Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye müdahalesini destekliyoruz (2) - YenidenDIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye müdahalesiyle ilgili "Yerinde buluyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu: ABD'nin Suriye'ye müdahalesini destekliyoruz (2) - Yeniden

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye müdahalesiyle ilgili "Yerinde buluyoruz ve destekliyoruz" dedi. Esad'sız bir geçiş hükümeti kurulması gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Geçiş hükümeti olmuyor ve insanlık suçu işlemeye devam ediyorsa, o zaman bu kişinin uzaklaştırılması için hangi adımlar gerekiyorsa bunları oturup değerlendirerek karar vermemiz lazım" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki muhtarlarla, Türkler mahallesindeki Haydarpaşa Oteli'nde bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye müdahalesini değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Suriye rejimi defalarca kimyasal silah kullandı. Kimyasal silahların önlenmesi amacıyla birçok kurumla çok çalışma yapıldı. Kimyasal silahların tamamını teslim ettiklerini söylediler. Bunun gerçek olmadığı da ortaya çıkıyor. Suriye rejiminin işlediği bu savaş ve insanlık suçundan dolayı daha önce hesap vermesi gerekiyordu. Ama bu hesap sorulmadığı için bu rejim insanları sadece kimyasal silahlarla değil, varil bombaları, açlığa terk etme gibi yöntemlerle 1 milyona yakın insanı öldürdü. En son tekrar sivillere yönelik kimyasal silah kullandı. Bunun hesabını vermesi gerekiyor. Aynı suçların tekrar edilmemesi için hem hukuk önünde hesap vermeli, hem de ellerindeki bu imkanlar yok edilmeli. ABD'nin bu müdahalesini yerinde buluyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

LAVROV İLE GÖRÜŞECEK

Esad rejimini destekleyenlere de seslenen Bakan Çavuşoğlu, "Diyoruz ki gelin Suriye'nin milli birliğini, bütünlüğünü sağlayalım. Ateşkesi tesis edelim. Siyasi çözüme odaklanalım. Bir kişinin arkasında durmayalım. Hele bu kişi zalim ve kimyasal silah kullanabiliyorsa bu kişileri meşrulaştırmamamız lazım. Destek veren ülkelere çağrımız budur. Bundan sonra atacağımız adımları iyi koordine etmemiz lazım. Dün Alman ve Fransa Dışişleri Bakanları ile görüştüm. Bugün İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmek için talepte bulunduk. Tillerson ile görüşmek için temasa geçtik" diye konuştu.

BUNDAN SONRA

İnsanlık suçlarının göç dalgaları yaratabileceğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Suriye içinde yerinden edilmiş insanların sayısı çoktur, nerelere yerleştirilecek? Suriye içinde güvenli bölgeler her zamankinden daha fazla önemli hale geldi. Bu güvenli bölgeleri genişletmemiz lazım. Evlerini terk edenleri güvenli bölgelerde barındırmamız lazım. Türkiye olarak sadece ülkemiz içinde değil, Suriye içinde de bu insanların hayat şartlarını iyileştirmek ve insani yardımları ulaştırmak için çaba sarf ettik. Uluslararası örgütlere her türlü desteği verdik. Bundan sonra bunu daha iyi koordine etmemiz lazım. Bunun için de diplomasi çalışmalarımı yoğunlaştıracağız."

ORTAK OPERASYON VAR MI?

"Ortak bir operasyon söz konusu olur mu" sorusuna Çavuşoğlu, "Bunları planlamak lazım. Bu rejimi bir an önce Suriye'nin başından uzaklaştırmak lazım. Bunun en güzel yöntemi geçiş sürecine başlamak lazım. Bir geçiş hükümeti kurmak lazım. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2354 numaralı kararına baktığımız zaman burada net şekilde görüyoruz. Esad'sız bir geçiş hükümeti kurulmalı. Siyasi çözüm gerekli, bu rejimin bir an önce uzaklaştırılması lazım. Kendisi uzaklaşmak istemiyor. Geçiş hükümeti olmuyor ve insanlık suçu işlemeye devam ediyorsa, o zaman bu kişinin uzaklaştırılması için hangi adımlar gerekiyorsa bunları oturup değerlendirerek karar vermemiz lazım. Türkiye olarak Suriye'de siyasi bir çözüm için herkesten fazla gayret sarf ettik" dedi.

ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Çavuşoğlu, "Ateşkesin Halep dışına yayılması da Türkiye'nin diğer ülkelerle olan çabaları sonucudur. Biz bu çabalarımızı sürdüreceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü milli birlik ve beraberliğini sağlamamız lazım. Aynı zamanda DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele etmemiz lazım ki Esad ile DEAŞ arasında tercih yapılmak zorundaymış gibi bir hava esmesin. Zaten terör olduğu yerde birlik beraberlik olmaz" diye konuştu.

OPERASYON ÖNCESİ BİLGİ VERİLDİ

"Operasyon öncesi size bilgi verildi mi" sorusunu ise Çavuşoğlu şöyle yanıtladı: "Tabi, burada koalisyona bilgi verildi. Her şeyden önce koalisyonda bilgi paylaşımı oluyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, müsteşarımız Ümit Bey ile temasa geçti. Bunda bir sıkıntı yok, esas bundan sonrasını nasıl koordine edebiliriz birlikte değerlendirmemiz lazım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Çavuşoğlu'Nun açıklaması

Haber : Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, -

========================================

Bakan Zeybekci, ABD'nin saldırısının engelleyici etkisi olacağına inanmıyor

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin Suriye'de bir askeri üssü bombalamasının bundan sonraki katliamları önleme etkisi olacağını zannetmediğini söyledi. Zeybekci, "Suriye yönetiminin böyle bir katliamdan vazgeçeceğini, masum insanları katletmekten vazgeçeceğini, bunun ciddi engelleyici etkisinin olacağını ben zannetmiyorum. Bu saldırı, bu müdahale, sözle yapılan söylemlerin belki bir tık üzeridir. Arkasının geleceğini ve köklü bir çözüm olacağının, oradaki zulmün biteceğinin göstergesi değildir" dedi.

Denizli'de referandum çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği'nin hizmet binasında Eximbank Denizli Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Zeybekci daha sonra, Mikro Kredi Kullanan Girişimci Kadınlarla Halk Eğitim Merkezi'nde referandum çalışmaları kapsamında bir araya geldi. Kadınlara seslenen Zeybekci, ardından gazetecilerin ABD'nin Suriye'de bir askeri üssü bombalaması ve doların yükselmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

ABD'NİN SALDIRISINI GÖSTERİŞ OLARAK NİTELEDİ

ABD'nin Suriye'ye yaptığı saldırıyı gösteriş olarak niteleyen Bakan Zeybekci, "Suriye'de kimyasal bir katliamdan sonra, yüzbinlerce masum insanı katlettikten sonra, Basra harap olduktan sonra sadece bir gösteriş olsun diye, Suriye'de askeri üssün ABD tarafından bombalandığını duyduk. Bu bir anlam ifade eder mi, eder. Bundan sonraki katliamları önleme etkisi olur mu, ben zannetmiyorum. Suriye yönetiminin böyle bir katliamdan vazgeçeceğini, masum insanları katletmekten vazgeçeceğini, bunun ciddi engelleyici etkisinin olacağını ben zannetmiyorum. Çünkü 5-6 yıldan beri yüz binlerce insan, masum çocuk, bebek, yaşlı insan katledilirken sadece sözde kalan şeyler var. Bu saldırı bu müdahale sözle yapılan söylemlerin belki bir tık üzeridir. Arkasının geleceğini ve köklü bir çözüm olacağının, oradaki zulmün biteceğinin göstergesi değildir" dedi.

