Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Silvan'da şehit olan güvenlik korucusu Bekler'e uğurlama töreniDİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde dün PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken yolda şehit olan güvenlik korucusu Abdulkadir Bekler için 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Silvan'da şehit olan güvenlik korucusu Bekler'e uğurlama töreni

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde dün PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken yolda şehit olan güvenlik korucusu Abdulkadir Bekler için 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Silvan İlçesi'ne bağlı Susuz Mahallesi'nde nöbet değişimine giden güvenlik korucuları ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Diyarbakır'daki hastaneye kaldırılırken yolda şehit olan güvenlik korucusu Abdülkadir Bekler için 7'inci Kolordu Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile güvenlik korucusunun silah arkadaşlarının katıldığı törende önce şehit korucunun özgeçmişi okundu. Okunan duaların ardından şehit güvenlik korucu Bekler'in cenazesi defin edilmek üzere Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'ne uğurlandı.

Vali Aksoy ve beraberindekiler, törenden sonra aynı saldırıda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden güvenlik korucusu Mehmet Boyacıer'i ziyaret etti. Yaralı korucu Boyacıer ile kısa süreli sohbet eden Vali Aksoy, durumu hakkında doktorlardan yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tören alanından görüntü

Naaşın getirişili

Ağlayan aile yakınları

Protokol üyeleri

Duların edilmesi

Naaşın uğurlanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

===========================================

Kuşadası'nda yağmur hayatı olumsuz etkiledi

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde bu sabah başlayan ve 30 dakika boyunca etkili olan şiddetli yağmur, hayatı felç etti.

Kuşadası'nda saat 09.00'da başlayan ve 30 dakika boyunca etkili olan şiddetli yağmur yüzünden ilçe merkezinde birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Atatürk Bulvarı, Marina önü ile Kervansaray arasında sular nedeniyle araç ve yaya ulaşımı durdu. Her yağmurda sular altında kalan Köprülü kavşak Ticaret Odası ile garaj arasındaki bölüm yine göleti andırdı. Yoldan geçmeye çalışan bir minibüs, suyun içinde mahsur kaldı. Araç sürücüsü yaklaşık bir saat boyunca karayolları ekiplerinin kurtarmasını bekledi. Ekipler sürücüyü kurtardı. Trafik polisleri ise garaj kavşağından itibaren şehre girişin olduğu bölümü şeritlerle kapattı. Yol, yaklaşık 2 saat boyunca ulaşıma kapandı. Çevreyolu Turgut Özal Bulvarı üzerinde kavşaklarda yağmur sularının getirdiği taş ve atıklar sürücülere korkulu anlar yaşattı. Yol yapım çalışmaları sürdürülen Kuşadası Aydın yolunun Yeniköy Mevkii'nde heyelan oluşması nedeniyle yol 2 saat boyunca ulaşıma kapandı. Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde de bir sitenin yolları su altında kaldı. Bazı yazlıkları ise su bastı. Ekipler, su baskınlarına karşı çalışma başlattı. Suların tahliye edildiği görüldü. İlerleyen saatlerde yollardaki suların da çekilmesiyle kentte hayatın normale dönmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sular altında kalan yollardan görüntü

Suda mahsur kalan bir minibüs

Ekiplerin çalışmaları

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

================================================

Bolu'da yağmur altında kros öğrencileri zorladı

BOLU'da yağmur altında yapılan 'Okul Sporları Kros İl Birinciliği' müsabakasına katılan öğrenciler zor anlar yaşadı. Sırılsıklam olarak üşüyen öğrenciler battaniye ile ısınmaya çalıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gölcük Baraj Gölü'nde düzenlenen 'Okul Sporları Kros İl Birinciliği' yarışlarına farklı okul ve yaş gruplarında 96 sporcu katıldı. Yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler kategorilerinde, 1000 ve 4000 metre arasında değişen parkurlarda yarışan öğrenciler, yağmur ve soğuk havayla da mücadele etti. Yağmur altında koşan öğrencilerden bazıları parkuru tamamlakta zorlandı. Bitiş çizgisine geldiklerinde sırılsıklam olan öğrenciler, öğretmenlerinin verdiği battaniyelere sarınarak ısınmaya çalıştı. Baygınlık geçiren bir öğrenciye ise sağlık ekibi müdahale etti. Parkurun son bölümünde sokak köpekleri de öğrencileri sıkıntıya soktu. Jandarma ekipleri köpekleri uzaklaştırıp o bölgede öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için önlem aldı. Yarışlarda görev alan öğretmenler de battaniyelere sarılarak yağmur ve soğuktan korunmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Koşudan görüntü

