Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehitler için İzmir'e geldiAdliye şehitleri Fethi Sekin ve Musa Can için çifte törenCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyip şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehitler için İzmir'e geldi

Adliye şehitleri Fethi Sekin ve Musa Can için çifte tören

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyip şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın isminin verildiği cadde ve sokak ile Şehit Fethi Sekin Parkı'nın açılışlarını yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şehitlere sahip çıkılmasını istedi. Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin ise "İzmir'in dağlarında çiçekler açtığında oğlumun kokusunu duyacağız. Sizler de duyacaksınız. Çünkü benim oğlum, bulunduğu dolduğu bu topraklarda ihanet etmedi" dedi.

İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak geçen 5 Ocak'ta, PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısının boyutunun büyümesini önleyen polis memur Fethi Sekin, kendisi ise şehit düştü. Çıkan çatışma sırasında mübaşir Musa Can da, teröristlerin silahından çıkan kurşunla şehit oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bayraklı ilçesinde yapımını tamamladığı şehir parkına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine şehit polis memuru Fethi Sekin'in ismi verildi. O günlerde açılması planlanan parkın açılış töreni de terör saldırısından sonra 4 Şubat'a ertelendi.

İLK OLARAK SALDIRI YERİNE GİTTİ

Bugün bu açılış için İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak saldırının yaşandığı İzmir Adliyesi binasının yanına gitti. Burada İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile partisinin milletvekili ve belediye başkanlarınca karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce Fethi Sekin Caddesi'nin sonra da Musa Can Sokağı'nın tabela törenine katıldı. Törene katılan Musa Can'ın yakınları gözyaşı döktü.

FETHİ SEKİN PARKI'NI DA AÇTI

Adliye önündeki kısa törenden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile CHP ve AK parti milletvekilleri, il yöneticileri, bu kez de saldırı yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Şehit Polis Fethi Sekin Parkı'na geçti. Tören öncesinde saldırı anında ve sonrasında yaşananların gösterildiği kısa film izletildi. Buradaki törende, Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin ve kardeşleri ile Musa Can'ın yakınları da hazır bulundu. Ancak Fethi Sekin'in eşi ile çocukları, Elağız'da oldukları için törene katılamadı. Şehitlerin görüntüleri ekranda göründüğü zaman törene katılanlar alkışladı, hüzünlü anlar yaşayıp gözyaşı döktü. Ardından da bir vatandaşın Fethi Sekin'in ismini yüksek sesle söylemesinden sonra vatandaşlar, "Burada" diye karşılık verdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atıldı.

Törende ilk olarak Büyükşehir Belediye başkanı Aziz kocaoğlu kürsüye çıktı. Şehitlerin isimlerini ilelebet yaşatacaklarını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "10 Ocak 2017 tarihinde, şehitlerimiz olmasa bu parkı açacaktık. Saldırıdan sonra parkın açılmasını erteledik, valimizle hem caddeye isimlerinin verilmesi, hem adliyeye heykel yapılması, hem de buraya isminin verilmesini konuştum. Sayın Genel Başkanımız, ben o gün hastaydım beni aradı ve 'Mutlaka önemli bir yere şehidin ismini vermen gerekir' diye talimat verdi. Kendisine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Park açılışı herhangi bir tören değil. Bu faklı bir şey, 13 senelik belediye başkanlığımda ilk defa yaşıyorum. Bu bir anma, bu bir saygı, bu vatanı vatan yapan, bu milleti ilelebet bağımsız yaşatan tarihten bu tarafa gelen tüm şehitlerimize, bütün şehitlerimize, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerime, teröre karşı, kalkışmaya karşı, saldırıya karşı, eylemlere karşı mücadele eden, vatanımızı milletimizi insanımızı geleceğimi bağımsızlığımızı koruyan tüm şehitlere karşı, demokrasinin, Cumhuriyet'in, barışının yaşaması için tüm insanlarımızı başta şehidimiz Fethi Sekin'i ve Musa Can'ı anma, aziz hatırasını yaşatma, aziz hatıraları önünde saygı duyma günüdür. Bu töreni anlamlı kılan budur. Biz bu vatan uğruna canını veren insanlarımızı yaşatmak, kalbimizde yaşatmak, onların anılarını unutturmamak zorundayız. ve unutturmayacağız" dedi.

