Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)O GÖRÜNTÜ VE LARA VALİ' DEN AÇIKLAMASAKARYA Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında yayınlanan haberlerin asılsız olduğunu, ziyarete gelen kişilerin 15 Temmuz gazileri olduğunu belirterek, "15 Temmuz gazilerimize bir hakaret bu, gazilerdi o gelenler" dedi.

1)O GÖRÜNTÜ VE LARA VALİ' DEN AÇIKLAMA

SAKARYA Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında yayınlanan haberlerin asılsız olduğunu, ziyarete gelen kişilerin 15 Temmuz gazileri olduğunu belirterek, "15 Temmuz gazilerimize bir hakaret bu, gazilerdi o gelenler" dedi. Son Valiler Kararnamesi ile Ordu'dan Sakarya Valiliği'ne atanan İrfan Balkanlıoğlu, 4 Temmuz'da görevine başladı. İrfan Balkanlıoğlu bugün basın toplantısı düzenleyerek, İsmailağa Cemaati üyeleri tarafından tekbirlerle karşılanarak koltuğa oturtulduğu iddialarını yalanladı. Görüntülerin 15 Temmuz gecesine ait olduğunu ve gelen kişilerin cemaat mensubu olmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Ordu Valiliği'nden Sakarya Valiliği'ne 4 Temmuz günü gelip burada göreve başladım. 4 Temmuz, peşinden 15 Temmuz seneyi devriye. Eşkıyaların memlekette demokrasiyi yok etme girişimlerinin seneyi devriyesi. Toplumun bunu hatırlaması, anılması gerekiyordu. Hükümetimizden bize gerekli talimatlar geldi. Büyük bir anma etkinlikleri yapıldı. 15 Temmuz Cumartesi günü büyük etkinlikler yapıldı. 15 Temmuz anıldı ve eşkıyalar protesto edildi. Gece saat 03.00'e kadar meydanda kaldım. Biraz rahatsızlanınca eve gelmiştim. Valilik, zamanında 15 Temmuz eşkıyalarınca basıldığı için, yaralılar varmış. Konuta geldim telefon geldi. 'Sayın Valim, Valiliğin önündeyiz hatıraları canlandırmak istiyoruz gelir misiniz?' dediler. Biz de rahatsız olmamıza rağmen geldik, valiliği açtık. Merdivenlerden yukarı çıkarken o günü de hatırladıkları için Allahu ekber diyenler oldu. Biz de yapmayın diyecek halimiz yok. Makamda arkadaşlara teşekkür ettik. 15 Temmuz gecesinde vuku buldu bu olay, bizim sosyal medya adresimizde de yer aldı. Valilik sitesinde bu olayı paylaştılar" dedi. Vali Balkanlıoğlu görüntüleri yayınlayan yayın organlarının FETÖ'ye hizmet ettiğini kaydederek, "Mesele böyleyken meseleyi bazı basın organları, malum çevreler bunlar, özellikle de tabana zıtmış gibi gözüküp FETÖ'ye hizmet eden tipler aslında bunlar. Olayı şöyle çarpıttılar; Vali Sakarya'ya geldiğinde göreve başlamak için, 4 Temmuz'u kastediyorlar, tekbirlerle karşılandı. Tekbirlerle bir cemaat tarafından oturtuldu diye. O görüntüler eşliğinde servis yapmışlar. Bu bizi oldukça üzdü. 15 Temmuz gazilerimize bir hakaret bu, gazilerdi o gelenler. İçinde bir tane cemaat mensubu olmadığı gibi çeşitli partilerden CHP, MHP'den arkadaşlar da var ama, söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır coşkusuyla buraya gelen arkadaşlar. Olayı böyle çarpıttılar" diye konuştu.

ŞEHİT KAYMAKAMIN BABASI

Şehit kaymakamın babasının kendisine ziyaretini de cemaat ziyareti olarak yansıtıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, "Muhammed Safitürk kaymakamımız Derik'te odasına bomba yerleştirilerek şehit edilmişti. O da buralı, babası burada ikamet ediyor. Biz şehitlerimizi ve gazilerimizi ziyaret ettiğimiz de ona da uğramıştık. Sayın bakanımız geldiğinde ona da gittik. O muhterem baba iadeyi ziyarette bulundu. Diyanet'te imam iken emekli olmuş birisi. Kendisi gibi hocalardan 4-5 kişiyle birlikte bana iadeyi ziyarete geldi. Bu olayda tarikat mensupları valiyi ziyaret etti, valiyi makamına oturttu, FETÖ ile mücadele ederken diğer dindar insanlarla neden mücadele edilmiyor, onlar da tehlike teşkil ediyor gibi algı oluşturmaya çalıştılar. Kamuoyunun bilmesi açısından size iletmiş oldum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Valinin açıklamaları

