Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar (1)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törende konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir asır önce 'hasta adam' diyerek güya taziyesine geldikleri Türklerin onları Çanakkale'de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar" dedi.

"FIRAT KALKANI OPERASYONU İLE GİTTİK BULUNDUKLARI YERLERDE İMHA EDİYORUZ"

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, "Hendekler, çukurlar ile Güneydoğuda benim vatandaşlarımın yaşam hürriyetini ellerinden aldılar. Güvenlik güçlerimiz çukurlar ile ülkeyi böleceğini sanan teröristleri o çukurlara gömdü. Bu vesile ile silahlı kuvvetlerimizin değerli temsilcilerine, askerimize, polisimize, korucularımıza teşekkür ediyorum. O çukur kazanları Cudi dağlarında, Tendürek'te kazdıkları çukurlara gömüyorlar. Sınırlarımız dışında saldırarak ülkemizi hedef alan teröristleri ise Fırat Kalkanı operasyonu ile gittik bulundukları yerlerde imha ediyoruz. Bu ülkenin ne teröristlere ne de arkasındaki güçlere verilecek tek karış toprağı feda edecek tek bir insanı yoktur" diye konuştu.

"16 NİSAN SONRASI PARLAMENTO İDAM İLE İLGİLİ TALEBİNİZİN DE GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, "O gece dökülen yüzlerce kanın sorumlusu kim? O gece silah arkadaşlarına kurşun sıkan kim? Vatandaşlarımızın üzerine tankla, topla saldıran, Meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Özel Harekat merkezini bombalayanlar kim? Hepsi de suçüstü yakalandı. Milletimiz müsterih olsun o katiller ve onları destekleyen kim varsa hak ettikleri cezayı alacaklar. 16 Nisan sonrası inanıyorum ki parlamento idam ile ilgili talebinizin de gereğini yapacaktır. Bu bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım. Halkım ne diyecek bizi bu ilgilendirir. Yeni yönetim sistemini anlatmaya başladığımızda karşımızda garip bir tablo bulduk. Terör örgütlerinin hepsi karşı çıkıyor, ana muhalefet partisi de karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"EĞER BÖYLE GİDERSENİZ KARŞILIĞINI TÜRKİYE'DEN DE BULACAKSINIZ"

Hollanda ile olan toplantı krizine değinen Erdoğan, " Hollanda'nın yönetimi benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya'nın Şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor, yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim Batı'nın bu yanlış tavırlarına karşı en güzel cevabı inşallah sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Bütün bu olanlar inanıyorum ki herkesi bir yere doğru sevk ediyor. Yurtdışında 3 milyona yakın seçmenimiz var. 'Hayır' diyenlere açtıkları kapıları 'Evet' diyenlere sıkı sıkıya kapattılar. Siz bakana kapı kapatamazsınız. Uluslararası hukukta bunun karşılığı yok. Eğer böyle giderseniz karşılığını Türkiye'den de bulacaksınız. Onlar bu değişimin ne demek olduğunu çok iyi biliyor" açıklamasında bulundu.

"TÜRKLERİN ONLARI ÇANAKKALE'DE NASIL HÜSRANA UĞRATTIĞINI UNUTMAMIŞLAR"

Erdoğan, "Bir asır önce 'hasta adam' diyerek güya taziyesine geldikleri Türklerin onları Çanakkale'de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar" dedi.

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ DARDIR GEÇİLMEZ. AMA ŞİMDİ EN GENİŞİNİ YAPIYORUZ"

Erdoğan, "Beyhude uğraşıyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez. Çanakkale 16 Nisan'da büyük Türkiye için evet diyor mu? Bugün Çanakkale Köprüsü'nün temeli atılacak. İnşallah 5 yıl sonra açılışa geliyoruz. Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor. Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. 'Çanakkale Köprüsü dardır geçilmez.' Ama şimdi en genişini yapıyoruz. 10 milyar 500 milyon Türk liraya mal olacak. 17 yıl işletilecek ondan sonra devlete bırakılacak" dedi.

Görüntü dökümü

Erdoğan'nın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: ÇANAKKALE

==================================================

Diyarbakır'da nevruza izin çıktı

HDP ve DBP'nin Diyarbakır'da organize edeceği nevruz kutlamalarına Diyarbakır Valiliği tarafından izin verildi.

21 Mart Salı günü Nevruz alanında HDP ve DBP'nin organize edeceği kutlamalara Diyarbakır Valiliği tarafından izin verildi. 11.00- 15.00 saatleri arasında izin verilen kutlamalarda, HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, birer konuşma yapacak.