-Battaniye ile soğuktan korunmaya çalışan görevliler

-Bitiş çizgisinde sporculara battaniye verilmesi

-Fenalaşan kız öğrenciye müdahale

-Jandarma ve görevlilerin öğrencileri köpeklerden korumaya çalışmaları

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU,

===============================================

Minik Yusuf 4 yılda 5 kez ameliyat oldu

Doğuştan böbrek yetmezliği olan ve birçok hastalıkla da mücadele eden 5 yaşında ki minik Yusuf Arda'nın çaresiz ailesi çocukları için yardım istedi.

Kronik böbrek yetmezliği, kronik kalp yetmezliği, karaciğer büyümesi, hipertansiyon, peritona dayalı karın içi enfeksiyon, sıvı birikme anemisi gibi hastalıklarla mücadele eden minik Yusuf 1 yaşından berri hastane hastane geziyor.

5 ameliyat geçiren Yusuf, hayatının büyük bir kısmını hastanelerde tedavi olarak sürdürüyor. Dar gelirli bir aile olan Gündüz ailesi bir yandan ameliyat olması için para ararken bir yandan ise diğer 3 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Minik Yusuf'un babası ise bir yandan 3 çocuğuna bakarken bir yandan ise günü birlik işlerde çalışıyor. Hayırsever vatandaşlardan Yusuf'un bir an önce kurtulması için yardım isteyen aile bir an önce böbrek bulunmasını yoksam Yusuf'u kaybedeceklerini açıkladı. Minik Yusuf'un annesi Özlem Gündüz DHA muhabirine yaptığı açıklamada Malatyalı olduğunu, Eskişehir'de yaşadıklarını ve şuanda minik Yusuf'un tedavisi için Ankara'da Cebeci Tıp Üniversite Hastanesine geldiklerini anlattı.

Yıllardır çeşitli hastanelerde savaştığı hastalıklar Yusuf Arda'nın minik bedenini o kadar yordu ki artan ağrılarının şiddetine artık dayanamıyor. Oğlunun gözü önünde erimesine daha fazla dayanamayan çaresiz anne Özlem Gündüz, dört yıldır tüm güçleriyle oğlunun minik bedenindeki hastalıklarla savaştıklarını ve biran önce nakil yapılması gerektiğini anlattı.

ANNE VE BABANIN DOKUSU UYMADIĞI İÇİN NAKİL YAPILMIYOR

30 yaşındaki çaresiz anne Özlem Gündüz, oğlunun 5 buçuk yaşında olduğunu ve çocuğunun 4 yıldır hastanelerde tedavi gördüğünü belirtirken, "Böreklerinden dolayı nakil olması gerekiyor, böbrek yetmezliği olduğundan dolayı anne ve babanın dokusu uymadığı için nakil yapılmıyor. Kalp yetmezliği olmadığı içinde nakil yapılamıyor. Bu süreçte hemodiyaliz görmesi gerekiyor periton diyaliz görüyordu benim çocuğum ve hemodiyalize döndük yaklaşık 1 aydır hemodiyaliz görüyor ve biz uzun zamandır hastanede yatıyoruz." dedi.

