Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Yanarak ölen çocuklar son yolculuklarına uğurlanıyor (ek)1)EĞİTMEN VE MÜDÜRÜN KIZI TOPRAĞA VERİLDİKozan İlçesi'nde toprağa verileceği belirtilen gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma Canatan'ın cenazeleri Mersin'in Tarsus...

Yanarak ölen çocuklar son yolculuklarına uğurlanıyor (ek)

1)EĞİTMEN VE MÜDÜRÜN KIZI TOPRAĞA VERİLDİ

Kozan İlçesi'nde toprağa verileceği belirtilen gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı 6 yaşındaki Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma Canatan'ın cenazeleri Mersin'in Tarsus İlçesi Şehir Mezarlığı'nda büyük bir acı içinde toprağa verildi. Cenaze törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak eğitmen Fatma Canatan'ın cenaze namazı kılındı. Bu sırada Yurt Müdürü Cumali Genç'in 4 çocuğundan en küçüğü olan kızı Sare Betül Genç'in cenaze namazı kılınmak üzereyken, gözaltına alınan baba Cumali Genç'in özel izinle cenazeye katılacağı belirtilince imam bekledi. Kısa süre sonra küçük kızın cenaze namazı kılındı. Sare Betül Genç'in cenaze Tarsus Şehir Mezarlığı'nda dedesi Ahmet Ciaz'ın mezarının yanında toprağa verildi. Fatma Canatan'ın cenazesi de götürüldüğü Çamlıyayla İlçesi'nin Sebil Mahallesi'nde toprağa verildi. Ziyarete gittikleri yurtta yangında eşini ziyareti sırasında yaralı kurtulan Sera'nın annesi Ayşe Genç ile Cumali Genç törenin ardından Aladağ İlçesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),

=======================================================

2)YANARAK ÖLEN ÇOCUKLAR İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENİYOR

Görüntü Dökümü

-------------------------

Köprücük Köyü'nde görevlilerin mezar kazma çalışması

SÜRE: 20" BOYUT: 5,56 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE-Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ-Murat KİBRİTOĞLU-Yusuf BAŞTUĞ-Akif ÖZDEMİR-Çağlar

ÖZTÜRK-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ALADAĞ(Adana),

===========================================================

3)DEVLET YURDUNDAKİ ZEKİ ÖĞRENCİLERİ 'IŞIK EVLERİ'NE KAYDIRMIŞLAR

ADANA polisinin, gerçekleştirdiği FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve eski müdür İsmail Kılıç, zeki öğrencileri seçip, terör örgütünün hücre yapısı olan 'ışık evleri' diye adlandırdığı evlere göndermekle suçlanıyor.  Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan memurların sorgusuna başlandı. İl Müdür vekili İdris Dal, eski müdür İsmail Kılıç, müdür yardımcısı Hamide Nurgül Kaya ile Sevgi Eleri yöneticilerinin FETÖ yapılanması ile ortak hareket ettikleri iddia edilirken, buna ilişkin bazı kayıtlara da ulaşıldı. Işık evlerindeki kimsesiz çocuklar cemaat imamının görevlendirdiği 'ağabey' ve 'ablalar'ın gözetiminde yetiştirildi. Sevgi Evleri'nden Işık evlerine kaydırılarak FETÖ'ye teslim edilen çocukların kaldığı 11 ev belirlendi.

BAKAN'I KARŞILADI, GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda gözaltına alınan İl Müdür Vekili İdris Dal'ın, Aladağ'daki yurt yangını nedeniyle Adana'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı havalimanında karşıladıktan sonra, gece boyunca da yaralı çocukları ziyaret ettiği öğrenildi. Operasyon için hazırlık yapan polis ekipleri, Dal'ı gözaltına almak için evine gelmesini bekledi. Sabaha karşı evine gelen Dal, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen İdris Dal, sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KURUMDAKİ ARAMA SAATLER SÜRDÜ

Operasyonu gerçekleştiren ekipler, eş zamanlı olarak 4 ilde 30 ayrı adrese ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına girdi. Sevgi Evleri'nden seçilen kimsesiz ve zeki çocukların kaldığı FETÖ'ye ait 11 evde de arama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlar, yazışmaların yapıldığı dosya ve klasörlere el koyan ekipler, bilginin dışarıya sızmasını önlemek için de çalışanların cep telefonlarına el koydu. Sevgi Evleri, Huzurevi ve yurtlarda aramaların tamamlanmasının ardından polis, el koyduğu personelin cep telefonlarını kendilerine teslim etti.