"KURLARDAKİ HAREKET 1-2 GÜNLÜK DALGALANMA"

Doların yükselmesini değerlendiren Bakan Zeybekci, "Aldığım teknik bilgilere göre Türk varlıklarına yoğun bir talep var. Yani Türk kağıtlarına, Türk borçlanma senetlerine, hazine bonolarına yabancı talebi var. Ama bu arada bir şekilde de dövizle ilgili spekülatif bazı adımları son bir iki defa denemek gibi gayretleri var. Bunun ben hafta başından itibaren farklı şekilde rahatlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin bu spekülatif hareketleri de geri bırakacağına inanıyorum. Bütün göstergelerimizin gerek kurda, gerek faizde, gerek de uluslararası piyasalardaki Türk tahvillerine, Türk ürünlerine olan taleplerin artarak yükselerek devam edeceğine inanıyorum. Onun için bunların bir iki günlük hareket olduğuna inanıyorum. Diğer taraftan da bahane bulmak isterseniz de her türlü bahaneyi buluyorsunuz. Vay 'İşte ABD'nin Suriye'ye müdahalesi şöyle algılandı, böyle algılandı' diye ama sonuç olarak Türkiye inşallah 16 Nisan'dan sonra sağına, soluna, arkasına bakmadan ileriye doğru güçlü adımlarla bir daha istikrarla ilgili tereddüde düşmeden yoluna devam edecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Zeybekci'den görüntü

Bakan Zeybekci'nin açıklamasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber : Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

====================================

(ÖZEL) SAldırıya uğrayan CHP'li vekil referandum çalışmalarını ilçelerde sürdürüyor

Kayseri'nin Talas ilçesinde dün bıçaklı saldırı girişimini yara bere almadan atlatan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bugün Kayseri-Adana karayolu üzerindeki Bozğazköprü mevkiinde Ankara'dan bu olay için gelen ve kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'la buluştu. CHP'li her iki vekil buradan birlikte Yeşilhisar ilçesine geçerek, esnaf ziyaretini gerçekleştirip, ilçe sakinlerine birer konuşma yaptı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-CHP Milletvekili Çetin Arık'ın Yeşilhisar ilçesinde halka hitap etmesi

-Genel detaylar

Haber : Oktay ENSARİ-Kamera: KAYSERİ DHA)

===============================================

Tüpraş'ta işçiler eyleme devam etti

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması nedeniyle işçiler eylemlerine devam ederek, 4 saat iş bıraktı.

Tüpraş'ta 2017-2018 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18 Ocak tarihinde başlarken, Petrol-İş Sendikası ile işveren arasında anlaşma sağlanamadı. Önceki gün Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin önünde sabah 2 saat iş bırakan işçiler, bugün de eylemlerine devam etti. Sabah vardiyasına gelen işçiler işbaşı yapmadı. Gece vardiyasında çalışan işçiler ise fabrikada kaldı. İşçiler rafinerinin önünde toplanarak eylem yaptı. Sendika yöneticileri konuşma yaparken, işçiler "İş, ekmek yoksa barışta yok" diyerek slogan attı. İşçiler yaklaşık 4 saat sonra alkışlarla protestoda bulunarak içeri girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İşçilerin eyleminden görüntü

Sendika yöneticilerinin konuşması

İşçilerin slogan atması

İşçilerin alkışlarla içeri girmesi

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI / KOCAELİ

==============================================

Tek isteği engelli kızını sokağa çıkarabilmek

ANTALYA'da 55 yaşındaki Fazlı Yuka'nın, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı 27 yaşındaki Merve Yuka için apartmana engelli rampası yaptırmasına, bina sakinleri onay vermedi. Gözü yaşlı baba, kızı için çözüm arıyor.

Yenigün Mahallesi 1040 Sokak'ta bulunan M. Toru Apartmanı birinci katta oturan Fazlı Yuka, doğuştan yüzde 94 bedensel engelli kızı Merve için kendi çabasıyla binaya engelli rampası yapmak istedi. Apartman sakinlerinden izin çıkmaması üzerine Yuka, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan destek istedi. Talebe olumlu yanıt veren belediye yetkilileri, bunun için apartmandaki kat maliklerinin karar alması gerektiğini söyledi. Kat malikleri toplantısında rampa yapılması 5'e karşı 8 oyla reddedildi.