MADDİ OLARAK ÇÖKMÜŞ DURUMDAYIZ

Ankara'da olduklarını, biri 8 diğerinin 2 yaşlarında ve bir diğer 4 aylık toplam 4 tane daha çocuklarının olduğunu ve babalarının çocuklarına baktıklarını söyleyen anne Gündüz çalışma durumlarının olmadığını çocuklarına bakılması için evde bir insanın şart olduğu belirtirken, "babası başlarında durduğu için evimizde maddi gelirimiz hiç olmuyor. Maddiyat olarak çökmüş durumdayız. Kiracıyız, evim sobalı ve ben belediyeden kömür kullanıyorum. Maddi manevi zorluklar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

ALLAH RIZASI İÇİN YUSUF ARDA GÜNDÜZ'E YARDIM EDİN

Çocuğunun devamlı hastanelerde yattığını, kan verilmesi gerektiğini, iyi bakılması ve kesinlikle enfeksiyon kapmamasına dikkat çekerken, çaresiz anne Günüz, "Biz bu durumda çok zorlanıyoruz. Ben 30 yaşındayım 4 çocuk annesiyim 4'üncü çocuğuma hamileyim Allah nasip ederse dünyaya geldiğinde ona nasıl bakabileceğimi bilmiyorum, devamlı hastanelerdeyiz biz hastane köşelerinden evimize gidemiyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve bize yardım eli uzatırlar. Allah rızası için diyorum Yusuf Arda Gündüz'e yardım etmenizi istiyorum." İfadelerini kullandı.

5 KEZ ANESTEZİ VURULDU BUGÜN 6'INCISI VURULACAK

Öte yandan minik Yusuf Arda Gündüz vücudundaki hastalıklar yüzünden çeşitli ameliyatlar olduğu ve bu yüzden 5 kez anestezi vurularak uyutulduğu öğrenildi. Vücuduna son 1 aydır periton ve hemodiyaliz kateterlerin yani suni damarın takıldığı öğrenildi. Bu kateterler çalışmayınca Hemodiyaliz yapılamayıp hayatı risk taşıyor. Bu günde bir kateterinin çalışmadığı ve kateterinin takılıp çalıştırılması için ameliyat olacağı aktarıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

==============================================

Çaykur Rizesporlu Kweuke'nin acı günü

ÇAYKUR Rizesporlu forvet oyuncusu Kamerunlu Leonard Kweuke'nin ABD'de trafik kazası geçiren ve ağır yaralanan 8 aylık hamile eşi ikiz bebeklerini kaybetti. Teknik direktör Hikmet Karaman sabah antrenmanı sırasında acı haberi futbolcularla paylaştı, antrenmanı iptal ederek tüm oyuncularla Kweuke'nin evine gitti.

Leonard Kweuke'nin ABD'de yaşayan 8 aylık hamile eşinin kullandığı otomobile, iddialara göre kavşakta ışık ihlali yaptığı belirtilen bir başka otomobil çarptı. Ağır yaralanan ve ikiz bebeklerini düşüren Kweuke'nin eşi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

ACI HABERİ HİKMET KARAMAN VERDİ

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde saat 11.00'de Bursaspor maçı hazırlıkları için toplanan Çaykur Rizespor'da Kweuke'nin eşinin kaza geçirdiği haberini teknik direktör Hikmet Karaman sahada futbolcularla paylaştı. Acı haberi alan futbolcuların moralinin bozulduğu gözlendi.

KARAMAN VE FUTBOLCULAR KEWUKE'NİN EVİNDE

Önce Hikmet Karaman ile futbolcular Orhan ve Ahmet İlhan, ardından da sabah antremanının iptal edilmesi sonrasınıda diğer futbolcular, Kweuke'nin Alipaşa Mahallesi Rüzgar Sokak'taki evine gitti. Hikmet Karaman ile futbolcuların teskin etmeye çalıştığı Kweuke'nin vizesi olmadığı için Amerika'ya gidemediği, eşini tedavisi için Türkiye'ye getirmek istediği ve bu yönde girişimde bulunduğu öğrenildi.

