlerine atıfta bulunan Bakan Eroğlu, "16 Nisan'da da bizim sizden talebimiz var. Avrupa boşuna mı 'hayır' diyor. Evet çıktığı zaman Türkiye küresel bir güç olacak. Almanya, Hollanda 'hayır'cıları yanına aldı, PKK, PYD, FETÖ terör örgütleri 'hayır' diyor. Türkiye 'evet' deyince istikrar olacak. 1923'ten günümüze 65 hükümet gelmiş. Hükümet başına 1,5 yıl bile değil. 16-17 ayda büyük projeler yapılamaz. Artık istikrar olacak, güçlü büyük Türkiye olacak. Erdoğan ile Yıldırım arasında su sızmıyor. Ama önceden öyle değildi. Kavgalardan kriz çıkıyordu. Bir anayasa fırlatmayla 22 banka battı, 70 sente muhtaç olduğumuz günleri gördük. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Bu yüzden Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için hep birlikte kararımız 'evet' dedi. Küresel güç Türkiye için, gençlerimizin istikbali için 'Evet' diyeceğiz. Kılıçdaroğlu buranın milletvekili ama bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı başka partiden, Başbakan başka partiden olursa kavga olur diyor. Kendisi anyasayı okumamış. Bir arabada iki direksiyon olsa her seferinde tepetaklak olur. Biz direksiyona tek kişiyi oturtuyoruz. Bunun farkında değil. Kılıçdaroğlu'na, dinlen dedim, Afyonkarahisar'da kese, sabun dinlenirsin dedim. Batı, Türkiye'nin ayak seslerini duyduğu için hayır diyor. İzmir hep siz bizden talep ediyorsunuz evet diyoruz şimdi 'evet' deme sırası sizde, tek millet, tek vatan, tek bayrak için 'evet' diyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, DSİ Genel Müdürü İsmail Üzmez birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende ayrıcı gelir getirici türler sertifika dağıtımı için kura çekimi de gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Menderes Belediyesi ziyareti

-Temel atma töreni

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Menderes Belediye Başkanı konuşması

-Kura çekimi

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Tufan HAMARAT / İZMİR,

=================================================

3)BAKAN MÜEZZİNOĞLU: KILIÇDAROĞLU, CHP EŞ BAŞKANLIĞI KOYABİLİR

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, tek adamlık konusunda kendisi çift olmak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına da eş başkanlık, HDP'de var, oraya da HDP eş başkanlığı gibi CHP eş başkanlığı koyabilir. O zaman görür belki iki misli çalışır yüzde 25'lerden yüzde 50'lilere belki o zaman gelir. Bir denesin" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde işadamları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Müezzinoğlu, yeni sistemle ilgili kafa karışıklığı yaratmak isteyen iki grup olduğunu belirterek, "Bu gruplardan bir tanesi bu milletin kaderiyle, bu milletin geleceğiyle oynayanlar. PKK'dan tutun, FETÖ'süyle, Avrupa'daki onların yıllardır destekçisi. PKK terör örgütüne 'terör örgütü' dediği halde her türlü maddi, manevi silah desteği sağlayan ülkelerin kimler olduğunu herkes biliyor. Ama bütün bu süreçlerde PKK'yı maşa gibi kullanan, FETÖ'yü maşa gibi kullanan irade esasında bu ülkenin sıradan bir ülke, milletinde sıradan bir millet olmasını içselleştiren ve bunu ideal olarak kendi merkezine koyan kendi çıkarları için bunları yapan ülkeler. Almanya'nın, Hollanda'nın yaptıklarına baktığımızda demokrasiyle alakası yok, hukuk anlayışıyla alakası yok. Ama buna rağmen PKK terör örgütünün oralarda her türlü yürüyüşü, her türlü eylemi, her türlü sivil toplum örgütü hareketini, terör örgütü olduğunu kendileri söylemesine rağmen yapmalarına izin veriliyor. Ama bu ülkenin bakanına, bu ülkenin hükümet üyelerine veya herhangi bir grubuna menşur zeminleri kapatıyor. Bu esasında onların demokrasisi açısından yüz karası bir uygulama" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN BAŞINA DA EŞ BAŞKANLIK KOYABİLİR"

Yeni sistemle 'tek adam' eleştirilerini de yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, "Bir mahallenin bir muhtarı olur, tektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, cumhurun başkanı da tektir ve tek olacaktır. Şayet bu anlamda Sayın Kılıçdaroğlu, tek adamlık konusunda kendisi çift olmak istiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına da eş başkanlık HDP'de var, oraya da HDP eş başkanlığı gibi CHP eş başkanlığı koyabilir. O zaman görür belki iki misli çalışır, yüzde 25'lerden yüzde 50'lilere belki o zaman gelir. Bir denesin. Bu anlamda slogan cümlelerle milli iradenin hukukunu zedeleyecek algı yöntemlerine sapmaması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi maalesef bu ülkenin kurucu siyasi iradesi olmasına rağmen son 30 yıldır milletten kopmuştur. Milletin hayallerinin ve ideallerinin öncülüğünü ne yazık ki yapamamaktadır. Korku üreten, cesaretten uzak ve milleti korkutarak siyaset yapan bir anlayışla milletin huzuruna geliyor" dedi.