Kızının özgürlüğü için yılmadan mücadelesine devam edeceğini söyleyen Fazıl Yuka, "Kızımın eve kapanıp kalmasını istemiyorum. Bu yüzden binaya bir rampa yaptırmak istedik. Buna kendi imkanlarımla yapacaktım, ancak karşı çıktılar. Görüştüğüm Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bütün masrafları karşılayacaklarını belirterek, apartman sakinleri olarak 'karar' almamızı istedi. Komşularımızdan 8'i apartmanın görüntüsü bozulacağı gerekçesiyle olumsuz görüş bildirince rampa yapılmadı" diye konuştu.

Eşi Melek Yuka'nın kızları Merve'yi taşırken fıtık olduğunu dile getiren Fazıl Yuka, "Yaptırdığım afişi balkonuma astım. Herkesin görmesini istiyorum bu rezilliği" dedi. Kızı için özel yaptırdığı dairesini satıp gitmek istediğini de söyleyen Yuka, "Çaresizliğimizi görenler evimizi çok düşük rakamlarda almak istiyor. Bu yüzden satmaktan vazgeçtim" dedi.

Fazıl Yuka, bedensel engelli oğlu 11 yaşındaki Ömer Faruk Yuka'yı da 11 yıl önce kaybettiklerini belirterek, "Organları 8 kişide hayat buldu. Ben organları bağışlayıp başkalarının yaşamasına katkıda bulunurken, insanlar bana engel çıkartıyor" dedi.

Kızının gözü önünde eriyip gittiğini belirten Melek Yuka da tek isteklerinin bir rampa olduğunu söyledi. Melek Yuka, "Artık kızımın eve kapanmasını istemiyorum. Ne olur bize yardım etsinler" dedi.

Artık eve kapanmak istemediğini söyleyen Merve Yuka ise yetkililerden yardım istedi. Yuka, "Sokağa çıkmak istiyorum. Ne olur yardım edin" diye gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

Baba Fazlı Yuka'nın kızını tekerlekli sandalye ile getirmesi

Sırtlayarak merdivenleri çıkması

Binaya girmesi

Sırtında eve girmesi

Merve Yuka'nın evde görüntüsü

Merve'nin elini yıkması

Kahvaltı yapması

Röp1: Fazlı Yuka (baba)

Röp2: Merve Yuka

Röp3. melek Yuka (Anne)

Detay

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=============================================

Görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru hayatını kaybetti

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Koordinasyon Şubesi'nde çalışan polis memuru Sinan Şan, (44) görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

20 yıllık polis memuru olan evli 2 çocuk babası Sinan Şan'ın eşi Emine Şan da Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapıyor. Polis memuru Şan için Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından memleketi Çankırı'ya gönderildi. Polis memurunun eşi Emine Şan ve yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktüler.

Görevi başında yaşamını yitiren Sinan Şan'ın cenazesine, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, emniyet mensupları, sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden detay görüntüler

Cenazenin hastaneden getirilmesi

Yakınlarının tabuta sarılarak göz yaşları

Dua edilmesi ve Çankırı ya götürülmesi

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

================================================

AK Parti İzmirliler'i 5 bin otobüsle taşıyacak

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 9 Nisan Pazar günü İzmir'e yapacakları ziyaret için 5 bin civarında otobüsle hizmet vereceklerini söyledi.