-O görüntü ve fotoğraflar

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

=========================================================

BAYKAN'DA TERÖR SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALI (EK)

2)VALİ ATİK: SALDIRI PUSU KURULARAK YAPILDI

Çukurca Köyü kırsalında yaşanan saldırının ardından Baykan İlçesi'ne giderek yaralı askerleri ziyaret eden Vali Ali Fuat Atik ve Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, burada yetkililerden saldırıyla ilgili bilgi aldı. Baykan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki incelemenin ardından kent merkezine dönen Vali Atik ve beraberindekiler, yaralı askerlerin tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'ne giderek, yaralı askeri ziyaret etti. Vali Atik, ziyaret ettiği yaralı askeri anlından öptü.

Ziyaret sonrası hastane çıkışında gazetecilere konuşan Vali Atik, saldırının pusu kurularak yapıldığını belirterek, "Olay daha çok sıcak, 1 şehidimiz var, 2 yaralımız var. İlçe merkezine gelirken teröristlerin hain pusu sonucu 1 şehidim 2 yarlımız var. Yaralılarımızdan biri şu an ameliyatta diğeri ise sağlığı yerinde. Biz devlet olarak dimdik ayaktayız. Bu saldırılar bizim ne gücümüzü tüketir ne de terörle mücadelemizdeki azmimizden vazgeçirir. Sonuna kadar da biz bu terör ile mücadele edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Operasyon sonrası yolda yapılan aramalar,

-Siirt Valisinin Hastane girişi,

-Yaralı askerleri Vali Atik'in ziyaret etmesi ve anından öpmesi,

-Vali Ali Fuat Atik'in olayla ilgili açıklaması,

-Hastane detay görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

=======================================================

3)CHP'Lİ YILMAZ: 16 NİSAN REFERANDUMUYLA DEMOKRASİNİN BELİNİ KIRDILAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "16 Nisan referandumuyla demokrasinin belini kırdılar. Utanmadan milli iradeden bahsediyorlar. Meclisin ne iradesi kalmış ki sen milli iradeden bahsediyorsun" dedi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde ADD tarafından 94'üncü yılında Lozan Antlaşması ve Türkiye gündemi konulu konferans düzenlendi. Konferansa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve avukat Celal Ülgen konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk takip etti.

Öztürk Yılmaz, Ak Parti hükümetinin 15 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, eskiden demokratik bir ülke olan Türkiye'nin şimdi her geçen gün otoriterleştiğini ve uluslararası alanda yalnızlığa itildiğini kaydetti. Öztürk Yılmaz, "Eskiden yurt dışına çıktığımız zaman Türkiye'nin nüfusu Müslüman, laik ve demokratik ülkeydi. Şimdi çıkıyorsunuz, yine nüfusun çoğunluğu Müslüman ama otokratik bir ülke. Demokrasinin belini kırdılar 16 Nisan referandumuyla. Utanmadan milli iradeden bahsediyorlar. Meclisin ne iradesi kalmış ki sen milli iradeden bahsediyorsun. Meclisi kuklaya çevirmişsin, yargıyı kuklaya çevirmişsin, yasama her şey kukla. Başbakanın kukla, bakanlar kurulun kukla. Senin neyin gerçek manada güç kullanıyor ki milli iradeden bahsediyorsun" dedi.

'ERDOĞAN REJİMİ' DİYORLAR

Türkiye'nin sahip olduğu nüfus, gücü, coğrafi avantajı gibi çeşitli imkanlarla sıçrama yapacakken mevcut iktidarın politikaları nedeniyle bunu yapamadığını vurgulayan Yılmaz, "Yurt dışında şimdi ikinci bir tarif yapılıyor Türkiye ile ilgili. 'Erdoğan rejimi' diyorlar. Yani neye benziyor, Saddam rejimi, Kaddafi rejimi, İslam Kerimoz rejimi, Esat rejimi. Peki hangi ülkeler için kullanılıyor bu? Artık raydan çıkmış ülkeler için kullanılıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Salondan genel görüntü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın konuşması