Valiliğin izin vermesinin ardından HDP ve DBP'liler bugünden itibaren Nevruz alanında hazırlıkları tamamlamak için çalışma başlattı.

Haber: DİYARBAKIR, -

===========================================

Yozgat'ta kar yağışı etkili oldu

YOZGAT'ta, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı aralıklarla sabaha kadar devam etti. Şehir merkezinde sabah kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Yozgat şehir merkezinde, son 5 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı bu gün de etkili oldu. Şehir merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri kaldırımlarda ve yollarda kar temizleme çalışması yaptı. Mart ayında bu kadar yoğun kar yağışıyla uzun süredir ilk kez karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, "Geçmiş yıllarda da mart ayında kar yağıyordu, ancak bu kadar fazla olmuyordu. Kar yağardı ve hemen erirdi. Son günlerde yağan kar alışılmışın dışında oldu. 'Mart Kapıdan Baktırır' atasözü gerçek olduö dediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kar yağışı

Kar manzaraları

Vatandaşların konuşmaları

Kar görüntüleri

Haber-Kamera Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

=============================================

Kars'ta şehitler kar yağışı altında anıldı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle düzenhlenen törenler Kars'ta kar yağışı altında gerçekleşti.

Garnizon Şehitliği'ndeki törende Vali Rahmi Doğan, Garnizon ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta (MHP), şehitlik anıtına çelenk koydu. Çok sayıda şehit yakınının ve Karslı vatandaşın katıldığı törenler sırasında şehitlerin mezarhlarına kırmızı-beyaz karanfiller bırakıldı.

Törenlere Vali Rahmi Doğan, Garnizon ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, gaziler, daire amirleri ve şehit aileleri katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Garnizon Şehitliği önü

Belediye işçilerinin temizlik yapması

Şehitlik kabirlerinden genel ve detaylar

Çelenk sunumları

Saygı duruşu istiklal marşı

Bir çocuğun şehit yakını babasının cebine elini sokup ısıtması

Saygı atışı

Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

Şehitlik müzesinin gezilmesi

Şehit kabirlerine karanfil bırakılması

Haber-Kamera: KARS,

==============================================

Adana'da şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı

ADANA'daki Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma gününde asker ve polis şehitlikleri ziyaretçi akınına uğradı. Şehit mezarları ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı.

İlk tören Asri Mezarlık'taki Asker Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, yapılan duaların ardından şehit kabirlerini tek tek dolaşıp, karanfil bıraktı. Genç yaşta evlatlarını kara toprağa veren şehit aileleri ile tek tek ilgilenen Vali Demirtaş ve beraberindekiler baş sağlığı diledi. Asker Şehitliği'ndeki törene katılan izci grupları da vefa borcunu ödemek için mezarların başında 'saygı nöbeti' tuttu. Yüreklerindeki yangının ilk gün olduğu gibi sürdüğünü söyleyen şehit anneleri, çocukları için dua edip gözyaşı döktü.

Buruk Mezarlığı'ndaki polis şehitliğindeki törende ise Adana Müftüsü Hasan Çınar, Çanakkale'de destan yazan kahraman askerler ile bu gün terör saldırısında şehit olanlar arasında makam olarak hiç bir fark bulunmadığını dile getirerek, tüm şehitler için dua etti.

Siirt'in Pervari ilçesinde 2004 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Cumali Hakan'ın mezarında duan eden yakınları da gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehit ailelerinin görüntüsü

Komutanların şehit yakınları ile konuşması

Şehit annesinin komutana sarılarak ağlaması

Askerlerin şehit annelerinin ellini öpmesi

Duygulanan bir askerin ağlaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün asker üniforması giyen bir çocuk ile konuşması

Anma etkinliğinden genel görüntüler

Bir şehit annesinin konuşması

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA

===============================================

Şehit anaları ve eşleri şehit mezarlarındaki karları temizledi

KAYSERİ'de şehit anneleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle garnizon şehitliğine giderek, şehit çocuklarının mezarlarındaki karları temizledi. Mardin'de şehit olan ve iki gün önce toprağa verilen Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra'nın mezar başındaki özleri yürek dağladı.