Aziz Kocaoğlu, ailesine bırakacağı en büyük mirasın bu kentte belediye başkanlığı yapmak olduğunu da vurguladı.

"İZMİRİN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇTIĞI ZAMAN OĞLUM KOKACAK"

Törende şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, kürsüye davet edildiğinde büyük alkış aldı. Oğlu için yağmur çamur demeden törene gelen İzmirlilere teşekkür eden Mehmet Zeki Sekin, sözlerine "Seleymun aleyküm" diyerek başladı. Mehmet Zeki Sekin, "Ben saldırıyı önleyen Fethi Sekin'in babasıyım. Fethi, ilk defa gözlerini açtığında ben vatan görevini yaptığım Ankara'daydım. Gözlerini kapattığında ise Aydın'da hastanedeydim. Cenazesine katılamamanın üzüntüsünü yaşıyorum ama İzmir şehidine sahip çıktı. Türkiye şehidine sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun. Ben de onun arkasından gitmek isterdim. Islanmak isterdim. Onun arkasından yağmur çamur demeden giden İzmir halkına teşekkür ediyorum. İzmir'in dağlarında çiçekler açtığında oğlumun kokusunu duyacağız. Sizler de duyacaksınız. Çünkü benim oğlum, bulunduğu, dolduğu bu topraklara ihanet etmedi. Ama o hainler bunu asla anlamayacak. Bir Fethi Sekin ölür bin Fethi Sekin doğar. Birlik beraberlik olduğu sürece hiç kimse vatanımızı bölemez, parçalayamaz. Bu güzel parkı yapıp İzmir'in hizmetine sunan, ismini veren İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şahsında tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanında onun adını verildiğinin haberini alıyorum, yeni doğan yavrularına Fethi Sekin'in adını veren anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Bütün bu haberler acımızı bir nebze olsunu azaltıyor, gururumuzu arttırıyor" dedi. Acılı baba ayrıca oğlunun isminin İzmir Adliyesi'ne verilmesi için de destek istedi. Ondan sonra kürsüye gelen İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da, Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü ve isminin adliye binasına verilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"HEPİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETMEYE HAZIRIZ"

Açılış töreninde son olarak kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Şehitleri yaşatmanın, onları anmanın ortak görev olması gerektiğini söyleyen ve terörün yılgınlık yaratmak istediğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yılgınlık yaratırız, bıktırırız, istediklerimizi kabul ettiririz diyorlar. Ama o hainler şunu bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet, onu kuranlar sıradan insanlar değil, ölümü göze aldılar. Sınırlarımız, cetvelle, pergelle çizilmedi. Sınırlarımızda binlerce şehidimizin kanı vardır. Gazilerimiz vardır. Şiddet ve terör nereden, kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için, vatanımız, çocuklarımız için bu mücadeleyi yapacağız. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin bu bizim ortak vatan görevimizdir" dedi. Tören öncesinde, saldırıdan sonra yaşananların anlatıldığı kısa filmin gösterimini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Törenden önce kısa film izledik. Terör örgütünün uzun namlulu silahlarla saldırdıklarını, silah seslerini duyduk. O silah seslerinin bir benzerini Artvin'de yaşadım, en öndeki araçta bulunan askerimiz şehit oldu. Sevgili İzmirliler, İzmir'in bir özelliği var. Anadolu'nun her ilinden insanlar buraya gelir ama hiç kimse kendisini yabancı hissetmez. İzmir'in böyle bir güzel özeliği var. Fethi Sekin Elağızlı'dır. Ben de Elağız Ticaret Meslek Lisesi'nin ilk mezunuyum. Gakkoş sözünün ne kadar önemli olduğunu orada öğrendim. Fethi Sekin sadece Elağızlı değil, bütün Türkiye'nin gakkgoşudur. O müdahale yapmasıydı belki çok sayıda insan hayatını kaybedecekti. Ama o gözünü kırpmadan ölüme koştu. Acı olayların olmasını önledi. Musa Can dışarıda neler oluyor diye baktığında teröristlerin sıktığı kurşunla hayatını kaybetti. Her iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülkenin sevdalıları onlar gözlerini kırpmadan ölüme gitmeyi seçtiler" dedi.