KARAMAN: KWEUKE ÇOK ÜZGÜN

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu ve Kweuke'nin eşinin kaza sonrasında ikiz bebeklerini kaybettiğini söyledi. Karaman, "Kweuke Rize'de ciddi bir kaza geçirmişti. Şimdi ikiz bebeklerine hamile olan eşi kaza geçirdi. Kırmızı ışıkta geçen bir araç eşinin aracına çarpmış. Eşi hastanede. Kardeşleri Paris'ten ABD'ye gitti. Biz de eşini Türkiye'ye getirmek için çalışıyoruz. Kweuke çok üzgün, ağlıyor, sinir krizi geçiriyor. İdmanı iptal ettik ve oyuncumuzun yanındayız. Bu olayı atlatmasını bekleyeceğiz. Bir kişinin ikiz bebeklerini kazada kaybetmesi çok üzücü bir olay. Kolay bir durum değil. Bu şansızlıkları inşallah atlatacağız" dedi.

15 GÜN ÖNCE KAZA GEÇİRMİŞTİ

Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke 15 gün önce kendi kullandığı otomobille Rize'de trafik kazası geçirmiş, tecrübeli golcü kazadan yara almadan kurtulmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Hikmet Karaman'ın sahada oyunculara acı haberi vermesi

Oyuncuların sahadan ayrılması

Teknik heyet ve oyuncuların Kweuke'nin evine gelişi

Karaman'ın açıklamaları

Detaylar

Haber-Kamera: Muahmmet KAÇAR RİZE-

==========================================

Mavi Balina Davet Tatbikatı sona erdi

TÜRK Deniz Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen, dünyanın en prestijli tatbikatlarından 'Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı', sone erdi.

Gizli bir silah olan denizaltılara karşı taktiklerin denendiği dünyanın en prestijli tatbikatlarından MAVİ Balina-2016 Davet Tatbikatı sona erdi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla 9 gün süren tatbikat, Doğu Akdeniz'de yapıldı.

Tatbikat kapsamında gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerinin yapıldığı belirtildi. Ayrıca tatbikat kapsamında Deniz Kuvvetleri personelinin tatbikat planlama ve icra etme kabiliyetinin geliştirildiği, dost ve müttefik ülke deniz kuvvetleri unsurları ile ortak usullerin ve taktiklerin denenmesi ve birlikte çalışabilirliğin artırıldığı, bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlandığı belirtildi.

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan; TCG Gelibolu, TCG Gemlik, TCG Gökova, TCG Göksu ve TCG Oruçreis firkateynleri, TCG Dolunay, TCG Çanakkale, TCG Doğanay, TCG Burakreis ve TCG Sakarya denizaltıları, TCG Rüzgar ve TCG Poyraz hücumbotları, TCG Beykoz korveti, TCG Akar lojistik destek gemisi, 2 deniz karakol uçağı, 6 helikopter ile VLF BAFA Denizaltı Cevapsız Yayım İstasyonu, Türk Hava Kuvvetlerinden 2 F-16 uçağı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu'ndan (SNMG-2) Kanada'ya ait HMCS Charlottetown fırkateyni ile İspanya'ya ait ESPS Cantabrıa lojistik destek gemisi, Bulgaristan'dan BGS Verni fırkateyni, Pakistan'dan PNS Alamgir fırkateyni, Romanya'dan ROS Macellarıu korveti, ABD'den USS Carney muhribi ile 1 Deniz Karakol Uçağı, NATO Deniz Komutanlığı'ndan (MARCOM) 1 Süratli Analiz Timi, Ayrıca ABD, Bahreyn, Gambiya, Gürcistan, Kuveyt, Lübnan, Nijerya, Pakistan, Romanya ve Suudi Arabistan'dan toplam 17 gözlemci, 2 karargah subayı ve 1 Süratli Analiz Timi personeli, olmak üzere 11 yabancı ülkeden toplam 6 gemi, 1 deniz karakol uçağı ve 17 gözlemcinin katıldığı açıklandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Türk Deniz Kuvvetleri tarafından planlanan ve icra edilen bu tatbikata katılım konusunda gösterilen yoğun uluslararası ilgi, deniz kuvvetlerimizin dost ve müttefik devletlerin deniz kuvvetleri ile olan yakın işbirliği ve birlikte çalışabilirliğinin bir göstergesi olması yanı sıra birleşik ve müşterek tatbikat planlaması ve icrası açısından geldiği yüksek seviyeyi ortaya koymuştur. Dost ve müttefik ülkelerin katılımı ile çok uluslu olarak icra edilen Mavi Balina Davet Tatbikatı katılan ülkelerin denizaltılara karşı eğitim seviyelerinin artırılmasına önemli katkı sağlamıştır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