Fatih KARAÇALI / ADANA,

===========================================================

4)ZONGULDAK- ANKARA YOLUNDA HEYELAN ULAŞIMI AKSATTI

ZONGULDAK - Ankara Karayolu'nda yamaçtan kopan büyük kaya parçaları yolun bir şeridini ulaşıma kapattı. Heyelan sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önledi. Heyelan, bugün saat 08.45 sıralarında Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 9'uncu kilometresinde meydana geldi. Yağmur nedeniyle yumuşayarak kayan toprak ile birlikte yamaçtan kopan kaya parçaları yola düştü. İki yönlü yolun Zonguldak yönü ulaşıma kapandı. Heyelan sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önlerken polis, araçların diğer şeritten kontrollü geçişine izin verdi. Bir süre sonra gelen iş makinesi yolu temizledi. Bu sırada yol iki taraflı ulaşıma kapatıldı. Yolda uzun araç konvoyu oluştu. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.

HEYELAN OKUL YOLUNU KAPATTI

Dilaver Mahallesi'nde gece meydana gelen heyelanda ise yamaçtan kayan toprak Meşe Sokak'ta öğrencilerin okula gitmek için kullandığı merdivenli yolu ulaşıma kapattı. Sabah okula gitmek için merdiveni kullanmak isteyen öğrenciler, farklı yoldan okullarına gitti. Zonguldak Belediyesi ekipleri, heyelan bölgesini temizlemek için iş makinesiyle çalışma başlattı. Heyelanın olduğu yerde evi bulunan Hüseyin Küçükarslan, gece suyla birlikte kayan toprağın eve girmemesi için önlem aldıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

............................

-Yola düşen kaya parçaları

-Polisin önlem alması

-İş makinesinin yolu temizlemesi

-Bekleyen araçlar

-Bir araç şoförü ile röp.

-Yolun trafiğe açılması

-Heyelan olan mahalle

-İş makinesinin çalışması

-Hüseyin Küçükarslan ile röp.

Süre: (4.29) Boyut: (144 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================================================

5)FETÖ'DEN TUTUKLU KAYMAKAM KARARNAME İLE BAYBURT VALİLİĞİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ GÖREVİNE ATANDI

SAKARYA'da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Akyazı eski Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı son kararname ile 1. Derece Kadrolu Bayburt Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atandı.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, 12 Ağustos günü açığa alındıktan 10 gün sonra gözaltına alındı. Demokrasi nöbetlerine de katılan, makamında ve evinde yapılan aramalarda kişisel bilgisayarı bulunamayan, telefonlarına da format atıldığı belirlenen Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı, 23 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kamuran Mustafa Ballı halen Bandırma 1 Nolu Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın dün gece yayınladığı ve 616 mülki idare amirinin görev yerinin değiştiği kararnamede tutuklu kaymakamın da ismi yer alıyor. Kararnameye göre Kamuran Mustafa Ballı 1. Derece Kadrolu Bayburt Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atandı.

NOT:

KAYMAKAMIN ADLİYEYE SEVK EDİLDİĞİ GÖRÜNTÜLER 23 AĞUSTOS TARİHİNDE GEÇİLDİ.

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI(Sakarya),

====================================================

6)"TÜP MİDE" AMELİYATI OLAN LEYLA ERTAŞ TABURCU OLDU

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde 'tüp mide' ameliyatı olan sanatçı 65 yaşındaki Leyla Ertaş taburcu oldu.

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın eski eşi Leyla Ertaş'ın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Tahir Oruç, hastanın ameliyat sonrası durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tahir Oruç, "Obezite nedeniyle hayat kalitesinin çok düşük olduğunu düşünüyordu. Tüp mide ameliyatı yapılarak sağlıklı bir hayat geçirmesi sağlandı. Obezitenin getirdiği problemler de ameliyat olma kararını tetiklemiştir. Hastamız şu an taburcu oldu ve evinde sıvı gıda beslenmesine başladı" diye konuştu.

