Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BOLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BETON BLOKLU ÖNLEMSON dönemde şehirlerde güvenlik güçlerine yönelik artan terör saldırıları üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü binasının çevresi beton bloklarla kapatılarak önlem alındı.

1)BOLU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BETON BLOKLU ÖNLEM

SON dönemde şehirlerde güvenlik güçlerine yönelik artan terör saldırıları üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü binasının çevresi beton bloklarla kapatılarak önlem alındı.

Sağlık Mahallesi'nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binasının etrafı dün beton bloklarla çevirildi. Beton bloklar, binanın çevresindeki yaya kaldırımlarını içine alacak şekilde konuldu. Binanın çevresi komple bibirine bitişik yerleştirilen beton bloklarla kapatıldı. Güvenlik tedbirleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü'nün çevresine araç parkı da yasaklandı. Araçlarını park eden sürücüler polisler tarafından uyarıldı.

Terör saldırılarına karşı kentin diğer alanlarındaki güvenlik tedbirleri de artırıldı. Polis ekipleri kentin giriş ve çıkışları ile çeşitli noktalarında 24 saat boyunca asayiş uygulaması yaparak şüpheli araçları ve kişileri didik didik arayarak kimlik kontrolü yapıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Emniyet Müdürlüğü binasından görüntü

-Beton bariyerlerden görüntü

SÜRE: (01.00) BOYUT: (112 MB)

HABER-KAMERA: Murat KÜÇÜK/BOLU

=======================================================

2)BOLU'DA PKK OPERASYONUNDA 12 ÖĞRENCİ ADLİYEDE

BOLU'da PKK terör örgütü faaliyetlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.

Bolu'da terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Polis Özel Harekat Timi desteğiyle dün ve önceki gün gerçekleştirdiği operasyonlarda 13 üniversite öğrencisi ve 3 esnaf gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 12 öğrenci, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen delil niteliği taşıyan belge ve dökümanlar da savcılığa teslim edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Adliye önündeki güvenlik önlemleri

-Şüphelilerin içinde bulunduğu minibüsün gelmesi

-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması

Süre: (01.21) Boyut: (151 MB)

HABER-KAMERA: Murat KÜÇÜK/BOLU

======================================================

3)BURSA'DA BEYAZ ESARET SONA ERİYOR

BURSA'da geçen haftadan beri aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının tamamı ulaşıma açıldı. Merkez dışında toplam 684 mahallede de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bile aştığı Karacabey'in Okçular ve Şahmelek mahallelerine giden yolu güçlükle açtı. Karda kayıp, devrilen traktör römorkunun kaldırılmasına da destek veren Büyükşehir ekipleri, toplamda 6 bin kilometreyi bulan mahalle ve arazi yollarını ulaşılabilir hale getiriyor.

Karla mücadele çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ekipleri, merkezdeki çalışmaların yanında ilçelerdeki 684 mahallede ulaşımın sorunsuz sağlanması için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Her ilçeye özel şantiyeler oluşturup, olası sorunlara anında müdahale için hazır bekleyen ekipler, kar yağışının başladığı ilk günden itibaren kesintisiz bir mücadele veriyor. Toplam 132 araç ve 320 personelle yaklaşık 6 bin kilometrelik yolda yapılan çalışmalarda dün kardan kapanan 165 mahalle yoluna müdahale edildi. Çalışmalar kapsamında Büyükorhan'da 11, Gemlik'te 8, Gürsu'da 2, Harmancık 6, İnegöl'de 15, İznik'te 14, Karacabey'de 7, Keles'te 13, Kestel'de 15, Mudanya'da 15, Mustafakemalpaşa'da 18, Nilüfer'de 11, Orhaneli'nde 7, Orhangazi'de 2, Osmangazi'de 15 ve Yenişehir'de 6 mahallenin yolu trafiğe açıldı.

KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞIYOR

Özellikle kar yağışının en fazla etkisini gösterdiği ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bile aştığı Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçenin yüksek mahallelerindeki çalışmalar, zaman zaman ekiplere de zor anlar yaşatıyor. Dün Öğle saatlerinde Karacabey'in Okçular Mahallesi'ne giden yolu açmak için bir kepçe ve bir greyder ile çalışmalara başlayan Büyükşehir ekipleri, ürünlerini merkeze yetiştirmek isteyen çiftçiler için de umut oldu. Okçular Mahallesi'nde toplanan sütleri merkeze götürmek için yola çıkan traktöre bağlı römork, mahalle çıkışındaki rampada kayarak yan yattı. Süt tankını yan yatan römorktan çıkarmak isteyen çiftçilere, o sırada yol açma çalışması yapan Büyükşehir ekipleri de destek verdi. Süt tankının yol kenarına alınmasının ardından devrilen römork da kaldırıldı. Greyderle yolun açılmasının ardından, çiftçinin topladığı sütler merkeze ulaştırıldı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından Dağkadı Mahallesi ile Okçular Mahallesi arasındaki yol ulaşıma açılmış oldu.

