Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

ŞIRNAK'TA 8 AY SONRA EVE DÖNÜŞ BAŞLADI (EK)1)OKULLAR DA BUGÜN AÇILDIŞırnak'ta, hendek-barikat operasyonları ve yaşanan çatışmalar sonrasında 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırılırken, 8 aydır kapalı bulunan okullar da açıldı.

ŞIRNAK'TA 8 AY SONRA EVE DÖNÜŞ BAŞLADI (EK)

1)OKULLAR DA BUGÜN AÇILDI

Şırnak'ta, hendek-barikat operasyonları ve yaşanan çatışmalar sonrasında 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırılırken, 8 aydır kapalı bulunan okullar da açıldı. Şehir merkezinde çatışmalardan etkilenmeyen okullarda eğitim ve öğretimin artık düzenli yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin okula gittiği görüldü.

Şırnak'ta yaşanan çatışmalarda ve patlamalarda 3 okul tamamen yıkılırken, 5 okulda hasar görmüş daha sonra onarımdan geçirilmişti.

Sekvan KÜDEN-ŞIRNAK/DHA

======================================================

2)SAKARYA'DA FETÖ SORUŞTURMASINDA DERNEK ÜYESİ 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ebru Gençlik Derneği üyesi 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ebru Gençlik Derneği'ne operasyon düzenlendi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda aralarında yönetim kurulu üyesi ve üyelerinin bulunduğu 6'sı kadın 7 kişi gözaltına alındı. 'Örgütsel faaliyet yürüttükleri' iddiasıyla gözaltına alınan C.T, S.Y, T.A., A.K, Y.T, E.N. ve G.M. emniyetteki sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Daha önce Ebru Gençlik Derneği'nin başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

==================================

3)5 ESKİ SUBAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik'in de aralarında bulunduğu 5 eski subay hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

TSK'dan ihraç edilen Kurmay Albay Halil Çelik, Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Osman Tunahan Berk, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yakalanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile eski bir Üsteğmen hakkında 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek', 'TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Örgüt üyeliği' suçundan ise 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Cumhuriyet savcısı iddianamesinde darbe girişiminin bazı sanıklara önceden bildirildiğini belirterek, sanıklardan binbaşı Atilla Demir'in yakalandığı annesinin evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitabının bulunduğunu kaydetti. İddianame 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından 5 eski subay yargılanacak.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Adana - Salih ÜÇTEPE

=========================================

4)MERSİN ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ PERDELERİNİ AÇIYOR

MERSİN Tiyatro Derneği tarafından bu yıl bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Tiyatro festivali perdelerini aralamak için gün sayıyor.Bu yıl 19-26 Kasım tarihleri arasından gerçekleşecek olan festivale ilişkin Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan Dernek Başkanı Salih Yıldırım, birbirinden güzel tiyatro gösterimlerinin Mersinlilerle buluşacağını söyledi. Tiyatro gösterilerinin yanı sıra açılacak olan yazarlık atölyesi, makyaj atölyesi, oyunculuk atölyesi ve söyleşilere katılabilecek olan vatandaşlar eğitim alabilecek. 8 gün sürecek olan festivalde Arapça ve Azerice olarak sahnelenecek iki oyunda tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Festivalin önemli misyona sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, "Medeniyetimizin yetiştirdiği, kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatro gruplarını bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra insanlarımıza tanıtmak, tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde ulusal ve uluslararası tanıtım yapmaktır. Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine vesile olmak için festivali düzenliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İbrahim MAŞE/MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

14 Mart Mersin Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title