ARİVŞ

Tatbikat sırasında çekilen görüntü

Haber- Kamera: Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla),

======================================

Yavuz Bingöl: Bu ülkenin başına sahip çıkmak gerek

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde konser veren şarkıcı Yavuz Bingöl, "7 düvelle kavga ediyoruz ama ülkemize, ülkemizin cumhurbaşkanına, tüm siyasilere; Ruslar Putin'e nasıl sahip çıkıyorsa, ABD'liler Obama'ya nasıl sahip çıkıyorsa biz de bu ülkenin başına onu yalnız bırakmamak gerek, sahip çıkmak gerek" dedi.

Serik Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla Belek turizm merkezindeki bir otelde gala gecesi düzenlendi. Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ile ilçede görevli yaklaşık 1500 öğretmen ve ailesinin katıldığı gecede şarkıcı Yavuz Bingöl, konser verdi.

'SARI GELİNİ SÖYLERDİM, SONRA MAKARNAYI YERDİM'

onseri öncesinde kendisiyle özdeşleşen 'Sarı Gelin' ve 'Kara Tren' şarkılarının hikayesini anlatan Bingöl, "Kars'ta Ermeni bir komşumuz vardı. Sarı Gelini bana 7 yaşında o öğretmişti. En sevdiğim yemek makarnadır. 'Yavuz gel buraya şu Sarı Gelini bir oku' derdi. Ben istemezdim. 'Bak makarna yaptım, gel' derdi. Giderdim, makarnayı elinde tutardı, 'önce öğrettiğim Sarı Gelin türküsünü söyle bakalım' derdi. Sarı Gelini söylerdim, sonra makarnayı koyardı önüme, yerdim, okula giderdim" dedi.

'ONU YALNIZ BIRAKMAMAK GEREK'

Babasının öğretmenliği dolayısıyla çocukluğunun kara trenlerde geçtiğini kaydeden Bingöl, "Yıllar geçti Sarı Gelin, Kara Tren ile sizlerin gönlüne girdik. İnsanlar bizi tanıdı. Türkiye'nin tanıdığı bir sanatçı olduk. O yüzden hiçbir şey tesadüf değil, bence Allah'ın kendisini gösterme şekliydi bunlar. O yüzden Kara Tren ile Sarı Gelin, öğretmenler, Anadolu bize çok şey öğretti. İyi ki varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Daha güzel günler gelecek inşallah. 7 düvelle kavga ediyoruz ama ülkemize, ülkemizin cumhurbaşkanına, tüm siyasilere; Ruslar Putin'e nasıl sahip çıkıyorsa, ABD'liler Obama'ya nasıl sahip çıkıyorsa biz de bu ülkenin başına onu yalnız bırakmamak gerek, sahip çıkmak gerek. İnşallah daha güzel günler olacak. Bir öğretmen çocuğu olarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, kendisinin de 30 yıllık eğitimci olduğunu hatırlatırken, "Sizler bizim geleceğimiz, geçmişimiz, ümidimiz her şeyimizsiniz. Tek dileğimiz iyi nesiller yetiştirmeniz" dedi.