Yükseklere çıkıldıkça kar kalınlığının 2 metreyi bile aştığı gözlenirken, iş makineleri de yolu açmakta zaman zaman zorlandı. Ekipler akşam saatlerine kadar devam eden çalışmalarla Şahmelek Mahallesi'ne kadar ulaşmayı başardı. Mahalle ana yollarının yanı sıra hasta bulunan evlere gider ara sokaklar, mahsur kalan hayvan barınaklarına ulaşan arazi yolları da Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaşıma açık tutuluyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-İş makinalarının çalışması

-Traktörün kurtarılması

-Detay görüntüler

BURSA, -

BOYUT 372 MB

====================================================

4)İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN TATİL TWEETİNE YORUM YAĞDI

İZMİR'de kar yağışının ardından don ve buzlanma beklenmesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi, öğrencilerde şaşkınlıkla birlikte memnuniyet yarattı. Hava sıcaklığının 7 derece olmasına rağmen okullar tatil olunca İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye tweet atan öğrenciler, "Ne desem boş, mutluluktan kar yiyorum şu an teşekkürler" dedi.  İzmir'de beklenen don ve buzlanmanın ulaşımı tehlikeye düşüreceğini değerlendiren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eğitime bugün 1 gün süreyle ara verilmesine karar verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi kararı, "Kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" tweeti ile duyurdu. Yahşi'nin tweeti 2 bin 218 kez paylaşıldı, 4 bin beğeni ve 708 yorum yapıldı. Tatil haberini alan öğrenciler yaşadıkları şaşkınlığı ve memnuniyeti Ömer Yahşi'nin attığı tweete yaptıkları yorumlarla ifade etti.

Bazı yorumlarda Ömer Yahşi'ye Vali diye hitap edilmesi dikkat çekti.

@itsmecagri_ kullanıcısı twitter'da fenomen olan bayrak asan amca fotoğrafına Ömer Yahşi'nin fotoğrafını ekleyerek, "Helal olsun koca yürekli adam as bayrakları bu fırsat kaçmaz" yorumunu yaptı.

@mrsshunterr kullanıcısı ise, ellerle oluşturulmuş bir kalbin içine Ömer Yahşi'nin fotoğrafını koyarak, "Mutluluk denince akla hemen onun adı gelir" yorumunu yaptı.

Diğer yorumlar ise şöyle:

"@mjbillieejean Hocam tuttuğunuz altın olsun.

@Cnkbynkra Parti kur oy verelim

@princeofcyka Vali amca adamsın adam tanımıyorum ama olsun

@karensarsilmaz Bu mesajı 12 senedir bekliyordum çok teşekkürler vali bey amca

@uqurtanriover Ne desem boş mutluluktan kar yiyorum şu an teşekkürler

@susiselimemur ya sen ne tatlı ne tontiş bir valisin. Allah seni bizim başımızdan eksik etmesin. İzmir'in koca yürekli Valisi Ömer Yahşi."

Timur TARLIĞ/İZMİR,

=================================================

5)ÖĞRENCİLERDEN, ÖĞRETMENE CİNSEL TACİZDEN SUÇ DUYURUSU

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bir lisede 11 kız öğrenci, erkek öğretmenin kendilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kemer'e bağlı Kuzdere Mahallesi'ndeki bir lisede 11 kız öğrenci geçen cuma günü rehber öğretmene başvurarak Matematik öğretmeni E.K.'nin kendilerini elle ve sözlü taciz ettiğini iddia etti. Rehber öğretmen durumu okul yönetimine, okul yönetimi de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatı sonrası kaymakamlığa giden 11 öğrenci, cumhuriyet savcılığına öğretmen E.K. hakkında cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Olayın ardından öğretmen E.K. soruşturma tamamlanana kadar açığa alınırken, öğretmenin cumhuriyet savcılığına olayla ilgili ifade verdiği kaydedildi.