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen programa Vali Süleyman Kamçı, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Düzenlenen tören öncesi şehit anneleri çocuklarının kar yağan mezarlarını temizleyip çiçek koydu. Gözyaşı döken şehit aileleri, evlatları için dualar okudu. Törende Sami Yangın Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Demir, 'Çanakkale Şehitleri' isimli şiiri okudu. Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Disiplin Kurulu Üyesi şehit eşi Zümrüt Demir konuşma yaptı. Demir konuşmasında, "Bizler şehitlerimize borçluyuz. O yüzden nereden geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Biz diyoruz ki, vatan evimizin eri, odamızın direğidir" dedi. Vali Süleyman Kamçı ise, şöyle dedi: "Bugün 102'nci yılını andığımız Çanakkale Deniz Zaferi, millet olarak bütün zorluklara yokluklara ve düşmanın çokluğuna karşı kazanılmış büyük bir zaferdir. Milletimizin çağın tüm imkanları ile donatılmış ordulara karşı maddi imkansızlıklar içinde verdiği mücadele birçok sömürülen millete ilham vermiştir."

"BEN YİĞİDİMİ ASKER YAPACAĞIM"

Mardin-Diyarbakır karayolunda mayın taraması yaparken PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombayı patlatmaları sonucu şehit olan ve 2 gün önce toprağa verilen Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın ailesi de garnizon şehitliğine gelerek dualar etti.

Şehit Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın eşi Esra Yıldırım, "Bir tanem elime karanfil verdiler. Biz faniyiz. Sen meleksin. Oğlumuz üşür diye getiremedim. Hakkını helal et. Ben Allah katında şehit eşliğine layık görülmüşüz. O benim ilkokul arkadaşımdı. Biz birbirimizi çok sevdik. Ben Mahmut'uma layık olacağım. Oğlunu onun istediği şekilde terbiyeli bir çocuk yetiştireceğim. Ben yiğidimi asker yapacağım. Yiğidim kanını yerde koymayacak. Sen nefessiz kaldın, çocuğumuz nefesini alacak. Kız çocuk istiyordun. Cennette kız çocukların olsun. Ben seni kalbime gömdüm. Mahmut'um rüyama gel" diyerek gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Şehit analarının kar temizlemesi

-Şehit eşi Esra Yıldırım'ın gözyaşı dökerek eşinin mezarı başında konuşması

-Konuşma yapan Zümrüt Demir

-Genel detaylar

Haber: Olcay DÜZGÜN Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ

===================================================

Albay'ı duygulandıran şehit

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle şehitliği ziyaret eden Albay Orhan Akkurt, dua etmek için geldiği mezarın birlikte görev yaptığı askeri olan uzman çavuş Kürşad Can'a ait olduğunu görünce duygulu anlar yaşadı.

İskenderun'da Şehitliğindeki törene Kaymakam H. Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Albay Orhan Akkurt ile protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Protokol üyeleri edilen duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Bu sırada Albay Orhan Akkurt, 2009 yılında Gabar'da mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Kürşad Can'ın mezarını görünce, "Benim Taburumda uzman çavuştu"dedi. Konuşmakta güçlük çeken Albay, askeri için dua etti.

Ardından ailesine başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehit mezarının başında kalabalık

Albay kendi askeri olduğunu söylerken

Kaymakam Hasan Özyiğit'in konuşması

Şehidin yakınları ile bir arada fotoğraf çekilmeleri

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

====================================================

Osmaniye'de şehitler mezarları başında anıldı

OSMANİYE'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, şehitler mezarları başında anıldı.

Osmaniye Asri Mezarlığı'ndaki tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanlığı'nın çelenginin anıta sunulması ile başladı. Yarbay Tarık Şentuna günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yarbay Şentuna, tüm şehit polis asker ve öğretmenler ile 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan menfur darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşları minnet ve şükran duygularla anıldığını söyledi. Şehit kızı Yeşim Yaren Ölmez'in gözyaşları içinde okuduğu 'Şehit' isimli şiir tüm katılımcıları duygulandırdı. Daha sonra ise Vali Kerem Al şeref defterini imzaladı.

Kuran'ın Kerim okunması sonrasında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, tüm şehitler için dua yaptı. Son olarak Vali Kerem Al, Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, ziyaret ettikleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Şehitlikte protokol ve diğer katılımcılardan genel görüntü

Valilik Çelenginin taşınması, anıta sunulması

Belediye Başkanlığı çelenginin anıta sunulması

Saygı duruşu, şehit mezarları başında bekleyen yakınları

İstiklal marşı okunması

Şehitlik anıtındaki bayraklar

Yarbay Tarık Şentuna'nın konuşması

Şehit Kızı Yeşim Yaren Ölmez'ın şiir okuması

Vali Şeref Defterini imzalaması, yazılanın okunması

Kur'anı Kerim okunurken şehit mezarlarından detaylar

Dua okunması

Şehit mezarlarına karanfil bırakılması

Osmaniye Şehitliği yazısı ve şehitlik girişinden görüntü

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

=======================================================

Şehit annesi: Benim oğlumda bu yıl albay olacaktı

ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma günü töreni düzenlendi. Törende, oğlu Çukurca'da 2011 yılında şehit düşen anne inayet Başayar, Garnizon komutanı Albay Ahmet İlbaş'ı görünce, "Oğlum şehit düşmeseydi bu yıl sizin gibi albay rütbesi takacaktıö diye gözyaşı döktü.

