Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)EL BAB ŞEHİDİ ASTSUBAY, ANNE VE BABASINDAN HELALLİK İSTEMİŞSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab'da şehit olan Komanda Piyade Astsubay 33 yaşındaki Yunus İşcan'ın, babası Yavuz İşcan, "Oğlum pazar günü telefonla aradı.

1)EL BAB ŞEHİDİ ASTSUBAY, ANNE VE BABASINDAN HELALLİK İSTEMİŞ

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab'da şehit olan Komanda Piyade Astsubay 33 yaşındaki Yunus İşcan'ın, babası Yavuz İşcan, "Oğlum pazar günü telefonla aradı. 'Baba görev gereği El Bab'a gidiyoruz. Ne olur ne olmaz, hakkınızı helal edin, anneme de selam söyle o da hakkını helal etsin' demişti" dedi.

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının temizliği sırasında iş makinesinin üstünden geçtiği patlayıcının infilak etmesiyle 2 asker yaralanırken, Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan şehit oldu. İşcan'ın şehit olduğu haberi anne ve babasının yaşadığı memleketi Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'ne ateş düşürdü.İlçenin Şalgamlı Mahallesi'nde yaşayan şehidin annesi Havva İşcan, gözyaşları dökerken, ağıtlar yaktı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne İşcan, "Sana nasıl kıydılar, kınalı yavrum. Güzel yüzlü çocuğum" diye gözyaşları döktü.

Şehidin çiftçilik yapan babası Yavuz İşcan, oğlunun şehit olduğuni eve gelen komutanlardan öğrendiğini belirterek, "Komutanları görünce şaşırdım ve hayırdır diye sordum. Gerçekten hayırmış, oğlum şehit olmuş" dedi.

Şehit astsubay oğlu Yunus İşcan'ın pazar günü kendisini telefonla aradığını belirten Yavuz İşcan, "Baba, görev gereği El Bab'a gidiyoruz. Ne olur ne olmaz, hakkınızı helal edin. Anneme de selam söyle o da hakkını helal etsin dedi" diye konuştu. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan ilçe halkı da taziyede bulunmak üzere eve akın etti.

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan şehit Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan'ın bir süre önce geçici görevle Gaziantep'e gittiği belirtildi. Hafife Özden İşcan ile evli olan şehit Astsubay Yunus İşcan'ın 1.5 yaşında Yiğit adında bir oğlu bulunuyor. Şehidin Kayseri'de yaşayan eşinin acı haberi alır almaz oğlu ile birlikte eşinin toprağa verileceği Hayrabolu'ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi.

Şehit Astsubay İşcan'ın daha önce de Irak'ın Başika kentinde bir süre görev yaptığı öğrenildi. Şehit Astsubay İşcan'ın cenazesinin yetişmesi halinde bugün Hayrabolu İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Şehidin evinden detaylar

Annesinin ağıtlar yakması

Ağlayan anneden detaylar

Şehidin evine Türk bayrağı asılması

Evde toplanan yakınları

Şehit babası Yavuz İşçan ile röportaj

Şehidin evi ve sokaktan detaylar

Belediye ekiplerinin evin önüne mıcır dökülmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN- İsmet KARABEY/HAYRABOLU (Tekirdağ), -

=======================================================

2)ŞEHİT ANNESİ: HAKKIMI SANA HELAL ETTİM ANAM

İZMİR'de askerlik görevini yaptığı TCG Ertuğrul gemisinde çıkan yangında dumandan etkilenerek yaşamını yitiren deniz topçu er 20 yaşındaki Hüseyin Karaca'nın cenazesi Burdur'a getirildi. Şehidin annesi Şerife Karaca, "Hakkımı sana helal ettim anam. 'Ana ben şehit olacağım, içime öyle doğuyor' dedin şehit oldun. Gülerek gönderdim, ağlayarak karşılıyorum anam" diye gözyaşı döktü.

Foça Deniz Üssü'nde konuşlu, L-401 borda numaralı çıkarma gemisi TCG Ertuğrul'da, geçen cumartesi sabah klima devresindeki elektrik kontağından yangın çıktı. Gemideki yangına eğitimli personel müdahale etti. Yangında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan deniz topçu er Hüseyin Karaca, dün sabah tedavi gördüğü Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Şehit er Hüseyin Karaca'nın cenazesi askeri uçakla Isparta'ya oradan da karayoluyla Burdur'a getirildi. Anne Şerife, baba Osman ve kardeşi Süleyman Karaca'nın da bulunduğu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçak Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Burdur İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, askeri yetkililer ve şehidin yakınları tarafından karşılandı.

