Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Tunceli Aliboğazı'nda çatışma: 2 asker yaralı

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'nde bulunan Aliboğazı Bölgesi'ne düzenlenen operasyona katılan güvenlik güçlerine bu sabah PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 2 asker yaralandı. Yaralı askerler hastanede tedavi altına alınırken, bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

Güvenlik güçlerinin Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı Bölgesi'ne geçen hafta başında teröristlere karşı başlattığı hava destekli operasyonu sürüyor. Çemişgezek, Ovacık ve Hozat ilçeleri üçgeninde bulunan Aliboğazı Bölgesi'nde devam eden operasyonlarda şimdiye kadar 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, bu sabah saatlerinde Aliboğazı Vadisi'nin iç kesimlerine ilerleyen özel eğitimli askerlerin üzerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada açılan ilk ateşte 2 asker ağır yaralandı.

Bölgedeki terör hedefleri kobra hepikopterleriyle ateş altına alındıktan sonra, yaralı askerler helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Aliboğazı bölgesinde geçen hafta başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ELAZIĞ

-Yaralı askerlerin getirilmesi

-detaylar

(25 KASIM 2016)

Hava hareketliliği

Aliboğazı ve vadisi görüntüsü

Kobra helikopterinin uçuşu

KOBRA HELİKOPTERİNİN BOMBARDIMAN ANI

Haber-Kamera: TUNCELİ - ELAZIĞ -

=====================================

Kılıçdaroğlu'na kızdığı için CHP binasını kundaklamış (2)

TUTUKLANDI

Kayseri'de CHP Hacılar İlçe binasının kundaklanma olayı ile ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki Nazmi A. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: KAYSERİ

==========================================

Merdivenden düşen tiyatro sanatçısı Münir Akça hayatını kaybetti

TİYATRO sanatçısı 65 yaşındaki Münir Akça, Ordu'daki evinde merdivenlerden düşerek yaşamını yitirdi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan tiyatro sanatçısı Münir Akça, dün akşam Taşbaşı Mahallesi'ndeki evinde merdivenden düşerek ağır yaralandı. Komşularının ihbarı üzerine bölgeye gelen ambulansla Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Münir Akça, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadı.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işleminin ardından Münir Akça'nın cenazesi tekrar Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Taşbaşı Mahallesi'ndeki evine getirildi. Beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Münir Akça'nın ilk olarak Taşbaşı Mahallesi'ndeki evinin önünde alınan helallik alındı. Ardından cenaze aracıyla cenazesi cenazesi, OBBKT'ye götürüldü. Sahnede düzenlenen törende OBBKT Genel Sanat Yayın Yönetmeni Ufuk Ersoy ve sanatçı arkadaşları Münir Akça'nın sanat yaşamından örnekler vererek, kendisiyle ilgili anılarını anlattı.

Münir Akça'nın vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirten Ufuk Ersoy, "Birçok arkadaşım gibi mücadele eden sanatçı abimizi maalesef kaybettik. Allah mekanını cennet etsin. Vefatı bizde şok etkisi yarattı. Tiyatroya geldiğimde Münir abi ilk tanıdığımız insanlardandı. Oyunculuğu, sanata bakışı, tiyatroya olan ciddiyetini, sanata bakışını örnek alabileceğimiz kişilerden birisiydi. 53 yıllık bir tiyatroyuz, bu günlere geldik. Ne zor şartlara geldiğimizi bu sahneyi paylaşanlar bilir. Münir Akça'da çorbada tuzu olan, kültür sanatın Ordu'da yaygınlaşmasında emeği geçen çok değerli bir sanatçımızdıö dedi.

Helallik alınıp dualar edildikten sonra Münir Akça'nın cenazesi daha sonra Orta Cami'ye götürüldü. Burada öğle namazına müteakip düzenlenecek olan cenaze töreninden sonra cenazesi Perşembe İlçesi'nde ki Marango mezarlığında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

---------------

-Cenazenin OBBKT'ye getirilişi

-Sahnede tören düzenlenmesi

-Helallik alınıp duaların edilmesi

-Ufuk Ersoy'un konuşması

-Sanatçıların konuşması

-Tabutun cenaze aracına taşınışı

-Cami avlusunda cenazeden görüntü

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU

========================================

DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi adliyeye sevk edildi

SAMSUN'da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, gözaltına alınan Irak uyruklu 1'i kadın 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 gün önce İlkadım ve Canik ilçelerinde DEAŞ operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan istihbarat çalışmanın ardından polis 8 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskında terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve çatışma bölgelerinde bulundukları iddia edilen Irak uyruklu Yassen Azeez Ahmed A., Azeez Yaseen Azeez A., Rami Faris Mufdhi A., Mustafa Kahtan Ramazan E., Ukab Nuri S., Sermed Muhammed S., Hammam Huma Khudur K. ile Kawakıb Abdulrezzak Mahmood Al R. adlı kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere de el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 8 şüpheli bugün polis tarafından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Şüphelilerden detay

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN,-

===========================================

Sarp Kuray, cezaevinden tahliye oldu

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde 16 Haziran örgütünü kurduğu iddiasıyla 'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan 71 yaşındaki Sarp Kuray, cezasının tamamlanmasının ardından tahliye oldu. Ailesi ve yakınlarının yanı sıra Fikri Sağlar'ın da aralarında bulunduğu CHP'li milletvekillerinin karşılığı Kuray gözyaşlarına boğulurken, "Bizi hiç bir kuvvet ne zorbalık, ne batakçı gericilik eğdiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz" dedi.