Törende, Milli Egemenlik Parkında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı ve ardından Kahramankazan Şehitliğine geçilerek burada şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu.

İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, ve vatandaşlar şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılıp dualar etti. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarını protokol üyeleri ve gaziler teselli etti.

BENİM OĞLUMDA ALBAY OLACAKTI

17 Ağustos 2011 yılında Hakkari Çukurca'da teröristlerin, daha önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar'ın annesi İnayet Başayar, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş'ı görünce "Oğlum şehit düşmeseydi bu yıl sizin gibi albay rütbesi takacaktıö diye gözyaşı döktü.

Şehit babası olmaktan gurur duyduğunu belirten baba İsmail Başayar, "Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bu memlekete hayırlı bir evlat yetiştirmişiz. Nereye gidersem gideyim bir ismi var. Manisa Kırkağaç'a acemi birliğine oğlumun adı verilmiş ve heykeli dikilmiş. Ben buna tatlı acı derimö dedi. Oğlunun şehit düştüğü yeri görmeye gittiğini söyleyen baba Başayar, orada yaşadığı bir anısını da anlattı. Baba Başayar, oğlunun şehit düştüğü yerin yakınında iki rekat namaz kıldığını, bir ay sonrada PKK'lı teröristlerin kepçeyle orada tekrar mayın döşemek isterken mayının ellerinde patlamasıyla 3 teröristin orada öldüğünü söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tören alanından görüntüler

Şehitlikten görüntüler

Şehitlerin mezarı başına karanfillerin konulması ve dualar edilmesi

Şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ve alandan görüntüler

Şehit Binbaşı Yavuz Başayar'ın ailesi ile İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Albay Ahmet İlbaş, ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün sohbeti

Haber-Kamera: Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN, (Ankara) -

=============================================

Naaşı bulunamayan şehidin sembolik mezarında dua

KUZEY Irak sınırında 1994'de şehit olan ve naaşı bulunamayan jandarma uzman onbaşı Tayfun Özaksoy'un Niğde'de yaptırılan sembolik mezarına gelen ailesi, dua edip gözyaşı döktü. Kız kardeşi Selda Celep hala ağabeyinin yaşadığı umudunu kaybetmediklerin söyledi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Niğde şehitliğindeki törene katılan şehit Taygun Özaksoy'un ailesi, 3 yıl önce yaptırılan sembolik mezar başında dua etti. Şehit annesi Ayşe Özaksoy, oğlunun naaşı bulunamadığı için kendilerinin isteği üzerine sembolik mezar yaptırıldığını belirterek, "Sembolik mezarı gelip ziyaret ediyorum. O nasılsa beni her yerde görüyor. Hissediyorum bunu. Tabi zor, bulunamaması bizim için ikinci bir acı. Ama taktir ilahi ne diyebilirim ki" dedi.

Şehidin kız kardeşi Selda Celep ise, "Gerçekten öldü mü, kaçırıldı mı orda parçalanıp parçaları orada mı kaldı bilmiyoruz. Yıllardır kardeşimi bekliyoruz. Her çalan kapıda, her çalan telefonda ondan bir haber mi var diyerek bekliyoruz. Oğluma ağabeyimin adını koyduk dayısının adını yaşatsın diye. İnşallah kaderi benzemez" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehidin sembolik mezarından görüntü

Annesinin konuşması

Ablasından görüntü

Şehidin adını taşıyan yeğeninden görüntü

Şehitlikten detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=========================================

Şehidin mezarına doğum gününde nazar boncuklu karanfil bıraktılar

ÇORUM'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler sırasında duygulu anlar yaşandı. Törende geçen yıl Nisan ayında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 29 yaşındaki Habib Gökçe'nin mezarı başına gelen annesi Hatun Gökçe ve babası Ahmet Gökçe, 14 Mart'ta doğum günü olan şehidin mezarına 'Doğum günün kutlu olsun' ifadesinin yer aldığı nazar boncuklu karanfil bıraktı.