İl Başkanlığı'nda toplantı düzenleyen Bülent Delican, İzmirli Başbakanın, Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapacağını, kendilerinin de bunun içini çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek miting için İzmir'de 5 bin civarında otobüsle hizmet vereceklerini söyleyen Bülent Delican, "Halkımızı alana taşıyacağız. Yüksek oranda katılım bekliyoruz. 430 bin üyemize mektupla duyuruda bulunduk. Davete karşılık verilmesi bizi memnun etti. Telefonlarımız susmuyor. Ev çalışmaları ve ziyaretlerinde, bize cumhurbaşkanının ne zaman geleceği soruluyordu. 9 Nisan'da bu hayata geçmiş olacak. Ev çalışmalarında da bunu anlattık. Davetlerimizi yaptık. Katılacaklar tek tek otobüslerin katılacakları yerleri söyledik" dedi. Bülent Delican, STK'ları da davet ettiklerini, talep etmeleri halinde onlara da otobüs temin edebileceklerini ifade etti.

REKLAM FİLMİ HAZIRLANDI

Miting için reklam filmi hazırladıklarını da söyleyen İl Başkanı Bülent Delican, gündeme dair değerlendirmelerinde de, "CHP'li bir milletvekili İzmir'e dair densiz, gereksiz söylemde bulundu. Ayrıştırıcı siyaseti kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Söylediği söz birlik beraberliğe kast eden sözdür. Başbakanla, Cumhurbaşkanıyla mitingde buluşurken İzmirlilere şöyle sesleneceğiz; İster evet dersinler, istere hayır desinler, isterse kararsız olsunlar, gelsinler, dinlesinler. Birlik ve beraberlik gösterelim. Gündoğdu Meydan'ında bu söylemlere inat birlik beraberliği tüm dünyaya gösterelim. Bu kötü dile gösterelim. Kurtuluş Savaş'ının başladığı ve bittiği, kurucu bir kentten bahsediyoruz. İzmir'i siyasete alet etmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Yerinde saycı zihniyete yanıtımızı 16 Nisan'da vereceğiz" dedi.

Yapılmak istenen değişikliklerin bir seçim olmadığını da vurgulayan Bülent Delican, "40 yıldır parlamentoda söylenen sözlere kulak verip, bizde 15 yıldır söylüyoruz. MHP tarafından gelen taleple bu anayasa değişikliğine gidiyoruz. Halkımızda buna teveccüh edecektir" diye konuştu.

"BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VARDIR"

Referandum çalışmalarında bilgilendirme kitapçıklarını halka dağıttıklarını söyleyen Delican, "Ev ziyaretlerine gittiğimiz zaman 'Bir fincan kahvenin 40 yıl hatır var' sözünden hareketle kahve paketlerini hediye ediyoruz. Paketlerin üzerinde de, anayasa maddeleri hakkında bilgiler verdik. Sistemin ne getirdiğini anlattık" dedi.

İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in İzmir'de miting yapmayacaklarını ve kentteki vatandaşların 'hayır' oyu verecekleri yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise "Bunlar kim oluyor da halkın iradesine ipotek koyuyor, karar veriyor. Miting yaparlar yapmazlar onların kararı ama 'İzmir hayır diyecek' demekle gerçekten ayıp etmiş" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bülent Delican'ın açıklamalarından görüntü.

Haber : Taylan YILDIRIM -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

======================================================

Yaşlı çift yanan evlerinden güçlükle kurtuldu

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde tek evlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın sırasında 85 yaşındaki Hazim Talikacı, kendisi ve aynı yaştaki eşi Zeynep Talikacı'yı alevlerin arasından dışarı çıkardı.

Yangın, Ergene İlçesi'nin İğneler Mahallesi'nde Hazim Talikacı'nın tek katlı evinde meydana geldi. Evin oturma odasında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen yangında alevler kısa sürede evi sardı. Bu sırada evin diğer odasında bulunan Hazım Talikacı, eşi Zeynep Talikacı'ya da alarak alevler arasından güçlükle dışarıya çıkmayı başardı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle de alevler kısa sürede eve sardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alarak alevleri söndürdü ancak tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

Yaşlı çift evlerinin kül olmasını üzüntü içinde izlerken, yangınla ilgili jandarma ve itfaiyenin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Yanan evden detaylar

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Yaşlı çiften detaylar

-Detaylar

Haber - Kamera Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),

====================================================

Bayılan yolcu halk otobüsüyle hastaneye getirildi

KAYSERİ'de, halk otobüsünde yoğun kalabalık nedeniyle bayılan Mehmet Altınok (40), otobüsle Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine yetiştirildi.