16 Haziran örgütünü kurup yönettiği ve örgüt adına öldürme, yaralama ve bombalama gibi çok sayıda eylemin talimatını verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı müebbet hapis cezasının infazın tamamlayan Sarp Kuray, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Kuray'ın cezaevi çıkışına ailesi ve yakınlarının yanı sıra aralarında CHP'li milletvekilleri Fikri Sağlar, Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıbal, sanatçı dostları Yüksel Arıcı, eşi Nur Sürer ve arkadaşlarının oluşturduğu 100 kişilik bir kalabalık karşıladı.

Jandarma görevlisi eşliğinde cezaevi kapısına gelen Sarp Kuray, yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kendisini karşılamaya gelenlere tek tek sarılan Kuray, gelenlere teşekkür ederek, "Bundan 8 yıl evvel Ankara'da sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken, onlara bir söz vermiştim. 'Ömrüm olursa bu cezaevinden devrimci çıkacağım' dedim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Ben 68 başkaldırısının bir ayağıyla Deniz Harp Okulu, bir ayağı Dev-Genç'te yetişmiş bir insanım. Biz eğilmek bükülmek yakışmaz. Bizi hiç bir kuvvet ne zorbalık, ne batakçı gericilik eğdiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Alkışlar eşliğinde cezaevi önünden konvoy halindeki araçlara binen Kuray ve yakınları İstanbul'a gitmek için yola çıktı.

SAĞLAR VE VEKİLLER DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Cezaevi önüne gelen CHP milletvekillerinden Fikri Sağlar, Ali Şeker, Eren Erdem ve Orhan Sarıbal, bir süre Sarp Kuray ile sohbet ederek geçmiş olsun dilediğinde bulundu. Daha sonra Sağlar ve beraberindeki vekilleri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyaret etmek için Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cezaevi önündeki kalabalık

-Kuray'ın çıkışını bekleyenler

-Araçlar ve kalabalık

-Sarp Kuray'ın cezaevinden çıkışı

-Yakınlarına sarılması

-Kuray'ın açıklaması

-Kızlarına sarılması

-Karşılamaya gelen kalabalık

-Sağlar ve diğer milletvekilleri

-Cezaevi önünden ayrılmaları

-Sağlar ve vekillerin cezaevine girişleri

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

===========================================

Bakkalda bıçaklı saldırıya uğradı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan alkollü 32 yaşındaki A.T. (Ali Tahancı), iddiaya göre, tanımadığı 30 yaşındaki Mehmet Ali Savaş'a mahalle bakkalında bilinmeyen bir nedenle saldırıp, bıçakla ağır yaraladı. Savaş hastanede tedaviye alınırken, A.T. ise polis tarafından yakalandı.

Olay, dün (pazar) saat 22.30 sıralarında, Ekşiliyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle bakkalında alışveriş yapan ve kısa süre önce evlendiği belirtilen tarım işçisi Mehmet Ali Savaş'a, aynı yerde bulunan A.T. iddiaya göre bir anda bıçakla saldırarak kaçtı. Karnından bıçaklanan Savaş, kanlar içinde yerde kaldı. Market sahibinin ihbarıyla sağlık ekipleri olay yerine geldi. Ambulansla ilk olarak Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Savaş, ardından Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye geldiğinde kalbinin durduğu belirlenen ve müdahaleyle tekrar hayata döndürülen Savaş, tedaviye alındı. Savaş, sonrasında daha donanımlı olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Mehmet Ali Savaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayı öğrenen Savaş'ın yakınları hastaneye akın etti. Annesi ve eşi, sinir krizi geçirdi. Olay sonrasında kaçan A.T., polis tarafından yakalandı. Yapılan kontrolde 2.7 promil alkollü olduğu belirlenen A.T.'nin henüz ifadesi alınamadı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yaralıdan görüntü

Hastaneden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

=================================================

Engellilerin kendi dernek binalarına gitmeleri imkansız

BİLECİK'teki Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, maddi imkansızlıklar nedeniyle kent merkezindeki derneği evinin bodrumuna taşıdı. Altıntaş, tepelik yerde bulunan evine çıkmak için merdiven basamaklarının kullanılmasını gerektiğini, bunu da dernek üyesi engellilerin yapmasının imkansız olduğunu söyledi.

Alınan bilgilere göre 2014 yılında Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği kuruldu. Genel merkezi Bilecik olan dernek, engellilere yönelik çeşitli faaliyetlerde bulundu. Kent merkezindeki bir iş merkezinde bulunan dernek, kirada ödemede sıkıntı çekmeye başladı. 60 üyeli Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halit Altıntaş, ekonomik sıkıntı nedeniyle kent merkezindeki derneği İstiklal Mahallesi Refik Öztürk Caddesi'ndeki bulunan evinin bodrumuna taşıdı.

Şeyh Edebali Türbesi'ne giden yol üzerindeki tepelik alanda bulunan yeni dernek binasına merdiven basamaklarını kullanarak çıkıldığını belirten Halit Altıntaş bedensel engellilerin buraya gelmelerinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Emekli olduğunu ve kendisinin de işitme güçlüğü çektiğini ifade eden Altıntaş şöyle konuştu: "Tek başıma derneği ayakta tutmaya çalışıyorum. Kira, elektrik ve su giderlerini ödemekte sıkıntı yaşamaya başlamıştım. Ben de derneğin bürosunu kendi evimin bodrumuna taşıdım. Bu durumdan utanıyorum ama şuan yapabileceğim bir şey yok. Yetkililerden, sivil toplum kuruluşlarından, maddi durumu iyi olan vatandaşlardan yardım bekliyorum."

(Görüntü dökümü:

-Bodrum katındaki yeni dernek binasını dışından çekilen görüntüsü,

-Dernek başkanı Halit Altıntaş'ın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarp Kuray Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title