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), -

====================================================

6)DENİZLİ'DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA: 4 TUTUKLAMA

DENİZLİ'de, polisin özel eğitimli narkotik köpeği Çako'nun da katılımıyla düzenlediği operasyonda 10 gram eroin, 2 kilo 500 gram esrar, 58 gram metamfetamin ve 7 ecstasy uyuşturucu hap ile yakalanıp, gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı.

Bir ihbarı değerlendiren Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri önceki gün (Pazartesi) Pamukkale İlçesi Gözler Mahallesi'nde bir ev ve otomobile uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilde yapılan aramada 11 ayrı paket içinde satışa hazır 10 gram eroin, 58 gram metamfetamin, 7 ecstasy uyuşturucu hap, uyuşturucu tartmakta kullanıldığı belirlenen bir hassas terazi ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

ESRARI ÇAKO BULDU

Polislerin otomobildeki aramasının ardından zanlıların kaldıkları evde de arama yapıldı. Özel eğitimli narkotik köpeği Çako ile yapılan aramada, bahçede çöplerin arasına gizlenmiş çuval içinde 2 kilo 500 gram esrarı bulundu. Gözaltına alınan 4 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Operasyondan polis kamerası görüntüleri

-Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nden görüntü

-Narkotik köpeği Çako'nun bahçede arama yapması ve esrarı bulmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

======================================================

7)AÇ KALAN SIĞIRCIKLAR KARAYOLUNA İNDİ

TRAKYA'yı etkisi altına alan yoğun kar ve dondurucu soğukta aç kalan sığırcıklar Tekirdağ'da karayoluna inerek yiyecek bulmaya çalıştı. Tekirdağ-Malkara Çevreyolu ile Barbaros Köprülü Kavşağı'nda görülen sığırcık sürüleri kondukları orta refüj ve yol kenarında beslenmeye çalışıyor. Tekirdağ Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bedia İlerler, son yılların en yoğun kar yağışı nedeniyle doğadaki yaban hayatının olumsuz etkilendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. İlerler, "Kar bereket getirdi ama doğada yaşam mücadelesi veren yaban hayatı bu durumdan etkilendi. Özellikle karayolları üzerinde çok sayıda kuş sürüsünü yiyecek arayışında iken görmek mümkün. Bu nedenle, bölgemizdeki kuşlara ilgili kurumlar ve tüm sivil toplum kuruluşları olarak el ele verip yemleme çalışması yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da kuşların aç kalmaması için balkon ve pencere önlerine ekmek kırıntısı, bulgur gibi yiyecekleri bırakmalarını istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Havada uçuşan sığırcık sürüsü

-Topluca otoyola inmeleri

-Arabalar geçerken havalanmaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

==========================================================

8)CAMİDE CEP TELEFONUYLA KONUŞANLARA HALI TEMİZLEME CEZASI

BATMAN'daki Şeyh Hüseyin Camii'nin imamı Ahmet Gökçe, camide gürültü kirliliğini önlemek için başlattığı uygulamada, camide cep telefonuyla konuşanlara halı temizleme cezası verileceğini, cezayı çekmek istemeyenlerin ise 50 lira bağış ödeyeceğini söyledi.

Merkez Şafak Mahallesi'nde iki yıl önce ibadete açılan Şeyh Hüseyin Camii'nin imamı aynı zamanda Medya İletişim ve İlahiyat Fakültesi mezunu 34 yaşındaki Ahmet Gökçe, gürültü kirliliğini önlemeye yönelik ilginç uygulama başlattı. Cep telefonuyla camide konuşanlara halı temizleme cezası uygulamaya başladı. İmam Ahmet Gökçe, bu uygulamayı cemi cemaati için 4 ay önce yürürlüğe koyduklarını belirterek, "İbadet evimizin zemin katı aynı zamanda taziye evi olarak kullanılıyor. Taziye evi boş kalmıyor. Aşırı kalabalık olunca maalesef namaz vakitlerinde gürültü kirliliği yaşanıyor. Özellikle cep telefonu çalan ve konuşanlara yönelik şikayetler artınca cami heyeti de yeni bir uygulama başlattı. Telefonla konuşmanın cezası halı temizlemek, isteyene de bu ceza 50 liralık bağışa dönüştürülüyor. Camiye getirdiğimiz uygulama Batman'da bir ilktir. Farkına varmadan namaz vakitlerinde cep telefonu çalan ve konuşanlara anında uyarıda bulunuyoruz. Caminin giriş kapısında herkesin göreceği uyarı yazıları var. Bu nedenle telefonlarına hakim olmayanlar cezaya da katlanırlar"dedi.