Kocasinan Bulvarından şehir merkezi istikametine giden 38 AB 008 plakalı otobüste kalabalıktan bunalan ve bir anda fenalık geçiren yolcu Mehmet Altınok bayıldı. Yolcuların şoföre seslenmesi üzerine baygın haldeki Altınok, halk otobüsüyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine yetiştirildi. Hastane çalışanları otobüse koşarak baygın Altınok'u sedyeye koydu. Tedavi altına alınan Altınok'un sağlık durumunun iyi olduğu ve yapılan tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Halk otobüsünden indirilen hasta

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

===================================================

Manisa'da acemi erler yemin etti

MANİSA'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel eğitimini tamamlayan 2 bin 445 acemi er, törenle yemin etti.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, yaklaşık 3 haftalık temel eğitimden geçen 2 bin 445 acemi er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelebi ve yemin eden askerlerin aileleri törene katıldı. Tribünleri dolduran aileler törende, askerleri cep telefonu ve kameralarla görüntüledi. Tören Albay Şefik Güvenç'in yemin törenine katılanları selamlamasıyla başladı. 2 bin 445 acemi er, yemin metninin okuyarak ant içti. Eğitimlerde başarılı olan 10 acemi askere, başarı belgeleri verildi. Askerliğini Manisa'da yapmış 28 babaya da katılım belgeleri ve hediyeleri verildi.

Törende konuşan Albay Şefik Güvenç, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu belirterek, askerlere ve ailelerine seslendi. Albay Güvenç, "Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve bağrından çıktığı Türk milletinin sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Anne ve babalar bir evladın ne kadar zor yetiştiğini biliyoruz. İçiniz de, gönlünüz de, aklınız da rahat olsun. Bizler emanetinizin sadık bekçileriyiz" diye konuştu.

Albay Şefik Güvenç'in konuşmasının ardından acemi erler, marşlar eşliğinde geçiş töreni yaptı. Anne ve babalar çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törene katılan ailelerden görüntü

Askerlerin yemin etmesinden görüntü

Başarılı askerlere ve ailelerine belge verilmesi

Albay Şefik Güvenç'in konuşması

Askerlerin geçiş töreni

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

==================================================

Park halindeki motosiklet yandı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, 27 yaşındaki Mustafa Kurt'un park halindeki motosikleti, yanarak kullanılmaz hale geldi. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Kurt, şikayetçi olmadı.

Dün (Perşembe) saat 21.00 sıralarında Mustafa Kurt'un Gardalya Sokak'ta park halindeki 45 ZC 0201 plakalı motosikleti, bir patlama sesiyle birlikte alev alarak yanmaya başladı. Çevredekiler durumu, polis ve itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin su sıkarak söndürdüğü motosiklet, kullanılmaz hale geldi. Polis ve itfaiye ekipleri, motosikletteki yangını çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi. Motosikleti yanan Kurt ise kimseden şikayetçi olmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yanan motosikletin görüntüsü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

=====================================================

Yavru kedileri itfaiye kurtardı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, iki katlı bir binanın çatı ışıklandırmasında sıkışarak mahsur kalan üç yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Subaşı Mahallesi, Gani Sokak, Numara 30'daki Ziya Sönmez'e ait iki katlı evin çatı ışıklandırmasında üç yavru kedi mahsur kaldı. Binada yaşayanlar durumu itfaiyeye bildirildi. Merdiven yardımıyla binanın çatı ışıklandırmasına ulaşan itfaiye ekipleri, üç yavru kediyi burada sıkıştıkları yerden kurtardı. Üzüm selesine konulan yavru kediler, bahçeye indirildi. Bahçeye bırakılan yavruları, annelerinin alması beklenirken, mahalleli

kedilere isim koyacaklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kedilerin kurtarılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Yuka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title