Av. Celal Ülgen'in konuşması

Detay görüntüler

94 MB /// 02.54"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

=====================================================

4)GÜRKAN: YENİ KIRKPINAR TESİSİ YETİŞMEZSE PORTATİF TRİBÜNLERLE GEÇİRİRİZ

EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kendilerine yaklaşık 4 milyon liraya mal olduğunu ifade ederek, "Son 15-20 yılın kaliteli güreşlerin izlendiği Kırkpınar oldu. Seyirci açısından da Cumartesi günü dahil neredeyse tıklım tıklım doluydu. Yetişmezse, en kötü ihtimal Sarayiçi büyük bir alan uygun bir alanda tedbirimizi alır, 657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni portatif tribünlerle geçiririz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan yardımcılarıyla birlikte Kırkpınar değerlendirme toplantısı düzenledi. Meriç Nehri kenarındaki Lalezar restorandaki toplantıda 656'ncı Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin kıran kırana güreşlere sahne olduğunu anlatan Gürkan, "Bu yıl 656'ncı Tarihi Kırkpınar Güreşleri bir çok açıdan çok beğenildi. Güreş seyircisinin çok uzun yıllardır arzu edildiği şekliyle, kıran kıran güreşlere sahne oldu. Yapılan güreşlerin niteliği açısından bir çok güreşseverin ortak kanaatiyle son 15-20 yılın kaliteli güreşlerin izlendiği Kırkpınar oldu. Seyirci açısından da Cumartesi günü dahil neredeyse tıklım tıklım doluydu. Bu anlamda pazar günü final güreşleri yaklaştığında Er Meydanı dolsun diye kapıları açardık bu sene açmaya gerek duymadık. Bu çok önemli değerlendirme" dedi.

REKORLAR YILI

Bu yılki güreşlerde seyirci ve pehlivan katılımı ile ağalık ihalesinin tüm zamanlar rekoru kırdığına dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Gürkan, "Ağalık ihalesini tarihi bir rekor kırıldı. Dokuz adayımız vardı, koç ihalesi sonucunda Edirneli işadamı Ahmet Çetin, 1 milyon 522 bin liraya ihaleyi aldı. 2013 yılında 800 bin lira bir rekordu, neredeyse ikiye katlayıp tüm zamanların ağalık rekorunu kırdı. Pehlivan sayısında bu yıl 2199 olarak tüm zamanların rekoru kırıldı. Kırkpınar için yaklaşık 4 milyon liralık bir harcamamız oldu. Konserler çok merak ediliyor. Konserler, Katma Değer Vergisi (KDV) hariç şehir merkezinde 655 bin liraya, ilçelerdekiler ise 384 bin liraya mal edildi. Trakya Birlik yağ sponsorumuz onlardı, yaklaşık 5 tonun üzerinde yağ zeytin yağı kullanıldı. 2 bin metre salaşpur bezi kullanıldı. 211 ulusal basın mensubuna akreditasyon verdik. 62'si yabancı 273 basın mensubu akredite oldu" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKANLIK TANITMA FONUNDAN DESTEK HENÜZ GELMEDİ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl Kırkpınar güreşleri için Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan destek istediklerini ve son 2 yıldır 300'er bin lira alındığını kaydederek, "Her yıl yaptığımız gibi 656'ncı Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşleri için Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan 23 Şubat tarihinde 1 milyon 124 bin liralık dosyayla destek istedik. Ancak tanıtma fonu halen toplanmadığı için cevap gelmedi. Geçen 2 yıl 300'er bin liralık destek gelmişti. Oradan da henüz ses, seda çıkmadı" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yerine Osman Aşkın Bak getirildiğini hatırlatarak, Kırkpınar'a yeni Er Meydanı tesisi yapılmasının aksayıp, aksamayacağını sorması üzerine konuşan Gürkan, "Devlette devamlılık esastır, Osman Aşkın Bak güreşin içinden gelen bir isimdir ve tesis projesinin devam edeceğini düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da, Edirne Belediyesi olarak bizimde hedefimiz yeni tesislerin seneye yetişmesi yönünde. Yetişmezse, en kötü ihtimal Sarayiçi büyük bir alan uygun bir alanda tedbirimizi alır, 657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni portatif tribünlerle geçiririz. Bu dünyanın sonu değil, orada güreşlerimizi yaparız. Ondan sonra 658'nci Kırkpınar'da yeni Er Meydan'ında güreşlerimize devam ederiz. Kırkpınar'da önemli olan güreşlerin kesintiye uğramaması" dedi.