Askerler tarafından uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konulduğu sırada anne Şerife Karaca, "Hakkımı sana helal ettim anam. 'Ana ben şehit olacağım, içime öyle doğuyor' dedin şehit oldun. Gülerek gönderdim, ağlayarak karşılıyorum anam" diye gözyaşı döktü. Şerife Karaca, kadın askerlerle Aile ve Sosyal Politikalar Burdur İl Müdürü Nurdan Kamal tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Burdur merkeze bağlı Büğdüz Köyü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------

Havaalanından detay,

Protokol üyeleri,

Uçağın gelişi,

Tabutun alınışı,

Annenin feryatları,

Detay,

60 MB /// 01.57"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/Burdur,

===============================================

3)ŞIRNAK'TA FETÖ'DEN TUTUKLU GENERALLERE HDP'NİN SUÇ DUYURUSUNDA TAKİPSİZLİK VERİLDİ

FETÖ/PDY terör örgütünden tutuklu olan eski Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan hakkında, Şırnak'ta 246 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında insan haklarına aykırı davrandıkları, sivil can kayıplarına neden oldukları iddiasıyla yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verildi.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez'in sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve hendek operasyonlarının yapıldığı dönemde Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı olan Tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın insan haklarını ihlal ettiğine ilişkin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Suç duyurusunda sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde Şırnak'taki yetkililerin görevlerini kötüye kullandığını iddia eden HDP'li İrmez, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Tümgeneral Baysar ve Tuğgeneral Gürcan'ın, Şırnak'ta görevli oldukları sırada işledikleri suçlardan dolaylı yargılanmalarını istedi. Suç duyurusu üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, FETÖ/PDY terör örgütü suçundan tutuklu bulunan şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verildi.

Kararda, iddialara ilişkin delil olmadığını belirten savcı, şikayet edilen Tümen ve Tugay komutanlarının Şırnak ve ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları kapsamında, insan haklarına aykırı davrandıkları, sivil can kayıplarına neden oldukları, sivil yerleşimleri yakıp yıktıklarına dair şikayetçi iddiasının soyut ve genel nitelikte bulunduğunu kaydetti. Şikayetin ciddi bulgu ve belgeye dayanmadığını ifade eden savcı, bu nedenle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, referandum kampanyası nedeniyle 17 Şubat günü geldiği Şırnak'ta konuşması sırasında "Şırnaklıları katletmek için, Tugaydan tankları çıkaran o tutuklu iki general var ya" diyerek Tümgeneral Abdullah Baysar ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ı suçlamıştı.

Felat BOZARSLAN/ŞIRNAK, -

====================================================

4)KAYBOLAN ZİHİNSEL ENGELLİ YAŞLI ADAM ÖLÜ BULUNDU

AKSARAY'da kayıp olarak aranan 74 yaşındaki zihinsel engelli Mustafa Aydın, Sofular Vadisi'nde kayalıkların kenarında ölü bulundu.

Gülağaç İlçesi'ne bağlı Sofular Köyü'nde oturan Mustafa Aydın, geçen pazar günü sabah saatlerinde gezmek için evden ayrıldı. Aydın'ın akşam eve dönmemesi üzerine ailesi çevrede arama yaptı. Ancak izine rastlanılmadı. Bunun üzerine jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri de bölgede yaptığı arama çalışmalarına rağmen Aydın bulunamadı. Arama çalışmaları sürdüğü sırada dün akşam saatlerinde Sofular Vadisi'nde arkadaşlarıyla gezen Hikmet Çavuş, kayalıkların kenarında bir kişinin haraketsiz halde yattığını fark etti. Bunun üzerine jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri yerde yatan kişinin öldüğünü belirledi. Jandarma yaptığı incelemede ölen kişinin de kayıp olarak aranan Mustafa Aydın olduğunu belirledi. Aydın'ın cesedi otopsi için Gülağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda yara ve darp izi bulunmayan Aydın'ın, ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Mustafa Aydın'ın cansız bedenini fark eden Hikmet Çavuş, "Ben buralara devamlı gelirim. Arkadaşla bugün buraları geziyorduk. Kayaları seyrederken arkadaş burada birinin yattığını söyledi. Baktık ki gerçekten biri yatıyor. Ölmüş mü, canlı mı bilmiyoruz. Sonra 112 ve Jandarma ekiplerini aradık haber verdik" dedi.

Soruşturma sürüyor.