POLİS VE ASKERLER İÇİN KONUŞTU

"Birkaç sözümde polislerimiz için" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler düğünlerimizi, derneğimizi, mitingimizi yaparız. Zaman zaman koştururuz, birbirimizle kavga ederiz. Ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var. Polislerimiz 24 saat görev başındadır. Biz evimizde uyuruz, onlar görev başındadır. Polislerimiz farklı insan değil, kimimizin babası, dayısı, amcası, bu milletin parçasıdır. Bunu İzmir'de söylemenin farklı anlamı olduğuna da inanıyorum. Polise sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur. Askere sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Polislerin zor koşullarda görev yaptığını da biliyorum. Her birimizin ailesinde polis vardır, benim de ailemde polisler oldu. Bu zor şartlarda görev yaptıklarını biliyorum. Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için görev başındadırlar. Onların haklarını tam ödüyor muyuz? İtiraf ediyorum. Haklarını tam ödemiyoruz. Ama ödememiz gerekir. Zor şartlarda görev yapıyorlar. Askerlerimizi alın eksi 35 derecede terörle mücadele ediyorlar. Adam boyu kar var ama onlar biz Hakkir'de, Edirne'de rahatça dolaşalım diye terörle mücadele ediyorlar. Askere polis herkese şükran borçluyuz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYALIM"

Şehitleri sonsuzluğa uğurladıklarını ama onların isimlerini sonsuza kadar yaşatacaklarını da söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizlerden tek isteğim, şehitlerimizi unutmayın. Onlara gerekli değeri yeteri kadar vermiyoruz. İngiltere'de şehit yakını yada gazi, mağazaya girdiği zaman hemen şehit yakını mağazamızı ziyaret etti, gazimiz mağazamızı ziyaret etti diye anons edilir. Şehitlerimizi kucaklıyorum. Hepimiz minnet borçluyuz. Burada rahat konuşup sohbet ediyorsak, İstiklal Marşı'ndan önce ve sonra saygı duruşunda bulunuyorsak, bizim güvenliğimizi sağlayan polis ve askerlerimiz sayesinde. Polis deyince tek başına bir kavram ama onlara devlette olması gereken liyakatle çalışıyorlar. Bakıyorsunuz olay yeri, terörle mücadele polisleri var. Hayatın her alanında bir sorun çıktığında onlar koşa koşa gelir, sorunu çözmeye çalışırlar. Bu parkı açan Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere bizi onurlandıran şehitlerimizin yakınlarına yürekten şükranlarımız sunuyorum. Bence şehitlerimiz İzmir'i, bütün Türkiye'yi onurlandırdı. Biz onların onurunu ve gururunu yaşatacağız. Bu bizim temel görevimizdir. Hep birlikte teröre karşı onurlu duracağız. Onurlu duruşumuzu sergileyeceğiz. İzmir'e yakışa toplantı yaptık, güzelliği hayata geçirdik. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra, parkın açılış kurdelesi kesildi. Sonra da Fethi Sekin'in park girişindeki fotoğrafı açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sokak isimlerinin açılmasından görüntü.

Park açılışından görüntü.

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM - Bahri KARATAŞ - Mustafa OĞUZ / İZMİR

==================================

Kayseri şehidi Mesut Yaşar toprağa verildi

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlere PKK'lı terörist tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Ulaştırma Çavuş 25 yaşındaki Mesut Yaşar'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Annesi Ayten ve kız kardeşi Büşra Yaşar'ın da cenaze namazı kıldığı törende şehidin arkadaşı Mehmet Polat darbe girişiminin ardından birlikte katıldıkları Demokrasi Nöbeti sırasında taktıkları 'Türkiye' yazılı fuları tabuta bıraktı.

Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan 17 Aralık 2016 Cumartesi günü çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yanaşan bomba yüklü hafif ticari aracın infilak etmesiyle yaralanan Ulaştırma Çavuş Mesut Yaşar, tedaviye alındığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün yaşam mücadelesini yitirip şehit oldu. Saldırının 15'inci şehidi Mesut Yaşar'ın cenazesi, Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından memleketi Gaziantep'e getirildi. Üçoklar Mahallesi'ndeki baba evine cenazesi son kez götürülerek helallik alınan şehit Mesut Yaşar için Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Kaplan Kardeşler Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri Ahmet Uzer, Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, belediye başkanları, STK temsilcileri, şehidin babası Erol, annesi Ayten, kardeşleri 19 yaşındaki Büşra Yaşar, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin 10 yaşındaki kardeşi Merve'nin katılmadığı törende şehidin babası Erol Yaşar, ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Ayten ve kız kardeşi Büşra uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin babası Erol Yaşar, birbirlerinin elini tutarak ağlayan eşi Ayten ve kızı Büşra'yı ağlamamaları yönünde teskin etti.

ARKADAŞI TABUTA FULARINI BIRAKTI

6 aylık asker şehit Mesut Yaşar'ın arkadaşı Mehmet Polat, Türk bayrağıyla örtülü tabut önünde bir süre dua etti. Polat, darbe girişimi sonrası şehit Yaşar ile birlikte kentte düzenlenen Demokrasi Nöbeti'ne katıldıkları sırada taktıkları üzerinde 'Türkiye' yazılı kırmızı renkteki fuları tabuta bıraktı. Şehit Yaşar'ın cenazesi, kılınan cenazenin namazının ardından Yeşildere Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cenaze töreni

Törene katılanlar

Şehidin ailesi

Tabutun getirilmesi

Arkadaşının fular bırakması

Cenaze namazının kılınması

Ağlayan anne ve kız kardeşi

Tabutun cenaze aracına konulması

Cenaze aracının gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=================================

'Askeri okullar açılsın' eylemi

ESKİŞEHİR'de çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri okulların tekrar açılması için 'Nöbet bizde' adı altında eylem yaptı.

Aralarında Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de (ÇYDD) bulunduğu 15 sivil toplum kuruluşu temsilci, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde biraraya geldi. 'Nöbet başına, askeri okullar açılsın' yazılı pankart açan grup adına konuşan emekli albay Alican Türk, askeri okulların tekrar açılmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) savaş gücünü azaltacak, ordunun siyasalaşmasına zemin hazırlayacak Kanun Hükmündeki Kararnamelerin geri alınmasını istedi. Türk şöyle devam etti:

"PKK terörü, İŞID terörü, son 15 yılda devletin en kılcal damarlarına kadar girmesine müsaade edilen FETÖ sorunu, her yerde patlayan bombalarla şehit edilen asker ve polislerimiz, Suriye'de tek kelimeyle arapsaçına dönmüş dış politikamız, Kıbrıs'ta verilen taviz üstüne tavizler. Ege'de aidiyeti bizim olan adalarda Yunan askerlerinin cirit atması, perişan vaziyetteki ekonomimiz. Bütün bu sorunlar dururken şimdi de çok şükür nur topu gibi bir başkanlık sorunumuz oldu. Bütün bu olaylar ülkemizin varlığını, birliğini tehdit ederken burada toplanan ve gücünü Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığından alan 15 sivil toplum kuruluşunun üyeleri olarak bizler askeri okulların bir an önce tekrar açılmasını ve TSK üzerinden ellerin çekilmesini talep ediyoruz. Askeri okullar kapatılmamalı, TSK'nın yüzlerce yıllık birikimi bir köşeye atılmamalı, TSK'nın kurum kültürü yok dilmesin, TSK'nın emir komuta zinciri bozulmasın. Varlığımızın teminatı olan TSK siyasete kurban edilmemelidir."

Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Askeri okullar kapatılamaz' şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

-Basın açıklamasına katılanların,

-Pankart ve dövizlerin görüntüsü,

-Emekli albay Alican Türk'ün konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

======================================

Nusaybin'de yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi

MARDİN'in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde düşük gramlı bebeklerin doğumu ve doğum sonrası tedavileri için uygun cihazlar alınarak, Yeni Doğan Bebek Yoğun Bakım Ünivtesi kuruldu.

Nusaybin Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıklar Uzmanı Dr. Mehmet Can Yeşilmen, hastane bünyesinde kurulan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde hastaların artık ilçe dışına sevkedilmeyeceğini söyledi. Nusaybin'de düşük gramlı bebeklerin doğum için başta Batman ve Diyarbakır olmak üzere ilçe dışındaki birçok merkeze gönderildiğini, bunun da hem anne, hem bebek ve hem de aile için birçok sakıncalar oluşturduğunu ifade eden Yeşilmen, Nusaybin Devlet Hastanesi bünyesinde kurdukları yeni ünite ile artık bunun sona erdiğini anlattı. Dr. Yeşilmen, yeni kurulan ünite hakkında detaylı bilgiler vererek, "Nusaybin Devlet Hastanesi olarak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemiz 7 kuvözden, 1 oto terapi tünel ve 1 izolasyon odamız olmak üzere 8 kuvözle hizmet vermekteyiz. Bildiğiniz gibi yeni doğan yaklaşık 9'da 1'i küçük düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak doğmaktadır. Normal bebekler 2 bin 500 ile 4 bin gram arasında doğarken, bazı bebeklerin 9'da 1'i, 2 bin 500 gramın altında, bir kısmı da bin 500 gramın altında doğmaktadır. Yeni doğan bebeklerin kendine göre bazı özel sorunları olmaktadır. Bunlar solunum sıkıntısı, elektro çocuk bozuklukları, beslenme bozukları ve enfeksiyon olmak üzere çeşitli problemler olmaktadır. Biz burada 3 mekanik vantilatörümüzle bebeklerin ileri düzeyde yaşamlarına bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Bebeklerin il dışına gönderilmesi sırasında çeşitli sorunlar oluyor. Özelikle düşük doğumlu bebeklerde kanamalara ve ölüme neden olmaktadır. Biz burada gereken tedavilerini verip bebeklerle yaşam şansı sağlıyoruz. 3 doktor ve 8 hemşireden oluşan deneyimli bir ekiple halkımıza hizmet vermekteyiz" dedi.

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi ve Hastane Yöneticisi Dr. Selim Önverdi de, çalışmalarından dolayı çocuk ve doğum servisi hekimleri ile çalışanlarını kutlayarak, "Burada vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmeti vermek için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Hastanemiz sürekli gelişiyor. Özellikle Yeni Doğan Servisimizin bu çalışması vatandaşlarımıza çok yararı olacaktır. Hem maddi hem manevi olarak vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Devlet hastanesi yeni doğan bebek yoğun bakım ünitesi,

Yeni doğan bebekler küvezde,

Dr. Mehmet Can Yeşilmen'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

=============================================

Engellinin ev inşaatı hortumda yıkıldı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde yaşayan engelli Kadir ve Sultan Durhan çiftinin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımı ile başlattıkları ev inşaatını hortumda yıkıldı.

Orhana Mahallesi'nde bulunan ev inşaatına gelen Kadir Durhan, yıkılan duvarları görünce üzüntüye boğuldu. Evin tamamlanmasını beklediğini belirten Durhan, "Kaymakamlık yardımı ile bir eve başlattık. Bir kaç gün içerisinde üzerini dökeceğiz derken bir hortum geldi evimiz darmadağın oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çaresiz kaldık" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Evin yıkılan ve ayakta kalan duvarları

Çiftin duvarların arasındaki görüntüleri

Sultan Hanım çocuğu ile

M.Kadir Durhan eşyalarını kurtarmaya çalışırken

Karı koca ile röp.

Evin karşıdan görüntüsü

Kadir Durhan ile röp.

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(MERSİN),

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mesut Yaşar Nusaybin Musa Can Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title