Bu yıl 656'ncısı yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek başpehlivan olan 29 yaşındaki Antalyalı İsmail Balaban, altın kemerin sahibi olmuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Basın toplantısına katılanlar

-Recep Gürkan'ın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=======================================================

5)İTİRAFÇI OLAN FETÖ'CÜ ASKERLER ÖRGÜTÜN ŞİFRELERİNİ VERDİ

SİVAS'ta 9 ili kapsayan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 askeri personelden 6'sı etkinlik pişmanlıktan faydalanarak itirafçı oldu. İtirafçı askerler, sınav sorularının verilmesi ve örgüt yapılanması hususunda bilgiler aktardı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında 7 Temmuz'da Sivas merkezli 9 ili kapsayan bir soruşturma kapsamında değişik rütbe ve ünvanda 18 askeri personel gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan bu kişilerden 6'sı etkin pişmanlık göstererek itirafçı oldu. Verdikleri ifadelerde FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanması ve faaliyetleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada etkinlik pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerden astsubay Ö.A. verdiği ifadede "Astsubaylık giriş sınavlarında girdiğim sınavın 50 sorusundan 48'i sınav öncesi bana yemin ettirilmek suretiyle verildi. Bu sorulardan birkaç tanesini bilerek yanlış yapmam söylendi. Sınava girdiğimde bize sorulan 50 sorunun 48 tanesi birebir bana verildiği şekli ile çıktı ve bu şekilde sınavı kazandım" dedi. Ö.A. kendilerinden sorumlu abilerinin önerilerini de sıralayarak, 'Namazlarınızı kılmayın, gerekirse içinizden kılın, evinizin kapısına koyduğunuz çöpler içinde görünür şekilde mutlaka boş içki şişesi koyun. Birbirinize kesinlikle abi diye hitap etmeyin ve hiç bir zaman cuma namazlarına katılmayın diyorlardı' itirafında bulundu.

'ŞEFKAT TOKADI' UYGULANIYORDU

Bir başka itirafçı astsubay A.K. ise "Bu hareketin ne kadar büyük olduğunu bilemezsiniz, belki birlikte yan yana çalıştığınız kişi bizdendir ama siz bunu bilmezsiniz" şeklinde ifade verdi. Bir başka itirafçı O.G. ise ifadesinde sorumlu abisinin bilgisayarına bir çok ismin yazılı olduğu bir flaş bellek taktığını, bu flaş bellekte görevli olduğu tugaydaki tüm askeri personelin isimlerinin yazılı olduğunu, kendisine sorular sorduğunu aldığı cevaplara göre de tüm askeri personel hakkında bu flaş belleğe notlar düştüğünü beyan etti. İtirafçı olan askeri personelin örgütten ayrılmak istediğinde kendilerine asılsız disiplin soruşturmaları yapıldığını bu şekilde baskı kurulduğunu ve bunun "şefkat tokadı" olarak nitelendirildiğini, evliliklerin yine örgüt içinde yer alan şahıslarla yaptırılarak bağımlılığın arttırıldığı ve bu konuda kendilerine katalogdan eş seçimi için yönlendirme yapıldığını beyan ettiler.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Öte yandan emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu işlemleri tamamlanan şüphelilerin, parçalar halinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk işlemi başladı. Sabah hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden bir kısmı, adliyeye sevk edildi. adliyedeki sorguları sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Adliyeden görnütüler

-Şüaphelilerin polis eşliğinde getirilişi

-Adliyeye girişleri

Haber-Kamera:  SİVAS,

(61 mb)

============================================================

(ÖZEL)

6)EVDE 3 SAAT YILAN ARDILAR

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde Ahmet Oktay, evine yıla girdiğini belirterek itfaiyeden yardım istedi. 3 saatlik bir arama yapan itfaiye erleri, evde yılana rastlayamadı.

Olay Andırın'ın Pınarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Ahmet Oktay'a ait eve yılan girdi. Yılanı gören Oktay, ailesini evden çıkarıp itfaiyeden yardım istedi. Eve gelen İtfaiye ekipleri mutfağa girdiği iddia edilen yılanı aramaya başladı. Ekipler, yılanı bulmak için mutfaktaki bulaşık makinesi, elektrikli ocak gibi tüm elektronik eşyaların içini açan ve mutfağı didik didik aradı. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmalarında itfaiye erleri yılan rastlayamadı.