Çorum Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, çok sayıda daire müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit ailelerinin yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitlik Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelengi ile Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile Malul ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu.

Saygı atışının ardından ise Vali Necmeddin Kılıç, duygu ve düşüncelerini yazdığı Şehitlik Defteri'ni imzaladı. Törenin ardından şehitlerin kabrine karanfil konularak, dualar edildi.

Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen tören duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit yakınları tören sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, şehitliğe gelen öğrenciler, kabirleri ziyaret edip, karanfil bıraktı. 20 Nisan 2016 tarihinde Şırnak kent merkezinde sürdürülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin mezarı başına gelen annesi Hatun Gökçe ve babası Ahmet Gökçe, 14 Mart'ta doğum günü olan şehidin mezarına 'Doğum günün kutlu olsun' ifadesinin yer aldığı nazar boncuklu karanfil koydu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Şehitlikte tören

Şehit Habib Gökçe'nin mezarı karanfil görüntüsü ve anne babası röportaj

-Dua

Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindekilerin karanfil bırakması

Detaylar

Haber-Kamera: ÇORUM

=============================================

Kangal köpekleriyle Hollanda ve Almanya'ya meydan okudular

DENİZLİ'de Yörükler Derneği üyeleri, son günlerde olumsuz ilişkilerin yaşandığı Almanya ve Hollanda'ya, kendi yetiştirdikleri boyları 1 metreyi aşan ağırlıkları ise 100 kilogramı geçen Kangal köpekleriyle tepki gösterdi.

Denizli Yörükleri Derneği yönetimi ve üyeleri, bakanlara referandum için izin vermeyen Hollanda ve Almanya'ya tepki göstermek için ilginç bir eyleme imza attı. Yörükler Derneği üyeleri, kendi yetiştirdikleri boyları 1 metreyi aşan, ağırlıkları ise 100 kilogramı geçen Kangal köpekleriyle Delikliçınar Meydanı'nda eylem yapıp, iki ülkeye tepki gösterdi. 15 köpeğin getirildiği meydanda ise birbirine saldırmak isteyen Kangal köpeklerini iki kişi bile iplerini ve zincirlerinden güçlükle tutabildi. Köpeklerin sahipleri, Türk bayrakları da açarak iki ülkeye tepkilerini gösterdi. Vatandaşlar da meydanda köpeklere boylarından dolayı çekinerek yaklaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

"BİZİM DE KANGAL KÖPEKLERİMİZ VAR"

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Hollanda ve Almanya'nın Türk bakanlara yönelik uygulamalarına, Kangal köpekleriyle cevap verdiklerini belirterek, "Hollanda ve Almanya'ya tepki göstermek için kendi yetiştirdiğimiz neslimiz olan Kangal köpekleriyle cevap veriyoruz. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Türkün birliği beraberliği oldukça bizi kimse yıkamaz. Kimsenin de aklından yıkma gibi konu geçmesin. Böyle düşünenler varsa akıllarından bile geçirmesinler. Almanya ve Hollanda'nın kurt köpekleri varsa, bizim de Kangal köpeklerimiz var. Hodri meydan. Kangal köpekleri bekçiliğiyle ünlüdür, insanlara zarar vermezler. Boyları 1 metreyi aşanlar, ağırlıkları ise 100 kilogramı geçen köpeklerimiz var. Özel olarak yetiştiriyoruz. Denizli'de Kangal Yetiştiricileri Derneğiyle birlikte yapıyoruz. 2 binin üzerinde özel yetiştirilmiş Kangal var" dedi.

Eylemin ardından köpekler sahipleri tarafından götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Köpeklerden görüntü

Birbirine saldırmak isteyen köpeklerden

Omza alınan köpeklerden görüntü

Dernek Başkanının açıklaması

Köpeklerden görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

===========================================

Kar peribacalarını beyaza bürüdü

KAPADOKYA'ya Akşam saatlerinde yağan kar peribacalarını beyaza bürüdü.

Her yıl 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret eteği Kapadokya bölgesinde Akşam başlayan kar yağışı bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekti. Her mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunan peribacaları, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin Uçhisar Kalesi ve çevresinde birbirinden güzel görüntüler oluşturdu.

Bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, peribacalarını bu kez de beyazlar içinde görüntüledi.

Görüntü Dökümü:

-Kar altındaki Peribacalarından genel ve detay görüntü

-Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden genel görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hollanda Almanya Politika Güncel Haberler

title