Ameliyattan kısa süre sonra vücudundaki rahatlamayı hissettiğini söyleyen Leyla Ertaş, "Doktorum sayesinde bundan sonraki yaşamım daha mutlu geçecek. Bir süre sonra daha da rahatlayacağıma inanıyorum. Aşırı kilom nedeniyle ayak ve eklemlerimde yaşadığım ağrılarımdan da kurtulacağıma inanıyorum. Sevenlerime de sesleniyorum, sağlıklıyım daha da iyi olacağım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Röp1: Leyla Ertaş

Röp2: Doç. Dr. Tahir Oruç,

Detaylar

Haber- Kamera: Erol AKKIR,

=========================================

7)BOLU DAĞI'NDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ

1 ARALIK tarihi itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması üzerine Bolu Dağı'nda kış lastiği kontrolü yapıldı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlar, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre 1 ay uzatılabilecek. Zorunlu kış lastiği takma uygulamasının başladığı ilk gün Bolu Dağı geçişinde trafik ekipleri uygulama yaptı. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı mevkiinde ticari araçları durdurarak lastiklerini kontrol etti. Lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü. Denetimlerde uygunsuz lastiğe rastlanılmadı. Bolu Dağı'nda hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler buzlanmaya karşı yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA 602 TL CEZA

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan sürücülere 602 lira para cezası uygulanacağını söyledi. Sönmez, "Bu yıl da 1 Aralık tarihi itibariyle otobüs terminali ve şehirlerarası yollarımızda kar lastiği uygulamasına başladık. Ekiplerimiz ticari araçlarda denetimler yaparak kar lastiklerini kontrol edecekler. Kar lastiği olmayanlara para cezası uygulandıktan sonra gerekli belgelerini verip bir sonraki durakta lastiklerini değiştirmeleri konusunda uyarıyoruz. Kış lastiği kullanılmadığı zaman yoldan çıkmalar, kaymalar, yaralamalı, hatta ölümlü trafik kazalar oluyor. Bunlar istemediğimiz olaylar. Sürücülerimizden hassasiyet bekliyoruz" dedi.

Sönmez, olası kaza veya yol kapanması olaylarında TEM otoyolunda emniyet şeridi, bölünmüş yollarda da sol şeridin boş bırakılması konusunda sürücüleri uyardı.

DÜZCE'DE OTOGARDA KONTROL

Düzce'de de kış lastiği uygulaması yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, sabah erken saatlerde şehirlerarası otobüs terminalinde kış lastiği denetimi yaptı. Trafik ekipleri, araçların lastiklerini tek tek kontrol etti. Lastiklerin diş derinlikleri de ölçüldü. Kontrollerde kış lastiği takmayan otobüse rastlanmadı. Kontrollerin sezon boyunca devam edeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Polis ekiplerinden görüntü

-Araçların durdurulması

-Polislerin lastikleri kontrol edip diş derinliklerini ölçmesi

-Sürücü ile röp

-Murat Sönmez ile röp

Dosya adı: blkıslastigi

SÜRE: (4.00 DK) BOYUT: (446 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Düzce Otogarında lastik kontrolü

Dosya adı: dzcuygulama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=============================================================

8)ALKOLLÜ SÜRÜCÜ POLİSİ PEŞİNE TAKTI

ANTALYA'da alkollü bir şekilde plakasız ve ruhsat bilgileri farklı otomobil kullanan sürücü 'Dur' ihtarına uymayıp polisi peşine taktı. Yakalanan sürücüye yaklaşık 4 bin TL ceza kesildi. Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'ndeki kovalamaca gece 03.30'da meydana geldi. Devriye görevindeki trafik polisleri seyir halindeki sarı renkli bir otomobilin plakasının olmadığını görünce Uncalı Semti'nde durdurmak istedi. Ancak polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü 25 yaşındaki Muhammet Akif T. polisi peşine taktı. Arapsuyu, Akdeniz Bulvarı, 23 Nisan Parkı ve ara sokaklarda seyreden sürücü T. bir süre izini kaybettirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Polis ekipleri 75'nci Yıl Kavşağı'nda sıkıştırdıkları otomobili durdurup sürücüyü gözaltına aldı. Aracın plakasının olmaması nedeniyle şasi numarasından tespit yapmaya çalışan ekipler, otomobilin ruhsata işli renginin sarı olmadığını ve otomobilin çekme belgeli olduğunu belirledi.

Alkol muayenesinden de geçirilen Muhammet Akif T.'nin 1.31 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Sürücü T.'ye alkollü araç kullanmak, çekme belgeli, plakasız ve ruhsat bilgileri farklı otomobil kullanmak, kırmızı ışık ihlali, görev başındaki memura mukavemet, 'Dur' ihtarına uymamak suçlarından yaklaşık 4 bin TL ceza kesildi.

Görüntü Dökümü

-------------

Polis ekipleri detay

Polislerin otomobili incelemesi

Sürücü Muhammet Akif T'ye alkol muayenesi

28 MB/// 1.00 DK

Haber -Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Tarsus Mersin Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title