KOMŞUDA YATACAK

Yılanın mutfağa girdiğini gözleri ile gördüğünü belirten Ahmet Oktay, "Salondan geldi ve mutfağa girdi, dolapların altına giderken yarı yerini gördüm, durumu itfaiyeye bildirdim. Ekipler yaklaşık 3 saat evde yılan aradılar, ama bir türlü bulamadık, ailemiz tedirgin. Bu yüzden yılan bulunana kadar komşularımızda yatacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Ekipler yılanı ararken

Ahmet Oktay'ın yılanı gördüğünü anlatması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 351 MB

========================================================

(ÖZEL)

7) SURİYELİ BABA, ÇOCUKLARININ DUYMASINI İSTİYOR

ÜLKESİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Kahramanmaraş'a yerleşen Suriyeli Muhammed Şevvah, doğuştan işitme engelli çocukları 4 yaşındaki Recep Tayyib ile 6 yaşındaki Fatma'nın yeniden duyması için yetkililerden yardım bekliyor.

2 yıl önce Cerablus'tan kaçarak Türkiye'ye sığınan Muhammed ve Necah Şevvah çifti, 5 çocuğuyla Kahramanmaraş'ta yaşamını sürdürüyor. Su tesisatçısı olan Muhammed Şevvah, Kahramanmaraş'ta günlük bulduğu işlerde kazandığı para ile ailseinin geçimini sağlamaya çalışıyor. İç savaş çıktığı günden bu yana Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim Suriyelilerin yanında yer aldığını ifade eden Şevvah, bu nedenle de 4 yıl önce dünyaya gelen oğluna Recep Tayyib ismini verdiğini söyledi.

Türkiye'ye gelir gelmez işitme engelli olarak dünyaya gelen çocuklarının tedavisi için hastaneye gittiğini belirten Muhammed Şevvah, Gaziantep'te çocuklarının yapılan ameliyatının başarısız geçtiğini kaydetti. Takılan işitme cihazlarının da sonuç vermemesiyle farklı hastanelere gittiğini ve doktorların tedavi imkanının olduğunu söyleyince çok umutlandığını ifade eden Şevvah, şöyle konuştu:

"Çocuklarım şu an ne konuşuyorlar ne de duyuyorlar. Tedavilerini karşılayacak maddi gücüm yok. Dışarı çıktıklarında duymadıkları için onlara bir şey olacak diye çok korkuyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çocuklarıma yardım etmelerini istiyorum her ikisini de ameliyat ettirip cihaz taktırdım ama olmadı, çaresiz kaldım. Doktorlar tedavi imkanı olduğunu söyledi ancak pahalı olduğunu söylediler ve benim de karşılayacak durumum yok. Ben tek isteğim çocuklarımın tedavi edilmesi ve barışın sağlanmasıyla yeniden ülkemize dönmek."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Recep Tayyib Şevvah

Recep ve Fatma Şevvah

Muhammed Şevvah'ın konuşması

Recep'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını utması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 164 MB

============================================================

8)KONYAALTI SAHİLİNE 'ATV'Lİ POLİS TİMİ

ANTALYA'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ATV Motorlu Polis Timleri, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde göreve başladı.Sahillerde yerli ve yabancı turistlerin can ve mal güvenliğinin korunmasını amaçlayan Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün kurduğu ATV Motorlu Polis Timleri'nin göreve başlama startı İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından verildi.

Konyaaltı Sahili, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü irtibat noktasında düzenlenen programda konuşan Uzunkaya, geçen günlerde Konyaaltı Sahili ve falezlerde boğulma ve intihara teşebbüs olayları ile ilgili kara ve denizden ekip kurduklarını hatırlattı. Dünyanın en önemli sahillerinden biri olan Konyaaltı Sahili bandındaki yoğunluğun beraberinde asayiş olaylarını da gertirdiğini belirten Uzunkaya şöyle dedi:

"Suçları önleme ve vatandaşlarımızın rahatsız edilmeme amacıyla yeni bir uygulama başlattık. 6 bin 200 metre uzunluğundaki Konyaaltı Sahili'nde aynı zamanda Lara bölgesindeki sahil bandında yeni oluşturulan ATV Motorlu Polis Timleri göreve başladı. Gündüz saatlerinden gece saat 24.00'a kadar görev yapacaklar."