"BUNLARDAN YENİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LAR ÇIKSIN"

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yeni sistemde seçilme yaşının 18'e indirilmesine de değinerek, "Bu yaş gurubunda 8 milyon seçmenimiz var. Bunlar bizim gençlerimiz. Bu gençlerin arasından seçme yetkisi verdiklerimiz muhtar azası bile olamıyor, muhtar adayı bile olamıyor. Niye korkuyorsun bu gençlerden? 8 milyon gence diyorsun ki 'senin ehliyet verme hakkın var' Niye? Muhtara, belediye başkanına ehliyet veriyorsun, Cumhurbaşkanı'na ehliyet veriyorsun ama sen ehliyetin olduğu halde araba kullanamazsın. Gençlere, 'kendi kendinizi inkar edin' demek hangi demokraside var? 8 milyon gencin oyu cebimde dursun ama aday olma hakkınız yok. Parlamentoda 65 yaş üzeri 67 milletvekilinin olmasının hiçbir mahsuru yok. Ama 22 yaşında bir gencin belediye başkanı, milletvekili, bakan olmasını yasaklayan bir irade var. Bu evlatlar bizim evlatlarımız. Bunlardan yeni Recep Tayyip Erdoğan'lar çıksın. Recep Tayyip Erdoğan'ı beğenmiyor musun, Kılıçdaroğlu çıksın o zaman. Beğeniyorsan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da çıksın. Ama önünü kesme, onun hakkını cebinde tutma" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, toplantının ardından Tekel Meydanı'ndaki Demirciler Caddesi üzerinde esnafları ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun karşılanması

-Bakana çiçek verilmesi

-Bakanın salona girişi

-Bakan ve protokolün masada

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=======================================================

4)BAKAN KAYA'DAN BATI'YA, KADIN HAKLARI ÇIKIŞI

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir'in Torbalı ilçesinde huzurevi açılışı gerçekleştirip, burada kalan yaşlılarla kahvaltı yaptı, onlarla yakından ilgilenip sorunlarını dinledi. Burada yaptığı konuşmada Hollanda'da yaşadıklarına da değinen Kaya, "Bize kadın haklarından bahseden Batı, bir kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu. Biz kadın haklarının da en büyük savunucusuyuz. Özgürlüklerini de en büyük teminatıyız. Şort giyene kadına nasıl sahip çıktıysak minibüsten başörtüsü nedeniyle indirilen kardeşimize de aynı oranda destek çıktık" dedi.

Açılışlar ve ziyaretler için İzmir'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı ilçesindeki Torbalı Huzurevi Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Kaya, huzurevi girişinde kendisini karşılayıp çiçek veren 74 yaşındaki Emine Handan Koç'un ellini öptü. Daha sonra kahvaltıda yaşlılarla bir araya gelen Bakan Kaya, huzurevi sakinlerinin tek tek yanına gitti, onlarla sohbet etti, yakından ilgilendi, sorunlarını dinledi.

KAHVALTIDAN SONRA HUZUREVİNİ AÇTI

Yaşlılarla kahvaltıdan sonra huzur evinin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Hollanda'da sizlere yapılanları tüylerimiz diken olmuş şekilde izledik. Bakanımız tıpkı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakanımız Binali Yıldırım gibi dik duruş gösterdiği için teşekkür ediyorum. Başta İzmirliler olmak üzere Türk milleti bunun hesabını soracaktır. Siz orada Türk hükümetinin bakanı olarak gerekeni yaptınız. Onlar silahları dahi sizin aracınıza doğrulturken siz yolunuzdan dönmediniz" dedi.