(Görüntü Dökümü

----------------

Cesetten detay

Jandarmanın inceleme yapması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

===================================

5)KELAYNAKLAR, ÜREMELERİ İÇİN DOĞAYA BIRAKILDI

ŞANLIURFA'nın Birecik ilçesi'ndeki üretim istasyonunda koruma altında tutulan, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynaklar, Suriye iç savaşı nedeniyle göç etmelerine izin verilmeyerek üremeleri için doğal alana bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1977 yılında Birecik'te kurulan Kelaynak Üreme İstasyonunda kalan 209 kelaynak, yaşamlarını sürdürmesi ve üremeleri amacıyla doğaya bırakıldı. Fırat Nehri kıyısındaki istasyondaki kafeslerde barınan kelaynaklar, yağsız kıyma, haşlanmış yumurta, rendelenmiş havuç, tavuk yemi ve tuzsuz peynirle beslenerek şubat ayı sonunda doğaya bırakılıyor. Her yıl ortalama 35 yavrunun dünyaya geldiği istasyonda birkaç ay doğal yaşam alanlarında gezen kelaynaklar, kuluçka döneminin başlamasıyla birlikte Birecik'teki istasyona geri dönüyor.

TÖREN DÜZENLENDİ

İstasyonda bu yıl sayıları 209'u bulan kelaynaklar, üremeleri için yeniden doğaya bırakıldı. Göç zamanı olan Temmuz- Ağustos aylarında tekrar kafeslere alınacak olan kelaynakların doğaya bırakılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu katıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler kafesleri açarak kelaynakları doğaya bıraktı.

Nesli tükenmekte olan kelaynakların Şanlıurfa için önemli bir değer olduğunu belirten Vali Güngör Azim Tuna, "Kelaynakların koruma altında tutulduğu bu istasyonda çoğalmaları sağlanıyor. Elimizden geldiği kadar onlara doğal bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Yılın belli zamanlarında üremeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için doğaya salınıyor" dedi.

Vali Tuna, kelaynakların Suriye'deki iç savaş nedeniyle olumsuz etkilendiğini ve göç edemediğini belirterek, "İleride Suriye'deki ortam normale dönünce yine bu göç sağlanabilirse daha da sağlıklı bir hizmet vermiş olacağız. El birliği ile bu değerimize sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Dünyada kelaynak popülasyonunun Fas ile Türkiye'de bulunduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Erdoğan, kelaynakların yumurtlaması ve kuluçkaya oturmasının, bölgede baharın müjdecisi olarak görüldüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Koruma altındaki kelaynak kuşları

Kuşların kafesten çıkartılışı

Vali Güngör Azim Tuna'nın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 407 MB

=======================================================

6)GÜNEY KORE'DEN OSMANİYELİ GAZİLERE MADALYA

GÜNEY Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalya ve sertifikaları gazilere verdi. Konuşmasında da Güney Kore'nin bugünkü ekonomik başarısının temelinde, Türk askerlerinin kanı olduğunu söyledi.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi yanındaki şube başkanlığında düzenlenen törene, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, gaziler ve yakınları katıldı.

KAHRAMANLAR GİBİ SAVAŞTINIZ

Törende konuşan Park, İstanbul'da Harp Akademisinde okuduğunu ve geçen yıl Türkiye'ye görevlendirildiğini belirtti. Park, "67 yıl önce siz buradan tam 8 bin kilometre uzaklıkta olan Kore'ye gittiniz. Kahramanlar gibi savaştığınızı biliyorum, Kore halkı da çok iyi biliyor. Şimdi Güney Kore, dünyanın 11'nci büyük ekonomisine sahip bir ülke oldu. Bunun sebebinin sizin orada o zaman dökülen kanlarınız olduğuna inanıyorum. Ateşe olarak en önemli ve birinci görevim, ülkenizdeki Kore Gazileri ile ilgilenmektir. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Şehitlerimize tanrıdan rahmet dilerim" diye konuştu.

KORE DEVLETİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan ise konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekatı, Kore Savaşı ve İstiklal Savaşına katılan gazilerin oluşturduğu bir dernek olduklarını belirtti. Tandoğan, "Amacımız gazilerimize sahip çıkmak, onların unutulmadıklarını kendilerine ifade etmektir. Kore savaşı 1950-53 yılları arasında meydana geldi ve bu savaşa 21 bin 212 Türk askeri katıldı. Şu anda hayatta olan Kore gazisi 2 bin 500 civarında. Her ne kadar madalya verilmesi gecikti diye düşünürseniz, yine de gecikmiş sayılmaz. Türkiye Cumhuriyeti, ne Kore gazilerine ne de Kıbrıs gazilerine madalya vermedi, onu da parantez içerisinde açıklayayım. Dolayısıyla Kore Devleti, askeri ataşesi vasıtasıyla Kore gazilerimizi ziyaret ediyor. Bugün burada Kore Devleti bir ahde vefa örneğini sergiliyor" dedi.

Konuşmaların ardından, Kore Hükümeti tarafından 3 Kore gazisine madalya, 4 Kore gazisi torununa eğitim bursu ve 6 Kore gazisine Türk Askerini temsil eden minyatür heykel takdim edildi.

Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Emin Esen, ziyaret anısına Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park'a plaket ve Atatürk Posterli küçük duvar halısı hediye etti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi tabelası

Dernek içindeki gazilerin resimleri

Dernek önünde bekleyen Kore ve Kıbrıs gazileri

Kore askeri ataşesi Albay Park'ın gelişi, karşılanması ve selamlaşma

Ataşe'nin Kore gazileri ile selamlaşması, anılarını dinlemesi, detaylar

Şube Başkanı Mehmet Emin Esen konuşması

Kore Askeri ataşesi Albay Park konuşması

Muharip Gaziler Derneği genel başkanı Emekli Albay Mehmet Şükrü Tandoğan konuşması

Kore gazilerinin torunlarına eğitim yardımlarının verilmesi

Kore Gazilerine madalya takdimi

Kore gazilerine minyatür askeri heykellerin takdimi

BOYUT: 191 MB SÜRE: 05' 59"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===============================

7)8  MART İÇİN "GÜZEL SEÇİMİ" TEPKİ GÖRÜNCE İPTAL EDİLDİ

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde belediye tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenleneceği açıklanan 'Tarsus Güzelini Seçiyor' adlı yarışma 'kadının bedeni kullanılmasın' şeklindeki tepkiler üzerine iptal edildi.

Tarsus Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Tarsus Güzelini Seçiyor' adlı güzellik yarışması düzenleyeceğini duyurduktan sonra bazı kadın dernekleri ile aktivistler tepki gösterdi. Sosyal medyada da tartışma konusu olan yarışma, Mersin'de yayınlanan Kadın Gazetesi tarafından da konu edildi. Haberin manşete taşınması ile birlikte tepkilerin toplumun her kesiminden yükseldiğini belirten gazetenin sahibi ve kadın aktivist Zeliha Akkuş şöyle dedi:

"Sanırım Tarsus Belediyesi kendince, farklı değişik bir şey yapmak istemiş. Bu nedenle de bir güzellik yarışması düzenlemiş. Burada aklımıza şu geldi. Acaba 8 Mart'ı doğru mu anlamadılar yoksa bir farklılık adına yanlışı fark etmiyorlar mı diye düşündük. Arkadaşlarımızı görevlendirdik ama gerçekten bilinçli bir şekilde ve de gerçekten 8 Mart'ta bir etkinlik yapmış olmak adına böyle bir şey yaptıklarını fark ettiğimiz de yanlışı onlara söyledik. Toplumda da çok ciddi bir duyarlılık oldu. Erkeği ile kadınıyla bunun yanlış olduğunu, böyle bir şeyin yapılamayacağını söyledik. Haberi de o şekilde manşetimize taşıdık. Bu toplumsal duyarlılık ve baskı gerçekten iyi sonuç verdi. Bu güzellik yarışması iptal edildi."

KADININ BEDENİ İLE KABUL EDİLMESİNE KARŞIYIZ

8 Mart'ın çıkış noktasının kadınların hak arayışı olduğunu ifade eden Akkuş şöyle dedi:

"Bir etkinlik yaparken 8 Mart'ı iyi anlamak lazım. Biz aktivistler 8 Mart'ta şunu istiyoruz; kadın haklarını savunun, kadınların ötekileştirilmiş, 2'ncil konuma düşürülmüş durumlarını iyileştirmek adına bir şeyler yapın. Onların varlığının kabul edilmesini istiyoruz. Ancak biz bedenleri ile kabul edilmesine tamamen karşıyız. Bunun mücadelesin verirken bakıyorsunuz bir belediye 8 Mart'ta güzellik yarışması düzenliyor. Demek ki işin içeriğinin farkında değiller. Biz o belediyeye sormak isteriz. 'Siz kadınlar için ne yapıyorsunuz? Şahsen Tarsus Belediyesi'ne sormak isterim; 'O ilçede yaşayan kadınlar için siz ne yapmak istiyorsunuz? Şiddete uğrayan kadın için, aile için şiddet için, boşanma süreçlerinde öldürülen kadınlar için güzellik yarışması nedir? 8 Mart'ta düzenlenen bu yarışma erkeklerin dünyasın da toplumda neyi değiştirir, buna bir bakmaları lazım."

Bu arada söz konusu yarışmayı sosyal medya hesabı ve belediye internet sayfasından duyurup tepkiler üzerine kaldıran Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can ise konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Tarsus Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi düşünülen Tarsus Güzelini Seçiyor yarışması iptal edilmiştir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Belediye Başkanı Şevket Can'ın sosyal medyadaki paylaşımı

Yarışmanın afişi

Belediye Başkanı Şevket Can'ın arşiv görüntüsü

Kadın hakları aktivisiti Zeliha Akkuş gazete okurken

Akkuş'un gazetesinde yaptırdığı haberin görüntüsü

Zeliha Akkuş ile röp.

BOYUT: 329 MB SÜRE: 04'02"

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN / MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aydın Tarsus Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title