'EMNİYET ENVANTERİNE KAYITLI ARAÇLAR'

Misafirlerin rahatsız edilmeyeceği doğal bir ortamda dinlenmelerini sağlayacak şekilde gerekli altyapıyı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Emniyet Müdürü Uzunkaya şöyle konuştu:

"ATV'ler tescilli, emniyet envanterine kayıtlı araçlar. Herhangi bir şekilde vatandaşımızın şikayeti olursa, plaka üzerinden bunu bildirebilecekler. Ekipler, çevreyi vatandaşımızı rahatsız etmeyecek şekilde eğitildi. Olaylara, suça müdahale etme anlamında da anlık seri etkili müdahale eğitimleri ile hazırlıkları tamamlandı. Yaz döneminde oldukça etkili sonuçlar alacağız, mağduriyet önlenecek."

SUÇ KAYDI YARI YARIYA AZALDI

Konyaaltı Sahili'nde aldıkları önlemlerle haftalık suç kayıtlarının yarı yarıya azaldığını işaret eden Celal UZunkaya, "Bu yeni timlerimizle suç oranının sıfıra yakın olmasını bekliyoruz. Hem kendi vatandaşımızı hem de turistleri mutlu edecek bir uygulama olacak. Ama bu da vatandaşın bireysel tedbir almalarını engellememelidir. Vatandaşlarımız yine duyarlı olmalılar. Turizmimize hayırlı olsun" dedi.

10 araç ve 20 personelden oluşan ATV Motorlu Polis Timleri, gün içerisinde motorlu araçların giremediği yerlerde önleyici güvenlik hizmetinin yanı sıra oluşacak suçlara da ilk müdahaleyi yapacak.

Görüntü Dökümü

--------------

ATV'li polislerin görüntüsü

Polis köpekleri ve atlı polislerin görüntüsü

Emniyet müdürünün görüntüsü

RÖP: Celal Uzunkaya (Emniyet Müdürü)

ATV'li polislerin sahilde devriye atması

Detaylar

168 MB /// 02.28

( HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=============================================================

9)MİDYAT'TA PAPAZ VE RAHİP'İN DUASIYLA İLE PİZZACI AÇILIŞI YAPILDI

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, 1980'li yıllarda bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı İsviçre'ye göçeden Süryani aileler, Avrupa'da öğrendikleri Pizzacılık mesleğini, 30 yıl sonra döndükleri memleketlerinde devam ettiriyor. Falliyete yeni giren pizzacı, Papaz İshak Ergün ve Rahip Aho Taşçı'nın yaptığı dualarla hizmete açıldı.

Midyat'a bağlı Elbeğendi Köyü'nden Aziz Demir ile Gülgöze Köyü'nden Yakup Özdemir, göç ettikleri İsviçre'den, 30 yıl sonra döndükleri Midyat'ta, Bahçelievler Mahallesi Midyat Devlet Hastanesi yanında, Pizzeria Babylon adında pizza dükkanı açtı. Süryani iki arkadaş düzenledikleri törenle yeni işyerlerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün, Mor Yakup Manastırı Rahibi Aho Taşçı, Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker, Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay, Süryani, Müslüman ve Ezidi cemaatinden çok sayıda davetli katıldı.Papaz Ergün ve Rahip Taşçı, yaptıkları duanın ardından işyerinin açılış kurdelesi kesilirken, Süryani kadınlar da zılgıtlarla açılışı kutladı. Açılışın ardından tüm davetlilere, pizza ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

İşyeri ortaklarından Aziz Demir, açılış sonrası yaptığı konuşmada, "Ülkemize hizmet amacıyla Avrupa'dan geri döndük. Bizim ülkemiz her şeye layıktır. İnşallah imkanlarımız ölçüsünde vatanımız ve halkımız için hizmet edeceğiz. Süryani halkımız, Kürt, Arap, Ezidi, Mıhallemi hep birlikte bu açılışı yaptık. Biz bu kültürü Avrupa'dan getirdik, bu da bir zenginliktir. Vatanımız için bu yabancı bir şeydir. Biz buradan Avrupa'ya kültürümüzü götürüp tanıtmıştık, Avrupa'nın da kültürünü kendimizle getirip burada tanıtıyoruz. Kültür kaynaşması deniliyor. Bu çok önemli bir şeydir. Bu Midyat için yabancı bir şeydir. Pizza kültürü Avrupa'nındır. Kendimizle Avrupa'dan getirdik, Midyat'ta açılışını yaptık. İnşallah halkımıza hizmet edeceğiz. İnşallah tanıtacağız. Çok mutluyuz. İnşallah başarılı oluruz. Açılışa gelenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah sizlere iyi bir hizmet yapmak amacıyla burayı açtık. Midyat'a layık olmaya çalışacağız" dedi.