Gecede Başkan Çalık tüm öğretmenler adına emekli öğretmen Arife Bebek'e teşekkür plaketi verdi. Geceye katılanlar daha sonra Yavuz Bingöl'ün söylediği türkülere eşlik ederek eğlendi. Gecenin sonunda Başkan Çalık, Yavuz Bingöl'e plaket verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Yavuz Bingöl sahnede şarkı söylemesi

Yavuz Bingöl'ün konuşması

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

==========================================

Manisa'da 'Dövize hayır ülkemize sahip çık' kampanyası

MANİSA'da, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı, 'Dövize hayır ülkemize sahip çık' kampanyası başlattı. Bu sabah beraberinde getirdikleri dolarlarla bir döviz bürosu önünde buluşan AK Partililer, ellerindeki dövizleri bozdurarak Türk lirasına çevirdi.

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı, doların yükselişini FETÖ'nün ekonomik darbesi olarak nitelendirerek, 'Dolara hayır, ülkene sahip çık' adlı kampanya başlattı. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç başkanlığında yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri, ellerindeki dolarları bir döviz bürosunda Türk lirasına çevirdi. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de kampanyaya katılarak destek verdi.

Döviz bürosunun önünde basın açıklaması yapan AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Tonguç, dünyada savaşların artık ekonomik darbeyle yapılmaya başlandığını ifade ederek, "Dünyada savaşlar sadece silahla yapılmıyor. Bu savaşlarla ekonomiyle de yapılıyor. Bu süreçte ülkeler fakirleştirilerek, batmaya ve aynı zamanda hürriyetleri elinden alınmasına kadar gidiyor. 15 Temmuz gecesi yapmış olduğu silahlı darbe girişimine Cumhurbaşkanımızın cesareti, Başbakanımız Binali Yıldırım dirayetiyle, teşkilatlarımız ve halkımız ile birlikte nasıl karşı koyduysak, bugün de ekonomik açıdan yapılması düşünülen darbeye de 'dur' demek amacıyla ellerimizde bulunan dolarları bozdurup, Türk parasına çevirme kampanyası başlattık. Bu oyuna 'dur' demek için tüm halkımızı ellerindeki doları, Euro'yu veya dövizleri bozdurmalarını talep ediyoruz. Sosyal medyada bu konunda birçok çağrı yapılıyor. Ancak biz Manisa'da fiili olarak faaliyete geçirdik" diye konuştu.

Başlattıkları kampanyaya sahip çıkılması çağrısında da bulunan Tonguç, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve ondan sonra demokrasi nöbetlerinde tüm sivil toplum örgütlerini, oda başkanlarını ve vatandaşlarımızı gördük. Bu duyarlılığı ekonomik olarak yapılmak istenilen darbeye karşıda gösterilmesini istiyoruz. Türk liramıza, vatanımıza ve ülkemize sahip çıkalım. Bu ülke başıboş değildir. Kimi ne dediği değil, bizim ne dediğimiz önemlidir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından AK Partililer ellerindeki dolarları Türk lirasına çevirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

AK Partililerden görüntü

AK parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç'un açıklaması

AK Partililerin dolarları bozdururken görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

===========================================

Kaçakları kişi başı 2 bin dolara Yunanistan'a geçiren kaptan tutuklandı

EDİRNE'nin Enez İlçesi Limanı açıklarında sahil güvenlik ekiplerince durdurulan teknede yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 18 kaçak ve Türk kaptan Y.H. yakalandı. Jandarmadaki sorgusunda kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan'a geçirdiğini itiraf eden Y.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Enez Limanı'nın 3 mil açığında gece karanlığında ışıkları yanmadan ilerleyen tekneyi şüphe üzerine takibe aldı. Bir süre sonra durdurulan teknede Afganistan, Bangladeş, Sri Lanka ve Myanmar uyruklu 18 kaçak ile Türk kaptan Y.H. yakalandı. Kaçaklar ve tekne kaptanı Y.H., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçaklar, jandarmadaki ifadelerinde Avrupa'ya gitmek için İran'da bu işi organize eden bir kişiyle 2 bin dolar karşılığında anlaştıklarını söyledi.

Tekne kaptanı Y.H. ise kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan'a geçirdiğini itiraf etti. Kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Y.H. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Haber: Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne),-

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leonard Kweuke AK Parti Silvan PKK Politika Güncel Haberler

title