Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)TUGAY KOMUTANI ALBAY ŞEFİK GÜVENÇ, GÖREVDEN ALINDI

MANİSA'da dördüncü kez yaşanan yemekten asker zehirlenmeleriyle ilgili 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç görevden alındı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık' ın talimatıyla görevden alınan Albay Güvenç Ankara Balgat' taki Eğitim Doktrin Komutanlığı' na çekildi

Görüntü Dökümü

--------------------

Tugay Komutanı Albay Güvenç in ARŞİV görüntüleri

MANİSA /DHA

====================================================

2)BİTLİS ŞEHİDİ KOZAN' DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Anadere bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici'nin cenazesi hastane çalışanları ve hastaların gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundaki şehit Talat Bildirici'nin cenazesi askeri törenle teslim alındı. Şehidin uğurlandığı esnada, hastanede görevli hemşireler, doktorlar, hasta bakıcılar ve stajyer öğrenciler morg önüne gelerek şehide son görevlerini yaptı. Yatarak tedavi olanlar hastalar ise, hastane binasına asılan Türk Bayraklarını aralayarak şehidin uğurlanmasını izleyerek gözyaşı döktü. Çok sayıda hastane personeli ve vatandaşın morg önünde toplanmasıyla görevli askerler görevini yapmakta zorlandı. Koridorlardaki pencerelerde yer bulamayan bazı hastane çalışanları ise çatılara çıktı. Şehidin cenazesi askeri araca konulduktan sonra, toplanan kalabalık tekbir getirdi. Şehit Talat Bildirici'nin toprağa verilmek üzere memleketi Kozan'ın Çamdere Mahallesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ÖZEL)

Hastanenin genel görüntüsü

Hastaneye asılmış Türk bayraklarının görüntüsü

Pencereden izleyen doktor ve hemşireler

Morg kapısında bekleyenler

Doktor ve hemşirelerin cenaze aracındaki şehidin fotoğrafına bakması

Şehidin fotoğrafının görüntüsü

Şehidin babasının ve annesinin gelmesi

Annesinin fotoğrafa bakarak ağlaması

Ağlayan hemşirelerin görüntüsü

Cenaze aracının ve hastanenin görüntüsü

Tabutun morgdan çıkarılarak cenaze aracına konması

Cenaze aracının gidişi

Kalabalığın dağılması

SÜRE: 03'50"    BOYUT: 234 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=====================================================

3)BOLU DAĞI'NDA BAYRAM TATİLİ YOĞUNLUĞU

RAMAZAN Bayramı tatili için erken yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı.

Arife günü yoğun trafiğe yakalanmak istemeyen tatilciler, haftanın son günü izin alarak yola çıktı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen tatilciler, TEM yolunun Ankara yönünde Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. Tünelden önceki rampada ağır tonajlı araçların yavaşlaması ve tünelde hız sınırının 70 kilometre olması nedeniyle bu bölgede oluşan yoğunluk tünel çıkışına kadar devam etti. Tünel girişi ve öncesindeki rampa ile viyadüklerde görülen yoğunluğun dışında sürücüler TEM'in Düzce ve Bolu kesiminde sorunsuz Ankara yönüne yollarına devam etti.

Güzegahta önlemlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Viyadüklerde araç yoğunluğu

Boyut: 32.50 MB

Haber-Kamera: Ersin ERCAN / BOLU,

==============================================

4)BAYRAM İÇİN ÜLKESİNE GEÇEN SURİYELİ SAYISI 70 BİNE ULAŞTI

RAMAZAN Bayramı için ülkesine dönen Suriyelilerin sayısı 70 bine ulaştı, gidişlerin son gününde yoğunluk yaşanmadı.

Valiliğin kararıyla Suriyelilerin geçen haftadan bu yana ülkelerine geçişleri devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, sabah saatlerinde geçiş işlemlerini yaptırıp ülkelerine geçiyor. Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği sınırda sıcaktan bunalıp bayılanlara sağlık görevlileri tarafından müdahale ediliyor. Sıcak havaya rağmen sınır kapısında yoğunluk oluşturan ve zaman zaman izdihama yol açan Suriyeliler'den yaşlı, hamile ve hastaların geçişlerine öncelik tanınıyor. Suriyelilerin, Ramazan Bayramı'nda ülkelerine gidişleri için tanınan sürenin son gününde önceki günlere göre yoğunluk yaşanmadı. Suriyelilerin sınır hattındaki yoğunluk nedeniyle temizlik görevlileri tarafından da temizlik yapıldı. Görevliler, yaklaşık 2 kamyon çöpü toplayıp atık tesisine götürdü.

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlem yaptırarak Suriye'ye geçenlerin sayısının ise 70 bine ulaştığı belirtildi. Bayramı 14 Temmuz'a kadar ülkelerinde geçirecek Suriyeliler'in yeniden Türkiye'ye dönebilecekleri ifade edildi.

Görünüt Dökümü

-----------------------------

Sınır kapısı

Kuyrukta bekleyen Suriyeliler

Geçiş işlemi yaptıranlar

Çöp yığınağı

Temizlik çalışması

Çöplerin kamyona doldurulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 291MB

=====================================================

5)NUSAYBİN'DE TERÖR OLAYLARINDA ZARAR GÖREN KONUTLAR YENİLENİYOR

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, terör olayları nedeniyle tahrip olan konutları yenileme çalışmaları sürürüyor. Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal, konutların yapıldığı alanda incemelede bulunarak, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Nusaybin İlçesi'nde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlere yönelik 14 Mart 2016 günü asker ve polisin katımıyla operasyonlar başlatılmıştı. Operasyonların düzenlendiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde tahrip olan konutlar yıkılıp, TOKİ tarafından yeni konutlar inşa edildi. İlçede 4 bin 600 konutun yapımı çalışmaları aralıksız sürerken, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe ile birlikte inşaatı devam eden konutlarda incelemede bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Baysal, inşaat alanını gezerek konutların yanısıra cami ve taziye evleri hakkında teknik bilgi aldı.