HALI TEMİZLEME CEZASI 50 LİRAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Cami içinde duvara, "Cami içinde telelefonu çalan ya da telefonla konuşanın cezası cami halılarını süpürmektir. Ceza 50 TL para cezasına dönüştürülmektedir" yazılı uyarı yazısı bulunurken, imam Gökçe, "Bu uygulama sayesinde artık camiye girenler telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Diğer ibadet evlerinin de bu uygulamayı örnek almasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, uygulamanın başlamasından bu yana cami içinde cep telefonuyla konuşan 6 kişiye halı temizleme, 2 kişiye ise 50 lira para cezasının verildiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cami imamı ile röportaj

-Uyarı yazılarından görüntü

-Camiden görüntü

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

======================================================

9)ADLİYEYE ÇOCUK OYUN ALANI

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vatandaşların çocuklarının vakit geçirebilmesi için adliye bahçesine bir oyun alanı yapmayı planladıklarını söyledi.

Başsavcı Ramazan Solmaz, Antalya Adliyesi'nde hakim ve savcı sayısında ve adliye personeli konusunda bir sıkıntı olmadığını açıkladı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Koruşturma Bürosu'nda 12 savcının görev yaptığını anlatan Solmaz, "O büronun başında iki de başsavcı vekilimiz var. Dolayısıyla o büroda 14 arkadaşımız görev yapıyor" dedi.

5235 sayılı yasada yapılan değişikle birlikte 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren Alanya, Elmalı, Manavgat gibi ilçelerdeki Anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturmaların da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapıldığını anlatan Solmaz, Antalya'da sanık sayısı fazla olan dosyaların Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 300 kişilik salonda görüleceğini söyledi. Bu salonun inşaatının tamamlanma aşamasında olduğunu anlatan Solmaz, adliye muhabirlerinin çalışma ortamlarının iyileştirilmesi anlamında ne gerekiyorsa yapacaklarını da söyledi. Adliye içindeki banka ile PTT'yi dışarı taşıyacaklarını anlatan Solmaz, bir süre önce hizmete giren bebek bakım odası sayısını da artıracaklarını söyledi. Ayrıca adliyeye gelen vatandaşların çocuklarının vakit geçirebilecekleri bir oyun alanı üzerinde çalıştıklarını anlatan Solmaz, "Amacımız çocukların zaman geçirmesini sağlamak. Ayrıca adliyeye gelen çocukların burada oyunu hatırlamasını istiyoruz, başka şeyleri değil. Çocuk oyun alanını adliye içinde ya da dışında yapabiliriz. Yer konusunda henüz kararımızı vermedik" diye konuştu.

Engelliler için adliyedeki eksiklikleri de bu yıl içinde gidermeyi planladıklarını belirten Solmaz, adliye içinde Maliye Bakanlığı'nın da yakında biz vezne açacağını söyledi. Adliyeye gelen vatandaşların işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilmesi birtakım düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını da anlatan Solmaz, adliye çevresindeki trafikle ilgili düzenlemelerin ise UKOME kararıyla yapıldığını açıkladı.

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında son olarak adliyenin doğu cephesi ile lojmanların bulunduğu noktalar beton bariyerlerle çevrildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın açıklamaları

Adliyenin çevresinde beton bariyerler çekilirken görüntüler

186 MB /// 05.50"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==============================================================

10)BAŞKAN DEMİRKOL'DAN YARDIM ÇAĞRISI

ŞANLIURFA'nın Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol 'Kardeşlerimiz üşümesin dolapta saklama zamanı değil' sloganlarıyla kurulan Halep için yardım standını ziyaret etti. Haliliye Belediyesine ait Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafında Atatürk Bulvarı üzerinde 'Kardeşlerimiz üşümesin dolapta saklama zamanı değil' sloganlarıyla stant kurdu. Kurulan stantta gelen Başkan Demirkol vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşların da bu kampanyaya destek vermesine istedi. Yardım kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Demirkol, "Komşumuz Suriye'de Müslüman kardeşlerimizin mağduriyetine, hayatlarını kaybetmesine sebep olan bir iç savaş, bir vahşet yaşanmaktadır. Halep'e gönderilmek üzere 3 ton mercimek, 15 ton bulgur, 20 ton patates, 20 ton un ile bin koli gıda ve bin adet battaniye hazırlanarak, oluşturulan platforma teslim edildi" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Suriyeliler için açılan stant

Başkan Fevzi Demirkol'un stant gezmesi

Vatandaşların getirdikleri yardım

Başkan Demirkol açıklama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 250 MB

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Solmaz Ömer Yahşi Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title