Açılışa katılan Süryani Dernekler Federasyonu Başkanı Evgil Türker de, Süryani ortakları kutlayarak, "Bu işyerini açan arkadaşlarımız Aziz ve Yakup, her ikisi de yurt dışından geldiler. Bu işyeri için onları kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Bu arkadaşların ikisi de uzun yıllar yurt dışında kaldılar ve yurt dışından dönüp köylerine, memleketlerine yerleştiler tekrardan. Bugün gördüğünüz bu pizza işyerini de yeni açtılar. Hem memlekete katıları olacak hem de geri dönüş için önemli bir noktadır. Geri dönüşleri belki de teşvik eder. veya geri dönenler, köylerde yaşayanlar belki de Midyat'ta böyle işyerleri açarsalar hem Midyat'ın ekonomisine katkı olur, hem de farklı tatları insanlarımıza sunacaklar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

-İşyeri dışarıdan detay

-İşyeri açılışı, rahip ve papaz dua, zılgıt ve alkışlar

-Pizza haırlanışı

-Pizza fırına verilmesi ve fırından çıkarılması

-Pizza misafirlerie ikram edilmesi,

-Pizza yiyen davetliler

-Yapılan konuşmalar

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (MARDİN), -

============================================================

10)KEMER'DE TİMATİ KONSERİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde sahneye çıkan Rusların ünlü grubu Timati izdihama neden oldu. Konseri izlemeye gelenler grubun fotoğrafını çekebilmek için birbiriyle yarıştı.

Kemer merkezdeki Club Aura'da asıl adı 'Timur İldarovich Yunusov' olan R&B ve hiphop şarkıcısı Timati için saat 22.30'da kapı önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konser önce DJ performansları ve go-go dansçılarının şovları sunuldu.

Saat 02.00'de Timati kendisine ait 'Black Star Mafia' grubunda olan ve MC'liğini yapan MC Doni ile birlikte sahneye çıktı. Timati'nin sahneye çıkmasıyla gece kulübündeki Rus, Ukrayna, Azerbaycan ve Kazakistan'dan gelen müşteriler fotoğraf çekme yarışına girdi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Timati, ünlü şarkılarını seslendirirken içeride bulunan turistler de parçalara eşlik etti.

Türk müşterileri de unutmayan Timati, çok sevdiğini söylediği süper star Tarkan'ın "Şımarık" ve yeni albümünün çıkış parçası "Yolla" adlı şarkılarını Rus DJ'ine çaldırarak kendisi de ritimlere eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------

Go-go dansçısı detay

Kulüpten genel görüntü

Timati'nin sahneye çıkması

Seyirciler detay

DJ detay

Timati'nin içerideki ülkeleri sorması ve ardından şarkı

Şarkıya eşlik eden turist bayan

Timati'den Tarkan parçaları

167 MB /// 05.15

KEMER/DHA

==========================================================

11))TAHTALI'NIN ÜNLÜ ŞEFTALİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nin en çok şeftali üreten mahallesi olan Tahtalı'da düzenlenen şeftali festivali büyük ilgi gördü. Kalitesi ve ürün rekoltesiyle yüksek standarda sahip Tahtalı şeftalisinin tanıtımını sağlayan festivalde "En iyi Şeftali Yetiştiricisiö ve "En Lezzetli Şeftali Yemekleriö seçildi.

Nilüfer Belediyesi'nin, kentin kırsal mahallelerinde yetişen ürünlerin daha geniş kitleler tarafından tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği festivallerden biri olan

2. Tahtalı Şeftali Festivali, geniş katılımla gerçekleşti. Halkın büyük ilgi gösterdiği festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ile Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve protokol üyeleri festival alanını gezerek hem halkla, hem de üreticilerle sohbet etti, Tahtalı'nın ünlü şeftalilerden tattı.