'YENİ EVLER YAPILINCAYA KADAR KİRA YARDIMLARI SÜRECEK'

Terör olaylarında mağdur olanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede yetkilendirilen Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'nde vatandaşlarla görüşmelerin sürekli yapıldığını anlatan Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdürü Mesut Ağırakçe, vatandaşlara kira yardımının, konutların teslim edileceye kadar verileceğini ifade etti. Ağırakçe, operasyonların başladığı günden buyana 16 milyon 298 bin lira kira yardımı yaptıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaymakam Baysal'ın konutların yapıldığı alanda inceme yapması

-Yetkililerin Kaymakam Baysal'a bilgi vermesi

-Konutlardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

=================================================

6)OKA GENEL SEKRETERİ ÖZEN: KAYITSIZ İSTİHDAM KUL HAKKIDIR

SAMSUN, Amasya, Çorum ve Tokat illerinin bağlı olduğu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından bölgede yıl boyuncu yürütülen proje kapsamında kayıtlı istihdamın önemine dikkat çekildi. OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, "Kayıtlı istihdama kul hakkı olarak bakmak gerekir" dedi.

OKA tarafından hazırlanan 'Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Ediyor-2" projesinin kapanış toplantısı dün akşam bir otelde yapıldı. Toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, SGK İl Müdürü Ünay Kaya ve proje sorumluları katıldı. Toplumun çeşitli kesimlerine etki eden kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturma amacıyla hazırlanan proje, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığının desteğiyle gerçekleşti. Sigortasız işçi çalıştırılmamasına yönelik proje kapsamında Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat'ta binlerce kişiyle görüşülüp kayıt dışı istihdam, sigorta ve teşvikler konusunda hibeler anlatılıp, işletmelere danışmanlık desteği verildi.

2 BİN ÇOCUĞA SİGORTALI ÇALIŞMANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Konuyla ilgili resim ve kısa film yarışmaları düzenlendi. 2 bin ilkokul öğrencisi ve 600 üniversite öğrencisine ulaşıldı. Yetişkinlere yönelik bilgilendirme etkinlikleri tamamlandı. 96'sı öğretmen, imam, muhtar, 226'sı genel sağlık sigortası kapsamındaki kişiler olmak üzere toplamda 322 kişiye ulaşıldı ve kayıtlı istihdamın önemi vurgulandı.

Ayrıca proje kapsamında hazırlananan 4 kamu spotu ve 8 televizyon programı sayesinde kamuoyunda farklı hedef kitlelerin kayıtdışı istihdam konusunda bilinç düzeylerinin artırılması sağlanacak. 'Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Ediyor-2' projesinin kapanış toplantısında konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen, kayıtlı istihdama kul hakkı olarak bakmak gerektiğini ifade etti. Son 20 yılda kayıtlı istihdam konusunda ciddi masefeler alındığına dikkat çeken Özen, "Neredeyse nüfusun yüzde 50'si kayıtsız çalışırken, bu rakam bugün yüzde 25'lere geldi. Buna rağmen rakam çok korkunç. 65 milyar TL kayıp. 65 milyar TL liraya kaç tane hastane yapılacağını, kaç tane köprü yapılacağını siz düşünün. Kayıtlı istihdam Türkiye'nin geleceğindeki en önemli meselelerden biri. Türk İslam medeniyetinde en önemli konulardan biri kul hakkı. Kayıtlı istihdama kul hakkı olarak bakmak gerekiyor. İşadamalarının kul hakkı yememesi için insanları kayıt ettirmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kısa film yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Resim sergisi

Yemekten detay

Mevlut Özen'in konuşması

Ödül töreni

Detaylar

(SÜRE : 3.34 - BOYUT : 114 MB)

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

======================================================

7)MOTOSİKLETLİ TACİZ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

AYDIN'da, 'motosikletli tacizci' olarak korku salan ve son bir ayda dört kadına elle cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen 28 yaşındaki E.A. (Ercan Akdağ), polisin oluşturduğu özel ekip tarafından yakalanıp, tutuklandı.

Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'de son bir ay içerisinde dört kadına cinsel tacizde bunulması üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hareket geçti. Oluşturulan 6 kişilik ekip, taciz olaylarının yaşandığı bölgedeki yaklaşık 100 güvenlik kamerası görüntüsünü incelemeye aldı. Bu bölgelerdeki görgü tanıkları ve esnaflar da yüzyüze görüşmeler yapıldı. Polis, şüphelinin taciz olayını gerçekleştirirken çekilmiş görüntülerine ulaştı. Görüntülerden şüphelinin E.A. olduğu tespit edilip, evinde yakalandı. Gözaltına alınan E.A.'nın olayda kullandığı görüntülerden belirlenen renk ve modeldeki motosiklette evinin bahçesinde bulundu. Mağdur kadınların 4'ü de kendilerine gösterilen şüpheli E.A.'yı teşhis etti. Suçunu itiraf eden E.A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olay anı güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Burhan CEYHAN / AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Nusaybin Mardin Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title