Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)HALEP'TEN GELENLER İÇİN TÜRKİYE'DE DE KAMP KURULUYOR

HALEP'ten Türkiye'ye kabul edilecek siviller için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bin kişilik geçici bir barınma merkezi kurulmaya başlandı. İdlip'te kurulmakta olan kampların kurulma ve büyütme çalışmaları ile bu barınma merkezlerine nakledilenlere insani yardımlar da devam ediyor.

Türkiye'ye kabul edilecek siviller için Reyhanlı'da hazırlıklar yapılırken, dezavantajlı grupların barınması amacıyla Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarındaki Hac Konaklama Merkezi'nde yapılan çalışamalarla, 112 metrekarelik 18 çadır kuruluyor. Halep'ten tahliye edilen sivillere yönelik Suriye'nin İdlip kentinde kurulması planlanan geçici barınma merkezleri için AFAD koordinesinde 3 bölgede yer tespiti yapıldı. Bu bölgelerde iş makineleri altyapı hazırlıklarına başladı. AFAD da duş ve tuvalet konteynerleri, 238 çadır, jeneratör ve altyapı malzemesi gönderdi.

3 YARALI ÖLDÜ

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgeye getirildikten sonra ambulanslarla Hatay'a sevk edilen yaralı sayısı bugün öğlen saatlerine kadar 39'u çocuk olmak üzere 121'ye ulaştı. Yaralılardan 3'ü tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi, 9'u taburcu edildi. Bazı yaralılar Hatay'daki hastanelerde tedavi edilirken, 45'i de Gaziantep, Konya, Mersin, Adana ve Osmaniye'deki hastanelere sevk edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzman ekipleri, hastanelerdeki yaralılara ve refakatçilerine psikososyal destek de verdi. Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Halep'ten 7 bin 500 kişinin tahliye edildiği, aralarında 4 bine yakın yaralı bulunduğu, 70 bin civarında kişinin tahliye edilmeyi beklediği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çadırların kurulması

İşçilerin çalışması

Çadırın içinden görüntü

AFAD aracının görüntüsü-

Detay görüntüler

BOYUT: 57 MB SÜRE: 01'42"

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

====================================================

2)YALOVA'DA ARABA VAPURU İSKELEYE ÇARPTI: 8 YARALI

İSTANBUL Pendik'ten Yalova'ya gelen Recep Tayyip Erdoğan adlı araba vapuru, yanaşma sırasında iskeleye çarptı. Kazada, üst bölümden araçlarına gitmek için merdivenlerden inmek isteyen 8 kişi düşerek yaralandı.

İstanbul Pendik'ten Yalova'ya gelen araba vapuru, saat 08.50 sıralarında İDO İskelesi'ne sert yanaştı. Araçların çıkış yaptığı rampanın iskeleye vurması sonucu meydana gelen kazada, vapurun üst bölümlerinden araçlarının yanına inmek isteyenler çarpmanın etkisiyle düştü. Yaralanan 8 yolcu, haber verilmesi üzerine iskeleye gelen 112 ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Yolcuların panik yaşadığı kazadan sonra araba vapuru boşaltıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

YALOVA,

================================================

3)MHP'Lİ ADAN: TERÖRÜ MEŞRULAŞTIRAN HERKES VATAN HAİNİDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Kayseri'deki terör saldırısını lanetleyerek, "Bu eylemleri yapanlar döktükleri kanda boğulacaklardır. 'Demokrasi ve özgürlükler' diyerek terörü meşrulaştıran herkes vatan hainidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Gaziantep'te, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyasi Gelişmeleri Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Celal Adan'ın yanı sıra; MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Adan, İstanbul Beşiktaş'taki 44 şehidin acısını yaşarken, Kayseri'deki saldırıda komandolarımıza haince pusu kurulduğunu hatırlatarak terörü lanetledi. Terörün, milletin birliğini bozacak güçte olmadığını kaydeden Celal Adan, şunları söyledi:

"Bu eylemleri yapanlar döktükleri kanda boğulacaklardır. Ama devlet olarak, bir an önce zafiyetleri ortadan kaldırmak lazım. Ayrıca 'Demokrasi ve özgürlükler' diyerek terörü meşrulaştıran herkes vatan hainidir. Bu konuda taraf olanlar bilmelidir ki; PKK, PYD ve FETÖ terör örgütüdür."

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Toplantıya katılan partililer

Celal Adan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 100 MB

=======================================================

4)MERSİN' DE DBP Lİ MERKEZ AKDENİZ İLÇE BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI.

Bir süre önce yapılan operasyon sonucunda bir eşbaşkanı gözaltına alınan bir eş başkanı hakkında da arama kararı bulunan Akdeniz belediyesine İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş sabah erken saatlerde belediye binasına giderek atama yazısını yazıişleRi müdürlüğüne teslim ederek işleme koydurdu. Aktaş'ın yarın sabah erken saatlerden itibaren görevinin başında olacağı ifade edildi

MERSİN/DHA

==============================================

5)BIÇAKLANMA ANINI KAMERAYA KAYDETTİ

Görüntü Dökümü

-------------------

-Som Özbek bıçaklanma anını cep telefonu ile kaydederken

-Bıçaklanma anından görüntüler

-Som Özbek imdat çığlıkları atarken

-Som Özbek polis korumasında evine getirilirken

-Özbek, DHA Büro Şefi Ali Ekber Şen'e olayı anlatırken

-Özbek bıçak yaralarını gösterirken

-Bıçak yaralarından görüntüler

-Özbek'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 06: 32 BOYUT: 337.68 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN- Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

===============================================

6)IŞILDAKLI TELEVİZYON KORKUTTU

ANTALYA'da kaldırıma bırakılan ışıldak polisi, korkuya neden oldu. Saat 10.30 sıralarında Konyaaltı İlçesi Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımda eski tip, siyah beyaz televizyonlu ışıldak görenler polisi aradı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen polis yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Yaya geçişine de kapatılan bulvara gelen bomba imha uzmanı ekiplerin incelediği ışıldaklı televizyonda bir olumsuzluğa rastlanmadı. Işıldak ekipler tarafından bulunduğu yerden alınırken, bulvar trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Polis ekiplerinin trafiği kesmesi

Bomba uzmanı polisin müdahalesi

Işıldağın görüntüsü

Polislerin ışıldağı alması

Detaylar

59 MB /// 01.52

Haber: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Adan Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title