"BİZİM YOLUMUZ BARIŞA GİDEN YOL"

Daha sonra kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin herkesin ortak sevdası olduğunu söyledi. Bakan Kaya, "Ülkemiz, sıkıntılarını yüreğinde hissedenlerin devleti. İnsan haklarını güvende olduğu bir Türkiye var. Ekonomide, sosyal politikalarda birçok yeniliği hayata geçiren güçlü bir Türkiye var. Geleceğe güvenle yürüyen Türkiye var. Teröre, darbeci teröristlere rağmen istikrarlı büyümesine devam ediyor. Bizim gücümüzün tek bir kaynağı var, o da aziz milletimiz, sizlersiniz. Bizim yolumuz barışa giden yol. Kardeşliğe giden yol. Hak ve adalet yolu. Bu yolda önümüzde çıkana her engeli yine milletimizle bir biri aşıyoruz. Aşmaya da devam edeceğiz. Hiçbiri hain plan, milletimizin sahip olduğu değerlerden ayrı düşmesine engel olamayacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin elde ettiğimi ekonomik kazanımların, sosyal politikalarda da önemli gelişmelere neden olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "İnsanlarımızın daha iyi hizmet almaları için, yaşlılara hizmetler geliştiriyoruz. Yaşlılığın en güzel dönemlerini daha huzurlu yaşamaları için devlet olarak çalışıyoruz. Geleceği uzmanlarımızla beraber belirliyoruz. Yaşlılarla ilgili bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Yaşlılarımız özel biri hassasiyet gerektiren hizmette daha çok devlet desteğine ve profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyuyoruz. Huzur evlerimizle birlikte rehabilitasyon merkezlerinde de bu hizmetleri sürdürüyoruz. İnsanların öncelikle ailesinin yanında bakımının gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Büyüklerini sadece bakım ve barında değil rehabilitasyonları içinde daha modern yerler açıyoruz. Sosyal güvencesi olsun yada olmasını tüm yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. 141 huzur evinde toplam 13 bin 316 yaşlıya hizmet veriyoruz. Yaşlılarını sıcak aile ortamlarından ayrılmadan sosyal ortamlarından kopmadan aktif şekilde hayatlarını sürdürmeleri bizim en önemli önceliğimiz. Yaşlılarımız bizim bilgelerimiz" dedi.

"15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU"

15 Temmuz darbe girişiminde milletin tek yürek olduğunu da ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların, içeriden ve dışarıdan karıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bugün de hain odakların bunun gayretlerini sürdürdüğünü anlatan Bakan Kaya şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbesi bunun son örneği. 250 şehit verdik. Milletimiz tek yürek darbenin karşısında durdu, tankları elleriyle durdurdu. Kurşunlara bedelini siper etti. Hain işkal planına geçit vermedi. Milli iradenin arkasında bu millet durdu. 15 Temmuz, Türk milletinin iradesine sımsıkı sahip çıkmasıyla, tüm dünyaya da iradesine sahip çıktığını gösterdik. Bu millet 15 Temmuz'da siyasete de aslında yeni bir yol çizdi. Milli iradeden başka bir yol olmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Ağır bedeller ödeyip milli iradenin üzerindeki ipoteği söküp atmaya bu millet karar verdi. Bu da 16 Nisan'da ilan edilecek. Milli irade ile siyasi irade arasında mesafe olmadığı, tüm dünyaya haykırılmış olacak. 16 Nisan'dan sonra kutlu yükselişini sürdürecek. Koalisyonlar devrini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız. 16 Nisan önemli bir dönüm noktası."

BATIYA YÜKLENDİ

Ziyaret için gittiği Hollanda'da yaşananları da gündeme getiren ve ağır eleştirilerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hayır kampanyalarına izin veren Batı, Avrupa, PKK'nın toplantısına izin veren Batı, 'evet' kampanyalarını bir bir durduruyor. Kim hayır kampanyalarını destekliyor? PKK, FETÖ, tüm terör örgütleri niçin hayır kampanyalarını destekliyorlar? Biliyorlar ki 'evet' çıktığı zaman terör örgütlerinin sonu gelecek. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi amansız şekilde devam ettireceğiz. Geçen hafta Hollanda'da bana yapılan haksız, insanlık dışı, diplomatik teamüle uymayan davranışın temeli, Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşüne dur demekti. Bir kadından bir Avrupa ülkesi neden korkar? İçeride seçim varmış, bununla açıklamak mümkün değil. Evet çıkmasından büyük endişe içerisindeler. Bize kadın haklarından bahseden Batı, bir kadın bakana insanlık dışı uygulamalarda bulundu. Biz kadın haklarının da en büyük savunucusuyuz. Özgürlüklerin de en büyük teminatıyız. Hiçbir birey bu ülkede kılık kıyafetinden dolayı hiçbir şekilde ötekileştirilemez. Şort giyen kadına nasıl sahip çıktıysak minibüsten başörtüsü nedeniyle indirilen kardeşimize de aynı oranda destek çıktık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra huzurevinin açılış kurdelesini kesti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Kaya'nın yaşlılarla buluşmasından görüntü.