BOZBEY: YEREL ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ

Festivalde konuşma yapan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak her alanda halkın yanında olmaya, sorunlarına çare bulmaya çalıştıklarını söyledi.  Bozbey, "Planlı gelişimin Türkiye'deki örnek kenti Nilüfer, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında, tarımsal zenginliğiyle de önemli bir bölge. Nilüfer Belediyesi olarak bu zenginliği dünyaya tanıtmakta kararlıyız. Nilüfer, inciri, enginarı, biberi, kavunu, karpuzu, zeytini ve şeftalisi başta olmak üzere birçok ürüne, verimli topraklarıyla ev sahipliği yapıyor. Bizler de her zaman üreticilerimizin yanında olarak, bu tür etkinliklerle, yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ne yazık ki, ülkemizde tarımsal üretim anlamında bir geriye gidiş yaşanıyor. Artık her şeyi ithal eder duruma geldikö dedi.

Yerel üretimi ve yerel tüketimi artırmak istediklerini kaydeden Bozbey, "Bugün Tahtalı'nın ünlü şeftalisini bir kez daha görücüye çıkardık. Amacımız, 500 dekardaki şeftali üretimiyle, Nilüfer'in en çok şeftali üreten mahallesi olan Tahtalı'yı ülkemize ve dünyaya tanıtmaktır. Kalitesi ve ürün rekoltesiyle yüksek standarda sahip Tahtalı şeftalisinin tanıtımına katkı sağlamak için bugün burada yarışmaları düzenliyoruz. Ben "En İyi Şeftali Yetiştiricisiö ve "En Lezzetli Şeftali Yemekleriö yarışmalarına katılarak bu amaca destek olan tüm yarışmacılarımıza kentim adına teşekkür ediyorumö diye konuştu.

SARIBAL: ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yaptığı konuşmada üreticinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Bursa'nın verimli topraklarını her geçen gün kaybettiğine değinen Sarıbal, "Bursa'nın toprakları artık sanayi alanlarına açılmamalı. Tarıma, ürünlerimize sahip çıkmalıyız. Tarım bir ülkenin en önemli temel dinamiklerinden birisidir. Ekmek, su, gıda olmadan yaşamak mümkün değil. Artık ülke olarak her şeyi ithal etmeye başladık. İthalatla bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Üretici borç batağından çıkamıyor. Üretim planlaması yapılarak, ülke tarımını daha iyi noktalara getirmeliyiz. Katar örneği ortada. Uygulanan ambargo sonucu petrol zengini olan Katar, gıda sıkıntısı yaşadı. Paranız gücünüz olabilir ancak, üretiminiz yoksa yaşamsal kaynak konusunda sıkıntıya düşebilirsiniz. Verimli toprakları olan Türkiye'de çiftçi desteklenmeli. Buğday, şeftali, kiraz, incir gibi her şeyin yetiştiği ülkemizde tarım yok edilip, bu alanlarda bina yükselmemeliö diye kaydetti.

YARIŞMALARA İLGİ BÜYÜK OLDU

Festival düzenlenen iki ayrı yarışmayla renklendi. Şeftalili Lezzetler Yarışması'na katılan 11 kadın hünerlerini sergiledi. Şeftali ile yapılan yemeklerin ve tatlıların yer aldığı yarışmada birinci "Şeftalili Kuzu Güveçö ile Özlem Dolan, ikinci "Şeftalili Kuzu Sarmaö ile Şerife Dolan, üçüncü de 'öŞeftali Kebabıö ile Rahşan Başaran oldu.

Düzenlenen En İyi Şeftali Yetiştiricisi Yarışması'nda da üreticilerden İsmail İlgi birinci, Mehmet Oktay ikinci, Selahattin Derse de üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Yarışmaların ardından Nilüfer Roman Orkestrası ve Nilüfer Halk Dansları ekipleri sahne aldı. Konser ve halk oyunları gösterileri festival katılımcılarını coşturdu. 2. Tahtalı Şeftali Festivali'nin finalinde Gönül sahne aldı. Sevilen eserleri seslendiren Gönül, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Festivalde yemek ve şeftali yarışmasından görüntüler

-Milletvekili Sarıbal ve Belediye Başkanı Bozbey'in konuşması

-Ödüllerin verilmesi

BOYUT 220.37 MB

SÜRE 05.02

BURSA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Yurt Kırkpınar Türkiye Midyat Politika Güncel Haberler

title