Bakan Kala'nın konuşmasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

==================================================

5)6 KİŞİLİK YATA 60 SIĞINMACI BİNDİRDİLER

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nden, yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmek üzere 13 metre uzunluğundaki 6 kişilik yelkenli yatın kamarasına doldurulan 20'si çocuk, 12'si kadın 60 Suriyeli sığınmacı, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından henüz hareket etmeden yakalandı. Sığınmacıları kişi başı 5 bin dolar karşılığında ölüm yolculuğuna çıkarmaya hazırlanan 3'ü Suriyeli, 12 organizatör gözaltına alınırken, yatın da çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Suriyeli sığınmacıların ilçeden yasa dışı yollarla İtalya'ya götürüleceği istihbaratı üzerine harekete geçti. Sığınmacıların Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na 500 metre mesafedeki Karagözler Mahallesi Tersane Mevkii'nden yelkenli yata bindirileceğini tespit eden ekipler, dün (salı) saat 23.00 sıralarında operasyon düzenlendi.

6 KİŞİLİK YATA 60 SIĞINMACI BİNDİRDİLER

Sahil güvenlik ekipleriyle birlikte, hareket etmeye hazırlanan yata düzenlenen operasyonda, 3'ü Suriyeli, 12 organizatör gözaltına alındı. 13 metre uzunluğundaki, 'Vector' isimli yelkenli yatın kamarasını açan polis ve sahil güvenlik ekipleri, sıkışık vaziyette oturan 60 Suriyeli sığınmacıyla karşılaştı. Teknenin kamarasından çıkartılarak Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen, aralarında 20 çocuk ve 12 kadının da bulunduğu sığınmacılar, işlemlerinin ardından Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Sığınmacılar, arasında annesinin kucağında uyuyan bir bebek de bulunurken, yürümekte zorlanan bir kadın sığınmacının koltuk değneği kullanması dikkati çekti. Yelkenli yatın çalıntı olduğu ortaya çıkarken organizatörlerin, ifadeleri alındıktan sonra adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Teknenin kamarasındaki sığınmacılardan cep telefonu görüntüsü

-Teknenin sahil güvenlik komutanlığına getirilmesinden görüntü

-Yatın görüntüSÜ

-Sığınmacıların yakalandığı bölgeden görüntü

-Sığınmacıların görüntüsü

-Çocuk sığınmacılardan görüntü

-Sığınmacıların araçlara bindirilmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

====================================================

6)MHP ŞAHİNBEY İLÇE KONGRESİ YAPILACAK

MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz, hafta sonu ilçe kongrelerinin yapılacağını söyledi. Çıkmaz, referandum için yaptıkları mahalle çalışmalarında, vatandaşların ülkenin bekası için kararlarının 'evet' olacağını belirttiğini söyledi.

Cahit Çıkmaz, MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, partisinin 26 Mart'ta yapılacak ilçe kongresine katılmaları için partilileri çağrı yaptı. Göreve geldiği günden bu yana MHP ilke ve esaslarına uygun olarak millete hizmet ettiğini belirten Çıkmaz şöyle konuştu:

"MHP 48 yıldır milletin hizmetine odaklanan demokrasi mücadelesi ile göz dolduran hedefleri ve idealleri büyük olan bir partidir. Milletin hizmetinde bugüne kadar gayretli ve özverili bir şekilde çalıştık. 16 Nisan'da "Cumhuriyet için, Türkiye için Evet" sloganıyla ilçemizdeki çalışmalarımızı güçlü bir "evet" ile sonlandırmak için mücadelemize devam edeceğiz."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Toplantıya katılanlar

Cahit Çıkmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 205 MB

=========================================================

7)İŞ VAADİYLE DOLANDIRICILIK İDDİASI

ADANA'da 35 yaşındaki Serkan Ç. (35) emekli emniyet müdürünün adını kullanarak 140 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Serkan Ç., kahvede oyun oynarken tanıştığı Cengiz D., iş aradığını söyledi. Emekli emniyet müdürü S.K.'nin yakın akrabası olduğunu ileri süren Serkan Ç., "Benim yakın akrabam emniyet müdürü, seni işe yerleştirmesini sağlarım" diyerek para istedi. Değişik bahanelerle Cengiz D.'den 140 bin lira alan Serkan Ç., 'yakında haber gelecek' diyerek beklemesini istedi.

Yaklaşık 2 ay boyunca Serkan Ç.'den haber bekleyen Cengiz D., dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu. Gözaltına alınan Serkan Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Emekli emniyet müdürü S.K. ise şüpheli Serkan Ç.'yi tanımadığını söyleyerek unvanını ve adını kullandığı için şikayetçi oldu.

İfadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi'ne gönderilen Serkan Ç., "Ben kimseyi dolandırmadım, kesinlikle yalan bana iftira atıyorlar. Bu zamana kadar kimi dolandırmışım? Neden gözaltına alındığımı bile bilmiyorum" dedi.

Adliyeye sevk edilen Serkan Ç. adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'17" BOYUT: 144 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Afrin Hassa PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
title